středa 27. listopadu 2013

eM testuje kosmetiku: Listopad 2013 - Bio Bachovky a Aromaterapie

Milí moji,

mám teď období, že jsem nějaká "lejzy", vláčná, tulivá a zároveň bez energie, ale ne unavená. Zvláštní to stav. Asi se mi nějak zpomaluje organismus či co :). A asi je to i tím pohledem z okna, kde vidím už několikátý den poletovat romanticky vločky a pěkně nám přituhlo..
Mám chuť si nandat teplý ponožky, lehnout si pod károvanou deku k palmě (když ne zatím k vánočnímu stromku) a číst si 
a číst a k tomu popíjet čaj či vínko a lenošit, popřípadě u knihy usnout...a nejlépe ať mi ještě do ucha vrní Shelly a Macek zahřívá nohy :-)) 
Ale toto si mohu dovolit jen někdy později večer, zbytek dne je třeba být aktivní,  a tak Vám prozradím, kde jsem našla svůj zdroj Vitality!!!
A to jakože doslova i přeneseně :-). Uvidíte za chvíli.

Než se začnu zaobírat konkrétními produkty, ráda bych totiž nakousla téma aromaterapie. Jen tak malinko a amatérsky :-). 
Aromaterapie je totiž něco, čeho mám teď plnou hlavu a chci to lépe prozkoumat a aplikovat na sebe. Každý máme něco, co na nás funguje. 



Já poslední dobou hodně zkoumala svět vůní...především těch parfumérských EDT a EDP atd.....(díky tuttobene, nutno podotknout) otevřel se mi krásný, pestrý a zároveň tajemný svět...a já zjistila, že si vybírám vůně každé ráno podle nálady, dle příležitosti, co mě čeká nebo na co se potřebuju naladit. 
Někdy to je běžný den, kdy sáhnu po normální toaletce z drogešky, ale někdy je mé ráno plné váhání, jakou vůni chci a potřebuji....
Vůně jsou teď mými intimními společníky, ale zjistila jsem tímto, že jsou i mnohem více. 
Náš vztah začíná být velmi vážný, ale zároveň je pořád intenzivní..ideální ne !-D.....
Já myslím, že i jako běžné uživatelky a ne zrovna studentky aromaterapie se shodneme na tom, že vůně v nás probouzí určité emoce, že nám i lidé buď "voní" nebo "nevoní"....že nás může vůně osvěžit, ale i "otrávit" nebo nás z ní může rozbolet hlava....
A o to v aromaterapii kráčí především - o léčbu vůněmi, podle toho jak potřebujete - jestli potřebujete povzbudit nebo uklidnit, uvolnit napětí v těle i mysli..... A proto si myslím, že i na mě takto skvěle funguje. Neb jsem člověk emotivní, ale zároveň někdy až zbytečně moc ukotvený ve své mysli...
Aromaterapie kráčí totiž přímo k jádru pudla - vynechává ego a jeho nohsleda mysl (často přeplněnou mysl) kvartýrující v šedé kůře mozkové 
a míří přímo k limbickému systému - centru emocí, intuice, paměti či potřeby spánku...a tímto dokáže ovlivnit naši náladu atd....
Je sice spousta firem, které se aromaterapií zabývají a mají toto sousloví i ve svém názvu ( např. Aromaterapie Hadek, Saloos atd) , ale zde více než jinde platí, že Vám prostě musí vonět, aby Vás mohly ty namíchané vůně "léčit"...
U pana Hadka jsem musela hledat déle, ale našla jsem si to svoje...stejně tak u Saloosu, i když zde už si vybírám jen některé produkty (především na koupel a čištění)....

O čem bude dneska řeč především jsou právě Bio bachovky....
Já už je chtěla vyzkoušet od zářijového veletrhu, kde měli stánek, ale já tam dorazila už v pokročilé době, po návštěvě různých jiných voňavých stánků včetně indických parfémů a spol. že jsem nebyla schopná u nich nic očichat a moje hlava se těžce bránila všem vůním až tak, že mi vše smrdělo...
Ono i vůní se můžete předávkovat  a to není kolikrát žádná legrace, bacha hlavně na různé éterické oleje a spol (často je méně více...).




Pak jsem ještě diskutovala  s jednou velmi zajímavou ženou, která má mimochodem svůj vlastní blog a vede i psychosomatické terapie, tak pokud byste potřebovaly radu a poradu určitě ji vyhledejte a objednejte se k ní -  je skvělá a dost mi poradila i takhle na dálku. 
Je to Renča Ježková a její blog naleznete ZDE.
Renča mi také mezi jiným doporučovala zkusit něco z aromaterapie, takže jsem šla na stránky bio bachovek a šmejdila, co bych si vybrala - něco pro sebe, něco pro rodinu, něco pro kamarádku....atd.
Objednala jsem si nějaké vzorečky, abych mohla pilně testovat, 
k čemu můj nosánek či spíš emoce "přičichnou".
A jak člověk asi vysílá nějaké vibrace či co, tak shodou okolností v té době, kdy jsem měla bio bachovek plný nos i hlavu, napsala o bio bachovkách i článek Lucifrída - no úplně jsem si rochnila při čtení jejího článku TADY . 
Od milé Lucifrídy jsem taky obdržela vzoreček nočního krému, který krásně zapadl do mého vzorkovníčku, protože já si objednala vzorek denního krému :-))
A tak se to tak všecko hezky sešlo a dneska se můžeme podívat, co jsem to vlastně otestovala na vlastní kůži i nos...



Bio bachovky mají řadu anti stres kosmetiky pleťové i tělové ZDE 
a to bylo něco pro mě. Ano, nálepku anti-stres už uvidíte pomalu všude, je to asi stejný fenomenální trend jako anti-age (nebo new age !-), ale v kosmetice mě to lákalo vyzkoušet, tak jsem si objednala vzorek antistres denního krému

Protože denní krém - ten ideální jsem prozatím nenašla a pořád tak nějak hledám a zkouším malá balení vzorků a už dlouho jsem si nekoupila plný kelímek nějakého krému....
Denní krém má skvělou konzistenci heboučký,sametový (považte, sametový bez silikonů :-), skvěle se vstřebává, nezanechává mastný film, je lehký, ale hydratuje pěkně..
A vůně? velmi jemná bylinná-kytičková, pomalu ji ani nevnímám - není to žádná intenzivní příroda typu Hádek či třeba Primavera - tuto decentní vůni opravdu oceňuji...tak že by adept na ideální krém? Ideál ale neexistuje - ta cena bohužel je více než vysoká.....:-/. 
No, ve vzorečku ale krémem nešetřili, takže mi to chviličku ještě vydrží, lítat si na této anti-stres vlně :-)
Zcela totožný popis si zaslouží i noční krém taktéž anti-stres 
(kdo by se chtěl ještě stresovat v noci, ne....), má skvělé uživatelské vlastnosti, jen tak cena...achjo..


K objednávce jsem dostala vzoreček anti-stres tělového peelingu. Voní opět jemně bylinkově, je to jemný cukřík s olejíčky, takže nevysušuje a člověk vyjde z koupele z hladkou kůží a zároveň i namazanou.
Tohle mám moc ráda, ale protože si takový peeling vyrábím doma sama, tak toto nebude věc, po které bych opakovaně sáhla v eshopu, i když je velmi příjemná....



Další řada bio bachovek jsou parfémy - dva parfémy. 
Byla jsem na ně hodně zvědavá, protože na vůních jsem začala ulítávat, jak jsem psala výše. 
A co se nestalo? Ale stalo se to, že právě zde jsem našla zdroj své Vitality....přesně řečeno ve vzorku parfému Vivacité(s)......
Už na první počuch jsem se zamilovala a teď bez té vůně nemůžu být. 
Jo párkrát jsem to zažila, ale tohle je jiné....:-)...
Vůně mi vydrží dráždit nosík celý den - žasnu fakt, protože tohle ani paní Chanelka nedokáže (a to byla jedna z mála se skvělou výdrží), pardon madame Coco. 
Je to ale intenzivní vůně, její složky najdete spíš v pánských vůních - jsou to především koření a dřevo, ale stejně tak je i krásně nasládlá a hřejivá...
Teď v těhle plískanicích - balzám na duši či na emoce? !-)



Díky pane Bachu za tu vitalitu :-D



Na druhou stranu, jak šílenou lásku ve mě vzbudil parfém Vivacité, tak ten druhý Présence mi nevoněl ani trochu..

Jinak, dámy je libo Odvahu nebo Soulad či Radost
To vše Vám pan Bach nabízí ve formě vůně (EDT), záleží na tom, co Vám zrovna nejvíce chybí :-). 
Ano objednala jsem si i vzorky z další řady edetéček a hned zkoušela, co mému nosu nejvíce sedí....já asi fakt nejvíce potřebuju tu radost a soulad či co :-) - voní mi nejvíce. 
Ňákou tu odvahu jsem už v životě prokázala snad...tak, prosím, teď tyto komodity nejlépe po litrech denně :-)





Bio bachovky mají ve své nabídce i jiné řady jako roll-onky, které mě hodně lákají, ale ty se nedají zkoušet ve vzorcích, takže si musím počkat zas na nějakou "živou" prezentaci.....a taky mají spoustu klasických esencí  - základních a kombinovaných, řadu první pomoc čili Urgency...takže ono toho je docela dost, co se dá vyzkoušet, pokud na tu aromaterapii aspoň trochu věříte. Já teda určitě ano.

Napište mi, jaká vůně na Vás zabírá a co říkáte na aromaterapii - věříte či nevěříte? Užíváte bio bachovky či jiné aromaterapeutické výrobky?




15 komentářů:

  1. Bachovky považuju za malý zázrak, umí na člověka krásně působit, respektive různé vůně dokáží člověka jak povzbudit, tak i zklidnit. Já jsem zatím měla bachovky vždy jen na zkoušku. Pořád dumám, které si objednat, ale ty roll-ony mě asi lákají nejvíc. Budu se muset podívat do jednoho obchůdku, kde si je očichám. Jinak poslední dobou na mě nejvíce působí vůně máty, meduňky a levandule.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme Katko dvě, taky zatím jen zkouškuju a chtěla bych nějaký ten rollonek, jenže široko daleko žádný obchod.....mátu a meduňku mám ráda tak nějak pořád, za to levanduli teď vyloženě vyhledávám a přimíchávám do kdečeho :-), na zimu mě právě až překvapilo jak jsem zareagovala na tu kořeněnou a dřevitou vůni :-)

      Vymazat
    2. Mě levandule nikdy nevoněla, přišla mi moc silná atd., ale za poslední rok jí taky musím mít ve všem :)

      Vymazat
  2. Bachovky mě hrozně lákají, bohužel mě zatím odrazuje cena. Ale chystám se na ně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to naprosto chápu Clairi, bohužel i mě ta cena odrazuje, adekvátní mi příjde snad jen u toho parfému, ta kosmetika už je horší a proto jsem šla nejdříve jen do vzorečků....což je cenově výhodné....tak ať Ti poslouží až se na ně vrhneš :-)

      Vymazat
  3. Ráda bych pronikla alespoň trošku do světa vůní, ale vůbec nevím, jak začít. Chtěla bych aspoň nějakou vonnou svíčku, ale mně nějak ty, co jsem kdy zkusila, nevoní. Parfém mi vybírá manžel a trefí se, jen vůně na mne skoro každá vydrží chvilku. Chci provonět byt, ale zatím se mi to daří jen pečení či štrůdlem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko já taky začala tak nějak pomaličku, ze zvědavosti - kupuju si vzorky, čmuchám v parfumérkách a všude možně a sleduju, jak na to reaguju :-).....já si teď koupila svíčku ovocnou s mangem v IKEA za pár kaček a moc se mi líbí.....ale jestli chceš provonět byt nezkoušelas interiérové parfémy? vidíš, já zapomněla že bio bachovky je myslím mají taky,
      http://www.bio-bachovky.cz/interierove-parfemy.html
      ale to chce očuchat v obchodě, co se Ti bude líbit..
      nebo takovéty voňavé difuzéry, kdy máš nádobu s parfémem a v nich špejle, které tu vůni nasávají, mám takový v aťasu a voní to fantasticky a ta vůně vydrží hodně dlouho, že jsem to musela i zavřít jak to moc vonělo :-))....ovšem pečení je nejlepší vůně, už se na to vánoční pečení těším....mě teda muž vybral vůni jednou a je krásná a mám ji ráda, protože je od něho, ale jinak už vyloženě pokukuju rovnou po edp protože ty vydrží nejdýl a vybírám si je sama....ale zatím bio bachovka byla jediná, kterou si užívám fakt celý den.....

      Vymazat
  4. Jóó, Bachovky mě lákají už nějakou dobu.. musím si ty vzorečky objednat.. já na aromaterapii věřím, respektive na mě prostě funguje, třeba eukalyptový olej fetuju při rýmě a nic nedokáže oducpat nos, jako tohle. Kam se hrabe Olynth.. navíc je to léčba velmi příjemná a narozdíl od Olynthu a spol. nežere sliznice, žejo..
    Ten vitalizující parfém bych potřebovala.. jsem nějaká zdechlá, ta zima a šedivo mi vybíjí baterky nadměrnou rychlostí..
    eM, přijeď brzy, ve fukušimě je obchod s Yankee Candle a já chci vyzkoušet ty vosky do aromalampy a bez Tebe se mi do fukušimy nechce, protože mě to tam bez Tebe nebaví :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Enko ahój!!!!! Jsou lákavé ty bachovky fakt, jsem už neodolala, no já myslím, že co se týče vůní jsme naladěné podobně viz Sublime haha...a eukalypt je skvělý - jen můj muž ho nesnáší :-/, tak s ním doma nesmím moc silně....
      Ten vitální parfém je prostě boží :-D, jsem ráda, že jsem do toho šla..
      Enko už si dělám místo v diáři neboj, tento víkend to nedám, ale doufám, že příští jo - ještě napíšu, prosím Tě, počkej na mě s těma Yankijema...ráda tam s Tebou půjdu, sice mě moc nelákají bo jsou dost drahé, ale třeba si tam něco najdu, a hlavně jsem zvědavá, vůbec nevím, že tam mají obchod....a taky já teď furt svítím svíčkama, když není slunko.....:-)

      Vymazat
    2. Ženské nešilte s Yankees, mno zas tak špatné nejsou, ale zrovna teď rozhodně popracovanější, nosu libější a vánoční vůně seženete v Marks and Spencer. Už jsem to očíhla. Loni jsem se zamilovala do Myrhové vánoční a letos ji mají opět!!!! Vyborná je i jedlová a hřebíček s mandarinkou či skořicí, pak mají ještě nějakou winter - bílou a ta je umělá, ale ty tři prvně jmenované jsou prostě skvělé. Mají to v olejích i svíčkách, jen takticky vyčkejte těsně do Vánoc, pak na to hodí 70% a to je pak "bytová vůně" za hubičku. Minimálně na tu Myrhu jsem čekat nemohla a v akci 2+1 jsem koupila alespoň oleje.

      Vymazat
    3. eM: super! Plánuj, plánuj, těším se! Já si ty Yankies chci hlavně očuchat (jestli jakože o něco zásadního nepřicházím) a kdyžtak koupit nějaké ty vosky, ty tak drahé nejsou.. svíčky šíleně! Já teď taky pořád pálím a stačí mi na to obyč čajovky.. jó sluneční deficit je znát..
      tutto: díky za připomenutí, já na ty MaS úplně zapomněla, jsou boží! A stejně sem tam chtěla zajít na nějaké dobroty, tak tam s eM zajdeme.. to zas bude útrata.. :o)) ale tak co, vánoce jsou jen jednou do roka a mám nedbytný pocit, že si zasloužím trochu rozmazlování :o))

      Vymazat
  5. Ještě jsem stále neotevřela Tvůj balíček. Ale plánuju to hned po naší sobotě, až budu mít "eMčí" absťák ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hihi tak já Ti píšu na FB a Ty mi na to odpovídáš úplně intuitivně tady, téda Ty jsi skvělá...no já už Míší absťák měla o víkendu,ale zase jsem všecko vrátila zpátky a budu se kochat ještě asi několikrát !-D

      Vymazat
    2. Tak to je dobrý! =D tak já jdu teď pro změnu odpovídat na FB ;)

      Vymazat
  6. K Bachovkám jsem zatím neměla možnost přivonět, rozhodně mi povinnost velí to v budoucnosti napravit:)
    Často se mi stává, že mě víc zdrží volba vůně než oblečení:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate