pátek 30. srpna 2013

eM testuje kosmetiku: Srpen 2013 Saloos, K.Hadek, Lush, Lavera....


Krásný pátek všem!

Ten čas tak rychle letí a já si uvědomila, že jsem Vás tento měsíc ještě nepozvala do mé koupelny. A protože už v ní nebylo k hnutí, na poličce se přetlačovalo a bojovalo o mou přízeń spoustu vzorečků, musela jsem boj utnout a zařvat dost! Zápas v lehké váze ukončen, kdo vyhrál a postupuje do kola o mistrovství světa v koupelně eM, kdo je vyřazen a kdo zatím zůstává neotestován, se dozvíte právě teď.
Jo, u eM to vypadá jak ve vzorkové prodejně, ale fakt Vám přisáhám že nejsem žádná dealerka ani jedné kosmetické značky - jsem jen lehce maniakální blogerka, kterou baví pořád něco zkoušet, oňufávat a patlat na vlastní kůži a doufá, že kůže se jí za to krásou nesmírnou odmění...a samozřejmě kdo mě čte pravidelně ví, že si taky občas zaswapuju s mými milými a nejmilejšími blogerkami, a to je pak věciček ke zkoušení třikrát tolik.

Začneme se Saloos, ať nám to hezky odsejpá :-)

Vzorečky všech věciček od Saloosu jsem si koupila sama, až na sprchový olejíček granátové jablko, který mám ze swapovacího u2Mboxu od Mitsuuko. Líbí se mi, jak ty lahvičky stojí v řadě jak vojáčci. :-) A asi si říkáte, a proč jako tolik toho? Řeknu Vám to takhle, u této značky kosmetiky záleží samozřejmě na účincích, ale úplně stejně podstatné je, jak Vám přípravek voní. Protože kosmetika Saloos a Hadek je založena na aromaterapii - takže pokud Vám něco nevoní, těžko z toho budete mít požitek. A určitě zjistíte, že i když Vaše oblíbená blogerka má ráda  nějakou vůni a chválí ji, vůbec to nemusí být Váš šálek aromatu. Proto jsem strašně ráda, že tyto značky hojně dělají vzorečky. Já si takto rychle utříbila po čem půjdu a po čem ne a co bych ještě chtěla zkusit a co nikdy více a především, čeho si koupím velké balení a budu mít z toho velkou radost i užitek i aroma :-).
Takže pojďme se podívat, co eM v aromaterapii vyhledává a co naopak ne. Budu moc zvědavá na Vaše voňavé preference, jestli se shodneme nebo ne.


Mám strašně ráda oleje - v jakékoliv formě, takže zde je přehršel vzorečků olejíčků na všecko možné:
Sprchové oleje - pro mě tento měsíc novinka a hned jsem si ji zamilovala, o hodně šetrnější k pleti než všechna ta mýdla a sprcháče - aspoň já to tak vidím. Po sprchování olejem se nemusím tak akutně mazat, jako při umývání běžnými prostředky z drogérie a řeknu Vám, teď na podzim a zimu ideální věc. Sprchový olej samozřejmě nepění, ale vytváří s vodou emulzi.....Po vyzkoušení jsem naordinovala sprchový olej i své mladší dceři, která trpí na ekzém a pokožka se ji dost vysušuje. Už vidíme výsledky, sice musí neustále mazat, ale sprchování ji hodně vysušovalo...
A jaké vůně se mi líbí? - citrusy - proto jsem si nakonec koupila velké balení Grepu,  nádherně voní jako čerstvý grep, osvěží, ale je i grepově smyslný !-), kdo má rád citrusy jako já, nemůže sáhnout vedle...

Oproti tomu  mě třeba překvapilo, jak voní sprchový olej granátové jablko - čekala jsem stejnou vůni jako voní můj hydrofilní olej, ale kdeže, voní dost bylinkově a ostře, ale já i bylinky a tyhle vůně můžu, přesto jsem si radši vybrala grep, a i když jsem granát vypatlala ráda celý, raději preferuji jiné vůně, na druhou stranu, kdyby zrovna jiný nebyl, vezmu si i tenhle v druhém plánu :-)

Hydrofilní oleje - o granátovém jablku jste si mohli obsáhle přečíst ZDE, ten už dávno testováním prošel. Myslím, že přesně odpovídá popisu - je na suchou a zralou pleť a voní hezky jemně svěže a ovocně, téměř nepatrně. Ale trochu jsme se v létě spolu nepohodli, cítila jsem totiž, že jak moje pleť divočí, potřebovala bych jinou "příchuť". A tak jsem si koupila vzorek Bergamotu, který je vhodný pro mastnou a smíšenou pleť. Rovnou Vám říkám Bergamot miluju - miluju černý čaj s bergamotem - a tak voní (trochu jemněji) tento hydrofil - takže trefa a teď silně konkuruje mému granátu, kterého jsem si možná koupila zbytečně velké balení (i když cenově zvýhodněné), myslím, že v zimě budeme kamarádi, ale jinak vítězí bergamot....
Čisté oleje - zkouším také spoustu čistých olejíčků, velmi jsem si oblíbila jemňoučký mandlový, ten u mě vede, teď budu testovat jojobový na suchou pleť a konopný na různé trable včetně ekzému, většinou je přidávám do mých "patlátek krémů" podle toho, na co  a pro koho krémík potřebuju - oba voní velmi decentně takže nehrozí aromatický šok :-)

Masážní oleje - masážní oleje jsou určitě taky v téměř každé domácnosti, ne? Dokážou zpříjemnit třeba partnerské chvilky nebo chvilky odpočinku a taky pomoct od ztuhlých svalů. Já si vybrala speciálně Devatero kvítí, protože pan Saloos psal, že je velmi vhodný na uvolnění šíjových svalů a to je moje věčná bolest a achilova pata....Zatím je ještě netknutý, čím to je? Ale už jsem udělala "čuchový test", voní překvapivě bylinkově !-), od devatera kvítí by člověk nic jiného ani nečekal. Ale mě bylinky nevadí, pokud jich není příliš a devět je myslím akorát :-). Dávám si osobní závazek o víkendu vyzkoušet....

Regenerační oleje - už jsem Vám psala o svém zážitku, který jsem sdílela s tuttobene, s olejíčkem ylang-ylang ZDE. Shodli jsme se hodně na tom, že teda tuhle vůni nee. Jinak já ale tyhle regenerační oleje můžu moc, neucpávají mi kupodivu póry, fungují moc dobře na vrásky a vyživují - jen si člověk zase musí vybrat tu svou srdcovou vůni. A teď se musím omluvit ylang-ylangu (což je silná a těžká až orientální a především tropická květinová vůně), protože byl mnohem lepší než Neroli. Teda zas jsem se jednou nechala lapit (ona ho totiž chválila Verunka - promiň Veru, nesvádím to na Tebe, ale prostě máme jiné čuchové preference!-). Neroli mi smrdí, chvíli jsem myslela, že tu další těžkou květinu dám, ale nedám - ylang jsem poctivě využívala, a na tu vůni si zvykla, u Neroli si na nic zvykat nehodlám, nemůžu to....A to je přesně oč tu běží, pokud je Vám z vůně zle, těžko Vám pomůže, byť ty účinky samotných olejů jsou fajn.
Takže Neroli NE. Ale proto jsem si chytře koupila vzorek za pár babek, nepláču, nenadávám, není mi líto peněz, tu trošku oželím nebo pošlu dál - prostě vzorková pohoda :-).
Ale přece jen si musím trochu postěžovat, ať to tu pořád nesmrdí chválou...Jak zjistíte níže, právě jsem používala olejíček intenzivně, ale nějak to není ono, ačkoliv ho používám na vlhkou pleť, tak přece jen moji pleti něco chybí, protože šupinkuje a i přes olejík je vysušenější, chybí ji hydratace. Takže už dále přemýšlím a špekuluji jak na to, protože se olejíčků nechci vzdát. Třeba mi začalo fungovat to, že na oční sérum od Alverde používám olejíček - funguje to lépe než kterýkoliv rozjasňovač! Takže zde bude cesta, pod olejíček sérum....Máte zkušenosti?

Další zajímavá věcička a můj nový objev je holící olej Saloos Satén- boží věc. Určitě to znáte, po holení nohy dehydratované, sušenkové - je třeba mazat a mazat a člověk je ještě rád, když pleť nereaguje svěděním. Já už to měla celkem vymakaný, používala jsem holící pěnu růžovou od Balea, pak přestříkla květinovou vodou od Saloos nebo Purity Vision a pak namazala máslem Alverde, které nedráždí. 
Ale teď jsem svoji holící rutinu dovedla do dokonalosti právě olejem - voní teda bylinkově, tak ať nejste zklamaní - já bylinky můžu. Kůže je po holení jemná, jak to umí jen po olejích, není vysušená na troud, a i když přestříkávám vodou a raději i mažu - nic mě už netrápí a podráždění nehrozí. 
Leda když mi Shelly skočí na holé nohy a zasekne drápky, to pak nepomáhá nic a au au...
Zrovna včera jsem použila po dlouhé době růžovou Baleu, protože olejíček došel a teda ten rozdíl byl dramatický. Když něco používáte pravidelně  a nemáte srovnání, tak vám to nepřijde, ale tady ten rozdíl byl fakt cítit, nohy byly úplně vysušené, dehydrované, úplně jsem cítila, jak mám kůži napjatou, i ráno jsem musela zrovu přestříkat Mátou a mazat, protože to nohy moc potřebovaly (a svědily...)
Jasně tenhle olejíček nepění vůbec, což by mohlo odradit Vás, co milujete hodně pěny, ale já si teda v tomto případě pěnu odepřu - ony ty SLS udělají na pleti své...Vlastně tento olej funguje stejně jako sprchový či hydrofilní - ve spojení s vodou se z něho stává příjemná emulze.


Květinové vody od Saloosu jsem si moc oblíbila pro jejich čisté složení jen vodní destilát z byliny a 2% alkoholu....
Pozor, chci hned ze začátku upozornit neb jsem četla na jiných blozích pochyby, jestli to nevysušuje, když je tam ten alkohol. O alkoholu jsem už psala ZDE. Alkohol umí být potvora, aby neničil buňky a nevysušoval a prostě nedělal paseku  tak ho musí být opravdu maličko, ale většinou Vám nikdo na složení nepíše, kolik procent alkoholu ve výrobku je. Ve zmíněném článku se psalo, že alkohol zlobil už při koncentraci 3% - jenže to jsou vědecké studie, co my víme....Ale v těchto květinových vodách jsou procenta dvě - takže já osobně žádné obavy nemám, žádné vysušování jsem nepociťovala..... 
Už víte, že miluju mátovou vodu, nebudu se pořád opakovat, prostě už jsem si koupila další balení,  je vhodná na mastnou a smíšenou pleť, na osvěžení a tak...Ale chtěla jsem ještě vyzkoušet hojně chválenou Meduňku. Meduňku jako bylinku totiž můžu taky hodně, protože co? Protože voní citrónově :-). Ale květinová voda Meduňka voní velmi slabě, nečekejte žádný silný bylinkovo-citrónový odér, na mě docela slabý teda, ale myslím, že by Vás mohla potěšit je srovnatelná s mátou, a když i Mitsuuko řekla, že ta vůně ji nevadí a to meduňku nesnáší, tak si myslím, že je to dostatečně výmluvné. Ale já do plného balení meduńky nepůjdu neb jsem se zamilovala jinde - Lemon Tea Tree květinová voda - ta má pro mě ten správný citronový říz, voní intenzivněji než máta, a prostě mě tohle vyhovuje - je vhodná právě na mastnou pleť. V létě boží osvěžení pro můj pubertální ksichtík, a i když teplotně už léto končí, tuhle vodu prostě chci ve velkém - osvěží, ošetří, ale budu používat jen lokálně na "breberky"...
A to máme celý Saloos otestován podle eM. Nebojte, ještě tady máme pana Hadka - konkurenci pana Saloose :-).

S panem Hadkem jsem si taky ujasnila, které vůně ano a které ne. U pana Hadka je to ale s vůněma ošemetnější, to asi většina z Vás ví. Já mám poslední dobou pocit, že všecky ty krémy a tak voní úplně stejně ostře a intenzivně. Ano jsou to bylinné vůně, žádná těžká kytka nebo parfum, ale nějak je toho na mě moc, třeba moc rozmarýnu a bůh ví čeho, moc tomu nerozumím. Jestli je základ všech krémů, co do silic stejný či co, ale je to fakt vostrý, takže omezuji užívání jen na ty výrobky, které mají ultra účinky....Každopádně ještě mám spoustu dalších vzorečků k testování. Tento měsíc jsem testovala 2 věci:

Sprchový olej citronová růže - no já vím, že s těm citrusy už prudím, ale já za to fakt nemůžu :-). Tenhle sprcháček mě potěšil svou vůní, moc pěkná kombinace - povedla se, jen se mi zdá, že sprchový olej pana Hadka je nějaký řidší či co - Saloos mi připadá hutnější více olejovitější a to mi vyhovuje více - no uvidíme třeba si koupím velké balení i pana Hadkovic sprchového oleje - ale pro teď jsem spokojená se Saloosovic Grepem....

Regenerační olej p. Hadka Levandulovo-mrkvový - tak to je konečně trefa!! Proč mě to proboha nenapadlo hned a zkoušela jsem nějaké cizokrajné kytky, když stejně nejvíce miluju levanduli, no to prostě nepochopíte, ani já ne :-). Prostě levandule a tečka. Momentálně používám intenzivně. Když se nám ochladilo, můžu si oleje zase dopřávat - nejdřív zvlhčím pleť nějakou tou květinovou vodou a pak olejuju - vůně překrásná, póry se neucpávají naopak mám pocit, že moje pleť reaguje na klidnící účinky perfektně, vrásky se zaplní a vyživí, no spokojenost :-). Sice se znám, že určitě ještě vvzkouším olej růže nebo tak něco, ale levandule je stálice ta musí být. Jen ještě musím domyslet tu potřebnou hydrataci....

A na obrázku je ještě jedna lahvička tajemná: Rozjasňující čistící gel Antipodes od Mitsuuko.
Na tenhle gelík jste byly hodně zvědavé z mého swap-boxíku a já taky. Překrásně voní, sladce ale svěže, ovocně - že by se to dalo jíst :-). Ale já moc nejsem na tydle čistící věci, protože většinou zjistím jednu věc, že mě vysušují, až na nějaké vyjímky. A tenhle Antipodes bohužel toto provádí taky. Mitsuuko sice ze začátku taky měla vysušující zážitek a pak si spolu na sebe zvykli, ale já se obávám, že my bychom si sedli právě v tom nejintenzivnějším létě, ale teď už v tomto pozdním létě-podzimu už ne. No zkusím zjistit, jakou to má expiračku, jestli mi to vydrží to dalšího léta :-). Ale jmenuje se to rozjasňující, tak bych měla ještě napsat, jestli rozjasňuje, že. Jo, jo rozjasňuje, používala jsem ho párkrát večer, a být večer rozjasněná není vůbec na škodu, je to tak trochu proti proudu dne a je to moc příjemné :-)

A co je dál na seznamu?

Mám teď v plánu testovat pár věcí z Lushe, nastartovala to Mitsuuko a náš swap a já už předtím dumala co vyzkoušet a představte si, že se mi jednoho dne objevila v poště zásilka od mé miloučké nejmilejší snowglobe! Jen tak bez varování! :-). Taková překvapení prostě bývají nejlepší, co si budeme povídat.
Romanka mi poslala zelený Lush Herbalism a už se těším až se tím napatlám a budu vypadat jak ségra od Fiony !-)...Jen doufám, že moje pleť nebude zlobit...A ještě tady mám i dva vlasové Lush přípravky, voněly už přes obálku. A skvělý malinový peeling z Body Shopu, o kterém Romča psala ZDE. Ten si dávám za odměnu ve sprše - je to fakt malinový džem a ty zrníčka vypadají, že je snad preparovali z malin a ta vůně,jééé....
Ale jestli se na něco těším, a Romča ví, jak na mě, tak na tónovák cizokrajné značky .-)). Júúúú...
Takže Zlatíčko, díky Ti moc!!!!

A jako poslední přípravky jsem si nechala moji oblíbenou Laveru.

Na šampónek jsem se chystala už chvíli, chtěla jsem zkusit něco přírodního, co by mé intenzivně barvené vlasy hýčkalo. A na to konto o šampóniku psala milá Ela ZDE, takže bylo rozhodnuto. Ela vůbec má ráda Laveru, takže k ní chodím na moudra.... Ještě musím prubnout ten kondiš :-)
Šampon používám chvíli a tak ještě nechci dělat závěry, navíc Ela psala, že přechodem na přírodní produkty, se situace ve vlasech může přechodně zhoršit. Ale já zhodnotím pozitivně několik věcí (negativa si zatím ponechám pro sebe a uvidím dále). Překrásně voní - je to Mangový šampon na barvené vlasy - voní jak Mangový džus, pro tu vůni ho fakt miluju. Je jemný a dobře pění. Někdy ani nepoužívám svůj kondiš Balea s arganovým olejem. Je fakt šetrný, nevymývá barvu....Určitě ještě o něm napíšu více...

A pak tu máme maličký sačetek krému od Lavera -  matující vyrovnávající krém s měsíčkem a zázvorem.
Jestli Vás tenhle krém hlouběji zajímá, tak si přečtěte článek od Magical Beauty. Já jsem si tuhle blogerku poslední dobou oblíbila, protože i ona sahá v drogérii raději po přírodních produktech  a přináší na ně recenze....Musím říct, že ačkoliv jsem měla jen maličký sačetek, shodly jsme se v názoru na používání úplně.
Asi proto, že jsme čekaly ten matující efekt a ono nic moc....A zase kdybych ho chtěla používat jako hydratační, tak je to málo....Jinak je to příjemný krém, dobře se roztírá i vstřebává, ale nějak mi nedal to, co jsem potřebovala. Navíc jeho vůně mi nesedla a to si na vůně u Lavery téměř nemůžu stěžovat mají formulace i konzistence a vůně vymakané, aby to bylo příjemné, ale toto ne. Nevím, čekala jsem něco jiného zas. Vůně je těžší květinová, příjemná ale pro mě ee....Ani jsem tam ten měsíček nezaregistrovala, a jak voní zázvor? No piju čaje, strkám ho do jídla, a tak jsem čekala něco jiného, no nic....Tohle mě tedy už neláká, ale možná jiné pleti přijde vhod takové, která nemá extrémní výkyvy jako ta moje holka....

A toto už je mimo téma. Květinky, které mi dělaly modelky při focení. Moje milované dcery totiž ví, jak mi udělat radost. Ví, že mi ke štěstí stačí malá kytička. A tak mi donesly z prázdnin u babičky  - milovanou levanduli, mátu a ibišek, který strašně ráda fotím a taky kytici hortenzií, kterou se teď kochám :-)

Tak co na testování říkáte Vy? Používáte některé věci zde zmíněné? Jste zvědavé na recenzi některého přípravku zvlášť?

Užijte si krásný víkend!!! Pravděpodobně budu AFK (offline), ale v pondělí se na Vás budu určitě moc těšit!!
Mějte se krásně.



26 komentářů:

  1. No toto ja som vôbec nevedela, že Saloos vzorky sa dajú kúpiť v tých 5ml baleniach. To je super!!! Lebo obchodík kam chodím ja, takéto vzorky nemajú, takže som brala len podľa intuície:))Takže teraz budem vzorkovať vo veľkom, už som si našla aj eshopy, kde ich majú!
    Ešte k tomu šampóniku, no ja som ho používala asi dva týždne alebo tak nejak a úplne som nadávala že mi mastí vlasy a potom sa to začalo vo veľkom zlepovať, tak som zvedavá ako to bude u teba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to taky doteď nevěděla, objevila jsem to nově ve svém eshopu, protože to tam předtím neměli v nabídce - tak jsem si hned nakoupila. Přesně, taky jsem nakupovala, ale asi ne intuitivně, protože jsem se vždycky netrefila a co pak s velkým balením, které mi nesedne, že. To jsem ráda, že Tě to zaujalo a budeš vzorkovat, těším se na Tvé postřehy a preference :-)
      Ten šampon - vidíš, to si já ani nevšimla jestli mi šampon mastí, já umývám obden a vlasy mám přece jen sušší z barvení ale určitě bych to poznala, jeden mi mastil úplně strašně, vlasy jsem měla splihlé a mastné hned. Tak to je fajn, že se Ti to upravilo. Já spíš ještě čekám ten efekt, jestli mi budou méně vypadávat vlasy při mytí, ale zatím nic moc nesleduji - jinak spokojenost :-)

      Vymazat
  2. Ja tiež absolútne zbožňujem oleje, všetky, sprchové, vlasové, alebo obyčajné, ktoré používam na x spôsobov. A to s tými vzorkami! Tiež som si stále myslela, že sa dajú kúpiť len normálne veľké balenia a to samozrejme je člověk obmedzený, po prvé finančne a po druhé kapacitne. Kto by skúšal naraz 20 balení? Tak to si tiež čo najskôr objednám nejaké vzorky aj ja. A mangový šampón? Oooch, patrí medzi moje naj ovocie, tak to teda vyskúšam tiež, to ani nezaváham! Veľmi sa mi páči, že konečne sa už vyrábajú autentické vône ovocia a kvetín, bylín, nie ako pred pár rokmi, keď vôňa malín bola vôňou cukríkov Bon pari.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak Juli to jsme dvě olejové :-), já jim úplně propadla! Ty vzorky jsou taky pro mě novinka, vůbec jsem to nevěděla a teď můžu aspoň otestovat ty vůně v malém množství za pár peněz, protože jinak bych si to ve velkém nemohla dovolit...a bylo by mi moc líto, kdyby něco nesedlo. Mangový šampon se dá koupit přes eshop,ale normálně i v dm drogerii - není sice nejlevnější cca 240 Kč, ale prostě mi těch peněz není líto. Právě to mi vykládej - ty divné umělé vůně :-) to si moc dobře pamatuju a můžu Ti říct, že jsem měla i z toho manga strach, jestli to nebude ono, nebo z grepu, i když to má být přírodní - ale všecko voní jak čerstvé ovocíčko :-))

      Vymazat
  3. Na ten Saloos je radost pohledět! Ač teda vzorky moc nemusím, takové olejíčkové a voňavé bych si dala líbit :) Právě píšu nákupy za srpen a taky vidím šest nových Saloos věcí, achjo, tomu je těžké odolat, že? :)

    Mangový šampon? Tak to zní hodně hodně dobře, budu se těšit na tvoje postřehy.

    Užij si víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo Saloosoví vojáčci :-)....tyhle vzorky v lahvičkách jsou príma. Mě dost rozčilujou ty sačetky, většinou to mačkám do malé krémové dózičky. Já teda se snažím žádnou značku příliš neadorovat ale ten Saloos na to že je český - fakt mi to vyhovuje, jen nemají krémy - což je škoda, ale na druhou stranu by to taky už nemuselo sedět :-)...Prostě tomu fakt neodolám. Jsem zvědavá, co jsi nakoupila Ty! Šamponek je fakt příjemný zatím .-) Přeji Ti taky pěkný víkend!

      Vymazat
  4. Jsi cvok:) Poctivě toho tolik testovat.. já jsem líná zkoušet jenom vzorečky a často věci kupuji na slepo. Někdy to vyjde, někdy ne, s Hádkovými vůněmi mám obecně docela problém, ale zase mi vyhovuje účinky. Saloos mám moc ráda, hezké počtení! Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Veru! To víš, že jsem cvok, to je jasné :-). Jak jsem psala výše v komentu, mě moc nebaví sačetky-vzorky, patlám to do kelímků a ani mě to moc neláká zkoušet, ale tyhle roztomilé lahvičky - no nějaká úchylka to bude :-)....Já jsem se právě na těch vůních trošku vytrestala a už se bojím kupovat na slepo plné balení a takhle zkouším, co mi sedne..Jo Hadek a vůně, to je kapitola sama pro sebe, ale třeba účinky jojobové masky - jedna báseň, tam na vůni kašlu a když se mi osvědčí i jiné, tak do nich půjdu....Jsem ráda, že sis početla. Měj se hezky!

      Vymazat
  5. Na ten Saloos je radost pohledět! Ač teda vzorky moc nemusím, takové olejíčkové a voňavé bych si dala líbit :) Právě píšu nákupy za srpen a taky vidím šest nových Saloos věcí, achjo, tomu je těžké odolat, že? :)

    Mangový šampon? Tak to zní hodně hodně dobře, budu se těšit na tvoje postřehy.

    Užij si víkend :)

    OdpovědětVymazat
  6. Porádíš nějaký spolehlivý eshop, kde koupit vzorečky Saloos? děkují :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně že poradím Lucie - já nakupuju tady:
      http://www.cestaprirody.cz/index.php?categoryID=1638
      Jsem u nich hodně spokojená :-). Měj se fajn.

      Vymazat
  7. Ty jo, toho je! Miluji citrusovou vůni, zvlášť grep. Tu meduňkovou mám a moc hezky voní a přijde mi dost silná, ale je to tím, že mám většinu kosmetiky bez parfemace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to jen tak vypadá, ty vody a pidi lahvičky, to je tak na polévkovou lžíci :-)).. Tak to sdílíme lásku k citrusům, to je fajn. Grep je perfektní...Chápu, že pokud nejsi zvyklá na parfemace v kosmetice, tak Ti ta meduňka připadne dost - já už mám ten nosík trošku otupělejší z těch všech vůní :-). To ten Hadek ale pro Tebe musel byt šok....s těma vůněma.

      Vymazat
  8. Milá eM :) především musím poděkovat za zmínku o mém blogu a milá slova - opravdu mě to potěšilo :) tvůj článek se mi moc líbí :) saloos je moje stálice, mám od něj snad vše, ale je pravda, že ne vše mi také sedí... Od Hádka mám pár věciček, nedávno jsem o nich psala na blog a nějak zvlášť mě nezaujaly :( každopádně mu ale dám ještě šanci :) měj se krásně!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě není zač, když se mi něco líbí, tak to pochválím :-D. Jsem ráda, že se Ti líbí můj článek. U mě Saloos bude taky stálice to je jisté, jen ty vůně si musím vybrat dle svého nosu a srdce :-)....S Hadkem je to holt trochu složitější, ten každému nesedne, Tvůj článek jsem nestihla ještě přečíst mám skluz :-), tak zkouknu...Měj se hezky!

      Vymazat
  9. Tééda takových věcí :) a ten Saloos paráda, citrusové mi též voní a hlavně teda levandule ta je :) od Hadka, Lavery ani Lushe jsem nic nezkoušela. Ono to chce nějaký čas a určitě na ně dojde. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, je to hodně tretek, ale naštěstí mají opravdu malý obsah, takže je to tak cca na třikrát. To jsem ráda, že Ti citrusy taky voní a levandule - určitě máš na zahrádce svoji...Jasně určitě to chce čas, já s tím začala taky nedávno a už se mi to pěkně rozjíždí to zkoušení....

      Vymazat
  10. Ahoj eM, ti Saloos vojáčci nemají chybu:) Devatero kvítí si pamatuju, to byla moc pžíjemná teplá, uvolňující bylinná vůně. Masážní oleje jsme svého času používali docela často a teď v každodenním zápřahu s dětmi jsem na ně trochu pozapomněli, což je škoda. Momentálně mám edoma jen 10ml vzorky masážních olejů od ATOK. Hadkovu levandulovo-mrkvovou řadu jsem okukovala a minimálně v nějakém menším balení asi příležitostně vyzkouším. Navíc když mám doporučení od Tebe, mojí blogové vrstevnice:D
    A nakonec se samozřejmě těším na Tvoje dojmy z meruňkového šampónu a z Lushe. krásný víkend:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tuttobene, jsem ráda, že se Ti testovací vojáčci líbí. Tak to je fajn, že se Ti devatero kvítí líbilo, já ho zase nestihla vyzkoušet, jak jsem si předsevzala...Máš pravdu v tom zápřahu - kuchyň, práce, děti - nějak není čas, a přitom právě by to bylo asi potřeba dopřát si trochu uvolnění. Na ATOK jsem se taky dívala, ono fakt je lepší brát ty vzorky, protože ty vůně můžou být někdy dost ostré a já si nedovedu až tak představit, jak některé složky voní, pokud jsme je ještě neměla u nosu....Sice jsem neměla jiný levandulový olej ale holky pod Tvým komentářem Hadkovy oleje preferují před Saloosáckými tak myslím neuděláš chybu, vím, že olejíčky až tak nemusíš, ten náš poslední pokus ylang nebyl úplně ono, ale tohle mi fakt sedlo...Určitě pak své dojmy ještě popíšu. Krásný týden.

      Vymazat
  11. Jako obvykle krasne pocteni eM!
    Citrusove vune miluju stejne jako ty a urcite vyzkousej sprchovy olej Saloos Rakytnik-Orange, to je takova mnamka, ze mam chut se tim polivat, dokud neuvidim dno :o) s tim taky souvisi jedina vec, co me na nem stve a to je, ze rychle ubyva :o) a na holeni je taky vynikajici.
    Na oblicej mam rada Levanduli, Ylang me zklamal jednak vuni a taky tim, ze mi delal pupence.. asi pochopil, ze mi smrdi a pomstil se mi :o)
    Momentalne oleje na oblicej stoji chudinky v koutku a vrhaji na me vycitave pohledy, protoze od chvile, kdy se me kuze dotkla Biofaze (tisicere diky Mitsuuko!!) uz asi nechci nic jineho. Protoze Biofaze mi provedla s pleti temer zazrak, doufam, ze to vydrzi!
    Hadka se bojim, ze by mi smrdel..
    Lush manii jsem mela pred par lety, pak jsem je zatratila, zrusili mi nejoblibenejsi vec a to jim neodpustim! (byla to levandulova pena do koupele, takze jiste chapes..)
    Pekny vikend preji a kocickam podrbani na brisku :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Enko, jsem moc ráda, že se Ti čtení líbilo. Tak Ty jsi další citrusová fanynka - to je skvělé! Určitě vyzkouším i Rakytník-Orange, když doporučuješ, máš pravdu, člověk ani pak nemusí mít ten olej na holení a může použít ten sprchový. A to mi taky dost vadí, že rychle ubývá :/....S těmi obličejovými oleji souhlasím - levandule vede, mě sice ylang pupence nedělal, používala jsem ho ve svém ultrasušenkovém období, ale ta vůně fakt ne...Tak Ty jsi taky už nakažená Biofází, to je skvělé, že Ti tak pomohla, já si ještě koupím další séra, i když momentálně celou tu terapii nepotřebuju, pleť se umoudřila a spíš zase "vysychá", ale ta Calendula je perfektní, co jsem ji měla, takže musím dokoupit..S tím Hadkem je to opravdu ošidné....a s Lushem, no uvidíme, to bych taky byla naštvaná, kdyby mi zrušili mého oblíbence...Pěkný týden a díky za přání!!!

      Vymazat
  12. Teda eMči, zase úžasný vyčerpávajúci článok! Musím sa ale priznať, že Saloos až tak rada nemám, ich oleje mi pripadajú oveľa nekvalitnejšie ako u iných značiek, akoby pančované, a navyše sa tvária ako veľká príroda, a pritom napr. hydrofiláky obsahujú PEGy. Oveľa kvalitnejšie oleje (poznáš to na hustote, konzistencii) má napr. Nobilis, či už spoímaný Hadek. Inak rovnako ako ty som olejčekovať začínala pred asi 3-4 rokmi so Saloosom, postupne som sa prekusávala ďalej. Na vyskúšanie vôní a toho čo ti sedí sú vzorky určite fajn. Tiež milujem vôňu levandule, tú môžem kedykoľvek a samozrejme bergamet detto! Prajem krásny víkend, asi tiež budem ej ef kej :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Margitko, jsem ráda, že se Ti čtení líbilo. Samozřejmě mě Tvůj názor i opačný velice zajímá. Všimla jsem si, že používáš olejíčky jiných značek, takže je mi jasné, že máš větší možnost srovnání než já, zvlášť když jsi začínala se Saloosem o tolik dříve. S tou konzistencí s Tebou ale musím souhlasit. Já se stejně všemu snažím příjít na kloub a už teď jsem si začala zkoušet míchat a používat čisté oleje a je to pravda, ta konzistence je u čistých olejů hodně jiná - prostě hustá a olejovitá :-). Od Nobilis mám jen tu biofázi, která je fajn. Takže určitě budu zkoušet dál...Tak to jsme dvě levandulové a bergamotové :-) Krásný týden Ti přeji!!!

      Vymazat
  13. Naprostý souhlas s Margaretkou, já ten Saloos nemusím, a to přesně z těch uvedených důvodů. Osobně mám teda výhrady i k Nobilisím olejům - myslím těm hydrofilním. Hydrofilní olej se má smíchat s vodou a vytvořit mléko, což třeba ten odličovací od Nobilisu neumí, a zůstává mi po něm úplně mastný obličej. Tady Hadek nemá konkurenci.
    Stejně tak, co se týká masážních přípravků, je Hadek jednička.
    Jo a k té typické Hadkovské vůni - má s tím problém víc lidí, a společně jsme přišli na to, že je to asi tím, že Hadek všechny ty kelímky a spol. desifikuje Thymiconem, který tam pak zanechá takový ostrý "ocas"...
    Ten tónovák cizokrajné značky je mi nějaký povědomý... Kdepak ona ho ta Romanka asi vzala? :-P Takže - rádo se stalo, eM! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucie, jsem ráda, že jsi okomentovala. Přiznám se, byla jsem zvědavá co řekneš, když tady píšu o Hadkovi a konkurenci :-)..Já teď zkouším hydrofilák od Hadka, běžně používám od Saloosu, akorát mám od Hadka neutral a čekala bych "žádnou" vůni a mám pocit, že tam nějak divně voní meduňka a to jsem ji vychvalovala :-), tak nevím, jinak složení bych si musela nastudovat jestli Hadek nemá PEGy, jak píše Margitka, ale jinak mi přišly účinky velmi podobné, protože Rimmelku řasenku neodlíčil ani jeden :-)..No právě ten vostrý ocas, co je ve všech krémech stejný - kdyby s tím šlo něco udělat, ale asi ne, co....
      Tak ten tónovák je nakonec od Tebe? tak to děkuji i Tobě !-)) a kdepak si prosím Tě tuto značku nakupovala? Měj se fajn!!

      Vymazat
    2. Od Hadka to chce přímo hydrofilák "na odstranění make-upu". Ten prý zvládne i voděodolnou řasenku, ale sama nevím, neb voděodolnou nepoužívám. Jinak Hadek konzervuje lecitinem a éterickýma olejema, výjimečně snad nějakými velmi jemnými konzervanty, tam se rozhodně ničeho zlého bát nemusíš. Myslím, že jeho kosmetika je co do složení mezi špičkou na trhu.
      Nene, tónovák je od Romanky, jen se k Tobě asi dostal z Prahy objížďkou přes Bristol... :D A dostala jsem ho v Biooo.cz tuším, k nějakému nákupu. ;)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate