pondělí 3. února 2014

Shelly bilancuje: Leden 2014

Ahoj milí kočkomilové,

jak víte, jmenuji se Sheldon (podle toho bláznivého fyzika z The Big Bang Theory), ale všichni mi říkají Shelly - protože mě mají rádi :-).

Jsem kocourek s modrou britskou krví !-) a právě je mi 8 měsíců..
Moje panička si potřebovala dáchnout - to víte, má teď dost starostí a navíc je trochu nachlazená - tak tady na blogu dneska šéfuju já.
Navíc ona bilancovala celý leden, tak pochybuju, že by Vás zajímala ještě nějaká bilance od ní - kdežto taková kočičí bilance.....to je jiný kafčo, že jo. :-)


PS: Jo a panička Vám vzkazuje, že na Vaše přání (které bylo zmíněno v komentu od Lučiaka) upravila dizájn blogu, tak snad se Vám tadle XL velikost bude líbit. Obzvlášť mé portréty zde efektně vyniknou, že jo !-). 
Ale prej, kdyby s tím byly nějaký problémy, tak dejte vědět do komentářů (samozřejmě bereme i chválu :-).



Tak to jsem, prosím, já a můj kámoš krysák...




A tady jsem ulovil rovnou delfína, ale nemyslete si, byla to práce, odtáhnout ho z Ajina pokoje až do ložnice páničků.


A tyhle modrý myšky ulovím taky všecky!



Samozřejmě kuchyň je moje nejoblíbenější místo, a jakmile se začne servírovat, tak si způsobně sednu 
- nevím, co všem vadí - prej jím zasednu místo.....


Ale já tu špagetu chytnu, hmmm špagety od paničky jsou prostě mňam :-)


Toto je samozřejmě moje strategická poloha, aneb nohy v teple a všecko pod kontrolou...



Tady v kuchyni sedávám nejraději, panička si stěžuje, že ji pravidelně zasednu místo, ale to snad musela čekat, že když přijde do rodiny novej chlap, tak prostě obsadí nejlepší pozici a skvělé observační místo....


Největší událostí v naší rodině v lednu bylo, že se naše Aja dostala na střední uměleckou....
...ale že má to portfolio hezký, ta naše budoucí umělkyně :-)


Když panička bloguje, tak si rád dáchnu vedle ní a zdřímnu si "za pecí", ale zas když potřebuje dáchnout ona, 
tak se hned chopím blogování.....

Tohle je moje nejoblíbenější rozhledna, kam až oko dohlédne....Ale kdyby to viděla panička, jak tady honím mouchu, tak by ji trefilo, ona nesnáší výšky a má o mě strach....ale my ji to neřekneme....

Už jsem zkoušel různý akrobatický kousky, ale chůzi po prádelní šňůře ještě ne...


Ty jo, výhled je super, ale jak to ten druhý kocour dělá?


Když sedím na své rozhledně, tak jsem tááákhle velikej....


Jakože podzimní zátiší, ale že mi to pěkně ladí s těma dýněma...










Hrozně mě fascinuje ten svět za zrcadlem, tam se dějou věci!



Sami uznejte, že pod dekou či peřinou se v zimě spí nejlíp...




Hele, takhle vzhůru nohama je ten svět taky zajímavý. Někdy to zkuste.




Prostě zimní režim máme i my kocouři a nejlépe se spí u paničky na polštáři...


Tak tahle fotka je ze dne, na který nerad vzpomínám. To mě panička vzala k paní doktorce na operaci. No jo, už jsem velký puberťák a hodně jsem zlobil, jak ty hormony se mnou cvičily. Ten den po operaci jsem pospával celý den a usínal jsem i po cestě od misky uprostřed cesty, panička mě vždycky vzala a odnesla do postele. 
Tady spím tvrdě, omámený ještě narkózou, na jejím klíně.
Ale na druhý den, už jsem to byl zase já, rošťák a jedlík v jedné kočko-osobě.
 A při vytahování stehů mě paní doktorka pochválila, že jsem hodný kocourek, heč...i mého páníčka. 
Prej někteří majitelé zvířátek by sami potřebovali prášky na uklidnění a né ta zvířátka :-).....




Král všech gaučáků Shelly Vám přeje krásný den a mějte se moc fajn!!

A někdy zase na kočkovanou!



22 komentářů:

  1. To je krásné, Shelly je hotový spisovatel. Koukám, že už je dlouhý jako písnička. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, Shelly moc děkuje :-), hrozně vyrostl, bude to velký kocour :-))

      Vymazat
  2. Shelly je vážně nádherný a má se skvěle! Hlavně, že je po operaci v pořádku a že to tak dobře snášel. My kastraci snášely hůře - jak já, tak Černá. Já se o ni bojím a bolí mě to i za ni a ona je hysterka, kdykoliv vylezeme z domu, ječí jako by ji na nože brali a u doktorky taky vyvádí... takže jsem stehy vytahovala doma, abych ji zbytečně netrápila. To krásně držela, vydesinfikovali jsme to a krásně se to zahojilo. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, tak Vy tak s Černou válčíte. No u nás je ten strašpytel právě starší Macek, ho dostat z přenosky u doktora...no a hlavně i do přenosky, protože už čuje zradu. Shelly je zatím dost bezprostřední a nebojí se, navíc naše nová paní doktorka se na kočky specializuje a je vidět, že je má moc ráda, protože se s Shellym pomazlí, uklidní ho...to dělá hodně...Ale já se o něho bála taky, odvezla jsem ho na veterinu a jela do práce a pořád na něho myslela bobiše, musel to být pro něho dost šok, a pak jsem měla strach, aby mu nebylo zle - a zařídila jsem, aby s ním pořád někdo byl a nakonec jsem večer přišla a viděla ho jak tvrdě spinká a je omámený, tak jsem si šla lehnout s ním. No prostě, jako s malým dítětem to je, že :-). Téda Ty jsi fakt dobrá, že jsi vytáhla stehy sama, já bych to asi nedokázala, myslím, technicky...určitě to pro Černou bylo lepší - od Tebe a v domácím prostředí...

      Vymazat
  3. Děkuji za milý příspěvek, doslova pohladil po duši:)
    Vzpomněla jsem si na mou kočku- taky britku, o kterou se teď nemůžu starat, takže mi moc chybí.
    Stejně jak Shelly ráda leží na radiátoru, kouká z okna a do zrcadla a nejraději vegetuje na svém novém velkém škrabadle. Má i stejného krysáka z Ikey, ale moc ji to nebaví, to radši má takovej ten červenej laser po zdi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Návštěvnice, není zač, jsme moc rádi, že Tě článek potěšil!
      Věřím, že Ti Tvoje kočka musí hodně chybět, i naše dcera už ví, že až půjde na intr, že ji budou kluci kočičí hodně chybět...Vidím, že naše kočky mají stejné zájmy - radiátor, okno a zrcadlo :-))......Laser doma nemáme, ale už jsem slyšela hodně storek, jak ho kočky doma honí a je to skvělá legrace, to by se Sheldovi určitě hodně líbilo, přece jen ten krysák není moc akční - spíš je na kousání :-)

      Vymazat
  4. Čau Sheldor! Koukám, že i tebe panička zapřáhla :o) to jsi ale šikovný kocourek, že paničce takhle vypomůžeš, když na ni vlezl bacil.. na tvé fotky se drahoušku nemůžu vynadívat a sama nevím, která se mi líbí víc.. asi všechny! :o) a jsi statečný chlapeček, žes tak hezky zvládl operaci! Dávej na sebe pozor, moc nezlob Macíka a vyřiď paničce, že ji pozdravuju a večer jí napíšu. Měj se krásně broučku, posílám ti podrbání na bříšku a pusu na čumáček! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj milá teto Enko!! To víš, panička polehává a ostatní musí "kmitat" !-)....
      To jsem moc rád, že se Ti líbí všecky fotky. Na operaci jsem radši rychle zapomněl, přece jen pořád je co honit, lovit a pozorovat :-)) a tak jsem se rychle oklepal .-D... Pozdravy jsem vyřídil a posílám pořádnou kocouří pusu a zavrnění :-D
      PS: Tvoje kočičí mlsky jsou moc mňam, panička nám je dává za odměnu jen tak z ruky a já přitom panáčkuju a kolikrát je to tak dobré, že ji kousnu i do prstu...ale nerad :-D

      Vymazat
  5. Áááá, ten je prostě tak neuvěřitelně kouzelnej !! :)) A má recht, když jdeme s Odinem na obyčejný očkování, tak kňourám já a nemůžu se na to ani dívat. :D Nádherný fotky, tyhle příspěvky mám hrozně ráda. A nová XL velikost je opravdu fajn, chválím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romanko moc děkujeme!!! Já byla taky na nervy v práci celou tu dobu, co jsem Shellyho musela nechat u doktorky na operaci, uff......Shelly je neskutečně fotogenický :-), tak mě těší, že se fotky líbí i ostatním....Jsem moc ráda, že se Ti líbí i XL velikost.

      Vymazat
  6. ta fotka, jak Shelly sedí v kuchyni u stolu je úplně boží! ten jeho pohled alá "jsem hodný kocourek, nech mě tady sedět, prosím!" ... a pak ještě jak šmíruje z okna! já jsem spíš psí milovnice, ale musím přiznat, že když se dívám na Shellyho, tak bych nejradši pohladila monitor! :) a nové rozložení je super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lištičko a to si představ, že on ty očička na nás dělá furt a tak mu nemůžeme nic odepřít :-D......On je prostě pozorovatel a lovec, všecko musí mít pod kontrolou, jak se doma něco jen šustne :-)......takový "hlídací" kocour :-D. Já mám ráda i pejsky, měla jsem dva, ale jak mám Shellyho na monitoru, tak se přistihnu, že na něho dělám ťuťu :-)
      A jsem moc ráda, že se Ti líbí i to rozložení, já si pořád na to ještě zvykám :-)

      Vymazat
  7. Krásný článek. Hned když jsem ho otevřela, si říkám, kurňa, co to ta eMka s blogem provedla? Ona ho nafoukla? ;) A už jsme doma.. je to fajn, ale je to nezvyk, předtím tu bylo tak útulno, te´d jsou tu zase větší fotky, což je zvlášť u Tvých výtvoru lahoda =)
    hele, Shelly je spisovatel.. už jen to Cuba libre (nebo to bylo Mojito?) a je z něj Hemingway - mi to hrozně připomíná na té fotce s dýněmi =D A je fajn číst nějaký "normální" článek a normální blog ;), který není plný kravin, nebo světobolných aférových blogo keců ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak taková poklona mě samozřejmě moc těší!!-) Zlatíčko - znáš mě, já se afér neúčastním a ani mě nebaví prázdně plkat, to raději mlčím :-))....No jo, on je ten blog teď nafouknutý, to abych psala více textu :-)), ale zas na ty fotky je to fakt lepší :-), děkuji ještě jednou.........Hihi, nepil Hemingway hlavně whiskey?? No o vůbec hodně pil a cuba libre mi k tomu nějak sedí víc....to je těžká pohoda na té dýňové fotce, že - taky mi to tak připadlo :-). Takhle pohodoví fakt umí být jen kocouři :-).......

      Vymazat
  8. Bezva, to si mé oko a srdce zase pošmáklo! :) Myslím, že Shelly se svého úkolu zhostil na jedničku s hvězdičkou. Jo a toho delfína máme taky. Nejoblíbenější Lentilčin protivník v boji tělo na tělo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, to jsme oba moc rádi, že Tě článek a fotečky potěšily! Tak Lentilka taky válčí s delfínem? Tak to je bomba!!! :-D

      Vymazat
  9. Shelly už jsi velký kluk a pašák, vyrostl jsi do krásy;-) A jsi moc hodný, že paničce pomáháš i s blogem. Vyřiď jí, že "nafouklý" blog je moc fajn, předtím mi to nepřišlo, ale takhle se čte mnohem lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó Dejni, mockrát děkuji!!! No rostu jako z vody, panička to taky pořád říká, že budu velký chlap, taky moc rád baštím, tak je to znát :-D........Jééé, to jsme moc rádi, že se Ti teď čte blog mnohem lépe, tak to je super.

      Vymazat
  10. Každá fotografie je hotové umělecké dílo. On se takový úžasný a roztomilý objekt dobře fotí. Jsi pašák, Shelly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, Shelly děkuje i já za takovou poklonu, je to pravda, on se fotí sám, jak je roztomilý a fotogenický :-D, je to radost....

      Vymazat
    2. A samozřejmě musíme dodat, že dost fotek dělala naše Aja :-)

      Vymazat
  11. to je teda fešák!! a krásné fotky, musím říct

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate