pondělí 26. října 2015

Kosmetické radosti eM - říjen

Pěkný den!

Heuréka, chce se mi vykřiknout. Konečně jsem se dopracovala k tomuto článku, ještě před jeho expirací (do konce října :-). Pozitivní facebooková výzva mě tak vyčerpala, že ačkoliv jsem měla fotečky k článku zpracované už dýl, neměla jsem morál na psaní...
Takže dneska kosmeticky.
Kosmetika mě pořád baví, pořád mě baví zkoušet nové věci, a i když už ji tak nesbírám jako dřív, moje nasyslené zásoby jsou určitě na rozdíl od běžného "mudly" velké.
Snažila jsem se i s blížící se rekonstrukcí fakt nehromadit, páč zatím nemám představu, kam všechny ty věci z koupelny dám - asi shrnu nemilosrdně obsah regálů do krabic a bude...

Takže kosmetika, kterou používám denně a dělá mi radost:


Je to takový mix dekorativky a péče a nových objevů.....

Poslední dobou jsem se trochu více zaměřila na oční stíny. Po minimalistickém létě jsem měla potřebu zkoušet nové věci, vytáhnout své odložené poklady a hrát si.
Mými oblíbenci pro každý den se staly jednoznačně zapečené minerální stíny od MAC v odstínu Earthly Riches, to je tak krásná a zajímavá barva, že mě prostě dostala. Jsou skvěle pigmentované a není s nimi problém, jako s většinou upečené kosmetiky, kdy se nedá pořádně nabrat na štětec. Výdrž excelentní spolu s MAC paint potem místo báze.
Další stíny, které mě hodně potěšily jsou od Lily Lolo, jsou to sice duo stíny "Plum Crazy", ale já používám jen ten světlý odstín. Dostala mě tahle téměř nude chladná růžovka, a to se s růžovými stíny moc nekamarádím, málokterý mi totiž sedne. Tmavý odstín vypadá brilantně v panu, ale na očích jde do cihlové a vypadám, jako bych dostala pěstí, takže pro mě nepoužitelný. Stíny mají super konzistenci, nejsou to krémovky, ale nejsou ani suché, vůbec nepráší, skvěle se nabírají, pigment fajn a vydrží.....
Nový objev jsou pro mě stíny od Body Shop. Odstín Coconuts About You. Nádherný tmavě hnědý odstín, pigmentace skvělá, hodně příjemná výdrž.

 Holt přehlídka stínů jasně prokázala, že já na paletky moc nejsem, vždycky si oblíbím nějaký monostín a pak ho mažu až do omrzení....
Co se týče paletek asi jsem nenašla takovou, která by pro mě měla široké využití. No, abych zas byla úplně upřímná, vlastně jsem nějaké objevila  - vzdychám po paletce od MAC Ambra, a když jsem viděla u Enky novou UD Smoky na živo, tak jsem usoudila, že to je konečně paletka, kterou bych využila téměř maximálně.
Ale já holt tolik peněz dám raději za parfém než za paletku stínů - lepší už to se mnou nebude !-)

Tvářenky jsou velká radost, co si budeme vykládat. A pro mě taky must have. Bez tvářenky obzvlášť na podzim  nevycházím ven. Nadarmo se tomu výstižně neříká zdravíčko. 
Pro tuhle od Max Factoru se snad ani ta zdrobělina nehodí. 
Tvářenka odstínu 30 Georgeous Berries je tak pigmentovaná, že ač jsem byla varována a nabrala na štětec jemně, pořád jsem měla toho pigmentu až příliš a musela nános usměrňovat, abych nevypadala jak ségra od Marfuši. Odstín se fakt povedl, ale kupodivu jsem ho neviděla v naší drogešce. Tahle tvářenka totiž ke mě putovala z UK. K téhle značce si cestu teprve hledám, na drogešku mi připadají ceny hodně vysoké, ale tahle tvářenka se fakt povedla.

 Tak tohle je fakt drahoušek! Štětec od So Eco a rovnou dva v jednom - a oba štětce jsou si rovnocené. Tím šikmo střiženým se stíny perfektně nabírají a aplikují a druhým pěkně sestříhaným se zase skvěle roztírá (blendí) nad víčkem. A je tak heboučký...a tak eko! :-) Prostě láska.

Lak tady prostě v článku nemůže chybět. Jestli jsem se do nějakého zamilovala teď na podzim tak do téhle krásně orchideje od Loreal. Obávám se, že to bude další favorit, kterého spotřebuju rychle a pak ho budu těžce shánět - přece jen ty malé lahvičky nějakou nevýhodu mají. Odstín se mi strašně líbí, fuchsiová, ale s větší kapkou modré - pěkně do fialkova. Ač to bylo k nevíře a já si myslela, že takových odstínů mám doma habaděj (ano, stává se mi často, že pořád kupuju jeden a týž odstín s rozdílem polotónů) - ale světe div se, všechny moje fuchsiovky byly spíš dočervena. Tohle je prostě podzimní barva jak vymalovaná.
Díky širokému štětečku se lakuje luxusně a bezstarostně, ovšem první vrstva není tak krycí jak bych čekala, čekala jsem hutnější krémovku. Druhá vrstva to určitě spraví, jen si musím dát pozor, abych lakovala opravdu rovnoměrně. Lak má poměrně slušnou výdrž, a když ho doplním top coatem od Sally Hansen Insta Dri, tak mám tři dny zaručeny.
Lip buttery od Revlonu jsou moji oblíbenci už hódně dlouho a konkrétně tenhle odstín je můj nej ze všech. Opět jsem si musela na podzim pořídit další, už třetí v řadě - nějak je rychle spotřebuju. V létě se to máslíčko trochu víc roztékalo, tak jsem to nechala na podzim. Stará láska holt nerezaví.

Tenhle make-up bych bez rozpaků prohlásila za drogeškový objev roku. Přišla jsem k němu jak slepý k houslím, kdy ho Enka dostala v dm boxu, a protože ona tyhle chemické koktejly nerada, tak mi ho postoupila. Né, že já bych já chemii nějak ráda - ale mě nedělají make-upy narozdíl od Enky na pleti žádnou paseku, pokud jsou tedy správně formulované. A to tenhle Rimmel teda je. No jasně najdeme tam silikonů plnou várku, ale musím říct, že jsem opravdu překvapená.
Do drogerie bych se už nevydala koupit make-up (kromě toho od Alverde) a tohle můj názor opět malinko pozměnilo.
Make-up se skvěle roztírá (tak silikony, že) skvěle kryje. Když potřebuju krýt více skvěle poslouží, a když nepotřebuju tolik krytí, stačí ho dát jen maličko. Pracuje se mi s ním opravdu skvěle a trefa je i ten odstín.
Tenhle krém se u nás doma velice rychle zabydlel. Tak jasně, jsme rodina sušenek - dcera má své balení a já své, a jak je vidět na fotce, už dost spotřebované. Původně jsem si vybrala tento krémík k testování, ale osvědčila se tak, že jsem hned šla a  koupila další v drogerii dm.
 To malé balení 30 ml nevychází špatně cca 149 Kč.
Krém je určený opravdu pro sušenky - je hutný, ale přesto se roztírá slušně. Nezanechává mastnou stopu a dobře se vstřebá. Jako ochranný krém do chladu se mi osvědčil perfektně. A má intenzivní bylinkovou vůni, na které už jsem asi závislá.
Malá perlička je, že tento zelený krém bude příští rok slavit už 100 let. Tak to přeju všechno nej  mému zelenému kamarádovi.
Už jsem měla zase nutkání hledat něco nového na oční okolí. Nějak mě nic dlouhodobě neuspokojovalo. A tak jsem si vybrala k testování opět Martinu Gebhardt. Martina mě totiž do dnešního dne nezklamala a tak ji pořád pokouším a zkouším různé produkty...
A protože růžová řada se mi opravdu hodně osvědčila, chtěla jsem vyzkoušet i tenhle oční fluid.
Co k tomu říct? Martina opět nezklamala, její formulace mi opravdu velice vyhovuje, nevím, jak to dělá, ale je to tak.
Fluid je jemný, ale přesto nemám pocit, že bych si nic na oči nenanesla, to by moje sušenka okamžitě protestovala. Líbí se mi ta konzistence fluidu, hodně lehkého krému, který nepostrádá výživu. Perfektně a rychle se vstřebává a nezanechává žádnou stopu, což je u očí zvlášť důležité, když je člověk chce následně a ihned líčit.....Jakmile se ochlazuje, tak pod oči na tento fluid máznu občas už i trochu té zelené Weledy, holt citlivka i na chlad no, ale na víčka je to dostačující.
Samozřejmě balení s dávkovačem je velmi hygienické a ekonomické - no, do té chvíle, než jsem u dna, pumpička už nepumpuje a já nakukuju do lahvičky a vidím, že tam na dně ještě něco je!! :-) Tím, že stačí nanést opravdu jen trošku, vydrží tohle 30 ml balení dost dlouho, mně několik měsíců....
Pokud Vás to zaujalo, na detaily o očním fluidu se můžete podívat na stránkách biooo.cz. Mají také spoustu vzorků a tak člověk může zkoušet v pohodě bez zklamání.
Poslední věcičkou, která mi dělá radost v těch pošmourných a chladných dnech ve vaně je tahle nová edice luxusních solí do koupele od Balea z dm drogerie. Parfémovány jsou opravdu skvěle, a protože já jsem ulítlá na podzim na vanilku, tak jsem sáhla po této, spolu s pačuli  mňamka! Už si brousím zuby i na pěnu do koupele.

Jaká kosmetika dělá momentálně radost Vám a máte nějaké oblíbence, které jste našli i tady?
Mějte se moc hezky! Vaše eM

22 komentářů:

  1. Moc hezky clanek! Ty stiny od MAC mam taky. No a ja zase mam problem pouzivat samostatne stiny. Paletku mam po ruce, ale monostiny vzdy nekde hledam. Golden glamour ma i dobry krem na ruce! Za asi 40kc, musis vyzkouset!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že MAC mě teď bere docela dost :-). Fakt je, že paletka je svým způsobem praktická, i já svoje různé monostíny přehrabuju v krabici, když hledám jeden konkrétní odstín :-D
      A krém na ruce? Tak to musím zkusit, to je fakt, ta vůně mě hodně baví. Díky za tip!

      Vymazat
  2. Krásný článek. :) Dnes mám sluncem nabitou náladu a článek to jen podpořil... :)
    Makeup od Rimmelu mám taky ráda, na obličeji nijak nezlobí, tudíž mi nevadí, že to není zrovna přírodka. :) Lak je krásný a nejvíc mě stejně ohromil stín od MACu, to je nádherná barva. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko moc děkuju! Tady svítí taky sluníčko, tak ani není takové to typické pondělí a šla jsem do článku s vervou a nabitými solárními baterkami :-D. Jsem ráda, že náladu podtrhnul!
      Je vidět, že Rimmel je hodně oblíbený a to je dobře, fakt se povedl a u make-upu holt tu přírodku už taky tolik neřeším !-)
      MAC je opravdu kouzelný :-)

      Vymazat
  3. Ten makeup Rimmel mám a taky ho miluju. Naopak oční stíny Lily Lolo mi vůbec nesedly. Mohla jsem ti je poslat :-) lak a rtěnky jsou skvělé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rimmelu se fakt povedl majstrštyk, tak doufám, že to nepokazí nějakými vylepšeními a spol, tenhle make-up je skvělý. Ha, tak Lily Lolo u Tebe nefungovala? Já je mám poprvé, sama váhám jestli bych si koupila i jiné, spíš ale je problém v odstínech, konzistence mi sedla....Laky a rtěnky jsou vděčné záležitosti :-D

      Vymazat
  4. Tie tiene od MAC vyzerajú skvelo. Ako sú na tom tie tiene od Lily Lolo? mám od nich dva minerálne makeupy a tie sú celkom držáky ale ako je to s tieňmi :/, to netuším. A ten Weledí krém budem musieť vyskúšať :). Je vhodný na všetko čo treba hydratovať? :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stíny od MACka mě fakt dostaly :-) Lily Lolo musím říct, že mi drží dobře, asi je to tou konzistencí, že nejsou takové suché a práškové.... Já používám ale pod stíny buď bázi nebo ten MAC painterly a to pak stíny drží hodně dobře. Zelený od Weledy je určitě dobrý i na ruce třeba, moje dcera s ním maže kde co a já taky !-) Je opravdu hodně výživný a hutný...

      Vymazat
    2. Ďakujem tak si ho asi kúpim pod stromček :) !

      Vymazat
    3. Není zač, já jen doufám, že pak udělá radost nejen pod stromečkem :-D a bude vyhovovat. To mi připomíná, že bych asi taky měla napsat Ježíškovi :-D

      Vymazat
  5. Ha, zeleňáka od Weledy mám doma taky, hned zítra na něj dojde řada (poslušně jsem čekala, až dojde jiný rkrém, abych jich neměla rozdělaných 10 :D). Ta fuchsiovka je ♥! Odkud máš ten so eco štěteček? Já jsem si pořídila podobný, ale řekla bych, že ten tvůj je lépe střižený ;-) Užívej podzimuu :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Téda Klárí Ty jsi ale šikovná holka a tak poctivě dopotřebováváš :-), já se snažím no.....Jsem zvědavá co na zeleňáka řekneš. Tak So Eco štěteček je jak jinak z UK, poslala mi ho kamarádka a ta ho koupila už nevím kde...Když tak se po něm pak podívej až tam budeš !-)....Právě mě potěšil, že je dobře ostříhaný :-D. No a fuchsie se nikdy neomrzí a orchidejka už vůbec ne !-)
      Užívej taky a hlavně nabíjej solární baterky!!! :-*

      Vymazat
  6. To jsem ráda drahoušku, že ti ten makeup tak skvěle sednul! A lak je nádherný! Já teda zarputile odmítám lakovat podzimní odstíny a aktuálně jedu v malinovém jelly od Miss Sporty, ale ta orchidej je boží!!
    Tak užívej slunečné pondělí!! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatí díky Tobě fakt objev roku ten make-up :-))) Jó, já Tě s tou malinovkou chápu naprosto, i když už jsem na podzimní paletu najela taky jsem si lákla maliny aspoň na nohy a furt jsem měla cukání si je dát na nehty, ale momentálně je mám pěkně zabarvené, ble.....Tak už vím, odkud to malinové pokušení zaválo :-*
      Hurááááá svíííítíííí :-) Užívej taky :-*

      Vymazat
  7. Martinka G. je prostě miláček ;) Já jsem teď taky znovu ve fázi hledání, sice mám stále Naobay (50ml - až do důchodu) ale cítím, že to je slabé, snesla bych asi víc a v zimě asi to nebude ono vůbec...
    Rimmel make-up mám taky moc ráda, hodně mi připomíná Chanel Velvet, tohle se Rimmel fakt povedlo ;)
    Weledu si píšu, zima se blíží - packy žádají pořádnou péči.
    A k Nakedce Smoky, je fakt povedená - u mě asi jeden z nejlepších nákupů letos, ale utrácet za parfémy je taky fajn alternativa :D a když Ti systém monostínů vyhovuje, proč se nutit .... :)
    Jak psala An, i tady je krásné počasí, pohoda a článek to jen podtrhl ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že Martinku nepřechválíme a bude nám pěkně sloužit dál. Tady si myslím, jsou ty peníze investovány fakt dobře, a já jsem ochotna vrazit asi víc do péče než do dekorace :-). V zimě já sama potřebuju taky hodně impregnovat, což Weleda dobře splňuje a věřím, že i když přituhne, tak to zvládne..., ale zároveň potřebuju i něco lehkého pod tu "Impregnaci", nějaké mňamkové sérum, fluid a to teď hledám, tak uvidím....
      Já fakt docela zírala, že Rimmelu se povedl fakt top make-up za pár peněz třeba ve srovnání i jen s Bourjois, natož s Chanelem. Jen doufejme, že v rámci "vylepšování" a různých kolekcí tento make-up nezruší a nevytvoří nějaké "lepší"....
      Přiznávám upřímně, byla jsem těžce skeptická ke Smoky :-D, jak je to všude mám už apriori jakýsi blok, ale koukala jsem fakt na ni a musela uznat, že by vyvážila moji sbírku monostínů :-), určitě je to ve finále i ekonomičtější dle toho, kolik těch monostínů doma je - ale pak uvidím takového MACka a takový odstín se těžko v paletkách hledá. Ale jo, souhlasím Smoky stojí asi za ty peníze - no ale já musím následovat své srdce, páč se opět zabouchlo do parfému a do se stalo takhle intenzivně zatím jen jednou :-D...
      Jinak tady je taky krásně a asi i proto, jsem se pustila do článku s takovou vervou :-). Jsem ráda, že přispěl k náladě.

      Vymazat
  8. Sůl s vanilkou používám - je super. A makeup zkusím, pokud má nějaký tón i pro nás tmavší s oranžovým podtónem, Dík...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta sůl se fakt povedla, za těch pár kaček super vůně, klíďo bych si střihla i nějaký parfémek na zimu v téhle verzi :-). Já mám právě pocit, že naše drogerky jsou plné odstínů pro oranžovky :-D, ale asi mi to připadá jen proto, že jsem vybledlá žloutenka :-D. Snad teda Rimmel má nějaký použitelný odstín i pro Tebe...

      Vymazat
    2. Jo,jo... Ten nejtmavšší... Jinak Revlon...A Guerlain (ale i tam hledám těžko...)

      Vymazat
  9. Mne dela radost zrovna dnes Lip butter od Astoru :-) a taky Avene! Jejich novinka na akne v tandemu s vyzivnym kremem, to je parada.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, zvu tě na halloweenskou giveaway http://life-babylove.blogspot.cz/2015/10/halloweenska-giveaway.html#more

    OdpovědětVymazat
  11. Zaujímavé kúsky. Páči sa mi najmä lícenka, no zaujala ma aj značka Martina Gebhart, o ktorej si sa tu už asi párkrát aj zmieňovala :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate