pátek 21. února 2014

Enka bloguje: Korektory a já


Pěkný den!

Dneska jsem si udělala takové malé zdravotní volno. No, můžu si to dovolit, protože tady na blogu mám svého skvělého parťáka Enku, která má prostě blogerství v krvi a je radost poskytovat ji  prostor k projevu. Chudák holka, pěkně ji začínám zapřahat do soukolí blogosféry, ale když mě prostě strašně baví číst její články :-D.

Tak si dnešní článek o korektorech "by Enka" pěkně užijte a snad se pobavíte stejně jako já. Původně jsme plánovaly,  že napíšem společný článek, ale jsme obě strašně ukecané a článek by byl monstrózně dlouhý :-D, takže budou dva díly - dnešní pohled Enky 
a můj zase příště.
Zdraví Vás eM a předávám slovo.....



Léta jsem používala korektor pouze na pupínky a k tomuto účelu jsem si zhruba jedenkrát do roka vyžádala v lékárně vzorek Vichy Dermablend, jehož krycí schopnosti vtipně ilustruje například tahle reklama: 


Pytlíčkový vzorek mi opravdu vydržel rok, na zakrytí pupence ho stačilo mikro množství. Jako makeup je podle mě nepoužitelný, vytváří šílenou masku.
Pak přišel zlom. 
Objevila jsem blogy a zjistila, že existuje svět stvořený přímo pro mě. Svět, který miluje kosmetiku jako já. Spoustu kosmetiky... objevila jsem existenci Dermacol Coveru. A na krátkou chvíli jsem si myslela, že mám o korektor nadosmrti vystaráno (ta tuba Coveru je nespotřebovatelná).



Chyba! Zjistila jsem, že potřebuji korektor pod oči. Ponechme stranou, že nemám kruhy pod očima, prostě blogosféra si maže pod oči korektor, tak si ho musím mazat taky. Jak prosté.
Zbytek soudnosti vedl mé kroky do drogerie, nikoliv do parfumerky pro YSL Touche Eclat, o kterém se psalo jako o jedničce (o Narsu ještě blogosféra mlčela).
V košíku mi přistál L´Oreal Lumi Magique



A protože už vím, že podtón mé pleti je žlutý, podařilo se mi napoprvé dobře vybrat ze tří nabízených odstínů :o)) a já, celá nadšená, začala tenhle korektor používat a užívala jsem si to. Chvilku mi trvalo, než jsem vychytala množství (ono nanést v šest ráno v umělém světle korektoru tak akorát není úplně snadné, aspoň ne pro mě, ráno mám poněkud omezené kognitivní funkce i zrak..)
Z Lumíku jsem byla nadšená. Zálibně jsem se prohlížela v zrcadle a kochala se svým prozářeným očním okolím :o)


Mé nahé oko.....

Lumík v akci!
...Už můžu mezi lidi :-)

Ale.. (čekal někdo, že přijde ale?) při ex post průzkumu blogosféry jsem se dozvěděla, ze Lumík není korektor, ale rozjasňovač.. ehm.. Ono je to na něm i napsáno, dokonce v pěti jazycích :o)), omluvou mi budiž to, že když jsem ho kupovala, měla jsem v očích čočky, se kterýma dobře vidím na dálku a tudíž ve Fukušimě nezabloudím, ale zase se mi s nima blbě čte, zejména malinká písmenka.
Zjištění, že je Lumík rozjasňovač, mě nijak zvlášť neroztrpčilo, protože jak jsem se zmínila, kruhy pod očima (navzdory svému věku a životnímu stylu) nevlastním a efekt, který Lumík dělá, mě dostatečně uspokojuje. Ale! (Už zase :D) Vedlo mě to k pokusu:

Testované subjekty: Lumík, Dermacol Cover a korektor od Rochera, zakoupený z nějakého (mě neznámého) důvodu, tuhý jako kyt na okna :o))

Návod krok za krokem:
1. Zvedni se od počítače a běž do koupelny.
2. Vezmi černé gelové linky a udělěj s nimi na hřbet levé ruky tři čáry, bo tak to ty blogerky dělají :D
3. Nech gelové linky zaschnout. (Tento bod se ukázal jako velmi důležitý).
4. Vezmi všechny tři své korektory, respektive dva korektory a rozjasňovač, že..
5. Přemázni první černou čáru Lumíkem.
6. Vypusť z úst proud nepublikovatelných slov z důvodu podcenění bodu 3.
7. Umyj upatlanou ruku a začni znova. Pozor na bod 3.!!


zleva: Dermacol, Rocher, Lumík

Výsledek: Lumík nijak zvlášť nekryje. Není divu, není k tomu určen :o) na funkci rozjasňovače to však nemá vliv, tu plní na jedničku. Rocher kryje středně, ale je tak tuhý, že je do jemné kůže očního okolí nezapracovatelný, tudíž je mi k ničemu (vítej do sbírky nepoužitelné kosmetiky). Cover samozřejmě kryje jako kráva, to asi nikoho nepřekvapilo :o) pod oči ho nepoužívám, nedokážu ho nanést tak, aby nebyl vidět..

V souboji korektorů tedy máme vítěze a tím je... rozjasňovač :o))

A v jakési recenzi jsem četla, že jsou v Lumíkovi třpytky. Pomyslela jsem si, že už asi slepnu i na blízko - šla jsem pro něj do koupelny, mázla na ruku, nasvítila lampou jako při výslechu a nejsou!!! Je tam slaboulinký, nenápadný, decentní shimmer, ale třpytky NE! Snad vím, jaký je rozdíl mezi třpytkama a šimrem, ne?

Nedávný průzkum trhu, neboli šest nádherných hodin s eM :o) přinesl objev nového makeupu, který kryje stejně jako Cover nebo Dermablend. Takže pokud máte potetovaný obličej, nebo vás dítě počmáralo fixem a na nějaké jednání to potřebujete schovat, doporučuju nový Rimmel Stay Matte, touhle omítkou zamaskujete cokoliv. Ovšem za cenu naprosto nechutné hmoty na kůži. Mě to vadilo i na ruce a eM to radši ani nezkusila :o))



Čistě teoreticky připouštím, že jako korektor by mohl fungovat. Ale stejně jako Dermablend pouze v mikro množství.

Poznámka č. 1.: je naprosto úžasné si při tom "jsem jakože blogerka" testování umatlat štěteček Lumíka od černočerných gelovek tak, že si teď zřejmě budu pod oči nanášet tmavě šedou :o) och, jak ostravské.. :o))

Poznámka č. 2.: pro ty bydlištěm vzdálenější.. Fukušima se u nás v Ostravě láskyplně říká OC Nová Karolína a neptejte se mě proč, protože to nevím.. (ale vím, proč se jmenuje Karolína :D)

Tady původně můj článek končil, ale..
Podezírám Loreal, že si z nás dělá prdel, ale jako fakt..
Ofiko stránky Lorealu uvádí ZDE , že náš Lumík obsahuje vzácnou ingredienci. Andersenovu/Andersonovu kapalinu. To jako vážně? Jala jsem se gůglit.. muhehe!
No, že české stánky Lorealu neví, jestli se ta vzácná ingredience nazývá kapalina Andersenova nebo Andersonova a pro jistotu používají obě varianty, mě nepřekvapilo. Jen pořád netuším, jak by to mělo fungovat v korektoru :o)) a věta "Skládá se z lamelových výplní geomet" mě dorazila :o)) zkuste si najít slova geomet, geometa, geomety.. tomu, kdo mi vysvětlí, k čemu je geometa v korektoru, toho Lumíka koupím :o)
Další mé kliky vedly na cosdna.com ZDE
Tuší někdo, která z ingrediencí je TA zázračná? Že by třeba nějaký silikon nebo paraben rozjel novou kariéru a stal se supravodičem? O to tady totiž právě jde!

Varování: následuje okénko malých fyziků, kdo nemá fyziku rád, ať to radši přeskočí.
Takže, co je to vlastně Andersonova kapalina? Ó ano, Anderson je správně (křestními jmény Philip Warren, fyzik, nositel Nobelovy ceny)
Pokusím se vysvětlit, mějte ovšem na paměti, že fyziku jsem na vysoké neměla, je pouze mým koníčkem (ale velkým).
Andersonova kapalina, spíše známá jako spinová kapalina (quantum spin liquid) není kapalina. Jen se jí tak říká, protože některé fyzikální vlastnosti tohoto materiálu kapalinu připomínají. I fyzikové si rádi zapřehání :o)
A není to jedna látka, je to skupina látek, které vykazují tyto specifické vlastnosti. 
To, oč tu běží, je supravodivost, tedy schopnost materiálu vést elektrický proud bez odporu. O téhle schopnosti některých materiálů se už dávno ví a běžně se využívá, ale ouha, je tu podmínka, supravodivé jsou tyhle materiály pouze za extrémně nízkých teplot. A aby takový materiál supravedl, musí se chladit, hodně chladit. Ten nejlepší známý supravodič maká při teplotě jen -135 stupňů Celsia. A chlazení je technicky náročné a drahé.
Výzva zní: najděte supravodič, který bude makat za vyšších teplot, nejlépe při té pokojové (a Nobelovka vás nemine). A na to právě aspirují materiály, které mají vlastnosti spinové kapaliny. Napadá vás jejich využití? 
Mě ano. Počítače, CERN, magnetická rezonance.. ale marně přemýšlím, jak by se dal supravodivým materiálem vylepšit korektor :D 
Nějaké nápady?
Můj závěr, jakožto fyzika amatéra zní: kreativci Lorealu zřejmě rádi čtou Andersena (Hanse Christiana). A pak nás krmí pohádkami :o)

A čímpak rozjasňujete či korektorujete Vy?
Hezký víkend přejí Enka a eM

61 komentářů:

  1. Pobavila jsem se. Hlavně tím jak si vyrobit ostravské kruhy pod očima:) a "blogerky to tak dělají":) Není Karolina s krátkým i? Vždycky jsme si to myslela... ta stará budova byla moc krásná, Fukušima je divná a v centru podivně mrtvo.. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karolina je s krátkým i, ale já na to nějak pořád zapomínám.. a pak, že Ostravaci zkracujou :D
      Stará budova byla kouzelná, ale přiznám se, že já mám Fukušimu ráda i pro tu její divnost. Mrtvého centra je škoda, je to tam jako město duchů..

      Vymazat
    2. Tak Karolina je s kratkym měkkym???? !-D Hm, furt se mám co učit....:-)........Jak jsem psala, mě to hrozně štve to mrtvo v centru, jak jsem tam hrozně dlouho nebyla a začala tam s dcerou jezdit často tak to úplně bilo do očí.
      A rve mi srdce, že je stará dobrá Ostravica v havarijním stavu, vlastně celá ulice od Karoliny do centra a vedle toho postaví takový ultramoderní skleník, když si vzpomenu jaký to byl svátek jet s máti nakupovat do Ostravy do Ostravice nebo do Lasa (bývalý Prior) za komárů - to je tak smutné - i to Laso je prázdné a všichni snad jsou v Avionu nebo co......
      A strašně mě pak pobaví, jak si jednou za sto let berou náš region do huby politici, jakože se na něho musí zaměřit - ať radši nic nezaměřujou, bo nám ještě vytunelujou to nic co tu máme !-DDD.....ale Ova svůj genius loci má a Karolina mě baví, hlavně teda kvůlivá Ence a že je tam málo lidí a maj tam dobrý kafe :-)

      Vymazat
    3. Mi by přišlo divné psát Karolinu s dlouhým:) Na Ostravicu nemám moc vzpomínek, pamatuju se, že jsem tam byla jednou a pak se to už propadalo. V úterý budu v centru hned po ránu, jsem zvědavá kolik tam (ne) bude lidí, pokaždé, když tam dorazím (což teda není nijak často), tak mě to prázdno zaskočí. A to jsme kdysi do Lasa chodily s maminkou často a ještě před pár lety s kamarádkou proskakovaly těmi vodotrysky na Masarykáči:) Veronika

      Vymazat
    4. No, teď se propadá i ten Masarykáč (děkujeme čínskému dodavateli za "mramor") a vodotryskům se říká "cyganska kupelka".. Pokrok nezastavíš :D

      Vymazat
    5. Hihi cyganskou kupelku máme už i my na našem maloměstě :-D......j,j pokrok nezastavíš :-D

      Vymazat
    6. Bohužel, má drahá.. pokrok tento radost v mé duši neprobouzí.. ale co už nařvem, žejo.. :o))

      Vymazat
  2. dakujem skvele som sa bavila, ale toho Lumika asi aj tak kupim.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo a Lumíka můžu s čistým svědomím doporučit!

      Vymazat
  3. Ahoj eNko, ostravská patriotko! Já už si na Fukušimu zvykla, dokonce tam i ráda jezdím a už se nijak neofrňuju nad její neestetizací. Svoji přezdívku si vysloužila takhle https://www.youtube.com/watch?v=W8qTDSgRghk. že ty si děláš pr..l? A čekáš, které bimbo se ujme vysvětlení:)

    Korektory - Lumi Magique jsem dlouho obcházela, ne že bych byla zaujatá, vyzkoušela jsem hned jakmile dorazil do drogerií a dala od něj ruce pryč. Zkoušela jsem odstín č1 a bylo tam třpytek jak nafujaných. Takže toto ne. Nenapadlo mě, že to přede mnou muselo zkoušet nějaké tele a mazat přes cokoliv nebo míchat s čímkoliv. Znovu ho vyzkoušet mě přesvědčil až slevový kupón v DM, jasně přízemní, vypadá to že jsem typickým přestaviltelem svého druhu - čech jak poleno:o) A přišlo prozření, třpytky tam nejsou. Takže mám, v efektuje srovnatelný s Touche Éclat, tam mi snad jen víc vyhovoval žlutý podtón a mnohem jemnější štěteček. Jinak Lumi opravdu na drogerii výborný. Rozjasňuje skvěle. Na kruhy taky výrazně netrpím.
    O píď lepší krytí má Rimmel Match Perfection - ten je označen za korektor i rozjasňovač, ale není tak perfektně neviditelný jako Lumi, zato by ho možná mohl použít někdo na lehké kruhy pod očima.
    Na pupeny se mi zdá dobrý korektor od Dermacolu v tyčince a pak z drogerie ještě ma Factor v tyčinkách býval velký kalibr.
    Tekutý ale krycí jako ďas je i antiblemish solution od Clinique, jeho malá nevýhoda, dost vysušuje. Pro aknózní a mastnou pleť bude fajn.
    Ahoj eMko, tebe zdravím samozřejmě taky!! Užívej si blogo volna:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Tutto, neuvěříš, ale já to s tou Fukušimou věděla, ale úplně zapomněla :o) omluvou mi budiž pokročilý věk, to, že tuhle bandu nemám ráda a že mám v hlavě samou kosmetiku :o)) tak díky za vysvětlení pro mimostravské!
      A díky za další tipy na to, co potřebuju v obchodech obhlídnout, Rimmel Match Perfection jsem zkoušela, má ho kolegyně, která má kruhy pod očima jako modřiny a je fakt, že jí je solidně maskuje. Pupeny jsem díky vyhození všech silikonových krémů a makeupů ze svého obličeje téměř vymýtila a na ten sem tam nějaký mám teď díky eM korektor Catrice 020, který je krásně do žluta a je ho tolik, že se mnou asi půjde i do hrobu :o))
      A nechci!! Touch Éclat, za tu cenu.. nepokoušej! :D
      Jak vypadá Fukušima zvenku je mi fuk, uvnitř to mám ráda a od té doby, co tam pořádám nájezdy s eM, se dá říct, že to tam miluju :o))

      Vymazat
    2. Pamět, mi povídej, tyhhle kraviny si já pamatuju, ale to, že se někde dušuju, že takový kosmetický fail nekoupím a za rok jak když utne!
      Nepokouším :) já ho (TÉ) měla a mám pořád hodně ráda, ale s momentální nabídkou drogerií, které vylepšují rozjasňovače jak to jen jde, se už nehroutím z toho, že mi došel a nemám potřebu ihned kupovat nový.
      Mno, budu muset kouknout po vašem oblíbeném kousku Catrice 020, ten jde do žluta, viď? Korektor který mám teď, (právě Clinique Antiblemish Solution) je tsrašně světlý a od pokročilejšího jara bude nepoužitelný.

      Vymazat
    3. Jj, ten Catrice 020 je krásně do žluta, já teda nejsem úplná bledule, takže je na mě je malilinko světlý, ale tak mi to vyhovuje. Za tu cenu je to fakt super věc, jen trošku problém ho sehnat.. musela mi ho koupit eM u nich, ten jediný ostravský stojan Catrice o kterém vím (Futurum) je imrvére vybrakovaný.. :o(
      Ad paměť.. už se mi stalo, že jsem si koupila nějakou kravinu podruhé.. ono v tom množství kosmetiky, co mi zahlcuje koupelnu se to prostě občas stane.. :o))

      Vymazat
    4. Tutto milá, však víš, že ten sever máme rády!! Patriotismus musí být!!! :-D
      Díky za ten odkaz - já to nevěděla, proč se tomu tak říká :-)), jsem ráda, žes ten odkaz tady dala!!!
      Jinak kdybys nesehnala Catrice korektor tak žhav dráty podívám se po něm u nás a zakoupím!!!! Páč jsem ho i Ence tady koupila, jak psala - já se totiž divila, protože všude byl vyprodaný ten O10, co jsem chtěla já, ale vidím, že i ta dvojka je v kurzu :-). a upřímně dost uvažuju, že si koupím tu dvojku taky protože ta jednička je pro mě kupodivu dost světlá a musím ho míchat :-))) a žloutenka jsem tak mi to neva :-)
      Ad paměť u nás se to projevuje hlavně doma, kdy se jak blbec ptám děcek na něco třeba třikrát, protože zapomenu že jsem se ptala a nejhorší je, že třeba i něco udělám a zapomenu to a pak se ptám, kdo to udělal?? No zas ale s mou "minulostí" mám na to nárok, ne !-D....Krásný pohodový víkend u Vás na severu tutto!!!!!!!!

      Vymazat
    5. eM, děkuji za nabídku, ozvu se. Budu mít cestu výjmečně do Karviné a tam mají Catrice slušně zásobený, souhlasím, že v ostravském Tescu je ten stojan spíš k pláči. Tak pokud na něj nekápnu, tak dám vědět.
      ad pamět - no jasně, že máš nárok! :)

      Vymazat
  4. Haha, Enka nemá chybu :D smiala som sa tak, až som si vyrobila z maskary ostravské kruhy pod očami. Hlavne ten záver a la Sheldon Cooper ma dorazil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D koukám, že šířím ostravskou verzi makeupu do světa :o))
      Mě taky dorazilo, když jsem si na stránkách L´orealu přečetla ty bláboly.. docela by mě zajímalo, kdo to píše a kam na to chodí.. a když už si vymýšlí kraviny, proč zrovna tohle? Proč ne třeba "výtažek ze vzácných bylin slibující věčné mládí" nebo tak něco.. nechápu..

      Vymazat
  5. Néééé, tak jako já si tady čtu o kosmetice, jakože abych ten mikromozček moc nezatěžovala a najednou jsem chytřejší? To ti Enko, nedaruji! Ještěže efekt neočekávaný vyvažuje efekt očekávaný: potřebuji Lumíka :D :D :D.
    Díky za parádní článek!
    Zdravím na sever Vás obě a přeji pěkný víkend ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je totiž můj tajný úkol od Sheldona (pšššt..), pod pláštíkem tlachání o kosmetice nenápadně šířit osvětu :D
      A Lumíka potřebuješ!
      Zdravím na jih a krásný víkend i Tobě!

      Vymazat
  6. Pěknej článek, pobavila jsem se :) Co se týče korektorů, tak na makeup cover nedám dopustit, ale pod oči mi přijde špatně použitelný.. Takže se chystám do drogerky zkusit Catrice Camouflage Cream.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem pobavila :o) Dermacol Cover je super, nic tak krycího neznám a jak jsem psala, ta tuba mi vydrží i na dva životy.. Catrice určitě doporučuju, poměr cena/výkon je luxusní..

      Vymazat
  7. Em si asi pamatuje, že jsem tu zuřivě horovala pro Astor Skin match korektor a hlásím, že jsem po otestování spokojená, barva mi sedí, kruhy to kryje (taky mám pod očima doslova temná kola připomínající monokl) a je to dobré i na pupínky. :-) Podle mě je srovnatelný s výše zmíněným Match perfection od Rimmelu, ten mám taky, koupila jsem si ho jako první. Akorát, že jejich nejsvětlejší odstín je na mě pořád zbytečně asi o půl odstínu tmavší, takže za mě Astor lepší. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že je fakt výhoda nebýt úplná bledule, protože jediný problém, který mám s odstíny makeupů nebo korektorů je, aby nebyl do růžova, protože pak vypadám jako prasátko růžolící :o) Naopak se mi stává, že neutrefím odstín pudru (mor a vši na ty zářivky v drogérkách!) a koupím si světlý a pak vypadám jak princezna Krasomila, když si omoučnila obličej.. má sbírka příliš světlých pudrů by potřebovala krabici stěhovavou.. :o)

      Vymazat
    2. Jsem bledule, beru si od všeho automaticky nejsvětlejší odstín a drtivá většina je jich na mě ještě moc tmavá. :-D Chtěla bych někdy zažít, jaký to je, když je něco na člověka příliš světlý. :-D Navíc jsem dorůžova, takže když už by byl korektor v pohodě odstínově, tak mi nesedí podtón. (Případ již zmíněného Catrice, sice jsem ho nezkoušela, ale příliš žlutý mi připadá už z fotek. :-) Ale mor na umělé zářivky sesílám s tebou, nedá se tam pak nakupovat. Na tom přepáleném světle to kolikrát v nejsvětlejším odstínu vypadá snesitelně (jsem asi jediná na světě, kdo může normálně zkoušet make-upy a korektory na zápěstí, protože moje křídově bílá ruka má naprosto stejnou barvu jako moje tvář :-D) a na denním světle je to nepříčetně oranžový. :-)

      Vymazat
    3. Ten catrice 020 je hodně dožluta, proto mi taky vyhovuje (mám asi asijské předky nebo co :D), 010 ivory se mi zdál světlejší a růžovější, ale jestli je na tebe většina věcí tmavých, obávám se, že bude i ten ivory..
      A zlaté naše DM umístěné ve venkovní části Futura, kde můžu běhat od regálů s dekorativkou ke dveřím na denní světlo.. sice vypadám trochu jako blázen, ale co už :o))

      Vymazat
    4. Aha, já nevěděla, že tenhle žlutavý není nejsvětlejší. Na to, jak si půlka holek stěžuje, že jsou na ně právě i nejsvětlejší odstíny moc tmavé, jsem nějak automaticky předpokládala, že všichni teda berou nejsvětlejší odstín. :-) Zřejmě je u nás víc holek se žlutým podtónem pleti než bych čekala, možná nemáš úplně exotické předky sama. (Tak to moje kořeny musejí sahat někam do Skandinávie. :-) Neliší se spíš právě jen tím podtónem, než mírou světlosti? Rozdělovat korektory a make-upy na dorůžova a dožluta mi přijde nanejvýš rozumné a pokud to Catrice dělá, tak palec nahoru.
      Právě proto nechodím do drogerie naslepo, odstíny u produktu, který mě zaujme, vygooglím na netu, porovnám na různých holkách, různém světle a různých tónech kůže a až pak beru. :-) Na umělém světle to fakt nejde poznat a měla bych doma krabici nepoužitelných, moc tmavých výrobků. (Leda bych jima chtěla zásobovat důkladně jednu svoji příbuznou, tmavookou, tmavovlasou a chodící pravidelně do solárka. :-D)

      Vymazat
    5. Gůglila jsem ostšest, ale jediné, co jsem z těch fotek vypozorovala je, že 010 je určitě světlejší než 020. S tím podtónem už si tak jistá nejsem.. pro mě je dorůžova, ale..

      Vymazat
    6. Děvčátka moje, já se musela probrat z hibernace páč tady je taková krásná diskuze, tak se musím přidat :-). Aailyyn já tu 010 mám a bude o tom mimojiné můj druhý díl, tak zkusím dodat swatche, jestli se to povede, ale holky růžový je ten třetí, ta jednička je fakt světlá a kupodivu jsem v šoku páč je světlá i na mě a já ho musím míchat s MU, ale jak říkám článek bude........Já bych řekla, že i když si to spousta holek přiznat nechce jsme dost žloutenky (teda kromě Aailyyn !-D) - já to zjistila až nedávno díky make-up Bourjois :_D, anebo máme hromadně jako národ něco s játry - fakt nevím, ale oranžády mě děsí, světla v drogerkách mě pekelně štvou a to nejen u korektorů ale i u rtěnek dokonce u tužek na obočí.....já už to dělám tak že si pokreslím ruce tím co mě zajímá a jdu to zkoumat ven a příjdu třeba na druhý den rozhodnutá či ano nebo ne, už nekupuju vůbec okamžitě, páč bych taky měla doma skladiště divných odstínů....:-)
      Jsem ráda, že ten Astor Ti sednul, já právě zkoušela těch korektorů několik v drogerii i Astor i Rimmel a jak se žinýruju dávat testery na obličej, tak tady to fakt nešlo a musela jsem to vrážet pod oči a pak to doma zkoumat - referát podám :-D

      Vymazat
  8. To, že blogerka píše o Ostravě mě zaujalo víc než ty korektory ;) Jsem zvyklá, tak na články o Sephorách v Praze. V Ostravě v centru bylo vždycky tak trochu mrtvo, hlavně o víkendech ..karolina to dorazila akorát tím, že se tam zavírají obchody, ale ty se zavírají hromadně i v ní a je tam taky málo lidí což z ní dělá moje nejoblíbenější nákupní centrum.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I v tomto krásném koutě naší země žijí blogerky :o)))
      Karolina je super právě tím, že je tam tak prázdno a zavírající se obchody mě netrápí, tak tam otevřou jiné, no.. :o) třeba teď tam nově otevřeli Teta drogerii, což je super, protože v Tetě se kupodivu dají ulovit věci, které jinde nemají.. a ještě tam čepujou kafe, tomu říkám péče o zákazníky :o)

      Vymazat
    2. Agnes tak to jsem ráda, že Ti zmínky o Ostravě přišly fajn, páč my tady na blogu jsme jasný patrioti, i když já nejsem přímo z Ovy :-), ale mám to kousek a moje dcera tam bude studovat. Mě to strašně mrzí, že centrum Ovy tak upadá, protože pamatuju dny její slávy za komančů :-) a točí mě, že centrum je jak po útoku bomby vylidněné a všichni jsou v Avionu....ale zas tu Karolinu mám ráda ze stejných důvodů, že tam je podstatně méně lidí než v Avionu či Futuru a protože tam s Enkou rády trajdáme a maj tam Ostravanku!!!!!!!!
      Ty jo Enka ona už je tam i tetka???? Hurááá, sice byla na staré Karolině, ale aspoň nemusíme přes most haha, teta je dobrá, zase jsem si to ověřila, když jsem tam narazila na odstíny lip butteru od Astoru, který jsem sháněla protože jsem si ho chtěla čmárnout na ruku a nikde nebyl, jen tam....stejně jako řása Rimmel, nikde není ale v tetce jo, je to jasný vymetem i tetku :-D

      Vymazat
    3. eMí, tetku nám ve Fukušimě otevřeli před pár dny, né, že bych tam bez Tebe byla :o)) ale přišel mi mail, že ji otevírají a když nakoupíš nad dvacku, můžeš si dát kafe :o)) hezké.. i když dávám přednost Ostravance, je to milá pozornost.. se lepší, ty drogerky, co? Viz DM.. :o)
      A to si piš, že ji vymetem!!

      Vymazat
    4. Jo, to jsem zapomněla, píšou, že tam bude spousta dekorativky a líčící koutek s přepínacím osvětlením, no tak to zvědavostí nadskakuju :o)))

      Vymazat
    5. Hihi, ale zas jako klidně můžeš do Fukušimy i beze mě....ale těším se až to tam očíhneme - teda ten servis!!!! kafe a světlo - zrovna když nadáváme na osvětlení! :-) Sice není nad denní světlo, ale i tak jsem zvědavá - pravdu díš, úroveň drogerek se zvyšuje - konkurenční boj je znát, a to je dobře :-). Jsem zvědavá jak čert a těším se...už aby to bylo!

      Vymazat
    6. Díky za tip s tetou, hned v pondělí se tam vydám, nějak jsem si ji nevšimla a to jsem tam byla tento týden :)) To kafe a osvětlení zní super aspoň se snaží!

      Vymazat
  9. Tak na kruhy pod očima mám roll on od Garnieru v light verzi. Sice krytí spíš střední, ale má docela světlý žlutý odstín, takže mi na ty pytle vyhovuje dokonale :) Navíc nemám ráda (a ani se mi to nelíbí na jiných), když mají od korektrou jakoby vybělené okolí očí, to vypadá vážně nepřirozeně.
    A na pupínky a jizvičky krémový Camouflage Cream v odstínu Ivory od Catrice :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, úplně nejlepší je taková ta klasická solárková smaženka s vybělenými kruhy pod očima :o) a krásně to vyleze i na fotkách s bleskem :o) doporučený účes k tomuhle obličeji je spálený platinový chemlon :o)))

      Vymazat
    2. Úplně tu Tvou vizi Enko vidím před očima, trefilas to úplně přesně, madam já padám :-DD

      Vymazat
  10. moc hezké, začínám si myslet, milá Enko, že jsme dvojčata :D koupila jsem ho taky, jen kvůli kupónu z DM knížečky, do té doby jsem nikdy korektor pod oči nedávala, páč žádné kruhy nemám ... pak jsem si přečetla na blozích, jak je to strašně důležitá věc (haha), tak jsem neodolala a že je to rozjasňovač jsem do teď netušila vůbec :D ale jsem s ním spokojená, vzala jsem jedničku a je na mě docela světlá, jenže dvojka byla s růžovým podtónem a trojka už zase tmavá ... jo a ještě jsem se pobavila při první aplikaci, páč jak nemám s podobnými výrobky zkušenost, tak jsem myslela, že jsem koupila špatný kus, páč jsem točila jak divá a nic z toho nelezlo :D naštěstí po pár minutách mého zděšení se tyčinka rozkreslila a teď vesele zkouším, co umí ;) ... a hlasuju za víc článků od Enky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D jsem ráda, že nás takhle postižených je víc :D nejhorší je, že se mi tahle diagnóza nijak nelepší a to i navzdory hromadě peněz, které jsem vyhodila za kraviny, které jsem musela mít jen proto, že je někdo pochválil, protože nedejbože bych mohla minout něco, co mě udělá krásnější, žejo.. :o)))
      A články budou, eM mě umí úžasně motivovat :o))

      Vymazat
    2. to eM umí motivovat všechny! ;) a vůbec, co máte proti dlouhým článkům, dámy?? =D

      jo, Eni, jinak nemám slov. Samozřejmě chci mít taky svého Lumíka, neštvi mě. do teď přicházelo nebezpěčí jen od ostatních blogerek, ale toto??? =D jooo, holky, když už jste se tak rozjely v tej drogeriji, nekoukaly jste i po těch nových patlátkách na ksichtík od Catrice? Mají tam teď nově dost makeupů, BB a nějaké nové korektory, až jsem koukala.. jen mě to samotnou zkoušet nebaví =(

      Vymazat
    3. Lištičko, já jsem nakupovala ten korektor přesně ze stejných pohnutek :-D, je to prostě diagnóza, ale jsem ráda, že je nás více :-D........Haha a Tvůj popis točení pera - tak to jsem zažila úplně stejně, už jsem se lekla, že jsem koupila taky chybný kus!ufff........Neboj, já Enku zpracovávám systematicky !-)

      Vymazat
    4. Děvčátka jsem moc ráda, že se necháte mnou motivovat čili ukecat, protože s Vámi je to hnedka veselejší v té blogosféře a já si chci číst kvalitní články, že jo - no sobec.....D
      Hihi Míšo proti dlouhým článkům nic, však víš, jak si v nich libuju, ale toto už by byl dlouhý článek na druhou a pochybuju, že by se někdo propracoval na konec :-D...........
      No a vidím, že jsme Tě s Lumíkem nakazily a založíme partu: my všechny co nepotřebujeme Lumíka, ale chceme :-D
      No já vždycky u stojanu Catrice slintám a chtěla bych vyzkoušet všecko - to bude chtít trochu prostudovat složení u těch MU a BB, původně jsem chtěla prubnout i rozjasňovač od Catrice pod oka, ale nebyly testery :-/.......no musíme se na to vrhnout společně :-)

      Vymazat
    5. jooo a všechny budeme mít své Lumíky ;) =D docela mi to připomíná Oh lala lift od Benefitu, ale ten má sice takovou bavu na aplikátoru, ale rozjasnění pouze symbolické, dle mého není vůbec vidět, ae někdo si ho zase nemůže vynachválit - asi lepší zrak =D

      Vymazat
    6. Míšo, Lumíka potřebuješ, to je jasné :D přece v tom mě a eMku nenecháš..
      A po těch patlátkách od Catrice moc nekoukám, páč v nich čuju silikóny.. ale možná jim křivdím.. dámy, chce to společný průzkum, to je jasné, koho by to bavilo v roli osamělého střelce.. :o))
      Dlouhé články miluju, má duše grafomana si lebedí :o)
      eMí, motivování ti jde na jedničku, kdo by to byl do mě řekl, ještě nedávno.. no grafoman se probudil, třeba ze mě bude trendestterka.. :D nebo jak to bylo.. :D

      Vymazat
  11. :-D vyborne som sa pobavila. Hoci je Lumi magique rozjasnovac, ja som ho mala a pouzivala ako korektor a to mam riadne kruhy pod ocami. Podla mna je na rozjasnovac kryci az az! Teraz mam rozjasnovac od Pupy a detto- pouzivam normalne aj na kruhy a kryje dost. Tie fyzikalne zavadzajuce teorie L' oréalu nemaju chybu. Celkovo si vsimam, ako radi kozmeticke firmy robia z niecoho to, co nie je a oblbuju odbornymi nazvami a teoriami, ktore proste nemozu fungovat.

    OdpovědětVymazat
  12. Těší mě, že jsem pobavila :o)
    Já prostě nechápu, že to takové firmy jako L´oreal mají zapotřebí.. jako proč? Proč napíšou zázračná substance Andersonova kapalina? Napadá mě konspirační teorie, že se kreativci sázejí, komu projde bez povšimnutí větší nesmysl :D jiné vysvětlení nemám..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja myslím, že majú dojem, že tým oblbnú zákazníka. Že ho presvedčia že vynašli geniálnu zložku, postup, čo sa pred nimi nikomu nepodarilo a o čo sa ostatné kozmetické značky snažia už celé roky. A bláznivé zákazníčky v snahe dostať Andersonovku do svojej pleti, vrhnú sa masovo k stojanu L' oréal a budú si vytrhávať rozjasňovače z rúk. Aby potom doma aj samotný manžel, deti, známi ostali v nemom úžase, ako Andersonovka zázračne premenila škaredé káčatko v krásnu labuť a dojatá zákazníčka so slzami v očiach napíše ďakovný list, adresovaný laboratóriám L' oréal, záhadne sídliacim na tej istej adrese, ako Garnier, Lancôme a neviem, čo všetko ešte. Takže preto, neznalosť, tajomno nás proste láka, nejasné odborné pomenovania sú ťahačom predaja.

      Vymazat
    2. Tady je holky vidět, že co se týče marketingu není kosmetickým firmám nic cizí a klidně píšou bludy jen aby nalákaly ty svoje krásy-chtivé zákaznice :-).....Mě to furt vrtá hlavou, co tou Andersenkou mysleli, neztratilo se jim něco v překladu? No spíš to fakt byly ty pohádky a la Andersen :-)......ještě že máme tak vzdělané kosmetické maniačky jako Enka, která nás ihned upozorní na bludy kosmetické obludy !-D

      Vymazat
    3. To je to, co nechápu.. chápala bych zázračné byliny, kód mládí, pramen věčného života, ale proč se (dost blbě) serou do fyziky, to nepochopím.. :D ledaže by to fakt byla ta soutěž, komu projde větší nesmysl.. mám strašnou chuť jim napsat a žádat vysvětlení.. :o)))

      Vymazat
    4. Věř tomu Enko, že jakmile to uděláš, L´Oreal vymyslí nějakou svou vlastní tezi a la Anderson :-)) - ale zas jejich tisková mluvčí by se trošku zapotila, ne !-) nebo marketingové oddělení :-D

      Vymazat
    5. Eni, já bych zdaleka neskončila jen žádostí o podání vysvětlení na zastoupení značky.. Flákla bych jim to i na FB a možná bych to poslala i na ochranu spotřebitelů, nebo tu komisi pro výrobky, nevím, jak se to jmenuje.. A že chceme vidět toho Endrzóna! =D

      Vymazat
    6. Ale bez debaty, dievcata, pomyslite na ten den, ked Enka tu na Marcelkinom blogu prida oficialne vyjadrenie spolocnosti L' oreal ohladom Andersona. Nehovorte, ze by ten den nestal za to??? :-DDD

      Vymazat
    7. Ja souhlásím a klidně někde podepíšu petici "Ukažte nám našeho Andersona!" ;) =D

      Vymazat
  13. nedám dopustit na korektor v tužce od dermacolu..

    OdpovědětVymazat
  14. A už si ta Enka založí vlastní blog? :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabinko, nezaloží, aspoň zatím, protože mě strašně baví parazitovat u eM :o))) prostě to ber tak, že máš dvě v jednom :o))

      Vymazat
    2. Prej parazitovat :-)....Nééé, já nechci aby Enka měla vlastní blog, páč ji chci sobecky jen pro sebe haha....něco jako blog U dvou Verunek - tak blog u En a eM :-D...A dvě v jednom se mi líbí!!!!!!!!!

      Vymazat
    3. eMka a Enka, ideální duo! Jsme si souzené.. :D

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate