pátek 8. listopadu 2013

eM lakuje: Moje podzimní trendy


Milí moji,

dneska si při pátku dáme nějaké barvičky. 
Podzim v plném proudu a já až příliš dlouho připravovala tento článek, ale přesto doufám, že tahle inspirace na podzim bude aktuální, i když k nám už třeba zase vtrhly nové trendy pískových laků jak od Rimmelu tak od GS Stars. 

Přiznám se, že momentálně jsem v tomhle dost opožděná a i když nějaké Rimmelky doma už mám, nelakovala jsem a Starsky jsem ještě na živo neviděla (jen na blozích), takže to musím hned zítra napravit
 :-)

Mám momentálně "pár" svých favoritů na podzim, které mě baví nejvíc a tak je točím pořád dokola - takoví miláčci to pro mě jsou. Moje modré miláčky už jste vidět mohli, ty tady dnes v zastoupení nejsou, to je extra třída, za to na podzim si vyloženě jedu v červeném vínu (nejen na nehtech)....a jemu podobných barvách.
Ale jsou zde i jiné kombinace, které mě hodně baví a to především hrátky se Starskami (z minulých kolekcí).


Moje podzimní lakovací směska
NYX, Catrice, Gabriella Salvete, Starsky, Revlony a L´Orealy

Největším miláčkem se okamžitě stal lak od L´Oreal (jak jinak) Addictive Plum, to je prostě moje podzimní barva, stala jsem se na ní tak závislá (no jo addict), že mám třetinu té pidi lahvičky pryč a ani nevím jak, hernajs :-)



Odstín už jsem si zamilovala to už víte, ale abych zas jen nechválila. Přece jen mi na tomto laku něco vadí, a to výdrž. Pořád se mi zdá, že všechny laky této značky z minulé kolekce měly perfektní výdrž a s top coatem vydržely luxusních 4-5 dní, ale tento nevydrží ani s top coatem takto dlouho - 2 dny max. 3 dny, ale to už fakt nesmíte ani hnout prstem :-). 
Navíc u těchto odstínů každý škraloup a prýskanec vypadá nehezky, takže jde lak okamžitě dolů.



Jinak kryje skvěle, štěteček je široký, takže na jeden zátah je nalakováno, já dávám dvě vrsty, ale i jedna povedená stačí (ale ovšem ta výdrž)...
Ale i přes tu výdrž ho nadále favorizuju.





Srovnám ho ihned s Barry M Red Wine, odstín je téměř totožný, 
ale L´Oreal má o kapičku více modré, což se počítá.



Barry M má mnohem lepší výdrž s top coatem 3-4 dny, ale (zase to ALE) špatně se mi nanáší, jsem už rozmazlená širokým štětcem od L´Orealu a ten Barry M nenabízí, navíc barva není tak hustá, je řidší a hůře kryje, kocouruje mi, jak s tím nanášením válčím, takže dvě vrstvy jsou prostě nutnost.



Ze srovnání je patrné, že každý tento lak má své výhody i nevýhody, ale odstíny mám opravdu moc ráda a tak je i přes jejich chybičky používám často.

A ráda kombinuju.....
Co si takhle dát Addictive Plum a Lila?



Myslím, že švestkový závislák a Lila k sobě hezky ladí a já mám ráda prostě ten kontrast struktury Starsek s hladkým lakem, takže u mě tyhle kombinace uvidíte často....


Jó, Starsky láska nebeská :-)


Gabriella Salvete Stars Lila je moc krásná růžová s namodralým podtónem a glitříky, kde nechybí i jemné modravé odlesky. 
Moc se mi líbí, že není křiklavá, taková akurátní dáma, ale třpyt má opravdu hvězdný.
S výdrží je to ale opět ošemetné, mám pocit, že tahle barvička vydrží nejméně ze všech Starsek, které jsem měla, rychle se ošoupá na krajíčcích nehtů, a začne se oprýskávat po pár dnech cca 2-3 dny), což mi s ostatními nehrozilo, až po delší době. Ale zas Starsky mají tu výhodu, že je můžete opravit a nenaruší to celkový vzhled.





Další hrátky se Starskami jsou ve stříbro-šedé elegantní variantě.
V hlavní roli GS Stars pan Mistero Grey a Metropolitan od L´Oreal.
Pana Metropolitana jsem si oblíbila díky Míše, která pro mě odhalila kouzlo šedých laků na nehty a že si vůbec nebudete připadat jako šedá myška, ale naopak jako hyper elegantní dáma :-). 
Mistero Grey této kombinaci dodal ten high level. Moc se mi na něm líbí, že hází malinkaté nafialovělé odlesky, není to žádná nudná šedá nebo stříbrná..


Když jsem váhala, jaký odstín si koupit z kolekcí, které už minuly, tak moje oko spočinulo právě na paní Lila a panu Mistero Grey. Mistero drží mnohem lépe než Lila, ale samozřejmě se časem krajíčky nehtů ošoupou, schne velmi dobře, což je u Starsek všeobecně příjemným pravidlem.



A opět struktura kontra hladký povrch :-)



Mistero Grey a Metropolitan ve vzájemné shodě




Další solitér lak, který Vám chci představit, ale troufám si říct, že už ho znáte od jinud, - třeba o něm psala Suzi a u ní jsem ho viděla poprvé. 
Tento lak mě nijak v létě nezaujal, protože jsem si jela v úplně jiných barvičkách, ale na podzim Láska jako Trám - trefa!!!
Takže s kým, že to jdu na rande? S L´Oreal Mauve Rendez Vous.


Je to překrásná temně fialová barva a větším obsahem modré (fialky nečekejte :-). Ale pozor na rande určitě musíte zářit nebo aspoň se jemně třpytit - tento láček obsahuje překrásný fialkový shimmer, který se foťákem velmi špatně zachycuje, nicméně Suzi se to v jejím článku moc povedlo.


Skvělá barva, která se hodí k džínám :-)


Láček je z minulé kolekce a má všecky výhody, který má správný lak (který koupíte ve slevě za páďo) mít.
Skvěle se roztírá díky štětečku, dobře schne a kryje, výdrž velmi solidní 3-4 dny s top coatem, nádherný podzimní odstín...Pro mě podařené rande :-).

A protože ta moje podzimní směska obsahuje mnohem více laků, než zde můžete dnes vidět, můžete se ještě těšit na další díl mého podzimního lakování 

Poslední típek, který chci zmínit, se týká odlakovače. 


Od moji milé Enky jsem dostala tento Bel s tampónky nasátými odlakovačem, který si sama moc chválila.
Musím se k ní přidat. 
Odlakovač je velmi šetrný, když juknete na složení, nenajdete tam žádné acetony a naopak velmi zajímavé a odlišné složení od běžných odlakovačů.


Předpřipravené tampónky jsou velmi praktická věc třeba na cesty, ale i na běžné domácí "žvýkání". Musím říct, že po něm sahám teď velmi často, protože opravdu VONÍ a já tak nezamořuji ovzduší našeho bytu a nenutím muže prchat do nejzazších koutů obydlí :-). Velká výhoda. 


Tampónky jsou velmi tenoučké v ničem nepřipomínají klasické Bel odličovací tampónky. Zkoušela jsem zatím jen na běžné hladké laky, nevím, jak by si poradil s "pískem".
Nicméně odlakovává dobře a přesto, že jsou tampónky malé a tenké, jejich spotřeba na obě ruce většinou nepřesáhne pět kousků 
(jsem holka šetrná :-). 
Samozřejmě, že to asi není praktické pro někoho, kdo lakuje a odlakovává každý den, nebo pro blogo-lakýrnice, ale vidím zde jednu podstatnou výhodu, že nehty po něm nejsou tak vysušené jako po běžných odlakovačích s acetonem či alkoholem. 
Když odlakovaváte, máte pocit, že odlakováváte olejem a nehty jsou lesklé a je na nich lehký film. 


Samozřejmě, i tento odlakovač smývám z nehtů, na ten film se nedá nic nalakovat, nehty musí být suché a nemastné. Ale přesto i tak pozoruju určitou péči a nejen drsné odlakovávání. Takže spokojenost.
Balení obsahuje 30 ks tampónků a cenu jsem našla na internetu 
cca 48 Kč, nevím, nakolik se liší od drogérií...
takže cca 1 tampónek za 1,6 Kč :-D

Tak co Vy a Vaše podzimní trendy, co lakujete a který lak či kombinace se Vám dnes nejvíce líbila?

Krásný prosluněný listopadový víkend Vám přeje eM!



36 komentářů:

  1. Mně už ty pískáče asi fakt nebaví nebo co. Včera jsem si na všechny nehty dala Stars lila a přijde mi, že s tím vypadám jak laciná štětka z devadesátek. Už mi chybí jen trvalá, zářivě modré oční stíny, petrolejové silonky a kožená patchworková bunda do pasu s obříma ramenníma vycpávkama s laciným zlatým zdobení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se z Tebe jednou picnu :-D....jsem si to úplně představila do detailu...:-) a teda já devadesátky fakt jako nesnáším....ale to těm Starskam nedělej, vony laciný štětky ani neví, že nějaký Starsky existujou a mají takový ty "krásný" akrylový drápy s velkýma třpytkama :-D

      Vymazat
  2. Pískáče si mě zatím nezískaly, ale tvé kombinace to asi změnily... vypadají fakt senzačně. A odlakovací tampónky jsou bezva. Já mám jedny z Tiande a nemůžu si je vynachválit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky odoláváš Starskam? Každopádně jsem moc ráda, že třeba ty moje kombo přispějí k všeobecné oblíbenosti. Zatím třeba nemám chuť hned běžet pro nové odstíny Stars až časem :-)....Odlakovací tamponky si mě získaly hned

      Vymazat
    2. Odolávám, odolávám... ale po přečtení tvých článků se moc odolávát nedá :-D

      Vymazat
    3. To je tak milé Katko! Já už dneska viděla celou kolekci Starsek a fakt nevím, který si mám koupit dřív :-)

      Vymazat
  3. Ty umíš tak perfektně kombinovat pískové laky a klasické krémovky, ach! To prostě musím taky zkusit :)

    Tamponky mě nějak neberou, přijde mi to docela neekonomické, i když a cesty určitě fajn.

    Potkani posílají malé pusinkové olíznutí na pěkný víkend! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to mě těší, že Tě ty moje kombinace baví, to víš, pro mě je to nejjednodušší nail art, na který se zmůžu :-D, určitě někdy vyzkoušej.
      Máš pravdu ekonomické to dvakrát není, zvlášť když třeba opravdu lakuješ každý den, ale na ty cesty super - než vylít aceton do tašky !-D
      No ale ta pusinka byla slaďoučká, to bude krásný víkend. A Shelly posílá pacinku a kočičí ňufku taky (ale jen Tobě, potkánci by se asi polekali :-). Ať se máš krásně!!!

      Vymazat
    2. Když se potkani neleknou obří dogy, nějaký roztomilý Shelly je nemůže vyděsit :)

      Vymazat
    3. Tak to jsou stateční pašáci, klobouk dolů :-), dogy bych se kolikrát lekla i já :-))

      Vymazat
  4. To jsem ráda má milá eM, že Ti odlakovadla vyhovují :o)
    A mě pískové laky teda berou maximálně, nejen tím, jak vypadají, ale i tím, jak dobře se lakují a že se dají doopravit..
    Tak říkáš, že Ty ráda šedé laky? Mmm, píšu si :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Enko to odlakovadlo bylo fakt bomba a moc děkuju, že jsi mi ho dala, fakt :-) spokojenost naprostá. Souhlasím, že pískáče jsou jak krásné a slušivé, tak i praktické a za tu cenu - bomba :-), no však jsme se dneska hezky pokochaly :-D. Chci jich hned několik a už teď mám dilema :-)
      No jak tak koukám napsala sis, jsi pozorná a úplné Zlatíčko - moc se těším na šedý CC lak :-D, to zas já musím vymyslet nějakou lahůdku pro Tebe :-)

      Vymazat
  5. Krásné podzimní odstíny:) ten první od Lorealu se mi libi nejvíc:) takovouhle barvu nosím na podzim asi nejčastěji:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Markét, ten plum je prostě podzimní klasika, taky ho mám nejraději :-)

      Vymazat
  6. Marcelko, krásné lakování hlavně se mi líbí kombinace se STARSkami. Já si pořídila celých 9 nových odstínuů, prostě maniak jsem. Už vám v mysli toho modráska s razítkováním v modré barvě. Přeji Ti vydařený víkend a pohlaď za mě Tvoje kočičáky
    P.S. Baruška taky pozdravuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Haničko! Jsem moc ráda, že se líbí. Jé tak Ty jsi takhle Stárskovala? :-) Já je dneska viděla na živo a brala bych jich hned taky několik :-). A toho modráska jsem dostala od milé kamarádky, ale to víš, razítkování mi fakt nehrozí :-). Užij si krásný víkend s Baruškou, já s ní budu zase zítra v ateliéru :-) Vyřiď ji za mě pohlazení.

      Vymazat
  7. ty od L'Oréalu jsem objevila poprvé u Ceady, kde je docela chválila......já jsem ale s jejich vydrží taky moc spokojená nebyla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta jejich starší kolekce držela moc fajn, ale tenhle plum z té nové teda fakt slabé - jsem zvědavá, jestli i ostatní takové budou, mám jeden, který jsem nelakovala, tak neposoudím, jestli to je jen tenhle kus nebo celá kolekce je trošku "ošulená" :-D

      Vymazat
  8. Ten Loreal je hezčí než Barry M. Všechny jsou krásné, ale já bych do své sbírky přibrala právě tvůj nej. Dnes mám ten oranžový Stars a drží líp než ten růžový, ale jen o trochu. Lakuji si ho na cesty, abych mohla opravovat, ale nesmím ho zapomenout. To pak vznikne neplánované ombre s růžovým třpytkatým lakem. Už chybí jen ta bunda z kousků :-) odlakovač nikde, ten cestovní by se mi teď hodil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím Marti :-) Loreal vyhrává i přes tu výdrž. Oranžový mám taky a ten drží dobře, já oceňuju dost, že se to dá opravovat, když jsem líná odlakovat a lakovat znova.......Jó patchwork bunda a jdeme :-D
      Na cesty je ten Bel fakt super určitě :-)

      Vymazat
  9. Hmm, Addictive Plum vypadá velice dobře. Starsky kombinuju s téměř stejnými barvami jako ty, ale naopak-hladký lak na většinu prstů a na prsteníček pískáč. Působí to na mě jako takový šperk, nenosím prstýnky, tak si je nahrazuju touhle třpytivou nádherou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten plum odstín se fakt povedl, že mu ledacos odpustím :-). Určitě souhlasím - já taky nenosím prstýnky a tak lakování nemůžu nikdy vynechat mám to jako ozdobu. Lakuju taky jen jednu Starsku někdy, ale zatím jsem to nebyla schopná vyfotit v obou verzích na blog - snad se mi to někdy povede :-)

      Vymazat
  10. Aj napriek tomu, že mne štetce Barry M nevadia, farebne sa mi viac páči Loreal. a páčil sa mi asi najviac z celého výberu :-) Pieskové som ešte nekombinovala, hoci to mám už takú dobu v pláne. Som rada, že si si vďaka mne zadovážila ďalšieho miláčika do zbierky :-)))
    Ja lakujem veľa fialovej, hnedej a bordovej/červenej. Uži si krásny víkend, Marcelka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Ty jsi Suzi velmi šikovná Tobě myslím, žádný štětec problém neudělá :-), ale já souhlasím ten l´oreal s kapičkou modré je krásnější :-) To víš, že u Tebe vždycky najdu krásnou inspiraci a pak toužím :-)
      Máš skvělý vkus a tyhle barvy mám zvlášť na podzim moc ráda, a ještě tu modrou. Měj se moc krásně Suzi!!

      Vymazat
    2. Och, ďakujem, Marcelka :-) na mňa začína mať takýto vplyv Romana, vždy tam narazím na nejaký lak, po ktorom by som normálne ani nepozrela. By si sa ale čudovala, taký OPI mi robil obrovský problém, kým som si na neho zvykla :-)))

      Vymazat
  11. Ahoj eM, já jsem zatím Stars pořídila Princess a Raspberry, budu muset kouknout i na ostatní, ten šedý asi bude můj! Ty kombinace s krémovým lakem vypadají dobře, zkoušela jsi to i naopak? Všechny krémovky a jeden písek?
    Nejvíc mě ale ze Tvojí přehldíky zaujal L´Oreal Mauve Rendez Vous, to je fakt krásný odstín.
    A ty odlakovací tamponky budu muset prubnout, hlavně pokud fakt nesmrdí a nevysušují.
    Jak píšeš o tom, že po odlakování ruce umýváš - já nad tím zrovna onehdy přemýšlela. Všude totiž čtu, že pro delší výdrž laku se mají nehty před lakováním odmastit - to je jasné. Já to vždycky řešila tak, že jsem ruce prostě umyla vodou a mýdlem. A teď jsem zas někde četla názor, že je lepší nehty před lakováním očistit odlakovačem, že vodu nehty jakoby nasají a lak pak drží hůř. Co si o této teorii myslíš? Já ale prostě nesnesu nechat odlakovač na nehtech, hned mám potřebu jít to umýt.
    Jinak taky přeju příjemný víkend, u nás zatažený a deštivý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, opět Tě zdravím! Tak jsi taky okusila Starsky? Tak zrovna tyhle dva odstíny nemám :-)...To víš, že jsem zkoušela i opačný postup, už jsem chtěla několikrát nafotit na blog jak jednu starsku a zbytek hladký, tak opačně, ale ono se líp a rychleji lakuje než fotí a teď na podzim to světlo k focení je zoufalé :-)
      Jsem ráda, že se Ti líbí ten Mauve, je fakt překrásný.
      Co se týče odlakovávání, tak jsem to četla, že se má odlakovačem nehet před lakováním přeject, já to tak i chvíli dělala, ale moje nehty dost trpěly a efekt, že by lak dýl držel nebo tak jsem neviděla nijak lepší a raději tu chemku z rukou umývám, mám taky přesně tu potřebu a mému lakování to nijak nevadí...
      Bohužel i zde už je zataženo a deštivo, ráno vypadalo nadějně, ale už je to fuč a člověk by jen spal :-)
      Měj se moc krásně!!!

      Vymazat
    2. dovolím si zamiešať sa a zareagovať na Jankin dotaz :-) ja osobne tiež radšej z rúk odlakovač umyjem a tiež to nemá žiadny vplyv na výdrž. ono keby si sa kúpala/sprchovala, či umývala riad ap., to by už malo vplyv. kým si umyješ ruky od tej hnusnej chémie, zatiaľ ti nechtíky nezmäknú až natoľko, aby ti lak nedržal, takže kľudne to môžeš robiť, nič tým nepokazíš :-)

      Vymazat
    3. Děkuji za odpovědi, děvčata :-) Já právěže v nějaké diskuzi četla názor nějaké slečny, který doslova zněl, že mytí rukou před lakováním je chyba spousty holek, že nehty nasají vodu jako houba... No trochu přehnané mi to přišlo.

      Vymazat
    4. Já naprosto souhlasím se Suzi. Přesně tak, pokud nalakuješ nehty a pak je namočíš při umývání nádobí nebo koupeli, tak jde lak většinou rychle do kytek, ale odlakovač prostě dávám dolů, navíc málokdy se mi povede nemít nějaké zbytky odlakovače i na kůži a to už vůbec nesnesu :-). Takže jestli nehty nasávají vodu fakt neřeším :-)

      Vymazat
    5. ak to sa zdá, Janka, prehnané aj mne :-) niekedy sa stane, že ostane kúsok z vaty, či odličovacieho tampóna na nechte, občas ostanú nechty a prsty zafarbené a neviem si predstaviť, že by som čakala, keďže rýchloschnúci používam príležitostne, kým mi zaschne lak, či nail art a až potom si to umývať, fuj, ja si musím ísť umyť hneď ruky a dať to preč.

      Vymazat
  12. Emí,máme tu zase jednu podzimní lakovačku. Máš skvělý vkus. Cítím to stejně. A že neuhádneš co mám teď na nehtech? Addictive plum! ♥
    Tvoje Janie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že jsi psala, že už dlouho nebylo žádné lakování, že :-). To víš, úbytek vhodného světla na focení se projevuje :-)...Téda Ty máš na nehtíkách addicta - no to je boží shoda :-D....Zlatíčko měj se krásně!!!!

      Vymazat
  13. Ta kombinace pískových a hladkých laků vypadá super! Je to skvělý nápad. Ale je pravda, že já jsem Stars taky na chuť moc nepřišla. Jak byl ten boom někdy v létě, tak jsem si nakoupila tři a zatím jsem je použila asi jen jednou :-(.

    OdpovědětVymazat
  14. páni... vůbec jsem netušila, že se dají koupit tamponky na odlakováni - musím se po nich podívat! díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, že jsem mohla inspirovat :-))

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate