čtvrtek 30. dubna 2015

Čištění pleti s Martinou Gebhardt

Pěkný den přeji,

mám tady pro Vás opět další recenzi přírodní kosmetiky. Tentokrát jsou to přípravky na čištění pleti značky, kterou jsem si oblíbila už před nějakou dobou. Vybrala jsem si tedy k recenzi od eshopu biooo.cz  opět Martinu Gebhardt a její dva výrobky z růžové řady.
Ať můžeme tu značku prozkoumat ze všech úhlů.


Jako první se koukneme na zoubek růžovému mléku Rose Lotion Martina Gebhardt.


Jestli jste četli mé minulé recenze na produkty této značky, tak už víte, že je to takový přírodní high-end.
Cenou vyšší, kvalitativně ale také.
Důvodem, proč jsem sáhla opět po této značce, je také to, že se velice osvědčila v naší přesušené domácnosti a tyhle výrobky používá i moje atopická dcera, která si je moc pochvaluje.
Je trochu legrace, že doteď nevím, jestli je tohle mléko čistící nebo pečující.
Ale můžu zodpovědně říct, že funguje obojím způsobem......
Já ho používám na čištění a moje dcera jako pečující podklad (místo séra) pod krém.
Ten, kdo nemá suchou pleť jako my, určitě může lotion používat místo krému.
Co tak člověk čeká od čistícího mléka? Asi aby čistilo ne? :-)
Šetrně, ale důkladně a zároveň zanechalo pleť opečovanou, zklidněnou, hydratovanou....
To je to, co čekám od "čistících prostředků" já.
Bohužel moje pleť dost špatně reaguje na samotnou vodu a na produkty, které se kombinují s vodou - různé čistící krémy, pěny a spol,
je opravdu málo vyjímek, které mi sednou.
Takže se při čištění pleti převážně soustřeďuji na přírodní olejové odličovadla a mléka/lotion.
Člověk by řekl, že by ani tak mezi těmi mléky/lotiony nemusel být velký rozdíl.
No, to jsem si myslela jen do té doby, než jsem si srovnala účinky tří pleťových mlék, kdy Martina G. přišla jako poslední.


Když srovnám Martinu G. s růžovým lotion od Alverde a s čistícím pleťovým mlékem od Lavery, jednoznačně mi vyhrává Martina.
Zásadní bod si totiž připsala ve chvíli, kdy bez velkých problémů odlíčila řasenku ze Sephora (což fakt není příroda, ale docela kvalitně držící "utrejch" :-))), na tu jsem brala vyloženě olej a drhla a drhla - Alverde ani Lavera si s ní neporadily.
Až jsem jednou místo oleje (který mám ve stejné lahvičce od Martiny omylem vzala na čištění tento Rose Lotion) a bylo to.
Neříkám, že ji Martina sundala na první dobrou úplně beze zbytku, ale opravdu jemně a účinně řasenku "sundala" včetně černých linek (také nepřírodní NYC a Sephora), aniž bych si musela přidělat nové vrásky tím drhnutím....(jedním tamponkem/jedno oko)
To byla ta chvíle, kdy jsem si řekla, konečně něco přírodního, co si poradí s chemkovou dekorativkou!
Co se týče pocitu opečovávanosti, tam si myslím je dost zásadní rozdíl než u ostatních lotion/mlék jiných značek, ta hydratace je opravdu více znát a pleť je ihned rozjasněná, jako by děkovala - dík, žes ze mě sundala ten hnusnej celodenní nános :-)))....
Zároveň je pleť hladká jako dětská prdelka, ano já vím, ten pocit prostě miluju.
No nevím, jak mi tohle né zrovna levné mlíko dlouho vydrží, už mi ho krade opět můj atopik...Chjo.
Pleťový lotion má konzistenci takovou, že se tomu až bráním říkat mléko. Je to jemný lehoučký krém.
Konzistencí velmi podobný jako pečující (nikoliv čistící) lotion Happy Aging.


V tom to celé asi bude - opravdu pečuje ale zároveň umí i důkladně čistit....

Nemůžu říct proti tomuhle lotion ani slovíčko křivé, nemám žádnou výhradu ani ke složení, je "namixováno"
skvěle, certifikát Demeter opět potvrdil, že to není jen nálepka, že opravdu ingredience vybírá a míchá precizně.
A že když už teda je tak drahé, tak to stojí za to.
Navíc mám hrozně ráda ty jejich obaly. Ty bytelné lahvičky z neprůhledného skla s dávkovačem.
Když "dopatlám" produkt, lahvičku používám dál, třeba na ten odličovací dětský olej.
Který je teď maličko opomíjen díky Martině, a který jediný zvládl odlíčit úplně všechno včetně těch "černých utrejchů", (ale za cenu určité namaštěnosti), ale ráda tyhle dvě věci střídám.
Jasně - levný dětský olej a drahá Martina, ale proč ne...?
Pokud máte suchou a citlivou pleť, myslím, že tohle mlíko stojí za vyzkoušení.
Klidně nejdřív ze vzorku, pokud Vás ta cena plného balení děsí (a není divu).
Složení:
INCIAquaOlea Europaea Fruit Oil1)Prunus Amygdalus Dulcis Oil1),Butyrospermum Parkii Butter2)Theobroma Cacao Seed Butter2)Rosa Damascena Flower Extract1)Hibiscus Sabdariffa Flower Extract 1)Lecithin2)Sambuctus Nigra Root Extract1)Magnolia Officinalis Bark ExtractCamelia Sinensis Leaf Extract,Cetyl AlcoholCetearyl AlcoholSpagyrische Essence Rosa Damascena1)Gold,SilverSulfurRosa Damascena Flower Oil2)Geraniol3)Eugenol3)Citronellol3)
1) Demeter, 2) Organic agriculture, 3) Natural essential oils



Další produkt, který je teda už jednoznačně čistící je Růžové tonikum Martina Gebhardt.


Tento produkt jsem měla tak trochu tendenci srovnávat s růžovou vodou od Purity Vision, což je moje vůbec nejoblíbenější čistící voda vůbec.
Ale není to tak úplně na místě. Je rozdíl mezi čistým destilátem z růže a tímto tonikem.
Nejvíce mě překvapila sílu účinku na póry. Tonikum intenzivně stahuje póry, což je na jednu stranu úžasná věc, aby do pórů zbytečně nenalezl "nepořádek"...Ale já mám teď opravdu dost dehydratovanou a citlivou pleť, že mi to nedělalo úplně dobře na celou pleť.
Proto jsem po několika dnech testování začala vodu používat jen na T-zónu a dekolt. Tam si musím jednoznačně pochválit účinek čištění.
Pleť je osvěžená, vyčištěná a "stažená". Voda působí protizánětlivě.
Používám vodu i ráno, když chci, před nanesením všech těch pečujících přípravků a make-upu, aby póry byly čisté a stažené.
A až na nějaké vyjímky (stres či PMS) musím říct, že pleť nedělá neplechu, a i inkriminovaná T-zóna se po péči touto vodou chová velice slušně, takže dokonce jsem úplně vynechala můj oblíbený přírodní "utrejch" na nečistou pleť od Alverde, který i T-zónu vysušoval až příliš. U mě se to projevuje až šupinkami.
Tohle tato voda nedělá, vyčistí, dezinfikuje, ale nevysušuje.
Ale jak říkám, používám pouze na T-zónu, moje tváře už jsou háklivé příliš....
Abyste se totiž nedivili, ačkoliv mám pleť spíše suchou, tak ve vypjatém období si "užívám" navíc i pupínky.....
A to už mi fakt přijde jako vražedná kombinace - dehydratace a ještě pupínky.
Ale když kouknu na složení vody, tak musím říct, že poslední dobou se alkoholu celkově v produktech bojím hodně, jsem asi dost extrémní případ, kdy snesu málokteré tonikum či čistící vodu, o vodě z kohoutku ani nemluvě radši  (micelární vody zde nezmiňuji vůbec záměrně - nechci je ani zkoušet).
Řekla bych, že tahle voda je vhodná pro smíšenou pleť, pokud máte rádi růži.
Voda vůbec nevykazuje vůně hnijících růží, jak to mají někdy růžové produkty ve zvyku, a to velice velice oceňuji, voní velice intenzivně a krásně, ale není to těžká vůně, neobtěžuje v žádném případě. Ráda si k ní čichám :-).
Řekla bych, že to je velice příjemná koncentrace růží.
Složení:

Pokud si mám vybrat z těchto výrobků svého favorita, tak je to více než jasné - lotion naprosto a jasně vítězí, přestože si myslím, že tonikum je velice skvělé ve své třídě, ale asi není tak úplně pro mě, abych byla upřímná - musím s ním nakládat opatrně a účelově, ale jsem moc ráda, že ho mám.

Osobně si dělám ještě zálusk na nějaký hutnější krém od Martiny G.
Zatím se opravdu osvědčuje velice dobře v péči o suchou, citlivou až atopickou pleť, což je servis, který zatím v plné šíři nebyla žádná značka schopna poskytnout.

A poslední tip. Pokud Vás odrazuje cena těchto výrobků, tak sledujte slevové akce. Mně se takhle podařilo v akci koupit za skvělou cenu lotion Happy Aging, které jsem si moc oblíbila - recenze už ZDE byla.

Také můžete kosmetiku nejdříve vyzkoušet v malých sačetkách, jestli Vám bude vyhovovat, než investujete do velkého balení.

Jak jste na tom se touto značkou Vy? Co jste zkoušeli, co Vám sedlo, co ne?
Jaké používáte "čistící prostředky" na pleť Vy?


Děkuji biooo.cz za poskytnutí těchto výrobků k vyzkoušení.

12 komentářů:

  1. Skvela recenze! Trochu delsi ale zvladla jsem precist to cele!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc!!! No jo, jsem se nějak rozepsala :-)) Těší mě, že jsi to i tak přečetla :-D

      Vymazat
  2. Teda pokud něco závidět tak to , že recenzuješ podle mě takhle super značku, já od nich mám sice teprve druhý produkt,ale podle mě to je špička v přírodní kosmetice, mám je ráda a plánuji vyzkoušet Zázvorovou řadu na smíšenou plet po třicitce tedy až vypatlám všechny moje miláčky co jsem si nasyslila takže tak za pul roku :D Krásná recenze a moc se mi líbí ta pleťová voda, růže miluji a smíšenou pleť mám také :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Jani! Musím říct, že recenzovat takovou značku je opravdu více než příjemné. Zatím mi jejich produkty padli náramně. No ale mám doma taky nasysleno pěkně, takže postupně budu "ochutnávat" další :-). Taky mám moc ráda růže a tyhle se opravdu povedly :-)

      Vymazat
  3. Když jsem si koupila šalvějový lotion, tak jsem taky přemýšlela, jestli je to na odlíčení nebo na mazání. Ze začátku jsem se tím odličovala, až mi při koupi plného balení vysvětlili, že je to na mazání..
    Já od MG miluju heřmánkový krém na ruce. Myslela jsem si, že Alverde mi bude jako vždy stačit, ale jak jsem jednou okusila.. moje ruce nechtějí nic jiného! Navíc jsou teď suché s náznaky ekzému, takže si MG prostě musím opět pořídit. Je sice drahý, ale řekla bych, že člověk za tu cenu dostane opravdu výbornou kvalitu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom hodně stejně :-), čistit si pleť něčím na mazání, to se mi ještě nestalo, ale stojí to za to :-)))
      Navíc, taky jsem si přesně myslela, že Alverde bude stačit a někdy i stačí, ale průšvih je, jak člověk přičuchne k těm top značkám :-). peněženka pláče, ale zas ta péče je hodně znát a člověk si nakonec rád připlatí....

      Vymazat
  4. Od MG jsem měla nějaké vzorky a v plné balení mám tonikum pro smíšenou pleť. Krásně a celkem silně voní jakoby citrusově a vždycky mě tak jakoby nakopne - v pozitivní slova smyslu :)
    A ty jejich obaly se mi taky líbí, přijdou mi takové čisté a zároveň veselé.
    Souhlasím, že když člověk jednou zkusí něco, co mu složením sedne lépe, těžko se vrací k levnější (čti většinou i méně kvalitní) variantě... Ty výsledky jsou zkrátka v dlouhodobém hledisku rozdílné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s Tebou, po období kdy jsem šetřila na všem už se začínám rozkoukávat zase jinak, ale raději investuju, protože jak píšeš v dlouhodobém horizontu se to vyplatí a hlavně je ta péče opravdu znát. Neříkám, že vše drahé je dobré a naopak, ale tady to prostě funguje - cena přímo úměrná kvalitě....A citrusy celkově můžu moc - jsou skvěle "nakopávací" :-)

      Vymazat
  5. zajímavý článek. Naštěstí mi voda na obličej nevadí a nejčastěji se odličuji přípravky, které se smíchávají s vodou. V poslední době to je olej Saloos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba oleje s vodou mi nevadí, to je jeden z mála případů, např. i hydrofilní oleje od Saloos ty pořád používáme i s dcerou. Ale v létě je docela fajn, když se člověk může pořádně opláchnout :-), tak doufám, že se pleť do té doby umoudří :-)

      Vymazat
  6. Je to pečující mléko - odlehčená verze krému z té samé řady. Ty čistící se jmenují cleanser. Je trochu rozdíl ve složení, cleanser je lehčí, ale furt je to složení takový, že bych se tím nebála mazat. Pro mě je Martina totální srdcovka, neříkám, že jsem nenarazila na věci, které mi nesedly, ale to bylo hlavně na začátku, kdy jsem prostě zkoušela, co to je zač. Díky bohu za ty vzorky :-) Cena mi nevadí, něco málo o Demeter certifikaci vím a ty ingredience prostě nejsou zadarmo a ve chvíli, kdy se člověk neustále potýka s nějakými kožními nepěknostmi, to ocení. Navíc teď šly ceny poměrně dost dolů, hlavně u některých produktů, až mě to překvapilo, protože když fakt občas sáhnu po něčem v parfumerce a přečtu si složení, tak mám pocit, že si ze mě někdo za ty prachy dělá srandu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je to fakt jasný, ta cena je přiměřená, navíc je jasně vidět, že ty ingredience jsou opravdu kvalitní a to je něco, co ještě pořád tak nějak ten mejnstrím přírodní nemá - řekla bych, že se pořád jede v takovém tom "hromadném" stylu, míchá se pořád s těch stejných složek, ty recepty snad jedou přes kopírák... asi se to kupuje někde taky ve velkým a je to znát - ty přípravky pak nic nedělají.
      No já to zjistila až posléze, že jsou ještě cleansery :-), takže mám dva v jednom :-D a jsme doma spokojení všichni...
      A přesně tak - díky za ty vzorky - a i cenové akce jsou fakt povedené, že se to vyplatí.

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate