středa 26. února 2014

Magický "korektor" od L´Oreal očima eM

Moji milí,

dneska tady máme slíbený článek na téma korektor pod oči z mého úhlu pohledu. 
Mám velkou radost, že článek Enky na toto téma byl tak velice úspěšný a líbil se Vám stejně jako mně.
Kdo jste Enky článek četli tušíte, o kterémžto korektoru zde bude dneska řeč.



Jó, to se tak ty myšlenkové procesy u blogerek vyvíjejí nějak takto:
Nutně potřebuji make-up.....koupím si make-up a následně zjistím, že pro dokonalý vzhled a make-up potřebuji korektor pod oči....ne zde to nekončí, jen tak pro představu, co mě i Vás jednou čeká v budoucnu - po této dvojici "nezbytností" jsem zjistila, že nastal čas pro bronzer či oční linky! Věc to u mě nevídaná. Zdá se, že postupuju po levelech v nějaké "neviditelné" PC hře nazvané nikoliv "10 stupňů ke zlaté" (pamětníci ví !-), ale "10 stupňů k dokonalému make-upu" :-)......

Hned na začátku bych ráda odlišila korektor na pupínky a korektor pod oči  - ve většině případů se totiž jedná o odlišné přípravky a nedají se použít oběma způsoby - o korektorech na pupínky jsem napsala zevrubný článek ZDE - dnes to bude o těch "druhých" korektorech :-).
Korektory na pupínky by měly mít většinou hutnější konzistenci než korektory pod oči, které jsou ideálně v tekutější formě, korektory na pupínky taky můžou a často obsahují třeba léčivé složky jako zinek, magnesium, tea tree atd a tyto složky mají i za úkol vysušovat pupínek, což by teda pod očima bylo hodně kontraproduktivní. A v neposlední řadě korektory pod oči dost často obsahují částečky odrážející světlo, což teda na pupínky není vůbec žádoucí, protože takto na ně akorát upozorníte.....
A to bych ještě měla zmínit, že ne každý korektor pod oči je korektor, ale může být spíše rozjasňovač - tak bacha na to při čtení popisků na výrobcích...

Když jsem přijala myšlenku potřeby korektoru pod oči za svou, začala jsem se rozhlížet, co je v dosahu a co by se dalo pořídit. Samozřejmě předtím jsem nemohla nezaregistrovat, jak se v blogosféře množí opěvné články na korektor pod oči NARS - a proklamace, že je prostě nejlepší ze všech na světě. Je to klidně možné, ale já určitě nedám za korektor peněz 700 - 900, takže pokud nedostanu tento skvělý korektor od NARSu k testování, ten tady neuvidíte. Přece jen mám jiné priority  a na svůj rozpočet nejsem zdaleka sama, proto mé první cesty vedly do drogerie, kde jsem se začala rozhlížet po určitých značkách, které jsem měla vytipované.

Vybírat správný korektor na pupínky nebo pod oči může být stejně ošemetné jako vybírat "padnoucí" make-up 
a protože konkurz na make-up (článek zde) už mám za sebou, mohla jsem vesele vyhlásit konkurz na korektor pod oči. 
A nepodcenit přípravu se vyplácí :-). 
První korektor, který mě zaujal a četla jsem na něj pochvalné reakce i v komentářích u mě na blogu, byl Rimmel Match Perfection.

Nejdřív jsem zkoušela odstíny na ruku, později jsem se vůbec nežinýrovala a rovnou testovala pod očima, abych věděla přesně, co mi ten který korektor vyvede a jak ladí s odstínem pleti.
Po té mě zaujal Maybelline korektor Fit Me a korektor od Astoru.



Poctivě jsem docházela do drogerek a postupně všechny korektory testovala a porovnávala, než se rozhodnu, jaký si vlastně koupím. Vzhledem k tomu, že kruhy pod očima mívám spíše vyjimečně v dobách nemoci či zvýšené energetické náročnosti, tak jsem nepotřebovala silné krytí, byť mám pod očima jednu nepěknou pigmentovou skvrnu, kterou mi nadělilo sluníčko a už se jí nezbavím. 
Mám totiž suchou pleť i pod očima  - zjistila jsem tedy, že i když Rimmel velmi dobře kryje a jeho nejsvětlejší odstín by mi vyhovoval, tak mě malinko tahá, to znamená, že na mou suchou pleť není úplně nejlepší. Maybelline a jejich odstíny mi celkově přijdou více do růžova, už mám od nich jeden korektor na pupínky Affinitone (viz. článek výše) a také ladí do růžova a to mám nejsvětlejší odstín. Ono by to pod očima vůbec nevadilo, páč růžovější tóny mají neutralizovat modré stíny pod očima. Na očích mi byl celkem příjemný. 



Poslední jsem testovala Astor Lift Me Up a ten měl na mé oční okolí asi nejlepší hydratační účinky, ale řekla bych, že je to spíše rozjasňovač, který obsahuje částečky odrážející světlo než krycí korektor.....(a jako takový snese srovnání právě s následujícím "korektorem")

No a do tohoto mého váhání mi nasadila brouka do hlavy právě Enka, která si před časem koupila 
Lumi Magique od L´Orealu a byla s ním spokojená. 
Vzhledem k tomu, že jsme věkově obě ve stejné kolonce (chápej 37+) a máme podobné potřeby - kruhy nemaje :-D, tak jsem si řekla, že půjdu do Lumíka - ona totiž milá Enka mi ještě dala kupon na slevu, takže bylo rozhodnuto. 

Rovnou Vám říkám, že zde na Enku ani Lumíka nadávat nebudu, páč je mám oba ráda  (Enku ale radši !-).

Ještě pořád nemám ujasněno, jestli bych dala za Lumíka plnou cenu 299 Kč, protože za tu cenu, za kterou jsem ho měla já se slevou což bylo 150 Kč, to byl kauf! Ale zas myslím, že nebude problém nějakou pěknou slevičku někde vychytat.

Z Enčina článku a z jejího "ostravského testu" už víte, že Lumík nijak zvlášť nekryje - no jasňačka, páč je to rozjasňovač! A la highlighter!
Otázkou je, zda-li bych vůbec měla v souvislosti s Lumíkem používat slovo korektor, proto ty "uvozovky", ale jo - není to jen čistý rozjasňovač (jako např. That Gal od Benefit), takže mu název korektor ponechám, ať se nemateme....



Jak vidíte na obrázku na výrobku se jasně píše - rozjasňovač v peru - "highlighting pen" a tuto svou dovednost provozuje velice dobře. Rozjasňující efekt je vidět okamžitě.
A ne, opravdu neobsahuje třpytky! 
Možná bych se zdráhala i tvrdit, že obsahuje shimmer, ono by asi bylo úplně nejpřesnější říct, že obsahuje částečky, které odrážejí světlo - taková maličká zrcadýlka :-) - a ty právě udělají ten bomba efekt, že Vám umažou pár let tím, jak Vám prosvítí tydle podoční partie.........
Ale přesto má i určitý krycí efekt a ne že ne. Na mé sušší pleti nijak nezlobí. Odstín 01 Ivory mi také vyhovuje na jedničku, páč já žluťásek....



Korektor-rozjasňovač je ve zlatém balení a aplikuje se štětečkem, kdy na druhé straně šroubujete a ve štětci se Vám objeví kýžená korekčně-rozjasňovací "hmota". 


Aplikace je příjemná, nadělíte si kolik potřebujete, uděláte štětečkem "šmouhy" pod očima v místech, kde to je potřeba a pak už já osobně roztírám Lumíka prsty.



Osvědčilo se mi také než roztírat spíš jemně vtlačovat do kůže polštářky prstů. Jak už mi totiž čas vryl pod oči nějaké hlubší linky, tak všechny korektory - a to prosím bez vyjímky, mají tendenci se mi v té rýze usazovat. Není to ostře viditelné pro cizí oči, jen já to v zrcátku vidím....a tady opravdu stačí malinko zatlačit polštářky prstů na kůži a korektor se jemně rozprostře a už nikam nezalézá.

K tomu mám ještě jednu vtipnou story. Enka mi donesla svůj korektor na vyzkoušení, abych si ho mohla prubnout pod oči, a pak jsme vyšly na denní světlo, testovat, jak mi Lumík sedí.....Já vytáhla své zrcátko a jala se naprosto veřejně zkoumat kouzelný efekt, když tu jsem se vyděsila, co to mám s očima. Hmmm, na oči jsem zaměřila druhé zrcátko, a to nemilosrdné zvětšovací......
Samozřejmě jsme se s Enkou zase při téhle akci nasmály a vyvodily z toho jasný závěr: 
pokud se chcete zbavit vrásek pod očima, nepoužívejte zvětšovací zrcátka :D.....
A z toho celkově plyne jediné - že je fajn chodit do drogerky s kamarádkou stejně posedlou kosmetikou, protože více hlav více korektorů zná a o legraci není nouze.....Každopádně Lumík testem prošel, viděla jsem, jak mi projasnil očka, na denním světle mi odstín vyhovoval a tak jsem si ho ten den hned koupila.



A na závěr mám ještě pro Vás tip, který já využívám hlavně v těch dobách, kdy moje oči nejsou v kondici a je na mě vidět únava, která sedá pod oči právě ve formě tmavších stínů. Pokud chci větší krytí, tak smíchám na hřbetu ruky korektor a rozjasňovač - Catrice Camouflage a Lumík L´Oreal. 


Vlevo: Catrice Camouflage 01 Ivory, vpravo: Lumi Magique L´Oreal 1 Light

Korekční směs Catrice + L´Oreal

Vlastnosti těchto obou korektorů se velmi dobře doplňují a dokáží spojit krytí s rozjasněním pro mě na jedničku. 
Hutný camouflage od Catrice, který mimochodem samostatně pod oči vhodný není, protože se nedá dobře na jemném očním okolí rozetřít a vysušuje - je přesně typ korektoru na pupínky, je intenzivně krycí a výdrž má perfektní (poměr cena 70 Kč/výkon=výborná), ale spolu s jemným hydratačním rozjasňovacím Lumíkem, jsou fajn dvojka....

A jak tak tady chválím kouzlo magického korektoru, docela jsem dostala chuť vyzkoušet i magický make-up této značky....no uvidíme časem !-)

Máte zkušenosti s Lumi Magique "korektorem" nebo s jiným rozjasňovačem?


53 komentářů:

  1. Mas presne moju kombinaciu korektorov aj ten postup obstaravania :)
    Ako prve mi bolo treba zjednotit plet, lebo som krasna a iskriva, tak makeup som mala potrebu nahradit luxusnejsim BB (akoze setrim cas), konkurz vyhral Vichy :) potom som zistila, ze aby som bola este iskrivejsia nejaky rozjasnovac by bol fit...kedze o luxusnosti YSL som mohla snivat, tak mi velmi prisiel vhod kupon na zlavu na Lumi...stale som si myslela, ze som dostatocne prirodzene krasna, uzasna a ano iskriva, teda mi korektor netreba, ale v kutiku duse som citila, ze Camoflage by som si kupit mala a potom ma pokusal do nosa pes (ano vlastny pes, do vlastneho nosa) a dovod bol na svete! Hned ako sa mi odlupla chrasta som pelasila do DM a korektor bol moj, tak odvtedy kazde rano sa pekne napatlem a mam pocit, ze som strasne "pretty" :)))
    A presne tak kombinujem camoflage s lumi, najprv trosku na nos, potom otrem prst pod oci a nakoniec pod ocami rozlicim rozjasnenie do stratena :)
    Neviem ci to mas aj ty tak, este som k spokojnosti potrebovala puder, akoze "final touch". Hned na zaciatku mi bolo jasne, ze jednoducho potrebujem Meteorites od Guerlain (dakujem Moora a spol.), ale v ramci setrenia hladam nieco s pdobnym efektom, tak mam doma Laveru- akoze strasne bio, NYC akoze strasne lacny a fasa a Bourjois ten retro ryzovy puder z Javy, lebo rozjasnuje a je vytvoreny pre krasu zien :)))) Myslim, ze ked to spocitam som si pomaly mohla kupit tie meteority a mala by som dusu v peri :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak po přečtení Tvého milého komentáře jsem ráda, že nejsem jen já takový blázen s myšlenkovými postupy :-))
      A Vichy máš Idealia nebo jiný? pokukuju po něm, doma mám vzorek a musím se do něj pustit :-)
      Jau, tak pejsek je takový rošťák? No já dostala ťafku od našeho kocourka do oka i pod oko a taky jsem pak byla ráda za Camouflage, i když do oka se nedalo dát nic :-))
      A s tím pudrem - no to je fakt asi jedna z mála věcí, které zatím dost odolávám jednoduše proto, že mám suchou pleť a pudr mi ihned ty suchá místa "krásně" zvýrazní, ale neboj, už mě to láme na takový ten "neviditelný" fixační pudr, ale zatím se opravdu bráním :-), asi by se mi taky líbil nějaký přírodní, měla jsem nutkání si koupit ten nový limitkový od Alverde, ale pak jsem se vzpamatovala a řekla si, co bych s ním dělala :-). Jinak strašně se mi líbí, když kamarádka vytáhne svůj luxusní pudr od Guerléna, to balení je tak nádherné, a fakt mě od koupi ochraňuje jen to, že prostě pudr nemůžu.....:-)
      Tak na tom jsme, abychom tu naši krásu náležitě zdůraznily - a pak se divím, kolik věcí potřebuju jen abych se nalíčila ráno do práce a byla, jak píšeš, pretty :-)

      Vymazat
    2. eMka, puder jednoznace loose transparent, ved kto by si uz len kazil odtien makeupu, ktory sa horkotazko prebojoval konkurzom :)
      ano BB od Vichy mam Idealia, pre mna je ozaj Idealia, lebo mi sedi odtien, celkom aj hydratuje (aj ked je len taka napodobenina zimy, tak sa moj ksicht tvari, ze je suchy-zmiesany)...samozrejme som zmasirovana mediami, ze urcite mi treba aj Idealia serum- par vzoriek som na seba uz vypatlala a je to naozaj podarena kombinacia, ale kombinacia ceny a chemie mi hovori, ze radsej nieco ine ako "podklad"
      Ked Ti pisti srdco po bio z tej Lavery by som ti kludne odsypala, lebo 10g je pre mna dozivotna zasoba aj keby som s tym vysypala vymastene plechy na kolace :)))
      Su to mrchy nevdacne tie zvery, fakt! Do oka to muselo boliet ako cert, auuu! Tam by som ti odporucila Corneregel, dostala som ho na poskriabanu rohovku a pouzivam ho aj na suche oko,hoji a aj upokoji :)

      Vymazat
    3. Že jo, právě já bych se děsila toho, že konečně najdu odstín make-upu který mi perfektně sedí a pak bych to "zazdila" pudrem (docela jsem zvědavá na ten bronzer !-))........Jako Vichy mě láká, i když vím, že to žádná příroda není, ale i když dost blogerek na tuhle značku nadává, mě její výrobek z řady normaderm zachránil v létě pleť, když nezabíralo lautr nic...takže se k ní nestavím vůbec zády....to sérum už je na pováženou, tam mám raději přírodu - musím se sama podívat, co to doma vlastně mám - jestli sérum nebo BB :-)
      Jé a děkuju za nabídku na odsypání -), tak to je opravdu doživotní zásoba....ale zas tohle by se zkazit snad nemělo, i když je to příroda, s mou potřebou pudru by mi fakt stačilo pidi balení :-))))....
      No, na to jaký miláček je náš kocour, tak to byla fakt dost zákeřná trefa a odteď si na něho dávám pěkně bacha, když si chce hrát, protože do toho oka to byl humus, a já dostala radši antibiotika, ale kupodivu se to vstřebalo solidně a rána se zacelila okamžitě, ten gel si píšu, protože suché oči mám, kapu ještě kapkami,dost mi vyhovuje Hypromeloza P, název jak prase a než ho v lékarně vykoktám je to sranda - zrovna mi došly kapky, tak musím pro ně mazat a juknu po tom gelu :-). Díky za tip:-)

      Vymazat
  2. Nad tímhle rozjasňovačem už hodně dlouho přemýšlím, takže po tomhle článku se snad už rozhoupu. :) Zkoušela jsem akorát Max Factor, co byl na podobnym principu a byl docela fajn. Ale po Lumi pokukuju už hrozně dlouho. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem přispěla třeba k Tvému rozhodnutí a doufám, že Ti Lumík bude dobře vyhovovat :-)

      Vymazat
  3. Tenhle korektor asi nic pro mě nebude, protože jestli máš nejsvětlejší odstín a sedí ti, byl by na mě moc tmavý, nicméně uvažuju ještě o pořízení ryzího rozjasňovače k aplikování na korektor pod očima, protože kruhy mám fakt strašný a pořád. :-) Astor je na mě se svým rozjasněním stále docela slabý kalibr. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi fakt nebude, ono v našich drogerkách vůbec není moc výběr pro hodně světlé tipy, většinou jsou tři odstíny a člověk aby se do toho rozmezí vlezl....Ale rozjasňovač na korektor je dobrá volba :-). Já mám vůbec ráda vrstvení anebo míchání a přizpůsobování si přípravků svým potřebám, protože i jen najít svůj dokonalý odstín není žádná sranda...

      Vymazat
    2. To mi povídej, sehnat dostatečně světlý korektor byl boj... make-up nepoužívám, mít akné jako v pubertě, asi si jdu hodit mašli zoufalstvím nad nemožností si vybrat správný odstín. (I když zatím, za pár let se taky bude hodit. Momentálně si myslím, že make-up by mi zásadní benefity ve zlepšení vzhledu pleti nepřinesl, tak si užívám, že na sebe nic nepatlám, když teda jakože nemusím.) Já si popravdě myslela, že rozjasňovač ocení hlavně ještě starší ročníky než jsem já, které přece jen už trápí pleť hodně křehká, citlivá a suchá a na níž je vidět každá špatně prospaná noc. Ale s těmi kruhy jste mi docela vsadily brouka do hlavy. Ty já mám bez ohledu na to, jestli jsem nevyspalá, nemocná, unavená nebo naprosto v pohodě. (Ještě jsem nikoho s takhle temnými kruhy neviděla, možná to i částečně opticky způsobuje kontrast s mojí bílou pletí.)
      Jinak jsem si koupila pudr od NYC, u Miss sporty jsem hledala matující nadlak a nenašla, možná chystají novou kolekci i obyčejné laky takové ty za dvacet devět měli v našem Rossmannu nějak dost probrané. A veselá historka: sahám po vysněné sto sedmičce rtěnce od Kate, mažu na ruku tester, kochám se (pokud mizerná světla v drogerce dovolí), beru za testerem rtěnku a odcházím. A doma si všimnu, že to NENÍ ona. Nějaký dobrák tam asi strčil špatný odstín. I tak ho můžu naštěstí nosit, klasická červená, malinová (na mně vychází červeněji než na fotkách na netu, co jsem koukala, ne tak dorůžova, asi že mám tmavé rty), taková, co mi spolehlivě sedí. A co už taky mám i když ne teda v matu, tak alespoň taky dobrý. Normálně bych si ji sice nekoupila, produkty nedubluju, dokud nemám spotřebováno. :-) No, tak mám důvod si znova udělat radost, já tak toužila po té temně rudé barvě s lehce goth vínovým nádechem. :-)

      Vymazat
    3. Mě nejvíce štve, když pak vidím fotky ze zahraničních drogerek, kde mají na výběr mnohem více odstínů třeba i u takových drogerkových značek jako Maybelline a spol a k nám se to vůbec nedostane, už třeba i jen odlišný sortiment od stejných značek u Amíků nebo v UK....Třeba vím, že i je velký problém tady sehnat nejsvětlejší odstín make-upu od Bourjois a venku za hranicema úplně v klidu...
      Myslela sis to s tím rozjasňovačem správně, já to tak vidím s těma mýma letitýma očima, i když jsem to nakonec ve článku nepsala - určitě ho ocení hlavně starší ročníky, ale to rozjasnění má fakt příjemný efekt na každého.
      S těmi kruhy to asi dost souvisí s tou barvou pleti, třeba když vidím tutoriály, tak některé holky mají celé oční okolí podstatně tmavší než zbytek pleti a pak to různě vylaďují...
      Tak doufám, že NYC bude sloužit dobře....S tou Miss Sporty jsem tam taky nakukovala a mají to hodně probrané opravdu, asi bude jarní kolekce brzy :-)
      Téda ovšem taková historka, to je fakt ze života...Na tohle si už dávám fakt pozor, protože se mi už stalo několikrát, že byly i testery i rtěnky prohozené. Zas bylo štěstí, že ses zásadně neminula v odstínu, třeba donést si domů nějakou "nahnědlou" nebo nude, to by člověk oplakal anebo by to prostě musel darovat. Říkáš 107? Teď nevím jaké číslo jsem si od Kate zkoušela já, ale tím jak je všichni milují a Ty jsi mi o ní psala, tak jsem taky testovala a jedna červená s modrým tónem se mi tam moc líbila. Chtěla bych nějakou dobře držící na dobu až bude teplo a léto, protože to se všechny ty moje hydratační "roztápějí" a už jsem si tak jednu nejoblíbenější Revlonku častým používáním zničila....Příště zase půjdu slídit a snad vyhmátnu i nějakou slevu :-).....Hm vínová rtěnka mi nesluší, to vím stopro, dělá mě nehorázně starší :-)....ale věřím, že k Tvému typu půjde skvěle, dost si všímám i v generaci mojí dcery, jak se některá děvčata stylizují do tohoto stylu a Ty ani nemusíš, máš to přírodně, jen to podtrhneš rtěnkou :-)

      Vymazat
    4. On snad ani není problém ten, že se to nevyrábí, ale že se to do Čech prostě nevozí. Proč? To je v myslích dovozců kosmetiky tak pevně zaklesnutá představa, že se tu všechny urputně dooranžova solárkujeme? Nejlíp celoročně? Jako chápu, že v devadesátých letech jsme si možná takhle obchodníky "naučili" a že solárka byla hit, že jsme to neznali a museli zkoušet. Ale vždyť vyloženě bledých typů tu běhá poměrně dost. Osobně, pokud bych měla popsat něco jako typickou středoevropanku, tak neváhám a říkám, že zelené či hnědé oči, proslulá plavá či tmavší "myší" popelavě hnědá a světlá pleť. Kde jsou sakra ty téměř černošky, který napovídá výběr odstínů v drogerii?
      U mě kruhy asi nejsou záležitost únavy, nevyspání nebo nějakého zdravotního neduhu, ale je to prostě pigmentace, protože mám tmavší i barvu víček a na bílé pleti je to hrozně vidět a barva okolní pleti to umocňuje. Vzhledem k tomu, že se nejsem schopná opálit, sjednocení pleti nikdy nedosáhnu. (I v létě jsem stejné bílá, maximálně se doruda připeču. :-)
      NYC se mi líbí, mimochodem, je hezky světlý! :-) Vzala jsem si tuhý, první jsem sice našla sypkou verzi a váhala jsem, ale usoudila jsem, že tuhý je praktičtější, vždycky jsem používala tuhé pudry, tak to s nima umím. Bojím se, že se sypkou variantou bych sypala oblaka pudru všude okolem sebe. :-D
      Naštěstí ji i tak můžu nosit. Odstín, který potřebuju, popisuju většinou jako "malinově červená" a tohle je asi to, k čemu mi popis "malinová" sedí asi nejvíc z toho, co jsem kdy viděla. :-) Je to ještě tak akorát na pomezí mezi růžovou a červenou, aby to byla stále sofistikovaná červená s růžovým podtónem a ne řvavě fuchsiová. :-) Pokud by mi nezkoumal zrovna rty z pěti centimetrů, tak ten podíl růžové nikdo neuvidí. :-) Koupila bych si ji nejspíš stejně, až bych spotřebovala to, co mám a hledala opět univerzální klasickou červenou, protože tohle je přesně ta moje. :-) Je to teda odstín 106 (takže je možný, že to tam vložil někdo ne proto, že lidi jsou prostě nepořádná prasátka, ale fak omylem, zas takový rozdíl v nich totiž není, sedmička je tmavší a vínovější, šestka je taková decentnější a klasičtější) z matné řady (červené obaly). Nejsem si jistá, jestli vůbec měli ještě klasický Kate rtěnky v černém, protože tam jako novinka už zas byly hydratační. O ty zájem moc nemám. :-) Musím uznat, že příjemný na nošení to úplně není, vysušuje, ale zase drží. Takže můj omyl se docela má potenciál stát produktem, který si budu kupovat opakovaně. :-D Než jsem se propracovala ke Kate rtěnkám, koupila jsem si totiž v červené v návalu nadšení kdeco a až to spotřebuju, nejspíš se k tomu nevrátím, protože matná Kate se zdá schopně držet, což je u takovýhle barev docela užitečná vlastnost. :-) Rozumně vzato potřebuju totiž nanejvýš tak čtyři odstíny: klasickou decentní červenou, temně vínovou, růžovou a fialovou. :-) (Přičemž po růžové jsem nepátrala, ale kdyby byla, beru rozhodně a Apocalips si už znova nepořídím, fialová vím, že existuje, ale u nás jsem ji nikde neviděla.) Tyhle rtěnky mě docela schopně zaháčkovaly. :-)
      Záleží, jestli jdeš spíš po barvách a po výdrži jako já, protože mi prostě sluší řvavé barvy (a to ještě ne všechny, hnědou mít třeba nemůžu) nebo jestli hledíš taky na konzistenci (mně je fuk, jestli je to mat, klasika nebo vyloženě lesk) a taky jestli řešíš komfort při nošení (to bych asi matnou řadu vynechala, klasická by možná vyhovovala, nevím, nezkoušela jsem, zatím, tam mám v merku právě tu fialovou, co nemůžu sehnat).

      Vymazat
    5. No právě, já mám spíš pocit, že nás distributoři pořád vnímají jako jakýsi tmavý slovanský národ a la cikáni,nemůžu si pomoct.....a určitým způsobem mě to i uráží, páč je sortiment stále dělený na východ a západ, přestože už máme slavnou evropskou unii a všecko by mělo být "uni" , no ale to už zavání politikou, že :-))....ale fakt mám takový pocit, že pořád dodavatelé fungují stylem, šoupneme to do té východní evropy - ti to vemou všecko.....Jinak si to nedokážu vysvětlit, protože opravdu většina z nás je světlejšího odstínu...
      Jo, rozumím - přesně tak to třeba má i Sam z pixiwoo, když dělá tutorial a je nenalíčená, tak je jasně vidět rozdíl jak má tmavé oční okolí a zbytek bledý, to není zdravotní věc, no a pak nezbývá než to sjednocovat dostupnou kosmetikou.....
      Tvůj popis červené s růžovou ala malinová mi zní velice dobře, něco takového hledám, ale právě už fuchsii a řvavé nemůžu. S tou konzistencí to může být horší, pokud vysušuje, tak to se nedonutím ji asi nosit, ale zas když nevyzkouším na vlastní kůži tak vědět nebudu :-). Třeba hydratačky od Astoru, překvapivě dobře drží a nejsou to žádná "másla" a přesto nevysušují, no co se týče rtěnek, tak je dilema na světě hned :-). Třeba vůbec nemůžu sehnat pěknou růžovou, pořád prostě ne :-) a třeba zas lesky a různé laky na rty mě vyloženě nelákají, pár jsem jich zkoušela, když jsem vybírala pro kamarádku a dost mi vadilo, jak to všecko "lepí", nevím tedy jak Apocalips....No ještě váhám právě nad Maybelline rtěnkama :-))

      Vymazat
    6. Spíš bych řekla, že se sem navozí prostě zbytky. Co se jinde po Evropě neprodalo, to se frkne sem, Češi to nadšeně koupí... Ale situace se začíná zlepšovat, lidi přestali být okouzlení množstvím a začínají brát jako standard velký výběr, ve kterém je nutno hledat kvalitu, myslím si. (Vnímám to jako dědictví izolace minulého režimu, kdy řada zboží jednoduše nebyla...)
      No lesky prostě lepí jak ďábel (ať jsou to ty superlevný za několik desetikorun nebo drahé za mnoho set). Apocalips sice není lesk, ale lak, je to ještě takové hutnější, ale lepí. (A hlavně mi hrozně smrdí, to obyčejný lesk od Essence sice voní těžce chemickou sladkou žvýkačkovitostí, ale není to tak děsný.) Asi musí, jinak by to teklo. S úžasem jsem zjistila, že se ještě prodávají takové ty bezbarvé ovocné lesky s kuličkou, co jsem je používala asi ve čtrnácti a obvykle to měl člověk za pár minut až na bradě. :-D Rtěnky jsou až do vysušovacího stádia, čím matnější a větší držáky, tím hůř... Asi by ti největší službu prokázala hydratační rtěnka. A ty nové hydratační Rimmelky by tě nezajímaly?
      http://maribmaqsood.blogspot.cz/2012/12/rimmel-kate-moss-lasting-finish-matte.html Tady je poměrně věrné (je těžké takové barvy nafotit, natož jemné nuance v odstínech) zobrazení té mé a vysněné kolegyně. :-) Na hodně fotkách jde 106 vlevo až do růžova, na mně je takhle červená, do malinova, s růžovým podtónem... Řekla bych, že ta barva je tak na hraně mezi sofistikovanou červenou a řvavě růžovou a co převáží hodně záleží na podkladu, na přirozené barvě rtů. Obě jsou, když to vidím takhle ve srovnání, na stejném barevném základu, malinová, akorát 107 je temnější, víc rudá, jde až do fialova (hodně těhle barev má tendenci jít dohněda), taková barva těžkého červeného vína... :-) Líbí se mi nakonec obě, ale fakt to nošení nic moc... Ale tak u matných rtěnek jsem to čekala a ty klasický na tom budou nejspíš o fous líp. Nebo hydratační řadu...

      Vymazat
    7. Asi jo, prostě zbytky...ono to není jen v kosmetice, prostě napříč. Jak píšeš, je to tím "zvykem" z minulých dob, toho se jen tak nesetřepeme, a lidi sami musí chtít, je to jen o poptávce a na nabídce a když lidi budou chtít kvalitu, tak to časem docvakne i těm distributorům....jako jsem v jádru optimista :-), pomalu se to zlepšuje a lidi chtějí víc, čtou i recenze, blogy, zajímají se.... a to je dobře :-)
      No, tak to mě právě ty lesky budou míjet dál, to fakt nesnesu, jasně ono je to tekuté, tak se to musí nějak "fixovat" :-)
      Jééé ty ovocné kuličky jsem měla taky :-)), brrr, mě právě fascinuje, že oni do těch lesků pořád cpou takové divné vůně :-)
      A vidíš, hydratační Rimmelky bych i brala :-), Ty nejsou špatné a drží, měla jsem jednu, ale klasika jsem si vybrala moc tmavou a musela ji poslat dál. U mě to je i tím, že já mám tmavé rty, takže některé ty odstíny vypadají super na ruce, ale když si je dám na rty, tak už to vypadá zas jinak....ale naprosto si netroufám testovat v drogešce testery přímo na rty (já která chytne opar i ze vzduchu), takže u mě je to vyloženě pokus-omyl.....ale vidět ty rtěnky-swatche hezky vedle sebe je pěkná srovnávačka - fotit rtěnky je dost náročné, stejně jako některé laky :-) a až to člověk zadá do googlu tak se diví, co mu vylezou za odlišné odstíny, záleží na světle a kolikrát si s tím ani moje zrcadlovka neporadí....ale zas na takovéto první porovnání, než člověk vleze do drogešky s šílenými světly je to fajn.....Ta tmavší 107 je už hodně tmavá na mě, ale ta světlá by stála za zkoušku, ale jak říkám, bůh ví, jak to zas bude vypadat na mě :-))

      Vymazat
    8. No, tak je to v jídle i oděvech, v tom jídle už se to začíná lepšit, protože hodně lidí si uvědomuje, že když bude jíst fujtajbly, tak se jim to odrazí na zdraví. Jasně, stále hledíme na cenu a ono to dá víc námahy, nezruinovat si peněženku a přitom najít kvalitu, ale dá se. Akorát oděv a kosmetika si u nás ještě trošku nese punc povrchnosti. Jakože kdo se o to zajímá, tak je povrchní slepice. Ale taky se ten postoj mění a já z pozice ženy musím říct, že muži jsou docela nadšení, že se se mnou dá konverzovat o umění, čtu Dostojevského a zároveň nosím vysoké podpatky, maluju si rty a odpouštějí mi klasicky holčičí slabůstky jako utratit nesmyslné částky za doplňky nebo kosmetiku, které nepotřebuju. :-)
      Jsem myslela, jestli ne spíš dcery, mám pocit, že pro mou generaci 20-25 to byl velký hit, ale tak možná je to ještě dřívější záležitost. Si pamatuju, jak jsem ten lesk měla vždycky rozpatlaný v tašce. :-D
      Já mám taky tmavé rty, takže na mně ty barvy vypadají jinak. Navíc teda proto nemám ráda, když bloggerka fotí jen šmouhu na ruce. Většina z nás má bílý zápěstí a ta barva tak vypadá úplně jinak než na očích/rtech/tváři (něco zkreslí i ne zcela ideální světlo i tak). Což je pro mě alespoň výhoda při zkoušení korektorů a pudrů, že si ho můžu čárnout na zápěstí, protože jsem stejně bílá jak na ruce, tak ve tváři a nemusím si ty testery patlat po obličeji. Některý jsou fakt dost fuj. (Jo, pudr od NYC má další malé bezvýznamné plus za to, že byl obalený proužkem zatavené folie, to by měly být všechny produkty, někteří lidi jsou děsně nenechaví... :-/) Jsem asi cíťa, ale na tyhle věci já si potrpím, pravidelně peru štětce, nechodím spát namalovaná i kdybych přitáhla až nad ránem z flámu, vyhazuju nedopoužívané "ještětomaluje" produkty, co už jsou prošlé a absolutně nechápu, jak se někdo může na noc namazat vším možným a jít spát a nechat to všechno, aby se mu to obtisklo do polštáře. Já v péči uznávám minimalismus a myslím si, že zodpovědné jsou hlavně geny, ale na čistotu jsem trochu paranoik. (Což neznamená, že po bytě teda denně lítám se Savem, ale na sebe bacha dávám.)

      Vymazat
    9. V tom jídle to asi muselo přijít jako první, že si lidi pomalu začínají uvědomovat, co do sebe cpou, páč ten strach o zdraví.... a že tady není otázka kvantity a ceny na místě, ale hlavně ta kvalita....ale zas těžko můžou ignorovat stav své peněženky a musí se přizpůsobovat, já pořád říkám raději kvalitní dražší šunku jednou za čtrnáct dní či jednou za týden než čtyrykrát týdně párky "bez masa" :-)....V oblečení je to chvílema k uzoufání, pořád mám pocit že je tu všechno dost předražený na to jaký hadry to kolikrát jsou - takže zas kompromisy...a pak mám radost, když objevím nějaký poklad za fajn cenu :-))
      A ten trend povrchnosti, svatá pravda. Lidi nechápou, že tím vyjadřují svou osobnost, podtrhnou ji, potlačí nedostatky - vyzdvihnou přednosti, že je to i o hře, o náladě, je to prostě zábava :-)...A přesně - přece to, že jsem inteligentní neznamená že budu šedá myš :-), bohužel v naší generaci je to zakódováno více, nedostatek sebevědomí, strach projevit přednosti...protože intelekt jaksi neprojevíme při prvním očním kontaktu, že :-), ten se projeví až při konverzaci a je to určitě super být inteligentní přesto krásně upravená, ženská atd. to se mi moc líbí :-)....A jsem ráda,že se to pomalu smazává takový ten extrém na jednu stranu inteligentní "myši" a na druhou stranu hloupé "modelky"....:-))
      Ty lesky na rty za nás teprve začínaly, takže ten úžasný boom byl až později, ale taky jsem neodolala a mělo ho a upatlané bylo úplně všecko :-)))
      Naprosto souhlasím jako čtenář blogů a jsem ráda, že to vnímáš jako čtenářka stejně. Fotka swatche rtěnky na ruce mi příjde nedostatečná, pomineme prostě osvětlení a možnosti fotografování, když čtu o rtěnkách, tak chci fotky na rtech, jinak to pro mě nemá zásadní výpovědní hodnotu a vím, že musím jít a zkoušet sama...
      Ano, pudřík NYC je krásně zatavený, to si pamatuju :-)) to je jeho plus a tohle já oceňuju moc, protože zvlášť v drogerkách prostě nesnesu, když někdo leze do čistého produktu, a lidi nenechaví fakt vlezou do všeho! Tester netester, proto koukám jestli je produkt zalepený "na vstupu nebo třeba celý zatavený - tak to mají třeba značky Artdeco, koupíš si korektor ve rtěnce a je v krabce a ještě zatavený - bomba....bohužel v drogešce musí být člověk opatrný, i při nákupu tohoto Lumíka jsme kontrolovaly jestli je fakt štětec bílý a nikdo "nestáčel" produkt do štětce, protože samo zalepený obal nebyl....
      Nejsem zastáncem lítat po bytě s dezinfekcí a příliš všecko pucovat, ale věci co si člověk dává na tělo, obličej teda by měly být opravdu čisté, včetně ručníků atd. a měly se i vyměňovat líčidla atd, bakterie pak řádí...a takový zánět spojivek není žádná prča a je třeba vyhodit nemilosrdně všecko, protože je to infikované a pak od toho můžou být i vyrážky, že když člověk patlá matlá....No jo polštář :-), o tom jsem psala asi před rokem :-D, já mám malý polštářek a ten vyměňuju sobě i dětem dost často :-))

      Vymazat
    10. Já si teda nejsem jistá, jestli k rozumnému stravování lidi žene jen ten strach o vlastní zdraví. (Na jednu stranu mi totiž přijde, že hodně lidí zanedbává prevenci typu prohlídky u zubaře. Což nechápu proč, když je ta možnost a když zanedbaný problém je složitější i dražší řešit.) Myslím si, že je to možná dílem určitý pocit zodpovědnosti. Jakože doba je nejistá, práci dneska mám, zítra mít nemusím, mám hypotéku, živit děti něco stojí a tak se zkrátka snaží, aby neskončili ve čtyřiceti s infarktem a cukrovkou. Ale to je taková moje teorie. :-)
      Já o sobě říkám, že jsem estét. Miluju umění, miluju krásné (a kvalitní) věci. Ať už je to krásný obraz, kniha, krásné boty nebo to, že si si s tou rtěnkou ráno v zrcadle přijdu krásná já. Baví mě obklopovat se krásnem, baví mě kreativita. Jo, jasně, ona je to taková "nadstavba". Asi se bez toho dá přežít. Někteří prostě ještě nejsou zvyklí tak nějak "chtít od života víc"... A to já zas ne, mě nebaví jen tak přežít, fungovat jako robůtek, jíst, pít, spát, pracovat. Chci se životem proexistovat tak nějak příjemně. :-)
      Jako čtenářku mě rozčilují kosmetické blogy, kde autorka zásadně fotí rozmazané fleky na ruce. K čemu to je? Ono to asi souvisí i s tím, co jsem psala výše. Je to v nás: bojím se, aby mě někdo nepoznal, tak tvář neukážu. Protože když mě náhodou někdo pozná, ještě si pomyslí, že jsem povrchní kačena. Dokud se nezmění přístup v nás samých: jsem žena, pečuju o sebe a nestydím se za to, tak se nezmění ani ten náhled o té povrchní drůbeži. :-)
      Já v drogerii po vyzkoušení testeru, pokud ten produkt chci, většinou pracně lovím kousky až zezadu z regálu, protože mám lepší pocit, že ty se určitě nikomu vytahovat nechtěly, tudíž do nich nehrabal jako do těch předních. :-D Mám zábrany natvrdo produkty otvírat a kontrolovat, jestli do nich někdo nesahal. :-)
      Já teda takhle nadskakuju od té doby, co jsem skončila u kožní na vypalování bradaviček pod očima... Nedonutili byste mě dát si na oči řasenku starší než půl roku nebo si natřít obličej krémem a jít okamžitě spát, dostávám osypky z představy, že to obtisknu do polštáře, do toho se zpotím a všechno si to na tu tvář otřu zpátky... :-)

      Vymazat
    11. S tím citem pro estetiku to můžu podepsat v plném rozsahu, jsi můj člověk - hodně bychom si rozuměly :-D Není mojí motivací život přežít, ale opravdu si ho užít a hezké věci kolem sebe nutně potřebuji, protože té šedi a starostí atd je i tak dost....
      A hodně mě zajímá právě jak čtenářky blogy vnímají, já se ten svůj snažím psát tak, aby se mi líbil i jako čtenářce :-) jestli to dává smysl....Mám ráda, když se píše o stínech, že je můžu na dotyčné vidět na očích a ne na rukou - přece stíny patří na oči :-), stejně jako rtěnky, jasně dám šmouhu na ruku, ale prostě je pro mě klíčové vidět to na rtech.
      A taky jinak může divák posoudit, když vidí líčení na celé tváři než když vidí pouze výřez rtů nebo očí, tak nějak celé to ladění make- upu, ale ne vždy se fotky vyvedou atd.....
      S tím ukazováním tváře blogerky - to je věc, ke které se musí každá blogerka propracovat. Na jednu stranu to cítím taky, že si říkám, ježiš jestli mě pozná někdo se známých co si řekne, ale na druhou stranu to prostě píšu pro své pravidelné čtenářky a mám pocit, že s nima mám určitý vztah a že nechci vystupovat jako "nikdo", že si myslím, že i čtenářky prostě chtějí vidět, kdo to píše.....a s tím pocitem se mi i lépe publikují fotky - ovšem když pominu šílenou autocenzuru, kdy mám pocit, že nafotím milion fotek a všecky stojí za prd :-))...A máš pravdu v tom, že ten přístup péče o sebe se musí změnit v nás samých, nestydět se za to a ani blogerky by se stydět neměly ani čtenářky, ale někdy to fakt není jednoduché, páč okolí umí být někdy pěkně nepřející....ale zas já jsem někdo, koho blbé kecy neodradí a především vyhledávám milé lidi a jejich názor mě zajímá, a nemusí být vždycky jen obdivný:-)

      Vymazat
    12. Určitě je milejší, když si pisatel a čtenář mezi sebou utvoří vztah. Na druhou stranu musím říct, že nejsem z těch, které by zajímalo, co měla bloggerka k snídani, s kým spí a jak vypadá její pes... Každá nad blogem nechává kus svého volného času, který by mohla trávit i jinak. Každou potěší nějaká zpětná vazba od čtenářů, to jistě. Nicméně si myslím, že se to opravdu nedá vybudovat na základě toho, že o sobě dotyčná fakt vyslepičí kdeco včetně toho, kdy dostala menstruaci... Některé holky to podle mě přehánějí. Jasně, lidi jsou zvědaví a lační po tom strkat nos ostatním do soukromí druhých a funguje to. Návštěvnost roste a bloggerka tajemná, jak hrad v Karpatech to má o dost těžší. Ale pořád je to internet, pořád je to veřejný prostor, nejsem u kafe s kamarádkou, abych s ní bez zábran rozebírala dění ve své ložnici. Nebo ano, ale pak se taky nelze divit tomu, že to někdo proti mně vytáhne, někomu se nelíbím, někdo mě zkritizuje... Myslím, že se to zkrátka pozná, kdo je čten proto, že má co sdělit, umí psát, umí do toho psaní vložit to přídavné "něco" , co ke čtenáři promluví. A kdo vlastně psát zase tak moc neumí, kdo sdělí možná užitečně, že tahle rtěnka super hydratuje a má pěknou barvu, což je teda dobrý, ale pak nám ukáže svou ložnici, partnera, psa... A toho se lidi chytnou taky, bulvár je čten a čten i bude, lidi to baví, ale pro mě to teda osobně až tak není, hledám trochu jiné hodnoty.

      Vymazat
  4. A teď musím vlastnit Lumíka ještě o to naléhavěji! pfff, holky, vy mě štvete.. ale já taky budu mít zac hvilku jednu dekorativní věcičku, která vám nedá spát.. teda fdoufám, jinak jsme vyhodila zbytečně komínek 8 kil =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D jsme přesvědčivé, že? To máš za to, kolik už jsem si toho koupila kvůli tobě!! :o))
      A nestraš, že zase máš něco, co budu nutně potřebovat.. :D

      Vymazat
    2. No je mi jasné Míšo, že máš v rukávu nějaké pokušení, ale já fakt nemůžu zbankrotovat .-) Lumík mě stál sto pade, a Ty nám to oplatíš rovnou za osmsto jo :-)
      Ale zas mi lichotí, že jsme tak přesvědčivé :-))

      Vymazat
    3. hihi, holky, berte to jako odplatu za toho Lumíka, páč já jestli ho budu chtít vlastnit, za něj vypláznu už plnou cenu, bo kupon žádněj nemám =P

      Vymazat
    4. Míšo počkej na nějakou slevu, dost často mívají aspoň 25% na dekorativku L´Oreal :-))

      Vymazat
    5. Neboj, počkám, za Lumíka 3 kila nedám, zvlášť když mám asi 10 matlátek pod oči ;)

      Vymazat
    6. A nemáš Míšo nakonec i toho Narse :-)? Nebo to pletu? Já právě zatím s patlátkama pod oči začínám, že a Lumík je první v řadě :-)....jsem zvědavá kam až to povede...

      Vymazat
    7. No jasně, že mám, ale ten tmavší - letní a stále sháním ten zimní světlý =D a do toho ještě toho Lumíka!! potěš koště =D

      Vymazat
  5. Ja som s Andersonom bola spokojna. Teraz ho sice nemam, lebo skusam rozjasnovac od Pupy, (tiez skvely) ale iste sa k nemu este vratim. Velmi spokojna som aj s Estee Lauder- Double wear concealer. To bola samozrejme ina palka, ale velmi som ho chcela vyskusat a nasla som ho v akcii. Ja zasa naopak korektory pouzivam asi od 15 rokov, lebo kruhy mam priserne, bez neho vyzeram, ako vo vrcholnom stadiu chripky :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zaujala si ma tym od Catrice, to si kazdopadne zaobstaram ;-)

      Vymazat
    2. Tak a Lumíkovi už toho Andersona nikdo neodpáře :-).......No vidíš, od Pupy nemám vůbec nic a slyšela jsem velkou chválu na make-up od Estee L. Double Wear tak věřím, že i korektor byl fajn - no je fakt, že asi tím, jak ty kruhy řeším jen nárazově, tak se mi do korektoru investovat nechce a radši si to namíchám s Catrice - jsem zvědavá, co na něho řekneš Ty jako zkušená "korektorka" :-). Jinak moje patnáctiletá dcera už si Lumíka půjčuje taky :-)

      Vymazat
  6. Ahoj eM, nebýt tvého dřívějšího článku a zmínky o kupónu v DM, tak bych h asi neměla. Přesvědčila si mě vzít ho na milost a alespoň tedy vyzkoušet a kupodivu, už jsem to tu psala, přišlo alelujá, že v něm nejsou třpytky. Když jsem ho porpvé před rokem zkoušela na ruku v Rossmannu, dala jsem od něj ruce pryč, právě kvůli třpytek které jsem nanesla na ruku. Nenapadlo mě, že ten tester někdo ušmudlal a přejížděl s ním po bůhví čem a jiné jsem chytře nevyzkoušela.
    Teď k peru, je fajn, dělá moc hezký efekt prozářeného očního okolí. Efektem téměř srovnatelný s YSL Touche Éclat U toho už vidím výhody pouze v širší škále odstínů a supepříjemném štětečku. Ovšem to nejsou natolik velké výhody, abych za něj nadále vyplázla cca 600- 650,-. Opravdu Ti blahořečím, že jsem ho začala používat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tutto, tak to mě opravdu moc těší, že jsem přispěla k rehabilitaci Lumíka a že jsi využila taky té slevy. Ono to je opravdu ošemetné v těch drogeškách, jednou mi takhle psala čtenářka, že si zkoušela tvářenku bourjois a že v ní bylo kvantum třpytek a přitom v originální není ani ň - ale upřímně taky by mě nenapadlo, že to někdo zapatlal a dala bych od třpytek ruky pryč. Vůbec s těmi testery je někdy potíž, já právě zkoušela ty věci v našem novém Rossmanu a tam to měli ještě všechno pěkné a čisté a moc nepoužité :-)).....Jasně YSL je velká ikona, ale on ten Lumík to zvládne taky za ty peníze :-) i za tu plnou cestu, která je pořád poloviční :-)

      Vymazat
    2. nějaký šotek tu řádí, prý cestu :-) - mělo tam být cenu :-D

      Vymazat
  7. Ahojky eM, krásně si to sepsala! :o) a pořád mě zahambuješ těma krásnýma fotkama.. historce se zvětšovacím zrcátkem jsem se musela smát znova :D a taky jsem si vzpomněla, jak jsem se v Douglasu lekla těch svých megapytlů pod očima, o kterých jsem ani nevěděla, že je mám, fuj! :o)) ale jen si se mnou zalaškovalo to ošklivé osvětlení.. venku jsem je neměla :o)
    A dobrý nápad s tím mícháním korektorů!
    Pa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu moje milá!! A prosím Tě - jaké zahanbuju, kdeže - to jsou leta praxe, prachy nacpaný do zrcadlovky a vášeň k tomu - normálnímu smrtelníkovi Tvoje fotečky přece stačí, a holka moje zlepšuješ se každou fotkou a ne že ne - vidím,ne :-D.......
      Že, to naše nakupování je vždycky bohaté na historky :-) Já vůbec nenávidím hnusné ostré osvětlení v obchodech a zvlášť v kabinkách na oblečení, mám pocit, že prostě nemůžu v těch světlech nikdy vypadat dobře - to dělají schválně ti osvětlovači!-)....Jsem ráda, že se Ti nápad na míchání líbí, docela to osvědčilo po viróze :-), ale teď už zas celkem stačí Lumík Anderson :)

      Vymazat
    2. Já už mu taky říkám Anderson :D
      No, pukám nedočkavostí na to osvětlení v Tetě, ale mám pochybnosti teda.. no, uvidíme.. :o)

      Vymazat
    3. No ja uz radsej pouzivam aj doma len zvacsovacie zrkadlo, minimalne na licenie oci, aby som si celkom prirodzene zvykala na to, ako to po tridsiatke ide dolu vodou s ocnym okolim :-D Na margo Andersona, ja dufam, ze najblizsie sa opytam predavacky, kde maju Andersona. Esteze su tam tie panely znaciek, samoobsluha a netreba sa pytat.

      Vymazat
    4. Enko, taky jsem na to světlo v Tetě zvědavá, ale myslím si,že denní světlo je stejně nenahraditelné, furt to všude opakujou...a to já třeba ani nemám doma šanci se líčit při denním světle.....spíš v té drogešce měli udělat okno - to by byl servis hihi, ale zas každá snaha směrem k zákazníkovi se cení

      Juli: Obdivuji Tvou přípravu zvětšovacím zrcátkem, já se tak lekla, že už nikdy víc :-), pomalu budu čím dál častěji vyhledávat tlumené světlo svíček haha. Mám už i problém vybírat solidní fotky líčení na blog s těma mýma letitýma očima...ale zas je třeba ukazovat i tohle - nejen dvacetileté krásky, které to maj zadarmo !-D
      No já věřím, že bych se překecla úplně lehce a žádala bych Lumíka Andersona v drogerce - ještěže jsou samoobsluhy :-), vůbec mě baví dávat výrobků různá familiérní jména a pak bych si koupila i buržoustí tvářenku nebo parfém od Hermíka :-)), no blázen jsem :-D

      Vymazat
    5. Neboj zlato. Potom po prve pojdeme na plastiku a po druhe zacneme pouzivat photoshop. Co sa bojis? Este budeme lepsie vyzerat, ako 20 rocne :-D

      Vymazat
    6. Mimochodom, Lumik Anderson, to znie ako nejaky seladon v rokoch, gentleman, slusne vychovany, ktory podrzi zene dvere, poda kabat. Idealny chlap, len skoda, ze uz davno prekrocil 50ku. No a komu teraz sibe, povedz? :-DDD

      Vymazat
    7. No musim este do tretice, verila bysi, ze existuje Lumik holdings limited, kde director je pan Anderson? No a uz dost bolo divociny, uz budem zasa normalna ;-)

      Vymazat
    8. Juli, já z tebe padám smíchy.. no vida, co všechno se člověk dozví, když studuje kosmetiku :o)))

      Vymazat
    9. Julča je dneska boží :-)), hele Zlatíčko na Tebe už jde taky určitě jaro, jak to tak čtu - a prosím nebuď normálna, mě to strašně baví. Nejsi totiž sama, a šibe Ti krásně :-). Já včera u Vivi místo námořnic viděla námořníky - jaro na mě leze stoprocentně haha. A fakt je průser, že ten dokonalý pán už má přes pade....já ve svém věku, bych měla koukat spíš po zajících, ale nevím sakryš jak to bude s tou galantností !-))........Hm, photoshop bych se měla už naučit používat, řeknu dceři !-))....Ale zas se furt utěšuju, že nikdo neví, jak budou ty dvacítky vypadat v našem věku a že se držíme skvěle a před krásnou starnoucí ženou si sednu klíďo na zadek, ale před mladičkou holčinou né, pač tam nejsou ty zásluhy....no hyaluron to jistí :-)))
      A Lumik holdings je stejně nejlepší, bych toho pana Andersona ráda poznala haha....

      Vymazat
  8. Mám "Lumíka", ale v odtieni 02 a ten je s ružovým podtónom..Podľa mňa je celkom a fajn, tiež som som ho kupovala s DM kupónom.:) Ale súhlasím s Julkou, Luminys Touch od Pupy je výborný a kryje perfektne!
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta sleva byla opravdu super a myslím, že nás hodně neodolalo :-). Pupa by mě taky lákala, ale zatím jsem ji u nás nikde neviděla, nebo jestli ji mají v jiné parfumerce - nevím...

      Vymazat
  9. Tento rozjasňovač mám taky a jsem s ním moc spokojená, přesně jak píšeš, krycí moc není, ale rozjasní skvěle. A můj nejmilovanější podoční korektor Healthy mix od Bourjois mi přestali vyrábět:-(. Ale zato jsem si o víkendu v Praze koupila makeup Healthy mix v nejsvětlejším odstínu, takže částečně je dušička v peřu. K vidění zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2014/02/novinky-v-unoru.html

    Ale sehnat tento odstín není teda snadné, holt asi všechny denně chodíme do solárka, jak tady už padlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pájko nemysli si, že jsem neměla v pácu i Bourjois, dost ho i chválí, ale tady prostě nějak není k mání o vhodných odstínech nemluvě.....takže chápu Tvou dušičku :-)) Já ho vyhlížela právě na Boots stránkách a jak dojde Lumík možná zkusím tento pokud se k němu dostanu.....No já fakt nevím, jestli si dodavatelé myslí, že my Slované jsme vlastně cikáni nebo co :-)

      Vymazat
  10. Tak to jsi mě moc nalákala, ale 300 za něco z drogerie dát prostě nechci, to ať se na mě nikdo nezlobí :-) budu číhat na nějakou akcičku. Ten Catrice stejný jako ty mám nově a pořád nějak nevím, začínám mít podezření, že mám jiný podtón než všechny tyhle věci - jinak si tu odlišnost odstínů nedokážu vysvětlit. Světlostí mi přijde akorát, možná bych snesla i tmavší, ale prostě nějak "nesedne", nevím proč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, třista je prostě dost, ale často dělají různé slevy třeba 25% na dekorativku L´Oreal, vlastně tyhle značky zkouším především když jsou akce, že !-D
      Hele s tím odstínem Catrice, já ho tu chválím, líbí se mi konzistence, jak kryje i kolik vydrží za ty peníze, ale odstín je i u mě trochu mimo, ale ne zas úplně - je na mě světlý, i když třeba na ruce na swatche to tak nevypadá - musím ho míchat s odstínem svého make-upu abych dosáhla akorát barvu, třeba jsem lavírovala, že si koupím tu dvojku, ale dost se bojím, že zas bude na mě tmavá - takže jsem prostě někde mezi - půltón-tón :-).. na míchání je dobrý i s tím Lumíkem :-), ale budu hledat dál dokonalý odstín :-))

      Vymazat
  11. Ty víš, že ho mám díky tobě. Co ty poradíš a pochválíš, tak to tak je a to já neodolám a musím to mít. Jen mám někdy problém, že si to nepamatuji, no a tak asi i ušetřím a asi to tolik nepotřebuji. Ovšem ten peeling si tu musím znovu najít, ten už potřebuji. Těmihle jednoduchými slovy jsem jen chtěla vyjádřit, že sem chodím ráda, protože jsi skvělá! Tvůj blog je super a vždy se něco dozvím.
    Jinak já kombinuji lumíka s MUFE voděodolným korektorem, který mi bezpečně zamaskuje mé kruhy pod očima, které mám, i když spím víc jak 8 hodin. Ten Catrice bych docela ráda vyzkoušela, potřebuji ten nejsvětlejší odstín.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko to je radost číst a jsem ráda, že jsi s Lumíkem spokojená. No já už taky raději "zapomínám" co všechno bych chtěla, protože bych se nedoplatila :-))........
      A těší mě, že máme podobný vkus a věci, o kterých píšu Ti sedí!!
      Lumík je na kombinování ideál, bohužel někdo má tmavé stíny pod očima i když se krásně vyspí...ještěže ty korektory existují :-)

      Vymazat
  12. Nejmilejší Eminko,
    jsem moc ráda, ža tenhle článek, protože jsem po něm pořád koukala. Ještě k úvodu, mám ten od Rimmelu a nejradši bych ho vyhodila z okna. Protože asi po 2 hodinách se shlukne ve vráskách a nadělá pěknou paseku. Musím o tomhle zázraku napsat článek. A s tím pnutím máš pravdu. Teď k Lumíkovi :). Vypadá vážně skvěle a taky že jsem našla konečně to co hledám. Protože takovýhle rozjasňovač musím mít. Buď je to korektor, nebo to nerozjasňuje, nebo je to třpytivé až hrůza a člověk vypadá jak diskokoule. Přemýšlela jsem nad L'oreal "Lumi magique" pure light primer, ale je to až moc blýskavé. Díky za přínosnou recenzi a skvělý tip :).
    Měj se krásně!!!
    Janie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá, takto mě moc těší, že Ti tahle recenze přišla vhod a našla sis v ní pro sebe něco fajn a hlavně užitečného.
      No tak to jsem ráda,že nejsem sama,a najde se taky někdo, kdo zase z toho Rimmelu není tak "odvařený" !-)............
      krásný víkend Zlatíčko. Jsem moc ráda, že tu vidím Tvoje komenty!!!!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate