neděle 24. března 2013

Pozvánka do ateliéru aneb jarní tvoření


Přeji Vám krásnou neděli,

dnes mám pro Vás takový víkendový oddychový článek a zároveň pozvánku do mého ateliéru.
Tvoření je pro mě velmi důležité, bylo vždycky, už od dětství. Je to pro mě oddych a zároveň mě to naplňuje radostí, a ta koncentrace, to vypnutí hlavy - to je pro mě prostě forma meditace (pasivní meditaci neumím...:). Je to také  způsob, jak zase otevřít ty tajná dvířka do krajiny za zrcadlem - do světa fantazie. Jako dospělé, se všemi starostmi a zodpovědnostmi mi to šlo hodně dlouho špatně - než jsem zjistila, že i toto se musí pravidelně trénovat. Stále klepat na ty dveře, až vám tajemné bytosti za nimi otevřou.......Tento blog je pro mě svým speciálním způsobem taky takové tvoření.
A pravda prostě je, že nevydržím mít ruce v klidu a pořád něco tvořím - buď maluju nebo vyrábím dekorace nebo "datluju" články pro Vás na tomto blogu.
Asi většina z Vás ví, že mám i svůj další výtvarný blog - tímto Vás tedy dnes na něj zvu - je to můj virtuální ateliér. Můžete si prohlédnout mé obrazy, počíst si mudrování o tvoření, zjistit informace o tom, jak získat nějakou dekoraci přímo z ateliéru....

Jste srdečně zváni:

Už totiž netrpělivě čekám na jarní vlnu energie a inspirace. Těším se, že budu hodně fotit venku, že budu tvořit z různých materiálů, malovat ve svém ateliéru mimo domov....
Proto se i Vy můžete těšit na obdobné články jako je tento, kdy Vám představím něco z mé tvorby.



A protože jsou za dveřmi velikonoční svátky, tak jsou dnes na programu jarní dekorace do bytu....
Včera jsem totiž s mými dcerami udělala v kuchyni akci tvoření. Roztahaly jsme si na kuchyňském stole materiál - dnes ve znamení filcu - a kutily jsme. Moje dekorace si můžete prohlédnout zde i v ateliéru. Mám strašně ráda, když si takto sednem a tvoříme - neděláme to moc často, není čas....Ale svátky jsou vždycky dobrým důvodem k něčemu takovému. Tatínek si šel po své zábavě a my si udělaly dívčí klub. Připomíná mi to chvíle, o kterých jsem jenom četla v knihách - jak se ženy sešly u draní peří a povídaly si. My taky mudrujem - povídáme si jinak, než ve všední den - kdy často pouze rozdávám úkoly, ptám se, co ve škole, či dělám soudce, když se ty dvě hádají...:) Ale při tvoření mi vykládají, co ve škole (ne o známkách), na jaké seriály se dívají, jakou hudbu poslouchají.... smějeme se, děláme si srandu a tvoříme.....jsme si blíž a za to jsem moc ráda.


Snad se Vám tento tvořivý článek líbil..Budu moc ráda, když zanecháte svůj komentář buď zde nebo v mém ateliéru a napíšete mi, co Vy a tvoření a zda se Vám moje dekorace líbí a jak si zdobíte své domovy Vy.

eM

2 komentáře:

  1. Ahoj Marcelko, moc se mi Tvoje dekorace líbí:) -jsou takové pěkně jarně-velikonoční. Já jsem letos moc netvořila...dělala jsem jen vajíčka ze samotvrdnoucí hmoty vytlačované do dřevěné formy. A chtěla jsem ještě udělat pár vytlačovaných perníčků, ale jsem letos nějaká líná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, dekorace se mi moc líbí! A ještě víc se mi líbí to souznění s dětma. Já mám ještě malé caparty, ale do toho stavu, který popisuješ, bych se s nimi taky ráda jednoho dne dostala:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate