pondělí 22. července 2013

Otestováno eM: Alverde vitamínová séra s Góji


Krásný den při pondělku Vám všem.

Dneska Vám přináším mé zhodnocení dvou přípravků značky Alverde z dm drogerie. Oba přípravky jsou séra s anti-age efektem a jsou to moje první zkušenosti se séry jako takovými...Nějak jsem dlouho měla pocit, že séra nepotřebuji, ale najednou zjišťuji, že jsem asi promáchla tu správnou chvilku k prevenci prvních vrásek a zametám už jen stopy nepořádku, který mi na pleti páchá věk či životní prostředí (na něco se to svést přece musí :)...Teď zjišťuji, že sérum už je moje nutná výbava, protože běžné krémy sice dodají hydrataci (některé i toto ne), ale výživu už jen v menší koncentraci a výživa je to, co pleť po třicítce prostě potřebuje a čehož se jí málo dostává... A věřte mi, nikdy není brzo začít s prevencí - probudit se ve čtyřiceti a snažit se omládnout je prostě nemožné. Jo, Vy osmnáctky máte ještě nějakou dobu čas :-DD.....(ale ať nekecám, když začnete cca 2 roky před třicítkou, tak je to ideální stav - která z Vás je tak poctivá?)

Vitamínové oční sérum Alverde s Góji anti-age

K prvnímu rozhodnutí koupit si oční sérum mě vedlo to, že jsem prostě sháněla lehounký krém na oči, protože můj hutný zimní už mi nevyhovoval. No, upřímně jsem od něj ani moc nečekala, protože mám celkově pocit, že Alverde v blogosféře zase není až tak No. 1, ale cena a dostupnost byly silnější než pochybnosti. A dneska po téměř dvouměsíčním "užívání" jsem moc ráda, že jsem si ho naslepo koupila.



Oční sérum je v malém 10 ml balení s pumpičkou, po té době už jsem se konečně naučila "pumpnout" si jen to minimum, které potřebuji na oči :-)...Vůně je sladká jako marmeláda z góji :-D (jednu dobu jsem intenzivně pozobávala tyto sušené miniplody a přidávala je i do čaje - jsou nabité minerály a vitamíny).

Konzistence je lehká krémovo-gelová, takový fluid bílé barvy.



Okamžitě se mi zalíbil skvělý hydratační účinek (kyselina hyaluronová a další dobrůtky udělají své :). Vůbec jsem to neočekávala, že taková troška jakéhosi fluidu dokáže hydratovat celý den, ale ano. Používám ho i na noc a nepotřebuji k tomu žádný jiný doplněk v podobě krému (uvidím v zimě, ale určitě ho budu používat stále i pod svůj zimní krém). 
Po delším užívání jsem ale zjistila, že nejen dobře hydratuje, ale velmi pěkně rozjasňuje (což by správná hydratace dělat měla) - oční okolí jsem neměla v takové kondici už dlouho (chápejte, vrásky nevyhladím, ale hydratace je příjemně vyplní aspoň opticky). Občas je opravdu vidět rozdíl mezi zbytkem pleti a očním okolím, které vypadá mnohem zdravěji - takže si říkám, co mi brání používat sérum na celou pleť - hernajs, vlastně nic :-D....
Ale nemylme se, kruhy pod očima a temné stíny zase nevyzmizíkuje, k tomu už je opravdu potřeba korektoru, ale co je v silách hydratačního krému to udělá do posledního bodu.



A vzhledem ke směšné ceně za 90 Kč 10 ml (když uvážíte, že často utrácíme za anti-age přípravky nehorázné sumy) - si určitě koupím další balení, protože za málo peněz hodně muziky..

Složení:



Vitamínové sérum Alverde s Goji anti-age



Tak, když už jsem měla skvělé zážitky s očním sérem, řekla jsem si, že si zkusím koupit i sérum na celou pleť, protože moje pleť začala odmítat všechny krémy a chtěla něco ultra-lehkého nemastného.



Toto sérum je v balení s kapátkem, takže naberu průhlednou gelovou konzistenci do kapátka a nadávkuji si na čelo, tváře a dekolt, kolik potřebuji.
Toto sérum už se chová trošku jinak - je to gelíček a při nanášení trochu lepí, ale když na pleti zaschne, lepení zmizí. Hydratuje skvěle. Voní velmi podobně jako oční sérum - sladce... 
Co se týče anti-age účinku, ten vždycky zkoumám během dne na dekoltu, protože ráno jsem taková nějaká zvrásněná a pokud má  nějaký krém účinek poznám to, že vrásky jsou přece jen vyplněnější hydratací a nejsou viditelné (jen mým nesmlouvaným očím :)...
Zde je určitě anti-age účinek spojen s hydratací, ale i když má v celém názvu slovo lifting - nečekejme vyhlazení vrásek a návratu k hladké pleti. Osobně bych čekala větší anti-age účinek, takže vyzkouším i jiná séra a uvidím nakolik jsou má očekávání slučitelná s realitou a nabídkou kosmetického průmyslu :-)...
Pro ty z Vás, které máte pouze pár prvních vráseček bude toto sérum příjemným lehkým moisturizérem (abych zpanchartěla trefný anglický výraz moisturizer=hydratační přípravek)...
Cena je také pořád velmi pěkná ve srovnání s jinými anti-age přípravky 134 Kč za 25  ml.
Určitě se k tomuto séru zase vrátím, ale momentálně bych ráda zkusila sérum od Lavery a porovnala účinky (cenově ale poněkud jinde cca 400 Kč)  - protože tady je kombinace účinek a cena velmi příjemná....




P.S.: Toto sérum mi opravdu pomohlo hydratovat pleť a zároveň nezhoršovalo stav mojí zdivočelé pleti - pokud jsem místo séra použila svůj hodně oblíbený krém Natura Siberica, pleť mě okamžitě ztrestala pupínky a ložisky a pokožními potvorami. Amen.

Složení:



Takže to je pro dnešek vše k tématu eM a testování přírodních pečujících sér z drogérie.

A co Vy - zkoušely jste tyto výrobky - jaké jsou Vaše zážitky? Co Vy a Alverde celkově?

58 komentářů:

  1. Hezká recenze. To oční sérum bych i zkusila. Je třeba začít s prevencí, jak říkáš. Naštěstí jsem začala se séry v 34, a chtělo to i dřív.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky:-). Tak to jsi dobrá, že jsi začala tak včas, no já to nějak prošvihla, používala jsem jen běžné oční krémy, ale zase si říkám, že nikdy není pozdě začít se opečovávat :-)

      Vymazat
  2. Ten moisturizér mě pobavil :-D Mně se tohle anglické slovo taky líbí a je pravda, že čeština takové pěkné jednoslovné pojmenování postrádá. Nebo že by nějaký hydratant třeba? (brr) :-D
    Oční sérum se mi taky maximálně osvědčilo, to jsem Ti už psala u jiného článku. Souhlasím s tím, že na tak lehoučký krémík hydratuje fakt parádně. Já se momentálně teším, až dopatlám co mám teď rozdělané, abych si tohle Alverde mohla zase pořídit.
    Co jsem kdy vyzkoušela nějaká pleťévá séra, tak mi moc nebyla příjemná jejich konzistence a lepivost a nevydržela jsem je proto nikdy používat dlouho. Ale když tohle chválíš, tak ho budu muset taky zkusit, už jen pro tu vůni, tu u očního séra fakt zbožňuju.
    Jinak Alverde celkově mám ráda, je sice pravda, že spoustu jsem toho z jejich sortimentu ještě nevyzkoušela, ale co jsem měla, bylo moc dobré, včetně kosmetiky dětské.
    PS: Cvhálím fotky, ten podklad je barevně moc hezký (Tvoje dílo?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)Jo, hydratant mě taky napadl :) - no fakt, v té češtině nic jednoslovného hezky znějícího prostě není...
      No, to je potíž s těmi séry, že lepí - tohle lepí ze začátku a pak zaschne, ideální by opravdu byla konzistence toho očního séra, to nemá prostě chybu - jsem ráda, že se Ti taky osvědčilo, takže to není jen můj pocit. Já už ho patlám i na celý obličej:-).
      P.S. Díky moc za chválu, fotila jsem to v aťasu na mojí abstraktní temperové malbě :-D

      Vymazat
  3. Milá moja eM, chcela som ísť cvičiť, ale prokrastinujem a MUSELA som si najprv prečítať tvoj nový post :)) Tieto séra som už očumovala v drogérke, ja séra rada, sérujem už dlho, som maniak na antioxidanty :) V tvojom prípade - lepšie neskoro ako nikdy a ako hovorila moja známa z Talianska - meglio prevenire che curare (radšej predchádzať, ako liečiť). Na tie potvory vrásky zaberá len mazať, mazať a mazať! Síce sa ich nedá zbaviť úplne, ale pár rokov snáď ešte počkajú :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Margitko, tak to Ti závidím, já mám spíš pocit, že víc prokrastinuju než cvičím - nemůžu se pořád donutit :-)...Tak určitě má Tvoje známá pravdu, já si pořád myslela, že to ještě není třeba a šup - už je to třeba. Naštěstí aspoň v tomto genetika zahrála pozitivní roli, že těch vrásek není tak moc - ale i tak je to u mě později,ale né pozdě :-). Naprosto s Tebou souhlasím, na vrásky opravdu jen mazat a mazat a antioxidanty jsou skvělé!!! Měj se nádherně!

      Vymazat
    2. Tak sme si to pekne odsúhlasili, to som rada :)) Ja nikdy neprestanem chváliť sérum s vit. C, najlepšie je asi od Skinceuticals, ale s takmer identickým zložením sa dá zohnať od Cosmetic Skin Solutions, je to neskutočná vecička na rozjasnenie pleti, buď čisté 20% alebo s kyselinou listovou 15%. Biofáza mi tiež veľmi pomohla a na boule aj retinol, ale ten sa v lete používať nesmie. Krásny deň všetkým :))

      Vymazat
    3. Díky za tipy Margitko, takže si píšu seznam sér, na které se musím zaměřit :-) a doplnit si vzdělání :-). S Biofází taky pomaličku začnu a uvidím...

      Vymazat
  4. Marcelko tak to už taky potřebuji jak tak koukám :) za chvíli mám půl roku po 30 tak radši honem prevenci :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ne, že bych Tě Hani chtěla stresovat :-). Ale pomalilinku si můžeš začít vybírat nějaké ta preventivní opatření - neublíží a časem jednou sesbíráš plody své péče :-)

      Vymazat
  5. Jůů to na oční okolí nutně potřebuji :D Mám hrozně hluboké vrásky už tak od 14 let, kruhy okolo očí tmavý jak půnoční obloha.... Jen mě spousta přípravků okolo očí pálí, tak uvidíme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla taky trochu strach z toho pálení očí, mě pálí oči i z některých krémů na obličej, které ani nedávám k očím. Bála jsem se toho alkoholu, ale opravdu to bylo příjemné (hodně může oči dráždit triethanolamin - ten by se v krémech na oči neměl vůbec objevovat)..Taky mám potíž s temnými kruhy pod očima, ale tohle sérum je celkově moc příjemné a vrásky nejsou tak viditelné a zbytek holt musí zamaskovat korektor :-).... Tak snad Ti sedne.

      Vymazat
  6. Já séra už aktivně používám (v 21 letech), ale já jsem bohužel ten druh blázna, co už ve 20 naklusal do lékárny se zoufalým požadavkem "Nutně potřebuju něco na mimické vrásky!" :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si opravdu vzorná Valerie, já věděla, že se někdo takový najde :-). Pravda mimické vrásky se objevují už brzy akorát s nima je horší práce, ale cokoliv co hydratuje a vyživuje si myslím situaci může zlepšit a Ty už máš pak na střední věk vystaráno :). Tak to by mě i zajímalo jaké používáš a co se Ti osvědčilo.

      Vymazat
    2. Nadchlo mě rozjasňující sérum od Lumene (z řady s vitamínem C) a oční krém Liftactiv proti vráskám od Vichy (skutečně si všímám, že vrásky pod očima už nejsou tak výrazné).

      Vymazat
    3. Tak přesně na tyhle séra jsem se koukala na eshopech taky - to Lumene s vitamínem C mě taky moc zaujalo, jen to složení není úplně příroda, ale mám pocit, že moc přírodních alternativ sér není, takže možná vyzkouším. Teď mám zrovna svůj první výrobek Vichy-krém- a jsem zatím moc spokojená, takže myslím, že nezůstanu jen u jednoho přípravku :-). Díky moc za tipy - určitě se ještě jednou na ty séra juknu.

      Vymazat
    4. Já jsem před tím zkoušela Korres a ty přírodní složky mi s pleti udělaly opravdu škaredé věci. Takže teď zase budu chvilku důvěřovat spíše něčemu chemickému :-)

      Vymazat
    5. Já se Ti ani nedivím, jak tak zkouším přírodní věci i ty "ostatní" a furt řeším to složení, tak nemám jednoznačný názor a to nejsem žádný alibista, každému prostě sedí něco jiného a pokud je krém, sérum či cokoliv kvalitně namícháno, tak i slušná chemka může pomoct - jenže to se špatně hledá a člověk vyhodí dost prachů než najde a nehledě na to, že kolikrát platíme jen za tu značku a né za kvalitní byť chemický obsah...Já se tomu už taky tolik nebráním a prostě zkouším :-)

      Vymazat
    6. K tomu mám taky dopnění: eM, víš jak jsem Ti psala o té péču Rejuvenating Origins? Zkoušelas to koupit na jahodě, ale už to tam neměli.. Tak si představ - je to drahý jak cip, tváří se to strašně přírodně, smrdí to snad ještě bylinkověji než Hadek a co jsem tam nenašla - dimethicone!!! =D
      takže já už taky zrovna nějak nelpím na tom, zda tam trochu chemiky není přicmrndnuto, ale co mi do domu nesmí jsou teda rakovinotvnorné konzervanty, fujtajksl, když něco takového najdu, mám chuť s tím hodit o zeď, sulfáty v mycích věcech - na tělo to ještě jde, to dohydratuju krémem, ale na vlasy nemůžu, to mi dělá s kůží fakt paseku, no a dimethicone na prvních místech ve složení.

      Vymazat
    7. Já mám někdy pocit, že ani studium chemie by nám v tom nepomohlo, ale nejvíc mě právě štve, když firmy vyloženě svůj produkt prezentujou jako "přírodní" a lidi, kteří to složení nečtou ani neví, co tam je - to je podle mě jasné matení zákazníka. Tak parabeny už jsem objevila v několika "přírodních" věcech, ale řekni mi jak to děláš s těmi sulfáty, máš nějaké které je neobsahujou ale pění, mě by asi nepěnivý šampon nebavil a zas tak citlivou kůži třeba na hlavě nemám - co by pak říkala na to, že každý měsíc barvím, že :-), ale silikon na vlasech nechci. Dimethicone je mrcha ale čoveče teď se mnou jeden vypekl - v tom Vichy krému co testuju je v první řadě a nic mi to nedělá ,já koukám furt jak blázen na to a nechápu nic, protože kdekoliv byl tenhle silikáč, tak pleť křepčila a kopřivkovala. Dokonce jsem na zahr. stránkách četla studii, že správně formulovaný krém, když obsahuje trošku těch fujtajkslů - teďka doslova cituju:Výzkum ukazuje, že kombinace přísad včetně glycerinu, dimethiconu, vazelíny, antixoxidantů, mastné kyseliny, lecitinu jsou vynikající pomocníci pro pleť k vyléčení a omezení dermatitidy, a k obnově normální ochranné funkce, pokud jsou použity průběžně (Zdroje Clinical Experimenty v dermatologii , leden 2007, strany 88-90, American Journal of Clinical Dermatology , duben 2003, strany 771-788, Journal of Molecular Medicine , únor 2008, strany 221-231, British Journal of Dermatology , červenec 2008, str. 23 - 34, kůže farmakologie a fyziologie , leden 2008, str. 39-45).

      Tak po přečtení něčeho takového už přestávám chápat úplně všechno :-). Panbů s námi a zlé pryč.

      Vymazat
    8. em, schválně si u mě sjeď články s vlasovkou, ani v jednom nejsou ty hnusný sulfáty (ten kokosový do toho nepočítám). Až teda na pureology, to mě fakt naštvali.. jukni na eshop BIOOO, tam jsou bez sulfátů v podstatě všechny. Jo, ještě u mě ve Wishlistu je pár tipů na vlasovku, které je nemají a plánuju vyzkoušet ;) Já totiž sice pěnu nevyžaduju, ale když pění, tak jsem taky radši ;)

      Ono jde asi o to, v jakém spojení se tam ten silikon nalézá. S nějakoými levnými zajetými kombinacemi (asi viz drogerkový zboží atd..) to pak dělá paseku. Když to ale dají do něčeho bez jiných dráždidel, tak to ta pleť snese.. Na vlasech se mu však taky vyhýbám,. Proto jsem tak zaujeatě kvitovalo jeho přítomnost v kondicionéru od Herbology. Kde mi zas tak moc nevadí (ale byla bych radši, kdyby tam nebyl) je v závěrečné vlasové péčei. V olejíčku, když je mixlý nějakoou složkou.. Dávám ale majzla na to, aby to byl ten lehce vymývatelný (i když po každé t člověk vyhyctat taky nemůže)

      Ta citace je moc pěkná a akorát potvrzuje to, proti čemu bojujeme, ale nakonec se nám to vždy potvrdí. Pamatuješ na článek s volezlou pusou? Víč, co mi nejvíc pomohlo? Ten kafrový Blistex, který má petrolatum v základu!! =D



      Vymazat
    9. Určitě se na Tvoje vlasový články mrknu - teď když to tak čtu, tak jsem Ti do boxíku přibalila něco z čeho asi odvařená nebudeš :-),ale nechám to tam, můžeš to poslat dál - byť mě se to na vlasy dost osvědčilo. Já právě pokukuju po šamponu na barvené vlasy od Lavery. Sice jsem teď z vlasy asi nejvíce spokojená za celou mou éru, ale chci prubnout ještě něco jiného. Jenže se taky trochu bojím, aby mi jiné šampony nenadělaly paseku s tou barvou.Mě hodně pomohlo fakt vyházet šampony z drogešky především Garnier - to byly mrchy (krom barvy, tu mám Garnier kvůli odstínu). Ale ta Balea se mi osvědčila...každopádně asi nemám sílu fakt všecko řešit skrz složení - viz. Blistex, nebo když jen mrknu co má v mléku Lipolotio od doktorky dcera - parafin, silikony - tak už si říkám, kde to jsem?

      Vymazat
  7. Ahoj eM, taky jsem úspěšně projela ten pravž čas, kdy začít se séry:) Na to oční jsi mě vyloženě namlsala. Na pleťové počkám co řekneš na to od Lavery. Já musím konečně klepat, že moje ple%t konečně dostala rozum a výrazně mě netrápí beďary. Séra teď nepoužívámžádně, nerada bych to pokazila. Kombinace, léta, čerstvých potravin, Saltericy od Hádka přinesla své ovoce. Je pravda, že vrásky, lifting to neřeší, ale tak nemůžu chtít vše, najednou a hned:)
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem jen já tak opožděná :-). Já mám pocit, že i těch x-let zpátky nebyl takový výběr nějakých sér a když tak byly hrozně drahé a člověk si řekl, že to zas nepotřebuje...Tak to Ti přeju, že se Tvoje pleť umoudřila, moje už začíná pomaličku taky (ale radši klepu na dřevo), asi to bude tím, že v létě i víc piju než jím, tak možná nějaká očista samovolná, jak píšeš i Ty - no já myslím, že zdravá pleť je základ a jasně všechno hned prostě nejde :). Krásný den!!!

      Vymazat
  8. mojsturizér
    mojsčurizér
    hydratant
    hydrant
    zvlhčovač
    omokřovač
    :D

    docela jsi mě inspirovala, vidíš;-)?

    Tvůj neologizmus mě pobavil, ale moji oblíbenou "fíčuru", kterou jsem onehdá objevila na jednom hráčském fóru, nepřekoval;-)
    Btw milá "fíčura" vznikla zkomolením slova "feature", a kde z toho cestou stalo femininum, těžko říct...

    nicméně k věci...
    na obě séra jsem právě nedávno koukala v drogerii, a řikala jsem si, že to musim, až budu mít víc času než jen dvě minuty, lepší prozkoumat, a případně bych i zkusila.
    Láká mě tedy víc to oční sérum, utoho obličejového se bojím toho alkoholu, pleť mi dost vysouší, což je momentálně věc kterou nepotřebuji, neb mám pleť zrovna spíš sušší, dehydratovanou.

    Momentálně opět používám už několikáté balení One Essential - Skin Boosting Superserum, které mám moc ráda a opět mi vyhovuje:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo už vím!
      a ještě jsem chtěla říct, že ten obrázek, na kterm jsi fotila, je jeden z mých velice oblíbených:-)

      Vymazat
    2. jéé, ahoj ;) prosím Tě, nemáš tip na hydratační masku? já zjistila, že mám doma samou čistící, ale potřebovala bych te´d v l=tě nějakou hydrabombu a nic po ruce.. díky, M.

      Vymazat
    3. Já Tě žeru Color Beam, já věděla, že Ty jako lingvistka se určitě chytíš - super názvy, jeden lepší než druhý :-D. Ale s tou fíčurou jsi mě dostala - ještě chápu to feature, ale dál už nic :). Já celkově nemám ráda patvary z angličtiny, ale net je jich plný, tak jsem to pojala vtipně :-). Já se taky obávala toho alkoholu, když je hned za vodou, ale nic mi to nedělalo, ale na suchou pleť by to asi nebylo fakt vončo - ten oční je ale fajn. Jinak já si moc pochvalovala to noční sérum night repair EL od Tebe a asi do něho taky půjdu (cena sice vyšší) ale bylo moc příjemné a krásně vonělo...:-)

      Vymazat
    4. P.S: Color Beam - teda udělala jsi mi velkou radost, že se Ti ta moje tempera líbí!!! :-) Díky.

      Vymazat
    5. Míšo, pokud se ptáš mě,
      Tak za mě z těch z krámu vyhovuje např. od biodermy z modré řady, měla jsem ji parkrát, nebo Avene hydratační maska.

      Pokud bys byla ochotná "vařit", tak já velice ráda používám tvaroh/jogurt/obojí (vše prosím jen bez příchuti,nepřislazované), event. S trochou medu a citronu (pokud potřebuješ belit a dal peelingovat), nebo třeba zralé avokado.

      Nejlepší oučinky;-) mi přijdou v organizované skupině, a to:
      Vyčistit,
      Peelingovat
      Maskovat

      A pak postupovat s péčí a krémy, jak jsi zvyklá.

      Vymazat
    6. Tak temperu jsem tuším chvalila hned za tepla, jak se objevila u tebe na esteblogu (= blog věnovaný krásnu;-)...)

      Vymazat
    7. Každopádně Tvoje tipy na hydrataci jsou skvělé Pájo - já tomu "vaření" celkem přicházím na chuť a zrovna nedávno jsem dělala pomazánku z avokáda a měla velkou chuť si ji napatlat (teda jen to čisté avokádo :) na obličej - příště určitě udělám. Naprosto s Tebou souhlasím - 3-fázová péče je nejlepší, ta se mi osvědčila taky a pleť se po ní jen tetelí, aspoň dočasně :-)...

      Já vím, že jsi chválila - ono to potěší vždycky i po několikáté !-D

      Vymazat
    8. Pájo, díky, tuhle kombinaci mám nejradši. jen jsem jaksi zjistila, že teď v létě musím na hydratovadle přitvrdit. Teď mě napadá, jak by asi moje češtinářka ze základky rudě vybarvila sloh, kdybych jí tam popisovala, jak si "maminka nanáší na pleť ten mojstrájzr"! =D
      tu Biodermu chválilo dost lidí, ale já ji po té obrovské blogo masírce nějak už nemusím =( a Avene vyzkouším, jen je docela drahá, tak mě napadlo, jestli neexistuje něco mňamóznějšího (Trlogy, Anitpodes, REN..) ve stejné cenovce.

      eM: Co se týče ALverde, tak na něj můžu pět jen chválu. je pravda, že do věcí docela často dávají zbytečné litry alkoholu, ale když se mu vyhneš, tak to jsou fajn věci (to mi připomíná ten balíček - prácě jsem ho poslala a od Alverde tam máš bonus ;))

      S tou Baleou už si tak jistá nejsem. Věci na tělo, jakžtakž - třeba ten růžový balzám po holení - s obličejovkou jsem však na pozoru. ty jejich masky mě vždycky docela zmastili, myslím, že přímo ta medová.

      A ten olej, to není hřebíčkový na zuby =D ale Řebříčkový. Ten je úplně jiný, rozhodně bych ho nepila,ale na ple´t je právě - zrovna na tu bolavou, zanícenou, nečistou - doslova zázrak. A vidíš, jdu o něm psát ;)

      Vymazat
    9. A vidím, že další tvar je na světě - mojstrájzr - to je jazykolam jak víno :-)...
      Co se týče toho alkoholu, připadá mi, že celkově v přírodní kosmetice se hodně objevuje v přední línii, trochu mě to zlobí, ale prostě nic není dokonalé.
      Jé bonus, tak to jsem zvědavá na kvadrát :-).
      S tou Baleou, no je fakt, že já ji používala vždycky v zimě na sušenku - teď v létě furt jen čistím a čistím - ještě tam mám nerozbalenou masku Montagne Jeunesse,ale nic extra od ní nečekám. No já jsem pěkný pako - zaměnit Hřebíček s Řebříčkem :-D, tak jestli je to takový zázrak to už se těším až si počtu a hned to musím schrastit :-)..

      Vymazat
    10. Hihi, s hřebíčkem bys teda pěkně lítala, kdyby sis ho dala na celý obličej v jeho nezředěné podobě =D to by byl - a teď pozor, další patvar, který navíc kvůli té soutěži naprosto nenávidím - fičák!! =D
      No, tak je to fakt řebříček a co za sebe můžu říct, tak je perfektní. Je to od Ilcsy, ale protože je to čistý olej, tak bych klidně vzala za vděk od kohokoli, pokud bude kvalitní. Já s oleji taky nekamarádím a ani nechci začít. Tohle je sice olej, ale až mě překvapil, jak mě málo vyděsil. Ta mastnota se docela rychle vcucne - dokonce na to po 2 minutách plácám mmu - a pak se mi přes den moc nemastí obličej, takže má zřejmě i nějakou regulační vlastnost. Ale co jsem koukala, tak u hadka mají jen éterák =/ to bych na pleť fakt nedávala. Zkusím popátrat.
      Myslím, že alkoholu je v přírodce tolik, kvůli konzervování a vyhýbání se chmce. Bohužel to pak natolik sníží kvavlitu, že už je jeedno, jestli sáhneš po lihovém Alverde, nebo chemickém hnusu =/

      Vymazat
    11. Míšo, skús žltú masku od Lavery - bio měsíček, zázvor a mangové maslo - je úžasná a nádherne vonia, ako vanilkový termix :)) Jeden sáčok vyjde na 2 použitia.

      A to varenie schvaľujem, u mňa mám aj jeden post o maskách a tam som písala o mojich obľúbených kombináciách, jogurt, citrón a med sú super ingrediencie :)

      Vymazat
    12. Jéé, děkuju, už jsem si ji našla. Až budu mít cestu kolem kotvy, tak tam zkusím pár pytlíčků uzmout ;) Já mám teda tu Antipodes Manuka honey a stále si nejsem jistá, jeslti to má čistit, nebo hydratovat =D Už ji používám cca dva měsíce a astáel se nemůžu rozhodnout =D

      Vymazat
    13. Tak ten monstrájzr to je teda fičák, dámy;-)))

      Míšo, ja tu biodermovou masku měla dřív, ted´ po blogomasírce už ji právě taky nemám..

      Vymazat
    14. Jo a jinak!
      Jsem teda rada, ze EL sedlo aspoň jedno;-)
      Na jak dlouho ti to vyšlo?
      Ja ho mám porad ještě asi půlku, přeci jen 75ml nebo kolik toho je, chvíli vydrží...
      Ale teď ho teda nepoužívám, neb jsem komplet změnila péči o pleť

      Co se té hydratace týká, zakoupila jsem - netradičně v drogerii;-)..., odlicovac alverde a lavera a testuji.
      Rovněž testuji růžovou vodu Purity vision (rossman, cca 200,-), ale tam je to uz jasna láska.
      S novým systémem se mi teď ta sušší pleť už docela vzpamatovala, pro tu růžovou vodu určo skočte

      Vymazat
    15. Margitko, i já už si objednala žlutou Laveru a je na cestě ke mě, moc se na ni těším, protože mě zatím žádná maska Lavera nezklamala a tohle bude určitě do třetice všeho dobrého :-). Každopádně asi půjdu vytáhnout jogurt z lednice a co zbyde si dám ke svačince :-)...Skvělé tipy holky a jsem ráda, že se tady strhla taková diskuze. Radost číst!

      Vymazat
    16. Color Beam - to je fakt, to je fičák :-DD
      To druhé sérum jsem zkoušela taky, ale bylo to zvláštní, tam těch silikonů bude více a já měla tak hladkou pleť až to bylo nepřirozené :-). Ale ten night je fajn a ani to složení mě nijak nedrásá :) - ten vzoreček mi vyšel (Ty jsi odhadovala cca 5 použití) asi na dýl, stačilo fakt pár kapiček, ale já trochu "plýtvala" i na dekolt, takže cca 8 použití.
      Jinak já mám sušenku pleť klasicky od podzimu do jara, takže už taky budu brzy měnit výbavu :-). Růžová voda Purity V. nemá chybu, tu miluju taky, používám pořád. Ten odličovač Alverde, to máš ten dvoufázák? Ten jsem ještě neměla, teď jedu v hydrofilním oleji od Saloosu - je výborný, ale teď narazila kosa na kámen -že mi neodlíčí novou řasenku od Rimmelu..

      Vymazat
  9. eM, já Ti furt říkám, jdi do té Biofáze - ta totiž má v sobě nejen výživu, hydrataci, ale i enzymy, takže se zbavuje odumřelých kožních buněk, působí na jejich obnovu a prozařuje. Ty jo, fakt, já nekecám. Kdybych za to byla placená, tak by mě z toho snad někdo nařknout mohl, ale jedna kapsa prázdná a druhá vysypaná =D
    Teda, vypadá to skvěle, složením i cenou a na tu vůni jsi mě doslova navnadila. Asi zkusím to oční, protože Biofázi pod oči nedám a něco mi na noc na oční okolí vysloveně chybí.
    Mám te´d na den Řebříčkový olej. Je to docela mastné a dlouho se to vsakuje, tak jsem začala používat bez hydra krému, ale asi mbudu muset pod něj, protože se mi nějak začalo oluppovat čelo. Ale je skvělý - voní jako čerstvá smůla (smola, pro znalce =D) a mizí po něm flíčky a pupínky strašně rychle, nechápu to.
    jinak, moc hezký článek, mě u Tebe ty přírodní věci tak baví ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mitsuuko, co se týče masek, já mám strašně ráda od Lavery tu růžovou anebo teď mám objednanou oranžovou,ale ty nejsou běžně v drogešce, třeba v dm si kupuju masky Balea za dvacku a jsou fakt skvělé a nemaj v sobě ani žádný hnusy, třeba medová atd....krásně hydratujou i vyživí.tak můžeš vyzkoušet.
      Jó já vím s tou Biofází :-), jsem trošku sice opatrná, i když vím, že jsi to hodně chválila, ale neboj, do začátku jsem si už objednala calendulu (no já vím že začínám od konce :)a určitě budu pokračovat, jen co to prubnu na vlastní krk :-). Ta vůně je opravdu slaďoučká u toho séra a mám celkově raději to oční...Celkově já oleje teď nemůžu, ale už mám objednáno na chladnější dobu a určitě je budu používat i místo séra - hlavně v zimě...Ale jestli po něčem mizí pupeny a flíčky, tak to musím mít - to máš od Hadka? Protože já doma mám řebříčkový olej, ale používám ho jen na bolavé zuby, je to docela agresor :-)...Já jsem moc ráda, že Tě moje přírodniny baví!! Díky!!

      Vymazat
  10. Jéje jsem ráda, že nejsem sama, kdo má s překlady z angličtiny do češtiny problém! :D navíc když máš ve zvyku říkat něco jen anglicky a pak to najednou musíš říct Čechovi - peklo! Proto si vždycky dávám pozor a desetkrát si rozmyslím, než něco řeknu, aby si moje kamarádky nemyslely, že jsem nána nafoukaná, co do češtiny plete anglický slovíčka. Jenže někdy je to prostě jednodušší a v češtině - i přes její krásu a bohatost - na to slovo neni! :D
    Ale k věci - snažím se používat pravidelně oční krém, ale tím u mě nějaká prevence končí a spíš se zaměřuju na ty zběsilosti, co mi pleť vyvádí. Hlavně podkožní bebí, ale defakto pupínky všeho druhu. Fakt mě to neba! To byla jedna z výhod, když jsem brala HA - pleť byla docela ok.
    A ta malba - taky jsem na ní koukala - je nádherná! Víc článků s tímhle pozadím :)
    Paa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, u Tebe si Romi probůh snad nemůže nikdo myslet, že si nafoukaná, když mixuješ dva jazyky - dyť Ty musíš být trochu schizofrenní :)- a ještě mi řekni, už myslíš i anglicky a sníš? :-D...Máš pravdu, zrovna nedávno jsme s Pavlem přemýšleli nad hláškou z Big Bangu - someone have been taken "bitchy pills" - to je tak boží sousloví, byli jsme z něho úplně vyřízení a častujeme se jím, kdy ten druhý má blbou náladu - a jak to chceš říct v češtině, aby to neztratilo kouzlo - to nejde..No, ale zpět ke kosmetice...Právě že člověk se furt soustředí na ty potvornosti, které pleť vyvádí a pak zapomenu i na vrásky :-). Jak vyzkouším tu Biofázi, tak určitě dám vědět, jestli by to třeba nepomohlo na ty podkožáčky - jinak ta pl. voda Alverde není špatná, občas pomáhá i na to, ale zatím jsem nějaký zázrak na bebínka neobjevila....
      Jé, jsem ráda že se Ti líbí moje "pozadí" na fotkách !-)...Určitě zas někdy bude!. Díky moc!!!

      Vymazat
    2. Jo, to já jsem, někdy ale i do angličtiny pletu český slovíčka - obvykle takovou tu "větnou vatu" nebo spojky... brblam anglicky a do toho plácnu "nebo" nebo "třeba" :D A když jsem teď byla v ČR, na letišti na pasovce jsem automaticky mluvila anglicky a pak mi došlo, že už vlastně můžu česky :D Sny nevim, ty se mi prostě zdaj a na jazyk se v nich moc nesoustředím... a přemýšlím v UK anglicky, v ČR česky. Legrace je, když z jedný strany sedí mamka a ptá se mě na anglický slovíčka a z druhý Andy a ptá se mě na český. To pak přemýšlím v obou jazycích, míchám to dohromady a není to dobrý! :D

      Já se právěže bojím dávat na tu pleť cokoli jinačího, abych ji moc nerozzlobila. Chci si teď nechat od mamky přivézt tu pleťovku Alverde, uvidím, co se mnou vyvede.

      Tvoje pozadí je překrásné! :))

      Vymazat
    3. No já myslím, že to takhle musíš mít - mě stačila jazyková masáž jen když jsem byla tři dny v Berlíně a musela s hostiteli pořád mluvit anglicky - pak už jsem měla tendenci mluvit anglicky i na děti a Pavla :). To musí být v mozku nějaký spínač nebo co - a prostě přepínáš - je fakt, že kdy tady běžně nemluvím anglicky, tak se mi přepíná fakt blbě, ale člověk si zvykne....No, na ty sny jsem se ptala, protože právě občas se mi zdá, že mluvím ve snu anglicky :-D...Teda a sedět mezi mamkou a Andym a dělat anglicko-český a česko-anglický živý slovník - to není žádná sranda :-)...Tak určitě s tou pleťovkou opatrně, já to taky vždycky zkouším s takovým napětím, jestli mi pleť nezdivočí a ještě nebudu muset "uklízet" další nepořádek. Ta Alverde voda je docela silná, používám ji fakt jen na pupínky ,jinak by mě asi totálně přesušila..tak uvidíš...
      Ty jsi Zlatíčko, víš to :))

      Vymazat
  11. Tak tedy milá eM, píši spíš celkově než jen reakci na toto téma = děkuji za tvůj blog, za všechny ty inspirace. Moc děkuji, opravdu. K tématu, "séruju" už nějakou dobu, ale tak s přestávkama, někdy ano a někdy ne. Z konvenční kosmetiky (jestli to tak můžu říct) mi nejvíce sedlo již zde zmiňované od EL. Poslední dobu se mi ale snad už opravdu povedlo přejít na přírodní přípravky a jedu teď na Hádkovi (nebo v ?), mám (kromě jiných) jejich Lipio sérum, nejdříve mi nesedlo, ale ve dnech, kdy je nad 20°C a sluníčko je fajn!, tak asi ještě nějaké zkusím. Lákají mě i ta biofáze, ale donedávna jsem o nich neměla žádné informace (díky Mitsuuko!, vypadá to fakt dobře), no uvidím... Alkohol jako konzervant pro mě může být peklo, hlavně pokud je na prvních místech, takže bez možnosti vyzkoušení většinou radši nekupuji :) A konečně se dostávám k tomu, co mě vlastně "donutilo" napsat: díky Tobě jsem si i já koupila lak Stars od GS, a to acquamarinu - krásná, a tak posílám tip na kombinaci "tón v tónu" (nebrat prosím doslova), dle mého dost podařenou, letní a mořskou - GS acqua + China Glaze Exotic Encounters (zelenomodrá krémovka). Zkusila jsem to vyfotit mobilem, asi to nebude moc kvalitní, tak pokud budeš mít zájem, tak můžu pak zkusit poslat mailem. Těším se na další články. K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá KacKo, moc děkuji za takový milý komentář, moc jsi mě potěšila, že se Ti blog líbí. Já jsem teprve v začátcích "sérování", takže uvidím kudy se to rozjede :-) ten EL byl fakt příjemný, od Hádka zatím nic nemám, trochu mě odrazovalo, že se prý ty jejich séra dost rychle kazí a některé jejich výrobky jsou opravdu svérázně vońavé, ale třeba někdy...Biofází už jsem taky nahlodaná :-)
      Každopádně jsem ráda, že se Ti líbil můj tip na Stars a že nejsi tímto lakem zklamaná a naopak baví Tě kombinovat. Určitě svoje foto pošli na můj mailík (v profilu) jsem moc zvědavá na tu kombinaci s ChG, tipů na dobré laky není nikdy dost:) - s kvalitou fotky si nedělej starost, laky se celkově hůř fotí a člověk musí trošku odstín brát s rezervou ale určitě si udělám aspoň představu - díky moc za chválu i inspiraci.eM

      Vymazat
    2. já taky děkuju ;)
      Teď mně napadá, k tomu Hadkovi, zkoušela jsem několik lipiosér, i těch jeho regeneračních olejů a mně prostě ty jeho směsi nevyhovují =/ Má tam něco, po čem se mi docela zanicují a ucpávají póry, i když by to mělo být naopak, tak nevím =( ty jeho krémy jsou na mě zase moc mastné, hydrofilájky mi taky nesedly.. Holt asi jnejsem na Hadkoviny stavěná.

      Jo, eM, tuto diskuzi Ti fakt přeju - je to sedmé nebe, když se to takhle krásně sejde, že? ;)

      Vymazat
    3. Mitsuuko díky, já mám hrozně ráda ty diskuze u Tebe na blogu - to je super, když se to vyvede.
      Já měla zatím z péče od Hádka jen dva krémíky vzorky, jeden na zimu bych si koupila Gelee Royal-výživný, ale fakt jen pro sušenku - je to opravdu mastné, no a taky ty vůně každý rozdýchá, byť zrovna u toho to bylo obstojné. Hydrofily asi ani zkoušet nebudu, stačí mi ten Saloos a i když mám furt potřebu zkoušet něco nového, i když to stávající funguje (prostě nemoc:), tak do toho se mi fakt moc nechce.....

      Vymazat
    4. Já mám myslím Lipio Santal - mám ho v lednici, protože ho používám nárazově, v teplých dnech - ucpávání nevím, protože já někdy vůbec nevím, na co reaguji; ale abych byla korektní, tak ze začátku mi přišlo, že ucpává a ještě nedostatečně hydratuje, když začaly vedra, tak jsem nevěděla co a vytáhla jsem ho a dobré; ucpávání u mě souvisí spíše s cyklem (pokud v krému není nějaký šurvajz). Jinak mám od Hádka lecitinový krém levandule, pro mě moc fajn, ale předtím jsem ho právě otestovala v malém balení, tedy konkrétně jsem testovala lecitin supra, a pak jsem riskla i tu levanduli. Ta lecitinová varianta krému mi docela sedla, tak jsem spokojená. Jinak jsou krémy fakt hutné, a to se občas považuji za sušenku sušenou. Gelee Royal jsem také testovala, ale mě se chvílemi zdálo, že naopak vyživuje málo a taky mě trochu dráždil, holt mateří kašička asi není pro mě (béé). Lipio nevím, jestli si zase pořídím, ale mají tam ještě nějaká jiná, dražší séra, ale zase jen v plném balení, tak zatím nevím. Pořád je tu ta biofáze a spousta jiných! Fotky zkusím poslat večer :) K.

      Vymazat
    5. No, jak to tak čtu - chtěla jsem objednat nějakou lecitinovou mast pro dceru na ekzém od Hadka, ale asi to nebudu zkoušet, protože kdybych ji to ještě více rozhodila, tak by mě kleplo, už tak máme co dělat, abychom to měli pod kontrolou. Samozřejmě cyklus je jeden z viníků ucpaných pórů, ale krémy dokážou nadělat taky prasečinky :)...Myslím, že u Hadka by vůbec v kremech (i v gelee royal) nemusela být rozmarýna a jiné silice, každému to nedělá dobře a ta vůně taky nic moc, ocenila bych něco lecitinového ale čistého....Každopádně se mi momentálně zdá lepší ta biofáze, i když všechny výrobky od NT taky nejsou úchvatné, třeba právě séra na oči, dost často obsahují dráždivý triethanolamin - pozor na to. Tak hodně štěstí při výběru a díky za komentáře :-)

      Vymazat
    6. Já si myslím, že ty lecitinové krémy od KH. jsou fakt dobré (mě nadchly) a dobře se vstřebávají (aspoň u mě), ale nevím samozřejmě jak s ekzémem. Hutné mi přišly krémy, ketré nemají lecitinový základ. Mám doma i neutrální variantu lecitinového kr., protože si tam chci přimíchat rakytníkový olej, tak se mrknu na složení, ale asi tam nějaké esenciální oleje nebo silice taky jsou.., no jmenuje se neutrální :) S ekzémem to je těžké, ale naše mimi dobře reaguje, tedy spíše nereaguje na klasický dětstký krém od KH s levandulí (asi Baby L?). Jinak super zkušenost v rámci hledání péče na/o ekzematickou pokožku mimča mám s koupelovými oleji od KH (meduňkový a zvládla i heřmánkový). Myslím že všude se musí vybírat - u KH i u NT, atd. něco fajn, něco ne a ještě ke všemu to pak není univerzální pro všechny.. No nic, dalo by se psát furt. K

      Vymazat
  12. Velice čtivý a užitečný článek!:) já už bych také mohla s nějakou tou výživou začít! pleť mám sice mastnou,ale okolo očí a na čele mám už od puberty mimické vrásky a teď se celkem prohlubují:/ to oční sérum by nemuselo být vůbec špatné! a to vitamínové sérum na tvář má zajímavé to kapátko!:D působí to jakoby "vědecky"!:D hezký článek!♥

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc milá Petro, na tu mastnou pleť jsou ty séra někdy asi nejlepší - nejsou mastná a přesto vyživí - jen si člověk musí v té nabídce vybrat, co mu sedne, což není taky jednoduché. Máš pravdu, chvíli jsem si na to kapátko musela zvykat, ale dost přípravků má takové dávkování, jak jsem si všimla...Měj se moc krásně!!!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate