středa 7. srpna 2013

eM bilancuje: Červenec 2013




Zdravím Vás všechny,
tak tady máme zase jednu pravidelnou měsíční bilanci. Konec měsíce mě zastihl na dovolené, takže holt bilancuji trochu opožděně. Navíc, nevím, jak Vám, ale mě ten měsíc tak rychle utekl, že jsem se ani nevzpamatovala a už ho mám shrnout do fotostory...

Takže krásný, letní, horký červenec. Jaký byl u eM?

Knihy
Na mém stolku neleží nic intelektuálně náročného, nezlobte se na mě, ale v tom horku mi to fakt moc nemyslí, a nemám ani chuť na nějaké složité a těžké myšlenky, já myslím, že ještě bude na ně dost příležitostí (třeba v depresivním listopadu:).



Než abych plakala, že možná se letos za hranice všedních dní nepodívám, cestuji aspoň díky knihám - tentokrát jsem si vybrala Paříž a nádherné labužnické Toskánsko:
Marlena de Blasi a Tisíc dnů v Toskánsku - volné pokračování z minulého měsíce Tisíc dnů v Benátkách
Lindsey Kelková a po Zbožňuji New York volné pokračování - Zbožňuji Paříž

Velké vydání časopisu Apetit - mám tyhle ročníky Apetitu svázané do velké knihy ráda, když na ně v trafice natrefím :-), tak si ho koupím - už mám doma dvě bichle
- spousta krásných obrázků papání a inspirace pro kuchtění
Marianne, Elle - nějak mi tu přibyly lifestylové časopisy - co chcete, ty se na dece u vody "čtou" nejlíp, navíc když byla v Marianne plážová taška, nemohla jsem odolat,  za to Rimmel 60 sec jako dárek u Elle mi přišel teda dost slabý a tak jsem si koupila jen kabelkové malé vydání bez dárku - no a taky musím přece sledovat ty trendy, né :)
Teorie velkého třesku DVD - ano, není to četba a Sheldon s Leonardem a Penny a dalšími se mi sem prostě vpašovali, protože leželi na mé "haldě" knih - tenhle seriál můžu "číst" pořád dokonala a hlášky z něho u nás už zdomácněly :-)


Hudba

Dnes nic tvrdého, nebojte :-)



Můj velký oblíbenec Chris Cornell. Krásný chlap s krásným hlasem a vysokým rozsahem (oktáv:). Měla jsem tu možnost vidět ho na vlastní oči v Praze v Roxy v r. 2009 a jeho milý úsměv nebyl o nic méně hezčí než na fotkách !-) a mělo to skvělý drive!
Určitě znáte jeho titulní píseň k bondovce Casino Royal 
"You Know My Name" z alba "Carry On"  a ti, co maji trochu hlubší znalosti hudby ví, že je to bývalý frontman grunge kapely ze Seattlu - Soundgarden (btw. dali se znovu po letech dokupy) a také frontman rockové kapely Audioslave (Audioslave se rozpadli v r. 2007)

Pokud Vás láká jeho jemnější lehce popová hudební stránka, určitě si pusťte album Scream (píseň Scream je moje nej...o vztazích, křiku, hádkách atd....)
Skvělé video - v galerii - no, co víc si eM může přát :-)


Pokud jste naladěni na rockovější notu, tak doporučuji jakékoliv album Audioslave
Třeba mám strašně ráda píseň Revelations.....


i celé album....



Parfém
A teď už na voňavou notu: 

Hermés Un Jardin Sur Le Nil


Když jsem o Un Jardin Sur Le Nil četla poprvé u básnířky vůní tuttobene ZDE, tak jsem se jen z toho popisu do této vůně zamilovala a tušila jsem, že to je přesně vůně pro mě. A když mi milá tutto poslala vzorečky vůní a mmj. i tuto, tak jsem si jen nosem potvrdila to, co moje hlava i srdce už vědělo.
Tuhle vůni chci. Zatím je položkou na mém wishlistu (viz. níže), přece jen není z nejlevnějších, takže musím spořit :-)




Líčení

Toto líčení jsem nazvala "letní minimalismus" - prostě se mi nechce líčit, ale moje povaha mi nedovolí vylézt ven bez nalíčení, takže je to takové natural, ale člověk se diví, kolik i k tomuto líčení potřebuje věciček, že?
Takto se teď nejčastěji líčím:



Na oči teď důraz nekladu - za to na rtíky ano, moje nejmilejší Revlon Lip Butter "Berry Smoothie") - pigment jak malovaný a máslo na rtech - mňam :-)

Na očkách: 
- místo stínů používám rozjasňující korektor Alverde
má opravdu víceúčelové použití - na oči i pod oči a fakt se s ním cítím mladší :)
- linka nahoře je vytvořena štětečkem a Rimmel stíny (na nic jiného moc nejsou), nejlépe se mi linka dělá takhle, tužkou to vypadá kostrbatě a na jiné vychytávky se necítím !)
- linka dole je vytvořena modrou tužkou Rimmel Exaggerate
- řasence Rimmel Scandal Eyes voděodolné říkám Mastodont
    - má obrovský kartáček, fakt hjúdž:-D, což není můj šálek kávy,
ale drží jak přibitá :-)
 - a na nedokonalosti korektor Maybelline - šikovný, oblíbila jsem si ho




Co nosím
Nejraději bych nenosila nic  v tom horku, ale protože je to nepřípustné, tak aspoň jen jeden kus oděvu - šatičky (loňské Takko Fashion)
a doplňky: espadrilly Asylum, oblíbený klobouk Tonak, srdeční záležitost Swarowski a šité perličkové náušky od kámošky :)


Oblíbené jídlo

Prostě v tom horku nemám moc chuť k jídlu, takže studená polévka to jistí nebo salát, ale především:

- jakékoliv ovoce, jakýkoliv meloun - červený či žlutý :-)



- ke štěstí mi opravdu stačí jen bruschettka (opečený toast či veka), máslo, halda rajčat, cibulka a na ozdobu olivy a zasypat hromadou pepře z mlýnku a trochu soli - a ještě lístek voňavé bazalky - v jakémkoliv množství, kdykoliv....nikdy se neomrzí


Oblíbený nápoj

Více než jídlu se právě věnuji spíše nápojům, proto jich je tady více než toho jídla.....krásná letní dietka - a to, co jsem si nasyslila v zimě, jde dolů samo
(no, jo jedno kilčo navíc není žádná věda..ale potvora se umí na tom bříšku pěkně držet :-)

Mám ráda jogurtové nápoje, asi víc než samotné jogurty, ale vyhledávám je jen v teplém období, jogurt totiž ochlazuje.....tento nápoj je můj nejoblíbenější, žádný jiný mě nebaví - buď je moc hustý nebo mi příchuť nepřipadá svěží a spíš umělá nebo je moc kyselý - no vybíravé eM se zavděčí jen tento :-)


Domácí ledový čaj, tak ten vařím po litrech a piju taky po litrech
Recept primitivní: do litrového džbánku udělám cca čtvrtlitru silného čaje - černý Pigi Jemča je fakt dobrý a šípkový taktéž od Jemči (po jednom pytlíčku) + 5-6 lžic třtinového cukru....
až je dostatečně vylouhovaný zaleju ho ledovou vodou do litru a ochutím šťávou z citrónu cca 2 lžičky dle chuti (takto ještě dělám ledový mátový čaj - pouze z mátovým čajem - 2 pytlíčky)

V létě prostě nemám chuť na snídani a snídám jen bílou kávu z Vitakávy (instatní Melta)
a když je po ruce čokíno, tak čokíno.....

Guilty Pleasures

Jednoznačně Jo-Jo Miksle Pixle - zabijte mě, ale já prostě mám nejraději tyhle bonbóny (ještě medvídky:). To prostě takhle píšu článek na blog a sež....sním celou Pikslu Mikslí...jsou nejlepší, ostatní želátka mi připadají více kyselejší - no zuby si pak čistím x-krát denně, v závislosti na obsahu Pixle...že...


Štve mě
Standartně a trvale mě štvou bezohlední řidiči, často jich potkám několik během jedné jízdy.... a bohužel v autě nadávám velmi sprostě, občas troubím a gestikuluji, protože to mě fáááák(t) štve :-(

Že jsem musela odpískat dovolenou u moře (v tomto případě, ale nevydržím být naštvaná dlouho - už vymýšlím něco jiného:)

Potěšilo mě
Že se spoustou blogerek i neblogerek udržujeme korespondenci a vyměňujeme si tipy a zážitky, že vymýšlíme společné projekty s tuttobene, společný swap s Mitsuuko nebo projekt s VendyW. Fakt je to paráda :-). 
Moc děkuji všem za Vaši přízeň a komentáře a Vaše tipy!! 
Jste do jedné skvělé!!!

Že když jsem se bála, že moje starší dcera nevyužije dárek grafický tablet - totálně jsem se mýlila - už po hodině, co ho obdržela, v něm excelovala, holka jedna šikovná a talentovaná (jen mi moc nezpychni, jo :-)

Že moje mladší dcera projevuje také kreativního ducha, zatím se na nic nespecializuje, ale její nápady mě baví, zdá se, že je v ní i talentovaná švadlenka, protože o dovolené jsme spolu spíchly tašku podle jejího návrhu (a mého doladění:). Dostala mě, že si sama za svoje peníze koupila látku (a řekla mi to až po té)...Jsem ráda, že ji to baví a mě též...:-)

Těším se na
Že se snad přece jen s mužem utrhneme z řetězu povinností a vyjedeme si někam spolu sami na výlet....

Že snad dostanu nový ateliér, ve kterém už budu jen svou vlastní paní...Držím sama sobě pěsti, ať mi to úřednický šiml moc nekomplikuje. Držte mi pěsti taky, prosím!


Wishlist

Celý červenec byla na mém wishlistu pouze jediná největší položka - dovolená u moře či někde jinde s mým mužem...bohužel nemá smysl sázet všecko na jednu kartu - je tu přece spousta dalších přání :)




- řasenka Clinique, tyhle řasenky si mě získaly a prostě potřebuji novou
- parfém od Hermése viz. výše
- make-up od La Roche Posay SPF 20 či zmatňující gel s SPF 30? (nebo jiný? 
  zatím nevím, ale z těch co se mi líbily, u toho jediného nebylo složení narvané 
  silikony - máte někdo zkušenost?)
- dvojité laky od Revlonu - moc mě zaujaly právě ty párečky k sobě ladících 
   odstínů - to je něco pro kombinátorky a lakýrnice :-)
- nová orchidej do sbírky (krásných květin není nikdy dost)
- tyrkysový opasek, prostě must have doplněk (pořád si půjčuju od dcery 
   a chci svůj :-)

P.S.: Do teď jsem měla svoje "wishlisty" všude možně např. v mobilu, v počítači ve formě odkazů či ve wordu a ještě ve formě koláže každý měsíc v bilanci - tak jsem se rozhodla udělat si ve svých přáních pořádek - pak totiž už ani nevím, co si vlastně přeju :-) a vytvořila jsem si zvláštní stránku tady na blogu - a vylezl z toho otřesně velký wishlist - teda eM ta Tvoje přání Tě jednou zabijou (či zbankrotuješ :-), ale pak to odškrtávání bude slastné :-DD
A slibuju, že se budu snažit už moc nepřipisovat :-)

Co se mi honí hlavou 

Fascinují mě krátká lidová moudra, dobře se pamatují a v pár trefných slovech je ukrytá hluboká moudrost, jako třeba:

CO TAM, TO TAM, O TO HLAVU NELAM!  - zafixovat, napsat na zrcadlo, za čelo :-)


SVÉ VÍRY SI HAJ, JINÉMU JEHO NEBER ANI NEZLEHČUJ! (kéž by se tím spousta lidí řídila...)


Citáty z časopisu Art&Antiques

New in/Nakoupeno
Svoje výdaje jsem nesoustředila jen na kosmetiku, takže toho tento měsíc je mnohem méně než ten minulý (dostavil se trochu pocit viny...:) - nakupovala jsem do bytečku, dárky dceři, nějaké hadýrky, potřeby do školy a hned je po výplatě....

- laky na nehty ale nemůžou chybět - propadla jsem Stars-kám od GS a oblíbila
   si laky Color Riche od l´Oreal - jsou moc fajn
- doplnila jsem zásobu mátové květinové vody od Saloosu 
    - náhradní náplň 100 ml, teď v těch tropech must have
- konečně jsem si pořídila první vlaštovku Biofáze od NT Calendula, kterou tak 
   chválila Mitsuuko - no nemluvila do větru, na pupínky a hojení nejlepší věc 
   jakou jsem zatím měla (článek bude)
- žlutá maska Lavera, tak na tu se tak těším, všemi chválená a milovaná a mě 
   chyběla do trojice masek od Lavery, které jsem zkoušela - už mám zelenou, 
   růžovou a žlutou, hurááá
- Celutiťák olej od Alverde + osvědčené: oční sérum Alverde, Balea krém na 
   nohy s pudrem a voňavá koupel na nožičky

New out/Spotřebováno
A trochu té spotřeby :-)



Oční sérum je jak v new-in tak v new-out, moje nutnost, oblíbená věcička - takže po spotřebě okamžitý nákup na druhý den :-)
Moje oblíbené řasenky všecky došly aj aj - Clinique si musím koupit (byť jinou) a i když jsem si tento měsíc koupila řasenku od Rimmel, nějak se mi vytratila z new in, ale už víte, že ji testuji a je v líčení..
BB Maybelline - s tímto BB jsem si užila tolik radosti v zimě, ale teď v létě ach ouvej zlobí mě zlobí moje pleť i BB  - momentálně váhám, jestli si nějaké BB ještě pořídím (řekneme si v zimě:)
Balea šampon na barvené vlasy - s tímto šamponem jsem byla moc spokojená a vlastně stále jsem - nic proti němu nemám, je ohne silikone a za málo peněz a nelikviduje barvu, ale zatoužila jsem vyzkoušet něco jiného přírodního - uvidíte příští měsíc !)

Tak to byl můj měsíc červenec - co Vás v tomto měsíci zaujalo a jak jste se měli Vy?

21 komentářů:

  1. Takže Mixle pixle? U nás doma se zase teď ve velkém jede na ovocných cucacích bobonech. :))
    Mě v tomto měsíci zaujala spousta věcí. Naposledy právě dnes zmíněný Un jardin sur le Nil, který jsem se konečně donutila jít očuchat. A... Hm... Nějak přemýšlím, koho mám přesvědčit, že mi ho určitě chce koupit... :))
    Jinak je moc horko. Pořád. Achjo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, cukr je potřeba plynule a soustavně doplňovat :-). Ten Hermés je božský, že jo. Hernajs, taky nevím, kdo mi ho koupí - anebo můžu napsat Ježíškovi, ale když já bych ho chtěla hned :-))..S tím počasím, to bych tam teď fakt psala každý měsíc - vařím se ve vlastní šťavě a mám výpadky myšlení :-)...

      Vymazat
  2. Ľadový čaj robíš podobne ako naša mamina, len ona zaleje celý liter a nechá ho vychladiť:)) Držím palčeky s tým ateliérom a od kamarátky máš krásne náušničky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to taky tak dělala, že jsem zalila celý litr, ale v tom nekončícím horku jsem neměla nervy čekat až to vychladne a tak jsem s tím takhle trošku "vybabrala" :-). Díky moc za milé přání Eli!!!

      Vymazat
  3. Ahoj eM, j ty Tvoje bilance žeru! Vždycky to jedním dechem prolítnu. Mixle pixle u nás taky letí, vždycky se směju nad těmi tvary. Teď už je mi jasné, proč máš tak pěkné nehty. Želatina! Ovšem pak nechápu, proč já ne:) Medvídky můžu v jakoukoliv denní dobu.
    Jsem ráda, že se ti Un Jardin Sur le Nil líbí a pokud mohu radit, podívej se po ní v internetových parfuméríich (namátkou, parfums.cz, elnino.cz). Ceny jsou hned trochu přívětivější než v parfumeriích. A espadrilky - jak moc nemusím boty na platformě, tak tohle jsou snad první, které se mi líbí!
    Přeju Ti ať vše dopadne podle Tvých představ (dovolená, ateliér) a měj se hezky! Tutto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó tutto, tak to mě moc těší!!!Díky! Já Ti nevím, vůbec mi nedošlo, že třeba ty miksle mají vliv na nehty :), - no tak to si jdu koupit hned několik dalších balení....ale je to záhada, každopádně Mixle a medvídci jsou prostě nejlepší :-)..Díky za tip kam na parfémy určitě zkusím eshopy, protože načuchané to mám, tak teď sehnat co nejlepší cenu - když jsem se dívala v Douglasu, tak mě málem ranilo - jenom největší balení myslím stovka a rovnou 1800 Kč...
      Přesně, já ty platformy nikdy nemusela, dost jsem váhala si je koupit, ale jsou nehorázně pohodlne a dají se koupit i v umírněném designu :-). Díky za přání, tak to určitě musí klapnout, když je mi přáno :-)..Pa

      Vymazat
  4. Ahoj Marci, to by člověk nevěřil, co všechno se dá v jednom měsíce stihnout :)Moc Ti přeju, aby se ti postupně všechny přání z wish listu plnila!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alis, ani já někdy nechápu, když si tu bilanci pak projíždím kvůli chybám :-D....Mám sice tendenci být hyperaktivní, ale v tom horku to fakt moc nejde, ale snažím se :)...Díky moc za přání Alis jsi moc milá!!!! měj se moc hezky

      Vymazat
  5. D o puntíku zajímavé a skvělé. Neskutečně si mě nalákala na vůni do Hermés, přijde mi naprosto krásná, svěží a vílí už teď :)) Budu jí muset jít někam očmuchat.
    A hrozně se mi líbí šaty z Takka :))
    Měj se hezky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Určitě ji zkus očuchat, ale fakt nevím, kde ji dávají - já ji viděla v Douglasu....Teď jsem si zas lupla kapku z testeru a pokaždé mě překvapí, jak je krásná, kdybych Ti mohla trošku vůně poslat hned žhavím mail...A díky, však mě se taky líbí Tvůj vkus na šatičky! Dobrou noc - teda píšu to večer no :-D

      Vymazat
    2. Sakra, teď jsem v tom Douglasu zrovna byla :D Tak příště :)) A pak jen čekat na Vánoce :)

      Vymazat
    3. Určitě si ho tam načuchej, a pak mi poradila tutto, že je lepší to koupit přes eshop, je to levnější, v tom Douglasu myslím měli jen to největší balení a za největší cenu...
      Tak nějak - jak přemýšlím, tak přemýšlím - vypadá to až na vánoce :-)

      Vymazat
  6. Pěkná bilance, zpěváka neznám ale teď to poslouchám a docela mě to baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Hani, jsem ráda, že jsem mohla Chrise trochu představit a že Tě to i baví :-) Měj se moc hezky!!!

      Vymazat
  7. Jee, krásna bilancia! Teším sa na jednotlivé recenzie, zhltnem od teba všetko :)) Mixle Pixle som ešte nejedla, ja mám rada kyslé a mäkké želé, nemám rada medvídkov bo sú tvrdí :) Inak, Chris Cornell je jeden z mojich top najcharizmatickejších spevákov (ešte Mike Patton a Dave Grohl) Na Jardin od Hermes som fičala cca 5-6 rokov (či viac?) dozadu, keď prišiel na trh (kde sú tie časy, keď som pracovala v branži a mala všetky novinky z prvej ruky..:(( ) Hermes vône sú nadčasové a zvláštne krásne.Štaičky krásne, melón musí byť aj u nás každý deň. A ten opasok chcem! Držím palce s ateliérom a s dovčou, nech to vyjde podľa tvojich predstáv :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky díky díky! S těmi medvídky máš pravdu, jsou tvrdí a tak jsem teď pozvolna přešla na ty Mixle, ale jsou fakt sladší...Ó tak ty taky miluješ Chrise - hm vidím, že máš velmi dobrý vkus na chlapy-muzikanty, souhlasím :). Tak vidím, že Ty jsi ve vůních taky hodně zběhlá a ještě to byla Tvoje práce - to obdivuju, když má někdo takový přehled, já se pozvolna učím, ale asi nebudu mít nikdy na léto šest vůní jako tutto, ach jo....Ten opasek je boží, že mají ho na ZOOT a je teda drahý cca 700 ale zase pravá kůže..Díky za přání, jsi milá a já fakt doufám, že když je tolik přejících lidí, že to výjde :-). Pa

      Vymazat
  8. Já místo Zbožńuji Paříž četla "pařba" :))
    Pěkné shrnutí, jsem tu poprvé a asi se budu vracet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Arwen, tak to jsi mě hodně pobavila :-D s tou pařbou, ale řeknu Ti, že ta knížka byla vlastně o takové pařbě v Paříži, takže jsi nebyla daleko od pravdy :-D...Budu ráda, když se budeš vracet a bude se Ti tu líbit! Díky

      Vymazat
  9. Zdravím tě eM, taky mi to v létě nemyslí a mám vypnuto. Bilance je velmi výživná, pěkně jsem si početla. Věříš, že mě to zajímá o moc víc, než ženské časopisy ( a ty taky moc ráda čtu ;). Zlákala jsi mne na vůni. A jaký byl můj červenec? To už přece víš ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda Jane, že sis početla mou červencovou výživu - já jsem už dnes ani nebyla schopná odpovídat na komentáře, jak se mi vařila hlava a dělám to až večer zatímco se mi vaří polívka...Teda to je pro mě ale pocta, že Tě to zajímá víc než časopisy - já si je kupuju hlavně kvůli obrázkům a inspiraci, trendy atd...ale číst mě baví hlavně blogy :-). Ó další Hermes fanynka, stojí to za to a já dumám jak ji získat, či jaký si nasugerovat důvod, abych si mohla udělat radost :-D. Tvůj červenec byl překrásný!!!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate