pátek 18. října 2013

Po stopách Catrice a povídání o všeličom...

Milí mojí čtenáři,

hned na začátku Vám děkuji za krásné odezvy ve Vašich komentářích k minulému článku dárečkování. Tolik slov chvály moc potěší, nedalo se na to nereagovat a tak jsem na každý komentář aspoň krátce odpověděla.
Musím říct, že tolik pozitivní energie mě nakopává psát další články pro Vás. 

Ale přiznám se Vám, ačkoliv nejsem reptající či stěžující si typ člověka, tak tento týden nemám plnou koncentraci ke psaní článků  - mám tolik rozepsaných témat a nedokážu žádné pořádně dokončit, myšlenky jsou příliš ukotvené v mém reálném životě. 
Hrozně mě potěšilo a zároveň překvapilo, že jste mi psali, že píšu tak, že Vás to uklidňuje a těší a že mám asi dokonalý život :-)) - to je strašně hezké číst...
No, pravdou je, že můj blogo-život dokonalý je, protože se snažím, abych vytvořila místo, kde se můžu příjemně odreagovat od běžných starostí a povinností a těší mě, že to samé nacházíte tady i Vy...
To je pro mě největší odměnou i motivací!
Momentálně ale mou mysl, jak už to u maminek bývá, zaplňují starosti o děti a jejich nemoci. 
Víte, že se snažím jít přírodní cestou tak nějak ve všem - 
dost nad věcmi přemýšlím a vybírám si svoje vlastní alternativy...
Jenže pořád narážím na to, jak mají lékaři zažité svoje "léčitelské" postupy, kdy na nemoce ordinují pořád to samé a potlačují jen příznaky....Ano, asi chápu není čas, nejsou peníze, věnovat se každému pacientovi zvlášť  a individuálně  - to musíme udělat my sami....ale stejně mě takový systém mrzí.

Bohužel sama jsem na vlastní kůži zažila story, kdy se sami vyléčit nedokážete, přírodní medicína Vám nemůže pomoci, máte vážné potíže trvající dva roky a přesto na Vás lékaři koukají jako na hypochondra, protože nemáte potíže spadající do určité kolonky... 
a až jim přinesete výsledky z MRI (magnetická rezonance), tak se začne teprve něco dít (ale to musíte mít známosti, aby Vás docpali k odborníkovi a ten tu rezonanci "předepsal")....
Ale ještě to neznamená, že máte vyhráno, protože musíte najít lékaře, který Vás dokáže vyléčit...
Já za tím svým cestovala až do Prahy a to ještě díky duchapřítomnosti zdejšího lékaře, který mě doporučil....
Můj příběh skončil velkým happy endem, proto jsem pořád tady a také s Vámi.

Ale dost často mě zaráží, že člověk musí být sám sobě lékařem (ačkoliv vydává nemalé peníze ze mzdy na pojištění) až do takové míry, že musí prosit pana Gůgla a hledat sám a dumat.....
Stojí to dost sil, to Vám nebudu zastírat. 
Momentálně jsem dost unavená. Ale prostě mi to nedá. 
Zvlášť když dostanu od lékařky vzorky předražené lékárenské kosmetiky  na kůži pro mou dceru, která bojuje s alergií....přečtu si složení vzorků a fakt mi uniká pointa, jak má ropa a silikon vyléčit její potíže...anebo Vám doporučí další kortikoidy...
Ano, i v lékarně existuje dost slušných a kupodivu levných mastí, ale nikdo Vám je neporadí, nedoporučí - spíše Vás směrují k těm nejdražším a málo funkčním....
Příklad za všechny - kortikoidy - "všelék" na astma a ekzémy. 
Strašně mě štvou, v nejhorších chvílích pomůžou, ale co pak?
Je třeba hledat...protože zánětlivý proces, který rozjíždí alergie nemůžeme přece "tlumit" hormony do nekonečna - nic to neřeší....(nemluvě o vedlejších účincích léty používání..)

Vidím to i kolem sebe, kdy moje kamarádky bojují se sníženou imunitou svých dětí, s alergiemi. Kdy z testu na alergologii vyjde, že není dítě alergické na nic, přesto vykazuje známky podráždění 
a dostane se Vám odpovědi: to bude asi zkřížená alergie,
musíte sami zjistit na co...???
Já každopádně sama hledám a nespoléhám se na lékárny či lékařská dogmata v situacích, kdy mohu něco ovlivnit sama..... 
Přečetla jsem kdeco, věčně sedím na Gůglu a hledám a řeknu Vám - i v dnešním informačním věku - je každá rada drahá...
Proto Vám chci poděkovat za to, že jste ochotni své rady a poznatky sdílet s ostatními, že funguje takový ten zdravý informační tok, kdy se zeptám kamarádek a ony mi píšou, co třeba vyhovuje jim.
Třeba jedna moje milá čtenářka mi napsala a doporučila holtovu mast, když jsem si posteskla, že se nám v létě hrozně rozjel ekzém a nevíme, jak to ubrzdit bez kortikoidů....(Tímto Katce moc děkuji). 
Holtovka stojí pade, namíchají ji v lékárně, je teda cítit ichtyolem jak ďas, ale díky ní jsme se vyhnuly zcela mazání kortikoidy.
Proč Vám tohle nikdo neřekne u lékaře, 
když je každé druhé dítě alergické, nechápu....
Momentálně se snažím udělat seznam dobrých věciček, které nám můžou pomoci v boji s démonem alergie na "sto způsobů a stokrát jinak". 
Musím říct, že jsem byla v léčbě svých dětí úspěšná a tři roky jsme neslyšely o inhalátorech (i naše lékařka se divila), ale děti se vyvíjí, rostou a najednou je to tady zas  - inhalátory v hlavní roli. 
A moje srdce matky si zoufá....
Po večerech studuju s Gůglem, pročítám Aromky Hadka a vymýšlím, jak podpořit organismus mých dcer, aby se lépe vyrovnával se škodlivinami a vlastním genetickým kódem....
a to vůbec nemluvím o psychice, že .....
která zvlášť u alergií hraje dost velkou úlohu...

Ale abych Vám tady jen nelamentovala nad stavem lékařství a světa...
Zažívám i spoustu hezkých chvil a ty mě nabíjejí a pak mám energii a potřebu posílat tu radost dál....
Protože radost se má sdílet....život je příliš krátký....
Já jsem právě ten typ, co se díky prožitým zkušenostem, raduje z maličkostí a hledám pokaždé nějaké světýlko i v šeru....
Potěší mě barevné listí po cestě z práce a šťastně se usmívám, když vidím, jak veverka poskakuje ráno po stromech, když jdu do práce.... dokážu si vychutnat dobré kafíčko, baví mě vtípky mých dětí a neuvěřitelné kousky našich kocourů.....
moc mě těší Vaše komentáře a krásné dárečky, které občas dostávám od mých milých přítelkyň blogerek a čtenářek...

To se mi tady tak sešlo pár takových hezkých momentů, že jsem o nich chtěla dnes napsat...no jo, dneska toho čtení pro Vás bude fakt moc :-))
Ale přece jen jsem nechtěla, aby článek vyzněl negativisticky, i když jsem poněkud unavená v mém optimismu :-)

Co mi udělalo radost:
Třeba když mi přišla poštou už zmiňovaná báseň spolu s čajíčky a návodem na vytvoření si jeřába z origami - tak vtipné :-)...


Se teda přiznám, že ty nádherné jeřáby skládala moje mladší dcera, je moc šikovná. A dokonce si našla návod na krásnou origami kočičku, takže máme zase doma o jednu kočku více :)

Nebo mi poštou přišly tři oříšky od mé milé Jane z  lifeinimperfection blogu. Oříšky, které ji cvrnkly do nosánku na cestě po Anglii.
No ani Popelka neměla takovou radost ze svých oříšků jako já - jsou překrásné!


Krásný podzimní lak a moje oblíbená značka Revlon, roztomilý voňavý difuzér do interiéru, který jsem si přála už dlouho vyzkoušet, ale zatím mě zdejší nabídka moc nenadchla (jak to ta Jane veděla?)
 a překrásné stíny kultovní značky CK.

Taky milá Katka si na mě vzpomněla a nakoupila mi na své cestě za oceán nějakou kosmetiku za skvělé ceny, a udělala mi tím strašnou radost (ale o tom zas jindy..)

Anebo tuttobene - skvělá žena, maminka a blogerka. Měla jsem tu čest se s ní potkat na živo a je opravdu skvělá a elegantní přesně jako její blog a přenádherně voní.
No jo, ten Chanel teď chci i já, ale kde ho (a na něho) vezmu, to fakt nevím !-D. A to nemluvím o jejích dětech, z kterých jsem byla unešená!
Kromě toho jsme spolu ještě něco "upekly" a článek Vás taky jednou čeká, až se obě uvolníme z našich povinností a sepíšeme to společně :-))

A poslední příjemná záležitost, o které se chci dnes rozepsat trochu více je právě ta část s nadpisem "Po stopách Catrice".
Uplynulou sobotu jsem totiž strávila s jednou mou skvělou čtenářkou. 
Byla to pro mě velká radost a taky čest, že se někomu můj blog líbí natolik, že se se mnou rád sejde  - to vždycky potěší...
A kdo že to byl? 
No přece Enka Quanium, která tady u mě už seděla v křesle pro hosta a mohli jste si přečíst její vlastnoručně psaný článek ZDE.
Sešly jsme se v Nové Karolíně alias Fukušimě, jak toto OCéčko přezdívají obyvatelé Ostravy, jak jsem se dozvěděla..:-DD.
V Karolíně je právě kavárna Ostravanka, o které jsem psala včera na fejsbúku a kterou jsem si oblíbila okamžitě.


 Jo, jsem patriot - nebudu své peníze utrácet ve drahém a módním Starbucks či v řetězci Tchibo, když tady máme svůj vlastní řetězec kaváren..

Výborný černý čaj v pyramidovém pytlíčku Harney and Son
a strašně mě potěšil medový medvídek, vrátil mě na chvíli do dětství
a teď vím, že si ho musím koupit domů 

Pokaždé, když jsem tam byla, jsem zažila příjemnou obsluhu, výborný čaj Earl Grey, panini na snídani, nebo lahodné kapučíno či výborný mini zákuseček...


Navíc se mi tam skvěle píšou články pro Vás, protože jak o víkendu nestíhám a bývám často v terénu, tak beru svůj netbook sebou a doháním resty. 
Díky bohu za technický vynález, kdy se přenosný počítač menší formátu A4 vejde do Vaší oblíbené velké kabelky...
Můžu si takhle hrát na bohémskou blogerku a la Carrie ze Sexu ve městě :-)...
Řeknu Vám, vůbec to není špatné, občas vyskočit z kůže 
(pardon, to jsou jiné situace !-)...
teda z role matky, ženy, zaměstnankyně a vklouznout do role kavárenské bohémky :-D...

No ale kromě psaní je to místo skvělé na setkávání a my si tady s Enkou bezvadně pokecaly. 
Je velmi vtipná, má přesně ten styl humoru, jakým píše - nezapře svůj "ostragen" :-) a já mám tenhle specifický humor opravdu ráda a spousta holek z našeho kraje se jím vyznačuje, jak jsem si všimla - no radost s někým takovým mudrovat nad stavem světa či kosmetiky :-)
Enka mi donesla taky nádherné dárečky, ale většinu z nich už snědly děti  a kocourci, ale strašně mě potěšila výborným čajíčkem v dózičce a lakem na nehty.
Ale protože jsme obě maniačky do kosmetiky nemohly jsme celý ten čas prosedět u kafe a vyrazily do terénu, vždyť jsme byly ve velkém obchoďáku. Oběd jsme strávily v Douglasu, a bylo to vydatné menu pro nás obě, protože shodou náhod (znamení to bylo :-) je zrovna v akci slavná báze Artdeco za krásných 149 Kč, takže jsem už neodolala a báze udolala mě :-)...


S Enkou jsme v parfumerce prozkoumaly úplně všechno, otestovaly, očichaly a kupodivu za celou tu dobu se na nás nikdo ani křivě nepodíval nebo nám nedýchal na krk...
Už podruhé jsem byla v tomto obchodě a byla jsem moc mile překvapena. 
Ano, svým způsobem je to smutné, že člověk bývá překvapen, že jsou na něho prodavačky milé, ochotné, sdílné anebo Vás prostě jen nechají v klidu být...
Mě si takovým přístupem získaly, takže kdykoliv budu potřebovat, tak si vyberu tento Douglas z těch několika, co jsou ve městě...
A když už jsme byly dost "napapané" a koupily jsme, co jsme chtěly, vyrazily jsme na naši hlavní misi dne "eM musí vidět stojan Catrice"....
Možná si řeknete to snad není žádná věda. Ale ono to není jen tak. 
U nás ve městě třeba tato značka vůbec není, a když si ji zadáte do vyhledávače Rossmannu tak Vám vyplivne v okruhu cca 30 km dva obchody a z toho ten v Ostravě je úplně utajovaný, protože ten chytrý vyhledávač nezobrazil...
Ale měla jsem sebou Enku a nebála se vlka nic..
už měla zjištěno, že ta Catrice v Ostravě fakt je - v Tescu
 (přesněji v OC Futurum Tesco)!!!
Prošli jsme se krásně pěšky z jednoho OC do druhého OC, 
cesta vedla i dílem parkem. 
Ten den svítilo sluníčko a tak Ostrava vytáhla svoje krásné barevné šaty a tu šedou a černou nechala v šatníku. 


Kdo si totiž myslí, že Ostrava je jen černá ošklivá dáma, by se velice mýlil - umí být i hezká, ale svou hezkou tvář bohužel často zakrývá pod rouškou smogu...který doletí klidně až do našeho města, když se zadaří....
(a pak nebojujte s astmatem)

A zde důkaz, že eM konečně našla tu Catrice.


Povšimněte si toho překlepu na hlavním panelu..
tak je to Cartice nebo Catrice? !-)

Ráda jsem prozkoumala její regály, líbily se mi samozřejmě laky, zaujaly mě  rtěnky a oční stíny - s Enkou jsme obdivovaly svorně tu švestkovou paletku...(samozřejmě slavný korektor nebyl ani jeden..)

Doma totiž už pár kousků této značky mám, a všechno jsou to dárky od mých milých přítelkyň :-)


Laky na nehty od Nikolky, korektor od Meduňky a paletka stínů od tutto  - holky ještě že Vás mám!!!!!!!!

Musím říct, že na drogerku má tahle značka dost slušnou úroveň za příjemné ceny, přirovnala bych ji asi ke Gabrielle Salvete. 
Člověk si tu může najít to svoje..
Ocenila jsem i přiložené složení výrobků, to je korektní chování. 
Samozřejmě jsme s Enkou neodolaly a začetly se do složení make-upu a dalších, no silikony jen lítaly, ale náš oblíbený korektor má složení velmi "jedlé", není to teda nějaká příroda, ale ani žádný fujtajksl...

Takže nakonec jsem si ze stojanu vybrala lak pro sebe a nakoupila pár dárečků a mezi nimi i stíny, které teď můžete vyhrát v mé dárečkové soutěži ZDE (hm, pro ten stejný odstín se tam asi budu muset vrátit, strašně se mi líbí :-).

Takže pro podzim je nutnost "Put Lavender On Agenda", moc hezký odstín.




S Enkou jsme obě ocenily vtipné názvy výrobků, prostě nic neříkající čísla mě nějak neuspokojují....

"Mise Catrice" tedy byla splněna více než úspěšně a já za to děkuji mé milé průvodkyni Ence :-))
Po nějaké chvíli jsme se rozešly každá svou cestou, ale je jasné, že Enka je skvělý sparing partner na kosmetické túry...
No jo, pěkně jsme si zasportovaly - procházka byla výživná,  a tak to nebude naše poslední mise :-)....

A tohle určitě není poslední článek, ve kterém se dočtete o Catrice.

A už bych toho žvanění mohla nechat, že...
Takže nakonec už jen píseň. 
Má oblíbená melancholická od Sound City 
(povšimněte si, prosím, hezkého bubeníka - Dave Grohl osobně). 
Je v ní mimo jiné zmínka i o podzimu.....takže tématická určitě je. 
A jsou to praví muzikanti, kteří ovládají své nástroje
 (to je totiž samá elektronika všude porád... .:-) 
a je radost je poslouchat, i když zní smutně...

Ale i to k podzimu potažmo životu patří.

A co Vás  štve nebo naopak těší?

PS: Chci Vám také poděkovat za připomínky k mému blogu, které mi moc hezky píšete. Ráda bych, aby pro Vás blog byl uživatelsky příjemný, takže určitě vítám Vaše návrhy. Tímto děkuji Verunce, že se ozvala  - je mi potěšením zjednodušit jí četbu či Lištičce - té děkuji i za technickou podporu celkově :)

Přeji Vám krásný víkend...!!!!!











81 komentářů:

  1. Ostrava je skvělé město! Já tam byla snad poprvé v životě přesně před rokem, a neskutečně si mě získala. I přesto, že bylo hnusně a plískanice a úplně durch jsem tam promočila svoje kozačky-Martensky(!). Škoda, že je tak daleko, zanechala ve mně skvělé, až trochu nostalgické vzpomínky...
    Ty krásné dárečky - to je přesně ono, takové blbinky malé, a jak to člověka potěší. Nejlepší jsou stejně jeřábi. :)
    Ad Catrice - mám od ní prima paletku na obočí a přesně tu stejnou nude paletku stínů, co máš ty. A velká spokojenost, ať si říká kdo chce, co chce. (I když taky tíhnu spíš k přírodnějším věcem, ne vždycky se na poli dekorativky zadaří.)
    Krásný den přeju, milá eM! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a s těmi doktory, to jsem nejdřív ani nekomentovala, ale nedá mi to. Je to opravdu až smutný, když si člověk uvědomí, že ten doktor, ke kterému se obrací pro radu na nějaký svůj problém, a kterému důvěřuje, je ve skutečnosti hroznej pokrytec. Holt masáží farmaceutických firem jsou poznamenaní asi jen málokteří... Já jsem naštěstí ještě nikdy žádný závažný zdravotní problém řešit nemusela, ale i tak, když vidím, co se děje kolem... Taky díky tomu, že jsem OSVČ, nechodím si k doktorům ani pro neschopenky, a s nachlazením se v pohodě vypořádám sama, takže už jsem doktora pár let neviděla (klepu). Vzpomínám si na svou skvělou doktorku v ČB, která mi chtěla předepsat něco na kloktání na bolení v krku a já jí říkám: kloktám šalvěj s řepíkem. A ona, no výborně, tak v tom pokračujte a já to sem píšu...
      Moc vám držím palce, i když někdy se to celé zdá jako nekonečný boj s větrnými mlýny.

      Vymazat
  2. eM! To byl hezký článek. Pořádně výživný, takže kde začít?
    S doktorama máš pravdu, zažívám něco podobného, protože moje maminka už je 5 měsíců na nemocenské, a v podstatě jí nezjistili, co jí je. Chodila na Akupunkturu, Bio rezonanci, zkoušela snad všechno (protože předtím jí doktoři doporučili skvělé léky, po kterých se jí ztenčila žaludeční stěna, a nemůže pořádně jíst), takže chápu tvé obavy o tvé miláčky.
    Tvoje dcera je fakt šikovná, takové krásné origami bych nezvládla ani kdybych chtěla:-)
    Ve fukušimě jsem si ostravanku taky oblíbila, hlavně čaje od Harney and Sons jsou perfektní (a mají dokonalé plechovky!). Procházku prosluněnou Ostravou vám závidím, já ji zažívám většinou ve tmě, když se trmcám z práce :)
    Moc hezký článek, těším se na další ty naše slezská Carrie :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Claire, v tom zmatku a diskuzi zjišťuji ,že jsem neodpověděla na Tvůj milý mail!!! Téééda to je pocta takové jmenování - slezská Carrie, zdravím Tě moc, to jsem ani netušila, že jsi z Ovy! Doufám, že si teď užíváš to sluníčko, než nám začne ta doba "temna"...
      Moc mě mrzí, že má Tvoje maminka takové starostí, jak ji rozumím. Držím ji pěsti ať najde nějakého dobrého diagnostika, co zjistí příčinu a pomůže jí. Přeju hodně zdraví a štěstí!!!
      To origami bych asi taky nedala :-))
      A čaje Harney jsou fakt boží a plechovky říkáš???? A kde jsou k sehnání, prosím Tě? Já jsem na plechovky úchyl :-))
      Děkuji Ti moc, musím říct, že i když píšeš svůj smutný příběh a máš starosti o maminku, tak je Tvůj komentář moc hezký i veselý a potěšil mě!

      Vymazat
  3. Marcelko opet krasne pocteni :) jsem rada ze si objevila Catrice a stale nabízím, ze kdyby si eventuelně něco nesehnala, stačí napsat a kouknu u nas. Co me stve posledni.dobou tak to je muj ekzem, ktety sr v tak velkem mnozstvi objevil skoro po 20 letech. Tak extrémně zasazeny velky plochy skoro nepamatuji. Lékaři porad predepisuji kortikoidy jak na bezecim pasu a uz mě to unavuje. Momentalne davam druhou sanci Cannabioxu a možná drobet zabírá asi ale bude potreba dalsi 50 ml tubicka za 216 korun :( říkám si jestli ten ekzem nespustily nervy a strach o Barusku, ktery trvaji od konce unora. No a aby tp nebyly jen negativa, tak mě potesila Lenicka z Mikrosvet by Ellen protoze diky ní se mi blizi razitkovaci destičky Bundle monster. Ja jelikoz nemam bankovni ucet, tak nemuzu nakupovat ze zahranici. A zaroven Lenicku obdivuji ze to hned objednala z vlastnich penez a nebala se ze ji to nezaplatim (mimochodem uz jsme vyrovnane :)) no snad to vyjde a zitra bych se mohla podivat do lesa a trochu si odpocinout pri hledání hub. Darcekovani je paradni ale nezucastnim se, kdybych eventuelně byla obdarovana, tak bych vyuzila jedine lak, ostani by zbytečně leželo ladem coz by byla skoda, preji ti krasny a pohodovy vikend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, pokud můžu vstoupit do diskuze, Holtovu mast taky doporučuju. Syn je atopik (samozřejmě i alergik:(()a od narození má s exemém problémy. Dětská doktorka nám nikdy kortikoidy nepředepsala a doporučila nám právě holtovku. Sice zklidní a léčí jen postižené partie kůže (projevy), problém samotný samozřejmě ne, ale s ní máme exém v rámci možností pod kontrolou.

      Vymazat
    2. Exém- no tak teď jsem s vyoutovala:)))) Taková blbost se mi už dlouho nepovedla. Očividně eM není jediná přepracovaná:D

      Vymazat
    3. Dekuji určitě vyzkouším, uz si pripada jak pokusný kralik. Nikolka mi radila Pythiol, ze na ni zabira. U me bez vysledku.

      Vymazat
    4. Jasně tutto diskuze je vítána! :-) Tak Vy taky doma atopikujete? To je radost, co - tak to máš aspoň štěstí na lékařku, že Ti tu mast doporučila...Ale naprosto s Tebou souhlasím, u nás nezabíralo lautr nic až ta holtovka - aspoň to není drahý pokus. Každému zabírá něco jiného, pityol byl klasika na opruzeniny u malých děti, to jo, ale zas dost vysušovat, takže já bych ho asi nepokoušela. Každopádně Hani určitě ta psychika, strach o Barušku, tohle mohla dost rozjet...
      Zkoušela jsi i na to sprchování nějaký ten sprchový olej? Dceři to pomohlo, že jsme zabránili tomu vysoušení ve sprše a určitě to vidím na podporu imunity, klíďo nějaké doplňky stravy, stres je sviňa - vitamín E a Béčková řada, rakytník a spol :-))
      Moc děkuju za nabídku, jsi moc milá! Určitě se obrátím na Tebe, kdybych zas nemohla něco splašit :-)). Jinak je fajn, že máš i svoje radosti a díky blogu člověk najde skvělé holky, nezištné, které rády pomohou, to je prostě super!!

      Vymazat
    5. Tutto vůbec si z toho nic nedělej - přepracované jsme všecky, dyť byl pátek :-) navíc exém je dost dobrá zkrácenina a dává to smysl tak co !-)

      Vymazat
  4. Krásné počtení, až jsem se u něj zasekla na cestě do oblíbené indické restaurace na oběd. :)
    Taky se ráda raduju z mála a přesně veverka, která mi po ránu tuhle přeběhla přes cestu, mi vykouzlila úsměv na tváři. :)
    S doktory je to těžké, já už tam víceméně s nemocemi ani nechodím, protože mi stejně říkají vesměs to samé, takže pokud mi není už opravdu zle, nejdu nikam. Je ale fakt, že neradi předepisují levné a funkční věci, to mě taky štve.
    Na článek upečený s tutto se moc těším! To bude jistě skvělá věc. :)
    Lak od Catrice má krásný odstín. :) Takový by se mi líbil, ale moc po ruce taky žádný stojan nemám...
    Krásný víkend i Tobě a vám všem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, díky negativním reakcím a diskuzi jsem minula některé vaše komentáře, které se naopak soustředily na to hezké v mém článku a to mě moc těší :-)) . Z Tvých slov vždycky cítím pohodu :-) Tak to je mi ctí, že ses zasekla u oběda, doufám, že Ti chutnalo.
      An kdybys chtěla něco od té slavné Catrice, tak teď když vím, kde je, tak Ti klidně něco koupím - neváhej se na mě obrátit :-))
      Měj se moc hezky!!!!

      Vymazat
  5. Ahoj eM, Ty jsi na roztrhání, ale mám radost, ře se Ti výlety do Ovy líbí:) Douglas v Karolíně alias Fukušimě je příjemná prodejna. Kdykoliv jsem tam byla měla stejnou zkušenost jako vy s Enkou.
    Děkuju za takovou chválu! Budu rudá až za ušima stejně jako ta Astroka od Tebe:D
    Těším se až nafotíš lak v akci a napíšeš o bázi, jsem zvědavá jestli se co se ní týče shodnem, tipuju, že jo:)
    Ještě doporučuju Ostavanku Coffee v centru na Milíčově, není to vůbec daleko od Ájiných kurzů:) Moc milé prostředí tam je, pro café blogerky jako dělané (wifi samozřejmost, můžeš rovnou publikovat:D). Krásný víkend a brzy v Ově pa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tutto, tak to jsem ráda, že máš stejné zkušenosti s Douglasem, že to nebyla jen náhoda :-)). Budu se těšit, že tam jednou vyrazíme spolu. Chvála Ti přináleží právem, jak jsem psala u Enky - komu čest tomu čest :-))....Láček určitě prubnu brzo, otázka je, jestli ho zvládnu dobře nafotit, poslední dobou se mi to nedaří a na bázi se strašně těším :-)). A tu Milíčovu budu muset taky prubnout :-) Ať máš krásný týden a taky doufám, že se brzy sejdeme!! Pa

      Vymazat
  6. Milá eM, mrzí mě jaké máš starosti s dcerkami - naštěstí jsem na tohle nikdy netrpěla, ale...alergie a podobné věci mají psychickou příčinu...krémy a masti to mohou utišit, ale tím se neřeší příčina... Na internetu si pročti něco o metodě EFT - jde o práci s energií... Pokud by tě to zaujalo, ráda ti napíšu nějaké podrobnější info třeba na e-mail...pracuje s tím moje mamka a má s tím 100% výsledky :) jinak opravdu krásné nákupy - mám catrice moc ráda a spoustu výrobků od ní mám :) skvělé jsou laky na nehty a ten korektor :) měj se krásně a držím palečky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu potvrdit, že EFT je super, já ještě používám jednodušší variantu TFT. V létě se mi rozjel ekzém stylem, že jít k doktorovi, valím hned do nemocnice na kapačky (to se mi stalo, když se mi takový záchvat objevil poprvé, rozjede se to během 1-2 dnů a naprosto zdravá kůže se promění v oteklý, mokvavý, bolavý hnus). Řešial jsem to dva měsíce, nedokázala jsem přijít přesně na to, co a proč se děje (bo se toho dělo prostě moc a na hovno bylo všechno, tak to šlo blbě rozklíčovat :-) ). Některý dny jsem přežila jen na ibalginu, protože to prostě bolelo úplně strašně. EFT mi hodně pomáhalo, abych to přežila. Hodně mi pomohla Salcura, hlavně proto, že ten sprej skutečně omezí svědění a krém nedráždí. Jakmile se vyřešilo, co bylo třeba, byl ekzém za dva dny pryč.

      Vymazat
    2. Milá Magical Beauty! Díky za moc milý komentář, i za tip na léčbu, o něčem takovém jsem neslyšela, byť jsem jeden čas chodila k přírodní léčitelce :-). Určitě si něco nastuduju a pak bych Ti dala případně vědět..Je fajn, že máš takovou maminku, která umí léčit :-)). Díky moc a měj se moc hezky!

      Vymazat
    3. Renčo, díky taky za tip - budu muset opravdu něco o tom nastudovat, protože to co popisuješ je fakt mazec. Dovedu si dost dobře představit, jak je toho hodně a člověk neví tu pravou a primární příčinu a tělo zareaguje takhle šokově, s kůží jsem takové problémy až neměla, to spíš děti....i když ne v takovém měřítku, ale je to vždycky nárazové a někdy člověk ten spouštěč nezaregistruje...Je vidět, že máš bohaté zkušenosti. Tak hlavně přeju hodně toho zdraví :-)) !!!!

      Vymazat
    4. Já se přidávám. Jednu dobu jsem trpěla asi 3 měsíce něco na způsob nemoci motýlích křídel - kde jsem se sebe jen dotkla, stačilo držet v ruce tašku, nebo mít o zápěstí opřenou knihu a už mi tam naskoučila obrovská asi 5cm boule. Tahali mě od čerta k ďáblu, alergologie střídala obdovní, kožní, pak imunologie a pak se to zničeho nic uklidnilo. Až později jsem zjistila, že jsem si to navodila psychicky a bylo to ze stresu v době, kdy se se mnou rozešel přítel a já to v 17ti brala jako obří tragédii.. no, už to neudělám, možná proto jsem takový cynik - ty boule za to nestály =D

      Vymazat
    5. Teda holky docela mě to děsí, co ta psychika může vyvést, když má člověk nějaké slabší místa a sklony k alergiím atd. třeba já měla v životě jen kopřivku, sice dost "kvalitní" a úpornou, ale nikdy ne něco takového, nicméně aspoň opravdu vím, že to tou psychikou vzniká a budu ve střehu i u svých holek...to nám ještě chybí - kluci!!! ach jo.....
      Jinak Ti chválím Tvůj přístup - žádný chlap za tohle nestojí!!!! Jenže to vím teď, když mi táhne na čtyrku, že...:-))

      Vymazat
    6. No, eM, ono je vědět a "vědět", já to "vím" a stejně s tím nic nenadělám - kvůli dalšímu jsem měla chladovou alergii (trvala měsíc) a jako specialitku si občas střihnu chronický pásový opar - no sranda je to =D ale jde to ovládat, jen se tomu nesmíš poddat, což se řekne zase hezky, ale hůř se to udělá. U mě to fugnuje tak, že musím něco nahradit něčím - používám většinou přírodní alternativní berličky, kterým tak věřím, že u mě pak žádná reakce nakonec nepropukne..

      Vymazat
    7. Je to pravda, protože emoce jsou hrozný svině :-)) a to je jedno kolik je komu let :-)....u sebe právě už člověk trošku tuší, co na něho funguje, a i když se do těch emocí ponoří, tak třeba si nějak dokáže pomoct, ale neboj i já mám svoje těžký chvilky, kdy přehlídnu, že už "mám dost" a pak je mi ouvej a pomáhám si vším možným a zachraňuju se....paradoxně hůř snaším, když se musím dívat jak někdo mě milý se trápí....no a co má říkat můj muž, že....Jó berliček mám plnou skříň, jen je někdy nejtěžší si na ně všechny vzpomenout, si říkám, že bych si měla psát svou kouzelnou léčebnou knihu, co na mě a rodinu funguje a to by se mělo dědit :-) a pak možná nebude třeba ani ten lékař....au pásový opar...mě stačí ten můj na ksichtíku...no je tam, mrcha a můžu vědět, jak chci, že....

      Vymazat
  7. Zdraví je to nejdůležitější. Není to fráze, je to prostě tak. Když jsou nemocné děti je to velká starost. Cítím s tebou. Nyní prožívám velké starosti s maminkou. Nemám ani sílu na blog, asi proto, že neumím tak poutavě psát jako ty. Článek se mi celý moc líbil. Držím pěsti!

    Lak a všechny ostatní kosmetické radosti jsou super! Pro artdeco si snad zaběhnu. Dík za info.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti máš velkou pravdu, ono to často zní jako klišé, ale ve chvíli, kdy člověk to zdraví nemá, tak nemá prostě nic, nemůže se radovat ze života....Děkuji Ti moc za slova pochopení. Moc mě mrzí, že máš starosti s maminkou, já bohužel mimo jiné zažívám dost nepříjemné starosti s pratetou, která už je ležák a musí být v domově seniorů, je to strašně smutné a skláním se na zdejšími sestrami, které se o ní starají.
      Chápu, že nemáš ani sílu na blog - bohužel na mě už to taky trochu doléhá, takže mám potřebu si na chviličku odpočinout a svůj pravidelný článkovací program musím narušit....Děkuji a já Tobě přeji ať se Tvoje starosti vyřeší a hlavně ať jsi zdravá i Tvoje rodina!!!
      Ještě jsem tu bázi nezkoušela, ale značku Artdeco začínám mít hodně ráda a ta cena je prostě skvělá na to, aby to člověk nevyzkoušel. Jsem ráda,že Ti tip přišel vhod :)

      Vymazat
  8. Já se doktorům vyhýbám, jak jen to jde. A přesně jak píšeš, ač si platím zdravotní pojištění, tak je mi ho dně nápomocný strejda Gůgl. Není trapnější pocit, když jdeš k doktoru s bolestí a on ti nevěří a ještě ti řekne, že si vymejšlíš. To se stalo mě a k tomu doktorovi jsem už nikdy nešla. Bolesti mám dodnes.
    Chyba na stojanu je celkem komická :D Já jsem si teď koupila jejich Liquid metal stíny a jsem nadmíru spokojená :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Peťo, Tvůj postoj chápu..Dost mě mrzí, že kvůli tomu máš bolesti dodnes...někdy člověk musí opravdu dost hledat než najde toho správného lékaře, ale určitě to nevzdávej, myslím, že si nikdo nezaslouží, aby žil s bolestí (a co já ji zažila..)...Držím Ti pěsti ať se Tvé trampoty vyřeší ať už se strejdou Gůglem nebo tím vhodným odborníkem. Zkusila jsi třeba alternativní léčbu - takové ty šamany a léčitelky? Já měla teda štěstí, že jednu máme v rodině, ale bohužel jsou problémy, které se takto nedají vyřešit, ale Tobě přeji ať Tvůj problém není takovéto povahy a nějaká vhodná a dobrá duše Ti od bolesti pomůže.
      Ten překlep mě taky pobavil, když jsem u toho stojanu stála, tak mě tam pořád něco zaráželo a nevěděla jsem co, protože jsem měla oči navrch hlavy ze zkoumání sortimentu, ale na té fotce mě to uhodilo do očí okamžitě :-)). Tak těch stínů jsem si asi nevšimla..zas příště juknu...Drž se a měj se hezky!!!

      Vymazat
    2. Tady na to je bohužel alternativní cesta krátká. Špatně se mi nejspíš zahojila zlomenina palce u nohy a už 10 let s tím mám problémy. Výborný výrok doktora: "Kdyby Vám bylo 50 nebo 60 let, řekl bych Vám, abyste to nechala být. Ale vy jste mladá, tak by se s tím mělo asi něco dělat. Já ale nevím co. Pošlu Vás tam a tam a uvidíme." Už se tomu jenom směju. :D
      Já bych si toho nápisu možná ani nevšimla :D Takže rozhodně oceňuji všímavost :)

      Vymazat
    3. Právě nejhorší je, když si člověk alternativně pomoct nemůže, to pak musí opravdu najít nějakého dobrého lékaře. A je velká škoda, že si toho nevšiml u Tebe někdo hned, když se Ti to hojilo - zlomeniny umí být potvory a má se to náležitě rentgenovat a sledovat jak se to hojí. Já sice neměla nikdy nic zlomené, ale můj muž ano, naštěstí to má v pořádku, ale už to nikdy nebude jako předtím..S tím věkem jsi mě dost "dojala", bohužel to znám, slyšela jsem to taky...navíc jako matka dvou dětí a relativně mladá jsem byla pro doktory výzvou v tom dobrém smyslu, že opravdu udělali všechno, aby mi pomohli..
      Bohužel, tohle ale všechno začíná u praktického lékaře, který když si neví rady, tak má vědět, kdo si rady ví..., ale mám zkušenost, že mě neposlal nikam....Člověk by někdy brečel, ale je lepší se fakt smát. :-DD

      Vymazat
  9. Týjo ani jsem nevěděla, že to máš kousek do Ostravy! Já teda nebydlím přímo tam, ale asi 30km otamtud, ale do Ovy chodím do školy, takže si čekáním na autobus zkracuji chozením po OCčkách a musím uznat, že máš bohužel pravdu, Catrice jsem za svoje bloumání našla opravdu jen v Tescu a chodím tam poměrně často a stále čekám až naskladní ten korektor v nejsvětlejším odstínu, ale asi tam začnu někdy přespávat, protože buď tam ten světlý odstín ani nedodávají, a nebo mi ho vždycky někdo čorne.. asi risknu to přespání :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Baruš, tak to by mě zajímalo odkud jsi, protože já to mám do Ovy cca 35 km :-DD....S tím korektorem je to úplně zabité, zažila jsem to opravdu teď celorepublikově, když jsem rozhazovala sítě a nikde ani v hlavním městě či v Brně nebyl - šílené :) - asi fakt to přespání bude nutné !-))....Ano, taky si právě zkracuji čas v OC - no někdy je to dost náročné na nervy i peněženku :) Zdravím Tě krajanko!!!! :)

      Vymazat
  10. Óóó, tolik chvály drahá eM, až se červenám :o) netřeba zdůrazňovat, že i já jsem si tu sobotu superskvěle! užila a moc se těším na pokračování :o)
    Teda, do toho Tesca chodím léta a překlepu jsem si nikdy nevšimla :o))
    S atopickým ekzémem zaplaťpámbu zkušenosti nemám a od astmatu (mírné formy) mi odpomohl zelený ječmen s chlorellou, ovšem netuším, jestli je to vhodné pro děti a taky je to chuťově strašný blivajz... to bych holčičkám nepřála..
    Lékárenské krémy plné ropných produktů, to je fakt jako špatný vtip.. Nestačila jsem zírat, co do svých výrobků cpou renomované firmy.. smutné..
    Tak hodně sil v boji, držte se holky!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to já tady musím oponovat. Zelený ječmen s chlorellou mi taky pomohl vyřešit některé neduhy, a mně to jako žádný blivajz nepřijde! Ječmen mi vyloženě chutná a chlorellu nekoušu, polykám vcelku, tak tam je to jedno. ;)

      Vymazat
    2. :o) s chlorellou problém nemám, tabletky umím polykat po hrstech, ale ten ječmen mi přijde fakt hnusný.. tobě chutná? Tak to ti závidím :o) Uznávám ovšem jeho sílu bojovat s neduhy, pocítila jsem to na sobě, ale když jsem ho míchala jen s vodou, chtělo se mi vrhnout, v kombinaci s ředěným džusem, mi jen nechutnal, což beru jako výhru :o)

      Vymazat
    3. A jaký jsi měla - od jaké firmy? Já jsem pila od GW, a fakt jsem si na něm normálně šmákla. :D Ale vím, že ne každý to snese...

      Vymazat
    4. Milá Enko, chvála je na místě a komu čest tomu čest :-)). Děkuji moc za hezká slova i za Tvou podporu, Ty víš, o čem se snažím psát, bavily jsme se i o zdravotnictví spolu, takže mě chápeš. Je skvělé mít takové přítelkyně!!!
      Ječmen a chlorelu jsem chtěla zkusit pro sebe, zatím mám zkušenosti s jinou řasou Spirulinou, já to ale asi jinak nedám než v tabletě, právě pro ty chutě, i když asi možná v tom prášku je to celkově lépe stravitelné a vstřebatelné - u Spiruliny jsem ale nakonec nepozorovala ten správný účinek, protože jsem ji brala právě v tom určitém vypjatém období, takže zkusím to teď na celkovou podporu. Bohužel u dětí je problém najít nějaký lék, který budou schopné užívat - to navalování a dávení je tady hodně reálné :-DD, takže momentálně jsem vsadila na rakytník :-)...zkusím tedy mrknout po tom od GW Lucko pokud Ti chutnal, ale nedělám si iluze o gurmánském zážitku :-)))

      Vymazat
    5. Luci, firmu už nevím, obal je dávno separovaném odpadu :o) a k letošní kůře jsem se ještě neodhodlala, když je tak hezké počasí. Jen co začnou plískanice, jdu do něj a zkusím ten Tvůj. Ale pro ty účinky jsem schopná překonat i to, že mi nejede, minulou zimu mě fakt astma po letech poprvé netrápilo a i rýmečka s kašlíčkem se mi vyhýbali :o)

      Vymazat
    6. Milá přítelkyně eM, to víš, že chápu, však jsme to probraly :o)
      Spirulina a Chlorella se podle mě nijak dramaticky neliší a je fajn, že jsou v tabletách. Nechápu, proč někdo neslisuje do tablet i ten ječmen :o) když i Psyllium dokázali nacpat do tobolek, zaplaťpámbu! Ono se doporučuje právě ječmen a Chlorellu kombinovat, prý se to nějak doplňuje.. moje zkušenosti z loňska potvrzují, že na tom něco bude.. tak jen směle do toho eM, smíchat s džusem, zavřít oči a šup do sebe ten žabinec :o))
      Drž se eM, přeju hodně sil v boji se starostma!

      Vymazat
  11. s těmi doktory máš naprostou pravdu, je to až strašidelné, jak se chovají! místo aby člověku pomohli, tak z něj buď dělají blbce nebo napíší nejdražší mastičku od firmy, která se jim za to pak odvděčí ... přijde mi to spíš jako podnikání a ne pomoc člověku! v létě mi poprvé v životě ruplo v zádech, nemohla jsem chodit, brečela jsem bolestí a po dlouhé době (asi 7 let) jsem svolila, aby mě odvezli k doktorce ... ta mi záda obstříkla, ukázala jeden cvik a řekla, že to rozchodím a že má další týden dovolenou, tak ať už nechodím ... samozřejmě jsem nic nerozchodila, bolest pořád strašná, i když mi napsala největší dryák ... nakonec jsem se objednala k masérce, která se zabývá Dornovou metodou a ta mě dala za hodinu dohromady ... takže jsem se zase jen utvrdila v tom, že k doktorovi už mě nikdo dlouhou dobu nedostane :/ nezbývá opravdu nic jiného, než shánět informace od ostatních (jak přes net, tak osobně), kteří mají stejné zkušenosti (nemoc) a dokáží poradit víc, než 10 doktorů dohromady :( takže přeji Tobě, i holkám, abyste nad alergií zvítězily! a omlouvám se za rozhořčený komentář, toto téma mě vždycky dokáže vytočit :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lištičko, tak vidím, že jsi stejně naladěná jako já a máš taky negativní zkušenosti, což mě teda mrzí...O jéj záda a obstřiky..no já bohužel zažila že mi předepisovali strašný sajrajty na bolest, to už nebyl jen ibalgin a nevinná analgetika, a nic nezabíralo a strašně se divili...no nemyslet. Bohužel tento přístup, co jsi zažila je běžný...je skvělé, že jsi narazila na skvělou masérku. Bohužel já chodím na rehabilitace pravidelně a musím říct, že není ani rehabilitační sestra (či bratr .-) jako sestra - jedna mě vyloženě dorazila, že jsem odcházela s nevolností a naopak jsem potkala takovou, která si můj případ nastudovala, ptala se a to cvičení a masáže s ní to bylo blaho :-), navíc jsem se opravdu naučila, jak správě cvičit, že některé cviky člověk dělá blbě. Zaplať pánbů se zády nemám problém, musím si dávat bacha na krční páteř a tím že se snažím ač nepravidelně cvičit jogu, tak to zvládám a nemusím vyhledávat rehabilitace příliš často...Děkuji moc za přání a nemusíš se omlouvat, bohužel toto je situace kdy i já jsem rozhorčená a moc mě to zlobí, ještě když čtu že opravdu dost lidí má takové smutné zkušenosti. Tak ať jsi zdravá Lištička a nepotřebuješ moc lékaře!!!

      Vymazat
  12. Marcelka, to je zasa dlhy clanok! V mnohom mi hovoris z duse, nieco podobne prave riesim. Vzdy som na dcerku davala pozor, dlho dojcila, aby mala dobru imunitu a dockala som sa odmeny v podobe zdraveho dietata. Kym nenastupilo do skolky, kde niektore nezodpovedne matky neustale nosoa chore, kaslajuce, soplave deti. A tak je dookola chora. Kasle a nadchy sa stale opakuju. Lieky do nej pchat nechcem. Lenze liecba alternativna, s pomocou cajov, byliniek, medu, trva dlhsie, ako napchat Atb. Matka zamestnana ma problem. Ale imunitu narusat nechcem. Takto sme dostali alergiu, na ktorej povod lekari neprisli, opat zvitazilo moje sledovanie- sirup proti kaslu Mucosolvan. Takze da sa vobec pouzivat bezne lieciva? Mila Marcelka, v 15tich rokoch som mala pol roka cierny kasel, pre lekarov som bola hypochonder, mama na pokraji zrutenia s dcerou, ktora nevladze, ma neustale teplotu a kazdu noc zmodrie a takmer sa zadusi. Po mnohych tyzdnoch trapenia po znamosti na to konecne prisla jedna internistka. Nasledky? Angina kazdy mesiac, pri kazdej bolesti hrdla vysoke teploty, narusena imunita. Ale zijem si relativne v pohode, naucila som sa davat si pozor na prechladnutie, nepijem studene, bublinkove, nejem zmrzlinu. A ludia maju omnoho vacsie tazkosti, toto je nic. Ale nasa medicina je skutocne na takej urovni, ze kazdy, kto sa nejako odlisuje od beznych diagnoz, je automaticky hypochondricky mimozemstan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Julianko, to mě moc mrzí, že i Ty máš takové zkušenosti, ale zároveň jsem ráda, že si tady můžeme o tom aspoň "popovídat"..
      Cítím s Tebou moc, i já jsem byla s dětmi celou dobu doma a věnovala jim čas a dbala na zdravou stravu atd. ale příchodem do školky (škola to samé) je to docela šok. Děti tam opravdu uloví kde co, není proti tomu obrany, sice si odbydou některé ty "povinné" dětské nemoci, ale jak píšeš spousta toho kašlání a smrkání a viróz je dost zbytečných, ale když je tolik dětí pohromadě....Nejhorší je ten systém, že matka pracující opravdu nemá čas věnovat se léčbě svého dítěte, tak jak by chtěla - šetrněji, déle a bez ATB, protože je v tlaku, že musí do práce atd....je to začarovaný kruh.Já jednu dobu chodila na paragraf každý měsíc, protože u obou holek propuklo to astma a od podzimu do jara byly nahromadě...dovedeš si představit, jak byl ze mě zaměstnavatel na nervy....
      Je vidět, že jsi duchapřítomná maminka taky a ještě že sis toho všimla, že to způsobují léky, které mají paradoxně léčit...
      Je mi smutno, když čtu, že jsi zažila taky takový příběh nemoci, ale o to více jsi mi blízká a citím, že chápeš, co jsem chtěla napsat...Když člověk opravdu neví, co je dítěti - tak je to traumatizující zkušenost jak pro dítě i matku, která se cítí strašně bezmocně a já bezmoc nesnáším....Já si taky musím dávat pozor na svoje zdraví, díky nemoci, akorát je to jednodušší, dospělý člověk se naučí sám se sebou pracovat a dávat na sebe pozor, ale s dětmi je to bohužel horší a matky jsou často nemocemi svých dětí vystresované a chtějí pomoci....Máš pravdu, tabulkový systém nemocí je zoufalý a když člověk nenarazí na dobrého diagnostika, tak je to náročné...Díky za Tvůj komentář i v dolní části a za podporu a pochopení. Jsi skvělá! Přeju Vám malé i velké Julince hodně zdraví a držte se!!!!

      Vymazat
    2. Dakujeme krasne, moja mila a my vam prajeme to iste, lebo to je to najdolezitejsie- zdravie! Pravdaze chapem, ako si cely tento clanok, resp. jeho prvu, nekozmeticku cast myslela a kto to pochopil inak, tak len preto, ze to inak pochopit chcel, lebo do toho isiel popudeny a nastartovany. Taketo negativne postoje si ja zasadne nevsimam a uz vonkoncom od ludi, ktori na vobec nepoznaju a v zivote ma nevideli.

      Vymazat
    3. Julianko já Ti velmi děkuji za pochopení, napsala jsi to úplně přesně. Taky nemám potřebu se hrabat v negativních postojích jiných, ačkoliv mě mrzí, že si moje starosti bere do úst skupina lidí, kteří mě, přesně jak jsi napsala, neznají a nikdy neviděli a dost těžko můžou můj život hodnotit, předpokládám, že jsou to samé mladé dámy, které nemají ani děti ani zásadní zdravotní potíže, aby mohly být objektivní či přispět něčím prospěšným do diskuze.....Děkuji Ti velmi za podporu a přeji Ti moc hezký den!! :-))

      Vymazat
  13. Tenhle článek mě velmi rozesmutnil a velmi zklamal, to musím říct, dala jsem ho kvůli tomu na facebook. Upřímně bych vám všem přála jedenáct let dřít s nulovým "normálním" životem, aby vám pal lidi nadávali, že z vás stejně bude jen neschopný debil. Je doktor a doktor, víc je těch špatných, než těch dobrých,protože prostě ta škola a život jsou strašně náročné a nezvládne to jen tak někdo, proto tam ve většině případů končí lidi, co jsou víc či míň "na hlavu", ale umějí podat výkon, co se od nich chce.
    Ale - naše zdravotnictví je po odborné stránce na jedné z nejvyšších úrovní v Evropě, to jen tak na okraj.
    Nicméně...jsem z tohohle hodně smutná, protože mi přijde, že málokdo má představu, o čem tohle skutečně je. A když se pak cítíte v očích veřejnosti na stejné úrovni jako Paroubek, chce se vám brečet. Howgh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja neviem, preco ta clanok tak rozesmutnil. Autorka predsa pise slusne o svojich skusenostiach. Smutno ti moze byt jedine z toho, ze tak vela ludi ma tolko negativnych skusenosti ani nie tak s odbornostou, skor s pristupom lekarou. Nikto tu na lekarov ani v diskusii nenadaval, ani ich neponizoval. Debata bola vo velkej miere o alternativnej medicine, o pouzivani inych lieciv, ako beznych liekov. Boli spomenute aj negativne skusenosti s lekarmi. Samozrejme, kazda z nas by bola stastna, keby mala skusenosti pozitivne a dakovala lekarovi so slzami v ociach. Ale urcite tu nikto neklamal a nevymyslal si, nedokresloval skutocnost. Nemozeme za to, ze mame skusenosti take, ake mame. Ja si nemyslim, ze ludia by mali takyto nazor len tak. A kazda z nas vie, ze existuju aj vynimky, tak ako v kazdej oblasti, aj medzi lekarmi.

      Vymazat
    2. A je to skutocne blby pocit, ak je clovek chory a do oci mu lekari tvrdia, ze je hypochonder a vsetky vysledky su v poriadku a nech si nevymysla a nehraje! Tak za toto dakovat iste nebudem! Potom, ked zistia, ze skutocne chory je, uz su ticho, odrazu nemaju silne a urazlice reci...

      Vymazat
    3. To, že se IYF potkává jen se samými vynikajícimi lékaři se mi nějak nechce věřit. Já znám i taková arogantní hovada (s prominutím), že je mi z toho smutno.. A úzko z představy, že bych se jim dostala do rukou. Ale znám i skvělé odborníky, je to jen a jen o konkrétním člověku.
      A to, že dnes pacient není hlupáček bez vlastního názoru je snad dobře, ne?

      Vymazat
    4. já moc dobře vím, jaké to je studovat na doktora, máme jich v rodině hned několik, takže určitě nesnižuji tuto profesi a vím, že to rozhodně není lehké a nikdy bych si nedovolila tvrdit, že jo ... ale bohužel mám špatné zkušenosti a ty jsem tady napsala ... když mi doktor nepomůže, tak je snad logické, že si informace hledám jinde a snažím se najít alternativní řešení ... přece nebudu nemocná do konce života ... takže nechápu nařčení, že je eM nějaká bio matka ... pro své děti by udělala všechno a když jí nepomáhají léky, tak prostě hledá jinde, což by udělala každá inteligentní matka ... samozřejmě nikdo tady neřekl, že všichni doktoři jsou špatní, jsou tu i pozitivní zkušenosti, takže nechápu Tvé rozhořčení ... přece tady nikdo nenapsal, že jsi nebo budeš špatná doktorka! :-O

      Vymazat
    5. Milá In Your Face, jen rychle - bohužel jsem v časovém presu a nemůžu se momentálně účastnit diskuze, kterou jsem článkem vyvolala..takže odpovídám jen na Tvůj komentář.
      Velmi mě mrzí, že jsi to, co jsem zde napsala vzala osobně - asi mi zde něco uniká, neznám Tě a asi mi mělo dojít, že studuješ na lékařku...Nicméně já jsem zde naznačila určitá fakta z mého života, z vlastní zkušenosti, které bohužel ani Tvé zklamání nezmění, protože jsem to prostě zažila. Ale nebylo by dobré vytrhávat můj článek z kontextu či budit šířením odkazu na FB zdání, že tady haním lékaře. Tímto jsi mi dala najevo, že neuznáváš jiná fakta než svůj vlastní pohled a já jsem zklamaná taky. Svůj příběh tady detailně zveřejňovat nebudu abych se před Tebou obhájila či jinými podobně smýšlejícími či někým, kdo má slova špatně pochopil, je to moje soukromí - bohužel se to stalo. Ale napsala jsem podstatnou věc, že můj příběh skončil happy endem, tzn. že jsem našla fantastický tým lékařů, kteří mi dokázali pomoci a chovali se ke mě ačkoliv profesoři a docenti úplně dokonale a lidsky tak, jak se ke mě nechovali "řadoví" lékaři. Hluboce se skláním před zdravotními sestrami, které jsem měla tu čest sledovat tři týdny během jejich obětavé práce, většina z nich jsou rozvedené, nemají žádný osobní život, mluvila jsem s nimi každý den a jsem jim dodnes vděčná za tu péči a ochotu. A to vůbec nemluvím o personálu na oddělení JIP....to jsou andělé! Přes všechny své výhrady s Tebou souhlasím, že zde máme zdravotnictví na slušné úrovni, ALE....ty nešvary nejsou jen u nás v čechách, jsou i jinde...a o těch byla dneska řeč....O panu Paroubkovi zde nebyla řeč a vůbec bych ho s tímto tématem nespojovala, protože ho \"nemusím"....Nicméně je to pro mě znamení, že se mé články budou ubírat spíše méně osobním směrem, i když jsem zde chtěla dát prostor lidem, kteří něco podobného zažili nebo zažívají, aby mi mohli napsat své zkušenosti a mohli bychom diskutovat...Zdravím Tě! eM

      Vymazat
    6. Souhlasim s holkama, ja rozhodne nepochopila, ze tu jde o vseobecne haneni lekaru. eM jen vypsala sve zkusenosti. Ja mam s doktory zkusenosti take spatne, ale vetsinou prevazuji dobre, ba nekteri jsou primo uzasni :). Je to o tom, na koho clovek narazi, pripadne koho mu kdo doporuci.

      Mila eM, z tohohle clanku (je to tak vzdy, ale dneska obvzlast) mam i pres jeho (tak trochu) smutne tema, usmev na tvari :). Proste na me z nej dychla takova pohoda :). Mam moc rada tve dlouhe (ale i ty kratsi :D) clanky a rozhodne klidne osobne pis, me to moc bavi :).

      Vymazat
    7. Milá Lucifrido, moc Ti děkuji za podporu a jsem ráda, že na Tebe můj článek zapůsobil tak jak měl. Opravdu jsem neměla jiné ambice a už vůbec ne, hanět lékaře. V každé profesi jsou přece skvělí odborníci i průměrní.....A psala jsem opravdu o sobě, někdo to může mít jinak, což chápu.
      Moc jsi mě Luci potěšila, že i přesto, že jsem si "dovolila" napsat i poněkud smutně a třeba negativně, že sis z toho vybrala to pozitivní, opravdu jsem se to tam snažila vložit :-))....Ještě jednou děkuji za moc pěkný a milý komentář a vážím si toho, že sem ráda chodíš a sneseš i mé dlouhé "litanie" :-))). Ať máš krásný den a hlavně hodně zdraví!!!

      Vymazat
    8. Musím ještě přiznat, že mě dost vyděsil pojem "bio matka" - neodpustím si to, ale blíží se to slovně k biomasa :-)). Bohužel z toho cítím dost pejorativní nádech, a myslím, že každý kdo má děti chápe mé pocity...Momentálně pojem bio matka u mě opravdu nefunguje, protože jsem léčila svoje děti chemií i přes svůj odpor, protože logicky jsem věděla, že potřebují překlenout kritické období...Strašně se bráním nálepkám typu bio-někdo, příroda-něco.....myslím, že jsou zbytečné.....
      Každopádně Lištičko Ti moc děkuji za podporu a velmi si jí vážím, jsem ráda, že jsi také můj článek nepochopila jako útok na určitou profesi.... samozřejmě vím jak jsi to myslela s tou bio matkou, jen jsem si to tady musela napsat :-)). Moc mě Tvůj komentář potěšil, že chápeš mé pocity matky a připadají Ti prostě normální, vážím si Tvé empatie velmi moc. Děkuji!!!!

      Vymazat
    9. nemáš vůbec za co ;) tu bio-matku jsem nevymyslela já, ale reagovala jsem na komentář na FB In your face!, kde se tato diskuze rozpoutala a nějak jsem si neuvědomila, že tady v komentářích nic podobného nezaznělo ;) docela mě zaujalo i to, že tam se holky zastávaly IYF a zase tady chápaly čtenářky spíš Tebe ;) jde vidět, jaké máte rozdílné "cílové skupiny" :D

      Vymazat
    10. Já to tušila, že jsi to asi někde četla a osobně mi to opravdu přijde trapné, takhle někoho hodnotit, předpokládám, že mě hodnotily na FB holky, které vůbec děti nemají a nechápou o čem jsem tady psala a hlavně neměly ty zážitky s nemocí co já....Abych řekla pravdu vůbec nemám zájem se na fb dívat, co o mě kdo vykládá, protože jak napsala velmi dobře Julianka, ti lidi mě neznají a nikdy mě neviděli, ale zjevně nemají zrovna nic lepšího na drbání.....Pochopila jsem to ihned, že každý si vybere ten blog, který je mu blízký, proč by sem jinak chodil, že. Takže já jsem moc vděčná za Vaši podporu a sympatie a je mi jasné, že někde jinde je i jiná cílová skupina, které můj blog nevyhovuje - nicméně je to vzájemné a ani já si nemám s takovými lidmi, co říct.... :-) Jsem ráda, že spíše patříš do mého "tábora" Lištičko!!!! !-D

      Vymazat
    11. Taky si nemyslím, ze mělo jít o všeobecné hanění lékařů, ale o osobni zkušenost, o kterou se eM podelila.
      Nic proti, ale pokud spěje někdo zvyklý brát si všechno osobně, protože přece kolem něj se točí svět, tak si to prostě vezme osobně.
      Ja mam s lékaři také svoje špatné zkušenosti, kdo mě zná líp, tak o tom ví, ale to neznamená, že na druhou stranu nemám i ty dobré, nebo že šmahem odsuzuji vše, co se týká medicíny.

      Článek se mi moc líbil, přeju moc pokroku s alergií, držím palce, Marci:-)!!!

      Vymazat
    12. Milá eM, kdybych psala článek na toto téma já, napsala bych ho hodně podobně. Ona totiž jedna negativní zkušenost převáží 10 těch dobrých. Ale zas na druhou stranu já jsem optimista (kdo by to před těmi 10 lety řekl :D) a snažim se brát vše z té lepší stránky, vždycky může být ještě hůř. Ale jak jde o moje blízké, tak se neznám. A nechci se vidět, až budu mít děti :D. Tož te obdivuju, že to takhle řešíš a držím ti palce, ať se daří a všechno je lepší a lepší a časem úplně nejlepší :). Jinak, k tobě si chodím odpočinout, tak jako k Vivi :). A i když jsou to, jak říkáš, "dlouhé litanie", na mě to vždy působí moc mile :). Mám to tu moc ráda :).

      Vymazat
    13. Jinak teda Páji, ty ses krotila :). Bych od Tebe čekala něco ostřejšího, si nějak vyměkla :D.

      Vymazat
    14. Milá Pájo, díky moc za takový milý komentář, a protože vím a Ty víš taky...., tak jsi pochopila správně, jak jsem to myslela a vážím si Tvé podpory a že jsi napsala. Ano, možná jsem taky čekala něco ostřejšího jako Luci....!-) ale zase tohle je tak citlivé téma, že já fakt dost váhala, jestli psát nebo nepsat, ale momentálně mě život trošku udolal a projevila se únava.....ale klepu - vše se zlepšuje.....:-) Je mi jasné, že sis zažila svoje a taky máš zážitky jak s dobrými tak špatnými lékaři, ono to asi jinak nejde - v každém oboru jsou talentovaní a dobří i ti "druzí"...záleží na koho narazíme a jak velké problémy řešíme...Já fandím Tobě Pájko, ať se máš moc hezky!!!!

      Vymazat
    15. Milá Luci Frído, máš bohužel pravdu, že jedna intenzivní a velká negativní zkušenost přebije ty ostatní, protože zde bohužel opravdu jde o život a jeho kvalitu a nějaké chyby můžou mít fatální následky...Já si ale přesto udržuji svůj pozitivní přístup a nemusím se do něho nijak nutit :-)) - možná jsem spíš realista než optimista :-D..ale né jsem optimista :), protože jsem potkala spoustu skvělých lidí! Bohužel člověk zase bere jinak, když je něco jemu osobně a když je něco jeho blízkým - v tomhle hlavně nesnáším bezmoc nebo takovéto čekání a chtěla bych pomoct okamžitě při trápení, ale všechno chce čas, takže se to musí vydržet....
      To že můj blog leží v jedné chválicí větě vedle blogu Vivi je pro mě velká čest a já Ti za takovou chválu velice děkuji - zvlášť od takové blogo-ikony se to čte krásně :-))). Moc mě těší, že se Ti u mě líbí a děkuji Ti za to moc! Opatruj se a užívej si krásné dny, co to jde!

      Vymazat
    16. Holky, já jsem nějak po naší víkendové akci nebyla schopná číst, reagovat, myslet.. Takže teď:

      už jsem své napsala k IYF na FB, ale aby nedošlo k mýlce, že mi to tu snad ušlo.. nerozuměla jsme, kde se bere ta vztahovačnost? proč to házet do jednoho pytle? Vždyť tento článek eM se nevymyká nijak zvlášť těm ostatním - je stále pohodový, zajímavě a čtivě napsaný, milý a plný poznatků a zážitků, které tu ráda čtu, tak odkud se vzala tahle podivná reakce?? že bych byla v tom poděbradském oparu dýl?

      Doktoři jsou špatní a dobří, stejně jako kosmetičky, kadeřnice, prodavačky, nebo třeba blogerky. Zrovna u prodavaček bychom myslím daly dohromady mraky historek a ani jedna by se netýkala nějakého dobrého skutku, spíš těch špatných zkušeností, které hraničí smíchem se zoufalstvím. A přitom jsou taky dobré, jen je není jaksi vidět, nebo to berem jako samozřejmost a pak se nám tolik nevryjí do paměti, jako ty ježibaby.

      S doktory mám zkušenosti všelijaké. Momentálně to mám jako Lárka, jak psala, že když ji nějaký nevyhovuje, jde to zkusit o dům dál. Já jsem momentálně ve fázi, kdy nejsem až na svou zubařku spokojená s žádným doktorem, takže jsem ve fázi hledání, ale co.. Bylinky zatím pomáhají.. jo, to bych se te´d asi mohla nazývat bio-ženou =D

      Vymazat
    17. Moje milá bio-ženo, zdraví Tě korunovaná bio-matka :-D!! A to si ten titul vůbec nezasloužím, protože už týden cpu do svého dítěte chemii a kortikoidy....ale já na to vyzraju !-)
      Neboj, nebylo to poděbradským oparem, von se tady opařil někdo jiný....Ale pozor, mě se z toho udělal opar!...a teď bio-ženo raď :-)....Už jsem se povznesla a dělám si z toho legraci a strašně bych ráda, abychom se všichni dokázali povznést....
      Každý kdo má dítě, pochopí, že bezmoc je hrozná věc a když pořád hledáme je to únavné...Ale přesně jak jsi napsala, všude jsou dobří a špatní, bohužel je to tak, že Ti špatní nám mohou tak ublížit, že si to více uvědomujeme než to dobro, asi by se to mělo vyvážit to jo....Právě, že když jsem zažila ty fajn prodavačky, tak jsem to musela napsat, protože vesměs je to bohužel zatím spíš menšinová záležitost (viz. tvoje zkušenost v Sephoře) a když si nebudeme stěžovat tak co se změní? NIC!! Nejsme ovce a chceme kvalitu - je to otázka poptávky a nabídky - bohužel i v takovém odvětví jako je zdravotnictví..Taky to tak mám, že jdu k jinému lékaři, po těch zkušenostech už mi nikdo nic nenabulíkuje a dokážu být i drsná, protože jde sakra o moje zdraví a mých blízkých, ale zas taková nejsem proboha pořád...používám zdravý rozum a tak strávíme občas i tu chemii , tak vo co jde????

      Vymazat
    18. HA! tak na bio-opar bych doporučovala navštívit nějakého lékařského odborníka!! =D nebo se na to vykašli a potírej rakytníkovým olejem. Pokud nemáš, můžeš levandulovým anebo vyzkoušej tu kúru na opary, o které psala naposledy Moora ;)

      Ne, to jsem rozhodně nemyslela tak, že když se někomu náhodou podaří něco dobrého (prodavačce nenasrat zákaznici, ale mile prodat zboží, doktorovi vyléčit , co má, atd..), že bychom jim za to měli vděkem líbat ruce. To vůbec, naopak, tihle lidé si to vybrali dobrovolně a proto by neměli primárně očekávat vděk za to, že budou dělat to, co si sami vybrali. Tečka! Pak právě dochází k situacím, kdy my div nelíbáme podlahu, po které chodí lékař, který nás dokázala navést na správné oddělení, nebo vyléčit to, co nás konkrétně trápí. Trochu mi to připomíná východní filosofii (fakt už nevím jakou), kde se praví, že pokud ve vztahu čekáš vděk za svou lásku a dobrotu, pak to není láska, co děláš,ale pouhopouhé sobectví a snaha si někoho zavázat - nějak mi to tahle situace dost připomíná.. Vděk je super věc, ale nesmí být očekávaný. Nešla bych na medinu, když bych jen prahla po vděku za to, že se tak strašně osobně obětuji a studuji, ale proto, že zkrátka nemůžu dělat nic jiného, protože je to mým životním posláním.

      To je, jako bys psala blog jen když bys měla narůstající počet čtenářů. Když bys však měla stále jen okruh 20 věrných a nikdo jiný nepřibýval, že by ses na to vybodla, nebo dštila síru, protože nemáš Tebou očekávané patřičné uznání..

      Zkrátka, načít podobným komentářem tohle téma u mě s okamžitým účinkem vyvolává slovní průjem. Zase jsme u toho, že lidi by se měli víc obracet do sebe a ne na druhé a jejich reakce. HOWGH, Dala-Máša =D

      Vymazat
    19. AMEN sestro!!
      Nakonec se dostáváme k tomu, že tady řešíme elementární věci (a já pak nemám čas psát ani články) - protože kdyby všichni lidi dodržovaly (dobře, tak většina) základní pravidla zdvořilosti atd. tak tady vůbec nemusíme průjmovat. ale mě právě připadá, že lékaři chtějí být adorování jako za starých časů, ale za co? Pokuď ten vztah funguje, tak prostě funguje a všickí jsou spokojený. A dost mě zaráží, že takový docent dokáže být lidský (samo ne že všichni, ale Ti moji jo:-) a řadový lékař ne....
      No přiznám se, že na opar jdu chemkou, ale prubnu tu levanduli tu mám doma a prostě se zase hodím do klidu :-) a pak nebudou ani opary :-))
      Děkuji Ti moje milá za ta slova!!!!

      Vymazat
    20. ;) já už se na průjem taky bodla a píšu konečně článek =D ale to se opět dostáváme k tou, že kdyby lidi míň kecali o tom, co by udělali, nebo dělají, udělali by toho daleko víc =D

      Vymazat
    21. je to tak - takže i já jdu psát :-D

      Vymazat
    22. Teda holky, vy me dostavate :D. eM, dovol (a neber si to osobně :D): "Tvl, blogoikona?!!! :D" Sice se nepovazuju za zacatecnika, ale pro me je ikona treba Moora :). Ale asi na tom neco bude (ironie), nedavno mi rekla Mitsuuko, ze jsem byla jeji (uz nejsem ;)?) blogomodla nebo tak neco :D. Sice moc nekomentuju, bo proste nic nestiham, ale ctu vsechno a rada. Zkusim se polepsit :DD.

      Jo a citliva temata, hmm, to vzdy taky premyslim, co osobniho bonznout a co ne a to jsem nikdy nezabrousila do takovych vod jako ty. Ja byvala desny pesimista a snilek, ale proste casem se ze me stal optimista a taky realista, lip se mi zije :). Ale snilek jsem porad :). V tomhle obdivuju vsechny mamy, jak to zvladaji, kdyz se neco deje jejim detem a je jedno, zda se trapi triskou v palci nebo necim vaznym, bo mama to bere stejne, nemuze se divat na trapici dite. Jasne, je to normalni, ale tohohle se asi nejvic bojim, ze az budu mit deti, tak uz se nikdy klidne nevyspim. Ale k zivotu to proste patri :).

      A jinak to mam stejne, spatnym doktorum jsem dala vale a nasla si dobre a uzasne a nedam na ne dopustit. Ale ono v Praze je to jednodussi, zvlast kdyz nekdo nejakeho doporuci. A jinak, Mitsuuko, ano, nemelo by to tak byt, ale ja jsem z kazdeho pozitivniho projevu vyprskla a uplne happy, co se treba prodavacek tyce. Miluju Slovenky za pokladnou, vzdy desne mile. Ale taky ono, proc by to melo prodavacku treba po 20 letech jeste bavit, co? Neutralni pristup ok, negativni je vopruz a pozitivni mi vzdy prosvetli den. Ja at mam jakoukoliv naladu, na klienty jsem jak milius, bo mi to prijde normalni.

      Jinak ja bio miluju, ale taky porad zaroven frcim na chemii. Prijde mi divny, proc se porad nekdo musi hazet do jednoho ci druheho tabora. Bud je nekdo bio-matka/zena/nazi nebo naopak milovnicka chemie. At si je kazdy kym chce, ne?

      Btw, Dala-Máša :DDDD.

      Vymazat
    23. Jako každý svou "ikonu" máme a já Tě tak Luci opravdu vnímám i z doby, co jsem blog neměla :-) - on ten výraz blogo-ikona je jako nepřesný - prostě člověk má některé blogerky prostě rád :-) - jsou to takové ty stálice....
      No právě citlivá témata, osobní psaní na blogu, to je dost velké téma, ale zas kdybych psala neosobně, tak to zní jako časák anebo marketingová objednávka či co, nevím - ráda, si přečtu právě o tom, jak to (ať už kosmetiku nebo život) vnímá právě ta či oná blogerka osobně....
      Ale jó, já jsem snílek taky - myslím, že bez toho bych nepřežila :-)
      S těmi lékaři je to v Praze opravdu lepší, je jich tam hodně - a navíc jsem zjistila z vlastní zkušenosti, že ti nejlepší z našeho kraje jsou právě v Praze (narazila jsem hned na tři na jednom oddělení), a pak tady není nikdo... :-)
      No a co se týče úsměvu a zdvořilosti, to mě pořád baví - dyť ten úsměv nic nestojí, nebolí to, tak proč ne...A zas - z vlastní zkušenosti, v práci jsem dennodenně s lidma a často mi říkají, že je těší, že pokaždé když příjdou, tak se usmívám. Si už dělám srandu, že to je profesionální deformace, ale není, já taky když někam vejdu mám ráda, když mám pocit, že jsem tam vítaná....anebo jsem aspoň zdvořilá...a nebudu řešit, že se fakt necítím dobře, naopak někdy přitom na své trable aspoň na chvíli zapomenu,ne...
      Jó, včera jsem byla pro bio-bedýnky, a to je tak jediné slovní spojení, které mi vyhovuje a nezavání škatulkováním. Bohužel tohle mě dost začalo štvát hned ze začátku mého psaní, když jsem začala rozklíčovávat chemické složení...ale přece to nikomu nevnucuje...přesně já žiju a nechávám žít a kdo chce ať má rád bio nebo chemku, mě to neva :-)) - chemie apriori není špatná, a když vidím, že jsem prostě nucena to užívat, tak se z toho nezblázním a vím, že je to třeba dočasné a prostě to pomůže překlenout nějaké období...
      Takže Luci bude mi ctí, když zase ke mě zavítáš a třeba si najdeš i chvilku komentovat. Závidím Vám holky, že se můžete poznat osobně.....tak aspoň takto blogově :-DD

      Vymazat
    24. eMi, prosím Tě, šup na FB asap ;)

      Vymazat
    25. Ja to jako profesionalni deformaci mam :D. Kamkoliv prijdu, tak zdravim (to je normal) a kdyz se s nekym loucim (i s prodavackou za pultem v Albertu), tak ji popreju s usmevem hezky den a reknu nashledanou :). A celkove jsem vuci lidem hodne vyklidnena a nerozciluju se, nozkou nepoklepavam, jen nekdy hazim drsne pohledy :D.

      Vymazat
    26. Tebe Luci musí být radost někde potkat, obsluhovat a tak vůbec, mám ráda lidi, co jim tohle nedělá žádný problém, říct dobrý den, popřát s úsměvem....Nebo když člověku někdo řekně upřímně a hezky, že mu to sluší - je to moc hezké a potěší to.....Já se přiznám, že občas vyklidněná nejsem, ale jsou to spíše vyjímky a většinou v takových případech bráním své děti nebo tak :-)....jo a za volantem, to fakt nadávám :-))

      Vymazat
    27. ovšem drsné pohledy se mi taky většinou osvědčily hihi

      Vymazat
  14. Zdravotnictví máme možná na slušné úrovni, bohužel dědictví z dob nedávno minulých, kdy jsme měli vše "zadarmo" a pacient měl být tudíž vděčný, že se mu vůbec dostane pozornosti a někdo se pokusí mu pomoci, tu stále přetrvává. Je to, bohužel, specifikum postkomunistických zemí a neplatí to jen ve zdravotnictví. To, že někdo na něco dlouho studuje, není absolutně omluva proto, aby se choval jak hovado. Čímž samozřejmě nechci říct, že co lékař, to hovado, ale prostě i tací se najdou, jako v každém povolání, zrovna tak jako se mezi lékaři najdou lemplové, flákači a doktoři, co operují ožralí, tak se najdou špičkoví profesionálové s velmi lidským přístupem. Problém je v tom, že člověk, když jde k lékaři, tak prostě čeká, že mu ten doktor pomůže a doktor s tím musí být srovnaný, je to holt velká odpovědnost. Moje kamarádka radioložka (hodně mladá, ale s velkým nadhledem, který bych fakt všem doktorům doporučovala) vždycky říká, že doktor je prostě akorát takovej šaman v bílým plášti a často toho je schopen zjistit ještě míň než ten šaman. Což je prostě pravda a na 100% to platí hlavně u kožařů, ze kterých si většinou sami doskroři dělají srandu, že stejně nic nepoznají a když nepomůže zelená vodička, předepíšou fialovou a když už nic, tak kortikoidy. kdo se někdy léčil na kožním, tak ví, že na tom je hodně pravdy. Problém našeho zdravotnictví ale, bohužel, není až tak v lidech nebo v odbornosti, ale v systému, který dost často semele i ty nejlepší a nejnadšenější. Je to úplně stejné jako ve školství, tam zas člověk svěřuje své děti a vzdělávací instituce jsou narvané debilama, kteří by se nikde jinde neuživili, protože jsou zvyklí chodit ve dvě domů. Lidi, kteří opravdu něco chtějí měnit a chovat se jinak, narážejí na spoustu absurdních problémů a pokud nenatrefí na podobně smýšlejícího nadřízeného, můžou se jít klouzat. Studovala jsem mimojiné pedagogickou fakultu, takže to není jen takový plácání do větru a vím, co říkám. Proto je víc než nutný, aby člověk za co největší část svýho života cítil odpovědnost sám a nečekal, že mu škola vychová děcka a doktoři zachrání život (což je myšleno obecně a ne na to, co se stalo eM, která to jistě chápe ;.) ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Reni, bohužel ve všem máš pravdu a mě moc mrzí, že právě ten systém neumí podporovat zásadní oblasti v našem životě jako je zdraví (protože jde často o život) a stejně tak i vzdělání našich potomků - o tom mi vykládej. Moje kamarádky jsou učitelky a nechci učitelky ani lékaře ani jiné odborníky házet do jednoho pytle - v každém odvětví se najdou skvělí odborníci, talentovaní a nadšení, stejně jako lidé, kteří profesi provozují z jiných pohnutek...či jsou to "jen" průměrní lidé...všude takoví jsou. Bohužel právě na lékařích je ta obrovská zodpovědnost za zdraví a život pacienta, to jim nezávidím, ale určitě kdo chce něco takového studovat přece nemá ideály a je si této zátěže vědom...O školství jako takovém bych taky napsala něco hezkého ale také i dost špatného - ano, celkově mě štve systém. Zrovna jsem vypisovala dva stejné dotazníky pro své dcery a zvedal se mi u toho adrenalin. Jsou to jen statistiky a nic to neřeší, pořád se vykřikuje o reformě školství a moje děti chodí do školy devět let a já žádnou reformu neregistruji....ale když už tak registruji právě snahu určitých učitelů, kteří svou práci mají rádi a snaží se navzdory....Co mě naprosto vytáčí ale je, že moje děti musí od první třídy tahat nehorázně těžké aktovky rovnající se váze nákupu na čtyři dny na svých zádech - dnes v době informačních technologií, musí sebou tahat knihy a několik sešitů do každého předmětu - tohle je podle mě zvěrstvo, které ničí záda dětem už od mala a pak se v dospělosti nemůže divit, že všichni trpí na záda....a končí jak jinak u lékaře...
      Tvoje zakončení komentáře mluví za vše, každý si musí nést tu zodpovědnost sám, samostatně přemýšlet, hledat a nečekat, že někdo za něho něco udělá....a tak byl i můj článek myšlen. Takže děkuji za pochopení :-))

      Vymazat
  15. Milá eM, to jsem si tedy náležitě početla. Tvůj blog je opravdu místem, kam se chodím potěšit a odreagovat, ale není od věci načít i témata, která hýbou naší duší, přestože to nejsou zrovna témata veselá. Mám toho tolik na jazyku i na srdci, co bych k dnešnímu článku chtěla napsat, až si říkám, že si jednou budeme muset sednout ke kávě (třeba "Ostravanky") a pěkně to probrat tváří v tvář. Mám Tě ráda.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vivi, děkuji Ti za překrásný komentář a podporu! Bylo by mi ctí a velkým potěšením si s Tebou posedět u kávičky a probrat toto i jiná radostnější témata. Věřím, že bychom si měli co popovídat a určitě by mě zajímal Tvůj příběh a pohled na věc. Určitě mi dej vědět, jakmile by byla příležitost se sejít. Přiznám se, že jsem dlouho váhala, jestli s tímto "ožehavým" tématem vyjít na světlo...Velice si vážím Tvých sympatií a musím říct, že jsou vzájemné i já mám moc ráda Tebe a Tvůj skvělý blog, který je oázou pohody. Ať máš moc hezké dny a minimum starostí o zdraví. eM

      Vymazat
  16. Nejmilejší eM, moc pěkně jsem si početla, co tě trápí, těší a i o mně! Jsem opravdu potěšená, že jsem Tu udělala takovou radost. Taky jsem se nedávno naučila skládat origami labuť. S tou kavárnou to zní moc dobře, škoda, že sjem ještě nic takového neobjevila. Také nemám ráda Starbucks, dle mého, obarvená hnědá voda a sladká. Jé, koukám, že jsi zavítala do Douglasu a máš Artedco. :) Ta báze je skvělá! Je skvělé, že máš tak dobrý kolektiv kamarádek bloggerek :). Jen doufám, že se Vám všem nemoci, problémy a starosti vyhnou obloukem! Měj se překrásně!
    Janie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko, děkuji za miloučký komentář a ještě jednou za Tvé dárečky, opravdu mě moc potěšily :-))...Dceru teď to origami nadchlo a jsem moc ráda, pořád skládá různě veliké jeřáby a tak...Ve Starbucks jsem nebyla, ale tuším, že to bude dost předražená káva a kvalitou bych si fakt u takových masových řetězců nebyla jistá...Děkuji moc za Tvé přání a to samé přeji i já Tobě - hodně štěstí a zdravíčka!!! Srdečně Tě zdravím!

      Vymazat
  17. ahoj, mám s doktorama podobnou zkušenost, od mala mi "pořád něco je". Tu tohle, tu tamto, nikdy se na nic nepřišlo, byla jsem za simulanta, teď v mých 25 se náhodou přišlo na celiakii, vysvětluje pěkně všechny problémy, které mě v životě trápily. Jsem na bezlepkové, bezmléčné dietě a úporné, cystické akné, které mě celý život hyzdilo neskutečně ustoupilo..... od té doby dám hodně na to, co jím, snažím se jíst velmi zdravě a je mi fajn a kašlu na doktory....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Vlasti, psala jsem ten článek právě proto, že si myslím, že nejsem jediná, kdo takovou zkušenost má, i když mě vždycky mrzí, když čtu takové příběhy. Bohužel právě s těmi alergiemi je to někdy opravdu děsivé, především s tím lepkem - pořád mi uniká, když se o této alergii ví, a jsou nějaké určité příznaky, proč to trvá tak dlouho než se na to přijde - že si nějaký lékař "neposčítá" příznaky a nepídí se....proč a jak.....Jak pak má člověk žít kvalitní život, když má potíže a nikdo mu nemůže pomoci. Bohužel to slýchávám dost často. Těší mě, že se u Tebe na to nakonec přišlo a všechny zásadní trable Ti ustoupily. Přeju Ti hodně zdraví!

      Vymazat
  18. EM, drž se! Brzo to přejde... někdy je prostě všechno tak nějak těžší... A s doktory to často nebývá jednoduché. Ale vše se vyřeší. Krásný podzim je venku a i když bude temná část roku, musí to tak být. Měj se krásně! Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, děkuji Ti za tak milý a pozitivní komentář. Je to tak, někdy je to těžší, ale i já už vím, že člověk toho vydrží a snese hodně a je lepší se s tím nakonec smířit - s tím, co nemůže změnit - jako je tma a počasí. Na druhou stranu by to byla hrůza, kdybychom poručili větru dešti :-)). Přeji Ti taky krásný podzim - já si tohle babí léto vyloženě užívám :-D. Ať se Ti všechno daří!!!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate