pondělí 17. února 2014

Hrátky s malovátky aneb Kouzlo teplých tónů

Hezký den Vám přeji,

dnešní článek bude o tom, jak si eM potřebovala přimalovat trochu zdraví na obličej :-)....Ono je to tak, že člověk po dvoutýdenním boji s bacily, únavou a starostmi má tak nějak celkově pocit, že vypadá tak, jak se cítí - a to blbě, nezdravě, unaveně, šedě, ble.....chápete, že jo. Ono je těžké vypadat opravdu svěže na konci zimy, ať už ta zima byla jakákoliv, prostě nějak pleti chybí takový ten jas, který umí vykouzlit jen sluníčko, tělu chybí také nejen ten vitamín D ze sluníčka, ale vůbec nějaká ta energie. Pleť je dehydrovaná, oči unavené atd atd......
A protože jsem zjistila, že jaksi v tomto stavu vůbec nefunguje moje paleta barev, po které obvykle sahám a to  odstíny s modrým podtónem či nude odstíny - byla jsem nucena trochu vyrazit za nápady za svou obvyklou zónu komfortu a byla jsem hodně mile překvapena. Samozřejmě jsem byla za inspirací na you tube. A dost mě zaujalo, že Lisa Eldridge v jednom ze svých tutoriálů opěvovala broskvové odstíny a tvrdila, že prý sluší všem - fascinovalo mě, jak z pobledlého nenalíčeného obličeje dokázala udělat zdravím kypící pleť. Byla to pro mě výzva něco takového vyzkoušet, zvlášť když broskvové odstíny opravdu používám minimálně.
 A tak jsem se snažila ve své výbavě najít teplé odstíny, které by mé pleti dodali trochu toho zdraví.



Co se týče očních stínů, tak mám opravdu jen jednu paletku, ve které se nachází teplý odstín broskvový se zlatým nádechem a tak jsem prostě po ní sáhla a čekala na zázrak :-)
(Pozn: I když o pravosti této Lancome paletky přesvědčená nejsem, tak jsem si zjistila, že tyto odstíny opravdu v paletkách Lancome jsou - jen pigmentovanější....to jen tak mimochodem.)
Použila jsem odstín Kitten Heel (v paletce nahoře vlevo).
Ale samozřejmě můžete použít jakékoliv odstíny s teplým broskvovým nádechem a vůbec neuškodí zlatavý shimmer, určitě mám v plánu se po nějakých podívat i já a svou paletu teplých odstínů doplnit....
Nicméně tento odstín byl tedy základním "kamenem" celého make-upu a od něho jsem se snažila odvíjet i výběr dalších barviček na obličej.



Odstín Daylight (vpravo nahoře) jsem použila pod obočí jako hajlajtr (čili rozjasňovač) a naprosto mi vyhovovalo, že je to téměř bílý matný odstín bez jakéhokoliv shimmeru. Nechtěla jsem zase nijak zvlášť "blejskat" obočím a uměle vytvářet příliš mnoho lesku. Proto jsem třeba ani na tváře nepoužila rozjasňovač. Řekla bych, že v tomto případě mnoho lesku a shimmeru může naopak uškodit a cílem je vypadat přirozeně a zdravě nikoliv "leskle" :-)



K "základní" broskvové barvě jsem použila tmavší odstín také v teplejších tónech a to od Catrice monostín My First Copperware Party, jejíž název jasně naznačuje, že jde o tmavší měděnou barvu, stín není tak intenzivně pigmentovaný, takže posloužil velmi dobře na definování kontur očí ve vnější koutku a v lince těsně nad víčkem, tak aby nepůsobil moc tvrdě. Tuto barvu jsem použila i na spodní linku očí jako základ pod linku tužkou.



Když jsem přemýšlela, kterou barvou udělat linku nad řasami, tak mi nevyhovovala ani jedna barva mých tužek na oči a už vůbec jsem nemohla použít černé linky, které mi v tuto dobu pouze zvýrazňují moje unavené oči. Muselo to být něco hnědého opět s teplým odstínem, co oči zvýrazní, ale bude působit měkce.



 A zde přichází na řadu tužka na oči od Alverde duo  Golden-Brown, kterou jsem si koupila právě v období snížené odolnosti, a když jsem si ji přinesla domů, vůbec jsem nechápala, proč jsem si koupila takové odstíny, které se nehodí k žádnému mému líčení - že bych už podvědomě tušila, že tyhle teplé a zlatavé tóny budu po viróze potřebovat? Čert ví :-)).



Při tomto líčení jsem využila obě barvy duo tužky. Zlatou barvu jsem použila do vnitřního koutku oka na rozjasnění a na vnitřní linku oka.
Tužka má velmi dobrou konzistenci a dobře se s ní líčí, dá se vrstvit a má velmi solidní výdrž, jen během dne malinko ztrácí intenzitu
Každopádně jsem strašně ráda, že se tužka osvědčila v praxi a já si nemusím nadávat za zbytečně vyhozené peníze, byť se jedná  "jen" o cca 80 Kč. A že je to tužka přírodní značky Alverde je bonus navíc.



Samozřejmě v tomto líčení hraje dost zásadní roli tvářenka. A tady jsem naprosto jasně sáhla po Bourjois Healthy Mix (jasná volba, při líčení které má evokovat zdraví !-).....Tuto tvářenku jsem už na sobě neměla chvíli, protože jsem v období zdraví volila tvářenku růžovou, která v období po nemoci přestala fungovat.
No ještěže ten Healthy Mix doma mám, je to totiž jediná tvářenka v domě, která má broskvový nádech....



A rtěnka má samozřejmě korunovat celý ten výtvor a já nesáhla po žádné broskvové z jednoho prostého důvodu, že žádnou nemám :-). Zde je prostě jasná řada důkazů, jak mi chybí tento odstín v paletě a teď už vím, že to byla chyba, že jsou okamžiky, kdy se bez ní neobejde ani taková modrooká a tmavovlasná bledule jako já....Takže jsem zvolila svou oblíbenou růžovou, která se právě vymyká z řady odstínů rtěnek tím, že nemá modrý podtón, ale je to pěkná teplá růžová a myslím, že tam někdo právě malinko té oranženky propašoval, aniž bych si toho všimla. Celý make-up hezky rozjasní a korunuje (bohužel jsem to nějak nezvládla zdokumentovat fotograficky, takže mi musíte věřit :-).


Gabriella Salvete - Dolcezza Rosa Satinata

Na tvář jsem použila můj velice oblíbený make-up vhodný především pro suchou pleť Bourjois Healthy Mix Sérum (opět ten Healthy Mix - Bourjois moc dobře ví, co dělá !-). Pod oči jsem použila "kouzlo" rozjasňujícího korektoru od L´Oreal Lumi Magique (o kterém bude ještě určitě řeč samostatně) a na zakrytí drobných nedostatků korektor Catrice smíchaný s make-upem.



Na řasy mířil High Impact řasenky Clinique a obočí jsem tentokrát upravila tužkou Clinique v odstínu black-brown, což je jediný chladnější odstín, který jsem použila, aby té teplé nebylo příliš. Většinou totiž právě na obočí používám hnědou v teplejším odstínu.....Jak z fotek uvidíte, nemám ráda příliš výrazné a ohraničené obočí, takže mu dávám velmi málo...

A zde použitá paleta teplých barviček:

Zleva: 
Catrice měděný monostín, Lancome Kitten Heel, Bourjois tvářenka Healthy Mix, rtěnka Rosa Satinata
vlevo dole, zlatý odstín duo tužka Alverde, vpravo dole hnědý odstín duo tužka Alverde

No a výsledek už posuďte sami. Pro mě je tohle dost příjemný make-up, který mi zároveň lichotí a dodává barvu mé jinak unavené pleti... A tímto jsem vzala na milost broskve a jejich teplé tóny :-)))






Tvářenka "pro zdraví" v hlavní roli :-)

A co Vy a teplé odstíny používáte a dokážete využít jejich účinky ve svůj prospěch? Jestli se jim ještě vyhýbáte, určitě je na konci zimy vhodná doba se do nich pustit  - dokonce už ani eM se jich nebojí !-)

Jak se rády líčíte, když se cítíte unavené a nezdravé Vy? Jaké si vybíráte barvičky?



24 komentářů:

  1. Ahojky eM, no paráda! Krásně se Ti podařilo namalovat si zdraví na obličej :o) a je fajn, že už je Ti líp!! Na pravost Lancome kašli, hlavně že slouží.. horší by bylo koupit pravou za plnou cenu a zjistit, že Ti nesluší :o))
    Mě takové hnědo-měděné stíny nesluší vůbec, asi to bude barvou očí, řekla bych.. věřila bys, že nevlastním žádnou nude paletku? Ale asi věřila, žejo :D
    Krásný týden eMí, ať Ti zdraví slouží, to přeje i Ferouš z tribuny! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatí zdravím do Soči a děkuju móc! :-D...Jsi moudrá žena Enko, bo máš s tím Lancomem velkou pravdu :-)...člověk si to musí jen umět správně zdůvodnit hihi....
      No s těmi odstíny, já právě taky přemýšlela, jak to ta Lisa myslela, když říkala, že tyhle tóny sluší všem - a nedávno bych řekla, že nesluší ani mě, ale máš pravdu v tom, že modroočkům to asi sedne více....Ty jako fakt nemáš nude paletku, jo??? No to mě nepřekvapuje !-)...Je vidět, že nejsem jediná koho nerve UD :-))
      Tobě taky skvělý a pohodový týden doma a pac a pusu Ferouškovi na tribunu!! Dneska písnu :-)

      Vymazat
  2. eMinko, nestíhám číst, tak jen koukám a wow! To je krása! Ty oči jsou přesně podle mého gusta. Koukám, že alverdí tužky budu muset omrknout více, než jsem si původně myslela ;). Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelínko moc děkuju za milý komentář, na který si najdeš chvilku i v časovém presu - jó, jak já to znám :-)...Tak to jsem moc ráda, že jsem se Ti trefila také do vkusu......Já pořád ještě nemám důkladně otestovanou Alverdí dekorativku, tak takhle po drobcích nakupuju a zkouším :-)). Měj se moc krásně!!!!

      Vymazat
  3. Tak nevím. Zamyšleníhodné téma... Já zastávám poměrně striktní názor, že svůj barevný typ by člověk respektovat měl a neměl by ho přetloukat. Mně teplé tóny vytahují z pleti nažloutlý nemocný nádech a dělají uplakané krvavě rudé oči a la "už mám týden těžkou chřipku a pořádně jsem nespala" i tehdy, když jsem fit a zdravá. Fakt můžou takové odstíny slušet všem? U tlumených typů bych asi nějaké hraniční neutrální tóny našla, ale co ostatní? To je jak se rtěnkami, samozřejmě, že vám teplé odstíny vytáhnou ze zubů žlutou, ale když jste třeba pihatá zrzka a studené tóny vám nesluší? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, já si taky myslím, že k zamyšlení to je, ale k praktikování opravdu jak pro koho...I když je Lisa vyhlášená vizážistka a tohle řekne, tak já to posoudit nedokážu, ale zas jsem ráda, že to na mě zafungovalo, určitě je to ale jak píšeš, že pro každý typ se hodí jiná "síla" toho odstínu, že jo - třeba do vyložené korálovky, nebo do takové cihlové bych já nešla, spíš se snažím držet v tom tzv. nude s příměsí "něčeho" teplého. Ale slyšela jsem už několikrát že tyhle "korály" snad mají modroočkám slušet neb jsou to doplňkové barvy, což smysl dává, ale to je asi tak všechno...Myslím, že by se člověk neměl příliš nutit do barev pokud se mu nelíbí nebo třeba fakt nevypadají dobře na pleti...S rtěnkama to je další případ, třeba sytou korálovku bych taky nikdy na rty nedala, protože se mi nelíbí :-D, ale taková teplá červená v létě mi i "jde" :-))...Ale zas mě baví občas zkoušet nové věci a třeba se člověk něčemu i přiučí, i když ve většině případů se držím svých oblíbených barev...

      Vymazat
    2. Já teda nejsem vizážistka, takže polemizovat s profesionálkou si úplně netroufnu. Svůj barevný typ jsem si určila laickou cestou a řekla bych, že mi to dost pomohlo. Právě v tom, že jsem se oprostila od tápání a předsudků "tuhle barvu nemám ráda, tak ji nezkusím". Držím se v intencích svého barevného typu a barvy nehodnotím už podle toho, jak se mně osobně líbí či nelíbí. :-) Tudíž se nebojím zkoušet i barvy, které bych do sebe dřív neřekla, když vím, že mi sluší, je mi v nich tak nějak přirozeně dobře než kdybych šlápla při výběru totálně vedle (respektive, barevnými přešlapy jsem si prošla taky). :-) Nehrozí mi, že se budu držet pěti vyzkoušených oblíbených barev, v nichž se cítím "bezpečně". Už pro nákup mám vodítko, po jakém barevném spektru koukat, protože to bude pro mě to pravé. Neřekla bych to, ale funguje to nečekaně dobře. (Jedinou výjimkou z výše zmíněného je teda hnědá, vím, který odstín potřebuju a přesto ji nesnesu. Coby neutrální barvy volím škálu ve stupních šedé, od bílé po černou.)

      Vymazat
    3. Je fakt, že já jsem už trochu umírněná ve svém věku, co se týče palety barev, někdy mě dokáže vyděsit určitá nesoudnost starších žen, které ze sebe dělají omalovánku, ale poslední dobou mě to dost chytlo a baví mě zkoušet v rámci rozumu :-) Třeba šedou mám moc ráda, a kolikrát sehnat pěkný odstín není švanda, a zjistila jsem, že bych zrovna nějakou uvítala, tak už šmejdím po drogerce po nějakém monostínu, abych doplnila svůj sortiment :-) a už i s tou černou se kamarádím mnohem více, ale když vypadám unaveně, tak mi jen akorát přidá.....
      Já totiž když jsem studovala takové ty škatule, jaký jsem typ - jestli zimní nebo tak, tak jsem se nikdy nemohla vlézt jen do jedné škatule, bo už jen to že mám tmavé vlasy a modré oči je jaksi mimo - tak jsem se naštvala už to neřeším a zkouším co sedne :-)...Největší úlety jsem si zažila a odbyla právě v mládí a myslím, že to je dobře, to je právě to období, kdy má člověk prubnout ledacos a nemusí se vůbec barev bát :-D

      Vymazat
    4. Já mám možná určení jednodušší, tím, že patřím k výraznému spektru, ne k tlumenému jaru či létu. Jsem zimní typ, poměrně jednoznačně. Sněhurka, bledá pleť, výrazné oči, tmavé vlasy. Byť za typické reprezentantky sněhurkovského typu bývají považovány ženy s vlasy tmavě hnědými až dočerna. Já mám na hlavě původně klasickou myší hnědou a slunce mi z vlasů vytahuje dokonce narezlé tóny (to je zřejmě nějaká zvláštní vlastnost hnědých odstínů, dělají to totiž typicky prakticky všechny chemické barvy z drogerky, že jsou do teplého ladění). Ale tak ono to nemusí být úplně do důsledků, není to v barvách (jakože zimní typ nemůže mít zelené oči, ale má mít třeba modré), jde o tón pokožky (růžová, zlatavá), vlasů na denním světle a jakousi "čistotu" v barvě očí. Dál hraje roli míra kontrastu mezi vlasy, očima a pletí. (Vodítkem je taky míra ne/schopnosti se opálit, případně pihy.) A lehce na to má vliv i věk. (Jsem podobná svojí mamince světlou pletí, tmavšími vlasy, barvu očí úplně čistě po ní nemám, mám výraznější, nicméně ji bych třeba zařadila do tlumených barev léta už kvůli věku, vyloženě tvrdé kontrasty s černou jí už nelichotí.) Počítám s tím, že věkem se budu barevně lehce tlumit taky. Už pro mě asi nebude zářivě žvýkačkově růžová, černou nejspíš vystřídá antracitově šedá. Takhle to prostě je. Věk roli hraje, ať už jde o zralou dámu, aby ze sebe nedělala diblíka nebo o náctiletou slečnu, která si nápadným líčením dvacet let přidá.

      Vymazat
    5. Přiznám se, že zelené oči a na slunci šisující vlasy mě ale při určení zprvu mátly taky. (Copak zelená je "zimní" barva?) Než jsem zjistila, že to není v barvách, ale v čistotě barev, v míře kontrastu. No a ty vlasy jsou asi nejméně spolehlivé vodítko nakonec, protože já se narodila jako světlovlasá a věkem mi vlasy tmavly. A změnit chemickou cestou barvu vlasů mi maximálně pomohlo, takže se stavím rezervovaně k prohlášením, že příroda ví, co dělá, barvu vlasů měnit opatrně, decentně a co nejblíže vlastnímu odstínu. :-)

      Vymazat
  4. Moc ti to sluší eM! Přesně tohle je můj šálek kávy. Nalíčila bych se stejně. Poslední dobou používám odstíny hnědé a ty se snažím mixovat s nějakými barevnějšími, ať si tu zimu ještě pěkně oživím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti děkuji moc!!!! Tak to jsem moc ráda, že teplé tóny Tě baví, je fakt, že dokud nechytneme trošku barvy od sluníčka musíme tomu trochu pomoct jak se dá :-D

      Vymazat
  5. Oooo, niekto nám tu naozaj poctivo sleduje videá na youtube a blíži sa k dokonalosti make-up artist :-) K tvojím modrým očiam tieto tiene naozaj idú. Ja keď som unavená, po chorobe a tak podobne, použijem Magic dropy od Collistar, už som o nich písala na blogu. Je to také akoby sérum a má samoopalovací účinok. Len tak raz nanesiem a o hodinku je tvár hneď zdravšia, čerstvejšia. A potom už klasicky make-up postup :-) Ja mám totiž brutálne kruhy pod očami a keď som chorá, tak už je to fakt des.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Juli je to tak, učím se a studuju pilně :-), no make-up artist ze mě nebude, ale strašně mě baví si na něho hrát :D...Moc děkuji za takovou poklonu, jééé!!! Téda říkáš magické kapky, jo? No já už jsem došla tak daleko, že plánuji pořízení bronzeru, a když nevím kudy kam, tak to jistí rozjasňovač :-D......Je fakt, že kruhy pod očima nemám velké, ale po nemoci vylezlo všecko, tak Lumíkuju Magiquuju ostošest i pod očima :-D...Prostě už aby bylo to jaro, teplo, sluníčko a člověk nemusel furt cosi maskovat :-)

      Vymazat
    2. U nas uz dnes bolo 12' C a krasne slnecno, no uzas! A tulipany mi povyliezali zo zeme, takze som uplne nadsena a hotovaaa. Uz nech sa len otepluje a vsetko nech je zelene.

      Vymazat
  6. Jsi lepší a lepší! Krásné líčení a sluší ti. Toto líčení by se mi líbilo.
    Já jsem zase pro změnu zkusila chladnější a moc mi to nesluší, hlavně já musím mít výraznou rtěnku, třeba tu korálovou, která se tobě nelíbí :-) Zrovna to méně povedené mám na blogu, ale kabát jako hlavní téma se mi povedl moc, jen ta černá není tolik vidět a je to prostě černá, no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Téda Marti děkuji mnohokrát, červenám se jak pivoňka :-D.....A já právě na Tebe v souvislosti s těmito odstíny hodně myslela, Ty jsi pro ně úplně stvořená a moc Ti sluší, včetně té rtěnky, kterou já nemám :-D........Kabátek u Tebe je fantastický, už jsem Ti to psala - nemá chybu!!!!! :-)

      Vymazat
  7. milá eM, jsem ráda, že už jsi zdravá a doufám, že žádného bacila zase dlouho nepotkáš! :) a to líčení je nádhera! fakt se Ti moc povedlo a musím pořád obdivovat to Tvé očko! ... já jsem nedávno zažila něco podobného, byla jsem se líčit u profesionálky a ta mi na oko dala světle zelenou a švestkově fialovou ... sama bych po těchto barvách nikdy nesáhla, zeleným a fialovým paletkám se dokonce vyloženě vyhýbám, ale když jsem viděla výsledek, dokonale mi spadla brada! úplně mi vynikly oči a hned jsem si stíny musela koupit! ... takže jenom podporuju to, když někdo vypadne ze svého zajetého stylu líčení, občas to může dopadnout hodně dobře, třeba jako u Tebe ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lištičko děkuji moc! No já doufám, že už mám zas na chvíli bacily vybrané :-). A jsem fakt nadšená, že se líčení líbí, mi dalo tolik práce to vymyslet :-D.....Tobě určitě něco takového bude slušet, když pomyslím na Tvé krásné vlásky...No a vidíš, já byla pořád zakonzervovaná v té své zóně komfortu a nezkoušela nic nového, natoš abych se nechala někým nalíčit, že jo...Třeba fialovou můžu hodně, ale zelená je pro mě zatím něco, co nejsem schopná použít, ale věřím, že Ti to muselo moc slušet...tak viva novým barvám - ať nám ty nové sluší a zkoušení nás baví !-D

      Vymazat
  8. Ahoj eM, bronzová a broskvová k tvým modrým očkům jde skvěle. A je fajn, že se už cítíš dobře. Mám radost z toho, že Ti Bourjois makeup tak skvěle sedl! Co je mi naopak dost líto, že jsem vyslovila tu opravdu blbou domněnku o pravosti paletky a v podstatě Ti zkazila radost. Tak alespoň Ti slouží nadmíru dobře, jseš se stíny spokojená a očividně Ti sluší!!!
    Na Lisu koukám taky moc ráda:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá tutto, fakt bych si nemyslela, že jednou tady budu broskvovat a bronzovat, a kde je do léta !-).....Za make-up Bourjois Tě budu vychvalovat už napořád :-D, je fakt moc fajn!! A líto Ti nemusí být Tvého upozornění na nepravost paletky, já to pak ještě konzultovala s holkama, které si koupily pravou paletku a shodly jsme se, že toto je fake i když názvy odstínů třeba sedí, ale byly i jinak namíchané - nakonec jsem zjistila, že v oběhu bylo i několik jiných faků a každý měl jiné logo - se v tom vyznej :-) a nejsem jediná, kdo se nechal tímdle testerem napálit. Jen jsem to tu chtěla zmínit pro ostatní, kdyby to četl někdo, kdo má pravou paletku, tak ať si neřekne - co to tu propaguju hihi.
      Ale ty odstíny mě baví, jediné co mě odradilo je, nakupovat přes eshopy dekorativku, ale třeba Bourjois nebo tak neřeším, spíš ten high end bych radši nejdřív viděla na živo, než bych si ho koupila virtuálně...No a jak psala Enka, lepší paletka, která mě baví a jak píšeš i mě sluší, než pravá která by mi neslušela :-D.....Děkuju moc za pochvalu!!!!

      Vymazat
  9. Vzhledem k tomu že jsem studený letňák, teplé barvy mi nikdy nic neříkaly....i v době kdy nějaká barevná typologie vůbec nebyla známou...takže jak je vidět, nepoužívám ani nepoužívala....

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate