středa 2. prosince 2015

Kosmetické radosti eM - listopad

Moc Vás zdravím,

tak máme zase další měsíc pryč, tak je nejvyšší čas probrat, co mi dělalo radost.
Jsem ráda, že jsem byla vůbec schopna nafotit a sepsat článek, páč teď mám doma válečný stav (aka stavba), pendluju mezi dvěma městy, řídím všecko ajfounem a už mi z toho občas pěkně hrabe...a navíc vánoce, že. Ty se u nás pochopitelně zatím nekonají...dárečkem pod stromečkem bude doufám zrekonstruovaný byt. Ufff, do čeho jsem se to pustila!!!!!
No nic, kosmetika - téma věčné...
Co mi to vlastně dělalo a dělá radost? Samozřejmě se i na výběru kosmetiky odrazil můj život nomáda, jak furt tahám svůj domeček sebou jako šnek. Téměř tady chybí dekorativka, páč jsem musela zvolit jednoduchý make-up - žádné hračičkování, žádné novinky, všechno už jste tady viděli.
Příští měsíc toho snad bude už více.
Tentokrát je to hodně o péči. Vyzkoušela jsem fajn věci, o kterých stojí za to napsat pár pochvalných slov. Protože na péči se minimalismus nevztahuje - obzvlášť ve stresujícím období a zima a tak vůbec, že.


Vezmeme to z gruntu.
Cestuju hodně a tak mi přišla vhod taštička z limitky "Travel de Luxe" od Catrice. Jaksi nemůžu ale pominout, že je to limitka cca z května, která k nám ale dorazila na podzim. Tudíž barvy jaksi neodpovídají podzimnímu ladění - nic jiného mě z ní nenadchlo, ale taštička ano.
V pěkných optimistických barvách, optimální velikosti, abych se morálně ukáznila a netahala toho příliš a zároveň, aby se mi do ní vešlo vše potřebné. Pěkně vypolstrovaná a myslím, že dobře ušitá. Snad to moje harcování vydrží.
Přemýšlela jsem, jestli je tak opožděné v limitkách jen naše maloměsto, ale když jsem zkoumala nabídku v pražském Rossmannovi, zjistila jsem, že Pražáci to maj stejně s toudle limitkou - jaká úleva :-P....


Ten štětec, který vykukuje z taštičky je můj nový miláček. Prostě jsem se zbláznila do štětců So Eco (k dostání v UK) a chci je všecky!!!! Tento je  powder brush, ale já ho úspěšně používám na tvářenku. Je to heboušký mazlík moc pěkně střižený...
Až se do té UK dostanu vybrakuju tam tydle štětce!!!! :-D

 Plus moje aktuálně nejoblíbenější tvářenka od Lavery, psala jsem o ní ZDE
štětec s tvářenkou si hezky rozumí

Péče o pleť

Zima - to je prostě samostatné téma v péči o zralejší a sušší pleť. Vždycky musím přehodit včas vyhýbku a připravit se na zimu a vybrat dobré výrobky. Letos se mi to podařilo hned dvakrát s Weledou.
Nejdřív to byl jejich zelený krém, o kterém jsem psala v říjnových radostech TADY a pak jsem dostala moc šikovné dárkové balení (docela fajn tip na dárek !-)) - set na zimu, který obsahuje balzám na rty a krém na zimu.
Musím říct, že coldcream se zeleňákovi vyrovnal. Hned jsem si ho oblíbila, není tak hutný, přesto účinný. Voní velice jemně po květinách.
Balzámek Everon je moc příjemná záležitost zanechá rty chráněné a vyživené, mám prostě pocit, že jsem něco použila, což  třeba u levnějších drogeškových teda nepociťuju. A kvalitních balzámků není nikdy dost obzvlášť teda v zimě.
Seženete tady: http://www.weleda.cz/41-darkove-sety





Moje pleť je prostě náročná, neuctím ji pouze jedním krémem, už jsem si zvykla, že vyžaduje ještě extra péči v podobě nějakého fluidu, séra nebo lehoulinkého krémíku pod hlavní "nátěr". Tentokrát mi jako základní nátěr posloužil naprosto skvěle hydratační krém od Mastic Spa, který jsem jednou měla ve vzorku a strašně mi vyhovoval a líbila se mi ta jemná pudinkovo vanilková vůně, protože krémík je z rodu mastic and vanilla. Pěkně se roztírá, vstřebává, zanechává pleť hebkou a hydratovanou, která je pak připravená na hutnější ochranu.
Na složení můžete kouknout zde ZDE


Péče o tělo

Holt v chladném počasí se zvyšuje celkově péče o všechno. Já se svou suchou kůží nemůžu podceňovat ani krémy na ruce, nohy či tělo...
Moje pleť na chlad reaguje a to hezky nepěkně, rudými svědivými skvrnami, případně jen skvrnami, anebo svěděním - jééjky radost až na kost! Nesnáším zimu!
Vyzkoušela jsem na ruce krém od Madáry. Bylo to moje první setkání s Madárou, zatím jsem ji celkem odolávala.
Ale jak někde napíšou: ultra rich, extreme weather condition....no neberte to.
Krém není tak hutný, jak bych dle popisu čekala, velmi dobře se rozetře a vstřebá, což je na ruce ideál, když člověk nechce, aby z něho v zimě kapal olej. Vstřebá se dobře a přesto ochrání. Jak to dělá fakt nevím.
No, přiznám se, zkoušela jsem ho i na obličej, ale tam už to tak dobře nedopadlo.
Pleť na ty moje hokus pokusy - najednou jsem ji nabídla rovnou několik nových krémů - teda rezolutně řekla ne.
Takže poučení pro příště: nebýt rozežraná a nechtít všecko zkoušet hned, jakože čím více péče tím lépe (eee, to nefunguje), abych pak zase nemusela léčit šupinatou a vysušenou pleť. Ufff, už bych mohla mít rozum, já vím...
Takže tento krém, si myslím, je určen primárně na tělo - ruce, tělo, nožky...pusinku radějc vynechejme.
Voní mile ovocně. Seženete na biooo.cz.

Jak jsem psala, v zimě moje kůže reaguje na teplotní výkyvy, klimatizaci, přechody ze zimy do vytopených prostor hůř - je vysušená a má tendenci svědit....
Tady se mi osvědčilo tělové mléko, které mám doma už nějakou dobu, ale v létě jsem ho nepoužívala.
Především jsem ho chtěla totiž pro mou atopickou dceru, ale ona je takový extrém a drží se svých osvědčených výrobků, že mlíčko zůstalo pro mě.
A v zimě jak když najdu.

Mléko nevoní, je neparfémované a to mám ráda - když se to slíbí na obalu a pak i splní v reálu, ne vždy tomu tak je.
Jasně přírodní složky prostě mají svou určitou vůni i bez přidání parfému.
Toto fakt nevoní, velmi dobře se roztírá a vstřebá se ihned a zároveň vyživí, takže nemám pocit, že mám místo kůže papír a opravdu uklidní to mírné svědění. Jako prevence a ochrana ideální. Třeba právě pro miminka i mamči s vysušenou kůží. Bohužel léčit už rozjetý ekzém - to bychom čekali od mlíčka příliš. Zde člověk musí být opravdu realista.
Ekzém je nemoc a potřebuje léčiva.
Moje suchá pleť není nemocná, potřebuje pouze kvalitní hydrataci, ochranu a zklidnění. Toto mi tohle mlíčko dodává spolehlivě, používám ho fakt každé ráno.
A zase pozor, chytrá eM zkusila mlíčko i na obličej :-P a zase se to nevyplatilo. Já fakt nevím, co mě to poslední dobou popadá.
Ale prostě došel mi Mastic Spa vanilkový fluid a já potřebovala něco lehkého jako základ (než pořídím něco nového) a tak jsem zkusila máznout tohle. Nene řekla moje pleť. Nu což, citlivka jedna.
V dm ho občas zahlédnu ve slevě za pěkných 200 Kč, mlíka stačí málo, takže zas tak rychle neubývá.
Koupit ho můžete i ZDE


V zimě holt trpí i nožky, dost času tráví v uzavřených botách - horko, zima, pocení.....
Kde jsou ty doby letní, kdy jsme se proháněly v sandálkách, nožky luftovaly přirozeně a užívaly si!
Takže jsem vyrazila do drogérie pídit se po nějakém krému, který moje nohy uchrání od vysoušení a jiných zimních nešvarů. Chtěla jsem nějaký s bylinkami, voňavý, pečující. Zkoumala jsem složení všech možných a nakonec jsem sáhla po tomto.
A jsem s ním spokojená, vyživuje, voní a obsahuje i léčivé a uklidňující složky.


Čištění pleti

Se suchou pletí může být kolikrát i čištění problém. Přes různá testování všeho možného jsem se vrátila opět k hydrofilním olejům a jsem spokojená nadmíru. Odlíčí make-up velmi dobře. Momentálně v období mého nomádství, jsem si oblíbila používat hydrofil a vlhčené dětské ubrousky, protože kde budu někde tahat tamponky a pak je vlhčit...Moc příjemné odličování a pleť je velmi spokojená. Klepu!


Málokdy používám na čištění pleti výrobky v kombinaci s vodou - mě i voda vysušuje!!!!! A najít čistící přípravek aka čistící krém, který nevysušuje = rébus. Dr. Hauschka je kosmetika, kterou chci prozkoumat detailněji, už se na ni chystám dlouho. Tuším tam zajímavé perspektivy pro mou pleť. Protože tenhle čistící krém je skvělý. Má jemnou strukturu, jakože jemňoučký peeling, pečuje a nevysušuje. Nepoužívám ho ale každý den, to si prostě nelajznu, ale jsem s ním velmi spokojena.



Na nehty
Moje nehty jsou asi teď spokojené, protože vůbec nelakuju. Není čas a prostor. Takže mají takový docela solidní detox po několika letech intenzivní lakovačky. Taky dobře. A k tomu detoxu bez lakování jim dodávám příjemnou péči ve formě tužky s olejíčkem od Weleda, což je jejich aktuální novinka. Moc šikovná věcička. Vždycky jsem používala olej od Alverde v lahvičce, ale jednou jsem ho nechtě vylila na podlahu - na parkety. Ooops! Tohle balení se mi líbí mnohem víc, je to praktické, tahám to všude i do práce a aplikuju kdykoliv. Připomíná mi to hodně korektor pod oči Andersona - pardon od Loreálu, točíte tužkou a ve štetečku se objeví - nikoliv tekutina - ale zahuštěný olej, neteče to, takže to nevyleju a neupatlám se celá....
Koupíte ZDE



Dekorativka

Jediná zástupkyně dekorativky, kterou jsem zvládla vyfotit, protože ji používám dost a ostatní věci moc nevím, kde mám (nebo spíš vím: kdesi po bytě v krabicích), případně ostatní zástupce už jste tu viděli v listopadu, žádné změny jsem nezvládla nastolit...
Já totiž bojuju proti šedi a temnu listopadu potažmo celé zimy barvami.
A to tak, že mám chutě kupovat si vyřvaný rudý rtěnky. Jak moje kamarádka zhodnotila tuto rtěnku od Rimmel - dost úlet.
No možná, ale mě se tahle fuchsiovka prostě líbí. Mám s ní pocit, že nejsem vyblitě bledá :-)
Rimmel rtěnky - tyhle fialové a jejich pastelky mám moc ráda. Tahle s fialovým obalem je moje druhá. Kromě odstínů oceňuju hlavně tu výdrž. Rtěnka je samozřejmě masivně pigmentovaná a docela by se slušelo použít i tužku na rty, páč teda nalíčit se s ní dá trochu práci - hlavně nepřetahovat (ufff). Osvědčilo se mi první vrstvu pěkně otisknout do ubrousku (vychytávka od Lisy Eldridge) a pečlivě nanést lehkou druhou vrstvu, rtěnka hezky drží. A pak nematlat rukama po obličeji, aby se nechtěně nerozmázla :-D)))





A jaké jsou Vaše radosti? Zaujalo Vás něco?

Pěkný den a spoustu radostí přeje eM!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate