středa 20. března 2013

Oční stíny Rimmel aneb Jak Primer zachránil stíny před vyhozením



Milé moje, dnes mám pro Vás příběh o dekorativní kosmetice. 

To bylo tak, že jsem si jednou koupila stíny Rimmel v akci. Už dlouho jsem chtěla paletku hnědých odstínů od světlé hnědé po tmavě hnědou... A tahle se mi moc líbila. Jenže jsem si stíny vzala jeden den do práce a dopadlo to nevalně - stíny vůbec nedržely, shlukovaly se do vrásek a po 8-hodinové pracovní době jsem měla nahé líčení - tedy žádné stíny (ještě že používám konturovací tužku a řasenku :). A tak jsem na tyto stíny zanevřela a jenom moje spořivé já mi nedovolilo, abych stíny vyhodila ve vzteku do koše. A tak ležely dlouho ladem v koupelně a nikdo si jich nevšímal. A tu přijel Primer (báze pod oční stíny) z MUA na bílem koni a stal se zázrak:)..


To, co nezvládly stíny samy o sobě (výdrž a shluky), v tom jim Primer hodně pomohl. Poprvé jsem tuto kombinaci otestovala rovnou na večerní akci - velmi tmavě hnědé líčení. Po čtyřech hodinách, ač jsem já byla unavená - stíny nikoliv - a vypadaly dobře. Kochala jsem se povedeným líčením v zrcadle na WC v klubu a říkala si, konečně nevypadám jako žena přes třicet s přirozeným líčením :). Nesnáším totiž, když mi během večera to líčení někde zmizí a já vypadám, mezi vším tím mládím s kouřovými stíny, jako nahá...Ale zároveň nechci působit zmalovaně... Takže řešení toho, abych si připadala v pohodě nalíčená a ne zmalovaná a líčení vydrželo i menší ponocování se opět jmenuje - Primer. 

Zde je fotka po čerstvém nalíčení ráno......


....a zde fotka po 9-ti hodinách
 po příchodu z práce
.
Fotky stínů po tolika hodinách bez MUA báze nechtějte ani vidět :)...

Pozn.: Fotky jen dokazují, že od určitého věku je báze pod oční stíny nutností - jinak Vám vrásky všecky stíny "sežerou" :)..... 

Takže princezna Rimmel děkuje panu Primerovi za záchranu před potupnou smrtí v odpadkovém koši...
Nicméně poučení z tohoto příběhu plyne následující:
Primer budu používat i nadále, ale Rimmel stíny si už nejspíš hóóódně dlouho (možná nikdy) nekoupím, a  tyto zlobivé budu používat mnohem méně než moje oblíbené Astor Eye Artist. 
Ani Primer totiž nedokáže zázračně udržet tyto stíny na očích osm hodin...
Jo, a taky ten štěteček ke stínům je úplně na nic - používám vlastní.....
Joó, a ten nejsvětlejší odstín vůbec nerozjasňuje ....
Takže až si koupím nějakou hezkou hnědou paletku od jiné značky, 
tak Rimmelky nejspíš podaruji dceři...na hraní :)


Hold nekvalitní stíny  Primerem na dlouho nezachráníme - 
nejlepší je  kombinovat kvalitní stíny a kvalitní Primer. 
Ale nechci tady Rimmel jenom hanět, mám pár věcí od Rimmelu, s kterými jsem spokojená. Ono je totiž umění i ideální stav vybrat si od každé značky to nejlepší, co umí...
Nejsem proti drogérkovým výrobkům - i tam se dají najít dobré věci za slušnou cenu a nejsem ani jen pro přírodní kosmetiku, i tam se dají najít výrobky, které prostě nesednou a ještě jsou drahé......

Rimmel oční stíny - moje hodnocení (3-2=1) - čím menší výsledek, tím horší :):
pěkné barvy, slušná cena, slušné balení
☻☻ výdrž špatná, štěteček špatný

Závěr: Pokud jste mladičké, máte krásná víčka bez vrásek a také hluboko do peněženky, či malé kapesné - klidně si Rimmel stíny kupte (v akci:)....a pokud nemáte nároky na výdrž stínů...Určitě se ale vyplatí investovat do báze pod oční stíny.
PS: Pokud si vybíráte bázi pod oční stíny - tak pozor na silikony.....
báze od MUA žádné neobsahuje...
Co Vy říkáte na stíny od Rimmelu - máte nějaké povedené? 
Jakou značku očních stínů byste mi doporučily (které vydrží)?

7 komentářů:

  1. Já si taky bez báze ani nevrznu. Když ji použiju, tak už nemám ani nijak zvlášť velký problém s kvalitou stínů, snad jen s pigmentací, slabě pigmentovaným ani báze nepomůže.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marci, mladičká s krásnými víčky už jsem byla, takže báze je pro mě záchranou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Problém sežraných stínů znám taky, a můžu říct že primer je skvělá věc. Mám spíš problém jiný, mám pod očima buď otoky nebo vrásky a kvůli tomu jsem se přestala líčit, protože když jsem se nalíčila s otoky, ty splaskly ve všech následných vráskách se usídlil make-up i pudr, což vytvořilo dominantu tak šílenou, že to vypadalo že můj obličej je skupina vrásek, mezi kterou jsou někde dvě oči. Je to asi problém genetický protože babička z otcovy strany to měla taky, a to hodně. Teď jsem si k narozeninám 50++ nadělila profi fotografování s profi líčením a ta holčina udělala zázrak. Žádné vrásky, žádné otoky a to mi vydrželo celý den. Takže teď vážně přemýšlím o tom, že se k ní přihlásím na kurzík. Vím že to je v umění se nalíčit a i když moc nikam nechodím tak i v tom minimu bych chtěla vypadat dobře....sorry, trošku jsem odbočila od námětu. Ale najít takovýhle blog v té záplavě nekvalitních bla, bla, bla je umění tak jsem se trochu víc rozkecala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že ses rozkecala :) těší mě takováto komunikace a zpětná vazba - proto tu můj blog je a věnuju mu hodně času (někdy i místo toho, abych vařila na večeři polívku:)..To je zajímavé, a víš, na co jsi třeba alergická, co způsobují ty otoky? Myslím třeba to složení - chápu, že pak nemá smysl se líčit. Párkrát jsem to zažila...a geny jsou geny to taky znám (akorát se šedivěním vlasů - o tom taky bude jednou řeč). Jsem ráda, že se Ti moje kecání na blogu zdá přínosné..Jo ten kurzík: proč ne,určitě to bude přínos - inspirace. Já maluju, takže hodně trénuju se štětcema na akvarel :) a tak pak získávám i jiný pohled a zručnost, co se týče líčení a malování oka.

      Vymazat
  4. Já zase věnuju spoustu času fotkám a focení a úpravám. Když už nemůžu moc na sobě upravovat tak alespoň na těch fotkách. I když se zvlášť děti (a to už hodně dospělé) nevyjadřují zrovna lichotivě o mé posedlosti.(Sezení u kompu a datlování do klávesnice).

    OdpovědětVymazat
  5. To s viečkami už začína po 30ke otravovať aj mňa, no čo už, s vekom nič neurobíme. A primer si už radšej preventívne dávam úplne pod všetky tiene a keď miznú ešte napriek tomu, tak u mňa nadobro skončili. Mimochodom, tieto pracovné testy kosmetiky, teda uvidím, či to vydrží, kým sa vrátim z práce mám tiež rada :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu Juli ty víčka si holt špendlíkem nepřipneme ani nevypneme-)(, už na to kašlu a snažím se prostě vybrat si nějaké kvalitní oční stíny - zjišťuju, že mě celkem všechny drogérkové štvou právě pro tu výdrž a tak se poohlížím někde jinde trošku "high" - zatím se tak rozhlížím a hledám - holt věk už chce svou kvalitu :-). Primer je pro mě nutnost a mám to přesně tak, jestli nevydrží stíny zatěžkávací zkoušku s primerem osm hodin, tak to není nic pro mě - protože kdo chce chodit z práce a vypadat jak bez make-upu :-)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate