čtvrtek 13. února 2014

eM lakuje: Chameleon i Nuda od Catrice + NYC

Zdravím Vás opět,

po té, co jsem se vyloženě vyspala a vyležela ze své nemoci  a pomaličku se vracím do běžného života (jinak superrychlá eM se dneska doslova ploužila do práce....) A jsem tady opět z novým kosmetickým článkem. 
Jak víte, lakování je činnost, která mě baví hodně a jsem věčně na stopě nějakým zajímavým barvám, které ještě nejsou zastoupeny v mé sbírce. 
Myslím, že barvičky dokážou povzbudit nás všechny, tak doufám, že Vás článek potěší nebo aspoň zaujme. Jak už název napovídá spektrum barev bude dneska opravdu zvláštní  - od chameleona přes supernovu až po nudu :-).

Tak pojďme na to:

Chameleonem nazývám jeden jedinečný lak od Catrice a myslím, že si tento název plně zaslouží, ale určitě si zaslouží i svůj výrobní název a to - The Genius in the Bottle. Na tento lak už upozorňovala tuttobene a já přicházím téměř s křížkem po funuse, protože tento lak v kolekci Catrice končí a je v sezónním výprodeji značky, proto jestli ho ještě někde zmerčíte v regálech (u nás už je beznadějně vyprodán) určitě stojí za to po něm sáhnout. Já ho totiž kupovala ještě v době, kdy žádný výprodej neprobíhal a to dceři k vánocům.
Byla jsem sama na něho strašně zvědavá, protože uznejte - v lahvičce vypadá opravdu překrásně...



Samozřejmě asi už jsme všechny zažily to, že se lak jinak tváří v lahvičce a jinak na nehtech, ale myslím, že se shodneme, že tento lak nezklame. Je to opravdový chameleon, protože na každé fotce vypadá jinak. Mění totiž svou barvu podle toho, jak na něho dopadá světlo.





Co se týče uživatelských schopností, ani tentokrát mě Catrice nezklamala. Štěteček je akorát široký, barva se dobře roztírá a i když by člověk u takové zvláštní barvy čekal určité zádrhele v konzistenci, nic takového se nekoná - barva nepruhuje a zasychá velmi dobře. Já jsem nakonec lak ani nefixovala top coatem a vydržel mi na nehtech pěkné tři dny. Postupně se mi akorát ošoupávaly konečky.


Barva je to nanejvýš zajímavá a opět má luxusní nádech  - prostě zlato a drahé kamení !-). Myslím, že se bude i krásně vyjímat jako doplněk třeba ke zlatým šperkům a k malým černým, na nějaké to plesání atd....Ale i všední den tento lak dokáže krásně prozářit....


Další láček od značky Catrice, který mě lákal k vyzkoušení je překvapivě prostě "nuda". Je to tím, že bych ráda měla ve své sbírce kvalitní "nude" laky, protože občas mám prostě chuť na nenápadnou a jemnou eleganci při všech těch barevných výstřelcích. A kvalitních nude laků je opravdu málo, především co se týče výdrže, těch pár laků, co doma mám, mi moc nedrží a proto po nich téměř nesahám. 
A jak je na tomto tento lak odstínu "Don´t tell Mademoiselle!?

(Myslím, že už jsem to zmiňovala, že moc oceňuji vtipné názvy laků na nehty a Catrice má zajímavé názvy i u další dekorativky a tak si aspoň já lépe lak či stíny zapamatuji než třeba podle nic neříkajících čísel...)




Musím říct, že tento lak mě překvapil a hned dvakrát. Poprvé mě překvapil tím, jaký odstín to vlastně je a tím akorát podpořil mou teorii, že pod pojem "nude" se toho dá skrýt opravdu hodně. Tento lak má tělovou barvu, ale už se odstínem blíží jemné broskvové, prostě výrobci do téhle nudy kápli více oranžové než bych čekala. Ale nakonec musím uznat, že jsem si odstín oblíbila. Je to prostě nenápadná barva, ale velmi teplá, která nehtům lichotí - vypadají upraveně a velmi elegantně. A i takový odstíny dokáže potom upoutat pozornost.



Lak vypadá zvlášť pěkně na dlouhých nehtech, což teda na mých fotkách neuvidíte, protože jsem fotila lak v době, kdy jsem měla nehtíky kratičké....
Po druhé mě tento lak překvapil a to pozitivně svými uživatelskými vlastnostmi - konečně nějaká nuda, co funguje!!-D Kromě toho, že kryje velmi dobře - na nudu myslím akorát - není plně krycí, ale při dvou vrstvách kryje mnohem lépe než všechny moje nudy dohromady. Ale u nude odstínů zase určitou nekryvost toleruji - nevadí mi, nakonec to vždycky může vypadat a la francouzská manikúra...Podmínkou ale je pro mě výdrž a zde láček splnil, co jsem od něj čekala - tři dny bez nehody. Pravda, byl zafixován top coatem, o kterém ještě bude řeč, ale upřímně některým lakům nepomůže ani sebelepší topcoat a začnou prostě praskat a odlupovat se a vypadají hodně nehezky....


Když si chci někdy nějakou "nudu" a především krémovky nějak ozvláštnit nebo vylepšit a nechce se mi hned běhat po obchodech a kupovat si další odstíny, tak použiju efektový top coat od NYC Supernova
Myslím, že malá zmínka už o něm na blogu proběhla, ale já se k němu pořád vracím a mám ho moc ráda, stejně jako jeho bratrance turbo dry topcoat, který patří mezi nejlepší top coaty, které můžete koupit v drogérii. 
Supernova není nijak pozadu, a když ji aplikuji na nějaký lak, dokáže prodloužit krásně výdrž laku a ještě udělat jemnou parádičku. V průměru tady mluvím o třech dnech i více, ale pro mě osobně tři dny stačí, protože měním lak dvakrát do týdne cca po právě třech dnech.


Aby nedošlo k mýlce, Supernova není žádný glitrák ani nějaká laciná hvězda. Je to opravdu průsvitný top coat obohacený o jemný shimmer, nic nápadného, nic křiklavého, nic nevkusného nečekejte  - žádné velké kousky glitrů - nic. Prostě jen hvězný prach - shimmer. (Třeba NYC má i glitrové top coaty např. Lights Camera Glitter)


Tento lak dodá prostě krémovkám jemný lesk a světlo se na něm hezky vytančí. Třeba tmavě rudý lak dokáže proměnit k nepoznání, ale jemné laky zásadně nemění, jen oživí....




Myslím, že tento efektový top coat určitě stojí za povšimnutí a může udělat hodně dobrou službu, a když ještě využijete nárazových slev, bude to spojení příjemného s užitečným :-)


A co Vy, máte některý z laků doma a jak jste spokojeni? Používáte efektové top coaty?
Pěkný den Vám přeji a brzy zase nablogovanou!

30 komentářů:

  1. Marci, teraz sa budes smiat, ale presne obe tie laky od Catrice mam aj ja a nazor je uplne totozny. Ten ,,Chameleon´´ mam velmi rada, aj v lete na pedikuru, je prekrasny na slnku. A ten druhy ruzovy mi tam stoji a vôbec ho nepouzivam. Zdal sa mi super, ale na nechtoch ma vôbec neoslovil :-) Dnes sa chystam na lakovy zatah do DM :-DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juli to mě vůbec nepřekvapuje :-), vidím, že jsme velice podobně naladěné! Budu muset zkusit chameleona v létě, to máš pravdu, teď toho sluníčka moc není, ale i tak nadělal spoustu parády....No to samé ten nude, v lahvičce jsem čekala, že bude malinko jiný odstín. Jsem zvědavá, co ulovíš v dm za laky, těším se na inspiraci od Tebe!!! :-DD

      Vymazat
  2. Mně se dnes asi nejvíc líbí ten nude s tím krásným topcoatem. Nude mám také od Mademoiselle. Hezky drží a kryje, vážně super nude, ale ne nudný.

    Chameleon je krásný, ale není pro mne. Mám takový pocit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě Don´t Tell Mademoiselle určitě musí krásně slušet, ten top coat mu dodá takový decentní lesk, líbí se mi více s tím topcoatem. Myslím, že chameleona se vůbec nemusíš bát, věřím, že bys ho krásně sladila právě s nějakými nádhernými šaty na ples nebo nějakou vyjímečnou situaci, určitě by Ti slušel. Já jsem se v první chvíli taky na něho tvářila zvláštně a zvykala si, ale je fakt, že jsem si zvykla rychle :-))

      Vymazat
  3. Mám jednoho chameleona od she, který je tomu tvému dost podobný! :)

    Ten jemný topper je moc hezký a decentní, já mám toppery samé výrazné a řvavé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. She mají taky spoustu krásných odstínů, občas si tam taky něco vyberu......No právě s těmi topy je to tak, že si člověk pořídí nějaký pořádný efekt a tento je opravdu jen jemňoučký, takže se dá využít různě a kliďo místo průsvitného top coatu.

      Vymazat
  4. Ten efektový lak se mi líbí a to na podobná zdobení moc nejsem. Nejradši mám čisté krémovky, flitry musejí být jen velmi velmi jemné a decentní. No, jinak jsem chtěla poznamenat, že pro opravdu nadšené zájemkyně o barvu chameleona od Catrice bude jistě sehnatelná. V první řadě to bude asi napodobenina Peridotu od Chanelu, ne? Takže soudím, že Chanel se pokusily patrně napodobit i další levnější značky a těch barevných verzí bude vícero. Komu se líbí a výprodeje nestihl, pátrejte. :-) Já si pořád říkám, že bych si fakt měla pořídit jeden neutrální lak na dny, kdy nemám chuť nebo čas na pečlivý malování výrazných barev. No, pořád ho nemám, ale zaujal mě napříč blogy momentálně dost chválený Essence v takovým jemně mléčným odstínu, nepamatuju si název. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten efekťák je opravdu decentní, a je to přesně pro holky, co neprovozujou nail art - jako já !-), u mě je největší zdobení dát si glitrový lak nebo kombinovat dvě barvy :-). Teda Peridot od Chanelu neznám, ale máš pravdu myslím si, že právě spousta levnějších značek napodobuje ty high end a existuje ke spoustě výrobků duplikát v levnější verzi - pro nás normální smrtelníky....No právě, taky pořád hledám ten správný "nude" lak úplně neutral, zatím jsem ten dokonalý nenašla, ale nevzdávám to :-) Essence laky mají sice pěkné odstíny, ale kvalitou mě moc neberou, nevím, možná jsem asi až příliš zaujatá, budu muset nějaké vyzkoušet :-)

      Vymazat
    2. Já moc neefektuju, baví mě trend zdobení prsteníčku, začala jsem to tak praktikovat, že si přetáhnu něčím navíc vždycky jeden nehet. :-) To je maximum, co snesu, pofiltrované nehty považuju většinou za kýč. Jsem skrblík, peníze za lak od Chanelu bych prostě nedala. Pro mě jsou to barvy jako barvy a klidně si vyberu u Miss sporty. Možná, že kdybych ale neměla od přírody tak mizerné nehty, poznala bych kouzlo dražších laků na o něco delší výdrži. Takhle je mi to jedno a u laků s klidem šetřím. Měl by to být tenhle http://www.essence.eu/cz/vyrobky/nehty/laky-na-nehty/e/product/colour-go-nail-polish-152/ a podle recenzí na tom s výdrží není zas tak zle. (Líbí se mi i to, že je poloprůhledný, na delších nehtech to udělá takovou přírodní francii. :-)

      Vymazat
    3. Zdobení prsteníčku mě taky baví, občas tady i nějaké moje kombinace dávám, ale je fakt, že už jsem to dlouho neprovozovala, naposledy jsem si dala tmavě modrý až černý lak a na jeden prst jsem si dala stříbrný glitrový top, ale více prstů s glitry taky raději moc nelakuju, už to často zavání laciností.....to si rovnou nalakuju GS Stars ty jsou takový kompromis....No za Chanel lak bych taky peníze nevyhodila, třeba jiná dekorativka jako oční stíny nebo tak může být zajímavá a může to být dobrá investice ale drahé laky mě neberou, mám kolikrát problém dát za lak 120 kč :-) zvlášť když je tak střídám a pořád mě baví zkoušet nové. essence je v tomhle za babku i Miss Sporty, takže je to na zkoušení lepší a člověka to tak netrápí, když se netrefí...Tenhle nude mě hodně zaujal, zkusím po něm hodit oko v drogešce, jestli bude, ještě mám zalusk na nějaký francouzský nude od Catrice,....Třeba teď mám takový jemný od Rimmel a kdybych na něm neměla NYC topcoat, tak je v čudu během dne-odstín velmi pěkný, vypadá taky ala french, ale schne fakt špatně, a to není nejlevnější je to Rimmel Pro Salon ze série Kate (opět ta Kate !-) New Romantic...to jen tak mmch....:-))

      Vymazat
    4. Já mám hlavně u kosmetiky obecně cenovou stopku. Jasně, chápu, že pod určitou hranici se jít vzhledem k nákladům nedá a neholduju podezřele levné kosmetice. Ale taky si myslím, že kosmetika z drogerky je plně dostačující a je to spíš o náhodě, co sedne a tudíž se tam dají najít jak super, tak i mizerné kusy. Nejsem líná dát poměrně vysoké částky za oblečení. Oblékat se musím a jedny kvalitní boty mi prokáží lepší službu než troje mizerné. Taky nejsem ochotná vyloženě šetřit na jídle. Dekorativka mě až tak nepálí, protože tu k životu nutně nepotřebuju. :-) A ušetřené peníze ve finále radši proinvestuju za ještě jiné zájmy. Ještě tak péče, pokud opravdu někomu nějaké problémy drží na uzdě určitá pečující kosmetika a zrovna je z ranku toho cenově vyššího, chápu to. Ale opět reakce pleti jsou natolik nevypočitatelné, že po krému za tisíc korun se klidně člověk osypat může. A já osobně si v posledních několika letech z různých pečovátek nekoupila nic přes stovku a jsem naprosto spokojená. (No, možná bambucké máslo v závislosti na výrobci a velikosti balení stovku mírně přeleze.)
      Taky se po něm chci podívat, má to být součást teď aktuální jarní kolekce Essence, tak snad by neměl být problém ho sehnat. Klasické tělové barvy v různých odstínech béžové moc nemusím, ale na tuhle decentní rádoby francii slyším. :-) Jo a mrknu se po NYC topcoatu, to určitě taky. Třeba bude lepší. :-)

      Vymazat
    5. Tvoji stopku Ti závidím, já žádnou nemám a proto taky moje peněženka pořád nadává - nemůžu tady napsat že za kosmetiku neutrácím, protože to není pravda, že jo....:-D ale mám i plno jiných odvětví, kde utrácím stejně ráda....třeba miluju nákup výtvarných potřeb :-D......tam jsem jak děcko v cukrárně!
      A zcela aktuálně a ne úplně mimo téma - zrovna jsem koupila v Hrušce zdejší Lindt čokolády - mají je za úžasnou cenu 47 Kč, jsem na to civěla dvakrát a ještě to čekovala u pokladny, jestli to není nějaká chyba - a fakt! Toš osobního valentýna jsem pokryla touto výbornou čokoládou za bezkonkurenční cenu - nevím jestli to je celorepublikové, ale určitě to zkontroluj, jestli máš chuť na Lindt a Hrušku někde poblíž !-D

      Vymazat
    6. Když ona se ti ta stopka nějak vykrystalizuje i sama podle toho, co si kupovat chceš nebo musíš. Pořád můžu jít ven nenalíčená, ale něco jíst musím a abych do konce měsíce žila o suchých rohlících kvůli tomu, že jsem si musela koupit kabelku, to mě fakt ani nehne.. :-) Jo, někdo to tak klidně má. Já ne, je to spíš o tom, jak má člověk postavený priority. Pro mě z věcí, na kterých se dá šetřit, ale nechci, je to jednoznačně jídlo a oblečení, pak jsou nějaké ty koníčky jakože si rozhodně musím koupit další knížku nebo je dobrý mít peníze na to, aby člověk mohl jít v sobotu do kina a až pak za tím dekorativka. :-) Je pro mě důležitá péče o sebe sama v podobě správný stravy a podobných věcí, pak oblečení, protože to je jaksi věc nezbytná a dekorativka a pečlivě nalíčený obal je taková třešinka na dortu. :-) Jasně, taky si dělám radost zbytečným pátým lakem na nehty, když můžu, ale když ne, tak ne. :-)
      Nic takového poblíž asi nemám, ale v obchodech v posledních dnech potkávám hromady zlevněných čokolád, takže se dá něco vybrat. Holt prodejci vědí, jak chytit Valentýna za pačesy. :-) Lindtku občas i běžné supermarkety mají v akci okolo padesátikoruny, což je luxusní cena, teda, to nikdy neváhám. :-)

      Vymazat
  5. Mademoisellku mám doma a mě moc nenadchla :D Kromě toho, že mi nesluší, právě není ani plně krycí jako třeba Karl Says Trés Chic ze stejné řady nebo Essence Iced Latté či Rimmel Bare Necessities. A duochrom mám podobný od p2 jen nemá tolik bronzový nádech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karl Says trés Chic? Tak to musím mít už jen kvůli tomu názvu. Barva je v tomto případě nepodstatná!!! Díky!

      Vymazat
    2. :D Myslím, že barva by se ti mohla líbit :) Teď jsej ho měla ve valentýnským nail artu;)

      Vymazat
    3. Já vím, že o Karlovi jsi mi psala, ale já ho nějak nemůžu sehnat, koukám po něm a nic...název je samozřejmě super...a určitě ho očíhnu u Tebe na valentýna :-)......Tak aspoň, že jsem konečně vyzkoušela nějaký ten duochrom !-)

      Vymazat
  6. Moc hezká nude, jen co je říct! :) I první lak se mi líbí, škoda, že už je asi docela nesehnatelný. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An jsem ráda, že se láčky líbí, ten nude bys myslím měla normálně sehnat a s tím geniem je to sázka do loterie, škoda že zrovna takový zajímavý odstín končí....

      Vymazat
  7. Ahoj eM, to je fajn, že už je Ti lépe!
    Chameleon mám moc ráda, taky jsem si původně myslela, že tohle není barva pro mě, ale je vážně perfektní. V kombinaci s černým jednoduchým oblečením mu to moc sluší. Ale ještě víc mu to sluší s tmavě modrou, řekla bych.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tutto, to jsme na tom podobně, protože já ho koupila dceři, že je příliš extravagantní na mě a ony takové barvy milujou, no a teď vidím, že je to opravdu vyvedený kousek :-)

      Vymazat
  8. Tak tu Supernovu asi chci :o) další důvod vykopat se z křesla a nabrat směr Rossmann.. :o)
    Hezký den eM!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Supernova je super :-), vypadá decentně i bez jiného barevného laku jen na bezbarvém, když zrovna nebudeš chtít barvit rudě a la Seduction nebo tak....:-)) Tak jsem schválně zvědavá, kdy vyrazíš na tu procházku do Rossmanna !-)

      Vymazat
  9. závidím ti tvoje nehty, já mám nehty hrozný, furt se mi rozlupujou, lak na nich vydrží tak do večera, hrůza a nevím co s tím :( ale teď mám v plánu pokoupit hodně laků z obnovené kolekce Essence, protože se mi jich tam líbí opravdu moc, snad budou tak hezké i naživo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barčo díky moc, no je fakt že jsem měla teď asi měsíc, kdy se mi nehty pořád lámaly a třepily, takže jsem je udržovala na krátkém sestřihu, teď už jsou zase fajn. Ono to je také i výživou, možná jestli Ti třeba nechybí nějaké vitamínky nebo minerály, taky se mi osvědčilo dát vždycky nehtům dva dny oraz a matlat je výživnými olejíčky než jsem zase nalakovala, protože jsem hodně dlouho provozovala styl - nalakovat-odlakovat-nalakovat. Essence mají moc pěkné odstíny, pár jsem dcerám koupila, ale já této značce neholduju, moc mi ty laky nedrží, ale třeba si od dcer nějaký pučím a nafotím !-)

      Vymazat
  10. Tý jo! Tak ten první vypadá úplně jako můj zlatý od Douglasu! Ale fakt! Jestli na něj někde narazím, pořídím, mám tu barvu ráda a Catrice laky mi většinou docela drží. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkáš zlatý z Douglasu? :-) Asi se příště opět podívám na jejich odstíny laků...Musím říct, že jsem taky zatím neměla vyloženě nějaký lak od Catrice, který by mi nedržel nebo nějak zásadně zlobil.

      Vymazat
  11. Hezké lakování a ten podobný duochrome od p2 mám taky jako Nikolka a dnes jsem zkoušela supernovu.

    OdpovědětVymazat
  12. Páni krásné laky! :)
    http://anett01.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Ten chameleon mi hrozně připomíná brouka hovnivála na sluníčku :-D Háže pěkné odlesky. Ten nude je mě zas tolik nezaujal, ale líbí se mi na něm ten topcoat!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate