pátek 25. července 2014

Zpěvy páteční

Aneb co mi dělá malou velkou radost a o detailech...

Hezký den všem,


zpívat neumím a dělám to jen, když mě nikdo neslyší (doufám), většinou když maluju a mám sluchátka a MP3 na plný koule :-)...

Nebojte, zpívat Vám tu nebudu, budu zas jen kecat a fotit.
Tenhle článek bych chtěla pojmout opět odpočinkově - pro Vás, pro mě.
A je pátek a já mám chuť si zpívat (proto ty zpěvy..), páč mi začíná dovolená, uááááá.
Jak já potřebuju dovolenou! Ale kdo ne, že.
Od té doby, co se mým životem prohnala smršť a nezůstal kámen na kameni, musím na odpočinek dbát více než jindy. V době pobývání v "oku uragánu" jsem se do blogování musela nutit, přiznávám, ale nechtěla jsem zklamat své čtenáře. Jsem totiž vděčná svým čtenářkám a kamarádkám za velkou podporu na dálku, kterou mi posílaly skrz tento blog.
Teď už je po bouři a já už nesoustředím všechny své síly na to, abych uklidila tu spoušť, ale na vystavění nového života, tak aby mi v něm bylo dobře. 
A tak je chuť opět tvořit....i tady na blogu.
Ale přece jen můj nový život, ve kterém je všechna odpovědnost na bedrech mých, hodně "narvaný" a tak jsem si řekla, že už nedokážu formát blogu: tři články týdně udržet.
Teda když vypomůže má drahá Enka, tak někdy ano, ale spíš to vidím na dva max...
Než abych šidila články, radši nepsat, si myslím.
Víte, že jsem člověk detailista, v něčem je to fajn, v něčem ne.
 Třeba fotit makro detaily a užívat si drobných životních detailů  - to je nabíjející a fajn, ale chtít mít všecko pintlich v detailu je úmorné....učím se stále, být ten radostný detailista v umění, ale méně prožívat detaily v životě, které už svazují.
O fajn detailích je tento článek.
Ono nejde všecko narvat najednou do měsíční bilance, tak proč si nedat takové malé bilancování občas jen tak....
Takže dneska tak relaxačně.
Aneb co mi dělá malou velkou radost a o detailech v posledních několika dnech...


Radost a dobrodrůžo je pro mě určitě hledat ty pravé vůně.....Jak jsem předeslala už na FB, jsem na dně "svého japonce"...a jsem baba zvědavá, tak zkouším, jestli najdu něco nového. Tentokrát jde o hledání denní vůně do kanclu. Tokio Smile se osvědčila jako dokonalá univerzálka: nevtíravá, neobtěžující, ale příjemná, možná na někoho moc ovoce, pro mě akorát, vhodná do zimy i léta...
Sama jsem zvědavá, co vyberu, páč je to prostě "must have" a něco vybrat musím :-)
Ale je také možné, že nakonec nenajdu nic a zůstanu u této osvědčené. 
Určitě z mého konkurzu podám report, o tom, jaké vůně mě baví...a nejen do kanclu, ale i na večír, do chladu, do tepla, na svádění, či která je má osudová.

A neodpustím si malou úvahu na téma vůně. Ač s podivem v této osvícené době plné kosmetických blogů, dost dívek a žen nechápe, že do práce a kanceláře je třeba vůni vybírat obzvlášť pečlivě. 

Ano, sice chceme všecky vyjádřit vůní svou osobnost, ale když je pak celá místnost plná té osobnosti, tak už to zavání egocentrismem či nedostatkem soudnosti a vkusu. 
Obzvlášť v letních horkých dnech se často z koncentrovaných parfémů stávají mučící nástroje kolegů a poblíž pobývajících. 
V tomto případě je opravdu méně více a není třeba utratit majlant, obzvlášť pokud vůně nejsou vaše hobby a nechcete se jimi příliš zaobírat....
Někdy dokonce stačí i parfémované tělové mléko a jemná "kulička".
Co myslíte Vy?


Apropos letní horka: trávím je často na lodžii s knihou (nejlepší jsou vlahé letní večery) a s ovocným osvěžením a také s vhodným nápojem - ten na fotce je koktejl ze zeleného čaje mé invence, alkoholický podotýkám,
 recept bude !-)
 A jestli mi něco dělá v posledních dnech radost a zaplňuje mé srdce něhou,   tak je to tohle stvoření....
Příběh koťátka Penny, která rozšířila naší kočičí smečku vystačí na samostatný článek, bude! 
Není sladká, jak spinká? A je tak maličká! 
Shelly je oproti ní strašný obr a my si doteď myslely, že je on furt kotě :-)
Ale pozor, je to něžná holčička, ale taky čertice! 
Nádherně zbarvená a čekáme, jak se ještě dál vybarví !-)
Je dlouhá a hubeňoučká a chvílema vypadá jako fretka :-*
 Může snad v článku o radostech chybět jídlo? To těžko....Jestli mi něco dělá radost, tak nákup čerstvého pečiva a chlebíčku v pekárně. Po té, co jaksi z naší domácnosti odešly jedny pomocné dospělé ruce a nohy a odjela čtyřkolka, tak nákupy jsou záležitostí sportu. Rozumějte já nesnáším hypermarkety ani ty supermárkety, ale občas tam zamířím v rámci akcí (pokud možno v dobu, kdy není narváno)..a v rámci procházky...
Ale začala jsem s oblibou opět nakupovat u malých obchodníků, obejdu si pekárnu, řezníka, zelináře..přibalí mi k teplému chlebíčku, který neschne v regále už týden i milý pozdrav a úsměv.
 Ještě mi chybí mlíkař a měla bych to v kupě :-)
 Nejoblíbenější letní pochutiny, opečený chleba (neboli bruschetta chcete-li) s rajčetem anebo obyč česneková pomazánka, 
hodně česneku, hodně majolky:-D
 A v těchto dnech slaví mé lvíče krásných a sladkých šestnáct...
takže narozeninové tiramisu na přání..
Je krásně nadýchané, páč dle receptu od Itala jsem opravdu nedýchala, 
když jsem spojovala žloutky a mascarpone s bílky.
Hmm,prostě nebe v hubě, a taky výživná kalorická bomba:-)
Pokud jsem Vám nadělala chutě, tak se omlouvám, ale když on ten dezert  je tak fotogenický.
ZDE je recept, podle kterého si můžete tuhle lahůdku udělat.

Přeji Vám moc krásný víkend a ať je Vám také do zpěvu!




27 komentářů:

  1. Emka ďakujeme za popriatie krásneho víkendu, verím, že ho budeš mať taký i ty...vlastne nielen ten, ale i celú dofču...užívaj, nech si kde si! Našťastie som práve po večeri, takže mi tu netečie slinka pri pohľade na tvoje fotočky:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elinko děkuji za krásné přání i komentář, vždycky to moc potěší! :-D

      Vymazat
  2. Ahoj Marcelko, jsem ráda, že je lépe, a že už máš zase chuť blogovat :-) S těma menšíma krámkama máš pravdu, v NJ jsem hrozně ráda chodila do pekárny u veřejných záchodků na laté a sladký rohlík, kdo ví, jestli tam ještě pořád tahle pekárnička je :-) Vaše nová malá šmudla je hrozně sladká, těším se na další fotky a články :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Klárí, no momentálně je to spíš jak na houpačce, ale chuť blogovat je, protože jsou tu skvělé holky :-)
      Jestli myslíš tu pekárničku, když se jde směrem od radnice, vlastně je pod tím radničním podloubím směrem k těm WC, tak ta tam pořád je :-D, je vidět, že to tu znáš :-). Moc děkuju!

      Vymazat
  3. Milá eM, je prima číst článek od tebe hlavně, když je takový optimisticky milý i melancholický zároveň. S těmi vůněmi máš naprostou pravdu. Méně je v tomto případě více.
    No a malých obchůdků bych uvítala mnohem víc. Jsou někdy sice dražší, ale jak se to vezme, nakoupím tam rychle a jen to, co chci, a kvalitně. Tedy já bych šla jen do těch kvalitních :-)

    Měj se krásně a už nyní se těším na další článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko moc děkuji za chválu, nesmírně mě to těší a hlavně motivuje pořád psát i když se někdy člověk cítí pod psa....
      Určitě ty malé krámky pak musí udržovat kvalitu že, jinak se tam člověk podruhé nevrátí a k tomu přibalit ten úsměv, pak člověk neřeší jestli ušetří šest korun..
      Měj se taky moc nádherně!!

      Vymazat
  4. To je tak roztomilý kotě :-) Tak přemýšlím, jestli náš bílý chlupatec měl taky roztomilý období nebo rovnou přešel do toho kousavýho a uvrčenýho jako má neustále.
    Mi tu chybí vedle mlékárny i zelinář. Nesnáším supermarkety, obchodní centra a vůbec všechno kolem nich. Proletím obchodem a mizím. V obchodech s oblečením vydržím max. 2 minutové zastavení a pak rychle pryč. Mou spásou se v tomhle ohledu staly e-shopy a malé krámky. Z toho pak vyplývá, že jako parťák na nakupování nejsem vhodnou osobou :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Tě Ivi i Tvého vrčounka a kousálka bílého, oni rychle vyrostou to je fakt z toho miminkovského, u našich kocourů už si pomalu ani nepamatuju jací byli, jsou to pěkní obři---
      Řeknu Ti, že mě začaly nákupy bavit až s kolegyní Enkou, s ní je to prča ale vždycky je to hrozná dřina, a těžký sport a dost často člověk zjistí že v těch obřích océčkách sleze všecky patra a nikde nic pořádnýho nekoupí....
      Kéž by si člověk mohl na eshopech všecko koupit, ale některé věci holt je třeba ošahat, A hrozně mě irituje i právě nákup běžných potravin v těch supráčích, a z toho se člověk nevyvlíkne, natož chodit v tam období slev, buď je tam narváno nebo vybrakováno, tak stejně toho moc neušetřím :-) A bohužel tyhle obr řetězce prostě znemožňujou těm malým se udržet no. Snad se to zas časem zlepší až se lidi přejí levnými nákupy v obr obchodech.

      Vymazat
  5. Ahoj eM, jsem moc ráda, že u Tebe nastal obrat k lepšímu, čte se to moc dobře a na fotky kouká ještě lépe! Krásnou dovolenou, pořádně oslavte sladkých 16. Rozhodně jste sladce začaly, tiramisu vypadá božsky.
    A ještě šťastnou ruku, nebo spíš nos, při výběru nové vůně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá tutto, moc děkuju!!!! Doufám, že si taky užíváš krásného léta a dovolené. S tou vůní je to pěkná prekérka, vzorků plno a adeptů málo, ale něco jsem přefiltrovala svým nosem, který je čím dál zhýčkanější :-)
      Měj se nádherně!

      Vymazat
  6. Moje milá maminko eMinko, jsem moc ráda, že se všechno postupně utřásá, stopy po bouři se ztrácejí a Ty buduješ svůj nový a spokojený život plný radosti. :-)
    A chci Ti říct, až jednou přijedu na návštěvu (tímto Ti veřejně slibuji, že přijedu), chci udělat opečený chleba s majolkou a hodně česneku a rajčáátko! Ummmm!!! A to tiramisu jako dezertík, miluju ho!! :-* :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi jsi Zlatíčko!!! Tak Tvé přání je předem splněno, největší radost je vařit a péct pro kamarádky :-D a přitom tohle je asi to nejjednodušší jídlo....ale já to tak mám ráda taky...a tiramisu je bomba :-)

      Vymazat
  7. Těším se na tvůj report o hledání ideální vůně, to mne hrozně baví, pohledy jiných lidí.
    A poznámce snad jediné: právě v těchto letních horkých dnech v kanceláři připadá jedna egocentricky převoněná slečna asi tak na třicet ohleduplně zpocených osobností. S tím rozdílem, že zpocený člověk páchne celý den se stupňující se intenzitou, zatímco parfém je intenzívní jen pár minut po navonění, pak se rozplyne.
    Co to jsme za divnou společnost, plnou kosmetické osvěty, že se za "slušné" považuje říct "Ty smrdíš" někomu, kdo použil parfém, zatímco okolo opravdu smrdutých kolegů se chodí ohleduplně po špičkách? Proč se má stydět ten, kdo o sebe pečuje, i když třeba trochu přehnaně? Trochu, protože prostě plná intenzita parfému je jen chvilková.

    A přeji taky hezký víkend a těším se na alkoholický koktejl a kočičí příběh; taky mám ráda večery v obložení kočkami a lihovými nápoji na terase.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tím, že i protivná vůně je pořád lepší než zpocený smraďoch a že jich kolem nás je.. bohužel..
      S jedinou výjimkou.. bohužel znám široce oblíbený parfém, který ve mě vyvolává stejné nutkání vrhnout, jako dobře uleželý bezdomovec.. :o))) a má bohužel výdrž, kterou by mu jiné parfémy mohly závidět..

      Vymazat
    2. Ha! Angel! (a jestli ne, tak jedině La Vie...)

      Vymazat
    3. Je to Chloe.. omlouvám se případným příznivcům, ale mě se z ní chce opravdu vrhnout.. :o))

      Vymazat
    4. Tak to je fakt, já sice uvedla poznámku o množství užitého parfému, které někteří lidi neodhadnou, ale nenapsala jsem tu naprosto odvrácenou stranu téhle problematiky. Jó já zažívám bohužel obojí, kdy mi příjde převoněný klien kdy v jeho přítomnosti zadržuju dech, a přitom se usmívat profesionálně je fakt dřina !-) ale máš pravdu, že mnohem horší je, když mi příjde dělňas ze stavby, kterej si asi nevyměňuje trika a hygiena mu nic neříká a navíc ještě kouří - tak to bych vrhla okamžitě, dost často musím po takových lidech větrat a trpím jak pes...V tomhle zas musím ospravedlnit většinu lidí, ono fakt kolikrát stačí dodržovat hygienické návyky, měnit si oblečení a šoupnout si pod paží aspoň nějakou tu "kuličku" že, a žasnu jak v naší kultuře někteří chlapi opravdu vyznávají to, že správný chlap má smrdět, přesto že třeba v mladých generacích vidím trend velké péče o sebe, je to prostě zase hrozně individuální a musím říct, že mí kolegové jsou v tomhle bez chybičky :-)
      Bohužel jsem ale potkala i takové ženy, které byly tak "přírodní" že se s nimi nedalo dlouhodobě pobýt v uzavřených prostorech a prosím to měly vysokoškolské vzdělání.....V obojích případech je to hrůza.
      Téda s tím Angelem jsi mě dostala, ten se mi poslední dobou začal líbit :-D, ehm ale používám ho opravdu jen maličko a sporadicky na speciální akce !-).....Jestli se o těch vůních rozepíšu tak jako totál laik, prostě podle svého nosu, protože ve finále popisovat vůni vůbec neumím a je to tak strašně individuální, protože to co jednomu smrdí, druhému voní...:-) A ono asi platí u všeho když je něčeho moc tak je toho příliš....
      A je fakt zvláštní, že jsme se ještě nikdy těm největším smraďochům (teď nemyslím ty parfemované) neodvážili říct, že po nich větráme půl hoďky kancl, zamýšleli jsme se nad tím to filozoficky i sociálně, ale nic jsme nevymysleli a tiše trpíme, abychom asi neurazily city toho druhého s nímž musíme čas od času "fungovat"? tak nevím :)

      Vymazat
  8. Príjemný pohodový článoček :-) A ja som ho prečítala pri kúsku skvelej torty a cappucine. S vôňami je to tak, ako píšeš, ja to mám teda podelené na leto a zimu a mne je skutočne môj zimný obľúbenec momentálne až protivný. Ja som už veľa krát písala, že mám v zime rada hrejivé vône, ktoré mi navodia pocit, že ma zohrejú. A to mi pri 30' C naozaj nechýba, ale chýba mi osvieženie a to čakám od letnej vône. No poviem Ti, Penny vyzerá ako malý chuligán, tá im ešte dá... po nose pár svojou malou šikovnou labkou :-D Už je jasné, kto bude boss- malý Napoleon. Páči sa mi, že znova nakupuješ v obchodíkoch, predsa to malo niečo do seba. Ja tiež hypermarkety nemusím a len ich preletím, keď potrebujem väčší nákup. Zato niektorí si to užívajú, postávajú, prechádzajú sa, strávia tam dve hodiny. No ani za svet! Aj preto asi najradšej chodíme do Lidlu, je to tam také menšie a komornejšie. Marcelka, prajem vám pekný víkend a Tebe ešte krajšiu dovolenku a oddych. Aj my v pondelok odchádzame na dovolenku, tak sa už tešíme ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Julinka doufám, že si také užíváš dovolenku super a v pohodičce! Jo dortíček a kafíčko nesmí chybět.
      Zatím jsem vůně moc nerozdělovala na letní a zimní, ale musím uznat že to má něco do sebe a že začínám brát v potaz i tohle hledisko, protože jak píšeš, stalo se mi taky, že mi půlka vzorků začala pomalu smrdět a já potřebovala něco lehkého svěžího. některé vůně zvládnout být univerzálky, ale některé vůbec.
      V lidlu jsem začala taky víc nakupovat, protože je to blíž a mají slušnou zeleninu a různý výběr specialit, jen se mu vyhýbám když jsou akce a důchodci to tam plení :-) Ideálně jsem zjistila, že je dobré chodit v neděli nebo na večer, sice neseženu spoustu věcí v akci, ale je mi to jedno, to bych se uštvala. Moc děkuju za milý komentář! :-)

      Vymazat
  9. Ahoj Marci, moc Tě zdravím!!! Užij si pohodovou dovolenou, načerpej sílu a odpočívej!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alis!!! Moc děkuju za pozdravení a přání! Doufám, že taky užíváš krásné léto! :-)

      Vymazat
  10. Proč mi to děláš, teď mám chuť na tiramisu... Asi se přesunu do kuchyně a vymyslím tam něco dobrého. (I když tiramisu to asi nebude... :D)
    Na příběh kotěcí holčičky už se moc těším!
    Jinak přeju krásný letní den! ;) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Ani doufám, že sis udělala nějaký super dezert a lehčí a jednodušší než tiramisu, přeci jen ty suroviny na to člověk nemá pokaždé v lednici. My když nás bere mlsná, tak většinou děláme poslední dobou milkshake :-)
      užívej si nádherné léto!!!!!

      Vymazat
  11. ooět úžasný článek plný energie a optimismu :) jsi tak úžasná, nikdy se nevzdáváš.. a ta nová kočička je dokonalá! těším se na článek o ní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruško úžasná jsi Ty! Moc Ti děkuju za nádherná slova, jsem moc ráda, že se Ti moje psaní líbí, je to pro mě velkou motivací. Užívej si nádherné léto!!!!

      Vymazat
  12. Zdravím tě, eM! ;-) Díky za milý článek. Na ty topinky už mám chuť neskutečnou dobu, ale pořád na ně nějak nedochází... ačkoli klasickou bruschettku pomodoro jsem měla zrovna nedávno, mňam :) A na další fotky vaší kočičí princezny se moc těším! <3 Taky nás teď jedna taková rošťanda doma zaměstnává, je to hned doma nějaké živější :)))
    Přeju šťastnou ruku (nebo spíš nos) při výběru nové vůně, pak se pochlub, který kousek to u tebe vyhrál:)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko moc Tě zdravím taky. Já děkuju za milý komentář!!!!! My ty topinky snad už teď děláme denně :D
      To je krása že máte malého rošťáčka doma, ať si to skvěle užíváte!
      Sama jsem zvědavá na ty vůně, doma vzorků milion a zatím je pár vítězů, ještě je musím pořádně testnout v terénu a rozhodnout se :-D

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate