čtvrtek 4. dubna 2013

Krém Nivea Visage na akné aneb Trochu jinak o silikonech


Dnešní článek bude trochu jiný, a to hned ze dvou důvodů. K tomuto článku jsem totiž přizvala mou kamarádku z řad neblogerů (zůstane v anonymitě). Má totiž opačný typ pleti než já a tak jsem si řekla, že bych mohla napsat takto nejen o mé suché pleti, ale probrat i mastnou a problematickou pleť - prostřednictvím zkušeností mé milé kamarádky.
Takže dnešní článek jsme spáchaly spolu. Já jsem se především soustředila na složení a kamarádka na užívání krému, fotky atd.
Asi chápete, že já jsem výrobek netestovala - není určen pro mojí pleť a navíc obsahuje silikony, které špatně snáším.

Vlastně hlavně pro tuto příležitost jsem vytvořila praktický formulář s otázkami a moje kamarádka ho prostě vyplnila -  je zde napsáno vše potřebné, stručně, jasně bez mých "vyprávěnek".

Takže jdeme na to:
název výrobku:
NIVEA VISAGE Pure Effect Anti-Spot Super Light Day Care


jakou máš pleť?
Problematickou, mastnou

jak dlouho krém používáš?
Od začátku prosince 2012

jak je uživatelsky příjemný či nepříjemný
- roztírání, vstřebávání krému, pocit po namazání, vůně, konzistence – hutná, lehká, gelovitá?
Dobře roztíratelný, jemná „čistá“ vůně, barva modrá, konzistence spíše gelovitá

dělají se méně pupínky neucpává póry?
Po natření se nevyskytují nové  pupínky, pokud používám 1x týdně peeling, tak póry ucpané nejsou

pomáhá Ti?
V mrazech stačilo namazat a jít – když spěchám – nedávala jsem na něj ani make-up a v pohodě. Když se oteplilo, dávám trošku make-upu na problematickou pleť a přepudruju antiseptickým pudrem.

jaká je cena (vyhovuje Ti) ?
109 Kč – rozumná cena

kolik má krém gramů nebo ml?
40 ml

srovnání s jiným krémem - Aknelot 
Aknelot stál cca 80 Kč, bylo ho více – 75 ml
Nivea mi více „voní“, jinak účinky téměř stejné


Něco jiného, co Tě v souvislosti s používáním krému, napadá.....
Vyhovuje mi, protože po natření se rychle vstřebá a pleť není lesklá, to nemám ráda.
Uvidíme, co v létě..Když jsou největší horka, tak se krémuju jen ob-den. Tenhle jsem ještě v létě nezkoušela.

Kde se dá koupit? Běžná síť drogérií

A složení - si beru na starost já eM :)
Proč jsme vůbec vybraly tento výrobek? Protože mě právě zaujalo to složení a pozitivní působení na pleť mojí kamarádky. Bohužel Vám složení nemůžeme vyfotit. Složení bylo na krabičce, ve které krém koupíte a tu už nemáme. Ale já si zašla do drogérie a složení nastudovala, ale také jsem ho našla na cosdna.com složení zde
Krém obsahuje 2 silikony cyclomethicone a dimethiconol - ale co je zajímavé, že krém neobsahuje žádné minerální oleje - parafín, vazelína či jiné deriváty z ropy ani isopropyl palmitát či isopropyl myristát, což jsou nejčastější složky, které ucpávají póry a zhoršují akné.
Na obalu je uvedeno "Non-Comedogenic" - nekomedonní a složení výrobku to potvrzuje....

Takže ačkoliv tento krém obsahuje silikony, jeho složení je namícháno právě tak, aby akné nezhoršoval.
Silikony  vytvoří na pleti povlak, pod kterým pleť nemůže přirozeně pracovat a dýchat, ale mnohem horší kombinace je právě s komedonními složkami - pokud pod tímto povlakem nepracují výše uvedené složky, pleť by se asi neměla zhoršovat - ???
Já jsem osobně velký skeptik, co se týče působení silikonů a moje pleť je v krémech nesnáší. Snažím se je postupně odbourat ve všech svých přípravcích..Myslím, že z dlouhodobého hlediska není používání krémů se silikony pro žádný druh pleti zdravé, ale samozřejmě to neznamená, že všichni pociťují subjektivní potíže... Moje kamarádka krém snáší v pohodě, krém ji pomáhá....
Pozn.: Nivea má  ve srovnání s Aknelotem lepší složení. Levný Aknelot obsahuje taky silikony, ale k nim obsahuje ještě jeden ropný derivát a 1 paraben.
Na problém složení se musíme vždycky dívat jako na celek - jak je složení nakombinované - nemůžeme vytrhávat z kontextu pouze jednu položku či jeden fujtajbl. Samozřejmě pokud víte, že Vám nějaká složka vadí, tak je pro Vás právě ta složka směrodatná a je třeba ji "z kontextu vytrhnout" :). A vždycky může nastat situace, že co někomu vadí, druhému vadit nemusí..... Samozřejmě vždycky ale platí přímá úměra, čím více fujtajblů - tím více problémů.

Snad Vás popis tohoto krému zaujal i rozbor složení.....

A co Vy a silikony a akné a Nivea a tak vůbec...?

Jaký byste doporučily krém na akné bez silikonů a fujtajblů?

Ačkoliv nemám mastnou pleť, tak mě zaujal krém od Natura Siberica ZDE

Myslím, že spolupráce ve stylu "víc pletí víc ví" je fajn, a ráda bych spolupracovala takto i s Vámi, které máte svůj blog (se to mu říká TAG?) - s tuttobene a s kýmkoliv z Vás, kdo budete mít zájem. Nemám to zatím nijak promyšlené, ale po mailu se dá vyřešit ledacos. Já a moje kamarádka každá bydlíme v jiném městě a tenhle článek jsme vytvořily po mailu....
Zatím je to jen takový  syrový nápad, ale já ho určitě nějak rozvedu :)
A budu moc ráda za Vaše nápady a náměty..

12 komentářů:

  1. hm... tak já zatím spíš získala dojem, že po čemkoliv z natura siberica jsem se osypala. stejně tak jakýkoliv makeup. zvláštní, že tolik propírané bb krémy mojí pleti nevadí. no a 8hour cream od elizabeth arden (což je ropa, kterou se zamávalo kouzelným proutkem) je malý zázrak! to tedy nevím, co z toho vyplývá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavé, zatím se všeobecně pěje na Sibericu chvála :) - já ji používám chvíli a nevadí mi. A co z toho vlastně plyne - že prostě každému fakt sedí něco jiného. Tento příspěvek chce právě na tento fakt upozornit. Nikdo nemůže říct tento krém je nejlepší na světě, protože se vždycky najde někdo, komu vyhovovat nebude. A pravda je, že ani bio kosmetika není samospásná. Někdo právě na tyto rostlinné složky může reagovat špatně nebo mu třeba vadí ty esenciální oleje ve vůni atd....

      Vymazat
    2. však jasně, každému sedí něco jiného.

      no jakože můj názor na siberica bych nebrala jako směrodatný, protože já jsem se poslední měsíce osypala skoro po všem. no ale nezkoušela jsem krémy, jenom masku, mycí pěnu. ale po bb nebo nějaké pěkně zabaleném parafinum liquidum se neosypu. což o to víc mě mrzí to tažení proti bb krémům, silikonům a ropě a tak... protože mě to nedělá nic, snad si to začnu brát i osobně.

      Vymazat
    3. Určitě to neber osobně!!! Já sice trochu pořádám tažení na silikony, ale proto, že mě osobně vadí. Jsem si vědoma, že i to, že se na výrobek napíše bez silikonů, bez ropy a parabenů, že i to je součást marketingu, na který hodně lidí teď, ve snaze žít přírodně, slyší. Snažím se udržet tu rovnováhu informací, kdy jsou všichni bez sebe z BB a nikdo nevidí, že třeba nemusí vyhovovat každému - prostě je to trend a fičíme na tom. Já BB používám, jen si vyberu takový, který mi vyhovuje a který mě baví i cenově....:)

      Vymazat
  2. Ahoj eM, moc ráda se zapojím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezva! Určitě něco vymyslím :) - v hlavě se mi cosi klube...

      Vymazat
  3. Jej to je pekna myšlenka!
    Kdyžtak bych se taky zapojila:-)!!

    Co se krémů týká, jednu dobu jsem milovala sanoflore, svěží péče proti nedokonalostem, měla jsem několik baleni a moc se mi líbilo.
    Vůbec co jsm měla od sanoflore, všechno mi sedlo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se těšit na plodnou spolupráci :)....Sanoflore neznám hned nastuduji..

      Vymazat
  4. Já bych se také zapojila. Používám ale Mary Kay a bohužel má někdy negativní punc osobního prodeje, přitom jsou to výborné výrobky, tedy některé. Ráda bych i věnovala do GA krém na mastnou pleť, když bychom udělaly něco společně. Mně samotné to mc nejde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že máš taky zájem. Určitě bych Ti dala mailem vědět, až mi ten nápad uzraje v hlavě a především ho zrealizuju. A určitě vítám i Tvoje nápady - myslím, že společná GA je fajn nápad, to mě nenapadlo a myslím, že by to mohlo fungovat. S Mary Kay zkušenosti nemám, nevadí, určitě najdeme něco, co bychom mohly vyzkoušet.

      Vymazat
  5. No já dneska zakoupila oční krém od Dermacolu z řady Saphire. Jsem tedy na něj dost zvědavá, zatím mi všechny oční krémy připadají co do účinků naprosto stejné ať stojí 90 Kč nebo 350 Kč. Tenhle je za tři kilča tak jsem hodně zvědavána to jak to bude vypadat. Mám nabídku na Mary Kay, jenže to už je litr a já se bojím že to budou vyhozené prachy, i když mne holčina ujišťuje, že to je fakt účinné....a je fakt že mi to říkala i ještě jedna vizážistka, že co se týče oční péče a účinnosti je Mary Kay u nás špička. Ono už to líčení mi opravdu vyhovovalo, takže na tom nšěco možná bude, ale docela bych se ráda dozvěděla i od nějaké uživatelky její názor. Takže pokud je mezi tvými známými nebo těmi co tu komentují někdo kdo má s touto kosmetikou nějaké zkušenosti uvítala bych jeho zkušenosti....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, často není mezi drahým a levným krémech žádný rozdíl pouze v ceně. Přeju Ti aby Ti Saphire teda pomohl. Já mám doma masku Saphire, ale ještě jsem ji nezkoušela. Bohužel mě Perlová řada od Dermacolu (což je jen jiný level než Saphire) udělala na pleti strašnou paseku, takže krém letěl do koše. Krém za litr je už teda moc, to musí být fakt účinný - MK si chválí Martina, tak určitě něco spácháme aby si se o té kosmetice mohla dozvědět více. Jinak já dala naposledy 300 za krém od Ryoru s kaviárem a efekt žádný, ale příjemný na užívání byl, ale nepomohl....

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate