úterý 14. června 2016

Letnění...

Milé přítelkyně a čtenářky!
Moc vás zdravím po dlouhém tichu zde na blogu. Od listopadu do léta to ticho trvalo. A ticho pak přerval vulgární výkřik do tmy nějaké neznámé. Dlouho jsem neměla kapacitu psát, ale hrozně mi to chybělo - psaní a mudrování s vámi nad povrchními ženskými záležitostmi i ty hlubší ponory do ženské psýchy...
Dál si sice mudruju na mém kreativním webu www.dreamdecor.cz, ale tu kosmetickou záležitost jsem rozjela nejdříve na jaksi rychlejším a instatním instagramu (páč doba pádí jako splašená, přítelkyně moje, všecko se zrychluje!)
Najdete mě tam také v mé schizofrenní podobě @ema_frodo (mé kreativní já) @emasemaluje (mé povrchní já)
Dneska bych už chtěla spláchnout to negativum předešlé, ať už tu nevisí jako první v řadě.
A začít nové období....
Pojďme si zaletnit.


Přišlo totiž na mě léto. Já jsem hrozný teplomil, sice nemusím vedra, ale když vylezu ze svého vychlazeného kanclu, vyhřívám se na sluníčku jako zmije...a k tomu patří barvičky a ten sluníčkový glow, třpytky a pigmenty odrážející jas slunečný :-))) Pleť mi sice stávkuje, ale o letní péči zas jindy.
Už jsem psala krátce na instagramu a dala tam jednu celkovou fotku mých oblíbených produktů, se kterými se vyletňuji. Dneska bych chtěla zde podat detailnější obrázkovou zprávu....
Doufám, že se vám bude líbit a zajímá mě, jak se vyletňujete vy a čím?

Pro mě je zásadní líčení očí, kdy sahám opravdu po jasných barvách s shimmerem. Drogérkový objev roku je pro mě paletka od Gabrielly Salvete. Já, která nejsem paletková (jednou vám ukážu, jak jsem nechutně monotonní s mými monostíny :-D) - už mám dvě paletky!!! Na to, že je Gabriellka taková levnější záležitost z drogerky a neměla jsem žádné očekávání, že paletka bude vystupovat z průměru, opravdu super. Navíc na to, že je to nude paletka není pro mě vůbec nudná, - třeba právě proto, že obsahuje zlatý odstín :-) a ten je na léto můj top...

V mé další paletce od Cargo Northern Lights je také zlatý odstín, není ale tolik lesklý jako ten od GS, tahle paletka se vůbec povedla, její odstíny nejsou žádné třpytkaté záležitosti, ale velice sofistikované a jemné...., takže tahle zlatá je spíše taková příjemná okrová s trochou shimmeru :-)


Poslední dobou jsem slyšela na Cargo paletky docela negativní ohlasy, nicméně zde je to záležitost kus od kusu - lépe řečeno asi druh od druhu paletky, já mám velké štěstí,  že tahle se opravdu povedla. Odstíny jsou skvěle pigmentované a je namíchaná tak, že si klidně vyberu tu svoji denní nudu a zároveň obsahuje barvičky, s kterými je radost si pohrát a kombinovat....

Samozřejmě ač mám dvě paletky, tak je stejně kombinuju se svými monostíny, jejichž sbírka by se klidně napasovala do dvou velkých paletek, ooops. Na léto mám nejoblíbenější dva odstíny - páč zase ten lesk jako blesk, v létě prostě fičím na třpytu, nedá se svítit. Teda ať svítí!!!!!


Jak jsem kdysi nepřišla na chuť color tattoo od Maybelline, tak teď se po letech změnila situace. Tento odstín On and on Bronze je prostě skvělé konzistence a vyhovuje mi. Někdy prostě udělám rychlovku líčení - máznu prstem, lehce popráším milovaným Lorealem Infaillible Hourglass Beige, dám tužku a řásu a jdu :-). 
Jindy ho zas použiju jako podkladový stín a vymalovávám si omalovánku...Drží jak lutheránská víra.
A tyhle lisované pigmenty infaillible  od Loreal jsou moje milované a sbírečka se rozrůstá, bohužel je už lovím jen čas od času ve slevových stojanech. Myslím, že to byla fatální chyba tyhle stíny zrušit. Nutně někde potřebuju ještě vydolovat jejich zlatý odstín Goldmine na léto !-)


Co by to bylo za letnění, kdybych si nedomalovala trochu zdravé barvy na obličej, že. Já Sněhurka špatně se opalující, maximálně se dopalující. Můj milovaný bronzer Catrice tady už je stálicí na blogu, je matný, a má skvělý odstín, (žádný pomeranč) - dobarvím s ním kde co. Ale zase potřebuju v mém věku už trochu více toho lesku, že. Konečně jsem objevila ten dokonalý rozjasňovač v praktické formě. Tlustá pastelka od Collection (drogešková značka v UK) je láááska zářivá. Mimojiné mazlíčci od So Eco z UK jsou taky moje lásky nebeský....(vůbec o cestě do UK a nákupech určitě něco sepíšu)


Samozřejmě nemůžu vynechat z letnění rtěnky. Pro tuto chvíli nechávám doma svoje rudé rtěnky, občas ještě vytáhnu fuchsiovku, ale nejčastěji nosím tyhle dvě, které jinak během roku moc uplatnění nemají.


Odstín Latino od Rimmelu kupodivu úplně ladí s mým oblíbeným lakem na nehty od Rimmelu. Náhoda? Nemyslím si!  Přesně v téhle barvě mám totiž i sukni, asi je to jasný - růžovooranžová v létě vede.
Peach Parfait je moje letní stálice je to krásný odstín, jeden z mála "peach", který můžu nosit a baví mě, má sice poněkud větší třpytky, což malinko drhne, ale tak vyvažuje to to máslo no...aneb lip butter Revlon.



Tak a to je asi z mého dekorativního letnění všechno, plánuji ještě letní článek s oblíbenými laky na nehty a letní péči !-). Myslím, že se máme na co těšit.
Já moc děkuji za trpělivost, kterou mé čtenářky musely prokázat při tom tichu tady a pak mi v minulých komentech tak hezky vyjádřily podporu. Jsem moc ráda, že mi ještě nějaké čtenářky zbyly a bude pro mě radost zase pro vás psát.
Děkuji za pozornost. Hezký den!
Vaše eM











17 komentářů:

  1. Ty vážně v létě ujíždíš v mých barvách :-))) Moc krásné!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak si říkám, že by se mi možná hodila ta Cargo paletka :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím Iví, že by to bylo hodně stylové :-D,viz. ty Northern Lights, kromě toho, že se teda paletka povedla, pořád různě kombinuju a zdaleka jsem nevykombinovala všechno :-)

      Vymazat
  3. To je nádhera. Líbí se mi štětce, Cargo paletka a rtěnky. Já na léto kosmetickou výbavu moc nekupuju, protože jsem pořád zpocená a maluju se jen minimálně. Ale už jsem utratila skoro litr za opalováky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji!!!! Léto je pro mě aspoň příležitost využít barvy, které jinak doma leží, je fakt, že teď už trošku začínám víc i kupovat vyloženě letnější věci, chjo :-D. Ale investice do opalováků je stejně asi nejdůležitější, - no napsala a léčí si podráždění od sluníčka, bo jsem to lehce podcenila :-)

      Vymazat
  4. Je zpet!!!!!!! Ahoj eMiiii, jasne, ve seovnani se vsim ostatnim je kosmetika povrchni, ale tuze zabavna, takze se i ja vzdycky na cas stahnu a pak se zase natesene vracim 😉 A kurna, nejake nikde nevidim tu tvou Lorealku vychvalovanou na Insta, takze swatch v dalsim clanku, jo? 😉
    Ta Gabrielka je super! Kdybych vsechny barvicky nemela uz v Elfich paletkach, nekolikrat jsem ji uz mela v kosiku taky. Ten Collection rozjasnovac je super, trochu mi pripomina MaryLou manizer v tuzce.. A jsem rada, ze jsi vyfotila ten zkoseny stetce na oci! Mam jeden tkaovy od elfu, zdal se ze zacatku trochu moc v elky a tvarove nevhodny, ale zjistila jsem, ze uz si s jinym oci nelicim - udelam tah sem, tah tam a mam oci nalicene, je to genialni stetec pro lenochy a to zkoseni udela uzasnou spicku ala linka u vnejsiho koutku 😉 Jeste nikde jsem tento stetec na blozich nevidela pouzivat, tak jsem se nasmala, kdyz jsem ho te duvidela poprve zrovna u tebe 😉😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahoušku Ty mě umíš tak potěšit!!! Však to máš zas hlavně na svědomí Ty :-D, jak si do mě hučela :-)))) Né, mně to taky fakt chybělo, akorát jsem nějak ztrácela tu motivaci, ale když člověk furt řeší povinnosti a starosti, potřebuje nějaký prostě povrchnější ventil a šminky jsou prostě radost pro nás holky, tak co :-) Jasně, v té Gabrielle se snoubí teď hodně odstínů a spolu s Cargo a mými monostíny už jaksi mám zastoupenou celou "nude" škálu asi, takže není už moc co kupovat haha. jako za ty směšné peníze jsem jí tam nemohla nechat, chápeš !-)
      Jinak ten zkosený štětec je můj nejoblíbenější, používám ho denně a kupodivu moc takový štětec opravdu nikdo nedělá. Přesně jak píšeš, je úžasný do toho koutku oka, taky používám hojně - pošmrdlám a mám nalíčeno - prostě láska :-))) Že mě nepřekvapuje, že holt myslíme podobně. A neboj lorealka bude!!! Ale asi nejdřív ty nákupy v UK, zkusím ji hodit aspoň na insta !-)))

      Vymazat
    2. Joo, at se muzu pokochat aspon tam ;) na clanek o nakupech v UK se taky tesim. A ta Cargo paletka..!! Ani jsem ji nezminivala, ptz to je snad jasne, ze se mi strasne libi! Je to presne moje letni barevna skala. A tvoje taky, jak vidim, coz me zase neprekvapuje 😄 Prave mi dorazil balicek z Loveluly i s jejich boxem. Oujeee, jdu vybalovat 😉 Krasny den, Zlati

      Vymazat
  5. Kdysi, když jsem tě objevila, psala jsem jaký je můj poměr k fashion a kosmetickým blogům. Velmi negativní, protože to jsou povětšinou dílka náctiletých které články do nich jen kopírují z módních časopisů. Ale u tebe je vidět, že jdeš k meritu věci, píšeš z vlastní zkušenosti a víš o co gou. A tak jsem udělala výjimku a dělám jí pořád, a dál i dělat budu. Takže se nenech nijak zviklat a piš dál. Ono se to navíc i moc hezky čte .....;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy já Ti moc děkuji za tak krásná slova ocenění, pro takové lidi jako jsi Ty je pro mě radost psát a jsem ráda, že jsem se po době neustálého řešení něčeho, mohla zase k těm povrchnějším věcem pro radost a zábavu nás ženských vrátit. Máš pravdu, i pro mě už není v blogorybníku vždycky moc co ke čtení !-), hodně si vybírám čemu věnuju svůj čas. Jsem ráda, že jsem nepropadla Tvým sítem :-D Měj fajn letní dny!!!

      Vymazat
  6. Super článek, vítej zpátky! :) Ta Cargo paletka je opravdu krásná. :) Těším se na post o nakupování v UK. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji!!!! :-* No já se na ten článek těším taky :-) protože si zase zavzpomínám ááách. Bude další v řadě, tak hned jak bude chvilka budu ho chystat !-) Ta Cargo je moje srdcovka, na to jaká jsem nepaleťačka :-D

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate