čtvrtek 1. ledna 2015

Nový rok = nový kabátek

Moji milí,

dneska bych si ráda střihla takovej novoroční projev. 

Když se v tomhle státě může veřejně projevovat kdejakej vulgární týpek, proč ne inteligentní blogerka, že jo!-D.....
Samozřejmě tento článek nemá žádné ambice být novoročním projevem, ale tak narážku jsem si nemohla odpustit muhehe.
Včera jsem prozradila, že nás tady na blogu čeká s novým rokem i nový kabátek blogu. 

Asi to máme podobně, ne?  Když máme v životě období změn, odráží se to třeba i na našem vzhledu..

Já tentokrát příliš neupgradovala svůj vlastní vzhled (až na to, že si po dlouhém období nechávám narůst delší vlasy) jako spíš vzhled kolem sebe.

Taky jsem chtěla nějak zkonsolidovat vzhled mých dvou blogů i eshopu na fler.

Můj druhý blog jsem přejmenovala na eMF Atelier, protože už to nebude jen o mých pastelech (jak se jmenoval původně), ale celkově o mé tvorbě. 
Jak se totiž posunuji dál v tvorbě a zkouším různé věci, tak  je to paralelně i v mém osobním životě...
Měla jsem potřebu dát tomu mému virtuálnímu snažení zde novou energii, vzhled a také najít hlavní moto tohoto každodenního blogu, které jsem si (jak jste si asi už všimli) vypůjčila od pohádkáře Andersena - a o tom ten každodenní život asi bude......
Připravila jsem si nějaké vizuální změny, ale doufám, že nebudou k horšímu a že se Vám budou líbit. Sama to znám, když si zvyknu na nějaké uspořádání na jiných blozích a pak mě překvapí změny :-)
Určitě vítám jakékoliv Vaše připomínky, protože tento blog tvoříme společně a já jsem ráda, když se tady cítíte komfortně.
Ono je to totiž jako v životě. 
Páč často nechceme uznat tu naprostou a nesmiřitelnou pravdu, že život je změna.Je to proud, tok, plyne kolikrát bez ohledu na to, co si v těch našich mozečcích usmyslíme na základě našich zkušeností. Ať už vědomě či nevědomě.
Pokud se zrovna topíme v dravém proudu konkrétních změn, těžko se nám získává nadhled nad situací, páč jsme rádi, že tak tak udržíme hlavu a ústa nad hladinou, abychom dokázali dýchat. A někdy jsou změny takové, že máme chuť prostě přestat máchat rukama a vykašlat se na to, ať nás ten proud třeba sežere. Sebelítost nás stahuje ke dnu.....
 Jenže změny nás ve finále posilují - pokud jim to umožníme - táhnou nás dál životem k novým věcem, zážitkům, lidem. 
Nenechají nás ustrnout někde v suchu a teploučku, hodí naší loďku rovnou strmě z vodopádu. 
A pak se předveď člověče. Naučil ses něco, dokážeš z téhle situace vyplavat a nejlépe se ctí?
V životě nemusí jít často o změny tak dramatické, jsou to každodenní výzvy menší či větší, kterým čelíme anebo si je necháme proplout mezi prsty. 
A víte, co je největší prča? 
Že volba je na nás. I když máme pocit, že jsme se nějakým hnutím osudu ocitli uprostřed vodního víru, pravda je mnohem osobitější - celou dobu jste totiž do toho "oka uragánu" mířili.....
Změny jsou opravdu životně nutné a kdo se jim vyhýbá, prostě nežije - bojí se proudu života, bojí se té eventuality, že by ho proud mohl přemoci. 
Ale není to naivní? 
Vždycky zde existují síly, které nemáme pod kontrolou - cosi mezi nebem a zemí. 
Nakonec nás život vždycky přemůže, páč na jeho straně stojí také smrt. A my si spoustu věcí ani neuvědomujeme a nemáme přístup k životním moudrostem, které by nám vnímání našeho maličkého života usnadnily. Ale to vůbec nevadí, protože ač si to vždycky nemyslíme, moudrost je přístupná každému - byla nám do vínku dána právě možnost změny, uvědomění, rozum, intuice a zvědavost. 
Lidská zvědavost a kreativita nezná mezí a tyhle veličiny nás dokážou vést. 
Intuice je úžasný nástroj moudrosti, pokud nasloucháte svému šestému smyslu zjistíte, že spousta věcí, o kterých si rozum prostě myslel, že je nerozlouskne, se dají lehce rozluštit....
Ale je potřeba ještě jedné ingredience a to dost zásadní.
Musíte věřit. 
A nemyslím tím zrovna víru v teologickém smyslu. 
Stačí když budete věřit v sebe......
A to je to, co jsem dneska chtěla napsat.
Přeji nám všem, aby nový rok byl pro nás symbolem nových začátků, nových šancí, nových zvyků, myšlenek a nápadů. Abychom dokázali minulé často tvrdé a trpké zkušenosti využít ve svůj prospěch a přetavit v užitečnost. (Jak mi včera hezky napsala do komentáře Verunka). 
Věřme ve vlastní sílu a přednosti a nebojme se podívat i na vlastní chyby a slabosti. Když přijmeme samy sebe se vším všudy, bude se nám hned lépe žít. Přestože to "přijímání" není vždycky jednoduché. Ale pokud to neuděláme my, tak nikdo. 
Čekat na někoho, kdo nás příjme bez podmínek, to se rovná čekání na zázrak...
Zatím ten zázrak můžeme udělat sami..
Přeji nám, abychom se nebáli podívat vlastním strachům do očí, abychom našli vždycky sílu podívat se i na vlastní klopýtnutí a nedostatky a šli dál posíleni myšlenkou, že se poučíme...
Abychom respektovali proud života  a občas se jím nechali vést, ale abychom neztráceli vlastní vůli, abychom naslouchali sobě i ostatním, a nacházeli odpovědi na své otázky....
abychom věřili...v sebe, v lásku, v dobré začátky a ještě lepší konce. 
Abychom byli zdraví, protože to je základna všeho a pokud onemocníme, aby se vždycky našel lék na naši nemoc a vyšli jsme z ní posíleni.

Krásný nový rok Vám přeji!!!!!! 

Doufám, že tu spolu zažijeme zase pár fajn chvil, které nás navzájem obohatí....
Vaše eM

25 komentářů:

  1. Nový kábátek se mi moc líbí eMi :-) Přeju taky vše nej do nového roku, ať je krásnější než ten předchozí, a ať se umíme srovnat lépe s nástrahami, které na nás číhají!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárí děkuji a přeji všecičko co nejvíc NEJ v novém roce....a přesně!-)

      Vymazat
  2. hm, mne osobne sa lepsie cital stary blog, nejak ma toto pismo rusi, ale tak snad si zvyknem, inak vsetko dobre do noveho roka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, s tím písmem jsem opravdu dost bojovala, beru to taky podle sebe, že některé blogy se mi hůř čtou a člověka to pak odradí, je fakt, že to dělá i to bílé pozadí a vůbec ta šablona nedává možnost toho stejného písma jako předtím. Uděláme zkušební test a pak se třeba vrátíme ke staré šabloně, však o tom to je - vyzkoušet, co funguje a co ne :-) Děkuju moc za připomínku, určitě ji beru v potaz!
      Tobě taky vše nej v novém roce!

      Vymazat
  3. Úvodná fotočka je krásna.nech teda prinesie do nového roka len samé pekné článočky na blogu o samých radostných veciach v tvojom živote......len musím súhlasiť s Moje tvojenaše, že aj mne sa písmo horšie číta....možno by len stačilo ho nedávať ho zvýranené

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elinko děkuji za pochvalu i za připomínku, jak jsem psala výše, i mě to písmo zatím trochu zlobí, vůbec jsem se bála toho bílého pozadí, páč každodenním koukáním do monitoru už mám ty oči dost unavené.....takže zkušební provoz zahájen a uvidíme :-DD
      Přeji Ti taky hodně inspirace v novém roce, taky zdraví a pohodu, ať Tě kosmetika i blog stále baví!

      Vymazat
  4. Vzhledem k tomu, ze blogy ctu vetsinou na mobilu, tak mne ten design moc nebere (proto mam asi ten muj blog tak nudny ...pro ostatni). U tebe jsem si zadne zmeny nevsimla, pokud bys o tom nenapsala. Mne se hlavne libi obsah. Pekne jsi to napsala...hlavne zdravi. Ono to ostatni je jen takova hra, nekdy drama, nekdy komedie.

    Krasny a uspesny rok 2015!

    OdpovědětVymazat
  5. Věřím, že bude v novém roce líp :-) Nový vzhled je fajn, se tu člověk cítí jako v barevné bavlnce.

    OdpovědětVymazat
  6. eM, chci popřát hlavně Tobě hodně zdraví, to další přijde samo. Líbí se mi jak to napsala Martina, že to ostatní je už jen doprovodné drama či komedie:-) Takže vivat eM!, vivat 2015!

    OdpovědětVymazat
  7. Předně, nového roku 2015 Ti přeju všechno nejlepší, ať se Ti daří ve všem, na co sáhneš! :-)
    A ohledně designu: parádní úvodní fotka!!! Mám jen trochu výhrady k písmu, strašně špatně se mi to čte. :-( Bílé pozadí je OK, jen bych ještě vyladila písmo a bude to perfektní. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Ilko moc za přání a přeji Ti totéž!!! Jsem moc ráda, že se Ti líbí fotka, zvlášť mě to těší, když to napíše fotografka :-)
      S tím písmem holt si budu chvíli hrát než to nějak doladím. Díky moc!!!!

      Vymazat
  8. Ba, ba. :)
    Nový kabátek vypadá dobře! I když písmo by se mi taky líbilo jiné. Ale já jsem fontová konzerva:)
    Jinak velmi souhlasím. A doufám, že se mi změny vydaří, už k nim mám nakročeno. :)
    Vše nejkrásnější do nového roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An přeji Ti taky všechno nej v tom novém roce, ať změny vyjdou!!!!! S tím písmem to musím vyladit !-), ono v něčem je asi i dobré být konzerva - když to funguje :-)

      Vymazat
  9. milá eM, tvůj novoroční projev mě hluboce zasáhl, bylo v něm tolik pravdy, před kterou se snažím zavírat oči, že jsem měla až oči plné slz. Zoufale se bojím vrhnout do vln, zoufale toužím zůstat ve své loďce někde v zátoce, přitom cítím, že to kotviště není správné. Není správné, ale je trvalé, pokojné, celý život jsem si myslela, že právě tohle hledám, že jsem ho našla a už kotvu nezvednu.... a nyní stojím s lanem v ruce a nejsem schopna se rozhodnout, zda vytáhnout a vrhnout se do toho proudu, kterého se zoufale bojím nebo mrhat tím krtákým časem, který mi byl dán... děkuji ti za ta krásná slova! Ať se ti daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Medu Zlatá, to mě na jednu stranu mrzí, že se tak cítíš, na druhou stranu Ti přeji, ať to dokážeš, ať ten nový rok je pro Tebe hlavně dobrý, i kdyby došlo ke změnám, které nějakým způsobem v sobě cítíš a mohou chvíli bolet. Ono to nikdy nepříjde hned, ty změny se dějí postupně a často než je příjmeme a zrealizujeme, tak to trvá. Člověk si často nechce přiznat spoustu věcí a jak jsem psala už, ani já jsem nedokázala ihned se vrhnout do vln, tak trochu jsem byla postrčena ale v podvědomí jsem věděla, že to tak musí být, že už jinak nemůžu...A i já měla pocit, že v té zátoce už zůstanu a nakonec....
      Hlavně se ničeho neboj, vždycky to nakonec dobře dopadne, i když změny bolí, horší je být nešťastná a zůstat v tom, protože pak už si zablokuješ cestu k něčemu hezkému, co může přijít...... a jsi mladá a krásná :-). držím Ti pěsti!!!!!
      Ať se Ti taky moc daří!

      Vymazat
  10. Nový kabátek je prostě nový kabaátek. Jak sama říkáš taky si musíš zvykat na změny u jiných blogů, stejně tak si budem zvykat my ostatní na tvůj. Ale když už jsme u různých rčení prostě Změna je život! I když já jsem na změny taky srab. Mám ráda své "zaprděné" místečko ve vesmíru i když jsem v něm v posledních letech spíš nešťastná než šťastná a dobře se cítící. Možná mne čeká kotrmelec to se ještě uvidí ale doufám že nebude k horšímu. I když pro mne osobně bude hodně bolavý, bude mne stát někoho kdo mě držel v posledních nehezkých časech nad vodou a hodně mi pomáhal všechno překlepat se zdravým rozumem, vedl mě a naučil mne tak trochu se mít ráda taková jaká jsem. Nedokonalá. Někdy hysterická. A někdy na zabití. I přes to se neotočil a nezmizel ale pořád pomáhal. Na dálku. Ale i to stačilo. Každou změnou čekám něco lepšího. Zatím se tak nikdy nestalo tak alespoň tobě a tvému blogu přeju aby ta tvá změna byla jen a jen k lepšímu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy jak píšeš ne vždycky si vědomě ty změny vyberem a letíme jim odvážně vstříc, taky nemůžu říct, že bych to dělala a docela dlouho jsem udržovala svoje status quo, ale jak píšeš, už jsem byla také více nešťastná než sťastná a taktéž i ten druhý, takže dlouhodobě neudržitelná situace. Já Ti přeju, abys hlavně nemusela přijít o nikoho, kdo Tě bere takovou jaká jsi a naučil Tě přijímat se - to je vyjímečná osoba. Sama to vidím, že hodně takových lidí (teda mluvím o mužích teď !-), v mém životě nebylo. Ale i tak kdyby se cokoliv stalo, to sebevědomí už Ti nikdo nevezme...Držím Ti pěsti, ať ten nový rok je pro Tebe plný těch pozitivních změn, i kdyby bolely ať Tě dovedou k hezkým věcem!

      Vymazat
  11. ta úvodní fotka je prostě dokonalá! jináč pro písmo bych taky hlasovala pro jiné, ale Ty to nějak ještě vymyslíš, toho se nebojím ;) a článek sice trošku smutný, ale pravdivý! aneb "co tě nezabije, to tě posílí" a člověk si po prožití špatného období aspoň uvědomí, kdo je opravdový přítel, přehodnotí priority a začne se na svět dívat trošku jinak, a to za to taky stojí, no ne? ;) takže já Ti, eMinko moje milá přeju, aby nový rok byl plný pohody, ale taky nových zážitků a dobrodržství, úspěchů, splněných přání a ať jste Ty i holky a kočičáci zdraví, šťastní a spokojení :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lištičko moc děkuju za krásné přání a přeji Ti totéž! Ono to bez těch blbých zkušeností nejde, ale já už teď po tom všem zas myslím mnohem pozitivněji a přeju všem, aby nás ty průsery posílily :-) Krásný nový rok v lese!!!!!!

      Vymazat
  12. Krasne napsano. Preji nam vsem, abychom dokazali tva slova naplnit... :)
    A mimochodem, stanovat pri hezkem pocasi umi kazdy, ale v desti - to je umeni! :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Hezky jsi to napsala, Em! Asi není co dodat. A nový kabátek se mi moc líbí. V jednoduchosti je síla :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate