čtvrtek 3. října 2013

eM´s every day life se přidala na FACEBOOK


Moji milí čtenáři,

dnes mám pro Vás jedno tiskové prohlášení :-D. 



Ano, už i eM je rybou lapenou v sociální síti. 
Ta eM, která si tak zakládala na tom, že není na Facebooku....
Cítím tedy povinnost se k této události trochu více vyjádřit.

Přiznávám zde na plno, že jsem sociálními sítěmi pohrdala a nezměnil to ani film o zakladateli FB Social Network. Možná kdyby hlavního protagonistu hrál Ryan Gosling, jsem už dávno na fejsu....:-) ale eee, pochopila jsem, že nejsem cílová skupina...
A co mě přimělo změnit názor? 
Někde jsem četla, že jen hlupák nemění názory - fakt nevím, kde jsem to vzala (určitě u někoho na blogu :). 
Nicméně mé důvody, pokud Vás zajímají, Vám mileráda sdělím:
Protože mě kamarádky nezávisle na sobě upozorňovaly na fakt, že:
"Na fejsbúku jsou všichni a už jenom Ty ne..."
Copak se tomu dá odolat??

No já mám ale raději blogosvět  - což je taky určitá sociální síť, najdete tu predátory, hyeny i strašně zlaté lidičky, počtete si užitečné či vtipné věci, můžete diskutovat, poradit se atd..
Prostě blogosféře jsem propadla, to přiznávám, ale proč teda něco jiného...
Protože ty zlaté lidičky, které mám tak strašně ráda, jsou ode mě většinou daleko. 
Ano, nemusím si psát s dcerami na fejsbúku, protože se každý den vidíme. ALE. Co když se brzy stane, že už doma tak často nebudou, jednou dříve nebo později mi odejdou na střední atd...Pak už je to jiná...
Takže všechny ty zlaté holky, co jsem poznala na blogu jsou dost často úplně mimo moje město, okres, kraj i republiku a je to způsob jak s nimi být více v kontaktu. 
Zatím sice si s panem Fejsbúkem moc nerozumíme. Abyste to pochopili. 
Já nemám na FB osobní profil, takže se zdá, že nemůžu chatovat, mít tam kamarády, čmárat po zdech atd....
Ale nejsem si vůbec jistá, jestli mi to vadí. No jo. Já jsem vlastně asociál sociálních sítí...
Aby bylo jasno, já opravdu nemám čas vysedávat na síti. 
Už tak mám co dělat, abych sladila všecky své životní role a aktivity. 
Jsem matka svou dospívajících dcer, mám muže, mám zaměstnání, domácnost s dvěma kocouřími kluky a své koníčky. Jak vidíte, koníčky jsou na posledním místě. A pan Fejsbúk můj koníček nebude - to je blog, focení, malování, ale především život sám. Nedokážu žít pseudo-virtuální život.
Nemám na to čas. Čas je luxusní komodita, kterou nemíním promrhat - letí strašně rychle.....
Proč to tu píšu? 
Mám chuť Vám totiž napsat, v souvislosti se sítěmi a vůbec vztahy a projevy, dvě věci, které nesnáším.
Nesnáším slovo PROKRASTINACE (klik na wiki).
Toto slovo jsem objevila až vplutím do blogo-vod a vůbec jsem nevěděla, co znamená  - jo přiznám se, až pan Slovník cizích slov mi problematiku osvětlil...
A i když znám už teď význam slova, jeho obsah je mi celkem cizí - já prostě neprokrastinuju - nemám na to čas...:-)
Pozor, když píšu nemám čas - není to ve smyslu další věci, kterou nesnáším: říkám tomu "VERY BUSY IMAGE", což je možná opak prokrastinace - ne, u některých osob je to jen jiný příznak stejné nemoci...
Všimám si toho ve svém okolí i zde v blogosféře a už mám pocit, že i milá eM se musí vyjádřit.
Nemocí "very busy" totiž většinou trpí kupodivu mladí (ve smyslu do třiceti let? :) a svobodní lidé - pracující i studenti, kteří nemají vlastní rodinu (chápej svoje děti, svého muže a psa či kočku.....)
Dost často, když jsem toho svědkem, si říkám, a co budou říkat, až budou "menedžovat" rodinu, vychovávat dvě děti  - myslet za ně, chodit do zaměstnání, pečovat o domácnost a domácí mazlíčky a třeba ještě budou chtít mít nějaké smysluplné koníčky. 
Takoví lidé jsou totiž opravdu manageři, proto to zpanchartělé slovo "menedžovat", fuj.....ale je to tak. 
Mám nesmírné pochopení pro všechny ženy, které se snaží svůj čas smysluplně využít a převážně svůj čas věnují jiným lidem a činnostem - tak tihle lidé jsou opravdu very busy....A takoví lidé o tom totiž zpravidla nemluví - prostě nemají čas o tom mluvit - žijou....
Těžko je najdete vysedávat na fejsbúku a říkat, jak jsou strašně "busy".......



Takže ani já nebudu vysedávat na fejsbúku, ale mám natolik ráda své čtenáře  a mé milé kamarádky, které tam jsou, že jsem se uvolila vstoupit do vod neprobádaných. 
A co tam vlastně na mých stránkách najdete?
Kdyby tam měli být jen odkazy na články, to by bylo trochu málo a tak jsem se rozhodla, vkládat tam fotky z mého každodenního života aneb
 eM´s 4-K: Kosmetika, Kuchtění, Kočky, Knížky a ještě něco víc :-)....
prostě fotky, které se z nějakého důvodu nevejdou na blog.
Protože blog má svou strukturu a řád, fotky musí sedět do tématu článku. Takhle budete moct vidět dřív jednotlivé fotky než se třeba objeví v nějakém souhrnném článku anebo dle mého zajímavé tipy, odkazy...co já vím, co mě ještě popadne....
Prosím Vás, nečekejte, že bude nějaké fejsbúkové odhalování soukromí: určitě nebudou fotky a řeči typu: tohle jsem před hodinou jedla (spíš vyjímečně nebo jako vtip) a tam jsem pařila (moc nepařím).....nebudu zveřejňovat fotky svých dětí ani muže - připadá mi to nekorektní vůči nim - já jsem se rozhodla vyjít "na veřejnost" ne oni. A já je takto chráním. Fotek mé maličkosti taky bude minimum - nikdo mě nefotí, téměř žádné fotky nemám, pokud to nejsou ty focené v odrazu zrcadla k účelům blogu....
Asi si moc nezačetujeme, ale budu tam a můžete se přijít podívat. 
Jste srdečně zváni Vy všichni, kdo jste na FB.



Vzhledem ke všemu výše zmíněnému se Vám všem omlouvám, že jsem stará garda a chaty a hangouty moc nevedu. Málokdy mám čas intenzívně si s někým dopisovat, i když v tom vidím určitý přínos ve vzájemném vztahu. Musíte mě omluvit, raději používám mail - napíšu mail, kdy mám čas já nebo napíšu článek na blog, kdy mám čas já. Pořád jsem totiž pánem svého času já a chci, aby to tak zůstalo, nemůžu dovolit, aby mi vládl blog, chat nebo pan Fejsbúk. Berte mě prosím s rezervou!  
Opravdu nejsem chatovací typ, spíše vyjímečně.....
A přesto mám skvělou korespondenci s úžasnýma holkama a dokonce mě samy oslovují (nevídaný jev)  - proto je v mém blogo-profilu moje emailová adresa.
Je to skvělé a moc mě to těší. 
Jak víte, snažím se poctivě odpovídat na komentáře, samozřejmě i na maily atd.....ale nečekejte ode mě nemožné. 
Jsem to jen já - malá ryba eM.....a teď už plavající na fejsbúku, tak se tam někdy sejdeme a zaplaveme si spolu nebo potlacháme na břehu...
Budu ráda, když zanecháte svůj komentář, když Vás něco zaujme, nebo mi napíšete zprávu či dáte svůj "lajk", ale jedině opravdu, když se Vám to líbí - nejsem sběratel lajků, jsem sběratel zážitků. 
A doufám, že snad pan Fejsbúk nebude škrťa a nějaké společné pěkné zážitky nám umožní.

Děkuji Vám všem za pozornost. Bylo to únavné čtení, ale měla jsem potřebu se vyjádřit :-))))
Mějte se krásně a nablogovanou či fejsbúkovanou....
Těším se na Vaše názory v komentářích na dnešní zasíťovaný článek...

A všem, kteří mě na fejsbúku ihned vítali moc děkuji a jsem jim vděčná za podporu - je to hezké být někde "chtěný a lajkovaný" :-))). DÍKY!

P.S. Pokud by odkaz nefungoval, neváhejte mě upozornit, budu se to snažit napravit, i když momentálně nevím jak :-)). To víte, jsem fejsbúkový začátečník....Ale kdo bude chtít si mě najde, ne?

Hezký den Vám všem a moc neprokrastinujte a nebuďte "very busy", když máte prostě žít !-).
To Vám všem přeje eM


eM Likes You!!!!!-)
www.facebook.com/pages/eMs-every-day-life

53 komentářů:

  1. Ahoj eM, chtěla jsem si tě přidat na FB, ale stránka na kterou odkazuješ nefunguje ... chybí ti tam za názvem ještě nějaký čísílka.

    Pokud chceš mít tzv. hezký odkaz tak mám pro tebe návod. Shodou okolností jsem to včera řešila u svého blogu ;-)

    Na FB dáš: Upravit stránku -- Aktualizovat informace o stránce -- Adresa stránky - upravit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alenis, tak jsem se snažila to opravit a přidat číselka :-)
      tak nevím. Snažila jsem se to upravit i na fb a pak jsem to radši vzdala....Tak někdy na síti :-) měj se krásně!!!

      Vymazat
  2. Milá eM, takže jsem ráda, že máš pochopení pro lidičky jako jsem já, kteří sice mají FB stránku, ale nechodí tam a heslo si nepamatují. Budu tě mít i nadále ráda (LIKE) tady na blogu a také musím říct, že jsou tvé články "chtěné"

    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Martinko, to víš, že mám naprosté pochopení - ty máš nárok být very busy se vším všudy, až bych nám přála víc volna a oddychu...:-))
      Moc si vážím Tvého blogo-lajku a těším mě, že i moje vypisovací články si přečteš ráda. Já Tobě taky dávám pomyslný like, protože mám ráda Tebe i Tvůj blog, jen se omlouvám, nestíhám číst a strašně se těším, že si počtu o Tvých rtěnkách a fakt to nějak nezvládám. Ale určitě příjdu!!! Krásný den Tobě!!!

      Vymazat
  3. No, vítej v sociálních sítích. :)
    S prokrastinací mám (jako studující a bezdětná osoba) problém jen tehdy, když mám udělat něco, co až tak horentně nespěchá a na co je vlastně pořád ještě docela dost času... To potom odkládám a dělám jiné věci, myslím, že až přijdou důležitější starosti, nebude na to čas. :)
    Každopádně jsi to všechno velmi hezky popsala a vysvětlila, z velké části s Tebou souhlasím (hlavně proto, že já tedy chatovací člověk nejsem vůbec... Leda bych si koupila chatu, ale to je trochu jiné chatování, ehm, no, pokus o vtip. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An díky moc za přivítání, už jsem Tě na fb zmerčila, jen nestíhám žádnou aktivitu - blog je prostě priorita...:-)
      Jé tak to já bych si chatu koupila taky hnedka někde bez signálu a připojení k wifi hihi...Skvělý pokus o vtip - vidíš a ten mě ani nenapadl...Já myslím, že to snad ani není u Tebe ta prokrastinace, prostě děláš věci svým tempem a podle priorit, když to nehoří, tak proč ne - to je zdravý přístup :-))

      Vymazat
  4. Milá Em! Práve preto si to ty, lebo si taká aká si a ostávaš sama sebou! Buď na fb koľko chceš ty a nič nerob nasilu. Nerobíš to tak ani na blogu a je to vidieť, že je to spontánne a prirodzené. Absolútne sa stotožňujem s tvojimi názormi, že písať treba vtedy, keď máme chuť a o tom, o čom máme chuť. Ja tiež používam facebook na to, na čo chcem ja a nie na to, čo sa očakáva. Ani náhodou sa nechystám oznamovať tam všetko z môjho súkromia a každú jednu blbosť. A rovnako je tos blogom, ani náhodou sa nechystám nežaŤ do drogérie po každú reklamnú vychytávku, len preto, že na 100 ďalších blogoch sa už objavila recenzia na daný produkt. práve naopak, už to ma odpudzuje a už len z princípu o tom produkte písať nebudem. Marcelka, buď ďalej taká blogerka a taký človek, ako doteraz, lebo si už v dnešnom svete vzácnosťou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Julianko, Ty jsi zlatá žena!!
      Mě Tvůj komentář vyloženě dojal. Tak já čekám kritickou palbu na mou dinosauří hlavu, že nejsem dost in a Ty na mě s takovou chválou, červenám se a děkuji mnohokrát!!!
      Právě u Tebe na fb jsem byla moc ráda a vlastně Tě díky tomu poznala, viděla jsem jak Ti to sluší s krásnou dceruškou - obě jste krásné :-)) Jsem moc ráda, že se mnou souhlasíš a cítíš to stejně. Ono to tak je, prostě mám chuť jít proti proudu....Děkuji ještě jednou a vynasnažím se nezklamat a zůstat taková jaká jsem :-))...

      Vymazat
    2. Vieš zlatíčko, ja myslím, že sme proste tak trochu aj stará škola, vyrastali sme v inej dobe a tak nástieto záležitosti nikdy až tak nechytia a holt ďalej budeme uprednostňovať to, čo sa už dnes nenosí, prírodu, zážitky s rodinou, varenie. Kdeže dnes žena, ktorá má vždy navarené. Ja sa za to nehanbím, naopak, som na to hrdá, že ma táto nepohltila a ty si rovnaký typ ženy aj preto si mi od začiatku taká sympatická. Ďakujeme za krásny kompliment!

      Vymazat
    3. Pardon- tato doba nepohltila

      Vymazat
    4. Máš pravdu bude to tím, že jsme prostě vyrůstaly v jiné době a není to klišé, ta doba byla extrémně rozdílná od této....mě to nevadí, ale někdy si právě myslím, že když napíšu, že jsem z doby, kdy jsme byli (teda mí rodiče) na čekací listině na pevnou linku domů, tak mi nikdo neuvěří a teď samej fejs, dyť i moje děti na něm jsou, ale snažím se to chápat -jsou rozumné, neprokrastinujou tam (fakt hnusné slovo) musí i "pracovat" pomáhat doma, radši ať si pustí film, nebo jdou ven, či do knihovny, jsem je tak vychovala, tak snad si z toho něco odnesou :-))
      A taky se za to nestydím - dyť vidíš, že mám už úchylku že to jídlo fotím na fb :-), jsem ráda, že se Ti líbilo, mimochodem. Neříkám, že moje domácnost je dokonalá, to ne, (a obdivuji ženy jako Ty, co to dokážou, a zároveň o sebe umí pečovat a jsou krásné)... ale hodnoty ctím jednoznačné :-))
      Sympatie jsou vzájemné! Ale dost mi tu chybí Margaretka, co Ty říkáš - je ona na fb??
      Neboj, vím kdo Tě nepohltil !-)

      Vymazat
    5. Áno, áno, margaretka je na fb, ona je chudák teraz chorá, a predtým bola na dovolenke, tak má trošku útlm, ale iste hneď, ako sa dá dokopy, bude tu zasa medzi nami :-) Ani sa nedivím, ja naschvál preto nikdy na jeseň na dovolenku nechcem ísť, bojím sa potom toho návratu do zimy :-(

      Vymazat
    6. Četla jsem, psala na blogu, že je nemocná a nemá šťávu do blogovaní, tak to musím k ní juknout na stránky fb taky :-)....Máš pravdu ten přechod na podzim z tepla do zimy je pro tělo stresující i v našich domácích podmínkách natož když se udělá ještě větší extrémní výkyv někde v zahraničí......já všeobecně zimu vůbec nemám ráda ani ty přechody....

      Vymazat
  5. hihi, tak to jsem si s chutí přečetla jedním dechcem a možná si to prolouskám ještě jednou ;) Takže se Ti nakonec do z počátku nenápadného článku opravdu podařilo vmísit všechno, co momentálně cloumá poslední dobou blogo emocemi, že? ;) jo a někde jsem vypozorovala i milou n arážku na mě, tak jestli jsme jen domýšlivá, neber to v potaz, jestli jsme to uhodla - děkujuu ;)

    A zcela souhlasím. Fejbuk je mor, ale mmentálně mi poskytuje kontakt s moc milýma babama, se kterýma bych si jinde nepokecala, viz Meduňka a i Luci a Klárka, by´t jsou v Praze, tak neprokrastinují, takže nemají moc času se denně scházet na pokec..
    Jojo.. já se zase dneska snažila už konečně něco napsat, ale prostě tomu tak teď být nemůže, páč lidi v práci kolem mě pracujou a na mou už tak velkou horu povinností ještě přikládají =/ Takže zatím jsem odmlčená, ale až to přijde..!!! =D
    Jsem ráda, že jsi na FB, protože takhle Tě mám ještě blíž ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to mě těší, že sis početla a když na něco příjdeš při repete určitě napiš :-))
      No nakonec jsem prostě musela upustit tu páru, i eM není nafukovací hihi...jo a pak jsem úplně zapomněla napsat, že ten FB vlastně budu pojímat jako místo, kde se budou setkávat všecky moje aktivity, protože mít 3 blogy je už silné kafe i na někoho tak hyperaktivního jako já, a tak na tom fejsu prostě bude všecko dokupy...:-)
      Já jsem dneska záměrně nejmenovala, a pokud si vypozorovala narážku tak tam určitě byla, protože Tě považuji za kamarádku...
      Hele on ten celý článek je vlastně inspirovaný Tebou - protože jó Ty za to můžeš, že jsem na fejsu :-))))
      Je to tak ale - je to mor, ale já právě jen kvůli Vám skvělým holkám tam chci být a pokecat nejen tady či na mailu...Piš Zlatíčko piš, ale zase buď v klidu já nestíhám taky psát, když se zabývám sítěma...Se těším, co napíšeš a věřím, že to bude bomba, taky bude Mitsuuko reflektovat vířivou dobu? :-)
      Strašně se mi líbilo a potěšilo mě, jak jsi napsala, že mě máš ještě blíž. Taky to tak cítím, že jsem Ti blíž :-) a všem těm fajn babám :-))
      Eště trochu vymakat ty detaily paní administrátorko a bude to :-)
      Drž se a neupracuj se, taky tu mám nátřesk...zas...a furt odbíhám dopisovat komenty...:-)))

      Vymazat
    2. No, se nedivím, že máš tolik práce, když koukám, kolik už novinek na blogu u Tebe naskakuje ;) Takže ses chytla do sítí? ;) Já si snad na ty články budu brát dovolenou, jako na zkoušky ve škole, nebo takhle nic neudělám - v práci po mně furt někdo něco chce! =D

      Vymazat
    3. :-DD, jojo...neboj zítra bude (možná) oddychový light článek, žádný román ani novinky....fakt bych nestihla nic sepsat a víkendy mám už od tohohle zabraný pro Aju a stěhování, takže taky "prd napíšu"...jó dovolená - souhlasím, dyť já v to úterý byla pak půl dne tady a psala článek, komenty, maily a pak kdo tady nemá čas být na síti :-)) a stihla i vařit a kreslit, prát, děcka vychovat...jé dovolená, chcu zas :-)) - nemám čas chodit do práce haha

      Vymazat
    4. Holky, já musím! Vy taky blogujete a komentujete v práci? A to není prokrastinace? :D Já to taky dělám, ale pořád z toho mám výčitky a říkám si, že prokrastinuju a že jestli mě někdo chytne, tak bude zle... :)))) Ale uklidňuje mě, jestli je v tom někdo se mnou (notabene někdo takový z mého pohledu zodpovědný a obdivuhodný jako jste vy dvě)! :)

      Vymazat
    5. Ježiš já jen doufám naivně, že mí kolegové a šéf nějaké blogy notabene o kosmetice a babských věcech naprosto ignorujou a že jsem se tu zašifrovala dostatečně. No - Luci musí se to opatrně, většinu věcí stejně dělám po večerech doma a pak mám výčitky, že třeba neuklízím. Není to tak, že bych nedělala svou práci a odkládala ji do nevidim, co musím udělat prostě udělám ihned - blog, komenty, neblog - ale co nespěchá mi přece neuteče :-))) takže tak - všeho s mírou i s prací !-)) a nedělám si iluze o ostatních, třeba nesedí na svém blogu, ale sedí na jiných stránkách :-))

      Vymazat
    6. navíc včerejší článek psal místo mě někdo jiný, takže mi to docela vyhovovalo, že mě Enka zastoupila a poskytla výživnou potravu :-)))

      Vymazat
    7. Nojo, tak to jo, mně asi udržuje v nervozitě to, že tu sedím jen sama se šéfkou, která povětšinu času opravdu pracuje, zatímco já čumákuju po blozích a na fejsu a tak vůbec... :)

      Vymazat
    8. Luci, prokrastinace, ale je zabíjení jedním nicneděláním (necíleným) druhé nicnedělání, když se Ti do toho nechce. Tohle je zcela jiný případ. Já nestíhám v práci pracovat pro samou práci na blogu. A už to na férovku prací nazývám,protože mi to normálně zabere s přestávkama bezmála celou pracovní 8hodinovou dobu a to ani nestihnu naspat článek!! =D je fakt, že u toho stíhám i pracovat, ale ani jedno nedělám pořádně. Uf. O. se mě ptal, proč teda nepíšu články doma, tak jsem se jen zeptala, jestli mě jako vážně už nechce vidět vůbec =D Já jsem se ještě nestihla vrhnout ani na dnešní komenty, jen na ty u cizích článků.. eM, asi taky zřídím nějakou guest rubriku =D

      Luci, to je ono, normálně to takhle mám s druhou kolegyní - ona hezky pracuje a já komentuju a píšu. Ale ona si něco udělala se zádama, vzala si nečekaně nemocenskou a já jsem tu te´d na všechno sama, takže blog musel letět stranou jako první =( To mi připomíná - včera jsem byla na první hodce franiny a uz mam zase ukolu plny mail - ta nase lonska lektorka se do toho opravdu vzila s gracii Francouzky ;)

      Vymazat
    9. Teda Míšo, jak to budeš ještě zvládat s tou fráninou :-) on ten O. Tě fakt možná uvidí už jen o víkendech, s takovou :-)...no já smolím ty články teď po večerech, protože v práci to skoro vůbec nejde a šulím tak domácnost - to je jedno jestli práci nebo domácnost.....a jak začnu prskat, že doma nikdo nic nedělá tak P. řekne, prosím Tě jdi si blogovat, já to vyřídím haha....ale hlavně se vidíme o víkendech a teď ty víkendy budou taky hektik, tak fakt nevím...se musím zeptat, jestli Enka něco nesepsala novýho - klidně si pořiď kvalitního hosta je to fajn :-)

      Vymazat
    10. hihi, nojo, aby za chvilku nebyl tento blog Enky a Tys jen hostově přispívala ;) =D No, my se teda asi neuvidíme ani tento víken, protože jsme se už taky cukla a řekla, že krásný podzim nepozdim, prostě budu psát a hotovo. Já to večer fakt nedávám. Včera jsem si zvládla akorát lehnout, kluky jsem poslaal ven, nashromáždila kolem sebe horu jídla a pustila film - hezké to bylo =) Jinak, moje domácnost je momentálně jako po výbuchu, kdyby O. neumýval nádobí, taka už jíme z papírových talířků =/

      Vymazat
    11. A tak to zas asi ne :-), to by byla prča být hostem na svém vlastním blogu....:-)
      Nemysli si, já to včera taky nedala, nemám ani čárku, takže nic nebude a zítra beru nb do terénu a budu psát v terénu, nu což - jako správná blogerka-bohémka musím psát po kavárnách ne? hihi
      Teda já to měla včera podobně, akorát u seriálu, jenže mě Shelly vůbec nenechal najíst :-). O nádobí mi ani nemluv, domácnost bez myčky...už jsem řvala, ať to někdo umyje, a na druhý den to fakt bylo umyté - kurňa, ale už je to zas všechno špinavé, chjo, proto nesnáším domácí práce - to uděláš a skončíš a může od znova, to raději tvůrčí práce na kompu...
      Tak to obdivuju, že ses tak cukla, ale ono je venku dost kosa i když je hezky, tak co :-)

      Vymazat
  6. Paci sa mi cats o "very busy image" - vzdy, ked nejaka slobodna a bezdetna blogerka, idealne studentka pise, ako priserne nestiiiha, usmievam sa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že to taky tak cítíš, že to není jen můj nějaký "blud přetížené matky" :-)

      Vymazat
  7. Ach jéje, very busy image... V tom se trochu poznávám, i když si na tom nijak nezakládám, a naopak - velmi se snažím tak na lidi nepůsobit. Jsem to já - bezdětná, pracující, starám se jen sama o sebe, trochu o přítele, ale ten se v klidu postará sám, a o psa. A stejně mám často pocit, že nestíhám. Štve mě to. Je pravda, že mám časově náročného koníčka, který mi zabere někdy i tři večery v týdnu plus celý víkend, takže tam pramení mnohé... Ale stejně, často přemýšlím o tom, jak bych dokázala zvládnout domácnost se dvěma dětmi. Asi bych byla hrozná matka, neustále s nervama na pochodu, a nesnášela bych sama sebe. Takže pak zase chudáci děti... Nojo, máte můj obdiv, všechny vy maminky a hospodyňky, které nejen zvládáte domácnost, ale hlavně si dokážete udělat čas i na své koníčky. To je pro mě naprosto obdivuhodné a skoro nepochopitelné a moc vám fandím.
    A prokrastinace - jak už psal někdo nade mnou - prokrastinuji ráda a s chutí. :D Ale jen, když vím, že si to můžu dovolit, tedy že nějaký ten úkol opravdu počká. Když mám opravdu hodně práce, prokrastinace u mě nemá šanci. :)
    Milá eM, vítej na síti, a ten chat si můžeš klidně vypnout, aby Tě nikdo neotravoval. Já to tak taky mám. Chatuju akorát s přítelem, když se potřebujeme domluvit, kdo co koupí. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko každopádně děkuji za všecky ty přepracované matky za Tvá slova chvály a obdivu, neboj máme nervy na pochodu a nejsme pokaždé miláčci, řveme a připadáme okolí hysterické, ale je to jen obrana...Neznám Tě moc dobře a osobně vůbec, takže nemůžu posoudit, jestli ta narážka very busy platí zrovna na Tebe, já samozřejmě měla v hlavě konkrétní lidi, když jsem to psala, ale špatně se to popisuje. Ale Ty přece jen pracuješ a máš koníčka a i pejska a muže, takže toho máš dost. Spíš mě to zaráží na single lidech a třeba studentech :-))...Ono je lepší si to nepředstavovat, jak bys to zvládla, protože bys to zvládla - musela bys :-)) a já myslím, že dobře - troufám si říct.
      To o čem píšeš jako prokrastinaci, bych snad ani tím slovem právě nepojmenovávala - to je zdravá situace, proč se honit, když něco nespěchá, spočnout, v klidu si projít blog, časák atd...sedět u kafe "čumět do blba". Já se totiž pořád nemůžu zbavit toho pocitu, který ve mě to slovo vyvolává - že to je nemoc nějaká psychóza či co...v tom smyslu pro.... asi všichni, ale to slovo je fakt hnusné a zajímalo by mě, odkud se tu vzalo :-)) nejen lidi můžou být nesympatičtí i slova :-). My se neznáme? Já jsem slovíčkař, ráda si hraju se slovy....
      A děkuji za uvítání, už jsem Vás s Romankou viděla - je to milé Vás mít tak pohromadě, doufám, že se jednou sejdeme na živo - to bude pak rodeo :-)
      Chat s přítelem?? Hm, to můžu navrhnout doma muži, pokud ho budou moct odvolat z Call of duty, možná by se mnou konečně pokecal o tom, co měl koupit a nekoupil !-)

      Vymazat
    2. To teda bude rodeo!!! :)))
      A asi jo, asi máš pravdu, možná to se mnou není tak zlý, spíš jsem sama na sebe někdy moc náročná...

      Vymazat
    3. Tak vítej v klubu žen náročných sama na sebe :-) - to jsem já...všechno musí být dokonalé i článek na blogu a každá fotka, ale prostě to tak nejde, třeba pak nemám tak dokonalý ten úklid :-))a právě proto i neumím prokrastinovat v tom pravém slova smyslu, protože se snažím všecko dělat pořádně. Ale momentálně se učím víc flákat a nechávat věci koňovi - ale to mě naučil až životní průser se zdravím, jinak jsem byla psycho...fakt léčím se :-)) už nechci být dokonalá

      Vymazat
    4. Ano, ano, to já znám toto!!! A taky se snažím to nepřehánět, ale někdy jsem se svým perfekcionismem fakt asi na pěst. V posledních týdnech se zdravotně necítím zrovna úplně fit - asi změna na zimní období atd., jsem hodně moc unavená... Tak si vyloženě zakazuju třeba uklízet, když mi zrovna není ok a ordinuju si mantru "to počká". A docela dobrý. :) Funguje to. Počká to. :)

      Vymazat
    5. Jsem ráda, že si i v tomto rozumíme :-), máš pravdu, občas je to fakt na pěst nejen od vlastní osoby i od okolí...Ten přechod z léta na zimu je dost náročný, dyť jsou všichni nemocní, já odolávala dost dlouho, ale setrvačnost mě dohnala, dost jsem žila tento měsíc hekticky, spousta nových povinností, škola děti atd....a já ten přelom taky nezvládla úplně OK...Určitě se nehoň do úklidu a respektuj svoji únavu -to si já opakuji několikrát denně...Přesně - to počká. Já se musela naučit, že když to neudělám, nic se nestane, byla jsem out příliš dlouho, abych ten signál z hůry pochopila...bohužel jsem pochopila i to, že nejsem nenahraditelná anebo spíš bohudík, a teď prostě to zjištění zdokonaluju, ale přiznám se, že zaryté zvyky jdou někdy dost blbě "dolů:... Držím nám pěsti!

      Vymazat
  8. Milá eM, vůbec se ti nedivím, že jsi podlehla fejsbuk-mánii :-) ono v dnešní době je těžké jít proti proudu, protože z toho pak plyne spoustu nevýhod. Abych se přiznala, osobní facebookový profil mám pouze jako komunikační prostředek s okolním světem - je to nezbytné už jen kvůli VŠ, kde si s ostatními posíláme různé materiály, upozorňujeme se na zkoušení a podporujeme se ve chvílích deprese :D smsky už téměř neposílám...ale chráním si své soukromí, hodim tam občas nějakou fotku, ale jinak si chci zachovat svůj "reálný" život a ne ten virtuální :) samozřejmě - blogoprofil vítám a určitě se přijdu občas podívat, ovšem blog je mi stále daleko bližší :) měj se krásně!!! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, že máš profil jako komunikaci ve škole atd. já myslím, že takhle to pan zakladatel FB myslel :-)....a jsem ráda, že i přesto sdílíš některé moje názory o soukromí atd. Máš pravdu, tady už fakt nešlo plavat proti proudu :-)...Moc jsi mě potěšila, že můj blog je Ti blízký, pro mě taky - to je základna, kde jsem "doma" a fb bude taková zpravodajská přidružená výroba k blogu, tak budu moc ráda, když se zastavíš :-)) Měj se krásně ať se Ti daří nový semestr!

      Vymazat
  9. Hezky sepsáno eM! Já bych od Tebe asi ráda četla i telefonní seznam :o)))
    A máš pravdu, člověk by neměl zůstávat ukotvený na názoru jen ze zásady.. O fejsu si myslím, že je dobrý sluha, ale zlý pán.. jako všechno by ho člověk měl užívat s rozumem. Já osobní fejs nemám, necítím potřebu sdílet se světem své soukromí, mám jen E.Q. založený čistě proto, abych mohla lajkovat soutěže :o))) A hle, už bude mít další využití, budu chodit šmírovat, co vaříš a tak :o))
    Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Enko to jsi mě moc potěšila takovým komplimentem a řeknu Ti, je to vzájemné :-) Svatá pravda o tom sluhovi a pánovi. Vidím, že to taky cítíš stejně, tak E.Q. je taky na fejsu? No přiznám se, že ty soutěže by mě taky lákaly, tak uvidím, co vyvedu do budoucna...Určitě přijď šmírovat, mám pocit, že teď nestíhám psát články, mám renonc a jsem strašně ráda, že jsi mě tento týden mohla zastoupit právě Ty - máš to u mě !)...takže teď asi budu dávat spíš fota na fb, je to rychlé, ne jako smysluplný článek :-)) Měj se nádherně!! A nezapomeň psát do šuplíčku svoje nápady na nový článek hihi

      Vymazat
    2. Zastoupit Tě mi bylo velkým potěšením :o)
      Do šuplíčku začnu psát co nejdřív, jen co si pořídím nové počitadlo, však víš, že to kytičkované už to má za sebou :/
      Právě svádím boj s kamarádem, který nám servisuje počítače a má za úkol obstarat mi nový komp.. názor ajťáka: "nic pod 15 000 nemá cenu, zas ti to za tři roky (vulgarismus) vybuchne...".. názor blondýny: "žišmarjá!! 15 000!! víš, co by to bylo kosmetiky a botiček, ses zbláznil, sežeň mi něco max. za osm, bleděmodrý by nebyl? A vybuchne to za tři roky (vulgarismus) tak jak tak.." Tak asi tak.. doufám, že do vánoc budu online, všimni si v kolik píšu, muž mě konečně pustil ke kompu, bože, v půl šesté vstávám do práce, to zas budu ráno vypadat.. dobrou! :o))

      Vymazat
    3. Prosím tě, patnáct? Se zbláznil? To samé můj švagr IT, řeknu, že chci grafický tablet a on mi nabízí profi vybavení pro grafiky...já jim to ale nežeru, a taky se zhádám jak s mužem tak s ním, protože do Nb investovat víc jak 8 nehodlám (bleděmodrý mě hodně pobavil, chci námořnickou modř :-))..Taky mě to čeká, budu kupovat nb pro dceru po přijímačkách...Dyť tady byl firemní IT a strašně vykřikoval, že koupil dceři na vyšku nb za stovku, chápeš to??, na splátky...Ty brďo Enko, dyť Ty se ani kvůli tomu nevyspíš, já furt koukala, jestli tam nechybí před tou jedničkou dvojka!!! Tak to dneska zvládni ještě že je pátek!

      Vymazat
  10. Už jsem si Tě olajkovala jak se svého soukromého účtu tak i z ze své HK Photograpy :) aby mi náhodou něco neuniklo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani díky moc, moc se mi líbil pozdrav od Barušky!!!

      Vymazat
  11. Ahoj, chtěla bych tě pozvat na svůj blog, kde probíhá hlasování s malou soutěží, tak jestli chceš, budu ráda , když se přidáš :-)

    OdpovědětVymazat
  12. ahoj eM, ja stale odolavam vytvoreniu blogoprofilu na FB, ale v poslednom case sa s tou myslienkou intenzivne zaoberam, ci ano, ci nie a coraz viac sa priklanam k tomu, ze ano. Svoj sukromny profil sice mam, no z neho ziadne blogy nesledujem, tak by mozno bolo fajn mat to takto podelene s blogofbprofilom:) tiez patrim k tym, co v praci citaju blogy, niekedy i pisem clanky, upravujem si fotky, pretoze doma vecer je to uz narocnejsie, chcem si zacvicit, byt s priatelom, chodim na hodiny anglictiny a niekedy si chcem cez tyzden po praci vyrazit s kamaratkami. inak pekna uvaha na temu socialnych sieti a zaneprazdnenosti. ja fakt obdivujem zeny ako si ty, ktore to vsetko zvladaju a stale maju cas na svoje konicky. jo, keby som ti tu teraz nevypisovala koment, mohla som uz varit obed:D rano som vstala, pustila sa do studia a pozeram na hodinky a uz je 12. samozrejme obed som este nezacala varit, tak som si spomenula na tento clanok a musela ti ist napisat, jak to s tym very busy image vlastne je:D ja deti nemam, mam aj svoje zaujmy a tiez aj domacnost, no niekedy mam fakt pocit, ze nestiham vsetko tak ako by som chcela a niekedy si zelam, aby den mal viac ako 24 hodin. uz len to, ze v praci som od 8-17, domov pridem o 18 a to si neviem predstavit ako to zvladat s detmi. ale uz som sa moc rozpisala, takze ti zelam vela fanusikov aj na FB a snad sa k vam vsetkym niekedy pridam aj ja :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Bashi, tak vidím, že zase nejsem jediná, kdo ještě tápal: být či nebýt na fb :-)...Souhlasím, že člověk chce mít doma už trochu volna i na své aktivity a taky povinnosti, takže já prostě teď píšu kde a kdy je to jen možné :-)
      Samozřejmě i mě odpovídání na komenty zabere dost času - víc než samotný článek, ale mě by to připadalo takové smutné bez té komunikace, takže už to tak beru. Holt taky nezvládám úplně všechno, občas je to na úkor toho,že přivřu oči nad domácností nebo se snažím delegovat práci i na jiné, což mi ženy moc neumíme, ale je to potřeba :-))....no a pak se to zas dožene až je trochu více času...Jéjé, taky bych potřebovala delší dny a momentálně i víkendy :-)...Tak až dorazíš na FB, tak se zastav a dej vědět!!

      Vymazat
  13. Milá Emí, taky jsem ze začátku přemýšlela, zda být na fb či nikoliv, ale už jsem tam nějaký pátek a blog taky :). Myslím, že je to další varianta jak komunikovat s čtenáři a líbí se mi to :). Už jsem tě samozřejmně olajkovala :) a kdyby jsi si mě chtěla přidat, jmenuji si tam stejně jako na svém blogprofilu ;).
    Zdraví Janie
    PS: Děkuji za úžasné přání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Janie, hned si Tě přidám, jakmile dorazím na fb :-))
      Ano, určitě to je zase jiný a fajn způsob jak komunikovat s čtenáři nejen přes blog, v tomhle ohledu se mi to líbí hodně :-)
      Opatruj se!

      Vymazat
  14. Už tě tam mááám :)

    Nemám ráda, když někdo říká "Facebook je žrout času. Ničí vztahy...." apod. Jaký si to člověk udělá, takový to má a já mám s FB hezkej :) Nenucenej, příjemnej a kamarádskej ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hned si Tě taky přidám :-))
      Jasně, máš úplnou pravdu, FB je lákadlo, člověk tam může strávit hodiny a hodiny, ale jaký si to uděláme, takový to máme. Zatím mě to fejsbúkování docela baví, a jsem tam jen když chci já - šoupnu tam nějaký fotky nebo zprávy, které jsou pro blog příliš malé a ne zas tak významné, aby zabraly celý článek :-)...baví mě, že mi taky můžou lidi psát zprávy a odbourá se prodleva emailu atd...Takže pracuji taky na tom pěkném vztahu, tak snad se to povede. Měj se moc fajn :-)

      Vymazat
  15. Lajkla jsem tě hned, jak na tuhle novinu Mitsuuko upozornila, jak za sebe, tak za Verunky:)
    Jo a eM, mohla bych mít na tebe maličkou prosbu? Nevím, zda to u tebe projde, ale zkusím to: bylo by možné ten blogoarchív, co je v pravém sloupci, posunout nahoru? Abych to vysvětlila: čtu si tady u tebe ráda a ráda se sem vracím, i když nečtu všechno (ale skoro všechno) a čtu nárazově a články si většinou vybírám podle názvu - a chudák moje myš má občas skoro zavařený kolečko, jak musí moc rolovat dolů na ten archív:))) Takže, kdyby to šlo... (smutný oči)... byla bych ti nesmírně vděčná až na konec vesmíru! :)))
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Tobě i druhé Verunce moc děkuji za podporu!!! Mám bohužel ten problém, že na fb nemůžu lajkovat osobní profily a některé firemní, ještě na tom asi zapracuju :-)...
      Jinak samozřejmě Tvoje prosba je mi rozkazem. Vážím si Tebe jako čtenářky a chci aby ses tady cítila komfortně, mě samotné někdy nedojde, že třeba to rozvržení už je moc rolovací a co má prioritu a co ne. Takže vítám určitě připomínky ke zlepšení. Děkuju! Hned jsem to spravila, tak snad to bude pro Tebe uživatelsky příjemnější, každopádně dej kdykoliv vědět.....Já jsem vděčná Tobě!!! Měj se moc krásně!

      Vymazat
    2. Och, díky, jsi nepopsatelně hodná a zlatá! :)
      A doufám, že to platí i naopak, Verunky rovněž rády přijímají věcné připomínky k blogu jako celku... ;-)
      Verunka

      Vymazat
    3. Potěšení na mé straně Veru!!! Verunky jsou dokonalé, tam není co vytknout :-), ale díky za otevřenost, kdyby něco ozvu se !-)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate