čtvrtek 27. června 2013

eM odličuje: Hydrofilní odličovací olej Saloos

...aneb přírodní pomocníci, na které nedám dopustit. Tak by mohl znít celý název článku :).




Dva mé pomocníky už jste tady mohli vidět - Růžovou vodu od Purity Vision ZDE a Mátovou vodu od Saloosu ZDE , ale ještě jsem nepsala o Hydrofilním odličovacím oleji Granátové jablko od Saloosu - ten bude dnes hrát hlavní roli...



A je to příběh o tom, jak eM přešla z drogérkových dvoufázových odličovačů na přírodní a je spokojená :-).
Upřímně jsem ze začátku moc nevěřila, že tento "hydrofil" dokáže odlíčit i voděodolnou řasenku a oční líčidla jako celek. A přesto jsem si koupila  ZDE rovnou 250 ml balení za 214 Kč, protože bylo cenové výhodnější. Větší balení bývají v plastových obalech, jak je vidět na obrázku a ve skleněné lahvičce jsou pouze ty nejmenší 50 ml....
Hydrofil Granátové jablko voní velmi jemně a příjemně ovocně, takže s vůní jsem nemusela vůbec bojovat (jako třeba u ylang-ylang) - je určený na suchou a zralou pleť.



Aplikace čištění je trošku odlišná než u chemických dvoufázáků, ale musím říct, že jsem si na ni rychle zvykla, i když jsem i tady měla určitě pochyby - jako vždy, když zkouším něco nového.
I když má přípravek v názvu olej ve finále se neodličujeme olejem, ale emulzí. Na vlhký tampónek se nanese troška oleje dle potřeby a ten spolu s vodou vytvoří okamžitě emulzi. Oči tak nejsou umaštěné od oleje, jak by se někdo mohl bát...(třeba já :-).



Co se týče odličovacích schopností, nemám žádné výtky - navlhčený tampónek s olejem/emulzí přiložím k oku na vteřinku nechám působit a jedním tahem smyju stíny atd, druhým tahem už dolaďuji zbytky líčení. Voděodolná řasenka jde dolů taky dobře, ale tam je třeba malinko víc práce. Každopádně jeden tampónek na jedno oko stačí. Hydrofilem odličuji i celou pleť a jde to krásně, protože make-upy a spol. se krásně chytají na mastný odličovač. Pleť je po odlíčení krásně hebká, vyživená a hydratovaná. Na dočištění pak už jen použiju květinové vody buď růžovou  na suchou pleť nebo mátová na smíšenou....
Musím říct, že co se týče odličování našla jsem skvělý výrobek, který mi skvěle vyhovuje a to se zase tak často nestává. Navíc se nekoná žádné dráždění - nikdy - pokud se mi dostane olej/emulze do oka, neštípe mě ani trochu  - jenom mám trochu "zamlžený" pohled :). Ani v situaci, kdy jsem měla přesušenou pleť či podrážděnou od rýmy, se žádné dráždění při odličování nekonalo  - což ale neplatilo o odličovacích mlécích z drogérie, ty mě vždycky na pleti štípaly....
Celkově je moje oční okolí díky tomuto odličovači a séru na oči od Alverde (o kterém bude taky jednou řeč) ve velmi dobré kondici  - vrásky, které jsem už měla sice nevezmu zpět, ale pleť je perfektně hydratovaná....

Takže to, co píše výrobce k výrobku můžete klidně brát vážně:
Vzácný olej ze zrníček granátového jablka blahodárně působí na vysušenou a podrážděnou pleť, chrání ji před ztrátou vlhkosti a regeneruje. Lehce citrusová vůně povzbuzuje psychiku a navozuje pocit dobré nálady.


Složení:
Helianthus annuus seed oil - BIO Slunečnicový olej, BIO Punica granatum seed oil - Granátové jablko, Sesamum indicum oil, BIO Sezamový olej, Tocopherol, Ascorbic acid, Ascorbyl palmitate, PEG- 40 Sorbitan peroleate Laureth-4, Parfum*, **Limonene, Linalool, Citral, Benzyl alcohol, Benzyl benzoate, Benzyl salicylate, Citronellol**
Eugenol, Geraniol, Isoeugenol, Coumarin**
*   směs éterických olejů
** součást éterických olejů




Jediné, co se teď děje a za co tento hydrofil nemůže je, že moje pleť se nechová ani jako suchá či smíšená, ale jako náladová - jediné smíšené jsou moje pocity  z ní. A tak chci vyzkoušet i hydrofilní odličovač na pleť (ne oči) i s jinou "příchutí", která bude více vhodná na mastící se pleť. Abych v případě náladovosti své pleti  mohla sáhnout po tom správném přípravku vhodném pro tu danou chvíli...

Takže když to shrnu: pokud jste váhali s vyzkoušením tohoto přípravku, můžu ho jen doporučit  - pro mě jednoznačně "must have" záležitost.

A co Vy a hydrofily - používáte a jaké značky? Případně čím odličujete oči?

18 komentářů:

  1. Ahoj eM, já hydrofily moc v lásce nemám. Ale to možná proto, že si vždycky navlhčím ruce a do nich dám trochu oleje a pak se s tímto po obličeji doslova mydlím a ten proces očisty není nic moc. Ovšem nevím proč mě nanapdl vhlký tampón. V tom případě by mohl být problém s nic moc aplikací vyřešen. Protože jinak nemám hydrofilním olejům co bych vytkla. Dík za tip.
    Náladová pleť je to co se mi momentálně taky děje. Hydratovanou mám vcelku slušně, ale s létem se mi mnohem víc mastí. Na zkoušku jsem si vzala právě hydrofilní santalový. A vyzkouším s ním pracovat tak jako ty:)
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se úplně shodnem, já totiž dlouho váhala do toho jít, protože jsem si myslela, že jediná aplikace je navlhčit ručky a pak olejem "mydlit", ale to bych nedala - zvláště na oči, takže úplně chápu Tvůj postoj. Každopádně ty tampónky zkus, člověk se musí jen naučit kolik vody a oleje, občas to přeženu a ždímu tampónek :), ale jinak je to pro mě uživatelsky moc fajn. Jsem zvědavá na Tvoje zhodnocení toho santalu, já pro změnu koukám po bergamotu - má být na tu mastnější pleť. Vidím, že v létě nejsem jediná, kdo má náladovou pleť - já vyloženě lítám od jednoho extrému v zimě k druhému v létě...Tak ať máš pohodový konec týdne!

      Vymazat
  2. Ja som v odličovaní viac menej stále verná Bioderme, aj keď som už spoznala zopár ďalších vychytáviek iných značiek. Olejček na odličovanie asi moc pre mňa nie je. Aj keď naniesť ho na vlhký tampón a odlíčiť sa až ním vyzerá ako fakt dobrý trik. Pretože mňa od olejov vždy odradzoval ten mastný film na očiach. Chystám sa však vyskúšať práve nejaký Saloos olejček na večer na výživu pleti:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á Eli je stoupenkyně Biodermy :-D, to já beru...Já se toho oleje kolem očí bála, ale opravdu tam není po oleji ani stopa pokud se dodrží postup na vlhký tampónek...Olejíček na noc od Saloosu jsem měla a jsou výborné, jen si musíš najít ten svůj podle vůně - můj ylang byl pro mě vůní nepřijatelný, ale funguje moc dobře akorát, že já se na ně chystám až na zimu, až moje pleť bude zase sušenkovatět :). Měj se krásně!

      Vymazat
    2. No Biodermácky fanúšik som už pár rokov a dosť veľký:))) Ja na deň používam skôr krémy na sťahovanie pórov, určené na mastnejšiu pokožku, ale na večer potrebujem niečím hydratovať. A nedávno som čítala o olejoch zaujímavý článok, tak uvidíme, čo to urobí:)

      Vymazat
  3. Já hydrofilní čističe nepoužívám. Teď jsou mými favority produkty od Mixy, na které nedám dopustit ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Mixy zatím nic nemám, ale plánuju koupit dvoufázový odličovač právě od Mixy pro dceru (ta by s tímto hydrofilem nespolupracovala:) - ten totiž jediný z drogešky nemá silikony a to mě potěšilo :)

      Vymazat
    2. Omlouvám se, že sem skáču, ale na ten dvoufázový jsem zrovna moc chvály nečetla.
      http://thelifeofceady.blogspot.cz/2013/06/mixa-micelarni-voda-dvoufazovy-odlicovac.html
      Když už ne milovaný Saloos, šla bych raději do Bourjois. Mají buď dvoufázový nebo jen jemný. Ale nevím, jak je to u něj se silikony.

      Vymazat
    3. Jé, vůbec se neomlouvej Jane, každou cennou informaci vítám!! Díky moc za odkaz, já totiž ještě o tom dvoufázáku nečetla nic, určitě nastuduju. S těmi silikony u toho odličovače dělám taky kompromis, protože jsem opravdu nenašla ještě žádný bez nich a který by fungoval a dcera je na ty postupy se Saloosem trošku líná (furt jí opakuju - odličuj se, odličuj se:), takže musím zvolit zase ňákou tu chemku,no. Nemáš zkušenost s dvoufázovým odličovačem od Yves Rocher?

      Vymazat
  4. Moc hezký článek. Já se tedy už dlouhou dobu nelíčím, ale produktům od Saloosu začínám propadat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Hani! Tak to Tě obdivuju, že se nelíčíš, to já akorát o víkendu, jinak do práce pořád :). Jsme na tom stejně poslední dobou mě výrobky od Saloosu hodně baví, takže chci vyzkoušet i jejich další věcičky třeba do koupele nebo jiné "příchutě" vodiček a olejů :-D

      Vymazat
  5. Ahooj eM, naprosto souhlasím. Používám akorát Levanduli, jinak ve vodičkách se shodneme :). Jen je trochu matoucí to, že to není bio. Spousta lidí si myslí, že i ty hydrofílní oleje jsou, ale znak CPK bio nemají. Všimla jsem si toho po prozkoumání složení, jak jsem uviděla PEG a Laureth, tak sem si řekla, tohle ale v přírodní kosmetice být nemůže. A taky že to není. Ale, čert to vem. Je to skvělé, nemusí být vše bio :)
    Díky za pěkný článek, v Tvém podání mám z těch věcí 2 násobnou radost :)
    Tak ať slouží! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jane, jsem moc ráda, že Ti tyhle přípravky taky dobře slouží a moc děkuji za poznámku k tomu, že olej není bio. Máš pravdu a já jsem se o tom ve svém povídání koukám ani nezmínila. Pravda PEG-40 byť je převážně rostlinného původu by se v certifikovaných výrobcích objevovat neměl (sice se o něm píše, že je minimálně dráždivý-dokonce až do 25% koncentrace), ale jak už jsem prošla spoustu odličovačů, tak zjišťuji, že dobře se odlíčit bez absence chemie asi není úplně možné, takže dělám prostě kompromisy. Každopádně výrobky od Saloosu jsou mi poslední dobou dost sympatické :). Měj se krásně!!!

      Vymazat
  6. Super článek! Já na tyhle oleje nedám dopustit. :)
    Facebook

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsem vyzkoušela ten základní hydrofil od Hadka, myslím že jsem o něm i psala. Jako, odličovací schopnosti má vynikající, o tom žádná. Mě nicméně prudí systém použití. Ten, co popisuješ ty (na navlhčený tamponek, přiložit, nechat působit, pak setřít), je pro mě nepoužitelný, protože a) musím použít hrozně moc toho oleje, abych to na oku vůbec pocítila (asi mám nějaké moc savé tampony) a to když udělám, tak si pak hrozně zaneřádím oko - mlha všude a oči rudý jak králík, tuhle večer zrovna - katastrofa, a to nemám oči nijak citlivé, snesu leccos; nadto jsem ani nebyla odlíčená dokonale. Druhý způsob je popatlat ten olej přímo na navlhčená víčka a pak vlhkým tamponkem setřít - to je perfektní, nezbyde na očích ani mikrogram líčidla, mlha se mi dělá jen občas, ale prostě ta aplikace mě nehorázně otravuje. Takže s oleji na odlíčení já to nevidím (někdy doslova :D). Bohužel ani ještě jaksi nedocením pečující účinky na oční okolí :(
    No, a teď jsem od Verči adoptovala její odložený dvoufázák od Alverde, na který si všichni stěžují co do účinků a dráždění - a světe div se, moje oči jsou v pohodě a odlíčí hodně obstojně. Takže zkouším to s ním dál, ale vypadá to nadějně.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom postupu je to s těma hydrofilama náročnější a každého to nebude bavit to je mi jasné, no vidíš, já zas nesnesu to roztírání rukou, to bych neuhlídala, aby se mi olej nedostal kam neměl. S tím "neviděním" se mi to občas taky stane :-),ale zatím to s tím tampónkem dávám - já používám z dm tu jejich značku :) - kouzlo je asi v dobrém poměru olej-voda, ale já to občas taky přeženu s vodou a někdy zas s olejem - je to alchymie :). Ale potěšila jsi mě s tím Alverdím dvoufázákem, že bych mu dala šanci, protože ono se hodně věcí od Alverde "psuje" že dráždí, ale já zatím u ničeho nic nepociťovala (klepu na dveře)....

      Vymazat
    2. No jako já s ním nemám problém (musím zaklepat!), fakt mě nepálil ani drobet. Chtělo to být důkladnější při tom odličování, aby mi tam nechtěly zůstat třeba mršky linky v koutku, ale dobrý. A složení má fajný. Beztak jsem chtěla něco objednávat (v merku byl Amie z MýchŠminek), ale za tenhle jsem zatím vděčná:)
      Verunka

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate