úterý 2. dubna 2013

O BB krémech a složení Vol 2. + BB Maybelline vs. Gabriella Salvete make-up

Milé moje, svátky jsou za námi a chvíle oddychu taky. Je zase čas věnovat se nějakým záávažným véélkým tématům :-).

BB krémy hýbou kosmetickým světem - ten, kdo vymyslel BB krém si teď pěkně mne ruce a poplácává svou plnou peněženku - jo, povedlo se to - marketingová trefa do prázdného prostoru v trhu. Respektive vytvoření nového prostoru pro nové potřeby. Trh nám prostě teď dává najevo, že bez BB (což už bohužel není zkratka pouze pro Brigitte Bardot :) nemůžeme existovat.
Můj malý přehled BB krémů v drogérii, z pohledu složení, jste si už mohly přečíst ZDE..
Dnes se budu zabývat už konkrétním BB krémem a nabídnu Vám zase nějaké nové tipy, na které jsem narazila na své cestě za BB krémy.
A aby to bylo peprnější připravila jsem si malý duel mezi odlišnými výrobky - BB krémem a make-upem.

Už jsem psala ve výše zmíněném článku, že by mě zajímal BB krém značky Bourjois v krásném luxusním balení se zrcátkem a houbičkou, které se vymyká běžným balením BB krémů. Bohužel jsem tehdy neznala složení, ale díky Verunce, která mi dala odkaz na stránky, o kterých ještě bude řeč, už složení znám (složení zde) - a Bourjois je můj další adept - neobsahuje totiž silikony - huráá. Za luxusní balení se musí také něco zaplatit - konkrétně cca 447 Kč..
Aktualizace: Zrovna jsem si přečetla u mé oblíbené blogerky tuttobene, která si BB krém Bourjois pořídila recenzi a některé informace mě rozladili, ačkoliv na cosdna se ve složení (viz. výše) silikony nevyskytují do reálného BB se přece jen dva propašovaly...viz. článek tuttobene ZDE
Tak se v tom potom vyznejme :-/

Ve svém "wishlistu" jsem měla napsány také BB krémy, jež jsou považovány za pravé BB - a to značky Skin 79. Jenže jsem nevěděla složení a tento výrobek se dá koupit pouze na e-shopu, takže jsem si zadala název BB cream Skin 79 do chytrého vyhledávače na cosdna.com, přečetla si složení a zjistila jsem, že už ho nechci - obsahuje silikony (některý až 4 ☻☻☻☻). No tady vidíte, že musíte dávat pozor na to, co si přejete :)...Velmi Vám doporučuju tyto stránky při nákupu zahraniční kosmetiky, u kterých  neznáte složení.
Já už díky těmto stránkám ze svého "seznamu přání" vyhodila denní krém od Clinique a Elizabeth Arden či Lumene (nejsou to žádné láce, tak se mi nedivte, že si je prověřuju) ale naopak jsem se utvrdila, že chci bázi pod oční stíny Artdeco (složení jsem si tam našla taky)..či právě zmiňovaný BB Bourjois...

BB krémy také testovaly redaktorky v aktuálním čísle časopisu IN STYLE, který jsem si ze studijních důvodů koupila, abych Vám mohla podat zprávu..A co nám tedy redaktorky módního časopisu doporučují? Na první pohled vypadá nabídka velmi dobře, ale na ten druhý pohled z hlediska složení - no....posuďte sami...



Pro citlivou pleť redaktorky doporučují
Bioderma, BB krém Sensibio AR, cena 449 Kč
obsahuje 3x silikon ☻ ☻☻ 1x PEG silikon ☻2x silikon polymer ☻ - celkem 5 silikonů
Teda, moje citlivá pleť by z takové nálože "plesala nadšením". Od Biodermy jsem čekala mnohem víc...

Složení"
AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, OCTOCRYLENE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, TITANIUM DIOXIDE, DIPROPYLENE GLYCOL, PEG-10 DIMETHICONE, SORBITOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, CYCLOHEXASILOXANE, CANOLA OIL, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, GLYCYRRHETINIC ACID, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) GERM EXTRACT, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, ALLANTOIN, PROPYLENE GLYCOL, IRON OXIDES (CI 77492), DIMETHICONE/POLYGLYCERIN-3 CROSSPOLYMER,SILICA, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, HYDROGENATED LECITHIN, PROPYLENE CARBONATE, IRON OXIDES (CI 77499), PVP, SODIUM PHYTATE, SODIUM CITRATE, TOCOPHEROL, SODIUM CHLORIDE, PENTYLENE GLYCOL, IRON OXIDES (CI 77491), XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, LECITHIN, CITRIC ACID
zdroj: http://www.bioderma.com/cz/nc/produkty/co-je-nove/product/characteristics/2605.html

MAC, Prep+Prime  BB Beauty Balm, 890 Kč
obsahuje 1x silikon  ☻ 1x silikon polymethylsilsesquioxane (pro mě nový silikon) ☻1x silikon phenyl trimethicone ☻ - celkem 3 silikony
složení zde



Clarins, BB Skin Perfecting Cream,890 Kč
obsahuje 1 silikon ☻ 1 PEG silikon ☻ 1 silikon polymer ☻1 silikon methicone (opět nový silikon) 1 silikon dimethiconol ☻ - celkem 4 silikony
složení ZDE

Matis, BB cream Reponse Teint, 1249 Kč
složení jsem nikde na googlu ani na cosdna.com nenašla....

L´ Oreal Nude Magic BB krém - jediný drogérkový krém, 279 Kč
složení silikonů jsem už popisovala v minulém článku cca 3 silikony  ☻ ☻ ☻



Estée Lauder Day Wear Antioxidant BB cream, 1390 Kč
3 silikony ☻ ☻ ☻ dimethicon, phenyl trimethicone, polymethylsilsesquioxane
složení zde

Dior Nude BB cream, 850 Kč
6 silikonů ☻ ☻ ☻☻ ☻ ☻ methyl trimethicone, dimethicone, phenyl trimethicone, 1 polymer, 1 crospolymer, PEG 9 polymide thysiloxyethyl dimethicone
složení zde

Bobbi Brown,  BB cream SPF 35, 950 Kč
složení jsem nenašla
(aktualizováno díky komentu od tuttobene - odkaz na recenzi tohoto BB ZDE
a složení je 3 silikony ☻ ☻ ☻ dimethicon, phenyl trimethicone, polymethylsilsesquioxane - stejné složení silikonů jako u MAC nebo Estee Lauder...)

Erborian, BB cream, 839 Kč
složení jsem nenašla
(a opět díky An můžu zaktualizovat příspěvek)
složení zde
BB krém obsahuje 2 běžné silikony, dimethicon a cyclopentasiloxane

P.S.: Děkuji Vám za zpětné vazby a že pomáháte doplnit informace v příspěvcích
        Diskuzi vždycky vítám, proto to dělám....

La Roche-Posay Hydreane BB cream, 380 Kč
0 silikonů
aktualizované doplňující informace
obsahuje Drometrizole Trisiloxane
V Evropě je Drometrizole Trisiloxane  schválený UV filtr , což znamená, že tato látka může být přidána do přípravků, které jsou určeny k ochraně kůže před sluncem. V Evropě je považován za ochranu proti slunečnímu záření v kosmetických přípravcích. Ve Spojených státech, ochrana proti slunečnímu záření produkty jsou pod dohledem Over-the-Counter (OTC) léky a pouze některé složky byly schváleny Úřadem pro potraviny a léčiva (FDA) pro použití ve výrobcích. Při posuzování opalovací účinné složky, FDA přezkoumává bezpečnosti a účinnosti. Bezpečnost a účinnost Drometrizole Trisiloxane dosud nebyla FDA přezkoumána  a nemůže být použit jako ochrana proti slunečnímu záření v léčivých přípravcích. V kosmetice a osobní péči ve Spojených státech, může být Drometrizole Trisiloxane použit jako absorbér ultrafialového světla . V tomto případě, složka slouží k ochraně výrobku před poškozením tím, že absorbuje, UV záření. 

Bezpečnostní informace

Evropské komise Vědecký výbor pro kosmetologii (SCC) provedl hodnocení bezpečnosti Drometrizole Trisiloxane. Na základě jejich hodnocení, došli k závěru, že použití této přísady v kosmetických produktech jako UV absorbéru při maximální koncentraci 15% by neměla představovat zdravotní riziko.
http://www.cosmeticsinfo.org/ingredient_details.php?ingredient_id=1513
zdroj: 
složení zde


Takže závěr pro mě z toho plyne takový, že já osobně bych si z těchto BB z časopisu IN Style vybrala pouze jeden jediný bez silikonů a to La Roche - Posay. Pokud silikony neřešíte, máte velký výběr z BB krémů, ale pokud se podíváte poctivě na složení, zjistíte, že pouze malinký zlomek těchto krémů je bez silikonů a to je pro mě docela děsivá statistika!!! Proti tomuto bylo složení drogérkových BB krémů, které jsem probírala minule, ještě dětská hra - průměr byl 1 silikon na BB krém. Kdežto tyto drahé krémy lukrativních značek jsou  přímo nadupané silikony - a to už jsem si myslela, že mám v silikonech slušný přehled - ale s těmito krémy jsem objevila další druhy silikonů...brrrr.

Chci se Vás dnes zeptat: Jaké jsou Vaše priority při výběru a následném nákupu BB krému či make-upu? Odstín, složení, cena, balení, značka....?
Dost často totiž čtu některé blogy, kde napíšou k výrobku "doporučuji", ale jejich doporučení je čistě dle jejich subjektivních pocitů na pleti. Jo, můžete namítnout, že to moje je taky čistě subjektivní -  Vám třeba Maybelline nesedne nebo Vás prostě nebaví atd....Máte pravdu :). Rozhodnutí je pouze na Vás. Ono totiž kolik pletí, tolik chutí. Proto se Vás ptám na Vaše priority.....
Moje priority při výběru BB krému jsou tyto: 
1. složení a odstín na stejném žebříčku,
2. cena na druhém místě
3. obal.
Nikdy bych si nekoupila krém, který má úžasný odstín, ale špatné složení nebo naopak dobré složení, ale špatný odstín...Cena je pro mě důležitá (živím se prací :), obal je luxus, který je někdy podstatný (třeba u tvářenky či stínů, ale u pěstících krémů je to pro mě méně důležité - jen to láká mé estetické cítění :)

A nakonec článku mám pro Vás avízovaný duel:
Dnes to bude BB krém Maybelline - dle mého, co se týče složení, nejlepší BB krém v drogérii
(a není to žádný Apríl :) a hydratační make-up Gabriella Salvete..

A můj oblíbený samomluvící formulář:
Název výrobku?
Gabriella Salvete, Hydrating Foundation Nude Finish

Maybelline Dream Fresh 8-in-1 BB Cream

Jakou mám pleť?
suchá pleť 35+, citlivá (především na silikony)

Jak dlouho výrobek používám?
Maybelline: 3 týdny
GS: 3 týdny

Jak je uživatelsky příjemný?

Maybelline: Dobře se roztírá. Krytí lehké, jde spíše o sjednocení barvy pleti a zakrytí drobných nedostatků - např. červené žilky. Používám BB na denní krém, protože mám suchou pleť. Pleť je hydratovaná celý den. Výdrž dobrá, večer mám hodně, co odličovat :). Nedráždí pleť, nevysušuje, neucpává póry.
Malé nevýhody: Opatrně při oblékání bílých roláků...:), snesla bych o podtón světlejší odstín, ale až zasvítí sluníčko tak to bude dokonalé.

GS: Dobře se roztírá. Krytí lehké, jde spíše o sjednocení barvy pleti a zakrytí drobných nedostatků - shodné jako u BB. Velmi dobrý odstín. Výdrž slušná. Nedráždí, nevysušuje.
Nevýhoda: nevím, co si mažu na pleť (složení chybí)


Jaký odstín používám?
Maybelline: Light (nejsvětlejší)
GS: 01 Ivory Warm 



Jaká je cena?
Maybelline: 179 Kč
GS: 149 Kč

Jaký je obsah?
Maybelline: 30 ml
GS: 30 ml

Složení výrobku?
Maybelline: bez silikonů, bez parabenů, pouze 1 ropný derivát - propylene glycol,
s heřmánkovým extraktem a extraktem z Aloe



GS: není uvedeno
Díky milé čtenářce Andree můžu opět aktualizovat, zaslala mi odkaz na složení make-upu GS
složení: (3 silikony)
AQUA [WATER], CYCLOPENTASILOXANE, TALC, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, SILICA DIMETHYL 
SILYLATE, SODIUM CHLORIDE, METHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, BENZOIC ACID, RIBOSE, ALUMINA, DEHYDROACETIC ACID, 
ETHYLHEXYLGLYCERIN, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, PHENOXYETHANOL, SODIUM DEHYDROACETATE, +/-: CI 77491, CI 77492, CI 
77499 [IRON OXIDES], CI 77891 [TITANIUM DIOXIDE]

Kde se dá výrobek koupit?
Maybelline: běžná síť drogérií
GS: běžná síť drogérií

Koupím si výrobek znovu?
Maybelline: ANO
GS: bohužel NE, vzhledem k tomu, že obsahuje silikony, které mi na pleti dělají paseku
Doporučím ho?
Maybelline: ANO
GS: ANO, pokud Vám nevadí, že obsahuje silikony

Závěr?
BB krém jsem si oblíbila, má pouze lehké krycí schopnosti, sjednocuje barvu pleti, nevytváří masku na pleti, lehce rozjasňuje. Pleť je vyživená a hydratovaná po celý den. Co se týče krycích schopností jsou s make-upem od GS na stejné úrovni. GS má lepší odstín než nejsvětlejší Maybelline, ale u  GS není uvedeno složení, proto už si ho už znovu nekoupím. Momentálně používám pouze BB Maybelline.







-----

Takže pro tuto chvíli jsem téma BB krémy vyčerpala - mám dva nové tipy pro sebe (BB Bourjois, La Roche-Posay)...a spoustu krémů, které nikdy nevyzkouším.... Jakmile budu mít zase nějaké nové poznatky, zase se k tomuto tématu vrátím....

A který BB krém používáte Vy - řešíte,  jestli je v krému silikon či ne - jaké jsou Vaše priority při výběru BB krému či make-upu?

14 komentářů:

  1. Ahoj eM. BB od Maybelline mám hodně ráda. Odstín Light mi sedí. Pak mají ještě fair, ten je taky hodně světlý, ale na mě trochu růžovější než bych chtěla.
    Co se týče výběru makeupu nebo BB, ještě před pár měsíci jsem složení tolik neřešila, teď už ano. Však tu anabázi znáš.
    Moje priority při výběru jsou momentálně složení, textura (lehká) a odstín. U svého hodně oblíbeného long Lasting od Janssenu mi odstín většinu roku vůbec nesedí, zato texturou neskutečně. Ovšem složení neznám. Krabičku už nemám a na dávkovači uvedené není. Mrknu na ty stránky, které jsi zmínila. Nicméně pokud tam nějaký fujtajbl je, tak je to namixováno tak, že s tím kupodivu moje pleť problém nemá.

    Složení BB od Bobbi Brown měla vyfocené na blogu Míla. Je to tady:
    http://illussoire.blogspot.cz/2013/03/bobbi-brown-bb-cream.html

    Opět do detailu zpracovaný článek, díky za něj:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo,jo je to anabáze, já na ni taky nastoupila nedávno a vývoj si můžeš tady číst :). Ale máš pravdu v tom, že složení a kombinace fujtajblů může být různá a tak Ti třeba vůbec určitá kombinace nemusí vadit. Je fakt, ale že často ve spojení s BB krémy čtu na blozích, že měly děvčata reakci - akné, ucpané póry a tomu silikony hodně napomáhají v kombinaci s "barvou" v BB...a ropou. Je to hold alchymie :-D. Jsem ráda, že se Ti taky Maybelline osvědčil.

      Vymazat
  2. Zatiaľ nemám skúsenosti so žiadnym BB krémom aj keď si plánujem v blízkom čase nejaký zakúpiť. Budem mať na pamäti aj ten, ktorý odporúčaš ty pretože tých BB krémov je už toľko že sa strácam v recenziách.
    So značkou Gabriella Salvete mám aj zlé aj dobré skúsenosti, ten popis produktu tam už teda vážne mali prihodiť. Veď je to základ.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mam teď BB cream od Dermacolu a znovu si ho tedy nekoupím. neříkám, že není dobrý - sjednotí pleť, ale vůbec nevydrží. Takže až ho doberu, tak vyzkouším ten od Maybelline.

    OdpovědětVymazat
  4. Kontrolovala jsi i silikony s koncovkou -xane? Mám ho i v LRP Hydreane a proto ho nepoužívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jinak erborian tu http://cosdna.com/eng/cosmetic_0f8261244.html

      Vymazat
    2. Nejspíš máš na mysli složku s názvem Drometrizole Trisiloxane. Ano, dívala jsem se na tuto složku, protože teda jasně zní jako silikon (siloxane), ale když jsem šmejdila na googlu vyšlo mi, že je to (sunscreen) - filtr proti slunečním paprskům - silikonu ani zmínka...Viz wikipedie http://en.wikipedia.org/wiki/Drometrizole_trisiloxane:
      Drometrizole trisiloxane ( INCI ) je lipofilní benzotriazole derivát a je používán v opalovacích krémech k absorbci UV záření. Je to širokospektrální UV absorbér s dvěma absorpčními vrcholy, jeden na 303 ​​nm (UVB) a jeden na 344 nm (UVA)....Tolik, co jsem vyhrabala....

      Vymazat
    3. Jinak děkuji za ten odkaz na erborian - asi už toho na mě bylo hodně a špatně jsem to tam zadala :)......Každopádně vítám každou diskuzi ohledně složek - více hlav více ví :)

      Vymazat
    4. Já právě tenhle UV fitr znám, ale nikdy jsme nenašla, jak se chová na pleti, protože i UV filtry někdy ucpávají póry. Tak mě napadlo, když má stejnou molekulární strukturu jako silikony a je od nich odvozený, jestli se tak nebere. Na sobě už to těžko otestuji, já jak mám podezření na nějakou neplechu v krému, tak se snad osypu automaticky. Nějaká psychóza asi :D

      Vymazat
    5. Jo, jo je to takové alchymistické tajemství - na běžných stránkách, kde čerpám informace přímo o tomto UV filtru nic nebylo, ale díky za tip - určitě se i na tyhle filtry v některém článku zaměřím. S tou psychózou Ti rozumím, s poznáním většinou přichází...Já to na sobě vidím, když použiju nějaký bio výrobek - že se tetelím i uvnitř a mám z toho dobrý pocit :-D

      Vymazat
  5. No taky se blíží doba kdybych měla nějaký zakoupit. Mám tu dva vzorky, Maybelline a Dermacol. Dcera používá Dermacol a je s ním nadmítu spokojená. Tak uvidím až ho vyzkouším. Nikdy jsem neřešila složení, což je fakt, spíš byl pro mne ukazatel jak jsem se cítila pár minut po použití. Ale je fakt že Nivea a to jakákoli(neberu modrou) mi neseděla nikdy. Nicméně asi ani dál nebudu složení řešit(vím že ti teď vstávají vlasy hrůzou a říkáš Proč tedy tohle dělám?)a budu se řídit pocitově.

    OdpovědětVymazat
  6. Neboj, vlasy se mi neježí:). Já jsem typ - žij a nechej žít. Jasně, píšu to proto, že to sama řeším a trochu chci nabourat ten navyklý model v blogosféře,a třeba pomoct v rozhodování, ale samotném rozhodnutí co,jak a za kolik už je velmi osobní a subjektivní. Já jsem proti Dermacolu zaujatá :), ale určitě by mě zajímalo, jak Ti bude vyhovovat.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky, složení Gabriella Salvette Hydratačního makeupu najdeš tady:http://www.gabriellasalvete.com/ingredients.pdf
    Je na to odkaz takovým pidipísmem přímo na webu GS. Ale snadno přehlédnutelný. Jinak ale silikony v něm jsou. Super článek. Papa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za odkaz!!! Jsem ráda, že se článek líbil :-)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate