pátek 1. července 2016

Kosmetické radosti eM - červen 2016

Hezký den!

Mám tady pro vás opět jednu kapitolu z kosmetických radostí, kteréžto byly u vás dost oblíbené a já jsem tomu moc ráda. Takže budeme pokračovat v seriálu.
Podíváme se, co mi dělalo radost nejen v červnu, ale tak nějak i během té doby, co jsem vypadla z blogorytmu. Určitě se shodneme, že je pořád co zkoušet a co objevovat. Taky je ale fajn vracet se k osvědčeným produktům a značkám.


Bude tu mix péče i dekorativky. Trochu jsem poslední dva měsíce více nakupovala a vůbec se mi nahromadilo více věcí, tak to dnes bude pěkně výživné. No, nějak jsem si ten celoplošný detox v životě musela vynahradit, ne. :-D. Něco malinko jsem dostala i k recenzi, takže mišmaš jako vyšitý, jak to znáte a doufám, že rádi máte. Snad se bude i toto vydání líbit.

Co se týče péče docela jsem zažila divočinu během těch dvou měsíců přechodu na teplejší období.
Moje pleť stávkovala a divočila a já nevěděla, jak její nálady uspokojit. To, co předtím neomylně fungovalo, najednou nějak nedostačovalo. A já se ptala, kde se zas stala chyba soudruzi!!??
Naštěstí teď už si zase zvykla na nové období a já taky, uff.
Začala jsem klást větší důraz na čištění - pouze oleje a růžová voda, které jsou ideál v chladnějším období cca od podzimu do jara jaksi nedostačovaly. Chtělo to zkusit něco jiného, ale ne vodu z vodovodu. Na tu i nadále moje pleť reaguje přesušením.
Takže tradááá, už i já mám svoji historicky první mícu alias micelární vodu.


Když jsem přemýšlela, čím zachránit obličej před hrozbou pořízení pytle na hlavu místo na odpadky, vzpomněla jsem si, že mi pár let zpátky v podobné situaci zachránila čest značka Vichy a její řada Normaderm. Tudíž, když jsem ji zahlídla už i v drogérii, sáhla jsem po ní a začala číst, jestli má smysl se vůbec namáhat. A kupodivu ano.
Na blind za cca 330 Kč jsem si koupila tuhle mícu čistě intuitivně na základě složení.
Jako jo, příroda to není. To ale není žádná míca, absence alkoholu a přítomnost jiných zajímavých složek mě přesvědčila, že to prostě za ty prachy risknu.
Např.: zinek (zincPCA) je hojivá složka, jak jsme u Vichy zvyklí obsahuje sůl (sodium chloride) která je antibakteriální, astringentní (stahující), stimulující (pleť je probuzenější), sodium lactate je také antibakteriální složka, hydratující...a protože zde chybí právě ten alkohol (jupí) #alkoholjenvnitřně tak konzervováno je kyselinou citrónovou (acid citric) a zbytek ve složení prostě neřeším :-), tohle pro nákup stačí... 
A vyplatilo se to! Čištění mícou je mi příjemné (oči tím neodličuju) mám opravdu dočista pocit čistoty, nelepí (to nesnáším už čistidel!), absolutně nevysušuje, pleť příjemně stáhne. Mně je navíc ta její slaně minerálková specifická vůně příjemná, což možná každý nedává. Její největší nevýhoda je, že těch 200 ml za třistovky jde hodně rychle pryč :-). V sortimentu jsem zahlídla i čistící gel, ale ten pro mě vzhledem k tomu, že čistidla spolu s vodou používám  pouze párkrát do týdne, nepřipadal v úvahu.

Kompletní složení Mícy

Další radosti v péči o pleť, které rozhodně musím zmínit jsou od značky Martina Gebhardt, kterou chválím kudy chodím, a která se tady už na blogu několikrát objevila.
Zatím vše, co jsem od této značky vzala do ruky, mi sedlo náramně. Klepu! Dlouho předlouho totiž jsem hledala perfektně vyhovující krémy, kdy jaksi drogešková nabídka neuspokojovala potřeby mé náročné pleti.
Momentálně mám tři oblíbené produkty. Bez jejich krému už ani ránu, její krémy jsou výživné přesně tak, jak moje pleť potřebuje, přeci už je to náročná paní ve středním věku a docela ráda se vysušuje.


Meduňkový krém mě uchvátil tou autentickou vůní meduňky, jemnou citrónovou a osvěžující, mňam!
Menší balení Shea Butter 15 ml jsem si původně koupila pod oči, jenže pak se mi dostal do tlapek jiný zázrak (o tom trochu níž), takže mažu plošně a střídám s meduňkou a hlavně mažu pod oči na noc. Jejich krémy jsou celkově takové hutnější, ale přitom se dokonale vstřebávají, roztírají se perfektně. Zatím mi kromě Skin Foodu od Weleda žádný krém nesednul tak dobře. Sušenka sušenkovitá je spokojená.

Šalvějová řada od Martiny G.  Salvia je další pojem. Krém už jsem dopotřebovala před časem a musím říct, že se mi po něm občas zasteskne, a to mám další dva. Ehm, nepochopitelné, ač určen na mastnou pleť obsahuje takové antibakteriální a protizánětlivé, uklidňující složky, které musí milovat každá pleť a hlavně opět je velice výživný, takže pokryje potřeby sušenky. No, byla jsem fakt překvapená.
Maska je výborná taky, ihned uklidní zdivočelou pleť, nevysušuje, sjednotí barvu, prostě vše, co člověk čeká od masky - aby to "něco" dělalo, to dělá. Jediné, co mi poněkud vadí, je dost řídká konzistence masky. Mám většinou masky hutné, nanáším je ve vrstvě, ale tady je to na rozdíl od krémů úplně jinak. Nevadí, aspoň tolik nevyplýtvám. Na všem si najdu něco pozitivního, i když to roztírání je tímto poněkud méně komfortní..


Oblíbený krémík na oční okolí, jak už jsem naťukla výše, vyrobila talentovaná alchymistka, bloggerka a má kamarádka Mitsuuko. Její krém Budíček je prostě skvělý, vyživí, lehounce vyhladí, jakože vyplní, asi to dělá ten kafe nebo co :-D (kofein) a spousta kvalitních dobrot ve složení, že mám opravdu komfortní pocit. Žádný alkáč #alkoholpořádjenvnitřně, žádná extra vůně, to by moje citlivé očiska nezvládly. Je jemný sametový, nemastný přesto výživný, roztírá se a vstřebává skvěle. V praktickém dávkovači.
Dejme tomu, že i když mám skoro čtyřicet a půl, na budíčku si můžu nastavit ccááá o dva roky míň ehm...a předpokládám, že díky krému se ten budík prostě zastaví a je to! Hihi. Vrásky od smíchu mi neva. Dobře, konec anti-age humoru, ale prostě tenhle homemade krém je luxusní.
Ale ať nekecám jo, moje pleť je strašně rozežraná a já ještě pod tenhle krém používám oční fluid od Martinky G., o kterém jsem psala ZDE v kosmetických radostech z října loňského roku, ano už tak dlouho ten fluid používám a pořád tu stejnou butelku :-D. Ekonomika jak má být, člověk se pak nebojí investovat do vlastního ksichtu a věčného mládí....

No popojedem trošku dál od gesichtu.

U nás v dm drogérii jsem ulovila ve slevě Weleda tělové mlíko granátové jablko. Až posléze, kdy jsem na instagramu pomalu zapříčinila paniku, že všichni naběhli do svých lokálních drogešek a nic, jsem zjistila, že sleva byla díky tomu, že expirace končí v červenci tohoto roku :-). No ani tak neva, až na ten poplach - v hygienickém dávkovači a na tělo mi post-expirační tělové mléko vůbec neškodí.
Naopak mléko je mi moc příjemné, jak už jsem měla možnost vyzkoušet jednou u jejich Mandlové řady (mňám) ZDE a taky u dětské verze Baby Derma ZDE.
Takže zcela logicky jsem prostě to mlíko v drogešce nemohla nechat. Má jemnou sametovou konzistenci #jdetoibezsilikonů, není hutné, dobře se roztírá, nemastí, ale celý den mám pocit, že jsem se namazala - a to je prostě to, co chci a potřebuju. Hlavně v létě, kdy pleť žádá péči a výživu stále, ale nechci se roztékat jak máslo na chlebu...
Obzvlášť je příjemné po holení nohou, kteréžto v létě mají jaksi zvýšenou frekvenci sundávání porostu a jsou  pak více suché a citlivé....


Co se týče péče o tlapky, tak jsem dlouho hledala nějaký fajn krém na ruce, za slušný peníz, který není mastný a můžu po natření hned datlovat v práci, anebo třeba doma něco vyrábět, aniž by mi klouzaly věci z rukou, aniž bych umastila papír atd, ale abych měla pocit vyživených rukou.. a ne že musím pořád obnovovat vrstvu.
Musím spokojeně konstatovat, že odpověď na tuto zdánlivě jednoduchou problematiku jsem našla prostě v drogerii - ve dvou drogeriích a oba krémy jsou s granátovým jablkem.
Jeden krém mám v práci od Alverde z dm drogerie a jeden krém mám doma na kuchyňské lince z Rossmannu od Alterry. Oba za pár kaček, žádná dramatická investice, přesto mi poskytnou přesně to, co jsem psala výše, prostě fungujou jak mají.

Složení Alterry, obsahuje více olejů než Alverde

Složení Alverde



A ještě tady mám jeden extra beauty fox box :-D. Nemohla jsem odolat, fakt to nešlo. Takže, když mi milá paní Pavla z Weleda nabídla k recenzi tenhle rozkošný plechový boxík s produktama, nemohla jsem odmítnout. To prostě chápete, že. Do boxíku jsem uložila hnedka všecky moje pastelky, které se válely všude možně a produkty jsem podrobila zkoušce.
Osobně bych měla asi výhradu ke kombinaci výrobků, vzhledem k tomu, že je to myšleno jako rodinný set.
Obsahuje zelený krém Skin Food, krém na nožky, masážní olej Arnika a Rozmarýnové vlasové tonikum.
Já osobně bych raději uvítala spíš šampon. Ale protože je to rodinný box, tak jsem tonikum poslala dál k mé ženušce Ence, která věcičky na vlasy miluje, kdežto já používám jen šampon a hennu a nic víc nepotřebuju :-) Ale zas možná někdo zrovna tenhle produkt na vlasy uvítá.....


Zelený Skin Food je jediný produkt, který už jsem zkoušela před fox boxem a miluju ho už dlouhou dobu, kupuju pořád a tak jsem ráda, že jsem opět doplnila zásobu. Psala jsem o něm už ZDE
Krém je výživný a hutný, pro sušenky a citlivky ta správná potrava, někdo ho používá i na ruce, já v pohodě na pleť, především v chladném období.

Hrozně zvědavá jsem byla na krém na nožky, protože mám jeden od Alverde, ale úplně nesplnil má očekávání a krém na nohy fakt potřebuju dobrý, neb prostě trávím osm hodin denně v práci v botách.


Potřebuju aby krémík léčil, třeba i takové nešvary jako náběh na plíseň, aby měl právě ty antibakteriální účinky, které vůbec těmto věcem nenechají propuknout, aby hodně vyživil, ale neuklouzla jsem ihned po namazání na podlaze anebo mi neujela lodička :-). A taky musí vonět a propůjčit jakousi deodoraci namáhaným unaveným nožičkám. Co si budeme namlouvat v zimě v té uzavřené obuvi - žádný plezír teda. Krém mě nadchnul a okamžitě se katapultoval mezi mé oblíbence stejně jako Skin Food. Jsem ráda, že v boxíku byl, asi bych byla lakomá si ho koupit sama na blind (pardon za upřímnost), když nevím, jestli by fungoval. Teď už to vím a investice mě bolet nebude, protože je to schváleno oběma mýma nožkama ze dvou :-)))
Začala jsem ho používat právě ještě ve vypjaté době úplně uzavřené obuvi a musím říct, že opravdu nožičky hojí a opečovává.


Vyzkoušet Masážní olej Arnika mě motivovalosamozřejmě v době fyzického vypětí při malování stěn v bytě.


Těžko člověk může očekávat, že ho přestanou bolet namožené svaly, ale opravdu příjemně zahřívá, uvolňuje a relaxuje. Vůně je velice jemně bylinková, mně osobně je příjemná, byť je maličko výraznější, ale já mám u těhle produktů raději autentické vůně než ty parfémové. Hlavně mě zaujal olej svou konzistencí, je opravdu hodně příjemný hustější tím pádem vhodný na masáž přesně jak slibuje.
Některé oleje mi přijdou hrozně řídké a paradoxně díky tomu se špatně mažou/vmasírovávají. Navíc, přestože je to olej, nezanechává takovou tu olejovou stopu jak většina právě těch řidších olejů. Díky tomu taky neplýtváte produktem, kdy si člověk naleje řídkej olej na ruce, všude to teče, pak to přebývá, nevsakuje se to.... a vůbec mě to nebaví, když je všechno i já od oleje...Stačí když se naolejujeJulie...
Tady stačí menší množství a je jen tam, kde ho mít chcete, příjemně se vstřebá....
Na chladné dny, kdy mi tuhnout hrůzou svaly samy od sebe ideální kámoš. :-)
Konzistence opravdu na jedničku, tu hřejivost jsem si hodně oblíbila, ještě tak mít osobního maséra a je to dokonalé..

Takže celkově boxík hodnotím jako fajn, už tím roztomilým obalem si mě získal a kvalitními produkty.
K mání je ZDE

Potud péče....z dekorativky pro vás vybírám dneska pro mě stěžejní produkty, které tady vesměs ještě vůbec nikdy nebyly anebo jsou pro mě obzvlášť srdeční záležitostí. A taky vás nechci úplně zahltit. Těch novinek je u mě prostě hodně. Necháme si něco i na příště.

Jestli tady na blogu ještě něco nebylo vůbec, tak konturovací tužky na rty.

Byly doby, kdy jsem je nepotřebovala, pak jsem nějakou chtěla, chvíli hledala, žádnou nenašla a soustředila se raději na jiný věci.
A teď jsem si během dvou měsíců pořídila rovnou pět. Úplná žeň konturek!
S konturkama u mě je totiž potíž - většina odstínů mi nesedí.
To, co se běžně nabízí v drogérkách je velmi stereotypní barevný výběr - růžová, červená, hnědá, fialová. Nic mezi tím. Jenže já potřebuji odstíny s modrým podtónem, ani žádnou růžovou, žádnou hnědou, oranžovou prostě nic teplého....Vzhledem k velkému sortimentu rtěnek žasnu nad slabým sortimentem konturovacích tužek.
Když jsem používala světlejší odstíny rtěnek, ani jsem konturky nepotřebovala, jenže jsem dorostla do křiklavých rudých, fuchsiových rtěnek především, občas pěkně fialkových (jak uvidíte níže ještě) a to už si žádá kvalitní vyrýsování kontur rtů...Tato potřeba přichází i s věkem, ehm.
Rtěnka potažmo rty pak vypadají s konturkou a rtěnkou dokonale.
No ale babo raď.
Nejdřív jsem chtěla nějakou nude aka #mojertyalelepší konturku, která defakto může podtrhnout všecky rtěnky, páč pouze kopíruje odstín mých rtů. Chjo chci tak moc?


Tu dokonalou jsem paradoxně objevila úplnou náhodou v UK přímo u Romanky doma v jejím portfoliu, je hodně podobný barevný typ se mnou a odstín od Rimmel Eastend Snob je top!
Přesná barva mých rtů, ách. Jenže u nás je tento v sortimentu Rimmel nedostupný, sháněla jsem jak šílená...A tak mi ji Romanka dala, že si ji u nich prostě někde sežene. Zlatá to moje duše milovaná.
Hodně podobný odstín jsem našla ještě u Charlotte Tillbury v Londýně a u MAC, ale jsem hrozně lakomá, dát takový prachy za jednu pastelku :-D
Takže teď když jsem měla tu dokonalou nudu doma, už jsem mohla hledat u nás po drogeškách, měla jsem jasnou směrovku co chci.
Vždycky jsem mázla swatch Snoba na ruku a jala se porovnávat v drogeškách odstíny konturek všech značek.
No našli naši rádcové našli....po dlouhéééém hledání!
Nejblíže a téměř identický odstín je od Astoru, obsahuje malinko více růžové ale normální smrtelník neřešící půltóny jako já si toho nevšimne :-D Heuréééka.


Hned jsem si koupila i jejich rudou, protože to je krásná červená s modrým podtónem, která ladí s mýma pastelkama (mmj i od Astoru) a vesměs se všema fuchsiovkama. Koupila jsem je s velkou slevou, kdy jejich cena se pohybuje cca kolem 139 Kč, ale stojany Astoru se teď v dm rušily, a tak jsem je ulovila za polovic, to je kauf roku!

Jednu červenou červenou (bez příměsí barev, prostě čistá červená) jsem ulovila ve slevovém stojánku, radost až na kost!

Poslední konturku jsem ulovila v Olomouci na bloggerském dýchánku na doporučení Sabči a musím říct, že mě opět nadchla. Od značky Essence za pár kaček, příjemné překvapení  - odstín fialkový krásně se hodí k mé srdeční záležitosti viz. níže...

Jak jste si možná všimli, tak volím převážně konturky ve formě automatické tužky, osvědčily se mi konzistencí lépe, než ty strouhací ve dřevě. Většinou jsou méně pigmentované, tvrdé, hůř se s nimi kreslí, automatické tužky jsou měkčí, pěkně se s nimi vykresluje kontura a jsou dobře pigmentované, aspoň tedy ty, co jsem si pořídila já.
Swatche pěkně popořadě zleva: Essence Plum Cake, Rimmel Eastend Snob
Astor Silky Rose, Rimmel Red Dynamite, Astor Full of Red



....oslím můstkem od konturek se nedostaneme k mé srdcovce posledních měsíců Clinique Pop v odstínu Grape Pop. Srdcovka je to proto, že jsem ji dostala k mým kulatým narozeninám od mých milovaných koček ostravských od Enky a Kláry.



Úplně mě rozsekaly tímto překvapením, které ještě fikaně zabalily do tuby od šumivých tablet Magnesia (kteréžto užívám dost pravidelně, takže mě ani takovýto dárek nepřekvapil :-D) jenže v tubě byla malinkatá krabička!
Tenhle odstín je pro mě malinko úlet a o to víc ji miluju. Beru si ji na extra příležitosti, běžně do práce ji nenosím, spíš si ji nechávám extra pro ten punc výjimečnosti a vyloženě si užívám ten den, kdy si ji vezmu.
Už vám ji tady nenafotím novou a krásně netknutou, ale i tak je myslím nádherná. Co myslíte? Máte nějakou oblíbenou Popinu? A jaký odstín?


Myslím, že je úplně super občas dostat něco, co bychom si samy třeba vůbec nevybraly. Vyjít takhle z komfortní zóny bylo pro mě hodně příjemné! Díky moc holky!!!



Touto srdcovkou se dnes s vámi a kosmetickými radostmi loučím a doufám, že si třeba tady najdete taky nějaké ty radosti anebo si aspoň fajn počtete - je to dneska dlouhé...ale do dalších měsíčních radostí daleko, že :-)
Co naposledy udělalo velkou radost vám z kosmetiky?
Zdraví eM





13 komentářů:

  1. Skin Food uplně miluju, to mi ani nemluv! :) Balzám na nohy a arnikový olej jsem taky dostala k recenzi a jsem z nich nadšená :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se taky osvědčily tyhle produkty, myslím, že jsou hodně fajn :-D

      Vymazat
  2. Krém na ruce od Alverde taky patří mezi mé oblíbence :-) Naopak Skinfoodu nějak nemůžu přijít na chuť, i když ho všichni tak vychvalují. Měla jsem ho ve vzorečku a hrozně mě po něm svědila kůže :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak Skinfood nesedí? U nás ho používá i moje atopická dcera, ale holt každému sednout nemusí, je dost hutný. Ale upřímně musím říct, že ze vzorečků Weleda se mi to stalo taky několikrát u jiných produktů, třeba u tělového mlíka a přitom plné balení mi vyhovovalo. A to jsem koukala, že vzoreček nebyl v žádném případě prošlý, což teda nechápu. Ale možná Ti fakt nesedí ty bylinné extrakty tam, je jich tam docela dost...nebo nějaká složka...to se stává

      Vymazat
    2. Mně osobně třeba nesedí měsíčková řada od Weleda na pleť, je to už několik let, co jsem si ji koupila a nedopadlo to vůbec dobře, takže jsem při výběru dost opatrná vlastně u každé značky, ale zrovna Skin Food sednul dobře.

      Vymazat
  3. Grape Pop je super, taky ji mám! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, když jsem očumovala pak stojan s popinami, tak stejně mi příjde ta Grape jako nejzajímavější a přitom krásně nositelná :-)

      Vymazat
  4. Krásné věcičky, líbí se mi snad úplně všechno :) Weleda box je skvělý, jsou tam opravdu povedené produkty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani děkuju, to mám radost :-)) Taky myslím, že ten rozkošný boxík hodně dobře namíchali !-)

      Vymazat
  5. TO jsem ráda, že se ti popinka líbí! ♥ Ten fox box je super, hrozně se mi líbí ta krabička. Pořád mluvím o tom, jak si ho pořídím, ale pořád jsem se k tomu nedostala. No asi si jej budu muset brzičko koupit, a vidím to hned po tom, co vypotřebuji svůj oblíbený skin food ;-) Jo a popiny mám oblíbené dvě: miminko, co jsem si dovezla z UK - Cherry Pop a od Enky Passion Pop ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popinka je moje top srdcovka Drahoušku! A chápu, že máš oblíbené ty svoje dvě krásky. No samozřejmě pořád ještě dumám nad chubbinama, ale mám těch rtěnek teď moc, tak se krotím :-))). Fox boxík se myslím hodně povedl, každopádně Skin food je topka a krémík na nožky, ovšem rozkošná liščí krabička, je tak kjůůůůt, že !-)

      Vymazat
  6. Grape pop som si kupila vdaka Tebe :-) nalakala ma fotka na insta... Vzala som k nemu este Plum ale ta sa mi oproti Grape zda nudna :-))) Chcela som v dregerke pozhanat nieco podobne fialove, nech si Popinu setrim, ale nejak som nic podobne - farebne, nezohnala, prosto bieda.... Ak by niekto vedel o podobnej farbe, sem s tym :-) Inak mam asi velmi podobny problem s konturakmi a mojou vlastnou farbou pier, takze vdaka za tip na tie Astoracke, Essence vysuvacie som u nas zatial neobjavila :-(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem ráda, že Grape Pop je taková oblíbená i u Tebe, musím říct, že ten odstín je fakt krásný. Třeba jsem teď hodně váhala v Sephoře nad jednou jejich rtěnkou Sephoráckou, a musím říct, že oproti té fialové křiklavé sephorácké je Popinka ještě nudná :-D nakonec jsem ji tam nechala zatím. Určitě bys ji v tom stojanu neminula, je to krásná fialka, tak zkus omrknout. Moje dcera teď hodně shání fialové, ale v drogérkách je nabídka hodně tristní teda, ještě jsem viděla velký sortiment fialových rtěnek u MAC !-) ale ta Sephora za 290 Kč je cenově asi přijatelnější .-))) U nás ty Essence taky nebyly :-/, koupila jsem ji v Rossmannovi v Olomouci, tak možná v nějakém větším městě na výletě by se daly sehnat...

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate