pondělí 4. listopadu 2013

Křeslo pro hosta: Blbiny z e-bay aneb korejská sestřenka

podle Enky Quanium

Zdravíme Vás všechny při pondělku,

dneska na mém blogu opět hostuje milá Enka.
 Jsem ráda, že si vybrala takové nosné téma, protože já jsem ebayem nepolíbená 
a takovou skvělou zprávu bych Vám podat nemohla....:-)

Tak si to hezky užijte!


Když jsem před časem začala číst blogy a zjistila, kolik kosmetiky 
se dá koupit na netu za pár dolarů a jak snadné je zřídit si paypal, na nějakou dobu jsem tomu propadla. 
Dobrá zpráva je, že ebayitida je choroba léčitelná, jsem důkaz, už pár měsíců abstinuji.


Proč? No protože jsem tam nakoupila skoro samé blbiny :o)

Většina už skončila v koši, ale tohle mi zbylo:

Highlighter



Proč jsem si ho koupila, je jasné. Protože přece tak trochu vypadá jako Météorites Voyage od Guerlaina, který si nikdy v životě nekoupím, 
sto liber za pudr bych dala jen v případě, že by mi z obličeje odmazal dvacet let. 
Ehm, asi nevíte o něčem, co to dokáže, že? Ani deset? No tak nic :o)


skoroguerlain

No, nevypadá to jako Guerlain a ani to nefunguje. Teda, nějaký náznak lesku to udělá, ale téhož docílím i stínama She za 40 korun.. 


nahoře vrstva, dole rozmazáno

Navíc vydrží na obličeji tak 10 minut, ráno nanesu a než dojdu do práce, je pryč.. 
Cena 4 dolary (neomlouvá)

Volcanic clay



lepidlo

Neodvažuji se odhadnout, z čeho je to vyrobené, tipuju tmel na okna smíchaný s vteřinovým lepidlem. Princip je jednoduchý. Napatlat na obličej v místech, kde máte černé tečky, nechat uschnout, sloupnout i s fujtajblem. 
Ale jako jo, celkem to funguje, nějaké ty špuntíky to vytahá, ale sundat to z kůže je akce pro otrlé. Přilepí se vám to k obličeji tak důkladně, že při odtrhávání máte pocit, že jde dolů i ta kůže. 
Navíc já vyrábím tuku tolik, že do druhého dne se uprázdněné krátery znovu naplní a celá akce je k ničemu. A používat to denně, tak takový masochista nejsem a navíc se bojím, že bych se brzy dopracovala k obnažené lebce.. 
Tak hledám nějaké nové využití, mám v plánu zkusit tím slepit třeba rozpadající se boty..
Cena 4 dolary




Mizon snail gel cream




Tak tohle jsem si celkem oblíbila, už jen proto, že mě bavilo šokovat kolegyně (blogosféry neznalé) tím, že si mažu obličej šnečím slizem :o)) Naštěstí jsem se z něj nikdy neosypala jako Bald and Pale, její článek o tomhle doporučuju, málem jsem se u něj potrhala smíchy! Šnekogel pro mě byl docela příjemné mazadlo, neštípal, nemastil, nesušil, ale v průběhu druhého balení jsem objevila existenci Biofáze 
a šnek šel do kopru.. 
Cena 6 dolarů


nepočteme si....

Tadáááá! Vítěz! Ze všech blbin blbina největší. 

Vibrační vejce 

 O pudru s vibračním aplikátorem jsem se dočetla u BaP. 
Reflex “to musím mít” okamžitě zafungoval, ale protože jsem holka spořivá (muhehe) a pudrů mám nadbytek, rozhodla jsem se pro levnou variantu, tedy jen vibrátor bez pudru. 



A fakt je, že za ty prachy ta sranda stála. Je to takové trochu větší Kinder vejce, které skrývá houbičku na aplikaci pudru. Hubku v pudru smočit, zapnout 
vibrace a pudr je vám vtlučen do obličeje. Funguje to parádně, ale jen do té doby, než se vám ta hubka zamatlá a vy pocítíte potřebu ji vyprat. A ouha.. 
Ona je tam napevno přilepená.. A něco mi říká, že když to vyperu celé, mám dovibrováno.. 
BaP měla dražší verzi s hubkou sundávací a vyměnitelnou, ale já chtěla ušetřit. Dobře mi tak :o)
Cena 8 dolarů


chtělo by to vyprat

Bonusová blbina: Šnečí maska jako dárek k nákupu



Při pohledu na složení a hlavně návod (v případě potíží vyhledejte dermatologa???) mě přešla odvaha to zkusit. A navíc je šnečí extrakt až na konci složení, asi proto je šneček na obalu tak malinký :o)
Kdo je tak odvážný, že by ji chtěl vyzkoušet, nechť se přihlásí..



K té korejské sestřenici.. 
Taky vás tak baví, jak korejské eshopy balamutí celní uřady tím, že na balíčku uvedou gift? To asi čeští celníci žasnou, kolik lidí v Česku dostává dárky od korejského příbuzenstva.. :o)))

A co vy? Kolik blbin máte z e-bay? Prosím, nenechte mě v tom!


 :o))


Děkuji eM za opětovné pozvání do křesla!


E. Q.


P.S.: Milá Enko není zač - kdykoliv! :-)

42 komentářů:

  1. Milá Enko gratuluju a děkuju - ještě teď mám pusu od ucha k uchu a bolí mě už svaly od toho, jak jsem Tvůj článek editovala a pořád se u toho smála :-)) - při pondělku balzám na nervy!
    Jako na toho šneka nemám odvahu a ani Guerlainy či neguelainy mě moc nelákaj....teda ale co bych fakt chtěla je to kinder vejce a vibrátor v jednom !-D a to dokonce ani pudry nepoužívám :-))....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá eM, konečně jsem dorazila domů z práce.. Děkuju nastotisícrát za slova chvály, jsem moc ráda, že jsem Ti zpříjemnila pondělí :o)
      Šnečí věci jsou jen pro dobrodruhy jako já :o)
      No a ten Guerlain.. však víš, jak jsme v Douglasu zamířily jak střela na cíl, každá k té své milované značce.. srdci neporučíš :o)

      Vymazat
    2. Chápu to Enko chápu, a jsem zvědavá k jakému regálu zas nás bude táhnout srdce příště :-).....

      Vymazat
  2. Hahá! :D Taky jsem se velmi pobavila, děkuji pěkně. Jsem taktéž e-bayová panna a jsem tomu ráda. Hodlám si svou neposkvrněnost ještě chvíli zachovat. Naštěstí nejsem typ, co má potřebu kupovat věci jen proto, že jsou levné (snad jen ten vibrátor... :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byť i já jsem tou pannou z ebaye, tak si říkám Luci, jestli se o něco neochuzujeme - taková sranda za pár kaček....jako ten vibrátor mě fakt dostal :-))

      Vymazat
    2. HaLucie, rádo se stalo :o) pobavit vás, dámy, bylo mým cílem. A to vejce je fakt sranda, přemýšlím, že tím obdaruju na vánoce kamarádky :o)

      Vymazat
    3. Jéééé Ježíšek bude snášet vibrační vejce. Enko takový vtip určitě kamarádky ocení :-)).....a bavíš skvěle!

      Vymazat
  3. Na Ebayi nakupuju, naposled asijske blbiny :). Jinak, meteority jsou i za 1200 Kc (pri sleve 20-300 uz to tak neboli) a oblicej tak rozzari (ne trpytkama) a omladi, ze bez nich nemuzu byt :). Vrele doporucuju :).

    http://www.feelunique.com/p/Guerlain-Meteorites-Compact-7g

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucifrído Ty jedna pokušitelko!!!! :-D
      Hele tak my si možná ty koule koupíme s Enkou na půl a pak bude vždycky jeden týden krásná a mladá ona a pak zas já :-)....
      No vidíš, dyť já v tuttoboxu dostala vzoreček meteoritek...
      a to mi řekni: jiný rozjasňovač Ti takto zázračně nefunguje?
      Ale co by člověk za věčné mladí nezaplatil, že. Rozmyslím si to :-D

      Vymazat
    2. :DD muhehe :D
      No, ja si proste pripadam jedine s koulema/ci presovanyma meteoritama jako vyzehlena a vyphotoshopovana :D nic jinyho mi to neudela... ted jsem si zvykla nanaset ty presovany kabuki stetcem a to je panecku! akorat mi dochazej, tak hlidam 30% slevu jak ostriz :D a jako bonus krasne vonej :)

      Vymazat
    3. Teda, a to se dá dojít s něma i na dno? Hm, nasadilas mi meteority do hlavy :-), ale mě by se asi více líbily ty presovaný, já to s koulema moc neumím, ale dneska budu poctivě trénovat s tím vzorečkem, a uvidím, jestli pocítím nějaké omlazení :-), bych to nutně potřebovala.

      Vymazat
    4. Milá Lucifrid, ty lisované meteority samozřejmě dávno vlastním (to bych nesměla číst Mooru, žejo), kupováno právě na feelunique se slevou, ale já bych chtěla ten Voyage, který teď mají dokonce za 130 liber!!! (asi že vánoce..) a chci ho proto, že je tak strašně drahý a nekoupím si ho proto, že je tak strašně drahý, páč je na něm asi drahá jen ta krabka. Vysvětlení hodné blondýny :o)) a lisované kule jo! Ty jsou skvělé a vůně je dokonalá. Podepisuji!

      Vymazat
    5. em, s tema lisovanejma da, s koulema asi ne :).

      Enko, jo, ten Voyage chapu :). A jsem na tom stejne :DD. Chci ho, ale nekoupim ho :).

      Vymazat
    6. 130 liber? Upadli, ne? Jo, nemá každý haluz jako Moora, že koupí refil za šest stovek.. :o))

      Vymazat
    7. ze jo, refill by mi taky stacil :D

      Vymazat
    8. Jako holky asi jsem si udělala jasno, s koulema jsem to nezkoulela - efekt u mě minimálně viditelný, potřebuju asi silnější dardu v mém věku už mě jen tak něco nerozjasní, takže spíš se poohlídnu po něčem "tekutém".....:-))..Ale jako vypadají fakt krásně, mít ty prachy tak to koupím kvůli tomu obalu a souhlasím voní moc pěkně :-)

      Vymazat
    9. Tak samotne koule proste ten efekt neudelaji :). Ale kdyz se nakombinuji ze spravnou kosmetikou... Ale je fakt, ze ja radsi pouzivam presovany nez koule, hlavne posledni dobou :).

      Vymazat
  4. Muhehe! Pardon, ale nedá mi se nesmát. Já toho mám z e-bay dost, ale nikdy jsem si nekupovala věci jen tak zbůhdarma, takže mi žádná vyloženě kravina naštěstí nepřišla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen se směj Ani, já jsem vysmátá už od rána z toho článku a to jsem ani nepožila :-). Fakt jako nepřiznáš ani jednu kravinku, jo?
      Já věřím, že Enka zas jako zbůhdarma, i když téměř zdarma, nenakupovala, určitě tam byl ten hlubší motiv !-)) - věčná krása a mládí a spol :-)

      Vymazat
    2. Milý Ananásku, vyvolat smích bylo mým cílem.. Se hodí, takhle při pondělku :o)
      Dík za pudřík, je bezva!
      A dnes jsem si na tebe vzpomněla v půl šesté ráno, když mě vzbudil "blijící" holub. Teda já obecně platím za milovníka zvířeny, vraždím jen komáry a vosy (na tři metry chemií), ale ty kretény bych střílela. Už jen proto, že mi chodí s.át na balkon.. grr..

      Vymazat
    3. Vidím Enko, že i Ty máš svého holuba :-)...u nás jich je strašné hafo na náměstí a tam teda s..ou fest a ačkoliv nebydlím od centra daleko, tak k nám nedoletí - oni ptáci se celkově u nás bojí těch koček za oknem a na balkoně, jednu dobu měli kočky docela zábavu snažit se je chytnout :-)...takže zkuste sošku kočky za okno !-DD

      Vymazat
  5. Já na ebay kupuju hlavně doplňky, kosmetiku jenom ověřenou (Missha apod.), trochu se jí bojím. A šnečí sliz mi přijde tak nechutný, že ho ani nikdy nechci zkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já viděla Tvoje nákupy a strašně se mi líbily ty kočičkové šátky a spol, to bych si dala líbit takové tretičky...na kosmetiku si troufám zatím jen v českých vodách....oj na šnečky taky nemám odvahu ani je jíst ani si je mazat na ksichtík :-)

      Vymazat
    2. Šnečí sliz je nechutný, co si budem nalhávat :o)) Ale jak už jsem se víckrát zmínila, když to zabere.. jsem ochotná testnout ledacos..

      Vymazat
    3. Připouštím ale, že bych spíš než je jíst byla schopná je patlat na ten obličej, to zas jako jo :-) - pro krásu a věčné mládí ledacos, ale ještě že jsou ty biofáze a hyalurony a plno hezkých kytiček, že k tomu zatím nemusím sahat :-D

      Vymazat
  6. To mne pobavila. Na kosmetiku z ebaye nemám odvahu. Máme nějaké šroubováčky a podobné blbinky a na ty při výrobě či opravě šperků nedám dopustit. Kamarádka si koupila Rolexy a byly pravé, měla štěstí, dobrá cena...což já jsem nechápala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo Rolexky přes ebay to je pro mě vrchol odvahy :-). Já jednou hrozně přemýšlela, protože jsem si chtěla koupit pouzdro na foťák za třetinovou cenu než se tady běžně prodává a to je velká motivace a stejně jsem nakonec do toho nešla. Jsem asi zabitý případ :-)

      Vymazat
  7. "Neodvažuji se odhadnout, z čeho je to vyrobené, tipuju tmel na okna smíchaný s vteřinovým lepidlem. Princip je jednoduchý. Napatlat na obličej v místech, kde máte černé tečky, nechat uschnout, sloupnout i s fujtajblem. "

    teda toto ma dostalo do kolien asi najviac :-D ako vtipne napísaný hosťovský príspevok, dúfam, že ten úškrn na tvári mi vydrží kým nepôjdem spať :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Suzi, doufám, že vydrží :o)) ale ta konzistence je fakt neuvěřitelné lepidlo, nikdy jsem nic takového neměla.. je problém to umýt z rukou, fakt šílenost!
    Btw, krásný swap s Nikolkou, brala bych oba balíčky!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teraz si ho opäť predĺžila svojim komentárom, takže určite vydrží :-) ďakujem za obe :-)

      Vymazat
    2. Velmi rádo se stalo. Přeji dobrou noc a ještě lepší ráno!

      Vymazat
  9. Hehe, výtečně napaná recenze. Bavila jsem se od začátku do konce :D Nejlepší hláška Šnekogel :D Já si nijak moc z eBaye nekupuju, už kvůli pochybné kvalitě čínských a vietnamských věcí. Jako korejská kosmetika má nějaké své přednosti, ale moc jich není. Nejraději tam nakupuju peněženky, potože to je pro mě docela spotřební zboží :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :o)) korejská kosmetika mě svého času fascinovala, ale od té doby, co se snažím vyhýbat silikonům, mám celkem utrum. A dekorativka je většinou rozkošný obal, ale obsah nic moc..
      Peněženkám, kabelkám a podobným věcem zatím odolávám, ale sama nevím, jak dlouho mi to vydrží :o)

      Vymazat
    2. No vidíte a třeba peněženku bych zrovna tam nekoupila, i když chápu, že to je spotřebák, já to mám ulehčené tím, že moje kamarádka je prodává a když si u ní koupím nějakou čupr tak mi vydrží sto let a vůbec je pak nekupuju - to samé s kabelkama, ale ty teda střídám mnohem častěji :-)
      Ale třeba taková Missha ta je korejská? Je to dost chválené, jinak se vůbec v korejské kosmetice nevyznám, to už by bylo moc :-)

      Vymazat
  10. hahaha tak to som sa pobavila :D premyslam, aku blbinu mam doma ja, ale asi ziadnu, asi preto, ze stale nemam zriadeny paypal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemít paypal je celkem spolehlivá obrana :o)
      A těch blbin, co už jsem vyhodila, aniž byly zdokumentovány.. jednu dobu jsem musela koupit fakt skoro všechno, o čem jsem si přečetla.. ale jak jsem psala, momentálně abstinuji a jde to bez problémů :o)

      Vymazat
    2. Nápodobně taky nemám ani pay ani pal :-))...jako byla jsem fakt v pokušení jednou s tím pouzdrem na foťák, ale nějak mě to přešlo, občas to na mě příjde, když čtu co za čupr věci tam ostatní kupujou....ale odolááváám jak můžu (aspoň něčemu:)

      Vymazat
  11. Holky, to jsou tedy blbinky :D. Enka je číšlo, vážně skvělá :). Jsi moc hodná, že jí takhle dáváš prostor se vyřádit :).
    Moc jste mě pobavily. :)
    PS: eM, ty se chystáš do velkoměsta? :)
    Janie

    OdpovědětVymazat
  12. eM je úžasná, protože já zatím odolávám založení vlastního blogu a díky její velkorysé nabídce se můžu realizovat :o)
    a číslo, to já teda jsem :o) a děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó tolik chvály na má bedra holky - to velmi potěší. A mě to moc baví, že u mě Enka píše, vždycky se pobavím tak proč nedat prostor :-)
      Jó Enka je super číslo :-)
      Janie, jsem ráda, že jsme Tě pobavily. Omlouvám se, že nestíhám psát maily, napíšu. Papa měj se krásně!!

      Vymazat
  13. Právě se chystám vyzkoušet, pro mě neznámou, kosmetiku Missha (http://misshashop.cz/). Zajímalo by mě, zda s ní máte zkušenosti a doporučily byste mi ji? Budu názory za rady. Děkuji.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate