pátek 5. července 2013

eM fotografuje: Sedmikrásková (a malý new in)


Tak dnes  trochu svátečně. Mám pro Vás zase nějakou tu zelenou rostlinnou potravu pro oči :).
Řeknete si, no co obyčejné sedmikrásky - co jako s nima. Ale já jsem typ, který si i na obyčejných věcech najde něco extra - tak třeba Vás drobná něžná sedmikrásková potěší.....


Sedmikráska sluší i mému oblíbenému levandulovému laku 
NYC Lavender Cupcake







Sedmikrásky usušené a zakleté v dózičce 
čekající na svoje zimní uplatnění v mých čajových směsí na kašel

A trošku té teórie z mého letitého Kapesního atlasu léčivých rostlin:
Sedmikráska obecná ("chudobka") Bellis perennis
Nálev z drogy se používá při léčení chorob horních cest dýchacích (saponiny) k lepšímu odkašlávání, také se doporučuje v rekonvalescenci po zápalu plic. Bývá součástí rozmanitých čajových směsí s "krev čistícím" účinkem, proti revmatismu, proti krvácení a vředovitosti. Mnohdy slouží především ke zlepšení vzhledu a chuti čajových směsí. 
Z celých mladých rostlin (mimo kořeny) se připravuje jarní salát, upravují se jako špenát nebo se přidávají místo jiné zeleniny do polévek. Jako léčivka se objevila až v pozdním středověku....



Můj kocour-dědoušek, který jinak nemá fotografování rád ví, jak získat svých 5 minut slávy (rozuměj: pozornosti) - tím, že mi vleze do záběru :)


Můj kocour-dědoušek, který jinak nemá fotografování rád ví, jak získat svých 5 minut slávy (rozuměj: pozornosti) - tím, že mi vleze do záběru :)


Krásný romantický pár :-)




A kdyby se Vám nechtělo sedmikrásky trhat a sušit, vždycky si z nich můžete udělat prstýnek :-)




A nakonec slíbený new in, abyste věděli na co se můžete zase těšit a co je u mě "in":)

Hrozně moc mě potěšilo, že mi tento týden pošťák přinesl balíček - malé překvapení v podobě výhry v jednodenní soutěži u Lucky z justinaforfun. Nenapadlo by mě, že taky můžu něco vyhrát - spíš se soustředím na pořádání soutěží :-).... Tak už se móc těším, jak tyto věcičky vyzkouším a podám Vám pak report z testování :-). Díky moc!!!



Už je to tak, že ani eM neodolala nové kolekci laků Stars od GS - sice celou cestu domů z drogerie na mě moje peněženka z kabelky vrčela, ale já se usmívala radostí  z barevného nákupu - tak kdo má pravdu - upjatá peněženka nebo marnivá eM milující barvičky?



Když jsem viděla poprvé tuto Acqua.... u Nikolky, tak jsem věděla, že ho teď na léto musím mít - láska na první pohled, a když vedle něho ležel v drogérii další krásný odstín Azzuro  - nedalo se nic dělat  - moře volá :)...Nemůžu se dočkat až je vyzkouším a brzičko už Vám předvedu barvičky na nehtech.....

A jak se Vám líbí sedmikráskování a už jste taky neodolali nové kolekci Stars?


Krásný letní prodloužený víkend Vám přeje eM!

20 komentářů:

  1. Krása, pěkně jsem se pokochala sedmikráskami a propo i já je ráda fotím. Včera, když jsem šla z práce, koupila jsem ty stejné laky co ty. Byly to moje poslední laky teda.aspoň v to doufám viz. článek na blogu :D Přeji pěkný prodloužený víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme Hani naladěny stejně :-D. Hned jdu počíst, co píšeš o Starskách Ty...A díky moc, chvála od fotografky vždycky potěší!! Užij si pěkný celý týden!

      Vymazat
  2. Sedmikrásky sú milučké kvietky, mám ich veľmi rada :) Jeee, vidíš to, ja mám moju výhru na pošte, ujo poštár nebol schopný zazvoniť, lebo nemám meno na zvonku, iba na schránke, tak pre istotu nechal iba lístok :D aaale hneď v pondelok tam nabehnem. A laky GS budú moje tiež :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že Stars budou i u Tebe, jsem zvědavá na Tvé hodnocení, jak se Ti budou líbit...Já mám sedmikrásky taky moc ráda, jsou to takové něžné drobné radosti :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Marci, moc krásně jsi sedmikrásky nafotila. Jsem moc zvědavá na nové laky, jak budou vypadat v reálu :) Užij si krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alis, díky moc! Laky už jsem nafotila :-D, takže to zpracuju a během dneška to bude - doufám...Krásný týden Alis a celé léto!!!

      Vymazat
  4. Moc hezké fotky, zdravím Tvého chlupatého modela :-)
    Ty nové odstíny GS jsem zatím jaksi nezaregistrovala, vypadají dobře. Ještě jsem z té Stars kolekce nic nezkoušela, ale jak to na mě odevšad kouká a provokuje, tak asi nakonec taky neodolám, ať jsem in :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani, kočičákovi Mackovi to hned vyřídím :-D...
      Fotky nových Stars budou brzičko :) - já jim tak hrozně dlouho odolávala,ale furt na mě koukaly ze všech stran až jsem podlehla - a jsem ráda :-)....

      Vymazat
  5. <3 Já ty tvoje články miluji :) A fotky samozřejmě taky :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velký dík Tobě Nikolko!!!!! :-D Moc mě to těší!

      Vymazat
  6. Ty sedmikrásky ve skleničce, to je krásné.

    OdpovědětVymazat
  7. Sedmikráskování výtečně a ty barvičky....hm asi zase navštívím drogošku. Jo a dlužím ti něco. Report o tom jak mi vyhovovalo sérum Vichy a noční Clarins a maska Dermacol. Takže Vichy....jsem zvyklá na krémy takže z toho asi pramení ne zrovna příjemné pocity po namazání sérem. Připadala jsem si pěkně blemcavě a lepivě. Jinak žádné jiné nepříjemnosti se už nekonaly. Tak také po těch dvou namazáních, že jo. Za to Clarins mne opravdu nadchnul. Nemastná, nelepivá jsem si vesele usínala. Ráno ještě jsem měla xichtík tak trochu jak dětskou prdýlku. Mít na to finance je už můj. Ale já jako fotomaniak ty které budou dám za nové zrcadlo! Safír maska taky dobrá, příjemná a hodně i přes menší porci na obličeji výživná. Pocit dobrý, a výsledek znatelný. Tudíž pěkně vyživený xichtík....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Vendy, no já už si drogešku fakt zakazuju :-D, ale tyhle laky jsou úžasné (už brzy budou fotky:). Tvůj report mě potěšil - jsem ráda, že si všechno vyzkoušela. Se séry je trochu tahle potíž, člověk si na ně musí trochu zvyknout - je fakt, že správné sérum sice ze začátku lepí, ale pak by mělo zaschnout, tak mi třeba funguje sérum od Alverde (je cenově slušné 139 Kč)...Clarins je bohužel ta dražší značka, moc recenze na ni nevídám spíš mi připadá, že populárnější je Clinique, ale ta bych řekla je taková průměrnější americká značka. Občas se dají koupit právě takové malé vzorečky krémů jako jsem Ti poslala (cca za 100 Kč), takže člověk trošku "ušetří", bohužel jsem se dívala na stránky krasa.cz, kde jsem to koupila já a už nejsou, člověk to musí sledovat (nebo jsou občas výhodná cestovní balení). A mezi námi já bych ty peníze taky dala radši za zrcadlo než za krémíčky (případně za další foto doplňky - já teď toužím po stativu :-)..Dermacol se dá běžně koupit v drogerce, ty masky jsou trochu dražší cca 5O Kč,já měla oblíbenou tu perlovou růžovou, byla hodně příjemná - ale třeba krém mi absolutně nesedl, už to mělo úplně jiné složení a pleť mi to zhoršilo..

      Vymazat
    2. Nechci tu spamovat mimo téma, ale když jste nakously focení... Pomáhám zrovna vybrat obyčejný digitální foťák pro moji maminku, využívaný bude na klasické rodinné focení a dovolené, neměla bys nějaký tip? Cenově by bylo ideální tak kolem 3500 Kč (i když mamka je ochotna investovat až 5 tisíc, ale myslím, že to snad nutné nebude). Já osobně mám dobrou zkušenost s Canonem. Jde mi především o to, aby to umělo dělat v rámci možností ostré pěkné fotky... Dočetla jsem se, že důležitým kritériem je světelnost objektivu, ale kolikrát tento údaj v popisu ani není uvedený, tak jak pak vybírat? :-/

      Vymazat
    3. V pohodě Jani, k fotografování patří i diskuze o foťácích. No já jsem zatížená na Olympusy, ale radím se vždycky s kolegou, který foťákům rozumí. Světelnost objektivu je samozřejmě velmi dobrá věc, ale v této cenové relaci se špatně hledá kompakt s dobrým objektivem - to už je otázka spíše 6. tis. pokud Tě baví Canon, zůstaň u Canonu - našla jsem tady s velmi slušnou světelností (většinou to u kompaktů začíná na 3,2) za 4000 Kč http://www.alza.cz/canon-ixus-125-hs-modry-d306568.htm (možná seženeš i lepší barvu a třeba i cenu). Jinak já jsem nedala dopustit na svůj kompakt Panasonic Lumix, ale ten taky začínal na 5000, moje dcera s ním fotí dodnes...Jinak opravdu nevím, jak bych Ti nejlépe poradila, protože v kompaktech už chvíli nejedu :-) - snad aspoň toto Tě nějak navede dál.

      Vymazat
  8. Děkuju moc :-) Prosím Tě, ještě se zeptám, k té světelnosti - třeba zrovna u toho, na který jsi mi dala odkaz, je uvedeno 2,7-5,9. Co znamená ten vyšší údaj? Já třeba srovnávala dva Canony, u jednoho je uvedeno 3,2-3,9 a u druhého 2,8-6,9 (oba foťáky za plus mínus stejnou cenu, jeden je Ixus a druhý PowerShot). Tak který je pak lepší vybrat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojki, no nejsem žádný expert na světelnost ale to první číslo je základní světelnost a to druhé vyšší číslo je světelnost při maximálním zoomu - ty rozpětí, co jsi psala jsou u kompaktů většinou standartní a neuděláš chybu s ani jedním, ale pokud si našla světelnost v rozpětí 3,2-3,9 tak si myslím, že tento foťák má menší šíři světelnosti, předpokládám, že u fotek tedy výsledek nebude tak rozdílný, já bych asi šla do toho, který má širší rozpětí - ale především to záleží na těch světelných podmínkách s kompaktem všeobecně se kvalita fotek zhoršuje se světelnými podmínkami, takže pokud budeš fotit za jasného dne budeš moct světelnost využít už od 2,8 - já osobně spíše vždycky radím fotit kompaktem za dobrých světelných podmínek. Při slabém světle, šeru, ve tmě atd Ti kompakt prostě zázrak nevykouzlí to dokáže jen dobrá zrcadlovka,tam už se hold musí počítat se šumem :-)...Co by mě ale hodně u foťáku zajímalo je stabilizátor obrazu - ten může zásadně pomoci celkové kvalitě fotek(snad už ho většina kompaktů má)....

      Vymazat
  9. Ahoj eM, moc děkuju za Tvé postřehy ohledně foťáků, nakonec jsme objednali Canon IXUS 240 HS - probírala jsem se těmi foťáky snad týden a z této cenové kategorie mi nakonec vycházel fakt nejlépe. Nejdřív jsem si jím nebyla jistá kvůli dotykové obrazovce, ale člověk si zvykne :-) Ten IXUS, na který jsi mi dávala odkaz, je v podstatě to samé, akorát nemá dotykovku. Původně jsem chtěla spíš ten, ale nikde už ho nemají (anebo když mají, tak v šílených barvách, já chtěla decentní stříbrnou), byla jsem dnes i v jednom Canon obchodě u nás v Brně a ten model se prý už doprodává.

    Co mě překvapilo, jsou cenové rozdíly - já objednala za 3500, v kamenném obchodě za něj chtěli necelých 5 tisíc a v některých eshopech se šplhá až k 7 tisícům. :-O

    Každopádně věřím, že spokojenost bude. Zkoumala jsem, v čem jsou lepší ty dražší modely a většinou jsou to vlastnosti, které by u nás stejně nebyly využity - jako třeba ultra zoom a kvalitnější video (kameru máme zvlášť). Takže tak, no ale samozřejmě je mi jasné, že zrcadlovka je zrcadlovka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsi nakonec dobře vybrala. Já bych samozřejmě šla do decentnější barvy - ta tyrkysová byla moc i na mě (a to mám foťák vínočervený) - hodně dobré ceny totiž jsou právě když se doprodává určitá verze,ale samozřejmě nemusíš chytnout už tu barvu, kterou chceš. Já takhle koupila svůj Olympus za skvělou cenu a barva mi nevadila :). Každopádně při vybírání nějaké elektroniky vždycky člověk stráví hodně času - hlavně když chceš dostat tu správnou cenu.Kamenné obchody jsou celkově dražší, já třeba kupovala svůj kompakt na eshopu Datartu, kde byl levnější než v obchodním centru....tak jsem si ho ošahala a objednala přes net :). Hm dotyková obrazovka na foťáku, no jsou to samé vymoženosti, ale jo, člověk si zvykne. No já takhle teď budu vybírat grafický tablet pro dceru - pámbu se mnou :-D....Užívejte focení!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate