středa 16. dubna 2014

Brown-muffins s arašídovým máslem

...aneb pečeme se Shellym

Milí čtenáři,

budou velikonoce, všichni pečou a já cítím jakési nutkání taky něco upéct a necpát se furt jen bonbónama na nervy - něco výživnějšího by se přece jen šiklo...

No a eM je hlavička, že jo - co se týče sladkostí a kreativity !-)
A tak Vám dneska přináším recept, který jsem si tak nějak přizpůsobila po svém a tímto mám najednou z jednoho receptu dva výrobky. 
Už nějakou dobu tento nápad dřímal v mé hlavě, několikrát mi i holky připomínaly, kdy teda to jakože upečem...
A protože pečení je radost...!-), tak jsme na to v neděli s holkama vlítly...a se Shellym... ten samo nemohl chybět. A protože se ujala focení i má dcera na střídačku se mnou, tak máme z tohohle pečení nejen radost, ale i plno fotek....tak se o ně s Vámi rádi podělíme.


Co je to vlastně ten brown-muffin? No jasně, hnědý mafin se nabízí, že .....A jo, fakt je hnědý...ale tento název jsem si vymyslela jednoduše proto, že jsem použila recept na naše oblíbené brownies a upekla z něho muffiny. Chápete? No snad jo !-)......A ještě jsme to okořenily arašídovým máslem, na který máme my holky doma jaksi už závislost. Ale tak oříšky jsou zdravé...

Takže se pustíme do receptu, abychom pak článek mohly zakončit nějakou to mini-fotostory s Sheldou :-)


Brown-muffins s arašídovým máslem podle eM

Co potřebujeme:
(cca na 12 kousků)

2 čokolády na vaření čím čokoládovější tím lepčí

200 g másla
170 g cukru (dle preferencí hnědý či bílý)
4 vejce
140 g hladké mouky
arašídové máslo (méně solené)
Postup:
1) Přípravné práce: Rozehřejeme troubu, rozložíme papírové košíčky (po dvou košíčcích) na plech, případně nachystáme formičky na muffiny.....

2) Ve vodní lázni si ve větší misce roztopíme jednu čokoládu na vaření rozlámanou na čtverečky, k čokoládě dáme roztopit i na kostky nakrájené máslo

3) Čokoládovo-máslovou hmotu odstavíme z lázně a přidáme cukr, zamícháme....
4) Do směsi postupně po jednom zapracujeme vejce...
5) Vmícháme hladkou mouku...
6) Naposledy do hmoty zamícháme na malé kousíčky nakrájenou druhou čokoládu (můžeme si i nechat menší množství na ozdobení muffinů)

7) Plníme košíčky nejdříve čokoládovou brown-hmotou, po té vložíme vrchovatou lžíci arašídového másla a překryjeme opět brown-hmotou...

8) Šoupneme do trouby....a pečeme...

Dobrou chuť přeje eM a Shelly!
food styling rukou mé mladší dcery :-)
retro formička a veselý jarní ptáček
brown-muffin s překvapením
z receptu jsme upekly dvanáct do tuctu...:-)
je třeba spousta energie do nového dne....
...ale brown-muffinky eM jsou dost syté 
a jeden na snídani s kafíčkem stačí... 
KUK! Shelly nejdřív sledoval přípravy pečení inkognito skryt v baťohu
aneb Shellock Holmes v kuchyni:-)
Jenže dlouho to nevydržel a šel dohlížet na pečení pěkně zblízka...
...a sbíhaly se mu sliny a brousil si jazýček :-)
Shelly při svém kurátorství v kuchyni - zcela výmluvně ač beze slov..
Zdá se, že vše probíhá dle platných regulí Sheldorka...
velikonoční styling a Sheldorek pochutnávající si na "papírových košíčcích" :-)

Veselé nejenom velikonoční pečení Vám přeje eM!






23 komentářů:

  1. Ježiši ŇAM! JSme ubohá, nezmohla jsem se ani na vymšlení originálního komentu a použila stejný, co na FB =D hele, mně se tak sbíhají sliny, sakra, ale já nemám arašídové máslo!! a nemám ho ani s kouskama buráků, což je asi jediný druh, který by mi chutnal, ty bláťivé nemusím.. sakra, eMí, to mi nedělej. Do teď jsme v práci jakž takž přežívala jen z ranní snídaně a říkala si, že s obědem to přečkám až přijdu večer domů, ale já si snad teď kvůli Tobě budu muset hodinu před koncem pracovní doby skočit pro jídlo!! =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má drahá cítím s Tebou :-), to musela být ale óbr snídaně, že s ní vyžiješ celou pracovní dobu !-).....no já to znám naposledy mě takhle dostala Margi, kdy jsem si u ní hodinu před obědem přečetla o špagetách z bordelu - virtuální vražda žrádlem....Zlato todle máslo od Marksů máme nejradši a je s kouskama !-), zatím nemám moc odvahu kupovat jiné páč jsme s tímdle fakt spokojené....ale bohužel padne za vlast vždycky během pár dní, což se dost prodraží, takže to je furt jen zvláštní pochutinka !-)......Tak šupej pro to papu, já kdybych nejedla pravidelně momentálně tak chcípnu úplně, páč jsem odjakživa stresor-nežrout :-).

      Vymazat
  2. Zastavilo se mi srdce, sevřel žaludek, pokla jsem napázdno a usoudila, že tuhla ňamku musím zkusit :D Jen budu prase a ještě pod to burákový máslo dám lžičku nutely, muhehe :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatíčko to je největší odměna pro tvůrce, taková reakce !-D.....žádný prase, klíďo si to modifikuj dle svého mlsného jazýčku :-), a nutela vůbec není špatný nápad, ale já jsem hrozně na ty oříšky a víš kerou mám nejradši? zase arašídovou.... nugetu, tu klasickou od Orionu...ježiš šmarjá, žaludek se mi začíná svírat.. asi udělám ještě verzi s nutelou - ....a eště že to můžem svést na ty velikonoce.....tomu teda říkám tvorba online....Ať Ti chutnají! :-D

      Vymazat
    2. Tu má hrozně rád Francouz, ale mně nejvíc šmakuje ta klasická :) I když ta s praženým kokosem z Lidlu... hmmm :D Jj všechny svátky lze svést všechno :D

      Vymazat
    3. Téda tak francouz a česká nugeta? To je krásné....:-))...počkej z Lídlu? to neznám! Hm až půjdu příště kolem juknu po tom, zní to moc dobře, to by se klidně jako náplň hodilo taky...A kolik tu máme najednou variant....francouzovi udělej s troškou nugety a sobě s nutelou a to budou svátky !-)))........

      Vymazat
    4. Mají to jen v rámci limitky Deluxe, mají i karamelovou a kávovou, ale kokosová je nejlepší :)

      Vymazat
    5. Joj, děkuju moc za tip, já na tu limitku koukala a špekulovala jsem, co bych....., ale tohohle jsem si nevšimla :-)

      Vymazat
  3. Ach to je poezie...recepty s čokoládou vážně můžu. Tenhle je moc lákavý, nikdy jsem s arašídovým máslem nic nepekla. To bych měla zkusit.
    Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko děkuju - já taky čoko můžu hodně, s tím arašídovým máslem je to takové pikantní. když je maličko solené v kombinaci s tou sladkou čokoládou :-)...určitě zkus. Já jednou koupila arašídové máslo, protože holky ho pochtívaly a teď už ho máme doma pravidelně! Tobě taky krásné dny i svátky!!!! :-)

      Vymazat
  4. Ach eM, tohle je za trest, sbíhají se mi sliny! Po cestě z práce nakupuju pochutiny, tohle musím mít. Nejlépe hned!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Néé Klárí, to je za odměnu :-), akorát ta práce s tím trošku no....doufám, že Ti budou chutnat, určitě napiš jak se recept osvědčil! :-D

      Vymazat
  5. Ahoj eM, mńam, muffiny vypadají nádherně. Určitě bych si na nich pochutnala :) Užij si krásné velikonoce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alis děkuju, to mě těší :-D....Měj se moc nádherně!

      Vymazat
  6. Ach no... čo povedať - nebíčko v papuľke! A ja by som kľudne dala slané arašidové maslo, pripomínalo by mi to Reese's ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margi jak jsem psala na fb, na ty Reese´s jsem myslela, když jsem ten recept vymýšlela, no jo ještě že mám ten Candy stór daleko, no ale pak musím zapojit lidovou tvořivost že :-)...Máš nějaké oblíbené arašídové máslíčko? Já nemusím ty hodně slané ani holky, ale Markse a Spencery máme taky daleko...Krásný den!!!

      Vymazat
  7. Skoro jsem si při čtení článku začala slintat na klávesnici! :) Tyhle muffiny vypadají moc pěkně. Nenapadlo by mě udělat je z těsta na brownies, ale musím uznat, že je to báječný nápad a že musí chutnat skvěle. :) Osobně ale nemám moc ráda arašídové máslo, hned mě ale napadlo, že bych do muffinů místo tohoto másla dala lotusovou pomazánku na které závislačím já. :) Vidím to jako velkou pochoutku! Určitě vyzkouším. Moc děkuju za úžasnej recept s krásnými fotkami, eM. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi já děkuju za slova chvály!!! A neboj se, invencím se meze nekladou i tento recept vznikl jako invence !-)....navíc i v komentech už jsme se shodli, že se to vlastně dá "naplnit" čímkoliv...a teda lotusovou pomazánku zas vůbec neznám já
      :-)...a musím říct, že i samotné těsto na brownies v košíčcích muffins chutná výborně :-)..Jsem moc ráda,že se Ti líbil recept i fotky.

      Vymazat
  8. No jo, budu asi jediná, koho to nechá úúúplně chladnou. :-) Navíc jsme měli včera rodinnou oslavu a tak jsem naslazená jen jsem tu hromadu dortů viděla, aniž bych to musela jíst. V lednici na mě k obědu čeká dneska zbytek nádivky, aby bylo tradicím přece jen tak nějak učiněno za dost a na příští dny to vidím na poctivý kus flákoty. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je naprosto v pořádku :-D, obzvlášt po těch svátcích......Já to musím mít pěkně vybalancované, nemám ráda přeslazenost, takže to vždycky ladím nějakým dobrým masem nebo slaností....:-) zeleninka a spol...
      Sladké mám ráda, ale všeho s mírou a někdy je pro mě nejlepším zákuskem obložený chlebíček !-)
      Si pamatuju, jak se na svátky vždycky vypékaly ty těžké krémové dezerty a dorty...já už jako dítě kolem toho chodila bez zájmu, mám ráda úplně jiné dezerty, jenže se to nesetkávalo vůbec s pochopením....:-)

      Vymazat
    2. Já jsem jako dítě právě ty hutné, poctivé dorty s čokoládou a promazané máslovými krémy měla ráda moc. :-) Když babička hojně pekla a styl "těsto, ovoce, želatina" byl každou druhou neděli v podobě nějakých řezů a buchet. Šlehačka a máslový krém v dortu byl sváteční záležitost. :-) Zato jsem včera poprvé ochutnala dort potažený fondánem či nějakou takovou podobnou hmotou a jakkoli krásně to vypadá a obdivuju šikovné cukrářky, co z toho umí vymodelovat, k jídlu to podle mě není. :-)
      Já už se těším na sezónu letního grilování, všude bude spousta zeleniny. Zeleninu mám ráda, ale teď opravdu potřebuju to sladké trochu vykompenzovat masem. :-)

      Vymazat
  9. Upečeno, už ochutnávám a je to boží! :-D Moc děkuju za recept, eM! Sice jsem trochu postrádala nastavení teploty u trouby a dobu pečení, ale zaimprovizovala jsem 175°C a něco přes 20 minut a dobrý. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé Ilko, to je super, že jsi recept vyzkoušela a hlavně, že Ti chutná!!!! No pravda, to info o nastavení teploty jaksi nemám - já mám totiž plynovou troubu, takže tam automaticky jedu "na úplně nejslabší plamen"...a délka pečení se od toho odvíjí, já je stejně pokaždé kontroluju (páč v sobě nemají kypřák), ony ty brownies se dají udělat hodně naměkko skoro jako fondán s hodně měkkým uprostřed, ale u muffinků je asi lepší je mít více sušší a propečenější....pokaždé se mi to povede jinak :-D...

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate