středa 28. srpna 2013

eM fotografuje: Pohlednice z výletu + outfit na přání


Hezký den všem,

dneska to bude zase spousta fotek. Jak jsem psala minulý týden, udělali jsme si s mužem takový výlet za hranice všedních dní. Sice ne za hranice republiky jak bylo původně v plánu, ale i tak se výlet - nevšední tím, že jsme byli jen my dva - velice povedl. A tak Vám dnes přináším s fotkami i tip na výlet. A jeden bonus, který zde na mém blogu příliš neviděti jest - outfit - můj :-)....
Řeknu Vám to takhle, raději stojím za objektivem, před ním se dobře moc necítím a tak tyto články prostě budou zde velice velice zřídka a určitě ne z mého popudu. Tím Vám chci říct, že jsem pro Vás ale schopná udělat ledacos, dokonce i vyjít za hranice své zóny komfortu. 
Ono totiž moje milá a krásně elegantní Martina vyslovila dotaz, jestli by nebyl outfitový článek, protože by ráda viděla mé oblečení, které jsem si koupila ZDE na mě samotné, zaujaly ji barevné kombinace a botky. Tak tomu jsem prostě nemohla odolat, to chápete.
Martinu obdivuji a s ní i další blogerky (třeba Nikolku), které se před objektivem cítí jak ryby ve vodě a umí krásně pózovat, jsou krásné a tím pádem je, čím se kochat :)...Prosím, proto o určitou shovívavost k mé osobě, neboť těmito kvalitami neoplývám a nejsem zvyklá, že objektiv míří na mě. Fotek moc nenabídnu, takže snad to zvládnete i já :-))
A kam že Vás to dneska vezmu na výlet? Na pohádkový hrad Hradec nad Moravicí u Opavy. Myslím, že je stále nedoceněný, spousta lidí o něm neví a tak mu musím udělat publicitu. Proč pohádkový? To asi pochopíte hned u hradní brány :-). Jsem moc ráda, že jsem svého muže ukecala, abychom tady jeli, protože on není nijak valný nadšenec historie a hradů a tak.... Ale po návštěvě hradu mi vybranou destinaci velmi pochválil, takže jsem byla velmi polichocena. 

Ano, jsem to já (ta paní v popředí :-)
Outfit ještě zahalen oblíbenou bundou z New Yorkeru Praha,
 koupenou před lety,
prostě už je to tradice, že se musím tímto obchodem pod hodinami na Václaváku projít kdykoliv zavítám do Prahy -  i když už tam spíš nakupuju pro dcery  :-)



Chcete se vdávat? Proč ne?
Chvíli jsme s mužem spekulovali, jestli Peťa je kluk nebo holka :-)
Ale ono je to fuk, láska je láska i v Hradci :-D
A kdo chce kam, pomozme mu tam !-)

Krásné romantické nádvoří hradu a zároveň hotelu....

Miluju tyhle detaily - umělecko-architektonické vymazlenosti...


Pan umělecký kovář si dal záležet.... 

Od takového zámku nemůžete zahodit klíč :-) 
Kuk na eM :-)
Zmiňovaný outfit: triko a jeansy z Time Out
Botky MEL, kabelka loňské C&A
růžový pásek od dcery Takko Fashion
- speciálně pro Vás jsem si vzala moje oblíbené psaníčko, 
protože jinak nosím
brašnu na foťák, ale to by dneska fakt neladilo :-) 
....a makro předsádka se vejde i do psaníčka !)

Stínohra  
Všechno krásně porostlé břečťanem - no není to pohádka?
Hradec nad Moravicí, to není jen hrad, ale i zámecké sídlo 


A do třetice: dominanta Hradce - věž, 
kterou můžete vidět už ze silnice, i když Hradcem jen projíždíte


V celé své věžní kráse dohlíží na daleké okolí...

Detail: botky MEL v akci

Za věží a zámkem je rozlehlý park, kde příjemná procházka pokračuje...
A jak zjistil můj muž z map v mobilu, vede tudy cyklostezka...
Už asi vím, kam povedou jeho "cyklo-kroky" na další cyklo-tour...
Ještěže mě má :-D

Papá nádherný...bylo tady moc hezky....

Ačkoliv Hradec už jsme nechali za námi, naše cesta ještě nekončila. Na oběd jsme vyrazili do blízké Opavy -  zcela "romanticky" do Globusu, kde mají dobrý bufet (nevím, jak Vy, ale my se až tak na cestách romanticky nestravujeme a nepohrdneme hranolkami ani smaženým květákem, či kuřecím závitkem - je třeba mít sílu na další show :-)

A kam jsme se to vydali dále? Okouknout kola! 
Můj muž chtěl vidět v reálu slavná kola Scott neb si na ně brousí zuby a našel si blízko Opavy prodejnu, která je nabízí. No, takže jsme spojili příjemné s užitečným :-).
V Dolním Benešově mají krásný zámek, rybník Nezmar a prodejnu Hup na kolo. Přiznám se, že když mi můj muž ten název řekl poprvé a podruhé, smála jsem se jak blázen, prostě jsem si nemohla pomoct - tak hup na kolo, jo?
V místní prodejně jsme našli nadšence do kol, se kterými si můj muž konečně mohl popovídat o všem po čem touží, co ho trápí a o spoustě technických (ne)smyslů.....Udělali na mého muže velký dojem, a řeknu Vám, jemu je těžké se zavděčit :-). Hupnul na kolo Scott a vyzkoušel si ho na živo :-)

Jako správná empatická a tolerantní partnerka jsem to vydržela 10 min a to jsem ještě pořád fotila
 - protože co dělá eM, když se nudí a má foťák v ruce? Odpověď za 100 bodů :) 


Takže po té, co jsem zjistila, že z původně plánovaných a slibovaných 10 min se vyvine něco delšího, vzala jsem svého PENa a hupla jsem (ale ne, nehupla :-) a odešla jsem po svých k blízkému (co by kamenem dohodil) rybníku Nezmar (jak příhodné jméno, můj muž je taky pěkný Nezmar :-) na překrásnou procházku (a strávit ty hranolky)..... 

Vodní Nezmar a dominanta kostela 
Procházela jsem se fotila a naslouchala tichu a tomu, jak občas vyskočí ryba nadechnout se k hladině a mrskne ocasem a zase šupem dolů ke dnu...

Měla jsem pocit, že na každém druhém stromě stojícího u vody musí sedět Ladův vodník a vykuřovat z dýmky....(asi se umí dělat neviditelným:), žádného jsem nezahlídla, ale dám na to ruku, že tam jsou....) 
Olšoví "kominíčci" a Nezmar...


Podél rybníku vede nádherná pěšinka a byl tam úžasný klid. To je něco pro mě, jsem prostě Ryba a miluju vodní toky a moře, a kdybych mohla u vody (moře) bydlet, neváhám....ale to by se v ČR nesměly tak často "pěstovat" povodně.....!-)... 
Rybu jsem nechytila (nejsem bratrovrah), ale jednoho motýlka přece.
Letos je moje sbírka motýlů ulovených objektivem zoufale maličká....
...na tu bych žádnýho Nezmara neulovila !-)
 
A ještě jednou MELky u rybníka...


Vodní hladina to je pro mě meditace - přirozená meditace...
Najednou se moje mysl zklidní a naladí se na klidnou hladinu rybníka.....
Jen občas nějaká myšlenka vyplave k hladině, ale nenarušuje okolní harmonii a splynutí s přírodou...
To není kýč, to je vzácná chvilka, která se stane jen málokdy a stojí za to si ji pamatovat....

A tak  jsme v Dolním Benešově byli oba spokojení já Ryba i můj muž Nezmar !-)))


A malé detaily mého outfitu z výletu:
Milá Mitsuuko mi se svou preferencí šedých laků vyloženě nasadila
 brouka do hlavy, až jsem šla a koupila si úplně stejný L´Oreal odstín Metropolitan, co jsem dala jí a musím Mitsuuko dát za pravdu :-)
- krásný, elegantní....
+ oblíbená Rimmel Peppermintka 
hned jsem si tu kombinaci zamilovala
a vlastnoruční šperk vyrobený pro tento outfit
 - více si o něm můžete přečíst ZDE

A toto je konec pohádky, kterak si udělala eM den volna se svou drahou polovičkou "jako za svobodna"....
Den jsme zakončili opulentně večeří v nóbl podniku - ale to už je jiný příběh :-)

Snad se Vám dnešní výlet a outfitování líbilo. 
Byli jste někdy v Hradci nebo u Nezmara?





37 komentářů:

  1. Moc hezký fotečky Marcelko, hrad je opravdu pohádkový, tam bych se vyřádila s Nikonkem :) a ten šedivý lak je parádní. Šedivý ještě nemám :D a v kombinaci s peppermintem od Rimmelu prostě jedna báseň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani díky moc, to jsem ráda, že se Ti líbí - určitě by ses tam vyřádila - my fotomaniaci :-D. Tak Ty ještě nemáš šedý lak? To snad ani není možné, tak rozsáhlá sbírka :-))). Já Ti řeknu, taky jsem je ignorovala, ještě jsem se tak chystala na šedou Starsku, ale toto překonalo mé očekávání..Je fakt překrásný, ale zas asi je třeba natrefit na tu správnou šedou - no já věřím, že Ty určitě něco objevíš a vykouzlíš tím něco moc hezkého. Že jo, s tou peppermintkou, jako by se tyhle barvy hledaly až se našly :). Jsem nadšená, že se Ti to taky líbí! Pa

      Vymazat
  2. fotky samozřejmě úžasné, ale ty MELky, to je radost pohledět, jsou nenápadné, vkusné a prostě a jednoduše krásné :) jinak tvůj lak na nehty opět trefa do černého, nemám slov :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc to mě těší:-). Mě taky připadá, že ty MELky jsou krásně fotogenické :-), ani jsem nečekala, že to tak vyjde. Jsem ráda, že se Ti líbí i lak - já jsem z něho nadšená, takže jsem ráda, že můžu nadšení sdílet, protože pro mě je to fakt objev :-). A co, už si sehnala nějaký ten LÓreal ve slevě? Tu zelenou? V časopise DM je slevový kupon u reklamy 25% sleva na laky, platí asi cca do 5.9., tak zkus juknout....já určitě využiju :-)
      Zas jsem tam objevila jeden krásný odstín :-)...no comment....Zdravím Tě!

      Vymazat
    2. mno přiznám se, že ještě nesehnala, naposledy, co jsem byla v drogérce, tak to byla jen rychlá akce, protože teď sedím doma zavřená nad učením... ale jelikož se chystám zase vyběhnout na okamžik mezi lidi, tak určitě zajdu do DM, ta sleva je lákavá :) a snad mi bude přáno na najdu i ten zelený lak :)

      Vymazat
  3. Jééé to jsem ráda, že se Ti u nás na Hradci líbilo! Vždycky když mám splín, jdu na procházku do zahrady, připadám si jako princezna, a hned mi je lépe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéjda Claire... Ty jsi z Hradce???? Tak to Ti fakt závidím a jsi úplná princezna. Tak to já bych určitě tuhle medicínu na splín užívala taky. Je tam u Vás fakt moc hezky!!! Takže zdravím k Vám :-))

      Vymazat
  4. náááádherné fotky! krásný výlet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Meduňko, to mě těší!!!! Krásný den!

      Vymazat
  5. Ahoj eM, fotky jsou parádní pěšina kolem rybníka mi vyrazila dech. Jsem pěšinová:) Outfit perfektní. Mentolové džíny s mentolovým lakem:) a ttriko s kytí se mi líbí moc, ještě víc než prvně! Hradec je krásný, čas od času se tam dostaneme a dokonce jsme tam před 4 lety byly na svatbě mé kamarádky. Nezmara, vodního (pochopitelně:) ovšem neznám. Tak díky za tip a měj se krásně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tutto! Tak já tušila, že Ty budeš vědět o čem je řeč a že budeš Hradec znát...A Ty jsi tam fakt byla na svadbě? Tak to muselo být teda něco :-)....Ta pěšinka fakt byla tak nádherná a pořád se táhla dál a dál asi kolem celého rybníka, kdybych mohla tak to celé obejdu, ale zas tak dlouho se muž v obchodě nezdržel :-)...Jsem ráda, že se Ti líbí outfitek live - to triko měli i ve světle modrém, ale tohle růžové mě nějak chytlo víc a to na modrou letím :-). Jsem ráda, že jsem mohla dát tip na Nezmara, pro mě do té doby taky neznámý jev :-))...Krásný večer i den!!!

      Vymazat
  6. Teda eMči, to je zase kopa nádherných fotiek! A vďaka za tip na výlet, vy dvaja ste ako ja s priateľom, ten môj by tiež stále nejaké kolá obzeral :D A čo sa týka vodníka, určite tam nejaký bol, len sa dobre schovával, potvora :) Som rada, že konečne som z teba videla aj trochu väčší kúsok ako face :D Výletový outfit je skvelý a šedý lak je krásny, ja mám tiež jeden Orly a na nechtoch vyzerá fakt pekne, ale teda takto skombinovaný s mintovou je ešte oveľa krajší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkáš Margitko, že máš doma taky cyklo-maniaka?? Jéje, to je radost co :-), ale zas kdo si hraje nezlobí :-) a když jedeme spolu tak na mě bere ohled, a když chce dobývat kopce a hory, tak si jede pěkně sám a já si pěkně sedím v klidu doma :-). Ale nechápu, že ho pořád baví civět na ty kola v počítači :-)
      Fakt jsem měla pocit, že ty pohádkové bytosti u toho rybníka prostě musejí někde být, valila jsem oči a nic hergot :-)...Tak samozřejmě je mi ctí, že se poznáváme - to víš, nejsem holt zrovna fotogenická, ale i já ráda poznávám jak holky vypadají, je to hned takové živější, člověk má prostě pocit, že toho druhého zná :-)...Taky se Ti líbí laková kombinace? Tak to jsi mě moc potěšila :-)). Díky za krásný komentář! Ty mě vždycky tak potěšíš :-)

      Vymazat
    2. Veru cyklo maniaka, a keby len cyklo, aj beho, triatlono a celkovo športomaniaka :D Ale do kopcov tiež musí sám, ja som proste taký menší chcípáček (to je jeho výraz :D) A tiež nechápem, že furt na to čumí a čumí... ale to je normálne, oni zase nechápu naše čumenie na kozmetiku a eshopy :D
      Určite tam boli, ja na také bytosti verím :)
      A ja tiež nie som extra fotogenická, nemám súmerné črty tváre takže ak sa mi občas podarí dobrá fotka, som neskutočne happy :) Ale myslím, že tie chybičky vadia viac nám samým ako druhým, ja som fakt rada, že som ťa videla :) A niet začo, ty zase vždy potešíš mňa :)

      Vymazat
  7. Jsem z Opavy, takže Hradec mám kousek a máš pravdu, je tam přímo pohádkově :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že si to nemyslím jenom já, že je tam pohádkově, moc mě to těší :-)) Zdravím Tě do Opavy!!!!

      Vymazat
  8. Milá eM, děkuji za krásné fotky z Hradce, kde jsem kdysi s exmanželem nafotila krásné svatební fotky. Takže jsem si vlastně v dobrém zavzpomínala, jak jsem byla před 9 lety zamilovaná a bláhová :-) Třeba jednou nafotím jiné, lepší, s tím pravým mužem mého života. Jinak modelka na fotkách se mi moc líbila, outfit super, lak na nehty krásný, prostě všechno paráda!!! Hezký večír!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucie, děkuji Ti za moc milý komentář!!! Tak to jsem si oddychla, že nakonec sis u mých fotek zavzpomínala v dobrém...když jsi napsala exmanžel..... Moc Ti přeju, aby si jednou nafotila ty lepší fotky, s tím lepším mužem - určitě to jednou bude...Ono člověk do toho prostě skočí a nikdy nepočítá s tím, že to může skončit a pak se jen podivuje nad vlastní naivitou. Jsem taky rozvedená:-), ale nakonec se šťastným koncem :-)...Ale zase ten nadhled už Ti nikdo nevezme..."modelka" Ti velice velice děkuje :-)), jsem ráda, že se Ti líbil outfitek i to lakování, moc mě to potěšilo :-) Hodně štěstí a krásný večer Tobě!

      Vymazat
  9. Má krásná eM, tobě to tááák slušelo :)))
    Ha já a jako ryba před objektivem! Jen, když ho drží moje ruka, jinak neee. On, když mě třeba fotí přítel, mi neumí říct - schovej ten předsazenej bok, z tohohle úhlu máš velkej nos... Protože on řiká, že mi to sluší na každý fotce, kromě těch výrazových neusmívacích, co fotím sama - těm říká Bubák style :D
    Hrádeček je pohádkový a pohádkově daleko - za sedmero řekama, za sedmero horama... zkus mi ho sem teleportovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda Nikolko já se stydím a červenám až za ušiskama :-). Fakt si to myslíš?, tak to se mi bude dneska tak hezky usínat, že se mi něco povedlo :-)
      Jo takhle, tak to já myslela, že máš dvorního osobního fotografa. Tak to chápu, to se i já dokážu tvářit "normálně" a vím, z kterého úhlu fotit aby to vypadalo, ale svého muže jsem holt nemohla sekýrovat a on není žádný velký fotograf :-). A Ty používáš stativ nebo takové super fotky děláš z ruky? Přesně jak píšeš, on mě taky neupozorní a já pak mám se svým kriticismem problém vybrat jedinou fotku, nacvakal jich plno, ale moje cenzura a jeho milý nedostatek úsudku (jsou milí hoši, že nás tak mají rádi :) více fotek prostě nepovolilo....Hrádeček Ti posílám teleportem do Prahy a prosím si jednu Zlatou uličku na oplátku :-)), i když já miluju i výhled z Tvého okna a střechy, když fotíš laky...Papá

      Vymazat
    2. Z ruky, protože samospoušť mi často nezaostří :(
      Kdybych sik to nemyslela, tak to nepíšu. mně se to moc líbí, je to krásný barevný outfit a tobě sedne :)
      Přítel taky není právě moc velký fotograf, přejde mi, že nějak nemá to oko :D A chce si koupit zrcadlovku a přitom na foťák nesáhne ajk je rok dlouhej :D Nechápu... Ale nic nebudu říkat, třeba mi jí pak půjčí :D
      No vidíš a ty střechy mi byly kritizovaný :) Tak já pošlu Zlatou uličku a přibalím i uličk ve Starém městě, jestli mi pošta ten balíček vezme :D

      Vymazat
  10. Krásné fotky. :) V Hradci jsem kdysi byla na výletě. Pamatuju si, že na zdejším zámku jsem málem omdlela, bylo mi neskutečně blbě. :D
    Outfit moc pěkný (i když se mi k tomu nelíbí ten pásek, ale to je detail...)
    A copak, snad taky ne ryba? Tím by se mnohé vysvětlovalo... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj An, tak to mě mrzí, že máš na Hradec špatné vzpomínky, určitě stojí za to si udělat nové hezčí bez mdlob !-). Díky moc za komentář, no nad tím opaskem jsem uvažovala dlouho, nějak mi to volné triko nesedělo, ale zas je to o zvyku, navíc, přiznám se, že ani na fotkách se mi úplně nelíbí :-), můj muž mě neupozornil, že je ten opasek "v divné poloze", protože tomu nerozumí :-). A jo jo Ryba, Ryba :-). Ty též? Máš pravdu ledacos se tím vysvětluje !-). Měj se hezky!

      Vymazat
    2. Asi máš pravdu, budu si tam muset zase zajet, hezkých míst není nikdy dost! :)
      To oni muži moc nedělávají, tedy aspoň přítel, když mě fotí, neřekne nic, a já se potom děsím. :D
      Taky Ryba... ;)
      Děkuji za přání, i Ty se měj hezky. :)

      Vymazat
    3. Je to tak, přece jen i já mám málo míst, kam bych se třeba chtěla vracet a nejsou až tak daleko a Hradec k nim určitě patří :-). No právě, Ti muži to vůbec neposoudí a já proto ty outfitové články dělat moc nemůžu, a zas nemám tak velké zrcadlo, abych mohla udělat pěknou fotku sama :-)...Hezký víkend Rybičko An!

      Vymazat
  11. Joo, Hradec je krasny! Kdyz jsem byla mladinka, bydlela jsem v Opave na Hradecke ulici :o) pak me ale laska zavala o neco dal na vychod do Smradomesta, jinak tez znameho jako Ostrava, ale dodnes trpim pravidelnymi zachvaty nostalgie po me Opave :o)
    A fotky jsou krasne! A neboj, moc Ti to na nich slusi a chapu.. ja mam alergii na fotak otoceny objektivem ke me, protoze vzdycky chytnu SKLEB a na vsech fotkach vypadam debilne a marne jsou rady fotografa typu "tvar se prirozene", vzdycky je z toho jeste horsi skleb :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó tak Ty jsi kousek tady nahoře :-), se Ti nedivím, že se Ti stýská po Opavě, já ji neznám až tak detailně, ale z toho, co jsem viděla je to pěkné město - samozřejmě Smradoměsto je trochu jiná černá káva !-). Jsem moc ráda, že se Ti líbí fotky i já na nich :). A těší mě, že Ty pocity nemám jen já - no právě, co to znamená tvářit se přirozeně? Přirozeně se tvářím, když na mě nikdo nekouká, především ne čočka objektivu :-). Ale jsem ráda, že můj muž nefotograf neodmítl mou žádost nafotit mě, tak nemůžu skuhrat :-)

      Vymazat
  12. V Hradci nad Moravicí jsme měli jednu firemní akci. Druhý den bylo na výběr koně, prohlídka zámku, jízda kočárem po parku kolem hotelu. Dcera volila zámek, já jako vždy když je možnost koně....a pak, po nich bylo dost času na to dát si saunu a bazén, což bylo po prohýřené, propité a protancované noci jediný způsob jak se dát dohromady.Všichni byli totiž pryč a tak byla sauna i bazén volný. Byla to slast!Ale z jejího vyprávění a fotek vím jak krásný to je zámek. Tedy vlastně dva. Červený a Bílý....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak samozřejmě chápu Tvůj výběr, to já bych si taky vybrala koně :), ale to musela být action :-)- klíďo bych si dala všecko dohromady koně, pařbu, pak druhý den wellness i hrad. Tu slast si dovedu představit..
      Díky Vendy, jsem ráda,že se Ti outfit líbí i láčky :)

      Vymazat
  13. P.S. Lakování skvěle vypadá a outfit je hodně přirozený a slušivý.

    OdpovědětVymazat
  14. Na fotkách vypadáš skvěle a v přirozených pózách, takže určitě outfitových příspěvků může být víc a víc. Moc jsi mne potěšila. Před objektivem mne to docela baví, ale za ním mi to hrozně nejde. Ani po 18 letech s mým mužem fotografem amatérem (měl fotky i v časopise Photo Life nebo Fotografie?) jsem se nenaučila ovládat zrcadlovku, ani ty novější Pentaxy K-10, K-5. Jsem na to nechápavá nebo mi to moc složitě vysvětluje (kybernetik). Ovšem on rád fotí jen krajinu a makro. Lidi ho nebaví a vždy žadoním a pak si stěžuju, že přece z takového úhlu mne fotit nemůže, protože mám pak obrovské pozadí, křivé nohy, malá prsa atd. Možná bych měla jít k tobě na kurz, protože máš skvělé fotografie. Všechny se mi moc líbí. Dýchla na mne příjemná neuspěchaná nálada, pohoda, relax. Určitě to bude naše příští letní destinace na rodinný výlet nebo jen ten bezdětný ;-) Děkuji za outfit naživo, krásné fotky i skvělou náladu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti udělala jsi mi svým komentářem neskutečnou radost!!!! Teda když mě chválí taková modelka, tak mě to fakt moc těší. No já uvidím, jak ta moje kariéra modelky bude pokračovat, asi budu muset dát mému muži naopak školení focení já :-D...Já si říkala, když jsem viděla naše fotky a Vaše fotky, že musíš mít muže fotografa :). Tak to je super, že je takový náruživec a fotky mu i otiskli. Mám to stejné - lidi moc nefotím :-), hlavně to makro atd...A velmi mě těší, že se Ti líbí mé fotky. No prozradím Ti: zrcadlovku mám rok a fotím na poloautomat, nastavuji si max. světelné podmínky a taková ta vylepšení - ruční nastavování mě prostě nebere a když si nejsi jistá, tak v klidu můžeš fotit na automat, ten Ti udělá skvělé fotky v rámci podmínek. Ono nezáleží až tak na vymakané mašině, člověk musí mít trošku to očičko :-). No vidím, že to stejně máš s mužem podobně, ty úhly a tak, dyť já málem nevybrala žádnou fotku na každé se mi něco nelíbilo :-)..Jsem ráda každopádně, že se Ti líbila atmosféra článku, určitě si zajeďte a já se pak budu těšit na Vaše fotky :). Já Ti děkuji za krásný komentář!

      Vymazat
    2. Fotím znovu pět let, nejdřív malým kompaktem pak ultrazoomem a teď mám měsíc zrcadlovku. Je to o poznání jiné focení, ale jak říká Marci, když si nevíš rady tak automat nebo poloautomat. Mám z toho taky hlavu jak průzkumnej balón ale ono vážně spíš záleží na tom jak se umíš tím hledáčkem koukat okolo sebe a vidět to co jiní třeba nevidí. Někdo umí makro, jiný portréty, další zase streetovky. Ale opravdu jde spíš o to VIDĚT! A pak je jedno jestli to je takovým nebo makovým foťákem...

      Vymazat
  15. Jak to, že mi tenhel článek unikl?? Ty sandálky jsou vážně moc povedené a na noze vypadjí skvěle. Nevíš, jestli je tam ještě nemají? Já je asi podle těch jejich fotografií vůbnec nepoznám. Je zvláštní, že bych si tuhle barvu nikdy nevybrala, ale na noze je moc pěkná a hrozně Ti sedne. Že bych oprášila růžové křusky? ;)
    Teda eM, to foto outfitu.. tak takhle jsme si Tě vůbec nepředstavovala.. jeslti tam zítra přijdeš v brýlích, tak asi nemám šanci =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Tě totiž poznám jen podle fotky tady z blogu =D

      Vymazat
    2. Tady Ti na ně dávám odkaz, abys věděl které to jsou, ale bohužel už mají jen velkou velikost, ale třeba budou jinde http://www.destroystores.cz/obuv-mel-32080-mel-macadamia/p55998/
      Já taky ani netušila, že budou vypadat tak hezky, jenže já tak nějaké chtěla a ty zlaté už neměly, tak jsem šla do béžovek...jsem ráda, že se Ti líbí - že by další adept do sbírky? Určitě opraš křusky - začíná být docela krásné babí léto, aspoň doufám :-)
      Tak já doufám, že jsem Tě nezklamala tím jak vypadám !-). Neboj brýle šoupnu dolů, i když je nosím pořád :-). Myslím, že více zmatená budu určitě já :-D....

      Vymazat
  16. No super, pěkné fotky :-) Od doby, co jsem viděla fotky, které nám udělal náš svatební fotograf mě focení začalo celkem zajímat a bavit. Když se člověku fakt povede zachytit tu emoci, světlo, prostředí a tak dále, je to radost. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate