čtvrtek 5. září 2013

Čím se momentálně líčím: aneb Color Tattoo versus Collection 2000


Ahoj všichni,

určitě to znáte taky, když Vás něco bolí máte chuť někam zalézt a nic nedělat, ale nakonec zjistíte, že stejně je nejlepší lék odreagovat se a "něco" dělat.
Já jsem moc vděčná za Vaši podporu a musím říct, že mi moc pomohla. Ačkoliv  stále v pozadí mého vědomí je smutek přítomen, snažím se soustředit na jiné věci.
A tak Vám chci zase napsat.
Vím, že tady už dlouho nebyla dekorativka. Bylo to proto, že přes léto jsem se tak soustředila na léčbu pleti a hledání optimálních pečujících přípravků, že jsem dekorativku téměř upozadila. Ale nadchází nové období a slibuji, že bude na dekorativku bohatší :-).
Začala jsem nejdříve psát pro Vás jiný článek a nakonec jsem si uvědomila, že píšu recenzi na stíny :-) a tak jsem si řekla, že si toto zaslouží článek samostatný, aby to nezaniklo v "haldě" informací.....



Dnes přicházím s takovým porovnáním. O Color Tattoo jsem už TADY psala a s většinou z Vás jsem se shodla, že to zas nějaký velký výkřik slávy není. Od té doby jsem se s nimi více sžila a našla nějaké vychytávky, jak je přece jen použít.
Pokud chcete, aby Vám tyhle krémové stíny od Maybelline vydržely celý den, tak je třeba je zafixovat podobným odstínem pudrových stínů (či vylepšit jinými pudrovými odstíny) a samozřejmě pod tattoo dát primer (alias bázi pod oční stíny). Ale i tak  to bylo na mě dost "patlání" příliš mnoha vrstev a v létě se mi to fakt nechtělo.

Ale co to? Přestavte si, že jsem na začátku prázdnin dostala  jako pozornost v giveaway u Romanky jinak řečené snowglobe stíny Collection 2000.


Hodně jsem totiž slavné color tattoo probíraly a Romanka v UK našla jejich alternativu (tuším, že i levnější?), ale hlavně lepší alternativu.
Jsou to stíny něco mezi krémovými a tekutými. 
Hrozně mě baví ta rychlá aplikace s přiloženým aplikátorem (jsem prostě momentálně líná vytahovat všecky ty blendící a angle štetečky, přiznávám..).
Momentálně je používám každý den a color tattoo bohužel osiřele leží na poličce a zdá se, že už je asi nic nevzkřísí...


 S Primerem totiž tyto stíny vydrží oproti tattoo celý den, nikam mi nemizí (jen občas trošku vlezou do vrásek, ale žádná trága - v tomhle věku normál...), drží jak přibité.....



a ten odstín je prostě božský.....
Rock and Rose....ách...


Dovolila jsem si tedy udělat takovou mini srovnávačku.




U Collection 2000 stačilo máznou jednou, ale u color tattoo, abych docílila stejné hustoty jsem musela na ruku natřít štětečkem 3x.....

Odstíny jsou to oba velmi pěkné, povedené a přirozené, i když je pravda, že od určitého věku, by asi člověk neměl příliš používat "šajnící" odstíny, ale na druhou stranu pokud to není čistá perleť či diskotéková barva, dokáží takové stíny i hezky rozjasnit....


Zatímco Collection 2000 zaschnou a nehne s nimi nic, tak color tattoo se v klidu rozmaže do ztracena....

Takže závěr z toho plyne takový, že krémové stíny Collection 2000 jsou mnohem lepší než všude opěvované Color Tattoo od Maybelline. Ale mají i nevýhody - a to dostupnost v Čechách, která je nulová. Nevím, jestli nějaké eshopy tuto značku nabízejí, ale i když jsem se nepídila, tak si myslím, že to budou především zahraniční eshopy.
Na cenu bych se musela optat Romanky, ale i kdyby stály stejně jako Color Tattoo, tak cca 159 Kč za Maybelliňácké stíny mi prostě připadá přemrštěné....vzhledem k výdrži atd. Samozřejmě dle mého, určitě se mezi Vámi najdou takové, co na tattoo nedají dopustit :-)
Každopádně pokud třeba někde na cestách na tyto stíny narazíte aspoň budete vědět, že nejsou špatné :-).

A co Vy a krémové stíny? Používáte, máte nějaké "fajnové"?

Pěkný den Vám přeje
eM



23 komentářů:

  1. No to je super, Marcelka! Takže ďalší dôkaz môjho kréda, že aj za málo peňazí sa dá docieliť veľa muziky, občas tie lacnejšie produkty nás šokujú svojimi schopnosťami! Presne kvôli tomu tak rada porovnávam na mojom blogu lacné a drahšie :-) Iste tie tiene prídu po čase aj k nám, uvidíme rozsah odtieňov. Táto značka bola kedysi dávno pradávno na začiatku strednej školy moja prvá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Julinko to mám radost, že se Tě to bavilo - přesně tak to je, i já se pořád snažím najít kvalitní výrobky, které mají poměr užitek/cena v rovnováze, protože určitě neplatí, že co je drahé musí být nutně nejlepší a co je třeba levnější příp. nějaké méně známé značky (která nerve miliony do marketingu a tím pádem může mít levnější výrobky) nemusí mít vůbec špatné výrobky - jen to samotné hledání někdy stojí dost peněz :-) - ale když najdu, tak mám fakt radost :-D....Tak vidíš, já si tuhle značku vůbec nepamatuju, že by u nás někdy byla.....ale taky doufám, že k nám dorazí...

      Vymazat
    2. Bola veru aj u nas, v malych zastrcenych drogeriach a preto sme ju mali radi, lebo bola lacna, ked sme mali 14- 15 rokov, bolo to presne pre nase vreckove a rozpocet :-) A pokial sa pamatam, nebola najhorsia, takze asi jej to ostalo- kvalita za rozumnu cenu.

      Vymazat
  2. Ahoj eM, já jsem nějak ke krémovým stínům cestu nenašla. Přitom báze od artdeca má obdobnou konzistencii a tu jsem si ochotná patlat. Je fakt, že jakmile se usadí už se nehne a pudrové stíny pak pěkně drží. Nevylučuju, že si nějaké krémové stíny oblíbím, ale cíleně v těhle vodách nepátrám.
    Na těch nehtíkách nahoře máš moc pěknou barevnou kombinaci:) Bude "Lakovací"?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tuttobene, je fakt, že bez báze prostě taky být nemůžu i když je to patlání. Já určitě taky už sama v těchto vodách lovit nebudu, tyto mě hodně potěšily, ale fakt je, že preferuji spíše pudrové...Teda Ty jsi všímavá :-) takový kousíček nehtu a Ty to hned zaregistruješ - tak to mě moc těší Tvůj zájem! Samozřejmě lakovací článek už je v procesu, uvidím, kdy se dostane na řadu, ale určitě bude. Měj se krásně a díky.

      Vymazat
  3. Jé jé! To jsem moc ráda, že se Ti líbí! Jenže! Koukala jsem dneska do stojanu a oni už je nemají! :(( Každopádně jsem se ale kupovala za - teď už to snad můžu prozradit - £2,50 což je proti Color Tattoo pakatel. Mám je taky, v tom samém odstínu a jsem s nimi spokojená. Bez báze jsou v pohodě, mně se víčka tolik nemastí (a bázi beztak nemám :D)
    Přijde mi, že s celým tím používáním báze, pak CT, potom zapudrovat - to přeci naprosto zničí celý ten koncept toho stínu, ne? Výdrž, lesk, jednoduchost... to by se mi teda fakt nechtělo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líbí moc Romanko! Škoda, že už je nemaj, je vidět, že šly na dračku. Teda ta cena je boží! To fakt ty předražené Maybellinky na ně nemají....To víš, já už ve svém věku bez báze nefunguju :-)....To máš teda pravdu, že koncept je v čudu, jedině mé spořivé já, kterému bylo líto, že ty stíny tam tak leží to připustilo..., jsem se fakt snažila - ale pravda je, že teda co mám tyhle, tak do toho znova už nejdu a tattoo už zůstanou osiřelé....

      Vymazat
  4. Já se do stínů nepouštím vůbec, vystačím si s linkou - ale spíše to bude tím, že jsem se ještě nenaučila stínovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Ti závidím :-). To já mám zas problém někdy s linkami, tedy nejlépe je právě dokážu vytvořit tmavým stínem a šikmým štětečkem, jinak je to bída, takže já jsem se zas pro změnu ještě nenaučila linkovat......:-)

      Vymazat
  5. Tééda, tak ta barva to je přesně můj šálek kávy na takové ty dny, když se mi nechce nic vymýšlet. A krémové bych celkem brala. Škoda, že jsou u nás nedostupné. :( A těším se na lakovací článek, protože zítra se po tvém vzoru chystám hodit na nehty Mojito. No jo, prostě se nehodlám smířit s tím, že léto skončilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se Ti líbí, přesně tak, rychlé ale hezké líčení bez nějakých složitých kreací :-). Pořád doufám, že když k nám časem došlo tolik značek, že třeba tyhle levnější,ale kvalitnější k nám taky dorazí.....Teda ale to Ti opravdu chválím Evelínko - to je správný přístup bojovat proti konci léta barvami mojita :-)
      Já jsem na tom stejně a pro mě je prostě jen babí léto....Tak ať Tě mojito baví!!! Že by byl lakovací i u Tebe?

      Vymazat
  6. Tato barva je moc krásná. Líbí se mi, že hezky vydrží, lépe než color tattoo. Za pár let je můžeš použít na střed horního víčka na již aplikované matné práškové stíny. Myslím, že to nebude zvýrazňovat vrásky, ale tvůj svůdný pohled :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se Ti líbí odstín a hlavně opravdu drží i na takových letitých víčkách jako jsou moje :_D....Díky moc za tip na líčení určitě jednou vyzkouším, protože mít svůdný pohled člověk chce mít stále :-)

      Vymazat
    2. Letitá víčka :-D Co budem říkat v 60ti?!

      Jinak stíny vypadají dobře, odstín je moc hezký. CT jsem zatím nezkoušela a ani mě to nijak zvlášť neláká...

      Vymazat
    3. :-D No v šedesáti už raději nebudu svoje víčka publikovat na veřejnosti :-DD...Ani se Ti nedivím, že Tě CT nelákají, já občas nějakou "masovku" vyzkouším, abych zjistila, proč je kolem toho takový humbuk a málokdy se mi stane, že by to byl nějaký extra zázrak, ty zázraky jsou většinou neznámé nebo málo propagované :-/

      Vymazat
  7. Vypadá krásně. Je tedy pravda, že mě zrovna CT nijak zvlášť nezlobí a docela i drží, aniž bych s nimi musela dělat psí kusy. Ale něco lepšího je vždycky... no, lepší. :) Škoda, že je to dost nedostupné... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi ta šťastnější :-), to je fajn, že Ti CT drží....Snad jednou u nás budou i ty levnější Collection, já bych je třeba určitě ocenila více než Essence...

      Vymazat
  8. Tak ty druhé se mi zaručeně líbí víc, já nevím, ale color tattoo nějak nemůžu přijít na chut - hlavně těm jejich odstínům, mně se prostě ani hjedne nelíbí natolik, abych si ho koupila a mohla už konečně vyzkoušet "ty slavné" color tattoo! =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jinak, já jsem poslední dobou tak líná na sebe patlat cokoli štětcem, že vezmu za vděk vždycky rozjasňovačem, kterým si po tvářích přejedu i po očích a je to =)

      Vymazat
    2. Myslím, že se slavnými color tattoo nemusíš ztrácet ani čas :-)...Rozjasňovač jsem používala půlku léta, vůbec se mi taky nechtělo líčit a i teď po něm sáhnu kolikrát místo stínů - ať jsem jakože upravená..... ovšem mě se Tvoje líčení móc líbí :=))

      Vymazat
    3. hihi, to je právě ten rozjasňovač ;) a děkuji =) no fajn, stejně mají divné barvy. Mně je prostě každá barva něčím protivná. Rádoby tělovka je moc růžová, modrá je moc zářivě modrá - žádný stín není jakoby pro denní nošení v zimní sezoně =/

      Vymazat
    4. Vůbec nemáš zač :-). Mě nejvíc zaujala jen ta pink gold, ale tím že jsem bledule, to ke mě jde, ale jinak máš naprostou pravdu, že ty barvy jsou nepoužitelné vesměs pro denní nošení - jakoby to udělali jen pro modelky na mola - nebo na noční tahy :-D no a cena přemrštěná - hodně peněz holt padlo na marketing :-)

      Vymazat
    5. no, na tu jsem se jako na jedinou možnou zaměřila. Ale přijde mi spíš pink než gold =) Teď jsem právě odvařená z Chubby stínů od Clinique - v té nejsvětlejší barvě beige - to by mohla být právě ten druh tělovky, kterou už leta hledám =D

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate