pátek 28. listopadu 2014

Přírodní báze pod oční stíny Alverde

Pěkný den přeji,

dneska si posvítíme zase na něco z přírodní kosmetiky - dekorativní.
Jak víte, já prostě bez báze pod oční stíny nefunguju - teda ony spíš nefungujou pak ty případné stíny.
 Báze pod oční stíny - pro mě must have.


Už je to nějaký pátek, kdy jsem na FB psala, že teda ta kultovní báze Artdeco už mě docela štve, když jinak tuto značku celkem ráda mám. 
Báze mi začala tuhnout v kelímku po roce používání a už neplnila svůj účel naopak mě popouzela každé ráno. Ano, byla jsem varována třeba tutto psala, že tohle báze může po delší době dělat. 
No, a tak jsem ji zahodila a  začala se patlat prvním, co mi přišlo pod ruku - tak trochu omylem, páč to má hrozně podobný obal :-) - korektorem Catrice, jako tím slavným korektorem. Svůj účel jako báze splňoval velmi dobře - bylo to takové příjemné dva v jednom (Kam mám furt ty tubičky v té koupelně sakra dávat! Ne, nejsem příliš organizovaný typ šuplíkový).
No a pak jsem dala korektor dceři, ta ho odvezla na intr a já si řekla, že budu hodná holka a dopoužívám svůj další korektor (Artdeco) než koupím další (zmínka o dvou produktech stejné značky v článku je čistě náhodná - pěkná shoda okolností, že :-). Tento korektor už jsem ale jako bázi nepoužila, páč je v něm tea tree, to mi nějak nebylo echt. A tak jsem stejně musela jít do té drogešky a poohlédnout se po vhodném novém produktu.
A postávám tak u Alverde a koukám, že tam maj bázi pod oční stíny! Jakože fakt? Za pade?
Beru, zkouším doma a.....
Je to dobrý, je to přírodní, funguje to a za ty prachy! Jo, takhle by mohla znít celá recenze a dál bych se tady nemusela dalekosáhle vykecávat a místo toho vám uspořit čas pro čtení, abyste mohly jít do té drogešky a prubnout ho, páč za ty peníze, když to zrovna vám nesedne, se fakt nezruinujete. 
Tubička má 15 ml a spotřebujete na víčka opravdu pidimnožství, páč při větším už se začíná báze drolit, což dělá i Artdeco a při takové spotřebě, myslím tahle tubička může vydržet dosti dlouho.

Takže otázka - mám to dál okecávat? Ale tak jo, zase smyslem blogu je podávat zevrubné informace o výrobcích pěkně v praxi vyzkoušených.
Já tuhle bázi miluju, nechci už žádnou jinou, žádný Artdeco, sorry. Napíšu ještě pár slov proč ještě.
Nádherně to voní, ovocně, zas mi to evokuje moje oční sérum Alverde.
Má to skvělou tubu, mně se fakt ekluje nabírat tu bázi Artdeco prstama, no. 


Ťupnete maličko a rozmatláte na víčku a okamžitě se Vám udělá matný efekt, kdo trpí na mastná víčka, myslím móc ocení. 
A hlavně to pomáhá udržet ty stíny pohromadě, aby se neslévaly, nevypařovaly se či kam to během dne mizí.....a to je to oč tu běží. Běžně mi udrží make-up v pěkném stavu těch cca osm hodin i více...
stačí pidimnožství, tohle je moc


rozmazáno

Složení mě taky zaujalo a nebojím se ani toho alkoholu cca třetí v pořadí, to je malá daň za ten přírodní zbytek ingrediencí. Nevím, ale jak třeba holky citlivky a třeba atopikové....


Asi jste si všimly, že hned v druhé linii mluvím o očním séru Alverde - je lehoučké, dobře se vsakuje a nemastí víčka, což je důležité, nenamastit oči a pak čekat, že vás vytrhne báze anebo že prostě stíny vydrží i bez ní. 
Ale teď v zimě všeobecně mažeme víc (jasně, přiměřeně druhu pleti), proto hutnější krém dávám jen pod oči a na víčka todle sérum...to jen tak mimochodně.

A teď by mě zajímalo, kdo z Vás a kolik tuhle bázi používá taky anebo jste z těch šťastných, co tohle vůbec řešit nemusíte? 
Anebo jste ji měli a nebyly jste spokojené anebo jste si jí taky celou dobu nevšimly v tom regále jako já?
Těším se na Vaše komentáře a přeji Vám nádherný první sváteční víkend adventní!
eM

29 komentářů:

  1. toto musím vyzkoušet. pořád se trápím se stíny, jelikož se mi během dne slejou do vrásek, no hrůza! takže to určitě omrknu. zrovna dneska jsem v dmku pořídila ten gel na obočí, konečně jsem ho ulovila, už několik měsíců na něj číhám, tak až dnes, rozhodně se jeví použitelněji než "stíny" na obočí, které mám od catrice, který mě celkem štvou :) díky za tip :) a taky pěkný víkend ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťko krásné dny Ti přeji. Já měla tenhle problém taky, takže bez báze vůbec nemůžu stíny používat - prostě zmizí, slejou se....přesně hrůza. Ten gel je chválený, ale já jsem na obočí lajda :-), nejvíce se mi osvědčila normální tužka na oči dobrého odstínu - třeba stíny mi vůbec na obočí nedržely, ty zmizely okamžitě a to mě štvalo taky - takže mám teď fungl novou tužku od Rimmel, mají ty skandálky teď v Rossmanu v akci tuší za pade taky :-))), koupila jsem si i tužku přímo na obočí od Alverde ale ten odstín byl moc teplý zrzavý, ale ten kartáček na druhé straně ten je luxusní, pěkně tu tužku zapracuje a uhladí :-)

      Vymazat
  2. No teda tu si pořídím, protože za pade je to vážně dobrý kauf. Mám od Urban Decay za 13 dolarů, což je taky dobrý, a je fakt, že je vážně bezva. No ale za tu padesátku bych to mohla používat na ostatních a šetřit si UD :-)

    Hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko krásný sváteční čas Tobě přeji!
      UD je kultovka a všeobecně chválená, jenže tady si člověk koupí za příšerný peníze, určo se vyplatí ji koupit v USA nebo jinde....a proč bys nepošetřila UD a nepoužila tuhle, fakt není špatná za těch pár peněz ji můžeš točit pořád. Jsem zvědavá, co na ni řekneš :-)

      Vymazat
  3. já jsem měla asi starou verzi, protože ta moje měla bílou barvu a bylo to už před pár lety :). A jo, ta nefungovala vůbec (aspoň s přírodními stíny, ty normální vydrží víc), ale zkusím teda tuhle, jestli se od té doby zlepšila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dyť jó! Já si to pamatuju - tu bílou nátěrovou hmotu :-) já vůbec nemám ráda bílé báze a najednou koukám na tester, že to má úplně jinou konzistenci....tak jsem to chtěla zkusit - opravdu inovovali - vidím to vůbec na jejich dekorativce, dokonce inovovali i make-upy. Tak jsem zvědavá na tvé srovnání.

      Vymazat
  4. No tak jsme na tom podobně. Artdeco mi také začala tuhnout a v dm jsem si stejně jako ty řekla, tož neber to za pade. Jo víčka pěkně barevně sjednotí a zmatní, ale to Artdeco stínům navíc přidávalo na sytosti. Takže jsem si mohla dovolit koupit horší stíny jen kvůli barvě, tohle už Alverde nezvládá, ale tak to bych od přírodní báze za pade asi chtěla moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé to jsem ráda, že jsme na tom stejně, s tou sytostí jsem to upřímně tentokrát neřešila, protože používám stíny artdeco nebo hodně pigmentované, ale máš pravdu Artdeco "sytilo" barvy, chtělo by to porovnat :-)). Jasně za tu cenu asi člověk už pak nezkombinuje dva levnější výrobky - musí být holt někde kompromis...

      Vymazat
  5. Ty jo, takový funkční poklad za pade, pěkný úlovek. :) já zatím nezkoušela, momentálně mažu stále nekonečný balení UD ulovené ve Francii. On ten můj čistě pracovní den má někdy i 15 hodin a to pak zvládají už málokteré produkty. Ale takhle na to domácí žvýkání a volné víkendy bych to klidně zkusila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, ono ulovit něco za pade co funguje je už fakt majstrštyk :-))....UD je kult, akorát tady je strašně předražená, takže je fakt lepší ji koupit všude jinde než tady.....A jasně, na takové ty "light" dny je tahle úplně v pohodě a pošetříš si UDéčko :-)

      Vymazat
  6. Mala som ich v DM v ruke len som zvazovala ci ju brat alebo nie, ale po tvojej recenzii urcite vyskusam, momentalne pouzivam od Zoevy ma prirodne zlozenie, je skvela, ale bohuzial sa uz nevyraba, velka skoda lebo stala 5 Eur cize super cena, bola kelimkova, netvrdla vydrzala nekonecne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zoeva je specialitka, bohužel u nás nedostupná úplně, což je škoda - já nechápu vůbec proč fajn produkty ty značky stahujou z prodeje, už se mi to stalo několikrát. Já myslím, že tahle je na velice dobré úrovni vzhledem k ceně a přírodní složení je velký bonus !-)

      Vymazat
  7. Koukala jsem na ni, ale nakonec jsem stejně jinde vzala znovu od Artdeco. Teda že já ji nekoupila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to chápu, Artdeco je sázka na jistotu, ale já byla hrozně zvědavá, navíc jsem viděla, že ji na YT používala i Lou z getthelouk :-)

      Vymazat
  8. Minule v DM jsem se na ni koukala, ale nevzala jsem ji, protože jsem jí nevěřila, že by stíny fakt přibila na víčko. Sice bych chtěla přírodní bázi, ale jsem nalíčená běžně 12 hodin, občas třeba i 18, 20, a chci, aby aspoň oči vypadaly dobře. Tvář opravím, což o to, ale stíny s sebou nikam tahat nebudu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jakou Sabinko používáš bázi, která přibije ty stíny na víčka? :-) Máš nějaký tip? Já zas nepotřebuju mít ty stíny tak dlouho píglnígl - ale zase chápu, že když pracuješ dlouho, chceš aby držely - to chápu, to ti zas Alverde takovou délku asi nezaručí. Ale podrobila jsem je zatěžkávací zkoušce, kdy jsem byla na nohou těch 20 hodin a byla jsem s výsledkem spokojená, nebyla to žádná hrůza, ale je fakt že já nepoužívám třeba pastelové barvy, spíš nude.....a dala jsem více vrstev stínů a pořádně to zapracovala, blendila jsem až mi lítaly chlupy ze štětce :-DDDD a vydrželo to pěkné opravdu dlouho - na make-up si potrpím a stíny taky nikam nosit-vozit nemíním, hrozila by jejich zkáza a vůbec mě to nebaví tahat moc věcí !-)))

      Vymazat
  9. Slyším o ní poprvé a měla bych si to někam zapsat, protože to nezní vůbec špatně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se zatím právě o ni nepsalo, mám pocit, že ta přírodka nemá co se dekorativky týče úplně dobrou pověst, tak jsem si vytyčila cíl proklestit cestu :-DD. Určitě na ni můžeš juknout kdykoliv v dm, ta dostupnost je výhodou :-)

      Vymazat
  10. Sakra, proč já taky nesáhla hned po přírodce. Můžeš hádat, kterou jsem si koupila. Ano Artdeco v kelímku. Zatím jsem tedy spokojena, ale čekám, kdy začnu mít stejný problém. Tak alespoň vím, že je Alverde super a můžu si pro ni doběhnout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je úplně normální postup :-). Dyk já taky koupila nejdřív tu Artdeco, všichni to tak strašně chválili, tak jsem loni neodolala slevě v Douglasu, jsem zvědavá, jestli ten problém budeš mít, třeba ne - někdo psal, že se mu to nestalo, ale zas spousta souhlasila, uvidíme, třeba sis vytáhla ten lepší los...a zas ta Alverde je dostupná a pro ni můžeš zajít kdykoliv :-)

      Vymazat
  11. No tak paráda, jakmile dodělám zásoby, vím, kam se obrátit ;) Zlatíčko moje, to mi připomíná, jsme zpět, i virtuálně a potřebuju Tě na poradu Alverdím světem co se týče krémů, sér a očních vychytávek, takže jak budeš na chvilku online, ozvi se, papa

    PS: nebyla to ta báze art deco, jak jsem Ti její půlku už hodně dávno dávala? Ta se totiž drolila i mně, mrcha =D Nebo jsem ji dala někomu jinému? Ach ta paměť, je v kelu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda Miško, že se tip hodí. Určitě dáme hlavy do hromady a je mi ctí radit :-). Psala jsem Ti večer na fb, ale už si asi odpočívala, a já teď nestíhám a bývám online večer jen, pokud neupadnu do zimního spánku nebo se mi bloknou záda jako včera jéje. Klidně písni a já pak odepíšu v messengeru :-*
      Tak mě jsi ji nedávala :-), já ji koupila loni v Douglasu, ale s pamětí jsme na tom stejně....ale celkově mě to fakt naštvalo, půlka balení a k ničemu -vidím, že nejsem zdaleka sama, komu to dělá, takže to nemohla být vada jednoho kusu...Opatruj se! :-*

      Vymazat
    2. Jéé, tak to se asi nikdy online nesejdeme - mně se totiž vrazily nějak podivně "ranní nevolnosti" na večer a vždycky se okolo osmě tak tak doškrábu do postele a spím jak zabitá =D
      A voní tahl ebáze jako všechny krémy od ALverde? ;) Já tu vůni zbožňuju. Pamatuješ? To je ta hodně podobná mé milované od BB Logony, kvůli kterému jsem Ti vlastně poprvé napsala. Hele, už je to tedy, začínám být sentimentální =D

      Vymazat
  12. Drahoušku neboj, mě se jen tak nezbavíš, online se někdy sejdem - i když já jsem hrozně rozlítaná ufff, už aby bylo po vánocích haha - teda spíš ať je ten klid sváteční :-)
    Hele tak to máš stejně jako já při prvním těhotenství s Ajou v Práglu - normálka jsem měla nevolnosti večerní, pravidelně po příchodu z práce v sedm jsem zvrátila večeři :-DDD, sice pak už se to střídalo, že jsem jednou blinkala po cestě na bus, ale spíš to bylo kupodivu večír...Jen spinkej, jéžiš já taky spala v těhotenství milion hodin, je to dost hormonální šok a zvykáš si, ale počkej v pátým-šestýmměsíci až si zvykne tělo a začneš krásnět - fakt!
    Voní právě že voní!!!! Dyk já tu vůni taky miluju, i tu jejich růžovou však víš, ale todle voní jako to góji sérum kytiškově a koupila jsem si i jejich make-up a vylepšili ho, protože už voní taky jupííííí.
    Hele to je ještě nic, počkej až tě bude rozplakávat rozkvetlá květina !-)))) a budeš řvát u filmů, a nesneseš filmy, kde se něco děje dětem jakéhokoliv věku - já to dodnes nedávám a to klidně skouknu drsný thriller - no ale zas, já řvala u filmu nedávno tak nevím teda :-DD....Jsem ráda, že jsem tě poznala vidíš už je to víc než rok a jakej jsme udělaly skok! Hop a je tu človíček :-****

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci taky jejich makeup!! =D a jak jsi ho vylepšila, povídej! ;) No, naštěstí to nemám až na zvracení, ale hezky mi z toho teda nebývá =D Kurňa, jak já se na tyhle Vánoce těším. Ani nevím proč, asi jen tak, protože prostě jsou ;)

      Vymazat
    2. Promiň za opožděnou odpověď - tak ten make-up jsem si koupila za stovku tekutý minerální - určo o něm napíšu....a zkoušela jsem ho cca třičtvrtě roku nazad a voněl jen olejově a teď už má tu krásnou vůni - to já ho nevylepšila, vylepšili ho oni :-D.........Ale jo i já se už těším na vánoce a důvody nepotřebujem !-)

      Vymazat
  13. Báze od Avonu mi taky po nějakém čase zkameněla takže tohle je skvělý tip. Budu muset zakoupit páč asi od února bude každodenní líčení nutností. No jo, i na mě došlo a opět nastoupím do zaměstnaneckého poměru. Tedy zatím je to na 90% zvrtnout se může cokoliv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc gratuluji, že ses upsala zaměstnavateli :-D, hlavně ať se Ti tam líbí a sype to penízky...Jinak ty báze, já je používám fakt denně, takže ta spotřeba je dost intenzivní a přesto mě naštve, když ještě nevidím dno a produkt už nefachčí, tohle je poměrně levná varianta a určitě pomůže.

      Vymazat
  14. Tak velký štěstí je to že by to bylo přímo tady ve vsi, kancl v autoservisu kde dělá náš mladej..... mě zas vytáčí některé spreje, čvachtá to v nich docela ještě dost a už to nestříká .....

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate