pátek 27. září 2013

eM testuje kosmetiku: Září 2013

Zdravím všechny mé milé čtenáře,

tak jsem s hrůzou zjistila, že už je zase téměř další měsíc u konce... a já ještě nesepsala článek do pravidelné měsíční rubriky, co eM právě zkouší na vlastní kůži...Takže je třeba to rychle napravit a můžete dnes zase nakouknout  do mé koupelny...
Momentálně mám tolik vzorečků a produktů, že pomalu nevím, co zkoušet dřív, ale bráním se tomu, patlat páté přes deváté, protože pleť by se mi určitě pomstila - takže tento měsíc jsem si vybrala na testování tyto výrobky:




Ilcsi

Já vím, že Vás některé touto kosmetikou naštvu (Anno, promiň :-) zvlášť proto, že je u nás tak nedostupná. Já měla to štěstí, že jsem ji ulovila, protože jsem se vydala za ní na dlouhou pouť až do Prahy na veletrh..
O této kosmetice píše velmi podrobně Mitsuuko a taky ona ji objevila pro mě  - a já jsem jí za to vděčná...Její nadšení pro tuto kosmetiku mě prostě strhlo :-). A protože každá máme trochu jinou pleť, tak si myslím, že zase jiný pohled může být pro Vás zajímavý...Ale varuji Vás, druhý přívlastek této kosmetiky je "Ách" :-)



Řebříčkový olej
Ano, je to ten slavný brčálník, který nenechal nejednu dívku a ženu v klidu po té, co ho Mitsuuko popsala jako zázrak. No já se většinou takovým silným výrazům bráním, ale zde je chvála na místě....
Určitě už brzy budete moct číst moje dojmy z této kosmetiky, kterou teď testuji denně.

Oční sérum z bezového květu
Na péči o oční okolí si já dost potrpím, je to prostě v určitém věku nutnost, nedá se svítit, a tak když jsem si prohlížela sortiment Ilcsi a koumala do čeho investuji své penízky, tak oční sérum byla moje volba.

Šípkový pěnový krém
Právě jsem byla ve fázi hledání nějakého krému, který by mou pleť příliš nezatěžoval, protože si moje pleť začala pěkně vymýšlet. A tak moje volba byla tenhle lehounký krém s šípky - když si představím šípky, tak vidím prostě spoustu vitamínu C atd, takže co je dobré pro tělo, musí být dobré i pro pleť a při zkoušení krému na veletrhu se mi jeho lehká konzistence zalíbila.



Karel Hadek
Pan Hadek přece nemůže chybět, když to tady má být seriózní blog 
o přírodní péči, ne.
Takže šup a vzorečky od Míši už jsou v provozu v koupelně...




Cellu-Therap masážní olej
Na oleje proti celufujtytídě mě nalákáte poměrně snadno...Protože se snažím starat nejen o svůj ksichtík, ale i o tělo a tělo má holt taky své slabiny a místečka, kam si rádo odkládá toxiny a vůbec...
Protože jsem domazala olej od Alverde, s kterým jsem byla na výsost spokojena, hned jsem sáhla po tomto olejíku.
Asi nikoho z Vás nepřekvapí, že mi nevoní. Konzistencí je velmi příjemný olej, žádná "vodička", ale prostě ta vůně je tak ostrá, že z toho nemám žádný požitek. Vím, že bych spíše asi v tomto měla jít po účincích a ne po vůni, že. Ale řekněte mi, jste schopné používat něco, co Vám vůbec nevoní,  i když to má super účinky? Zajímá mě Váš názor..
Já mám vzoreček, a 100 ml oleje není nejlevnější (265,-), ale vzhledem k ingrediencím, které nejsou nejlevnější, to zase chápu....

Co o oleji píše autor p. Hadek:

Tento speciální masážní olej se prezentuje výbornou roztíratelností a vynikající vstřebatelností. Účinně prokrvuje „chladná“ místa celulitidou postižená a současně zde aktivuje tok lymfatických tekutin. Napomáhá odstraňovat otoky, odbourávat a vylučovat nežádoucí produkty látkové výměny z těla.


Hlavní obsahové složky: Rostlinné oleje, např. z vlašských ořechů, mandlový, sójový, jojobový, brutnákový, pupálkový. Třezalkový macerát. Lecitin. Éterické oleje, např. rozmarýnový, vavřínový skořicový, jalovcový, a další. Vitamíny A, E, F, C.


Použití: Masážní olej lze použít k masáži celého těla, zvýšenou pozornost pak věnujeme ošetření míst s výskytem celulitidy. Aplikuje se formou jemné masáže. Masáž provádíme dostatečně dlouho, až do prokrvení a lehkého zčervenání pokožky. Její účinnost lze umocnit zábalem „celulitidových partií“ na 30 až 60 minut za pomoci FH-fólie.

Upozornění: Zábal neprovádíme na noc. Pokožka se rychle prokrví a pod fólií by se mohla zapařit, což může iniciovat úporné svědění, či jiné projevy nesnášenlivosti.
INCI: Juglans regia Seed Oil, Glycine soja Oil, Simmondsia chinensis Seed Oil, Prunus amygdalus Dulcis Oil, Hypericum perfotatum Leaf Extract, Juniperus communis Fruit Oil, Rosmarinus officinalis Oil, Cedrus atlanticaWood Oil, Piper nigrum Fruit Oil, Piper nigrum Fruit Oil, Salvia officinalis Oil, Laurus nobilis Oil, Cinnamomum zeylanicum Bark Oil, Eucalyptus citriodora Oil, Citrus limon Fruit Oil, Arnica montana Flower Extract, Borago officinalis Seed
Oil, Oenothera biennis Oil, Lecithin, Tocopheryl acetate, Retinyl palmitat

viz: http://eshop.karelhadek.eu/cellu-therap-masazni-olej-celulitida


Hydrofilní olej na odstraňování make-upu Meduňka

Milí moji, protože jsem psala ten článek "lehce indisponovaná" rýmou, o které se ví, že mentální činnost snižuje na minimum, tak mi tady vznikly nějaké boty, tak se Vám omlouvám, kdo četl tento článek před touto aktualizací. Bota se týkala jen pana Hadka a tohoto oleje a pak mystifikace se sulfáty, které si teď za trest nastuduju a napíšu o tom slohovou práci :-)

Mystifikace je totiž velmi přesvědčivá, protože v lahvičce od neutrálního hydrofilního odličovače se nachází Míšou přelitý meduňkový hydrofil....:-)

Už víte, že já mám ráda na odličování hydrofilní oleje, takže když mi Míša poslala vzorek tohoto od Hádka byla jsem na něho zvědavá a ráda porovnám se Saloosem..
Ačkoliv vůni meduňky jsem dešifrovala okamžitě a jinak ji mám čerstvou velmi ráda, tady mi tedy nesedí. Jak jsem byla informována Luckou, tak to může být tím, že lahvičky se vzorky se u pana Hadka dezinfikují přípravkem Thymicon, který dodá pak výrobkům takový ten "ocas", který ovlivňuje naše požitky z vůně přípravku...Účinky hydrofilu mi přijdou velmi srovnatelné s hydrofily pana Saloose, ale u Hadka je lepší složení - dokázal se vyhnout PEG atd....
Takže pokud hydrofil neutral, který jsem omylem díky lahvičce zaměnila za meduňku voní "nijak", což bych opravdu ocenila, tak si možná tento hydrofil vyzkouším :-)

Pan Hadek píše o neutrálním hydrofilu toto:
Tato verze hydrofilního mycího oleje neobsahuje žádné éterické oleje. Jeho použití můžeme doporučit těm, kteří si chtějí připravit vlastní specialitu, popřípadě i tam, kde pleť reaguje přecitlivěle na působení éterických olejů.
Hlavní obsahové složky: Rostlinné oleje, např. mandlový, z pšeničných klíčků, vlašských ořechů. Specifické éterické oleje a výtažky z léčivých rostlin. Lecitin. Vitaminy A, E, F. Emulgátory.


Použití: Několik kapek HY-hydrofilního čistícího oleje krátce vmasírujeme do navlhčené pokožky obličeje a důkladně opláchneme vlažnou vodou. Na případné dočištění či následné zvlhčení pleti doporučujeme pleťové vody a tonika dle jejich specifikace.


Vlastnosti: Důkladně, a přitom šetrně čistí pleť. Neničí přirozený ochranný film pokožky. Nevysušují pleť. Působí antisepticky.


Tip: Po aplikaci hydrofilních olejů doporučujeme následné ošetření regeneračními obličejovými oleji nebo krémy.


INCI: Glycine soja Oil, Juglans regia Seed Oil, Laureth-4, Simmondsia chinensis Seed Oil, Triticum vulgare Germ Oil, Butyrospermum parkii Oil, Prunus amygdalus Dulcis Oil, Sesamum indicum Seed Oil, Lecithin, Tocopheryl acetate, Retinyl palmitate, Beta-carotene

Viz. zde: http://eshop.karelhadek.eu/hy-neutralni

Jojobová maska
Masku mám taky od Míši a ta mě zaujala hned jak o ní napsala, a řekla jsem si, že tu určitě zkusím a nakonec jsem dostala vzoreček. :-)

Maska voní celkem obdobně jako ostatní krémy, ale musím říct, že některé jsou mnohem intenzivnější, toto je pro mě přijatelné - navíc masku nepoužívám každý den, takže mi to nevadí, už jsem měla i jiné masky, jejichž vůni jsem během působení vůbec nesnesla - toto není ten případ. Hurrá.
Účinky jsou strašně fajné, když masku aplikujete okamžitě začne hřát, příjemně hýčkat pleť (hřát - ne pálit), cítila jsem okamžitě jak moje dehydratovaná pleť (po olejové péči) nasává živiny a vláhu. Neměla jsem odvahu si ji nechat poprvé na pleti místo krému a tak jsem ji setřela, ale nesmývala.

Pan Hadek píše:


Lehká neutrální maska vyrobená převážně z jojobového oleje lisovaného za studena. Její regenerační, protizánětlivé a hojivé účinky jsou dány hlavně vysokým obsahem jojobového oleje. Tyto účinky lze podstatně umocnit přidáním specifických éterických olejů. Lze ji použít k ošetření aknózních projevů mastné pleti, ale je vhodná i pro suchou a normální pleť.
Hlavní obsahové složky: Rostlinné oleje, např. jojobový, z vlašských ořechů, mandlový, sezamový, z pšeničných klíčků. Včelí vosk. Lecitin. Emulgátory. Vitaminy A, E, F, C. Betakaroten, pantenol. Kyselina mléčná, alantoin, glycerin. Destilovaná voda.
Použití: Po umytí obličeje naneseme na pokožku potřebné množství regenerační masky a jemně vmasírujeme, necháme 20 – 30 minut působit. Po té lehce otřete, není nutno omývat. Po aplikaci se pokožka neleskne.
Tip: Tyto regenerační masky lze použít pro masáž obličeje i po kosmetické masáži, kdy v tenké vrstvě masku naneseme na obličej, krk, dekolt a necháme působit.

Ingredients: Aqua, Cetearyl alcohol, Simmondsia chinensis Seed Oil, Canola Oil, Juglans regia Seed Oil, Prunus dulcis Oleosemes, Sesamum indicum Seed Oil, Triticum vulgare Germ Oil, Glycerin, Pantenol, Tocopheryl acetate, Sodium cetearyl sulfate, Cera flava, Glycine soja Oil, Urea, Lactic acid, Retinyl palmitate, Allantoin, Lecithin, Ascorbyl palmitate, Melaleuca alternifolia Leaf Oil, Thymus vulgaris Oil, Thymus serpyllum Oil, Salvia officinalis Oil, Lavandula hybrida Oil, Rosmarinus officinalis Leaf Oil, Eugenia caryophylus Flower Oil, Citrus limon Peel Oil, Thymol, Beta-carotene
Tip: Masku není nutno omývat, lze ji použít místo krému

Viz. zde:
 http://eshop.karelhadek.eu/jojoba-pletova-maska

Takže z toho vyplývá, že z těchto Hadkovin mám smíšené pocity a stále si nejsem jistá, jestli investuju do nějakého z těch produktů v plném balení, ach jo...



Nobilis Tilia - Hyaluronové sérum



A máme tady specialitku měsíce. 
Nobilis Tilia má novinku. A jak se teď rozšířila její sláva díky Biofázi, tak zatím nikde není zmínka o tomto séru. Všichni víme, že kyselina hyaluronová pomáhá při hydrataci a obnově buněk. A abychom se nemýlili, není to jen otázka anti-age. Hydrataci potřebujeme všichni bez ohledu na druh pleti.
A protože jsem teď v období, kdy jsem si oblíbila všemožná séra a krémy používám minimálně, tak jsem přece nemohla odolat happy dnům, když na toto sérum byla sleva 25%...Takže už si vesele hyaluronuju nějaký ten týden. Jen pro doplnění toto sérum koupíte za 299 Kč za 50 ml, což je na zdejším trhu téměř bezkonkurenční záležitost, protože séra jsou všeobecně dost drahá a takhle kyselina je tak trochu v módě a kosmetické a farmaceutické firmy toho využívají a nasazují vražedné ceny. Jestli je tohle sérum také bezkonkurenční účinky, tak to Vám brzy poreferuji, přece jen chci výrobek používat aspoň měsíc......

Weleda Mandlový hydratační krém



Krémíček jsem vyhrála v soutěži spolu s krémem Vichy a teď v období chladu a zvýšené péče na něj přišla řada.
Moje první zkušenost s Weledou byla negativní, bylo to s měsíčkovým krémem pro děti. Ale řekla jsem si, že to zkusím, přece jen je dost lidí, kteří Weledu chválí a když jsem dostala zadarmo, tak proč ne :-)
Krém je to jemný, nevoní nijak intenzivně, má lehkou konzistenci, což mi plně vyhovuje, takže spolu s hyaluron. sérem ho používám na noc a jsem spokojená. No víme, že Weleda není žádná levnota a tak váhám, jestli jít do plného balení nebo zkusit něco jiného, ale když i to hledání stojí dost peněz,no...Tak uvidím.


Lavera vlasový kondicioner



Ano, v té záhadné lahvičce se nachází vzorek kondicioneru. Poslala mi ho ochotně milá Eli, když se na u mě na blogu dozvěděla, že bych ho chtěla zkusit. Poslala mi ho sama jen tak. Prostě blogosféra je plná tolika skvělých holek...!
S Elou jsme samozřejmě konzultovaly účinky, protože ona sama měla při přechodu na přírodní péči o vlasy ten problém, že se přechodně zhoršila jejich kvalita - mastili se...Mě se třeba se šamponem Lavera nic takového nestalo..
Ale kondicioner, to už je jiná...Zjistila jsem velmi rychle a okamžitě, že se mi vlasy dost mastí - a to je umývám běžně obden...Mám vlasy namáhané chemickou barvou, takže to nevidím jako úplně na škodu, je vidět, že kondiš je velmi výživný, ale pro mě není pro každodenní použití. Protože spíše mé vlasy svou výživou až zatěžuje..
 Takže přemýšlím, že bych ho používala jako masku či balzám čas od času - ale zase přišla otázka: jaký že si to přírodní kondiš pořídit? Tohle je ještě ve fází promýšlení a až na to přijdu, tak se to určitě dozvíte, pár tipů mám, tak uvidím :-)
Každopádně jsem strašně ráda, že mi Eli ochotně ten vzorek nabídla, protože shodou okolností už jsem měla před tím kondiš ve virtuálním košíku a pak ho z něj vytáhla...(nějakým řízením osudu :-)...Asi bych nebyla úplně nadšená z toho, že jsem si nekoupila kondiš, ale masku - která není momentálně můj "must have". 

Takže dnes tolik o tom, co si tento měsíc patlám na vlastní kůži.
Co Vás z toho zaujalo?

Přeji Vám překrásný víkend a budu se na Vás po víkendu zase těšit!!

57 komentářů:

  1. moc mě zaujalo to hyaluronové sérum, po tom se asi podívám, ale až v listopadu :)
    krásný článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím o Tvé výzvě Meduňko, pobavila jsi mě, já už vlastně taky takovou výzvu uskutečňuju, ale je to horší než jsem si myslela, ale držím se....Myslím, že je nás opravdu hodně, co už nechceme impulsivně nakupovat...Tak si počkej na článek o tom séru a pak se rozhodneš, to bude akorát ten listopad :-)...Díky moc!! Hezký víkend s burčákem!! :-)

      Vymazat
    2. děkuji ti milá eM, já budu mít víkend bez burčáku, takové akce jsou utrpení, které bych podstoupila pro blaho přítelkyň, ale sama od sebe ne :D

      Vymazat
    3. Tak aspoň krásný podzimní víkend bez burčáku :), se mi nakonec doneslo, že hromadná akce padá, tak jsem myslela, že třeba Ty půjdeš...Musím říct, že poslední dobou už ty fesťáky jakékoliv taky moc nedáváme, i můj muž už na ně nemá náladu a to je muzikant a minulo nás letos pár muzikantských chuťovek...ale jak píšeš, z větší části je to utrpení a jedině v dobré společnosti si to člověk užije...:-)

      Vymazat
  2. Také mne zaujalo to sérum a počkám si na tvůj report. Jinak jsem si tedy početla. Jak to děláš, že zvládáš o tom všem tak krásně psát? Já nyní nestíhám nic...asi to budu muset na chvíli zavřít, ale až po rtěnkách. No uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Marti, report určitě bude! Jsi strašně milá - no píšu po večerech už ani nekoukám na telku ani DVD, nečtu a jen píšu blog :-), z dlouhodobého intelektuálního hlediska fakt nevím, jaký to bude mít na mě vliv :-D...teď když bude venku hnusně mě to aspoň nebude lákat ven a budu sedět u NB....PROSÍM TĚ, ty nemůžeš zavřít!!! Ty jsi naše múza a inspirace pro všecky kočky 30+!!!! Zrovna jsme Tě tak chválily na vanity time! blogu. Vím, že to je časově náročné, já už jsem z toho chytla i rýmu, ale prosím nezavírej....Užij si krásný víkend!

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Ty už se mnou ani nemluvíš Anni?? :-)

      Vymazat
    2. Aha, neodpovídám na mejly, že? Já věděla, že jsem na něco zapomněla. :)

      Vymazat
    3. Néé, v pohodě :-). Já myslela ten komentář s vykřičníkama :-). Co se týče mailů, tak Tě vůbec nechci nahánět, to má čas :-)

      Vymazat
  4. tak to je krasa eM, sama paradna kozmetika. z Ilcsi je skvele uplne vsetko, co od nich mam - tiez poctivo testujem:) ta Misa nas teda riadne nainfikovala:D a to bezove serum by som tiez rada skusila, lebo nieco na oci mi chyba. to je skoda, ze je u vas tak zle dostupna. ja sa u nas v Bratislave nemozem stazovat, comu som rada, lebo z niektorych veci budu urcite moje stalice. neutralny hydrofilak od saloosu som skusala a je velmi fajn a prave to sa mi paci, ze je bez vone, takze do toho hadkovho ani nepojdem. o hylauronovom sere pocujem prvy krat, vyzera to teda skvele, ale zatial bojujem s biofazou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Bashi tak u Vás Ilcsi je v pohodě dostupná nebo taky jen v salonech? Jinak jedem nakupovat do Bratislavy :-)
      No právě, asi zůstanu co se týče HY oleje u Saloosu, už se znám a vím, že dlouhodobě se nedokážu přemáhat, když mi něco nevoní, zvažuju to složení a jestli třeba Hadek nemá něco lépe voňavého, ale dost o tom pochybuju...Hyaluron je novinka, dokonce nebyla ještě ani na tom veletrhu. Pravda Ty jedeš v Biofázi, takže na Tebe už by to bylo hodně, ale třeba jednou...:-)

      Vymazat
    2. nie nie, tiez len v salonoch, len tusim Mitsuuko vravela, ze ich mate len malicko na celu CR. ja mam od Hadka intim olej, no zatial neodskusany, tak sa uz tesim na ten oder:D

      Vymazat
    3. Bashi, ta HY intima je fajn - voní jemně po borovicovém oleji.. ;) Mám ji doma a momentálně používám na holení, protože je zárověň i léčivka ;)

      Vymazat
  5. Jejeje, to hyaluronove serum jsem nemela videt. Jejejejeje, Marcelko, co mi to delas? Nastesti rijen zacina az za 4 dny, Medunko :D. Ajejejeje, hydratace, na te ted frcim. A v prirodni verzi? Ajejejejeje! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já vím Evelínko, Ty naše předsevzetí pak letí komínem ven, že. Ale chápeš, že jsem nemohla tomu séru odolat za tu cenu (mají i menší balení za cca 220 a možná by se dal koupit i maličký vzorek, třeba u biofáze ty vzorky dělají..) Já totiž sháněla už hrozně dlouho něco takového a jak jsem to viděla, tak jsem okamžitě najela na eshop a to mě většinou různé slevy nechávají chladnou......Pravda, říjen je až v úterý, do té doby se dá stihnout spousta neřestí :-) - myslím, že já už je stihla, tak možná ten říjen bude v klidu, ale jestli zas někde vymyslí nějakou přírodní novinku, tak nevím, nevím...

      Vymazat
  6. Á, Ilsci hýbe blogosférou... :D
    No nic, samé zajímavé věci, tak jsem zvědavá na konečné dojmy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No už to tak vypadá, že nám do české blogosféry vpadli Maďaři :-)), tak uvidíme, co z toho vzejde.....Dojmy určitě napíšu, jsem ráda, že Tě to zaujalo..

      Vymazat
  7. A jéje, to zas bude komentář přes půlku blogu, už to vidím. No ale do toho:
    1. Článek jsem zhltla jedním dechem, a to nejen proto, že to čtu v pracovní době a bojím se přistižení. :D
    2. Ilcsy - zatím úspěšně předstírám, že neexistuje. O:-)
    3. Hadek odličovací olej: mám a používám. Nevoní vůbec, ale vůbec NIJAK. Cítím z něj jen takový "olejový" čuch, jako když si čuchnu třeba ke slunečnicovému oleji (ten taky není moc cítit, ne?). Myslím, že to bude tím, že ho máš ze vzorku. Obecně jsme se s děvčaty shodly, že ty jeho vzorky často trochu smrdí - a to nejspíš tím, že v tom malinkém množství z toho trochu vyleze "vůně" Thymiconu = desinfekce, kterou Hadek čistí všechny nádobky před naplněním. Ale třeba máš prostě jen jiný nos... Nicméně pokud bys chtěla dát mu ještě šanci a vyzkoušet z velkého balení, s radostí odliju na zkoušku a zašlu. ;)
    4. Hadek maska - tak ten sulfát je velké překvapení i pro mě, abych teď snad ještě začala studovat složení i u Hadkových produktů???
    5. Nobilis sérum - díky za tip! Zrovna v poslední době přemýšlím, že bych si nějaké sérum na zimu pořídila, a v tomto ohlednu mě Hadek nijak nenadchl (ani cenou, ani účinky).
    6. Přírodní kondicionér si dovolím doporučit - na základě opěvných recenzí u Mitsuuko i jinde - JMO s citrusy a pomerančovými květy. Já jsem na kondicionéry hrozný pes - buď mě umastí, nebo to nerozčešu. Po tomhle mám však vlásky jako hedvábí, lesklé, vyživené, nepoletují, necuchají se a nemastí. (!!! I přítel si všiml viditelného rozdílu !!!) Cena je poněkud vyšší, ale stojí to za to (a stačí ho maličko). Kondyš se nemusí oplachovat - praktikuju i se svými mastícími se vlasy - a je to ještě lepší, než když se smyje, takže doporučuji. Případně taktéž mohu zaslat vzoreček na ozkoušení. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže Lucie už jsi pochopila, že jsem lehce indisponovaná a v článku se objevily boty a nebyly od Manola :-)
      1. Děkuji, moc mě to těší! i když si teď rvu v práci vlasy za ty chyby..
      2. Ono ani není třeba moc předstírat, bo ona tu fakt moc neexistuje :-) kdybych nejela na veletrh a nepoznala Míšu, tak mám prd a jen čučím co to je...:)
      3. Tak to jsi mě opravdu potěšila, že má mystifikace s meduňkou nemá nic společného s neutralem a neutral fakt voní neutrálně, to bych tedy ráda vyzkoušela...Kdybys byla tak hodná a chtěla mi "propůjčit" vzoreček, tak bych to určitě ocenila. Nevím, kam Ti napsat, tak kdyby ses mi třeba ozvala na email :-)
      4. No vidíš a teď se dozvím, že není sulfát jako sulfát - ono je to tím, že já řeším hlavně ksicht - vlasy a třeba tělovku už méně, protože nejsem apriori citlivka - ale začínám to hodně řešit u dětí, takže mě čeká studium...
      5. Séra od Hadka mě nelákají vůbec, někde jsem četla, že se prý i rychle kazí. No z Nobilis jsem taky zatím nebyla nijak odvařená, ale po té co se ta biofáze tak povedla, jsem to riskla a zkusila koupit na blind, protože fakt potřebuju spoustu hydratace v mém věku :-), zatím spokojenost - prozradím..
      6. Takže jak jsem napsala výše - velmi ocením nějaké tipy na vlasovku, už jsi druhá, co mi doporučuje JMO :-) - jo zase ta Míša...Ale ne, byla tak hodná, že mi nějaké vzorky dala, ale teď fakt nevím, jestli je mezi nimi ten kondiš, takže bych se mrkla a po víkendu Ti napsala a případně poprosila o vzoreček....
      A když píšeš, že i muž si všiml, tak to je dost silný argument, protože víme, že oni jsou docela imunní :-). Já právě mám hrůzu ze všech těch, co se neumývají, protože mě to vždycky mastilo, a tak jsem raději trochu ignorant ve vlasové péči - ráda se ale poučím, to jako kdykoliv :-))
      Díky za moc milou nabídku!!!! A omlouvám se, za ty mystifikace, nerada bych, abys měla kvůli mně nějaké pochyby o p. Hadkovi.
      PS. Komentáře přes půl blogu mě moc baví!! Když se v nich nedozvím, že jsem pako hihi....

      Vymazat
    2. Jsem ráda, že jenom "boty", kdyby to byly Manola, tak bych asi ukrutně žárlila =D

      Vymazat
    3. ;) Píšu na mail, tak už jen stručně: Já se v těch sulfátech taky nevyznám, takže co podle názvu smrdí sulfátoidně, to mě už dopředu děsí, ještě dřív než povolám na pomoc strejdu Gůgla.
      Od Hadka se vůbec ty věci dřív kazí, chce to trochu disciplíny, ale zase je to za tu cenu, že to nekonzervuje... Takže já mám skoro všechno od něj v lednici (ono to pak taky vydrží i měsíc-dva po expiračce), a že mám pěkný arzenál, přesně, jak píšeš. :)
      Z Nobilisu sama taky nijak paf nejsem, zatím u mě uspěl jen oční krém a peeling. Tak jsem zvědavá na recenzi na sérum. ;)
      A k tomu JMO: Já jsem právě až do teď taky měla hrůzu z neoplachováků, kvůli maštění. Mastí se mi vlasy fakt hodně. A tenhle kulišák je úplně v pohodě! Prostě nemastí se mi po něm vlasy víc, než normálně. A ano, můj drahý taky jinak není zrovna z těch nejbystřejších, co se holčenčích věcí týká... ;)
      Ehm, prej stručně... :D

      Vymazat
    4. jooo, ten pomerančový nevymývací (ale i vymývací) jsem Ti posílala ;)

      Vymazat
    5. Lucie: Mě ta "stručnost" baví :-))...No právě, já se zděsila už dopředu těch sulfátů a to jsem zas jednou strejdu nevyhledala a vymstilo se mi to, takže už nikdy více bez Gůgla :)
      Já mám právě v lednici ingredience k různému míchání mastiček (především od Hadka), domácí oleje a pomalu nemáme kam dávat jídlo, se bojím, že muž bude brzy reptat taky :-)) Hned tam jdu přidat další věci...
      Oční krém Ti uspěl? No vidíš a to já právě chtěla oční krém a sérum a čučela jsem jak vejr, že dam dávají triethanolamin, který prý dráždí oči, já mám teda oči citlivé, ale třeba ne zas tak moc jako moje dcera, ale nechtěla jsem je tomu raději ani vystavovat, ale možná máš nějaký jiný, než na které jsem koukala já...:-)
      U toho JMO mě dost odrazuje ta cena, kdybych ho třeba ještě měla koupit dceři, která má citlivou pokožku, uff, ale určitě testnu.....A Míša píše, že prý ho doma mám - holka zlatá ona ví dneska fakt lépe co se děje, jsem prostě mimoň rýmový...:-))

      Vymazat
    6. Míšo, já to balím a jdu do peřin nebo co :-) se divím, že vím, co je dneska za den, ale co mám za vzorky, to prostě víš líp Ty :-))

      Vymazat
    7. eM, pořádně se vylež, ať můžeš zase juchat =) ten hyaluron mě tak zaujal, že jen počkám, co napíše a půjdu do něj možná taky ;)

      Vymazat
  8. eM, píšu strukturovaně dle článku, abych to nezapomněla.

    Ta Jojobová maska patří do ledničky, určitě ji tam přechovávej, pokud Ti vydrží na vícero použití, aby Ti neudělal paseku, kdyby se zkazila. já ji mám v ledničce doceal obstojně zabydlenou mezi kečupem a olivami do Martini ;)

    Ten olej není neutral, vždyť jsem Ti psala, že jsem Ti tam dala meduňkový hydrofilák - no, aspoň se prověřily tvoje čichové kvality - uspělas na výbornou, jen pan hadek, chudák, má zamotanou hlavu, jak to, že jeho neutrální hydrofily voní po divné meduňce =D

    Ad "Sulfát" - eM, to není sulfát, který znáš jako SLS a SLES z šamponů, to je prosím naprosto neškodné toto: "Sodium cetearyl sulfate isn't bad either. It's a natural emulsifier in salt form." Ach, právě jsem Ti překopala skoro celý článek, promiň.. =( ale jak tu tak čtu zděšené reakce, půlka lidí se teď bude Hadka stranit kvůli používání chemky =(

    Hele a ty tajnůstkářko, já jsme tak netrpělivá, až napíšeš o Ilcsi a o tom Hyaluronnu, že snad praasknu nedočkavostí!! Na kdy to plánuješ? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ááá, výborně! Děkuji za uvedení na pravou míru. Už jsem si skoro myslela, že jsem blázen (a Hadek podfukář). ;)

      Vymazat
    2. No, ve mně taky úplně hrklo, když jsem to tu četla =D

      Vymazat
    3. Kurňa kurňa asi bych neměla psát blog s rýmou moje inteligence se snižuje na minimum . Omlouvám se všem za nechtěnou mystifikace, ale aspoň je vidět, že článek čtete a jste ve střehu...ale opravdu to nebyl účel. Sice mě těší, že jsem tu meduňku rozpoznala, ale pana Hadka bych očernit nechtěla, i když mi spousta jeho věcí nevoní...No tak to mi ale řekni, že není sulfát jako sulfát, třeba já začala plašit, když jsi napsala že v té Laveře je coco sulfát...Nic, vyléčím rýmu a jdu zase studovat, protože už to asi fakt potřebuju :-)
      Jó a tu masku samozřejmě v ledničce nemám, i když tam mám vedle portského a samozřejmě kečupu plno jiných "krámů", což mi připomíná Lucii a to že jednou řešili, že má plnou ledničku kosmetiky - už se tomu taky blížím :-))
      Ale já mezi těmi hydrofiláky v sortimentu nenašla Meduňkový, právě jsem to hledala jestli jsem se nespletla a nebyl tam..jsem si právě říkala, že bych zkusila jiný...
      Takže se omlouvám a jdu aktualizovat článek. Díky za upozornění Míšo, ještě že Tě mám a je tu někdo "při smyslech" :-DD
      Jo tajnůstkářka ani ne, je to v plánu neboj, Ilcsi bude už brzo a ten hyaluron do 14 dnů taky :-)), pokud teda přežiju tu rýmu hihi

      Vymazat
    4. Musíš přežít, protože balíček máš i s malou záchranou na cestě!! =D jo a připrav se na to, že váží 6 kg =D

      eM, no, jak vidíš, sulfátů je hodně a ne všechny jsou ty "sulfáty" jako sulfáty ;) Takže buď v klidu.. s tím hydrofilákem - on to není přímo hydrofilák, ale je to mycí olej meduňka, možná je mezi sprchovými, které Hadek v Aromkách doporučuje na smíšenou a přecitlivělou pleť ;)

      Jinak, kokosulfátu se klidně boj, je totiž docela agresivní a fakt po něm svědí hlava =( sice je na přírodní bázi, ale vem to čert, když to drbání nejde vydržet =/ čekám na výplatu jak na smilování a až dorazí, tak ihned dělám objednávku na cestaprirody, kde jsem si teda vyhlídla pokladů! =D Tím jsme chtěla veřejně oznámit, že se bohužel meduňčiny výzvy nebudu účastnit, páč prachy budou v říjnu a já tyhle věci potřebujukoupit =D

      Vymazat
    5. Ty jsi Zlatíčko největší, že jsi to tak zvládla, doufám, že "vloupačka" proběhla bez nějakých kolizí :-)). 6 kg hm tak to je síla :)...povolám pomocníka, který má větší svaly..
      Už jsem psala, že za trest ty sulfáty nastuduju :-)...
      Je fakt, že ony vlastně i ty sprchové či mycí oleje se chovají jako hydrofily, takže to už mystifikace není - jen pak najdu odkaz :-) a fakt nedráždil - nic, takže to bylo super a je to takový multi-přípravek...
      Božátko, fakt to tak svědí, to mě fakt mrzí, já už mám tu hlavu asi vycvičenou tou hnusnou chemií z barev, že mě jen tak něco nepoloží, ale vidím tu citlivost na holkách, i P. to občas řeší (on je ten původce alergií v DNA :-) a přešel na dětské šampuky a dobrý...A já jako správná blogerka teď musím domů přinést nějaké dobré řešení...chjo..
      Tak to z nás budou mít na přírodě radost, taky plánuju objednat :-), ale fakt se musím krotit, ale spousta věcí mi zas dochází no - takže to tak ber, že Meduňka psala, že když Ti něco dochází tak to koupit můžeš :-)), teda já se tím takhle oblbuju celkem úspěšně :-). Jsem strašně zvědavá, co sis vyhlídla, že mi prozradíš aspoň tajně do pošty !-)

      Vymazat
    6. Vloupačka byla úspěšná, jsem si na to musela otevřít vínko,jak jsem se snažila vyznat v tom excelu a těch našich poznámách ´=D ale nakonec se dobrá práce podařila. Jen škoda, že Ti to nedorazí už zítra..
      Cesty přírody, pošlu Ti to do mailu.. já Ti psala naposled asi dva maily a vůbec nevím, jestli Ti došly, protože jsi na ně už neodpověděla.. ale momentálně mi blbne paměťovka, foťák i mobil, takže je možné, že i mail =D

      Vymazat
    7. Na tu hlavu chci právě vyzkoušet ajurvédské mýdlo, jak o něm povídala Renča při cestě na zmrzku..

      Vymazat
    8. Já ty poznámky taky mám i tu tabulku někde vytištěnou, ale je to už doba, takže v této kondici bych to asi ani nerozluštila :-))
      Už se na to moc těším, a jak znám poštu, tak zas budou otálet potvory...
      Mailík mi nějaký unikl? Jéjjda, tak to buď blbnu úplně já nebo Matrix, protože i kamarádka mi psala, že mi poslala mail s fotkou a že jsem nereagovala, což mi bylo líto, protože jsem fakt psala a nevím kde to zmizelo, asi v překladu - juknu jestli jsem něco nepřehlédla, protože jsem teď fakt nepoužitelná, je jasné, že i v práci :-) a včera jsem usnula u časopisu! to se mi ještě nikdy nestalo :-)
      No právě, jste mě pěkně nalákaly na to mýdlo, ještě Romča furt píše jak vaří mýdla a mě už z toho hrabe a chci nějaké taky :-)...a nebojíš se toho?

      Vymazat
    9. Čeho teď myslíš? Té selhávající techniky, nebo toho mýdla? =D abych pravdu řekla, tak nejvíc mě teda momentálně děsí ta technika, protože na té paměťovce od foťáku mám fotky za poslední 3 roky života a zálohované samozřejmě nikde nejsou a teď se do té paměťovky nedá dostat =(
      Koukni na ně, já Ti psala totiž už tuším snad v pondělí..teď jsem ho našla a poslala znovu ;) ale teda už nevím, jak moc je aktuální =D

      Vymazat
    10. Spíš toho mýdla :-), ale ta technika je mnohem horší, to mě právě dost děsí taky, že mi kiksne paměťovka nebo externí disk a mám svou miliardu fotek v čudu, už se mi nedávno stalo, že jsem měla zavirovaný počítač a přišla o všechno, ale zálohuju jak na externím, tak něco málo na flešce a dokonce i práci (což teda není úplně korekt...) ale už se mi to vyplatilo právě přitom viru, ale stejně, jak se nedá dostat do paměťovky, to je na prd, raději zkus nějakého IT-chytráka..nebo na jiném počítači, to už se mi taky jednou povedlo..
      Tak já jdu oživit ten mail :-)

      Vymazat
    11. ;) tak toho mýdla se právě vůbec nebojím, naopak se na něj těším =) mám ráda tuhá mýdla - proto jsem tak dlouho i přes sulfáty zůstávala u Lushích šampuků ale tohle je jiná třída, vyživující, pečující, ještě aby to mylo a bylo by to fajn =)

      Vymazat
    12. Jó a našla jsem mail, kde jsi mi poslala odkaz na Renin článek o mýdle, takže ho hned ve volné chvilce zhltnu :-)), tak já asi do toho mýdla půjdu taky :-)) - zvědavost je v tomhle nejhorší, už slyším z dáli svou peněženku řvát...

      Vymazat
    13. No a to jsi asi ještě nezjistila, že těch mýdel tam mají asi 20 druhů a jedno lepší než druhé!! =D Jsme z toho zmatená a chci jich asi 10!

      Vymazat
    14. tak to bude vražda mýdlem :-), to fakt nevím jak si vyberu....to jedno jediné hm...

      Vymazat
  9. krásny príspevok :)
    Chcem pozvať teba aj tvojich čitateľov k sebe na blog na GIVEAWAY :) http://belle-katinka.blogspot.sk/2013/09/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Marcelko opět bezva počtení :) nějaké ty Hadkoviny bych taky ráda zkusila, snad se k tomu brzy dokopu a ne jako k objednávce od Saloosu tu už chystám přes 2 měsíce a pořád nic :) tak krásný víkend a Barušku vždy od tebe pozdravuju a pošušňávám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, tak to jsem ráda, že sis početla a třeba i našla nějakou tu inspiraci pro sebe. U pana Hadka je určitě lepší si koupit nejdřív levnější vzorečky v mini balení, abys zjistila, co Ti bude sedět i vonět :) a Saloosácké věci jsou taky hodně fajn, taky už budu muset dokoupit a doplnit zásoby....Tak si užijte s Baruškou krásný víkend!!!

      Vymazat
  11. Kosmetiku Karel Hádek chci vyzkoušet rovnou v kosmetickém salónu, kde s touhle kosmetikou pracují. Docela už se těším. A u firmy Nobilis Tilia chci vyzkoušet právě zmiňovanou Biofázi :) A kosmetika Ilsci? Achjo. Kdy já to všechno nakoupím. Takové suprové věcičky a já je prostě všechny musím mít :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s kosmetikou Hadek pracují i v salonech? To je zajímavé a určitě to může být fajn zkušenost, jsem zvědavá na Tvé zážitky :-)....No ta biofáze, co její sláva se rozšířila blogosférou, já používám jen tu calendulu na hojení a chci zkusit bazalku na jizvičky atd, ale vyloženě tu kůru nepotřebuji :-)...No jsou to lákadla od těch Ilcsi teď jsem opravdu investovala do péče příliš peněz, tak teď už jen patlám :-)

      Vymazat
  12. Zdravím tě eMí! :) Právě jsem dosnídala při čtení tvého článku. :) Tyhle články mě baví a strašně ráda si o tomhle počtu. Ilsci, už díky vám dvěma dračicím slintám a těším se až vyzkouším na vlastní kůži :3. Od Hádka používám krém aknette, který je úžasně regenerační a hojivý, mám po něm moc hezkou pleť :), Jalovcovou vodu, protože bývám ráno opuchlá. zubní olej a mycí olej Intima. Sice jako 'estétovi' se mi nelíbí obaly, ale obsah trumfuje :D ( zase jsem povrchní, ale nemohu si pomoci). Tenhle krém od Weledy se mi líbí :3. Sakra, další lahvička aby se mi doma hromadila :D. Měj se krásně a dobře namazaně :)
    PS: Víš už, kdy se budeš pohybovat v Praze? :)
    Tvoje Jannie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: Jsi u mě nominovaná na Tag ;)

      Vymazat
    2. Ahoj ranní ptáčátko (zlobivé !-), teda to je moc hezké, že jsem Ti dělala společnost u snídaně, protože v reálu jsem byla v komatu v komoře s nožkama nahoře - porazily mě bacily, tak jsem vstávala pozdě, abych šla zas za chvíli spát. No, já myslím jsem v článku taky potvrdila, že jsem v některých věcech povrchní, ať totiž chceme nebo ne obal prodává, sice prázdné krásné obaly jsou na nic, ale přece jen ten estét se nezapře no..ale co obaly, ale hlavně ta vůně s tou se potřebuji sžít, je pro mě důležitá, tak pořád váhám. Jsem ráda, že Ti Hadkoviny jsou k užitku a baví Tě....Krém od Weledy mě samotnou překvapil, ale ani nemám chuť zjišťovat kolik stojí plné balení :-)...Takže ať máš taky krásný víkend a jsi všemi mastmi mazaná !-). PS: Napsala jsem Ti na blog....Pa eM

      Vymazat
    3. :) Milá Eminko, doufám, že už je to lepší a lenošíš pěkně v teple v dečce a ponožkách, popíjíš horký čaj :). Hlavně se co nejdříve uzdrav, ať máš sílu na další skvělé články! :)
      Jannie

      Vymazat
    4. Zlatíčko děkuji moc!! Jsi strašně milá. Kéž bych jen mohla lenošit, jak to tak hezky popisuješ - o víkendu to šlo, ale teď už bohužel zase musím pracovat.....a jde to ztuha....Doufám, že Ty se máš krásně!!! Pa :-)

      Vymazat
  13. Tolik zajímavých produktů!:) Musím uznat, že jsi mě docela nalákala na to Nobilis Tilia sérum!♥ Já teď používám hydratační kosmetiku Yves Rocher, se kterou jsem spokojená, ale zas nějaké veliké změny s ní nepozoruji. Takže ráda časem vyzkouším něco nového a každý tip vítám!:)♥

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Petro, díky moc, jsem ráda, že jsi třeba mezi tím vším našla něco pro sebe...Sérum je fajn, samozřejmě můžu mluvit jen za sebe...Ono to chce sice čas na to pozorování změn, aspoň u mě....Ale pokud třeba už déle nepozoruješ u svých krémíčků nějaký bonus, možná bude fajn vyzkoušet něco nového...já také neustále hledám a hlavně zkouším...:-) Měj se krásně!! :-D

      Vymazat
  14. Tak....koupila jsem si tu Maybelline s dvěma kartáčky a jsem nadšená! Velký opravdu krásně a hned v první vrstvě namaluje horní řasy a tenký moc pěkně zvýrazní BEZ rozmazání a obtisknutí spodní řasy. Já mám jak horní tak dolní dost krátké ale touhle se moc pěkně zvýrazní. nedrolí se a velmi dobře se i smývá. Je i ve voděodolném provedení....takže dávám palec nahoru pro tuhle řasenku! Hezký týden přeju a jak se něco dozvím dám ti vědět. Zítra se objednávám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda Vendy, že Ti ta řása sedla, já jsem ji už okukovala, když jsi ji zmínila poprvé a nevypadá vůbec špatně, já už si sice koupila jinou, z které jsem nadšená - vybrala jsem z těch trochu dražších značek, ale myslím, že se fajn, najdou i v drogerce - člověk musí mít holt šťastnou ruku...
      Přeju Ti taky pěkný týden a hlavně samé dobré zprávy. Já už jsem objednaná, takže přeju hodně štěstí nám oběma!!! Určitě se ozvi!

      Vymazat
  15. P.S. A ještě něco....Dá se s ní fotit aniž máš rozmazaný oči! To je můj velkej problém, protože když fotím tak mám za chvíli řasenku rozmatlanou všude možně. Dneska jsem fotila, foukal vítr a svítilo hodně slunko což jsou věci na slzení jak dělané a pohoda. Nikde nic rozmazané, nikde nic obtisknuté!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No proto já si vždycky kupovala voděodolný, jiný ne....Tak to je fajn, že tak drží, mě totiž oči slzí i pod slunečními brýlemi, třeba když jedu na kole, kam mi tečou potoky, jako bych brečela :-)))
      Ale jak mám teď tu Clinique, tak ta se chová jako voděodolná, mám ji po druhé s jiným kartáčkem a bomba, no jo ale to je jiná cenová skupina....ale zamilovala jsem si ji taky :-)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate