pátek 25. dubna 2014

Vyhlášení války!

Dnešní dnem jsem se rozhodla vyhlásit válku svému vlasopádu.. Doby, kdy jsem byla objektem obdivu a závisti svých kolegyň, jak dlouhé mám vlasy a jak tlustý mám culík a jak to sakra dělám, tak ty jsou bohužel pryč.. :o(
Zhruba před půl rokem začala má lví hříva pelichat.. nejdřív jsem to přecházela s tím, že je podzim.. a stresů bylo taky poněkud víc, než je norma.. a asi hormony.. a ono to zas přejde.. no, nepřešlo.
Tak jsem nahodile koupila tu dýňový olej, tu Biosil a nic.. jo, nehty se mi krásně zpevnily po dýňovém oleji..
Pelichání pokračuje, nastal čas jednat.. vzhled mé "hřívy" mě především donutil ufláknout dvacet čísel, přece jen jsem natolik soudná, abych nenosila dlouhé vlasy, když na to nemám.. preventivka (u nás v práci povinná) mě ujistila, že žádný hlubší problém není.. všechny odběry ok.. tak kde sakra je ten problém?? Netuším.. rozhodla jsem se nasadit radikální léčbu vším (skoro vším), co je na trhu. Zde současný arzenál:
Vnitřní péče:
dýňový olej v bio kvalitě (DM)
selen (DM)
tablety Kieserlerde pro zdravou pokožku, vlasy a nehty (budu krásná celá :D), obsahují křemelinu, což je dle tety Wiki hornina, tvořená schránkami rozsivek, skládá se skoro jen z oxidu křemičitého, z čehož plyne, že je pro tělo zdrojem křemíku a křemík rovná se nehty jako křemen! :o) Wiki také říká, že se dříve užívala k výrobě dynamitu :o))) dále je v tabletách ještě zinek a biotin (vitamín H).
Biosil plus, známý to bojovník na vlasové a kožní neduhy, obsahuje biotin, kyselinu pantothenovou, zinek a oxid křemičitý. Ano nabízí se otázka, zda nebylo lepší koupit si Panthenol a ano, bylo :o)
tablety Haar Vital Komplex (DM), opět zinek, biotin, kyselina pantothenová, dále vitamíny B1, B2, B6, B12, kyselina listová a niacin.
No, jestli mi po tomhle kombu nepřestanou padat vlasy, můžu zodpovědně usoudit, že nedostatkem zinku a biotinu to nebude :D
Methionin je aminokyselina, hojně na vlasopád doporučovaná, no, uvidíme, věř a víra tvá tě uzdraví, že..
Lysin je taky aminokyselina, jím ho už několik let jako prevenci proti oparům a u něj můžu prohlásit, že funguje, opary se ode mě odstěhovaly!

Vnější péče:
není to tak dávno, co jsem prosazovala názor, že na vlasy chemií barvené patří zase chemie a bez silikonového kondicionéru jsem nebyla schopná fungovat.. ale červík pochybností vrtal.. zkusila jsem přejít na přírodnější verzi.. pro začátek Alverde.. (prodražovat se to začalo až později..). První pokusy byly hrozné.. vlasy se mi z těch krásně kluzkých změnily na zašmodrchané cosi.. pokusů bylo mnoho, vyhozených peněz ještě víc.. pochopila jsem dvě věci: dokážu se obejít bez silikonů a nenechám se odradit po umytí zacuchanými vlasy, stačí je nechat volně uschnout a ony se samy odšmodrchají :o) aktuálně jsem ve fázi, že použiju-li šampón bez sulfátů, tak kondicionér nepotřebuju.. mmch, jestli nevíte, co s tunou nasyslených kondišů, výborně fungují jako aviváž na prádlo! Ano, taky si s nima holím nohy, ale ani já nemám takovou srst, aby to zmenšilo mé zásoby :o)) do pračky s nima!!

Takže: dnešním dnem vyhlašuji skutečnou válku svému vlasopádu!! Slibuju sama sobě, že budu poctivě žrát všechny ty tabletky, které mi v koupelně pomalu, ale jistě utlačují dekorativku.. slibuju, že silikonové kondicionéry už budu lít jen do pračky.. a slibuju, že po nějakém čase podám zprávu, jestli to zabralo.. :o))

Držte mi palce!!

A protože to bych nebyla já, aby se ve mě nepral zelený mozek s povrchní pizdou :o) přidávám něco málo o barvě svých vlasů.
Matička příroda mě obdařila vlasy barvy neurčitě světle hnědé, v dětství jsem nejčastěji slýchala termín "pochcaná sláma". Nic nedodá ošklivé, nohaté, zubaté, zakomplexované holčičce víc sebevědomí, něž informace, že má hlavu, jakoby ji někdo počural..  A tak jsem záhy začala tuhle barvu maskovat. Pamatuje tu někdo barvy Igora, jak se drtily ty tablety? (myslím pilule kysličníku, ne placaté počítače :D)..
Proces hledání té pravé barvy byl dlouhý a bolestivý.. nahlíženo dnes.. ve dvaceti jsem si s ponurým výrazem a černými cancoury připadala děsně in :D
Na mé hlavě se vystřídaly snad všechny barvy.. černá, červená, měděná, modré a fialové pruhy.. ne, nemám fotodokumentaci a i kdybych měla, neukázala bych :o))
Nakonec jsem zakotvila u melíru.. ten jsem nosila dlouhé roky a až po tom, co jsem usoudila, že potřebuju ofinu, mi melír přestal vyhovovat.. ofina se fakt špatně melíruje.. a taky přiznejme si to, melír trochu vyšel z módy.. :o))
Další postup byl jasný.. své krásné blond barvy, kterou mi dělal opakovaný melír, dosáhnu odbarvením celé hlavy.. fajn, fungovalo to, teda kvalitě vlasů to moc nesvědčilo, ale tak máme tu spoustu "pečující" kosmetiky, plné všech těch "hair repair komplexů".. muhehe.. známe to, že jo..
Pak jsem začala číst blogy a pozvolným, nesnadným procesem se mi tuhle "pečující" kosmetiku podařilo opustit.. a ano, mým vlasům prospělo, že jsem si je přestala mýt "jarem" a následné škody lepit silikonama.. další detaily netřeba dodávat.
Základní problém ovšem zůstal: jak změnit pochcanou slámu na blond.. přiznávám porážku, přírodní cestu jsem nenašla.. takže opakovaně na lebku nanáším chemii, v té lebce se mi u toho svíjí můj zelený mozek a do jeho předsmrtných křečí na něj pořvává ta povrchní pizda, ať drží hubu a "think blond kreténe zelenej!!!!"
Po zmasakrování vlasů L´orealem jsem objevila Garnier Olia a musím uznat, že na drogérku to není špatné. Nesmrdí, nežere mi kůži, vlasy neničí, barva se mi líbí, kecy o přírodních olejích jim věřím v případě, že za přírodní považujeme i ropu, vždyť jsou to jen přeměněná zvířátka a kytičky (plavuně a přesličky :D) a taky se tehdy nehnojilo, že, takže ropa je vlastně bio :o))))
Posuďte sami tu nálož přírodních olejů:



Aktuální stav: delší mikádo, barva olia 8.0 blond, měla jsem nedávno záchvat, že chci světle hnědou, ale vydrželo mi to přesně pět týdnů..






Co vy na přírodní péči, chemii a tabletky? Nějaké nápady, co mi v arzenálu třeba chybí? Když ještě pár tablet přidám, mohlo by mi nahradit snídani.. :o))

Hezký víkend všem!!

47 komentářů:

  1. Héj, moje milá to je moc hezká barva!!!!! Tak to jsem ráda, že jsi to dilema především vyřešila ke své spokojenosti a držím pěsti s tím padáním vlasů, já tím jednu dobu trpěla moc, normálně jsem během dne ztrácela vlasy a kdyby to někdo sledoval, tak by mě podle toho vystopoval :-), no ale pak se ukázalo, že jsem byla nemocná, že, takže tomu stresu ledacos přičítám. Dnes s hennou je to lepší, ale aby nedošlo k mýlce, po umytí najdu v sítku spoustu svých vlasů i tak, ale řekla bych, že už nejsem vystopovatelná :-)
    Na ten selen jsem šla včera do dm, jednou jsem tam koupila tablety, ale byly ještě s ečkem a céčkem tuším a buď jsem totál už slepá nebo nebyly v regále, nenašla jsem tam ani ten Tvůj osamocený selen...
    Tabletkovou výbavu Ti asi už rozšiřovat nebudu, máš toho docela dost a doufám, že to pomůže....momentálně snídám černý čaj a skví se mi tu snídaně v podobě aspirinu, mg+B6, zinek+C....:-)
    Myslím, že vybavená jsi velice dobře a jsem zvědavá na výsledky s padáním (prosím o další vědecký rezultát v podobě článku!-), mě ty doplňky s biotinem a křemejkem !-) na nehty pomohly...a si říkám, že míň stresu neuškodí a hlavně už nebudem nosit čepice, takže budeš krásně rozevlátá blondýna s vlasy vyšisovanými od sluníčka a vyfoukanýma od vánku...to bohdá nebude, aby si zelený mozek neporadil s blonďatým myšlením !-)...Pa Zlatíčko a díky že jsem se zase skvěle pobavila u článku, Ty mě vždycky rozesměješ!!!!! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moje drahá!! Jo, taky mám pocit, že by nebyl problém mě vystopovat.. tak uvidíme, co můj boj zmůže.. ale tak kdyby to nepomohlo, hroutit se nebudu, jsou horší věci na světě, že jo..
      A to si piš, že poznatky svého výzkumu zpracuju do rezultátu!! :D
      A snídala bych radši vajíčkový salát!!!

      Krásný víkend má milá Sis!! :***

      Vymazat
    2. Jé ten vajíčkový salát bych si dala taky hnedka!!! (díky za inspiraci .-))..
      A to jsem si vzpomněla, že tu igoru si moc dobře pamatuju, teda ne že bych ji používala já, ale rituál drcení tabletek a michání s "fialovým" krémem, to u nás doma probíhalo s železnou pravidelností, se vůbec divím, že po těhle procedurách má moje máti ještě nějaké vlasy :-), asi ta revoluce přišla včas a s ní Garnier hehe....jo a jednou jsem podlehla diktátu módy a nechala si udělat trvalou, šišmarjá to páchlo na těch vlasech snad ještě měsíc, až z toho očička štípaly, si nedovedu představit, že bych si takový hnus třeba dala teď na vlasy.....ty by mi snad strachy zdrhly z hlavy úplně !-)
      Tak neboj Sis ono to půjde a když ne, tak šikovný kadeřník - či - kadeřnice !-)) Krásný týden moje blondýnko!!!

      Vymazat
  2. No bojím se, že žádné další pilule neznám. Ty jo, nemáte to ale vy blondýnky lehké. Vážně už by pro Vás měli objevit něco pro zelené mozky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony už asi žádné další pilule nejsou :D mám pocit, že se láduju vším, co je na trhu..
      A nepřestávám doufat, že nějaká nová kytka bude objevena!!!

      Vymazat
  3. Tie Igora farby si pamätám a moja obľúbená v čase puberty bola Bordó. Tiež som vystriedala všetky farby na vlasoch a potom som dlhé roky bola blondína (teda takto, po piatom umytí od odfarbenia na krásnu blond to bola očúraná slama :D), no a práve kvôli tomu, že moje vlasy boli po toľkých rokoch odfarbovania v žalostnom stave som sa jedného dňa rozhodla, že s nimi skoncujem a dnes som už 7 mesiac hnedovláska a neľutujem :)
    Myslím, že si vymenovala všetky dostupné alternatívy proti padaniu vlasov, tak len držať palce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tu bordó jsem taky nosila! Byla krásná.. já k té tmavší barvě asi taky jednou dojdu, ale ještě není čas.. zkusila jsem to, vydržela pět týdnů, ale prostě jsem se v ní necítila, připadala jsem si taková "vyblitá".. možná to chce jen objevit ten správný odstín..

      Vymazat
    2. Jó bordó, ta byla!! Nejvíc se mi líbil ale obrázek na krabce, já si ji dala jednou na hlavu (teda už to nebyl Igora ani Igor !-) ale chytlo mi to černě..ble....
      Ono to fakt asi chce v tomhle nedělat kompromisy, jakože něco mezi, pak se člověk fakt cítí "vyblitě" a nemocně, buď skočit rovnou do tmavé (jak jsem to já udělala s tou černou) anebo prostě pořádnou blond :-D, u mě ještě připadá v úvahu veverka zrzečka, ale vím, že u Tebe Enko ne !-)

      Vymazat
  4. Jak jsi popisovala zašmodrcané vlasy při přechodu ze silikové péče na tu bez moc dobře znám. Také mám blond vlasy a taky mě to hrozně trápí. Ale v Rossmanovi jsem objevila masku na vlasy Alterra z řady s granátovým jabkem a používám ji místo kondicionéru a už dlouho jsem si nekoupila nic jiného. Můžu ji vřele doporučit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O té Alterra masce s granátovým jablkem jsem četla, určitě ji zkusím, až se dokopu do Rossmanna.. jejich šampóny i kondicionéry mi docela vyhovují.. ono i kdyby mi nesedla, tak za ty peníze to není žádná tragédie.. bude z ní další aviváž :o)))

      Vymazat
  5. Asi zklamu, ale jediné, co mi na vlasy pomohlo, je méně stresu a vyvážená strava, jinak padají pilulky nepilulky. :)
    Na hlavě jsem měla taky už kde co, s černou jsem vypadala jako zombie, s červenou jako růžové prasátko. Teď se držím hnědé a jsem spokojená, je fakt, že hnědá barva není s přírodníma barvama problém. Svojí přírodní barvu taky nemám moc ráda, je to taková ta typická středoevropská hnědo-šedo-nijaká, babička tomu říkala "kafé braun do zelena". :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, toho stresu jsem měla v minulém roce požehnaně, ale už je to mnohem lepší, tak nevím, proč ty potvory pořád padají.. jím taky docela zdravě, tak jsem si říkala, že ty tabletky stojí za pokus.. jsem vcelku smířená s tím, že to třeba nezabere..
      Ta "kafe braun do zelena" to je přesně ono.. ani světlá, ani tmavá, nevýrazná, nudná.. to prostě na hlavě nechci :o)))

      Vymazat
    2. An vůbec nezklamala! Výraz kafé braun do zelena nemá chybu!!! Jsem se zas nasmála :-D

      Vymazat
  6. Chemii už si na vlasy vůbec nedávám, pokud nemám k dispozici svůj šampon tak si je radši nemyju a zacuchanost se při přechodu taky nekonala a to mám vlasy do půl zad. Přišla jsem na to, že záleží na technice umývání. Jak je v diskuzi zmíněna ta Alterra s granátovým jablkem, tak ta mi vůbec nesedla a poslala jsem ji dál. Teď jsem spokojená s malinovým kondicionerem od Desert essence, ale jsem zvědavá co po delším používání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Agnes, jaká je technika umývání vlasů, aby se nešmodrchaly? To mě moc zajímá!
      Malinový Desert Essence jsem měla a moc mi vyhovoval, určitě si ho zas někdy koupím. Teď mám kokosový a ten je taky skvělý, mám už třetí balení..

      Vymazat
    2. Prostě napoprve si tam šampon když ještě moc nepění jenom vetřu, trochu spláchnu a přidám více šamponu a umývám normálně. To takhle dělá podle mě více lidí, nic převratného ;) Zacuchané vlasy nemám skoro nikdy pokud nespěchám a když jo tak použiji ibiškový sprej od alverde.

      Vymazat
    3. Já se to takhle naučila umývat s tou Khadí Amlou, já měla po tom vlasy jak koňský žíně - mokré, ale suché byly super, takže jsem to musela vychytat, jak to nechat schnout, aby mi to nešmodrchalo a abych na to nemusela dát ještě extra "vyhlazovač-kondiš" a fugnuje to tak jak píšeš Agnes...ono jednoduchý věci bývají nej, ale přijít na ně je někdy kumšt :-D

      Vymazat
  7. Nic moc dalšího mne nenapadá. Spíš jsi zdrojem inspirace! Díky za ni.
    Hezký víkend oběma!

    OdpovědětVymazat
  8. Ení, mělas pravdu, tahle barva je super!! A víš co, máš recht s těmi melíry, akorát jsem na to mylsela u té krávy kadeřnické, jak mi to brala odbarvovačem celý =D ještěže už jsme po jejím zásahu zametla stopy - asi by to s ní seklo, kdbyy mě viděla - je totiž hrozně alergická na hennu a všechno přírodní a já zase na ni, takže jsme si kvit a myslím, že to tak má i být =D
    Jo, posunula jsem zelený mozek zas o level výš - momentálně si myju hlavu čistou Lávovou zemí - bez šmaponu, bez pěny a mydlin, bez kondicionéru a masek a je to paráda - tak pevné vlasy jsem snad nikdy neměla a víš co je sranda? Že mi vytvarují hezčí , pevnější a nerozouštějící se vlny ;) ty vado, já už fakt začínám zelenat =D Krásný víkend Ení, užívej si krásného blond hára ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mitsuu, dííík!!!
      Tu lávovou zem jsem jednou zkoušela a zacuchávala mě hodně, ale asi jí dám ještě šanci, to bylo v době, kdy jsem ještě nevěděla, že nechat vlasy volně uschnout je na rozmotání nejlepší.. a krom toho jí mám plnou pixlu, používám ji na obličej, ale vůbec neubývá..
      Krásný víkend i tobě a užívej své liščí hřívy!!!
      Bonsaj zdraví Matesáka i tebe!! :*

      Vymazat
    2. Na ksichtík je taky skvělá!! No hele, já si s ní jednou umývala vlasy a byla jsem nešťastná - takový dred jsem snad nikdy nezažila a tentokrát jsem o otm ani nepřemýšlela a když už jsme byla v tom hennování, tak jsem šla se zeleným nadšením do všeho a pořádně nasáklou hlavu si hojně zasypala lávovkou a ono to najednou i lehce pěnilo - už vím, co tím mysleli, když popisovali, že to skutečně nepění, ale pocit Ti to dá =D a měla jsem po tom krásné vlasy - už mokré byly rozmotané a hrozně s emi líbily..
      ZDravíme Bonsaj, jedeme na výlet, než to u nás spadne ;)

      Vymazat
  9. Chybí ti kokosák nebo něco jiného na pokožku (ale ten kokosák je asi nejlepší). Normálně vtírat do kůže, večer, když víš, že si ráno budeš mýt hlavu (nebo nikam nepůjdeš :-) ). To mi pomohlo asi nejvíc. Samozřejmě je to hodně o psychice, ty stresy mají jakoby "dojezd", který je pro vlasy horší, protože když jsi přímo v tom, tak je to spíš adrenalin, sice nepříjemnej, ale i tak... Ale když to přejde, tak je člověk vycucaný, bez životní síly a energie a tak nějak se sbírá a to právě začnou padat vlasy. V podstatě to je signál úbytku energie. Což chce regeneraci, ne jen odpočinek, to je málo. A taky se fakt starat o tu pokožku, zvlášť, pokud barvíš chemicky. S tím klidně pokračuj a nebo to zkus střídat s nějakou blond hennou nebo blond přírodní krémovou barvou, taky jsou. Ale ty oleje fakt fungují výborně, mně začaly po x letech podrůstat nový vlasy, v což už jsem prostě nedoufala. On si to člověk neuvědomuje, ale když se vezme, že to je kůže jako každá jiná a všude ji po umývání mažeme a vyživujeme a jen na té hlavě ne... A přitom šampon je často ta největší sračka, co má člověk v koupelně, protože dokud ho nesvědí hlava, tak kouká hlavně na to, jak po tom vypadají vlasy, že jo... A nebylo bych to já, abych to nevytáhla - zkus kdyžtak tu sodu :-) Ale ten kokosák je základ :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, díky za připomenurí kokosáku, nějak jsem na něj poslední dobou zapomněla.. a přitom ho na vlasech miluju, Klidně s těma nakokosovanýma vlasama chodím celý den.. musím s tím zase začít!!
      O postresovou regeneraci se snažím.. ale víš jak, někdy jsou to věci, které neovlivním..
      Šampóny lustruju už i na ten coco-sulfát, oblíbila jsem si ovesnou Weledu, ale rozhodně se nebráním dalším alternativám, takže dám další šanci lávové Logoně, mám zásoby.. a určitě zkusím tu sodu. Děkuji! :o) a umyje soda i ten kokosový olej?
      Hezký víkend Reni!!

      Vymazat
    2. Já mám hodně jemný vlasy, takže mi ta soda vezme relativně dobře i ten kokosák, ale jen u kořínků, délky mi zůstanou přece jen trochu mastný. Ale zas já tu sodu do délek nevtírám, mi to přijde tak nějak zbytečný, možná, kdybych se snažila, tak to půjde... S tím stresem to je jasný, já to jen psala jako vysvětlení toho, proč ty vlasy padají de facto až ve chvíli, kdy už má člověk pocit, že by mělo být všechno konečně v klidu. Zas je to dobrý indikátor - dokud padají, tak to rozhodně není v cajku a člověk se má v klidu dál opečovávat :-)
      A tobě taky pěknou neděli, díky!

      Vymazat
    3. Hm, tak to tak vidím, že u mě by se tento problém za mohl expost objevit hehe....adrenalinu mám kvanta ale pod rouškou vyčerpání :-)...Ale zas kokosák jsem na vlasy ještě nikdy nezkoušela a to mě teda láká vyzkoušet!
      Pravdu díš Reni, je zajímavé, že ksicht si mažem vším možným, ale kůže vlasová nám nějak uniká a furt řešíme, jak vypadají ty vlasy...

      Vymazat
  10. No neke! Ty jsi bloncka jo? Hůstýýý!! :D Já si Tě dycky představovala dlooouhovlasatou černovlasatou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fakt!! Bloncka vlasama i srdcem!! :D Černovlasatá jsem bývala kdysi dávno, ve svém "emo" období, akorát se tomu tehdy ještě neříkalo emo :D

      Vymazat
    2. Ja taky!! :-D Ale spis jsem te viděla jako kratkovlasou cernovlasku, takže úplný opak :-)

      Vymazat
    3. :o))) měla bych se nad sebou zamyslet, čím to je, že působím tak černovlase.. :o)))

      Vymazat
    4. Asi vystavuješ na odiv jen svou temnou stránku! :)) Takže to se and sebou teda zamysli, jo? Ale na krátko se nestříhej, to by Ti neslušelo :D

      Vymazat
    5. Taky si myslím, že krátké černé nejsou nic pro mě.. mám trauma z dětství, kdy jsem nosila krátké vlasy a považovali mě za chlapečka.. :D
      Tak temnou stránku říkáš? jdu se teda hluboce zamyslet... :D

      Vymazat
    6. No, ale to přeci nemusí být nutně špatně - to s tou temnou stránkou! :)
      Jináč já včera koukala na tu barvu, ale jejich nejsvětlejší je pořád tmavší, než moje současná, tak jsem zas skončila u svojí Préference :-/

      Vymazat
    7. Hehe tak to je bomba Enčí, že si Tě holky představujou tmavovlase, ale nějak to tu musíme na blogu vyvážit - a bruneta (s temnýma stránkama taktéž) a blondýna to je prostě ideál!!!!!
      Já už si Tě zas Romíšku nedokážu představit jako tmavovlásku a když vidím na blogu tu fotku u článku jak sis postupně barvila vlasy, tak si vždycky řeknu - ta Romča je teď úplně jiná :-D....
      Haha a to nemluvím o tom, že jsem kdysi dlouhou dobu byla zrzavá blondýna taky :-D

      Vymazat
  11. Milá Enko, teda ty máš těch tabletek, jsem proti Tobě s Biosilem pěkný žabař! :-) Docela mě zaujaly ty všechny tabletky z DM. Můžu toho brát takhke víc najednou? Nevadí to nejak? (Jo, jsem paranoidní :-D).
    Barvičku máš na vlasech opravdu moc krásnou :-) Nevim proč, ale představovala jsem si tě jako brunetu :-D No odhad na lidi mi fakt chybí :-D
    Četla jsem tady v komentářich o "Lavove zemi", rekneš mi o co jde a jak moc je to fajn? Potrebuju to? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se, s dovolením, vmísím :-) Je to de facto druh jílu, dá se sehnat v původní práškové podobě nebo uptavená jako krémová pasta (taky lámaná, ale to jsem tady, bohužel, nikde neviděla) a potřebuje to každý, protože je na všechno :-) Na vlasy, na pleť, na tělo... Jde umíchat s čímkoliv, třeba s oleji na masku nebo mycí krém... Má ji třeba Logona
      http://www.biooo.cz/logona?stitky=produktove_rady-logona_lavaerde#produkty
      Ale můžeš takhle s úspěchem použít jakýkoliv jiný jíl podle potřeby, ale pozor, každý má trochu jiné vlastnosti.

      Vymazat
    2. Domi, já když to něčeho jdu, tak pořádně! :D proto tolik tabletek.. a neboj, tímhle se předávkovat nedá.
      A nejsi jediná, kdo si mě představoval tmavovlasou :o))
      Lávovou zem potřebuješ :D zejména, pokud máš mastnější pleť, protože je super na mytí obličeje nebo jako maska.
      Na vlasy ji holky taky doporučujou, zejména, když je mají barvené hennou a to ty máš :D
      Já mám tu sypkou, v tubusu, je to takový jemňoučký písek, který smíchám s vodou na blátíčko a myju si s tím obličej, funguje to i jako jemný peeling.. na vlasy brzy vyzkouším a dám vědět :o))

      Reni, děkuji! :o))

      Vymazat
    3. Děkuju oběma za odpovědi, holky. :) Všichni jsou tady na mě tak strašně hodný a hned odpovídají! :)
      Nedá? Tak to udělám nálet na DM :D
      Och, těší mě, že si to pamatuješ! :D Pleť mám suchou..:/ Každopádně se ale budu těšit na tvůj report o mytí vlasů tímto zázrakem. :)

      Vymazat
    4. Domi já taky nakupuju "tabletky" v dm ve velkém :-D! ale bráním se tomu, abych kupovala třeba ty směsi, kdy by se mi třeba nějaký minerál dublovat, třeba koupit si mulťák se zinkem a pak eště v něčem jiném zinek, to si pak člověk musí spočítat kolik je ta denní dávka. tyhle dm jsou dobře namíchané, ale nikdy to nemají většinou 100% denní dávku, takže se nepředávkuješ :-D.....
      Jéžiš eště aby tu holky nebyly na Tebe hodný - my jsme tady strašně ukecaný !-)
      No a jsem teda na tu lávovou zem taky pěkně nalomená, ale mám doma čerstvou plnou krabici Amly v prášku, tak možná až dojde - to mi připomíná že mám doma bílý jíl-tím by to šlo taky???? No nic asi si přestanu sypat na hlavu "popel"....a začnu pořádně umývat hlínou hehe !-)
      Na Enčiny reporty se taky těším ač nejsem blondýna :-D

      Vymazat
    5. Mmch. Domi děkuju za přenádherný mail - jakmile se zdrchám a seberu síly k psaní něčeho jiného než článku, hned píšu...Jsi strašně Zlatá holka!!!!! <3

      Vymazat
  12. Xixi, to bol dlhý a ťažký proces! Aj mne pred časom padali vlasy, ale ja som dôvod poznala, dôvod bol - 3 konfekčné veľkosti, takže som s tým vlastne aj počítala. Brala som Revalid a stále mi z neho bolo zle a nevoľno. A nepomáhal. Takže som prešla na kombináciu Biosil plus a Panthenol a tá už fungovala. Niekde som čítala, že je najlepšie ich brať spolu. A inak to mám podobne, farbím Oliou už asi 2 roky a vyhovuje mi vo všetkom. Vo vlasovej kozmetike ma ešte prírodná starostlivosť neohúrila, ktovie, možno raz...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že je Olia super, na to, že je to drogérková barva za pár korun..
      Juli, já před rokem taky něvěřila, že budu řešit složení šampónů a kondicionérů a hleďme, jaký je teď ze mě zelený mozek :o)))

      Vymazat
    2. :-) No jooo, mňa to zatiaľ chytilo v telovej a pleťovej starostlivosti, vlasy ešte odolávajú. Ale to len preto, že mi chýba odvaha, vlasy mám ako po výbuchu a už ako tak viem, ako ich skrotiť, tou starostlivosťou, na ktorú som zvyknnutá. Takže to bude najtvrdší oriešok :-/

      Vymazat
    3. já kdysi taky používala Garnier, ale spíš než po značkách jsem prostě šla po odstínech, páč mě vždycky vytočili, že po určité době, kdy jsem si našla svůj odstín ho přestali vyrábět, grrr a já zas musela hledat stylem pokus omyl a kombinovat i dvě barvy...a pak jsem vždycky zůstala u té značky, která měla fajn odstín, kupodivu jak Garnier nemusím, tak na vlasy jo...ale hodně mě teda zaujalo, že tadle nesmrdí, to snad ani není možné :-D
      uffff být blondýnou je těžké....:-D...ovšem brunetou též (ale tam aspoň henna spoustu trablů řeší :-)

      No, jestli s Ajou budem hledat barvy dál, tak dáme šanci té Olio - ty červené měli přenádherné :-)

      Vymazat
  13. Já teď taky příšerně "pelichám", ale přičítám to prostě jaru... :-) Mamka si taky stěžuje, že jí padají vlasy, tak si myslím, že v určitým období je zvýšená padavost normální. Stresy zrovna nemám. A jestli je to hormonální, tak nevím, co s tím budu dělat, protože se mi hormonálně vyčistila pleť. Tak budu přinejhorším bezpupínkatá, ale plešatá. :-D
    Na vlasy jsem vliv zinku nepozorovala, na nehty, což bych potřebovala jak sůl, vůbec, na pleť docela jo, když jsem to jedla fakt v momentě, kdy jsem měla hormony rozsypaný a pleť děsnou. Tak si chci kvůli těm nehtům zkusit koupit ještě kolagen...
    Jinak já se teď obarvila nějakou barvou od Syoos (taky prý nějaké zaručené pečující oleje nebo cosi) a dopadlo to jak muselo: na hlavě zplihlých pět chlupů. :-) Garnier barvy nemám ráda a nekupuju, špatná zkušenost, většinou se barvím Palette. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pořád cosi, že Aailyyn, když člověk přestane řešit pleť, tak zas vlasy, ale asi jo, asi je člověk nějak po té zimě vyšťavený, že to pak třeba odskáčou vlasy....na Syos barvy jsme koukaly s Enkou, ale ona vyhlásila velkou nedůvěru té značce a má pravdu, on to bude zase jen dobře udělaný marketing, občas se hodně bavíme v drogešce tím, že si čteme složení těch šamponů nebo barev se zaručenými oleji atd...no nejvíce je tam vždycky nějaká ta plavuň a přeslička (:ropa) akryly a silikony atd....Mě Garnier vyhovoval proto, že měl odstíny které mi sedly, já značkama plula podle toho, která dokázala udělat ten správný odstín....ale Palette jsem taky jednu dobu měla a dobrý...no možná ta Olio už je fakt lepší a když nesmrdí, tak to je další bonus :-) Složení asi fakt jedno z nej, co v těch regálech je, takže pokud by třeba Aja chtěla tu červenou nějako ostrou asi bych šla do téhle Olio (páč henna udělala sice krásný lesklý vlasy, ale spíš zrz a ani to nejde poznat, že nějakou barvu na koncích má :-) - velice velice přírodní ombré !-D

      Vymazat
    2. Mě to zatím nechává chladnou, protože na celkové kvalitě kštice se to neprojevuje a myslím si, že je to tudíž normální, že občas vlasy padají víc a občas míň. Jo, všimnu si toho, protože aby ne, kdo by si nevšiml půl metru dlouhých černých vlasů. :-) Zatím to neřeším, víc mě momentálně tíží nehty. I když momentálně... to je u mě dlouhodobější problém a dosavadní tabletky a la zinek nezabraly. Ale ťuk, ťuk, musím zaklepat, díky bohu za tu lepší pleť. Sice vím, že se to zlepší a zlepší se to samo, že hormony u mě občas zapracují a pleť se pokazí, tak nezbývá než vydržet, ale i tak mě to pokaždé velmi štve. :-)
      Já jsem jí taky moc nevěřila, protože hodně holek na tuhle značku navíc na netu nadává, ale to, co se mi stalo, je spíš zjevná nekompatibilita barvy a mých vlasů. Jinak musím objektivně uznat, že ona barva nesmrdí a nepálí na hlavě (ne, nenadávejte mi, že si to na tu hlavu nemám plácat, když to pálí, prosím, já to VÍM :-), takže fajn. Nakolik to skutečně pečuje, no jako nevím. Ale tak každá chemická barva vlasy ničí.
      Já si v pubertě, v tužbě po ostře barevných vlasech barvila Palettkou z řady XXL. Jednu dobu byly velkým hitem barvy, co v jednom kroku barvily a odbarvovaly a ten barevný výsledek byl i na mých tmavých vlasech nápadně znát (ač jsem chtěla ještě víc). :-) Ale nevím, jestli ta řada existuje, už je to pár let, co jsem si kupovala červenou... (A pokud se nemýlím, tak měla Palette ty řady dokonce i dvě, ale nepamatuju si název té druhé.)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate