středa 23. července 2014

Sprcháče od Yves Rocher.. k sežrání?

Doby, kdy jsem měla od strejdy Rochera půl koupelny, jsou už dávno pryč. Teď tam zajdu dvakrát do roka. Před vánocema pro sprcháče kamarádkám a v létě pro dárek k narozeninám :o) a protože je mi blbé vyzvednout si dárek a nic si nekoupit, šla jsem tam cíleně pro letní edici peelingosprcháčů. Malina byla jasná, na vůni malin v kosmetice mě utáhnete kdykoliv, žlutá broskev po očenichání přihozena..


No a vůně je asi tak to jediné, co na těch sprcháčích stojí za to. Voní naprosto úžasně, Rocher tyhle vůně prostě umí. Funkci sprcháče pochopitelně plní, já jsem na tyhle věci nenáročná.. ovšem funkce peeling už je poněkud slabší.. ten broskvový ještě ujde, když přitlačím, tak jemně obrousí, ale ten malinový je vtip.. :o) jako peelingová zrníčka v něm mají sloužit černá zrnka kiwi, což povyšuje vzhled gelu na děsně kůl vychytávku, kterou vám ve fitku budou závidět, ale jak mají kůži obrousit úplně hladká zrníčka, to se mě neptejte.. :o)

No nic, prostě je to normální sprcháč, který nádherně voní a budete mít chuť ho sežrat :o))

Teď něco málo ke složení a ke komedii, kterou s námi strejda Rocher (a pochopitelně nejen on) hraje..
Povšimněte si uprostřed etikety toho 100% natural.. to je takový ten tahák dnešní kosmetiky, že.. přírodní = správné a in a ospravedlňuje to cenu kilo za sprcháč (když je v akci).. kolik běžných spotřebitelek omámených v tu chvíli božím vzhledem a vůní dočte to, co je hned pod těmi sto procenty... je tam fruit seeds.. tím nám strejda Rocher říká, že ta semínka z ovoce, co v peelingu slouží k peelingování jsou stoprocentně přírodní.. abychom si náhodou nemysleli, že je vyrobili v laboratoři.. :o)) takže ano, odpad, který vzniká při zpracování ovoce (a nic jiného pecky a semínka nejsou) je milé dámy 100% natural!! Ohňostroj prosím!! :D
Ale dobře, já to beru.. mají pravdu, semínka jsou přírodní a že spotřebitel nepochopí, že těch sto procent je právě o tom, to je jeho problém.. pátráme dál.. zaujala mě věta: více než 98% složení je rostlinného původu (malina).. broskev je na tom o procento hůř :D..


A to už mi nehraje z toho prostého důvodu, že na prvním místě složení je voda.. a ptám se..  může být voda rostlinného původu? Kdyby napsali přírodního původu, tak určitě.. všechna voda na zemi je přírodního původu, těžko ji kosmetická firma vyrábí slučováním vodíku a kyslíku, když ji může mnohem jednodušeji koupit v barelech nebo čerpat ze studny na plantáži s levandulí.. ale rostlinného? To tu vodu z těch rostlin extrahují? Nebo sbírají dešťovou vodu, co po těch rostlinách teče, když ve Francii prší? By mě fakt zajímalo.. nějaké nápady dámy? :o))

Zbytek složení neřeším.. sulfát.. zřejmě nějaký šetrnější brácha obvyklého jaru, o kolik šetrnější neposoudím, po sprše s tímhle jsem vysušená a potřebuju namazat.. jo, je tam aloe a je tam ta malina (a broskev), těsně před cílem.. ale tak od sprcháče firmy Rocher asi přírodní složení čeká jen ten, kdo nečte blogy, že..



Verdikt: božsky vonící sprcháče, ta vůně mi za to kilo stojí, vysušená jsem po jakémkoliv sprcháči od Baley po Loccitane, takže to kilo za voňavé potěšení asi zase někdy dám.. ať žije 100% natural!!

Co vy na to? Koupíte si sprcháč s jarem jen kvůli vůni jako já? :o))

45 komentářů:

  1. Na tu malinu by mě asi utáhli... kdyby aspoň trošku peelingovala. :-D Zatím mám sprcháčů nekonečné zásoby a 400 ml Natury Sibericy se ke dnu taky zdaleka neblíží. :-D A nevysušuje mě! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní úžasně, ale to je tak asi všechno.. Sibericu bych měla dávno doma, ale zakázala jsem si nákupy věcí, kterých mám doma zásoby :o)) ale ono na ni dojde.. :o))

      Vymazat
  2. Nemám ráda, jak ze sebe Rocher dělá něco, co dost pravděpodobně vyrobila víla Zvonilka z ranní francouzské rosy (přitom je to napůl běžná chemka zcela Zvonilka-free), většina sortimentu mě naprosto ničím neláká a co jsem zkoušela, tak bylo skoro vždy naprd, nicméně ohledně těch zrníček bych se jich možná trochu zastala (ale jen trochu :D jelikož si nejsem jistá), je totiž možný, že to mysleli tak, že jsou přírodní = nejsou umělý. Ony totiž ty umělý zrníčka v čemkoli jsou decánko problém pro životní prostředí viz třeba http://gizmodo.com/why-those-little-plastic-microbeads-in-your-soap-are-so-1588673783

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvonilka free :o))))
      A zrníčka.. no však jo, to píšu, že vypíchli na obal, že konkrétně zrníčka jsou přírodní a ne vyrobené v laboratóriu :o))
      jenže že jim na obale svítí 100% natural, což vyvolává dojem stoprocentního natural výrobku.. a to je podle mě záměr.. :o))

      Vymazat
    2. kurnik není to trochu luxus vyrábět eště zrníčka v labu? dyť kde jaký ovoce má semínka, kafe, sůl, cukr :-D...

      Vymazat
  3. Podlehla jsem a ulovila jahodu. Naprosto souhlasím, voní nádherně jahodově - žádná umělá vůně, ale peeling? Are U kidding me? Znovu bych ho už asi ani nechtěla. Blahopřejí k narozenínám! Hehe, co se dostává od YR na narozkyy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dííííík!! :o))
      Řetízek s přívěskem, ten přívěsek se mi líbil, je to kruh velký asi jako koruna a v něm excentricky umístěné skleněné očko.. šedé.. takové decentní..

      Vymazat
    2. Ha, tak to musím na narozky očekovat. Co jsem dělala minulé narozeniny, že jsem nic nedostala?! :-D

      Vymazat
  4. Já uz do Rochera ani nechodím, nejak se mi nelíbí, ze se naoko tváří jako děsně přírodní, ale ve složení jsou pak sulfáty a další věci, co by tam bejt neměly.. Ale uznávám, vůně umí. :-) I přesto ale nějak nemám potřebu si sprcháč pořídit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sulfáty jsou i v Alverde a je to certifikovaná kosmetika... není sulfát jako sulfát .)
      Já nevím , mám tu malinu, ale ještě jsem jí nezkoušela. Za to všechny jiné sprcháče od YR a nevysušovaly mě, což se nedá vůbec říct o takové Balee, to je peklo.
      A peeling se dá dělat i mořskou houbičkou a ta je taky jemná bez ostrých hran. Podle mě nemá cenu výrobce chytat za slovo, vždycky si vymýšlí nějaký hovadinky :) 12 delší řasy, rtěnky držící 24 hodin... v pohádce se taky člověk nediví, že vlkovi z břicha vyskočila živá babička i hajnej :P

      Vymazat
    2. Já si pod pojmem peeling (zejména na tělo) představuju něco, co mě fakt obrousí.. tohle ani necítím.. ale kvůli té vůni mu všechno odpustím :o))
      Já je nechytám za slovo, já si z toho jen dělám legraci.. :o)) kam se Rocher hrabe na pana Andersóna a řasenku s antigravity technologií :D

      Vymazat
    3. Jako jo no... jenže dneska peelingovou službu udělá kde co :) Nemyslela jsem to zle, to vůbec :)
      Vážně? Tu antigravity složku bych brala radši třeba u krému na prsa než u řasenky :D

      Vymazat
    4. No co se týče peelingu mám jasno.. home made sůl s olejem :o))
      Žíš, jestli někdo vymyslí antigravity krém na poprsí, koupím si ho kýbl :o)))))

      Vymazat
    5. No právě, proč dávaj antigravity do řasenky, místo aby to šouply do krému hehe. Holky až to objevíte se hlásím, taky chcu kýbl :-D

      Vymazat
  5. U sprcháče preferuju hlavně vůni :-) mazat se musím stejně, zatím totiž žádný nefungoval bez vysušení. Když bude mít vůni, která mi nesedne, může být klidně 100% čehosi úžasného plný, ale umývat se s ním nebudu. Za bolení hlavy mi to nestojí.

    OdpovědětVymazat
  6. Ení, máš pravdu. Už jen ten zelený nápis Yves Rocher, hehe, se směju vždycky když vidím umně naaranžované umělé květy ve výlohách plazící se kolem jejich výrobků =D A jo, jednu dobu jsem úspěšně propadala vůni malinové a vanilkové sady. A třeba z Jardin kolekce bavlníkový sprcháč voní přenádherně. TO je asi tak vše, no =D V závěru je mi naprosto jedno, jeslti se drhnu smradlavým přírodním mýdlem, nebo sulfátovým sprcháčem, když se stejně pak natřu, což znamená, že vůně nevítězí, příroda ano a vezmu radši smradlavé mýdlo =) Což mi připomíná moje nové mouřeníny, hehe =D Zítra dorazí lakmusáčky, tak zjistím, jestli nás sežerou, nebo budou poklidně mydlit ;)

    PS: jo a vouchery na dárky zdarma mi taky chodí, ale s klidným svědomím chodím jen pro ně, když s ehodí mně nebo někomu známému ;) to víš -soccialismus v praxi. To vše ale samozřejmě se shovavým úsměvem baronky =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S úsměvem baronky :o))))) tě úplně vidím zlatíčko :o))
      Já na těch jejich sprcháčích fičela roky, třeba limetkový jsem měla snad 10x a ten kávový.. ach..
      Na mouřenína se moc těším, jestli bude žíravý, tak mi třeba ožere špeky ze stehen :D

      Vymazat
    2. Hehe, viď? nový druh krášlících přípravků: užere vám léta i špeky! =D hehe, třeba se to chytne, když si můžou někde v asii deformovat nohy do bot a řezat prstíčky a vycpávat ksicht tukem z pozadí, proč by se nemělo uchytit žravé mýdlo?? =D

      Vymazat
    3. Bude z tebe milionářka!!! :o))

      Vymazat
    4. Neboj, nepřijdete s eMkou zkrátka, budu myslet i na své drahé testerky ;) =D z něčeho pak to sanatorium zaplatit musí, že jo =D

      Vymazat
    5. Jsem zvědavá co Ti na to řekne Alchymistka, ale mně taky žrací mýdlo neva, kraťasy a mini v létě, to chce razantnější přístup než jemné zrní od rochera :-))))
      Jo shovívaný úsměv baronky ten já mám furt, i když kupuju jen toaleťák :-D...ale na tom teda nešetřím hehe, anebo když jdu z obchodu a mám tašku plnou lahváčů !-)

      Vymazat
  7. Vonaju fakt neskutocne!! Ale ako piling je to pre mne tiez trochu na smiech..mam rada poriadne hrubozrnnne pilingy ako robi napr Freeman ^^
    Dovod, preco si YR nekupim ani ako normalny nepilongovy sprchac, je v personale - neskutocne ma iritovala ich FB funpage a hlavne personal v kamennych predajniach..proste tam uz nejak nepotrebujem chodit ani sa na to divat :)) Chodim tam len vtedy, ked kupujem nieco mame..ona ma YR velmi rada :P
    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně!! Freeman sůl a guava je úžasný..
      U nás jsou prodavačky v pohodě a FB Rochera nečtu.. ale celkově u mě YR zmizel v propadlišti dějin.. a Loccitane hned po něm.. :o)) dost podobná firma. jen v dražší verzi.. :o))

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Tu vůni miluju tak, že to ostatní jim odpouštím.. :o))

      Vymazat
  9. To se ví, že bych si koupila sprcháč s jarem jenom kvůli vůni! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No že jo!! A už ho máš? :o))

      Vymazat
    2. Tenhle zrovna ne:) Ale klidně si koupím i takovou sr.... (složením) jako třeba Bourjois. Mít bezedný účet tak se apgrejduju do levelu Shalimar, Voyage, Allure, ty jsou složením beztak strašné, ale ta vůně! Ách....

      Vymazat
    3. Jó souhlas :-) taky bych se ráda koupala v "nilu" :-D

      Vymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. já v yves rocher nedám dopustit na jejich heřmánkové odličovače

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jsem měla ten dvousložkový s chrpou a nebyl špatný..

      Vymazat
  12. Jóoo supr reklamní tah tohle 100% přírodní! Ale tak u sprcháče mi to neva. V buse nedávno rozdávali slevové poukázky na normální sprcháče 2+1, tak jsem využila. Za šetrnější sulfát jsem ráda a vůně jsou boží a cítím je ze sebe.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala, pro ty vůně je stejně miluju.. :o))

      Vymazat
  13. Sis Ty můžeš psát klíďo o Avonu a bude to super! No však víš jednou za rok tam zavítáme po cestě mezi Háem a nápojem s koulema. No ale já ten dárek zapomněla minule vyzvednout hehe, no tak měly jsme lepší věci na práci - a narozky jsou příští rok zas, přívěsek dávaj jo - hm to se hodí !-)....A víš, jak jsme tam očuchávaly kde co, ty vůně beru ten debilní natural marketing už ne....a teda nasrali mě že není v nabídce ten můj milovaný verbenový s citronem, ale tak si koupím jiný - u sprcháče je taky u mě zásadní vůně, stejně se musím mazat, i když uznávam takový sprchový olej byl asi nejšetrnější, ale když oni nemaj takové hezké vůně bééé (ozvala se povrchní pizda ve mně)....no a mezináma ten Radox taky hezky voní hehe....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dííííík Sis!! :D no, z Avonu mám tužku na oči a je supeskvělá, až na ten oser se strouháním.. ale psát o ní asi nebudu :D
      A Radoxy jsem kdysi zbožňovala!!

      Vymazat
    2. Já též je zbožňovala! Teď ale když chci prostě nějaký sprcháč a doma kupodivu nic není, což teda se stává málokdy že bych si musela sprcháč koupit hehe, tak vlezu do drogešky a chytnu ten Radox !-), je to nejblíž, tak co....a kupodivu má lepčí složení na chemku než nivea a fáčka a nehraje si na přírodu jako Rochér :-D
      Jó, kde jsou ty doby kdy Avon byl zjevení pro nás totalitou vyhladovělé :-D

      Vymazat
  14. tohle mě na Rocheru taky štve, ta prezentace "100% přírodní" a přijde mi to extra trapný, myslím, že lidi si to kvůli tomu nekupujou :) kdo na přírodním složení trvá, ten tomu rozumí a asi ví, že sulfát na druhém místě moc přírodní neni :D ovšem tyhle peelingo-sprcháče mě teda hodně moc lákají. hlavně ta ostružina (černý rybíz? ne myslím, že to byla ostružina :D), dneska očuchám a uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruš, ty vůně jsou úžasné, to se Rocherům fakt musí nechat, že je vždycky uměli..
      A máš pravdu, kdo se o složení zajímá, ten jim na to neskočí.. takže vlastně o nic nejde.. :o))

      Vymazat
  15. já jsem tak strašně ráda, že sladké ovocné vůně nesnáším! :D aspoň nemusím být naštvaná, že jsem si koupila další sprcháč se sulfátem, který mě vysuší jak tresku jen kvůli čumákovému potěšení :D navíc přírodní sprcháče se taky dají koupit hezky vonící, už to dávno není tak, že by všechny smrděly ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jako nesnášíš ovocné vůně???!! Že tě vydědím... :o))))

      Vymazat
    2. Neeee! :( já už budu hodná, slibuju! Třeba takový Lavera sprcháč grep a pepř - ten bych si dala! ;)

      Vymazat
    3. Né Liška je naša, grep a pepř mňám, to ani nevím, že lavera dělá, i když ty její sprcháče jsou pěkně drahé kurnik !-)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate