pondělí 18. listopadu 2013

eM barví na přírodku aneb Khadí v akci


Zdravím Vás všechny v dnešní den,

musím Vám to vyzvonit hned za tepla. Vy, co jste četli sobotní článek o nákupech v Praze, víte, že jsem si tam koupila přírodní barvy Khadí. Už jsem totiž  měsíc uvažovala o tom, že přejdu z drsné chemie na vlasech na "travičku".....Sbírala jsem měsíc informace, ptala se, četla, radila se s děvčaty, co mají zkušenost a bylo rozhodnuto. 
eM je přece pro každou srandu.



Musím vyzdvihnout, ještě než přejdu k vlastním zážitkům, článek Lištičky z lesa, kterou moc ráda čtu - která ZDE naprosto skvěle a detailně popsala postup přírodního barvení a také mi mile odpověděla na mé otázky....spoustu mýtů, které lítají blogosférou osvětlila a já zjistila, že to je téměř podobné jako chemické barvení..tak vo co gou? :-)

Barvila jsem tuto sobotu a byla to doslova rodinná událost. 
Všichni totiž byli zvědaví na ten můj hokus pokus. 
Už jich pár zažili......třeba jak jsem dvakrát spěchala večer do Kauflandu s maskovací kšiltovkou pro jinou barvu, protože jsem si na hlavě vyrobila děs a hrůzu :-)).
Dokonce i můj muž, který se jinak staví ke kosmetice a mé posedlosti jí celkem chladně (ještěže tak !-), mi dělal asistenta, vzal do ruky foťák, radil (to umí dobře !-), podával, ohříval.....no prostě radost.....


 I Shelly musel zkontrolovat, co to jako míním vařit...

Samozřejmě i když jsem měla dost informací a k ruce návod, nevyhnula se mi určitá nervozita jaký bude výsledek, jestli se to zdaří nebo mě čeká "výlet s kšiltovkou" :-). 
Ale nebudu předbíhat, to se dozvíte až na konci článku.



Pro srovnání: toto je můj odstín chemicky nabarvených vlasů na začátku pokusu  s Khadí přírodkou....


Pohled pro otrlé a pokročilé - vystupující šediny na odrostech.....jsem bohužel šedivější než by se k mému věku slušelo.....pro mě podstatné dokumentující fotky, abych pak mohla srovnat rozdíly před a po...


A zde odrosty po měsíci od chemického barvení, uvidíme co Khadí zvládne....

Takže začneme. 
V hlavní roli jsou tedy dnes přírodní barvy z Indie značky Khadí. 
Hned osvětlím proč mám dvě - oříšek a červenou (hazel a red). 
V Greenwave (tam jsem je koupila já) barvu koupíte za 175 Kč jednu, na eshopu Khadí a v různých pro-přírodních obchodech někdy barvu mají i za 159 Kč apod.
Když už jsem byla rozhodnuta pro přírodní barvení, vyvstala otázka "jaký odstín", což je u barvení nejpodstatnější věc. 
Rovnou jsem paní prodavačce řekla, že chci mít na hlavě podobný ne-li stejný odstín jako dosud - měla jsem chemickou skořicově hnědou od Garnier. 
Paní  mě zkoukla a doporučila kombinaci oříšku a červenou (henna, amlada, jatropha). No trošku jsem se ošívala, že si mám koupit rovnou dvě barvy, ale uznala jsem, že za tu cenu to budu mít minimálně na dvakrát. Doporučila mi poměr 3:1 ve prospěch oříšku.



Každá krabička obsahuje sáček s barvou v prášku, čepičku a rukavice
a návod




Když jsem viděla jemný nazelenaný prášek, tak jsem si opravdu nedokázala představit, jak z toho udělám tmavě hnědou se zrz odlesky (na kterých trvám)...

Když vařit tak s Paulusem, Ihnačákem a Khadí !-)

Barva voní jako seno, sušená tráva....A teda musím se ohradit, protože jsem neustále někde četla, že barva dost smrdí. Tomu říkáte smrad?? Jedině ten, který každý měsíc chemicky barvil svoje vlasy ví, co je to smrad. Protože ze smradu z chemických barev mě doslova "štípou oči", toto je neškodná tráva, kteréžto vůně při aplikaci na vlasy pak přešla v takovou tabákovou. Já nevím proč si moje čichové smysly usmyslely toto, ale silně mi to připomíná cigarety :-)) i po té co jsem barvu smyla jsem tu "vůni tabáku" cítila z vlasů :-)..


K samotnému procesu míchání barev:  měla jsem docela strach z těch poměrů a počtů :-)
Ale můj muž se ujal postu vážného (od slova vážit) neb to byla jednu dobu i jeho profese a sypal ze sebe poměry a už to má v oku, tak mě jen řídil, kolik čeho nasypat :-). 
Ve finále jsem nasypala z celého balení 1/3 hazel (oříšku) a pak cca 1/4 red (červené). Když můj muž viděl, jak opatrně odsypávám s posvátnou úctou a hrůzou, tak prohlásil: 
"Syp to tam, ať to odsejpá"...
Kdybych totiž měla publikovat všechny jeho hlášky byl by tento blog ještě jednou tolik vtipnější !-D....

Před samotným mícháním barvy s vodou, jsem si odskočila umýt vlasy. Protože v návodě se píše, že se barva má aplikovat na umyté vlasy. Několikrát je v návodu zdůrazněno, že se vlasy nemají umývat šamponem se silikony. Pro mě to je naprostá samozřejmost a už nějaký ten měsíc používám i přírodní šampon.....silikon free...
A umyté vlásky je třeba schovat do turbanu, aby neprochladly.

Takže odváženo, odsypáno a další věda nalít vodu, v návodu bylo uvedeno 50 stupňů teplá voda - čím chce člověk chladnější odstíny tím má být voda chladnější (viz. návod) a čím je voda teplejší tím více se projevují červené odstíny - což pro mě bylo žádoucí, tak jsem to nijak teploměrem nezkoumala a prostě tam nalila cca 300 ml teplé vody. 


Míchala jsem to bahýnko, až jsem dosáhla na přijatelnou konzistenci

khaki bahýnko (ano, určitě Vám to připomíná něco na h......,že :-) -
 tak tohle šlo na moje vlasy :-))

 a pak jsem mazala do koupelny rychle patlat na hlavu, aby to moc nevychladlo. 
Nanášení bylo v pohodě, tato přírodní prášková barva má přece jen konzistenci jinou než chemka, která je krémová a mastnější, ale zásadní rozdíl v nanášení nebyl (krom toho, že chemka strašně páchne...)....

Právě jsem si poKhadila vlasy :-D

A pak už jen zabalit hlavu do čepičky a obalit ji ručníkem, aby byla barva co nejvíce v teple, jak píšou v návodě. Barvu jsem nechala působit rovnou tu max. dobu z návodu - 2 hoďky. Jaképak troškaření, když už taškařice tak pořádná. Zde už mě strach opustil a řekla jsem si: děj se pod ručníkem vůle boží.
Během působení barvy jsem si ohřála dvakrát ručník v troubě, abych podpořila působení barev a zároveň to bylo moc příjemné
 - mít hlavu v teple :-)....

Po dvou hodinách nastala hodina H a čekala jsem, co bude. Hmota nijak nezměnila svou barvu, jak to bývá u chemických, pořád to bylo to khaki khadi blátíčko, a tak jsem si říkala, jestli nakonec nepůjdu na ten sobotní koncert Zrní jako pankáč v zelené....
Ale ne barvu jsem smyla a objevila se velmi hezká barva podobná té mé původní, ale více tmavší do hněda. A to jsem si řekla, že teda příště už se nebudu tak žinýrovat a vrznu tam té červené větší poměr :-). 
Ale spokojenost největší. Šediny mi chytly malinko méně, ale myslím, že to bylo jen tím, že jsem na úplné kořínky nenanesla barvy dostatečně, protože už to většinou člověk nanáší spíše na kůži než na vlasy....ale přece jen je barva zakryla a nebylo třeba nějaké dvoufázové barvení, jak píšou v návodě. Momentálně netuším, jak barva na šedinách vydrží a jestli třeba nebudu muset barvit ještě jednou v krátkém časovém odstupu, ale to mi nevadí....barvy mám dost a baví mě to :-)

V návodě bylo, že vlasy po barvení nemám umývat šamponem a že se během 24 hodin barva ještě "vybarví" - samozřejmě jsem pana Khadího poslechla a užívala si 24 hodin vůně tabáku z barvy a  hospodskou "vůni" z koncertu posléze....ale v neděli byl svátek a já si slavnostně umyla vlasy a zdokumentovala výsledek barvení 
(teda foťák držel opět muž :-)....
Nevím jak Vy, ale já už žádnou jinou barvu nechci - jen travičkovou blátičkovou...:-)

nahoře původní chemka
dole přírodka Khadí

odrosty "před" - žádné odrosty "po"

šediny "před" - minimum šedin "po"

Já hlava děravá jsem ještě chtěla dopsat závěr: Vlasy po barvení přírodní barvou Khadí jsou mnohem pevnější, asi tím jak jsou obalené barvou a není to žádné unavené chmýří :-), také jsou překrásně lesklé. Už konečně chápu ty Indky jaktože mají tak nádherné vlasy :-)

Tak jak Vás to barvení bavilo. A co Vy? Barvíte? A jak - chemicky nebo přírodně...máte odvahu jít do přírodky?

91 komentářů:

  1. Hned jak to půjde běžím do Greenwave. Děkuji mockrát za tento článek! To jsem přesně potřebovala. Barva se mi moc líbí. Jsem zvědavá, jaká bude nakonec ta moje. Máš po ní krásné vlasy, vypadají náramně, zdravé, silné. Šediny nikde, to potřebuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko tak to jsem ráda, že jsem Tě takhle inspirovala, já se na to chystala dlouho a jsem ráda, že jsem do toho šla :-), já myslím, že budeš mít krásné vlasy, pokud půjdeš do té červené nebo jestli budeš míchat....Vlasy jsou opravdu krásné (to jsem zapomněla napsat) a pevné a silné, tím jak jsou tou barvou obalené a hlavně lesklé!!! A fakt to chytlo na ty šediny a to já jich mám opravdu hodně a bála jsem se, jestli nebudu muset barvit dvakrát, ale tím, že jsem měla tu červenou, tak to nebylo třeba....Jsem zvědavá, co na to řekneš Ty, určitě dej vědět. Krásný vydařený týden!!!

      Vymazat
    2. Tak jsem na stránky koukala a mají jen tu červenou. Mně přijde samotná příliš, ale dívala jsem se, že mají indian summer (oblíbená má barva i u jiných značek) od LOGONY, ale tu neznám a nic jsem o ní nenašla. Už ta cena je ale někde jinde, což by se dalo. Ovšem bude to také tak hezké? Tak nevím, ještě chvilku nad tím budu dumat.

      Vymazat
    3. Marti, khadí mají i v Biooo v Kotvě a dokonce za tu nižší cenu.

      Vymazat
    4. Já ty dvě barvy nakoupila v kamenném obchodě Greenwave, snad je tam budou mít anebo když Renča má lepší přehled tak zkus tu Kotvu - do samotné červené bych se bála jít, i když Ty máš krásné zrzavé vlásky, chce to vychytat ten poměr, protože moje vlasy jsou hodně tmavě hnědé....Vím, že Logona má barvy a jsou chválené, ale zatím nic víc o nich nevím....

      Vymazat
    5. jj Khadí mají v kotvě.

      jinak Logona mi přišla úplně strašná. je brutálně drahá a mně tedy vůbec nechytla. barvila jsem nějakou tou hnědou, asi kaštanovou, navíc jsem ji stejně musela nastavit, protože na moje vlasy mi jedno balení nestačilo (Khadí mi stačí jedno balení, úplně nevím, čím to je). a barevný výsledkem byl nula celá nula.

      Vymazat
    6. Děkuji moc za info. Mně přišlo, že jí je v té tubě docela málo. Vlasy mám dlouhé. Děkuji také za info, že ji prodávají v Kotvě. Zajdu tam a poradím se.

      Vymazat
  2. joj. henna je super. navíc ti fakt pěkně chytla. navíc máš super, že chceš červené odlesky... to je pak mnohem jednodušší. já bych chtěla spíš studené... a třeba s khadi se mi to moc nedaří. zatím.

    jen tedy: není to náhodou s teplotou opačně? aneb čím víc horká voda, tím červenější výsledná barva?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :-), dost jsem se bála toho výsledného efektu a nakonec jsem zhodnotila, že to mohlo být ještě více červené....ale jasně, pokud nechceš červenou ale chladnější odstíny, tak to je asi horší a sofistikovanější postup....A teď si fakt nejsem jistá, jestli jsem to nepopletla, musím juknout do návodu a když tak to opravím....ovšem v tom případě by to možná dávalo smysl, proč mám vlasy tmavší hnědé více než červené....asi jsem to fakt popletla :-))

      Vymazat
    2. Já si taky myslím, že to je opačně - čím studenější voda, tím studenější tón barvy - mně to takhle chytlo aspoň u té blonďaté.. =)

      Vymazat
    3. Jj, čím teplejší voda, tím červenější.

      Vymazat
    4. Už jsem to já popleta opravila :-)

      Vymazat
  3. Em, prevelice ti dekuji za to, zes byla testovacim subjektem :D. Ja do toho taky pujdu a asi vezmu pomer 1:1, no uvidime :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, tak jsem ráda, že jsem Ti mohla podat zevrubnou zprávu, když jsem to slíbila :-). myslím, že jsem měla zbytečně mnoho strachu a že to šlo skvěle...a souhlasím, že bych klíďo příště zkusila i poměr 1:1 anebo to postupně budu vyrovnávat - ty poměry a zkoušet si s tím odstínem pohrát, teď je to opravdu mnohem tmavší a to bys ty určitě nechtěla, ale zase myslím, že Ti to bude krásně slušet a vlásky vypadají zdravě :-), tak jsem zvědavá, co na to řekneš. Měj se krááásně!!!!

      Vymazat
    2. Em, no z toho tveho reportu jsem nadsena a bud v prosinci nebo po novem roce jdu do toho :). Treba jeste do te doby nahodis druhou verzi a poradis mi s davkovanim :DD. Jo, budu kocka! :) Krasny den :).

      Vymazat
    3. Tak to je super Lucí, neboj do té doby určitě budu barvit, šediny a odrosty jsou nemilosrdné a já barvím každý měsíc....takže pak zkusím ten jiný poměr a uvidíme :-)...a dám vědět. Měj se super!!

      Vymazat
  4. ja som jeden cas farbila vyhradne hennou, vlasy boli co do kvality uzasne. Prestala som kvoli tomu, ze na mojich tmavych vlasoch po henne velmi rychlo a intenzivne svietili sediny a otravovalo ma farbit tak casto, aby to vyzeralo k mojej spokojnosti.
    Momentalne pouzivam chemicke semi permanentne farby bez amoniaku, ale jasne, oproti henne je v tom aj tak chemie az az.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kvalita těch vlasů po přírodce mě baví teda hodně a je to i zdravější, jak mi řekla jedna paní...prý měla zdravotní potíže z chemických barev.....no s těmi šedinami jsem právě zvědavá, jak hodně často budu muset barvit, ale zas když to není chemka, tak mi to neva a vlasy se tím neničí, tak mi častost vadit nebude, otázka je ale jestli nebudu líná - to je taky fakt :-))
      A jaké značky dělají ty barvy bez amoniaku a drží to?....no je jasné, že to kytičky nebudou...zatím zůstanu u kytiček a pak se uvidí :-)

      Vymazat
  5. Kdysi jsem hennovala hodně. Pak jsem se na sebe pořádně podívala do zrcadla a zjistila, že mi to absolutně nesluší. Takže se už nebarvím vůbec. :) Ale vlasy jsou po henně hezky ozdravené a posílené, o tom žádná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jo, pokud Ti to nevyhovovalo, není co řešit....já byla zas kdysi skoro blond a pak se to zlomilo a vrátila jsem se ke své tmavé barvě, ale se zrzem :-))....já už prostě barvit musím - tu šeď...Ale jo vlásky jsou fakt vymazlené :-)

      Vymazat
  6. Krásná barva a i na ty šediny to hezky chytlo... Nedám na míchání prášků dopustit:) Od Khádí jsem ale zatím zkoušela jen směs pro výživu, takový kondicionér a ten mi nesedl vůbec, tak jsem už u nich nic nehledala. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujú Veru! :-) Sama jsem byla překvapená, že to ty šeďky zakrylo, když jsem četla ten návod a tam bylo dvoufázové barvení. Tak to bylo zatím moje první míchání prášků a jsem zvědavá, co si dále namíchám, jestli i něco na obličej :-)...tím, že to je moje první zkušenost a hned se povedla, tak Khadí nemám co vyčítat :-) a mám zálusk zkusit i jejich růžovou vodu, i když mi ta moje Purity Vision vyhovuje :-)....

      Vymazat
  7. Super!!! Když mi pomáhal přítel barvit - khadit posledně, byla to scénka jak z koupelny prvorodičky v prvním trimestru - natahovalo ho...pak uprchl s tím, že se kravinců normálně štítí, v přírodě se jim vyhýbá a odmítá se jich dotýkat, natož mi je ještě patlat po hlavě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó to máš pravdu, u mě to taky bylo jak u prvorodičky a to mám dvě děcka :-D.....ale ten můj to statečně dal, je otrlý - prý prostě tráva :-)...ale že to na té hlavě vypadá nechutně, co :-D, kravinec fakt hadra...ale mám z toho radost, že to funguje...

      Vymazat
  8. Já jsem si hennování úplně zamilovala. Hrozně mě to baví. Zatím jsem zkoušela jen hennu z DMka, ale chtěla bych časem zkusit i jiné a porovnat je. Jestli si chceš přečíst o mém alchymistickém pokusu :D mrkni sem: http://veronikyzivot.blogspot.cz/2013/07/jak-jsem-si-barvila-vlasy-hennou.html

    Každopádně Ti barva hezky chytla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Tvůj pokus určitě juknu.....tak to je super, že Tě to baví :-). Mě taky protože ty vlásky vypadají fakt krásně a zdravě. Díky!

      Vymazat
  9. Velmi pekny odtien eM, mas teraz vlasky krasne leskle. Super to chytilo aj na odrasty. Mne henna nikdy na odrasty nechytila,mam svoje prirodzene vlasy prilis tmave. Pouzivala som Henne color.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Bashi, díky moc, taky se kochám, jak vypadají zdravě :-). Z těch odrostů a šedin jsem měla strach.....a Khadí si nikdy nezkoušela? oni mají různé odstíny ještě tmavší než mám já...

      Vymazat
  10. Neláká mě to, protože mi jednak nejvíc sluší chemická uhlově černá, kterou hennou asi nedocílím a jednak nemůžu ve vlasech absolutně mít žádné červené nebo narezlé odlesky (čímž pro mě padá i většina chemických hnědých, natož henna). Teplé barvy mi absolutně nesedí, vypadám v nich nazelenale nemocně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně ona ta zrz není pro každého a pokud máš svůj oblíbený odstín není co řešit, dyť já barvila chemicky cca 10 let než jsem se k tomuhle dokopala, sice Khadí mají i černou ale fakt nevím, jak by to vypadalo a jestli by se tam nepropašoval nějaký teplý podtón....

      Vymazat
    2. Já jsem někde četla, že stejného efektu se jako s barvou docílit nedá (henna neumí tak ztmavit) a navíc tam ty teplé odlesky budou. Ověřené na vlastní vlasy to tedy nemám, jsou to zprostředkované zkušenosti, protože o henně jsem už samozřejmě četla. Červených odlesků se bojím (taky se barvím už asi tak deset let a vyzkoušela jsem toho hromadu - jo, ve třinácti jsem si přišla cool, když jsem si hlavu patlala červenou Palettkou :-), tak jsem to nikdy nezkoušela. :-) Asi i bezbarvá verze je pro mě pasé, barvím se chemií často, mám brzy odrosty, vlasy mi rostou moc rychle :-) A svoji barvu si nechat nechci, typická slovansky myší hnědá, se kterou slunce vyvádí dost nepěkné efekty. Nehodí se ke mně, jsem jinak zcela ryzí sněhurkovsky zimní typ. :-) (Takový ten: "Jé a není ti něco? Jsi taková bledá..." :-)

      Vymazat
    3. Černá lush henna je fakt černá. Ale u té henny je to vždy maličko sázka do loterie, záleží na konkrétních vlasech. Ta khadi jde do tepla po vymytí (ta černá), bo je v ní hodně indiga, který se rychle vymývá. A khadí dělá i čisté indigo, což jsem teda nezkoušela, já nechci, aby to právě bylo takový do modra, jak bývají ty chemický. Ale pro sněhurku by to být mohlo, kdybys někde chtěla vyzkoušet.

      Vymazat
    4. No to vymývání taky není zrovna něco, po čem bych prahla. Už takhle se barvím často kvůli odrostům a kdyby se to navíc mělo proměnit v několikahodinový rituál každých pár týdnů, abych se pracně zbavila nežádoucích vymytých odlesků... Vím, že je to navíc dost risk, někomu chytí, někomu ne a že základní henna je červená a kdyžtak to chce navíc indigo. Asi to nebude pro mě, mně přišla málo namodralá i modročerná chemie a předpokládám, že to je těžký kalibr. :-) (Tak jsem se vrátila ke klasické černé, protože ta modrá na mých vlasech udělala spíš efekt jakéhosi zmatnění vlasů a nebylo to moc hezké. Ale kdybych ve vlasech měla skutečně inkoustově modré tóny, zlobit se nebud. Ale to by asi musela vyrobit skutečně zručná kadeřnice v podobě modrého melíru. :-) Asi zůstanu u klasiky, no, henna mi nebudiž souzena. :-)

      Vymazat
    5. Docela mě tady s tou černou barvou plašíte :( Asi to bude chtít ještě trochu víc promyslet než do toho půjdu.

      Vymazat
    6. Dee nenech se vyplašit :-), tam jen musíš pohlídat tu teplotu a v nejhorším vždycky na to můžeš vrznout znova chemku, tak jsem to měla jako záložní plán i já !-)

      Vymazat
    7. Takže objednána červená na předbarvení a černá, která by měla na červenou hennu lépe chytat. Jelikož mám klasickou pochcanou slámu, tak by jen černá chytla asi čokoládově, což by mi asi neslušelo.
      Do košíku jsem přihodila i teploměr ;)
      Jestli ten odstín nebude ono, tak uplně nevím jestli na to budu házet znovu chemii. Od té chci dát ruce pryč, protože se barvím už asi osm let a mám pocit, že mi vlasy docela řídnou a už nevím čím jiným by to mohlo být než právě barvením.

      Vymazat
    8. Kdyby ti ta khadi nechytla úplně černá, tak jdi do lush a hoď ji klidně hned na tu khadi. Ale tu lush je třeba mít na hlavě fakt minimálně 4 hodiny, aby byl výsledek ok, ale ta černá je pak černá.

      Vymazat
    9. Takže příště jdu do Lush :)
      Jak jsem předpokládala, tak Khadi chytla hnědě. Naštěstí to není vidět, protože je to jen na odrostech a zbytek mám od chemky černý.
      Červenou jsem měla na hlavně hoďku a černou dvě.
      Takže za měsíc hurá na zkoušku Lush ;)

      Vymazat
    10. Tak ať Ti ten Lush udělá hlavně lepší službu ať máš odstín, který chceš, ještě že i přírodním barvení existují určité alternativy mezi značkami :-)....Jsem zvědavá, jak budeš spokojená. Já jsem fakt ráda, že jsem se takto už toho chemického barvení zbavila a už jen sleduju kdy vystrčí šediny drápky a budu barvit znova a ladit ty poměry barev .-)

      Vymazat
  11. Já jsem teď nějakou dobu barvila chemicky, ale asi se vrátím k henně. Mám po ní hezčí vlasy. Měla jsem Caca brun z Lushe, protože je docela mastná (je v ní hodně olejíčku, atd), dosypávala jsem to obyčejnou hennou z Dm, která je zase hodně suchá. :)) Ráda bych ale zkusila i nějakou z těchhle "lepších". :)
    A ze šedin si nic nedělej. Já mám 20+ a taky šednu. :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po té přírodce jsou fakt vlasy hezčí :-)....o Lushi jsem slyšela, ona ta prášková je trošku nezvyk, ale zase jsem si zvykla rychle :-) a zatím to nevysušuje....No jo ty šediny...ono to je i v genech, já začala cca od 25 let pomalu chytat šeď a to bylo teda k vzteku, teď už na to kašlu a jen maskuju barvou....:-) a co jsme mladé duchem !-D

      Vymazat
    2. An, jestli jsi nebarvila lushem dýl, tak to nemíchej, řekla bych, že jako ve všem maličko proměňují složení a teď už je ta henna daleko "sušší" než dřív, si myslím, že nenápadně ponižují podíl těch olejů a tak a přidávají čistou hennu, která je samozřejmě z těch ingrediencí prakticky nejlevnější...

      Vymazat
    3. reni, fakt tohle dělají? já už jsem tedy Lush neměla asi dva nebo tři roky... ale to mi přijde jako docela podraz.

      Vymazat
    4. Hele, určitě. Protože já měla zbytky té staré a teď nedávno mi dala kamarádka svoji, kterou nedávnou koupila tady a pak si na ni netroufla, takže jsem měla fakt bezprostřední srovnání a ta nová má prostě jinou konzistenci. Kdybych je neměla hned po sobě, tak si toho asi nevšimnu, ale takhle mě to dost praštilo do očí. A byla právě dost podobná té khadi, která tam kromě kytek nemá nic a taky jsem po ní neměla tak mastný vlasy jak dřív, dřív jsem nikdy nemusela dávat kondicionér, naopak trvalo tak dvě mytí, než vlasy přestaly být mastný, teď bych po ní naopak kondicionér potřebovala, normálně vysušuje.

      Vymazat
  12. eMičko sluníčko, ty potvůrko podšitá, Tys mě předběhla. Kurňa, u vidím, že otálet a flákat se se nevyplácí, nojono.. takže aby toho v blogosféř nebylo málo, tak to hodím do článku ještě já a zehennujeme to tady =D

    Moc krásně Ti to chytlo, to je paráda!! A co, jak si užíváš vlásky? Mamčaa je z těch svých naprosto odvařená! Jo a forek je v tom, že čím víc vrstev budeš dávvat, tím víc bude barva intenzivnější - nabaluje se na sebe ;) a už teď je to lesk jako blesk =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo Zlatíčko, kdybych do toho nešla hned a nesepsala to za tepla tak víš, jako to je....už by se mi nechtělo.... a přece jen jsem slíbila i Lucifrídě, že podám report :-))
      Ale ono to Tvoje hennování zas bude jiné a já se na to strašně těším, tak piš a piš ať Tě nesní myš :-)
      Já sama zírala jak to chytlo i na ty šediny a odrosty a vlasy jak znovuzrozené a to je teda super zpráva, že ta barva bude ještě intenzívnější....protože chemická vybledává a ztrácí glanc :-)...jóó lesk jako blesk :-D...tak šupej a jdi do té Logony :-))

      Vymazat
    2. Budu ráda za další články. Jen do toho, Mitsuuko!

      Vymazat
    3. Já nevím, hennovat dvakrát měsíčně, není to už trochu moc? =D Ale je pravda, že na mé drátky funuje naprosto neuvěřitelně i ta bezbarvá vitaminová verze.. Holky, půjdu radši psát repor a do Logony půjdu na Vánoce - přinejhorším budu mít vlasy jako aníůel a to není vůbec špatná představa ;)

      Vymazat
    4. Hele, ono se to nemusí pak už tak často. Ale když člověk začne, tak je fajn to hodit tak 2-3x v rozmezí max.14 dnů, aby se udělal ten "nános" a vlasy vypadaly líp. Pak mi přijde, že je ideální cca 1x za měsíc, ale já teda nemám žádný šedivý vlasy, takže nevím, jak se to tam rychle vymyje...

      Vymazat
    5. Míšo, už se těším na Tebe jako vánočního anděla :-)....jako přírody není nikdy dost néé !-D...

      Vymazat
    6. Renčo Ti závidím že nemáš žádný šediny :-), sama jsem zvědavá jak se to vymyje či nevymyje, ale určitě jsem ready zkusit to nabarvit ještě jednou v kratším horizontu, jen si nechám trochu času na pozorování :-)

      Vymazat
    7. kurňa blogger si ze mě dělá srandu, nechce mi publikovat komenty nebo je publikuje jen z části.....:-/
      ještě jsem chtěl napsat Reni, kdybys chtěla ten JMO, tak už je doma :-)...už testuješ?

      Vymazat
    8. Hele, ještě ho musím zkusit jako vymývací, ale jako nevymývací je na mě moc a to jsem ho dala maličko. Asi zůstanu u toho, co mám, vymývací kondiš nechci, zdržuje to.

      Vymazat
    9. Tak to jo, třeba já nemohla používat nevymývací vůbec....ale tenhle právě v pohodě, nemastí nezatěžuje a je to úspora času...když myju vlasy ráno :-)....v poho, já ho upotřebím :-) a za ty prachy si myslím, je ho fakt dost a není třeba ho dát moc, takže ta investice se asi vyplatí, byť prvotní výdaj mě teda netěšil :-)

      Vymazat
    10. Tak já ho dnes zkusila jako vymývací a vlasy krásný, uvidím, jestli nezplihnou do druhého dne, ale možná tě nakonec přece jen trochy zbavím :-) A přesně - i na to vymytí jsem potřebovala fakt malinko, takže sice ta počáteční investice darda, ale když to pak vydrží půl roku a víc (což mně by to plný rozhodně vydrželo), tak to až tolika nebolí...

      Vymazat
    11. Musím říct, že to vymývání mi vyhovuje trochu více než nevymývání :-)....když to nevymyju, tak mám vlasy kudrnaté až hanba hihi (přirozeně) ale když ho vymyju jak je mám uhlazené a nezplihnout ani na druhý den a to se mi moc často nestává...já si taky myslím, že to vydrží dlouho, protože fakt dávám maličko :-), ne jako když jsem měla plnou hrst balzamu z drogešky, aby mi na těch vlasech něco udělal a ještě to stálo v porovnání s tímhle za pendrek..však dej vědět až budeš chtít

      Vymazat
  13. Ahoj eM, s tímhle článkem jsi mi zrovna kápla do noty :) Už dlouho přemýšlím, že bych tyhle barvy vyzkoušela a stále nemám odvahu :) A vidím, že Tobě krásně chytla ten lesk :) Asi do toho taky půjdu! Díky za článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Alis, tak to jsi mě moc potěšila, že jsem se trefila do Tvých myšlenek....já se taky bála...ale neboj :-), je to fakt super a ten lesk je krásný, prostě jen zírám. Já děkuju za komentář. A dej vědět až budeš barvit, jak jsi spokojená :-). Krásný týden!

      Vymazat
  14. Už u Lišky jsem obdivovala a tady budu taky! Co mi to holky děláte? Už jsem si barvit vlasy nechtěla, protože chci zjistit, jakou to mám vlastně barvu ještě před tím, než kompletně zešedivým. Ale copak se to dá po těchhle článcích? :D Ale uvidím, jak dokážu vydržet. Až se objeví první šediny, tak vím, po čem sáhnout :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale je zase fajn Peti, že zatím nemusíš barvit jako já, bo já fakt musím kvůli těm šedinám no.....Ale jsem ráda, že třeba naše články pro Tebe budou jednou inspirativní a praktické :-)..Přeju ať ty první šediny ještě hodně dlouho nepříjdou :-)

      Vymazat
  15. eM fakt skvělá barva... ale může se dát hena rovnou na chemicky barvené vlasy? Já někde slyšela, že to pak dělá vlasy do zelena a že musíš mít nejdřív celou tu chemii pryč ... hm ale u Tebe to vypadá, že jsi to na tu chemku dala přímo a v poho .... Dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli smím poradit, tak hennu můžeš dát na chemicky barvené vlasy, ale nejdřív měsíc po chemickém barvení ;)

      Vymazat
    2. Ahoj Žanet, myslím že jsem to psala, že měsíc po chemickém barvení :-). Jsem ráda, že se Ti odstín líbí. Taky jsem se té zelené bála hlavně na šedinách, ale chytlo to skvěle..Takže žádná příprava, žádné vymývání chemky, vrzla jsem to rovnou po měsíci chemického barvení :-)

      Vymazat
  16. Ahoj eM, ty jsi dělo, prý pokhadila vlasy:DD Tos mě rozesmála. Výsledná barva je krásná. Je fajn, že se Ti povedlo hned na první dobrou:) Proč nejsou Indky blond a nemají totéž pro blondýny? Klidně bych si khadila vlasy každý týden. A jak je to z vymýváním? Omlouvám se, jestli dávám stejný dotaz, diskuzi jsem nečetla, nebyl čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá tutto, tak jsem ráda, že jsem Tě rozesmála svýma hláškama z barvení, ono se to vyloženě nabízelo a víš, že slovíčkaření já nikdy neodolám :-)). I já jsem ráda, že to vyšlo na poprvé, nečekala jsem to zvlášť u těch šedin....No právě ty Indky - samé černé vlasy jak uhel nebo červené co.....Určitě podám report z odstupem času, ale umývala jsem vlasy dvakrát už a barva se trochu vymývá ale zatím to na vlasech vůbec znát není...po měsíci nahlásím...měj se moc hezky!!!!

      Vymazat
  17. Tyjo eMí, to vypadá skvěle!! A teda u Tvého vyprávění jsem se zase nasmála :o) krásně sepsáno! Odstín Ti moc sluší a úplně Ti závidím ty ozdravené vlásky, já chci takýýý! Už jsem na netu koukala na přírodní blond barvy, bezhennové, páč hennu se dát bojím, ani nevím, jestli blond existuje, ale bojím i té bezbarvé, jakože kůra, abych nebyla zelená, žejo.. Nerada bych ty své odbarvené vlásky stříhala na semiš :o)) Ty barvy, co jsem našla jsou přírodní tak napůl, no, mají tam vyjmenováno, co všechno v nich není, ale známe naše pravidlo "nekoukej, co v tom není, koukej, co v tom je" žejo.. Ale asi to vyzkouším, už se mi do těch ultrachemických smradlavých hnusů, co mě štípou na hlavě i v očích nechce.. říkám si, že v nejhorším to neudělá nic, že.. jestli chceš mrknout a říct mi svůj odborný názor, zde odkaz: http://www.happyhemp.cz/barvy-na-vlasy/hairwonder-prirodni-dlouhotrvajici-barva-bio-svetla-blond-8/
    A vítám samozřejmě názory a nápady vás všech, dámy, je tu někdo blond? Nebo jsem tu sama samotinká? :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O drahá Enko, díky díky!!! Jsem ráda, že Tě mé barvení rozesmálo fakt!!!! :-) Já se Ti nedivím, že máš strach ze zelené, dyť já ho měla taky. A to přesně mi říkal muž, hele jak to nevyjde, tak Tě vemu na trojku (strojkem) haha.....Je mi líto, že Ti nemůžu fundovaně poradit s tou blond barvou...Ale ty jsi šikula, vidím, že čteš ve složení mezi řádky :-)) Jinak jsem jukla na ten odkaz a teda to se jen jako příroda tváří, ono jo ta barva tam má nějaký kytičkový extrakty ale má to aktivátor a tam je peroxid....myslím, že tady výsledek nemusí být jistý a moc si přírodně nepolepšíš od toho co běžně používáš, zkus třeba prubnout aspoň tu vitamínovou co měla Míša (na ten pramínek !-), aspoň třeba vlásky po té chemce ozdravíš...je fakt, že ty zdravé vlasy jsou prostě boží, já takové měla možná ve dvaceti haha.....ovšem ten lesk je nejlepčí....:-) takže bych Ti to moc přála!!!!!

      Vymazat
  18. Ehm ... takže! Moje milá eM. Já se barvila bahenní hennou tři roky a Ty ses jako vůůůbec neobtěžovala se mě zeptat na nějaký rady, jo? Dobře, Píšu si! :-P
    Ale k článku samotnýmu - jsem ráda, že ses do toho dala a že Ti to tak krásně chytlo. Moc se mi Tvoje nová barvička líbí. Škoda, že se nedělá i nějaká blond henna, taky bych do ní šla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak blonĎatá henna se náhodou dělá - Logona gold blonde, ale je to teplá zlatavka, takže pokud jsi platinovka, asi nic pro Tebe. ALe protože je tu těch stesků, všetně těch mých, na blond hennu už docela dost, rozhodla jsem se, že do toho půjdu a uvidíme ;)

      Vymazat
    2. jo a vždycky si můžeš udělat radost bezbarvou, nebo vitaminovou variantou ;)

      Vymazat
    3. Jenže píšou, že i ta bezbarvá není vhodná na světle blond vlasy.. fňuk :(

      Vymazat
    4. No, počkej, to je ale bbost, napsat to tam musí, ale mně ta bezbarvá, ani vitaminová )a tam už nějaké to barvivo trochu je), ani nenatónovala melíry, natož zbytek vlasů, takže toho bych se fakt nebála.. Naopak, po té vitaminové (zalila jsem ji schválně studenou vodou na zkoušku), jsem měla vlasy světlejší, navzdory jejich tvrzení, že henna nezesvětluje ;)

      Vymazat
    5. Zlatavá s teplými odlesky, to je asi ten kámen úrazu a oč tady Ence, Snow Globe a potažmo mně jde. Já zcela pragmaticky, nepotřebuju platinovou, potřebuju plavou, ale studenou, navíc šediny jsou taky mrchy studené, a nemám za to, že to jakákoliv přírodnina na 6 týdnů obarví a nesleze. Pokud ano, ráda jdu do toho. Je pravdy, že to do detailu nesleduju, takže sem s návrhy! Díky:)

      Vymazat
    6. Fakt?? Tak to je super! Já jsem úplná hennová panna :o) ale to teda asi vyzkouším, no když tak jen na pramenu a když zezelená, budu dělat, že je to nová móda.. vánoční motiv.. :o)))

      Vymazat
    7. Zlatí ze snowglobe: Prosím Tě víš čím to je? Já už Tě mám tak moc zafixovanou jako blondýnečku, že mi nedocvaklo a zapomněla jsem, žes kdysi byla taky na tmavo :-). Tak promííííň. A děkuji prosím za pochvalu, jsem ráda, že se Ti líbí barvička!!!!

      Vymazat
    8. Enko já se moc těším na Tvůj zelený punk pramen teda ala vánoční motiv (jsi mě zas dostala), budeš v Ově "in" :-))) a neboj já myslím, že to nebude tak horké....no já už hennová panna nejsem hihi :-)) - počkej na článek od Míši, teď jste ji ukecaly a ona to chuděra bude muset spáchat na sobě :-)..bo já Vám s tím blond nepomůžu, já byla blond do zrzava ale to už je strašně dááávno, v minulém životě !-)

      Vymazat
  19. milá eM, děkuji moc za vzpomenutí v článku, udělalo mi to fakt radost! :) a jsem tady ráda, že jsem přispěla svou troškou k Tvému rozhodnutí hennu vyzkoušet ;) moc Ti to sluší a při popisu jsem se fakt pobavila :D henna umí vlasy neskutečně ozdravit, mně vůbec nerostly, zastavily se na jedné délce a ať jsem zkoušela všechno možné, dál to nešlo .... pak jsem zkusila hennu a přírodní kosmetiku a vlasy rostou jak divé! ;) o lesku a jejich síle ani nemluvím, takže doufám, že budeš spokojená s dalšími barveními čím dál víc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lištičko, nemáš vůbec zač, protože mě udělal radost Tvůj článek a dost mě nakopl, tak jen předávám štafetu :-).....Děkuji mnohokrát, jsem ráda, že je moje barva hezká a byla to zábava pro mě, tak jsem ráda, že ses bavila i u čtení :-)........Jako ta kvalita vlasů je prostě perfektní, vlasy nekrepatí, lesknou se nádherně, dokonce ani už nepoužívám tužidlo a užívám si to, že mi nijak různě neodstávají a spíš se tak přirozeně vlní...huráá:-DD

      Vymazat
  20. eMinko, to je paráda! Khadí henna mě láká, ale používám Lushí a moc mi vyhovuje její barva a tak trochu se bojím experimentovat. Ehm, říkám já, která jsem poprvé hennu dávala na blond vlasy a byla to změna jako prase (s prominutím). Mám totiž pocit, že se bude snadněji aplikovat než ta hodně drsná od Lushe. Kámošky mě teď přesvědčují, že ta blond barva mi slušela více, ale já raději budu zrzka a budu mít vlasy v cajku než je ničit chemií. Zvlášť když geny mi nastavují dost odstrašující zrcadlo (aneb když mě děsí hlava vlastní máti). No, každopádně Tobě to sekne, parádně Ti to chytlo a přeji příjemné hennování do budoucna. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelínko, jsem ráda, že se Ti článek líbí. Úplně Tě chápu, že se bojíš experimentovat, pro mě toto byl vrcholný experiment s vlasy za dlouhou dobu:-)...Na blond hennu to muselo chytnou teda efektně! Mě se každopádně moc líbíš jako zrzka a pokud je to Tvoje přirozená barva není důvod to měnit, max můžeš přizrznout tou hennou :-) ale když Ti vyhovuje Lush tak není co řešit...Jó zrcadlo a máti, tak to máme úplně stejný, moje máti mi dlouho nastavovala blonďaté zrcadlo a v dobách temnějších předrevolučních, to byla ryzí chemie :-)).....ale pořád s vlasy hrozně vyvádí..
      Jsem ráda, že se Ti moje vlásky líbí. Měj se moc krásně!!!!!

      Vymazat
  21. No tak tímto článkem mi jdeš akorát ,,do rány". Právě mám cca měsíc po chemickém barvení a chystám se přesedlat na hennu. Všude jen čtu jak nechytá na odrosty po chemickém barvení atd., od okolí stále slyším, že budu mít matné zacuchané vlasy (ne, že bych jim věřila, jen informuji jaké mají lidé předsudky). Takže moc díky za report. Já tedy barvím na černo, takže to bude možná trošku komplikovanější a asi se raději poradím, jestli ,,nepředbarvit" bezbarvou variantou. Vážně jsi mě nakopla a vyzkouším co nejdřív :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda Dee, že jsem se tématem trefila :-)...ono kolem toho přírodního barvení se spousta mýtů záleží jakou barvu použiješ a jaké máš vlasy je to individuální, proto jsem i vypíchla článek Lišky, ať ty předsudky zlomíme :-). Já neměla ani tak předsudky jako strach o ten odstín :-)). U černé barvy samozřejmě je to trošku jiné, záleží jestli chceš hodně chladnou nebo Ti nevadí teplejší tón, ale myslím, že by to mělo chytit dobře, když máš měsíc po chem. barvení - s tou bezbarvou variantou fakt nevím, jestli se něco vyřeší....ale zkus, to fakt nevím...Tak držím pěsti a když tak podej report, doufám, že mě nebudeš pak proklínat !-D

      Vymazat
    2. Tak jsem o popletla. Má se předbarvit nějakou červenou hennou. Mám totiž hodně světle hnědé vlasy...když to nazvu vznešeně a dle jejich vzorníku... Klasickou pochcanou slámu, když to nazvu tak jak to je :D Pak mám jeden odbarvený pruh na blond. Takže jsem objednala i červenou a asi raději předbarvím odrosty + blonďatý pruh a černou pak nahodím na celé vlasy.
      Jinak když už jsem byla v tom objednávání na Khadi e-shopu, tak jsem objednala práškový šampon, tak jsem hooodně zvědavá.
      Strach z odstínu mám taky, na tak světlé vlasy chytá černá spíš čokoládově, což mám obavy, že by mi neslušelo, takže uvidíme.
      Moc si neumím představit teplý a studený tón u černé ale předpokládám, že studený by byl podobný černé s modrými odlesky, což teda já moc mít nemůžu - jsem na to moc světlá. Takže ten teplý tón by snad neměl být problém, takže to risknu a uvidíme :)) Vědět určitě dám ;) A ještě jednou děkuji za nakopnutí ;)

      Vymazat
    3. Jó předbarvení červenou doporučujou i v návodu, tak pokud máš odrosty a nestejně barvené vlasy, tak to asi bude lepší a pak ta finální barva bude všude aspoň stejnoměrná a nebudeš mít nechtěný melíry atd....
      Já myslím, že když se mluví o studeném tónu u černé, tak se to myslí jak pro sněhurky s tím modravým odleskem a to fakt sluší jen někomu...takže pokud toto nevyžaduješ tak se toho nemusíš bát si teda troufám tvrdit, bo já mám tmavě hnědé vlasy, které když do nich nejde světlo vypadají fakt dost tmavě, ale na sluníčku a na světle se právě projevujou ty odlesky zrzavé...:-)

      Vymazat
    4. Co se týče šamponu v prášku, tak na to už asi trpělivost nemám ani čas :-), protože myju vlasy ráno než jdu do práce...ale pokukovala jsem po těch olejích na vlasy od Khadí a tam se asi nechám zlákat :-)

      Vymazat
  22. Barvím chemií, protože henna nemá ledovou blond nebo platinu, a teplé odstíny mi nejdou....Když jsem měla ale tmavé období tak jsem barvila hnědou hennou a byla jsem s kvalitou barvy ale i vlasů hodně spokojená....byla taková hodně do studena a tu jsem mohla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné Vendy, že Ty máš specifický chladný odstín, který Ti mimochodem moc sluší, a na to příroda není....tak Ty jsi měla tmavé období? :-) to já měla i blonďaté ale vždycky do zrzava, takže s hennou si rozumím...kvalita vlasů je nesrovnatelná, pořád koukám na ten lesk :-). Měj se fájn.

      Vymazat
  23. Barvím "samodomo" chemicky, chci to mít vždycky co nejrychleji odbyté a nemám ráda, když se s tím musím dlouho "crcat". Ale bavilo mě sledovat tvůj "experiment", to zas jo. Soucítím s šedinami, i když je mi jen něco přes třicet, na mnoha místech na hlavě mám barvu vlasů jako mnohý sedmdesátník. Ještě, že máme ty barvy, že? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Barb, i já barvila vždycky samadoma a chemicky a konečně jsem do toho praštila :-). Časem doufám, že už se s tím nebudu muset dlouho crcat jak píšeš !-¨) a zautomatizuju si tento úkon, a dvě hoďky mít barvu na hlavě mi až tak neva....Díky za soucítění....no co naděláme, pravda i já bych se s nimi mohla rovnat kdekterým padesátkám čí možná i výše...barva je jediná záchrana jak vypadat fakt na svůj věk hihi

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate