pondělí 25. března 2013

Souboj řasenek - Clinique novinka versus Rimmel

Zdravím Vás všechny při pondělku,

nevím, jak Vy, ale já pondělky nemusím - jsou divné, všechno mi padá z rukou, jak se snažím zase po víkendu napasovat do pracovního režimu :)......



Dnes mám pro Vás srovnávací článek o dekorativní kosmetice - řasenkách. Bude to nelítostný boj mezi velmi odlišnými značkami: CLINIQUE  z Kanady (článek o této značce ZDE) a typická drogérijní značka RIMMEL z Londýna.

Opět dnes máme můj formulář - já se ptám a já odpovídám :).

Název výrobku?
CLINIQUE - HIGH LENGHTS MASCARA
RIMMEL - GLAM´ EYES WATERPROOF MASCARA

Jaké mám řasy? - průměrně dlouhé i husté, na konečcích světlejší, prostě žádný zázrak


Jak dlouho řasenku používám?
Clinique: 14 dní
Rimmel: 1 rok

Jak jsou řasenky uživatelsky příjemné?
Clinique: Manipulace s řasenkou je mnohem náročnější, především v tom, nabarvit správně řasy na vnější straně oka. Nemám často na to trpělivost a ráno mě vyhlídka na artistický výkon přiměje použít Rimmelku. Když už to zvládnu, tak řasenka nabarví řasu až do konce a tím ji opticky hezky prodlouží. Řasy se nelepí, řasenka ač není voděodolná (není to vyloženě uvedeno na obalu), skvěle drží, chová se jako voděodolná, a taky se hůře odličovává, po 8-hodinách se začně trošku drolit (nic vážného)

Rimmel: Velmi mi vyhovuje kartáček, manipulace je naprosto bez problémů, řasy jsou nalíčené ihned, nelepí se, řasenka je voděodolná a velmi dobře drží, nedrolí se.


Jaký je kartáček?
Clinique: Tři řady drobných krátkých štětinek-zoubků, pouze na jedné vnitřní straně. Kartáček je zahnutý.                Pro zručné děvčata super, pro mě trochu problém - viz výše....



Rimmel: Kartáček má 4 řady štětinek, na protilehlých stranách jsou jedny kratičké - a pak jedny dlouhé jako hřebínek, tím se hezky řasy oddělí od sebe. Kartáček je rovný. Ideál.



Jaká je cena?
Clinique: 149 Kč (trochu kalkulace 29,8 Kč za 1ml :)
Rimmel: 199 Kč  (24,87 Kč za 1 ml :)

Jaký je obsah?
Clinique: 5 ml
Rimmel: 8 ml

Složení výrobku?
Rimmel: není uvedeno

Clinique: není uvedeno



Kde se dá výrobek koupit?
Rimmel: běžná drogerie


Koupím si výrobek znovu?
Clinique: Přímo tuto řasenku už ne - kvůli tomu kartáčku - ale Clinique mě přesvědčil, že vyrábí kvalitní řasenky za přijatelné ceny, určitě vyzkouším jinou řasenku této značky s jiným kartáčkem.
Je to velmi dobrá alternativa k běžné "voděodolné" řasence.... protože jinak musím mít tu voděodolnou......
Rimmel: Ano, pokud nenajdu nějakou lepší (třeba Clinique? :)

Doporučím ho?
Clinique: Ano, záleží na vašich preferencích, co se týče kartáčku
Rimmel: Ano, stejně jako u Clinique

Závěr:
Obě tyto řasenky jsou velmi povedené, důležitý je pro mě kartáček. U Clinique nejsem tak šikovná na manipulaci, ale líbí se mi, jak "prodlužuje" řasy..s touto značkou jistě budu ještě pokračovat. Dobrá cena, konec dobrý, všechno dobré :)

Bavil Vás tento duel? Máte některou s těchto řasenek?




7 komentářů:

  1. Clinique chcem urcite vyskusat, az si splnim vsetkych dvesto kozmetickych snov :DD mam citlive oci a dost mi z drogerkovych spiral slzia oci... Z tohto pohladu by si ich ako zhodnotila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje oči taky ledacos nesnesou, ale musím říct, že obě tyhle řasenky mě nedráždily - proto jsem i vyfotila text na Clinique, kde se píše, že v případě dráždění přestat používat (dík za radu,že :)...Občas ale může pozlobit, když si omylem promnu oko a kousek řasenky Clinique se mi oddrolí do oka, ale to už je fakt až večer a spíš omylem..u Rimmel nemám žádný problém vůbec...tedy pokud omylem nemrknu a nepíchnu se :))))

      Vymazat
  2. Za sebe můžu říct, že řasenky Rimmel mi vyhovují vždy. Mají skvělé kartáčky, dobře drží a řasy jsou po nich pěkně husté. Tyhle umělohmotné a navíc zahnuté štětečky taky nemusím.Teď jsem si koupila vcelku levnou ale dobru řasenku She. Pěkně čená, neslepuje moc řasy, má velký štětinkový kartáček, velmi dobře se odličuje. Jen si budu muset příště koupit voděodolnou protože když fotím a mám nalíčené řasy tak jak čučím do hledáčku a druhé oko mhouřím, začnu pak slzet a neštěstí je hotové. Pro mne jsou hlavní obsahy, čím menší tím lepší, protože až tak moc ven nechodím. To samé bych uvítala i u make-upů. Nepoužívám je třeba v létě, protože mám pocit že jsem udušená pod tím make-upem. Teď si pěkně vyzkouším BB jak mi bude vyhovovat a když tak bych si ho koupila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky menší balení vyhovuje...a s makeupy to mám stejně, co jsem si koupila BB, tak používám jen ten - na BB v drogerce i se složením můžeš mrknout, psala jsem o nich

      Vymazat
  3. Clinique má vážne zaujímavý kartáček :) No mňa zase raz dostala reakcia na Rimmel, vážne si ju musím zaobstarať :) Ďakujem za tento článok, podarený :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marci,srovnání řasenek je moc zajímavé. Teď mám hnědý Rimmel a zatím jsem spokojená. Mám s řasenkami často problém, dráždí mi oči a tahle zatím nezlobí!

    OdpovědětVymazat
  5. tú od Clinique som mala aj ja a bola som veľmi spokojná:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate