středa 17. dubna 2013

"Něžný" peeling od Natura Siberica a DIY: domácí peeling


Už jsem několikrát zmiňovala, že jsem si oblíbila svůj nový něžný peeling od velmi oblíbené značky Natura Siberica. Takže dnes je pravý čas podívat se na něj trochu detailněji a podat Vám důkladnou zprávu.
Značka "NS" momentálně v blogosvětě zažívá boom, množí se recenze na její výrobky a já všecky čtu, abych si rozšířila svůj NS-wishlist o další výrobky. Zjišťuji, že co se týče krémů tak většina bloggerek uvádí, jak jsou uživatelsky příjemné - a já mám z toho radost, protože stejné pocity mám i já. Samozřejmě je jen otázkou času, než někomu tyto výrobky nesednou, ale já jsem ráda, že jsem našla přírodní kosmetiku za slušný peníz. Zjišťuji totiž, že u přírodních výrobků mi dost často vadí parfemace - spousta esenciálních olejů - zajícova smrt :-).
Natura Siberica voní velmi jemně a čistě, neobtěžuje intenzivními silicemi a vonnými složkami (byť je obsahuje :) - a to už mluvím i o peelingu....Vůně je pro mě důležitá i v krémech a pečujících výrobcích - jsem schopná se rozejít s výrobkem, protože mi vůně není sympatická. To u NS nehrozí.



Peeling je určen primárně na suchou pleť, proto jsem si ho koupila. Dlouhou dobu jsem totiž peeling nemohla používat, protože mi všechny vysušovaly pleť. NS má v nabídce i peeling na mastnou a smíšenou pleť ZDE.
Konzistence je krémová a peelingové částečky bych přirovnala k jemňoučkému písku. Neškrábe není agresivní, ale máte pocit, že opravdu obrušuje....


Jestli mi sedne nějaký výrobek poznám - a možná to bude znít divně - podle toho jestli hřeje. Je to subjektivní pocit, který mám vyzkoušený a pokud mě ten který krém krásně hřeje, žádný náznak negativního pocitu, pálení, štípání, chlazení.....tak je to vončo :). Tak tento peeling mě hřeje, je pečující - něžný :)
Já jsem ho koupila se slevou v akci, ale běžně je k dostání za 160 Kč, obsah tuby 150 ml, peeling na smíšenou pleť je o dvacku dražší...Jsem ráda, že jsem si koupila naslepo toto velké balení, i když to ani s pleťovými maskami, pokud je nemám pořádně vyzkoušené v menším balení, nedělám.

Složení:



Aqua
organic prunus armenica seed powder (prášek ze semen meruňky), spirae ulmaria extract (extrakt z tužebníku - tavolníku), citrus medica limonum extract (extrakt z citroníku obecného), aralia mandshurica extract (extrakt z arálie mandžuské),
octyldodecanol (emulgátor), cetearyl alcohol (změkčovadlo, emulgátor), glycerin (zvlhčovadlo), cetearyl glucoside (emulgátor), sodium stearoyl glutamate (emulgátor), glyceryl linoleate (změkčovadlo), glyceryl oleate (změkčovadlo,zahušťovadlo),glyceryl linolenate (změkčovadlo), benzyl alcohol, benzoid acid (konzervant), sorbic acid (konzervant), parfum, limonene, linalool (vonné složky)

Ideální je použít peeling během detox koupele (či běžné koupele) anebo - a to jsem se dočetla právě nedávno - ráno. Většinou totiž velkou očistu provádíme večer - odličujeme se a tak. I já byla zvyklá dokončit čištění pleti peelingem především večer. Ale jednou jsem to zkusila ráno a moc se mi to zalíbilo - nejspíš proto, že jsem si efekt pročištěné, vyhlazené a napnuté pleti mohla užít pěkně při vědomí a ne ve spánku :). V kombinaci s tím správným denním krémem - lahoda. Fígl je v tom, a teď budu citovat z knihy:
K holistické péči o pokožku stačí podle staré dobré moudrosti ranní peeling a večer namazat. Představte si kůži jako soukolí o dvou ozubených kolečkách: jedno pro budování, druhé pro opravování. Naším přáním je, aby budování probíhalo v noci, kdy je tělo během spánku v obnovovacím režimu. Hrubý peeling je ideální na odstranění nečistot a starých odumřelých buněk z vrchní vrstvy kůže. Ale tělo na toto drsnější čištění nezareaguje ani tak tvorbou nových buněk, jako spíše nápravnými opatřeními. Takže i když vám možná připadá, že zbavit se prachu a seškrábat ze sebe nánosy z celého dne je úplně intuitivně záležitostí večerního peelingu, ve skutečnosti se to mnohem lépe osvědčuje, uděláte-li to až ráno.
zdroj: Gillian Deaconová, Ve rtěnce je olovo

Dneska ale nebude řeč pouze o peelingu jako výrobku značky Natura Siberica. Chci toto téma posunout ještě dál. Poslední dobou hledám vhodné alternativy mezi pečujícími výrobky přírodního charakteru - čím méně fujtajblů a více přírody tím lépe...doufám :)...A to mě dovedlo až k tomu zkusit si vyrobit některé věcičky pro pleť sama.
Ve stejnojmenné knize jsem našla také recept na domácí peeling, který mě lákalo vyzkoušet. Obsahuje vesměs ingredience, které mám ve spíži a dokonce je poslední dobou často i jím - mandle a ovesné vločky - tak proč si nedat to, co je zdravé pro tělo i na tělo :-D.
Můžete samy vyzkoušet tento recept - Do It Yourself :




Domácí peeling z ovesných vloček s mandlemi, levandulí a heřmánkem

Tento peeling díky mandlím nevysušuje a levandulový oej v něm působí zklidňujícím účinkem.
Potřebujeme:
1/4 šálku nebo 50 ml loupaných mandlí
4 polévkové lžíce nebo 60 ml ovesných vloček
1 pol. lžíce nebo 15 ml kukuřičného škrobu (či hladké mouky)
1 pol. lžíce nebo 15 ml květů heřmánku (já už modifikovala měsíčkem lékařským)
2 čajové lžičky levandulového oleje 
(já momentálně doma neměla, tak jsem ho nahradila olivovým olejem) - určitě až pokvete levandule dám i recept na levandulový olej

V kuchyňském robotu všechny ingredience spolu rozmixujte - směs by měla mít kozistenci hladkého zrnitého prášku.
Z tohoto množství ingrediencí si vytvoříte celkem dost peelingového prášku - já si jím naplnila 200 ml dózičku od tělového másla - a uchovávám ji v lednici.
Ráno si naberte polovinu polévkové lžíce této směsi do dlaně a přidejte několik kapek vody. Promněte mezi dlaněmi, aby vznikla pasta, - olej s vodou se krásně spojí a namíchá se "emulze"- jemně rozetřete a kruhovými pohyby vtírejte do navlhčené kůže, aby byl peeling účinný. 

Opláchněte teplou vodou.

Tento peeling můžete bezpečně používat každý den - nevysušuje. Začala jsem ho používat ráno, a ačkoliv nemám ráda mycí pěny a gely tento způsob mytí se mi zalíbil. Pravda zakomponovat zase něco navíc do své ranní rychlo-rutiny je trošku problematické (a nezamazat si vlasy od peelingu :), ale opakováním se tyhle úkony dají dovést k dokonalosti. Navíc peeling voní velice jedle :).
Moc se mi líbí, jak je po tomto peelingu pleť osvěžená a rozjasněná a tón pleti se snaží přirozeně sjednotit - co víc, si přát.

Ve spojení s tímto receptem - aby byla nějaká švanda i pro Vás - jsem připravila takovou mini-prťavou giveaway pro dnešní den. Napište mi, jestli byste chtěly vyzkoušet tento peeling (spolu s emailovou adresou) do komentáře a já třem z Vás zašlu cca 2 dávky tohoto peelingu poštou na vyzkoušení.

A co Vy - peelingujete a jak často? Baví Vás recepty na domácí kosmetické přípravky?

Krásný den přeje eM.




11 komentářů:

  1. Ahoj eM, peelinguju ráda, tak cca 1-2x týdně. A je fakt, že vždycky večer. Ráno mě to ani nenapadlo, ale rozhodně vyzkouším. Domácí peeling se mi líbí, možná vyzkouším. Dokonce i ten levandulový olej mám:) Z těch domácích peelingových receptů ráda dělám rychlopeeling na ruce. Cukr s olivovým olejem a mnu si ho v a na rukou tak dlouho, dokud s nezačnu nudit , pak opláchnu telou vodou a ručky jsou jako ze žurnálu.
    Díky za inspirativní článek a krásnou středu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten cukrový peeling na ručky musím hned vyzkoušet. Díky za tip!!

      Vymazat
  2. Domácí míchanice jsou skvělé:) Ale obecně peelingy používám málo. S citlivou pletí musím prostě opatrně... (to moje paty jsou přesný opak...). A Natura Siberica je super - mám dva krémy (i když teď více používám Saloos olej), mýdlo a krém na nohy (ten je opravdu perfektní!) a spokojenost. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt,že těm míchanicím musí člověk věnovat nějaký ten čásek, ale zase je to zábava :)...Já mám taky ještě krémíky od NS a zrovna jsem si koupila i Saloos olej. Krém na nohy - to zní dobře, určitě si písnu na seznam :).Každopádně myslím, že používat peeling i na nohy je super - já to občas dělám když mám záchvat poctivé pedikúry :-D

      Vymazat
  3. Používám peeling dvakrát týdně. Střídám scrub a exfoliační gel (obojí Korres, už jsem o nich psala na blogu) a miluju ten pocit sametově hebké pleti po peelingu. Recepty na domácí kosmetiku mě vždycky zaujmou, ale jsem líná si to sama doma vyrábět. Ach ta konzumní společnost :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sametově hebká pleť - to je přesně vončo...I pro mě je samozřejmě jednodušší vymáčknout si peeling z tuby než ho tvořit, ale byla to švanda a takové zpestření mé kosmetické rutiny :)

      Vymazat
  4. Peelinguju enzymy, ale nastává teplo a pleť se víc mastí a přestává to fungovat, takže budu muset přejít na mechanický a sháním něco jemného :-) Asi skončím u Korresu, ale NS by byla přátelštější pro peněženku. Těším se na recept na levandulový olej. Snad nebudu líná a zkusím to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, je teplo zhruba týden a moje pleť konečně přestává být suchou pouští, ale zas musím dávat pozor na to maštění a ucpávání pórů - hold i z pleti musím sundat ten zimní kabátek :)...Jinak olej je úplně jednoduchý, dělá se vlastně sám..:)

      Vymazat
  5. To zní dobře. Já si dělám peeling ráno 1x týdně a ještě gomáž bez částeček také 1x. Takže ten domácí peeling bych ráda vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  6. Sakra, dva dny tu nejsem a takovej nášup novinek, jen jsem zběžně proběhla a musím se do toho pořádně začíst. K Peelingu, no domácí návod vypadá dobře asi vyrobím, protože používám peeling tak třikrát do týdne(kupovaný) a mizí rychle. Navíc tohle jsou všechno dobré a zdravé materiály. Levandulový olej bych měla mít, taky si ho dělám a v tmavé lahvičce v lednici vydrží dost dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už se těším až levandule zase pokvete, protože mě už zásoba došla a potřebuju udělat nový...Peeling je fakt super, řekla bych, že i na ten anti-aging je dobrý :-D

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate