pátek 20. září 2013

otestováno eM: 3+1 Alverde aneb přírodniny z drogešky

Zdravím Vás milí čtenáři,

mám poslední dobou pocit, že mi nějak nezbývá kapacita pro "seriózní" kosmetické recenze - spousta inspirace, spousta testování, spousta tagů - a nějak málo času. Nechci se tady bohapustě vymlouvat na to, že nemám čas blogovat, je to klišoidní - a to byste si řekli: a proč jako ten blog teda má?.....
Ale vysvětlete mi, jak je možné, že jako velká holka, potažmo máma už docela velkých holek mám pocit, že se začátkem školního roku mám nejvíce domácích úkolů já? Je chyba v Matrixu nebo v mém diáři? 
No hlubokomyslné úvahy o přeorientování se na podzimní čas - tedy školní čas či podovolenkový - jak chcete, pro tentokrát opustím a je na čase sepsat svoje otestované věci. 
Cítím zde svůj dluh vůči Vám, koho zajímá především kosmetika - takže hurá na to.
Zajímá Vás ještě Alverde? Nebo už fičíte na úplně jiných bio značkách? Já teda, pokud mi to možnosti dovolí, chci zde přinášet postřehy jak o přírodní kosmetice, která není moc dostupná, ale je inspirativní, tak i o kosmetice, která dostupná je - nejen cenově. A myslím si, že stále většina žen a dívek do drogerií chodí často....
Co vlastně eM z kosmetiky nakupuje v drogerii? Ačkoliv mám pocit, že skoro nic, moje měsíční účty vykazují něco jiného...Tak to v rychlosti shrnu, především odličovací tampony, odlakovače, laky na nehty, barvu na vlasy a nejvíc si tam chodím kupovat věci od Alverde a postupně zkouším co mi sedne a srovnávám, jak si stojí s jinými přírodninami - účinky, cenou i dostupností....




Takže tady mám dnes 3+1 různé výrobky značky Alverde, které jsem "spáchala" na vlastní kůži...

1) Pleťové tonikum Alverde pro nečistou pleť



Výraz nečistá pleť mě teda dost irituje - to je jako by se někdo týden nemyl, proč není uvedeno aknózní či mastná pleť fakt nevím - ale nebudu slovíčkařit (i když to já ráda !-D)
Tuhle pleťovku jsem si koupila ze zoufalství, protože moje pleť mi, nejspíš v rámci letní detoxikace (aspoň tak si to chci vysvětlovat:), dělala strašné psí kousky - v mém věku až nemístné..No drogerka je nejblíž a když stejně nevíte, čím si pomoct, tak koupíte na blind - to dá rozum.



Tahle voda je zajímavá tím, že se musí protřepat, protože obsahuje hnědý spraš, a krom dezinfekce dělá na pleti takový zvláštní film....Chvíli jsem to takhle praktikovala, ale pak jsem si řekla, že žádný spraš nepotřebuju, především čistící vodu. Takže finta je v tom, nechat spraš usazený na dně - netřepat, nemíchat (ano pane Bonde :-)...

Voda je to pěkně vostrá, když jsem s ní potírala větší plošky především svoji zlobivou T-zónu mezi obočím, štipkaly mě chvíličku oči jen z toho odéru, ačkoliv vůně samotná je velmi příjemná, žádné byliny spíš kytičky...
Ale efekt se mi zalíbil, dobře dezinfikuje a čistí právě takové ty rozhnípané potvory, kdy člověk neudrží prstíky pod kontrolou....takže potřu pleťovou vodou a většinou se místečko hezky přes noc zacelí a samozřejmě i vysuší. Proto nedoporučuji, ať máte pleť sebevíce "nečistou" či mastnou používat plošně. Je to docela agresorka...Já ji používám jen lokálně na jednotlivé problematické breberky, póry se strachy stáhnou, já jsem spokojená a může nastat další péče......:-)




2) Sérum Alverde pro nečistou pleť



Ano, myslela jsem si, že další péčí bude todle sérum, já totiž nemám ráda roll-ony, teda když nic jiného nebylo, tak jsem je používala, ale teď už nechci a raději volím koncentráty ve formě sér. 
Tahle věcička taky obsahuje spraš...a je to tónovaný krémík, 



po aplikaci trošku štipká, takže mám pocit, že "něco dělá", ale ten konečný efekt mě nijak neohromil. Vlastně i když ho mám už asi dva měsíce dodnes mám z něj smíšené pocity a možnost využití pro něj minimální. Na zanícené nebo rozhnípané breberíny to u mě nefunguje, akorát pod ním breberína mokvá a hnisá vesele dále....to když použiju jen výše uvedenou vodu, tak ten efekt je stokrát lepší...



No a zase na co to chcete použít, když breberínky zrovna žádné nemáte? Zjistila jsem, že to funguje dobře jako podklad pod korektor, malinko natónuje jako předvoj a zmatní a nedělá to ani žádné velké mapy, když se dá korektor, ale fakt mi příjde, že výsledek je nula...Možná přece jen nejsem ta správná cílová skupina..


Prostě mi tam leží a nakonec jsem si pomohla jinak.....na hojení leda Calendulu Biofáze (o které jsem psala ZDE)


3) Krém anti-age s Góji



Vitamínový krémík s Góji je další výrobek z této řady, který jsem vyzkoušela. O sérech jste mohli číst ZDE a mě se nejvíce osvědčilo oční sérum, na které jsem měla i spoustu jiných pozitivních ohlasů, takže myslím, že z téhle řady jasně vyhrává a vyčnívá...A co tento krémík?
Koupila jsem si ho na konci srpna, kdy už se začalo lehce ochlazovat a moje pleť na to začala reagovat vysoušením - nedostatkem hydratace....Používala jsem olejíčky, ale ty šupinkovaly a hydratace slabá....
Tak jsem si řekla, že musím zkusit zase nějaký krém a podpořit tak životně důležitou hydrataci pleti (v jakémkoliv věku)...přestože moje pleť krémy v létě odmítala velmi sveřepě  a odměňovala se mi za jejich použití škaredými bouličkami atd...
Váhala jsem, jestli si vzít fluid nebo krém, a když to tak zpětně hodnotím, asi jsem raději měla sáhnout po tom fluidu.
Nevím, co se to děje, jestli je to věkem nebo čím, ale moje pleť má dost protichůdné požadavky - v létě se mastí a nechce krém, oleje snese, ale má málo hydratace - a když ji koupím tento krém, tak se ze začátku tetelí a je velmi dobře hydratovaná po celý den, ale asi po 10 dnech začínám pozorovat neblahý jev a to ucpávání pórů, takže moje pleť zase odmítá krém, hernajs.
No, pravda krémík je to celkem hutnější, no prostě krém.



Jinak abych Vás upozornila na jeden zásadní fakt, pokud čekáte, že bude tak slaďoučce a nádherně vonět jako to oční sérum, tak pozor - nevoní takto vůbec. Voní bylinně, docela mi to připomíná takovou tu klasickou vůni přírodních krémů, např. od Logony...A to je zklamání, kvůli té vůni jsem po tom krémiku sáhla - teda mimo jiné....
Takže na pleť ho momentálně nepoužívám, ale používám ho na krk a dekolt, vrásky po něm sice neutekly, ale hydratační schopnosti podpořené kyselinou hyaluronovou a squalenem jsou nepopíratelné, krásně hydratuje celý den...(řekla bych, že pro pravé sušenky by to mohlo být to pravé :-).
Jenom když si takhle ráno natřu větší plochu, tak po příchodu do práce vždycky čuchám a poprvé jsem fakt nevěděla, co to jako cítím - dyť ani svou voňavku necítím - až mě trklo, že to je ten bylinkový krém - hm ta vůně se teda drží dlouho  - myslím, že tady by se oplatilo si testnout na ručku, jestli Vám vůně nebude vadit, ale to holt v drogešce nejde....
Každopádně pokud máte pleť tolerantní ke krémům, hledáte něco, co velmi dobře hydratuje za pár peněz a nevadí Vám výrazná bylinná vůně, tak tento krém určitě není k zahození.
Ono je totiž vždycky třeba hledat. Není nutné kupovat předražené krémy nebo séra, když ten účinek dobře splní i takovýto krém z drogešky, cenově příjemný. Složení je myslím velmi přijatelné. 



squalen mezi prvními pěti položkami, v přední línii kyselina hyaluronová, kakaové máslo je tady taky, lecitin a koenzym Q10 jinak zvaný ubiquinone, bambucké máslo, ceramidy, kyselina mléčná, vitamín E, vitamín A...atd...

Často se mi totiž zdá, že spousta krémů vykřikuje jak obsahují kyselinu hyaluronovou a vitamín E a nechají si to taky pěkně zaplatit, přitom tenhle krém je nacpaný fajn složkama a nic nekřičí  - jen pro mě je příliš hutný, ale dám mu pak ještě šanci v zimě a mrazech....:-)


+1) Olej Alverde na celufujtytídu



Tak poslední přípravek značky Alverde je pro péči o tělo.
Tip na něj jsem našla u Margaretky v jejím skvělém článku o celufujtytídě  ZDE a protože jsem pořád váhala a nutně už v létě nějaký přípravek chtěla, šla jsem do něho.

Je to olej s rozmarýnem a citronem a taky tak voní  - intenzivně a pro mě krásně. Fakt. Je to konzistencí pořádný olej, žádná naředěná vodička. Nejlépe se aplikuje na vlhkou pleť, jako všechny oleje. Kůže je trošku mastnější, takže je třeba chvíli posečkat až se olej dokonale vsákne a neobléct si okamžitě třeba bílé těsné džíny či něco jiného...:-)
Jak jsem v "užívání" těhle preparátů neorganizovaně nepravidelná, tak tenhle olejík jsem poctivě natírala ráno (a to je už pro mě výkon) i večer. Odměnou mi byla za pár dní hlaďoučká kůže, a to prosím bez použití tělového peelingu, který třeba na rozdíl od Margaretky moc nepoužívám, ale už se na něho taky chystám :-)
Samozřejmě efekt tohoto oleje na celufuj není zázračný. A měly bychom si nalít čistého "oleje" - takový výrobek ani neexistuje - a proto je tahle celu-nemoc taková fujtytída a má z ní obavy každá žena.
Ona totiž nepostihuje jen plnoštíhlé či obézní ženy, jak se někteří mylně domnívají, ale i štíhlé holky. Důkazem toho je tzv. celulitida modelek..
Jako nechci působit, že se chlubím, ale mám to štěstí (kterému jdu teda vstříc i životním stylem) že patřím mezi štíhlé dámy i přes svůj střední věk a dvě děti..ale není to tak, že by se mi tahle potvora úplně vyhýbala, spíš se ji snažím držet pod kontrolou ve fázi 1., což znamená, že není viditelná na první pohled, ale při stisku nebo při nějakém intenzivním pohybu už vystrkuje svoje celufuj růžky.
No nejsem naivní, vím že tento olejíček to nespasí, je třeba cvičit (ideál jsou dřepy s výpadem např.),


Zdroj: fitmagazin.sk  (v pohodě i bez činek :-)

 taky hezky zdravě papat, hodně pít, pomáhá taky střídavá sprcha - teplá a studená (tu já osobně nesnáším), mám raději drsnou masáž žínkou :), či wellness procedury. 
Jde o to pěkně ty líné partie (zvlášť když někdo 8 hodin hačá u PC...:) pořádně prokrvit, ať tam ta lymfa může hezky proudit a nemusí se prodírat tukovými buňkami.....
Hodně se mi taky osvědčilo mazat právě po té intenzivní masáži žínkou nebo po pohybové aktivitě: třeba - jízda na kole - sprcha - olej...( v zimě, budu tahat tento olej do wellnessu a patlat po sauně a vířivce....:) 
A když člověk dokáže být důsledný a pravidelně rituály proti-celufujtytídě provádět, tělo se odmění tím, že se pak za svoje stehna nemusíte na koupališti stydět...Což já teda beru :-). 
Koukla jsem svému oleji na dno a půjdu si pro další botelku, protože 100 ml za 129 Kč u mě nemá konkurenci. Krémům a la Dermacol atd nevěřím (zkoušela jsem, zkoušela...) a chtěla jsem původně Saloosácký celulinie olej, ale je jednou tolik dražší a otázka je, jestli by mi přispěl za tu cenu nějakým bonusovým efektem...To si spíše koupím jejich celulinie sprchový olej, ať těch olejů nemám málo :-D

Složení je prostě samý olej :-) + vitamín E a A a v poslední řadě alkohol, to je tolerovatelné - něčím se to zakonzervovat musí, olejíčky totiž rády žluknou...:)

Nakonec ještě doplňující info o botelce - má velmi příjemný dávkovač, takže nejste celé upatlané od oleje a nadávkuje Vám jen trošku a přímo už třeba na stehna....

Tak doufám, že ačkoliv je článek obsáhlý, tak tím, že obsahuje různorodé přípravky, jste si pro sebe třeba vybraly to, co Vás zajímá....

Používáte některý z uvedených přípravků? 
Co Vás zaujalo a máte chuť vyzkoušet?
Jak jste na tom s Alverde?

25 komentářů:

  1. Alverde mě pořád zajímá... :) (Hlavně proto, že když člověk sežene nějakou levnou fajn věc přímo v drogérii, je to vždycky super...:))
    Nejvíc mě zaujal olej na celufuj. Hlavně proto, že doufám, že nečistou pletí netrpím a vrásky zatím taky neřeším... Zatímco poslední problém bohužel ano... Je fakt, že se s tím stejně nedá nic moc dělat, zvlášť mazáním ne, ale může to trochu pomoct... Všechny krémy, séra, atd. mě docela zklamaly. Nejlepší bylo jen tělové máslo z Enya řasy od Dermacolu, protože hodně hydratovalo, a jak známo, hydratovaná kůže zkrátka vypadá lépe. Olejíček Antistri je taky super věc... Chtěla jsem si ho koupit znovu, ale teď asi vyzkouším Alverde. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ráda An :-).... Já to vidím taky tak, když bude v drogešce něco kvalitního, tak je to vždycky přece jednoduší dojít si tam..než objednávat z eshopů, řešit poštovné, čekat atd...
    Máš pravdu, že co se týče mazání, to celufuj nevytrhne, ale zase ta kůže je fakt hydratovaná hezčí, i napnutější, prostě vypadá lépe, po olejích je hlavně hlaďoučká. A zkoušela jsi třeba tu saunu a vířivku?, tam by to mělo mít pozitivní efekt..ale zas cenově je to náročnější a chce to nějakou tu pravidelnost...

    OdpovědětVymazat
  3. Alverde tonikum používám, a pěkně protřepané, protože to bahýnko vevnitř mi právě přijde, že mi dělá dobře. Žádný film jsem nezaznamenala... Ty jo?
    No ale sahám po něm jen v momentech, kdy moje pleť začíná bláznit, pak ho použiju klidně i plošně (jen pod oči samozřejmě ne), a většinou se tlamka docela rychle zase ukázní. Pomohlo mi v období na jaře, kdy se mi strašlivě nechutně ucpávaly póry a všechno to lezlo ven a bolelo jak čert. A od té doby po něm sáhnu jen občas, ale v koupelně má své stálé a čestné místo.
    Jo ale vůbec mi teda nevoní... Takovej nasládlej smrádek, to nemusím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten film je takový slabý a spíš, když jsem teda protřepala hodně, jakoby "pudrový finiš" :-DD.
      Přesně, sahám po něm taky jen v období zvýšeného výskytu breberek :-), taky vím, že určitě si ho koupím zase, až dojde...S tou vůní - mě spíš překvapilo, že voní takhle, protože všecky takové přípravky mají tendenci vonět po mátě a takových těch bylinách typu šalvěj a tea tree a kdesi cosi, a jak píšeš, tohle je spíš sladké :-), ale tu vůni už ani nevnímám a neřeším...efekt to převyšuje :)..

      Vymazat
  4. ahoj, jak píšeš, že krém v drogerce otestovat nejde-tak jde! čuměla jsem jak puk, Alverde má opravdu testery ke krémům, viděla jsem je někdy minulý týden. Nevím, jestli ke všemu, ale ke krémům, co se prodávají v krabičce určitě byly.
    Jinak tonikum mi taky nevyhovuje, zůstává mi na obličeji ta spraš nebo co to je. A navíc je každé použití jak kdybych si dala panáka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Martinko, čučím jako puk taky, protože v naší drogerce nic takové není - ale to mě ani neudivuje.....to je super, že ty testery dělají, nechápu, proč mi to nemělo v drogerce být u péče, když je to u dekorativky, ale asi to moc firmám zatím nedochází....S tím panákem jsi mě pobavila .-), bude na tom něco pravdy...zkus to tedy nemíchat a netřepat...mě ten spraš taky po čase obtěžoval....

      Vymazat
  5. Jooo, Alverde mam rada. Nejradsi mam jejich sampony a vlasovy olej, taky jejich samoopalovak je fajn, na plet mam Aqua fluid, neni spatny, ale Biofaze je Biofaze :o) Nejnovejsi kousek v me koupelne je penove tuzidlo. No, uprimne... moc netuzi :o)
    Tonikum me zaujalo, asi si ho na vysouseni breberek koupim.
    Ten olej na celulitidu chci uz dlouho, ale v nasem DM je porad vyzrany :o) No, ale zase takova skoda to neni, protoze ja trpim utkvelou predstavou, ze cokoliv na celulitidu staci koupit, 3x se tim namazat a pak jen chodit kolem te veci ulozene v ragalku v koupelne.. :o) Pochopitelne, cim drazsi ta vec je, tim lepe to funguje!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, teď jsem psala o koment níže, že s vlasovkou nemám žádné zkušenosti, říkáš vlasový olej? oni mají i nějaké máslo, ne? budu to muset hlouběji prozkoumat...A to mi řekni, že ten celufuj olej u Vás není, to i v tom našem maloměstě ho mají :-)) - ale strašně se mi líbí Tvoje metoda "léčby" chození kolem regálku - asi to vyzkouším :-DD

      Vymazat
    2. Taky pripoustim variantu, ze ten celu-olej maji a ja ho jen v regale nevidim, jednak chodim nakupovat bez bryli a druhak je spousta tech veci tesne nad zemi, ja se snazim pridrepnout jako dama (nebudu vystrkovat zadek, zejo), pritom me pichne v koleni, kabelka mi slitne z ramene, prekazi mi kosik.. a obhlidka sortimentu neni dukladna :o)
      Ten vlasovy olej je fajn, davam ho pidimnozstvi jen na konecky, pisou na nem "mandel und argan" a jak ho ted zkoumam, je i na "trockene kopfhaut".. i moje nemcina staci na to, abych pochopila, jak s nim pohnout (protoze fakt neubyva). Zkusim ho jako zabal pred mytim misto kokosaku! Diky eM! Znova se ukazala uzitecnost tlachani o kosmetice a nemaji ti chlapi pravdu! :o)))

      Vymazat
    3. Enko to jsi mě zase tak pobavila :-) Při tom nákupu to já úplně vidím sebe, akorát že já zatím na nákup brýle nepotřebuju :-),ale s tím dřepnutím, kabelkou a košíkem to je prostě přesné!. A řeknu Ti, že kdybych ten olej neviděla u Margaretky, tak já zas ty regály se přiznám tak detailně nestuduju (právě to přidřepnutí..), tak bych ho sama objevila až po nějaké době, jestli vůbec...
      Kokosák třeba já nepoužívám protože jsem od kámošky slyšela, že prý stahuje barvu a to já nemůžu potřebovat, takže spíše bych se přikláněla k nějakému tomu olejíčku nebo třeba tomu máslu...a mandel a argan - to zní dobře :-))
      Tak až někdy vyrazíme spolu do drogešek,tak uvidíme, co tam vlastně mají a můžeme kosmeticky potlachat:-)
      Se mi v říjnu něco rýsuje, tak Ti dám vědět, kdybys měla čas i náladu...Pěkný víkend!

      Vymazat
    4. Mila eM, naladu budu mit urcite (nakupy a jeste k tomu s Tebou, nadhera!) a cas si udelam, to si pis! Urcite se ozvi :o)
      Co se kokosaku tyce, ze stahuje barvu, to slysim poprve, ale to mi neva, pac ja se snazim svou sedomysi barvu vymytit zesvetlovanim, kez by kokosak dokazal odbarvovat :o)
      Hezkou nedeli preji!

      Vymazat
    5. Tak super, určitě Ti dám vědět dopředu :-)
      Tak v tom případě je pro Tebe kokosák fajn, já odbarvovala jednu dobu, ale už na to nemám síly, tak jsem se zase vrátila ke své tmavé barvě a šedomyší vlásky "potírám" tmavým zrzem :-))...

      Vymazat
  6. ta voda mě zaujala (a výraz nečistá pleť mě teda odrovnal :D), ale asi bych to taky nemíchala, představa filmu na pleti se mi moc nelíbí. díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, jsem ráda, že to neirituje jen mě :-))....je to takový spíš lehce pudrový finiš ten film...ta voda mi stačí bohatě :-). Jsem ráda, že Tě tip zaujal!

      Vymazat
  7. Alverde mám ráda, a když něco sháním, za co nechci dávat majlant, volím je. Nebo když čekám na nějaký dlouho očekávaný přípravek na vlasy, který ne a ne přijít - vždy mám od nich doma něco na vlasy jako rezervu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš Claire ve vlasové péči od Alverde mám velké mezery, tam jsem nevyzkoušela ještě nic, tak to budu muset někdy napravit...To mi vykládej s čekáním na zásilky, taky to tak dělám, že mám věcičky ještě od nich :-)

      Vymazat
  8. Na Alverde regály vždycky mlsně koukám a většinou si i něco odnesu. Pro nečistou pleť (také mě to označení štve!) jsem měla mycí emulzi, která se mi celkem osvědčila, ale nebyl to produkt, ke kterému bych se vracela. V pleťové vodě mě dost odrazuje alkohol, který sice roznípaný pupínek vysuší, ale mám zkušenost že i podráždí pleť okolo..

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že alkoholu tam bude požehnaně, ale musím říct, že moje pleť podrážděná v okolí kupodivu nebývá, ale dá se to předpokládat u citlivější pleti určitě. Já ty mycí emulze celkově nemusím, v kombinaci s vodou mi to pleť vysuší mnohem hůř než když lokálně dám tu vodu...Taky ráda mlsně koukám :-) a očima si vybírám, co se mi líbí a co bych si zase koupila :-))

      Vymazat
  9. Ahoj eM, Tvůj nedostatek času chápu, já mám v posledních dnech pocit, že pořád dělám tak pět věcí najednou... A do toho je starší synek na antibiotikách, takže u nás momentálně nic moc.

    Tý jo, že bych zkusila ten celu olej? Přípravky na celufuj (pěkný výraz:-)) jsem nikdy nepoužívala, jednak mě celulitida nijak zvlášť netrápí a jednak přípravkům tohoto typu stejně nevěřím. Ale tento olejíček vypadá sympaticky.
    S tím goji krémem to je fakt škoda a Tvoje info o vůni je pro mě každopádně přínosné, jinak bych ho (právě kvůli vůni) určitě koupila a pak bych byla zklamaná.
    Výraz "nečistá pleť" se mi taky vůbec nelíbí, všimla jsem si toho už dřív. To už mohli rovnou napsat "špinavá pleť", co? :-D Já mám naštěstí v posledních letech pleť relativně bezproblémovou (ťuk ťuk na dřevo).
    Já si od Alverde posledně pořídila neparfémované tělové mléko (když se narodilo mimi, abych nebyla moc voňavá:-)) a je super v tom, že je lehčí, nemastné, ale přitom cítim, že fakt kvalitně hydratuje. Co mi ale na něm vadí, že při roztírání cítím alkohol:-(
    Šampon jsem měla akorát limitku papája&jablko, je moc fajn, určitě časem vyzkouším i další.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím Jani, že jako maminka dětí chápeš, že čas je fakt luxus, zvlášť když ještě příjdou nemoce, pět věcí najednou - to je přesné, mám pocit, že mám hlavu před výbuchem a když je třeba jako teď sobota tak ještě funguje setrvačnost než si člověk opravdu odpočine...
      Jsem moc ráda, že s tou vůní jsem Ti podala užitečnou informaci, protože to cítím přesně taky tak, čekala jsem sladkou a najednou byliny....:-/ Od Alverde na tělo kupuju jen to máslo, mléko jsem ještě neměla, možná třeba na léto, kdy člověk nepotřebuje tak intenzivně mastit, ale když mě teď ta melounová limitka tak voní, že nechci nic jiného :-)). S tím alkoholem to je samozřejmě věc - v těch přírodních věcech se konzervuje alkoholem a to je daň za to, že tam nejsou třeba ty parabeny...těžko říct, co je větší zlo...třeba ta pleťová voda to je špiritus :-))
      šampon nějaký budu muset prubnout, ale teď mám tu Laveru a baví mě, ale je fakt, že je dražší...

      Vymazat
  10. Zdravím eMi :) Averde mám taky ráda, pro tu unreine haut používám trvale čisticí krém, je moc fajn. Tonikum používá Alulska, sestřička. :-) Ten tělový olej mě láká už dlouho, ale stále, naštěstí, pro něj nemám využití.:-) Díky za pěkný mazací článek :-)
    Tvoje Janie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Janie se vrátila :-))....Tak to buď ráda, že pro olej nemáš využití :-) a myslím, že ještě hódně dlouho mít nebudeš...Jsem ráda,že Tobě i Alence to Alverde vyhovuje. Zkusím mrknout i na ten čistící krém třeba pro tu mou Aju :-)...zatím papa

      Vymazat
  11. ahoj eM:) tu pletovu vodu som tiez skusila davnejsie uplne nahodne a neplanovane a teda bol to u mna dost krok vedla. vobec mi nesadla hlavne preto, lebo je agresivna pre svoj obsah alkoholu, drazdila a plet mi viac mastnela. ten film som tiez zaznamenala a radsej som si tvar oplachla este vodou. a tie ciastocky, ktore obsahuje mi docela liezli na nervy:)
    vidim, ze aj ty si sa u margaretky nechala zlakat alverde olejom rozmaryn+citron:) ja ho uz mam vo wishliste aj spolu s peelingom:)len este dominam monetalny peeling a olej z dermacoli a bezim si po alverde:) pekny clanok:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je fakt, že ta voda je docela silná a každému vůbec nemusí sednout, já ji fakt používám jen občas, spíš mám oblíbené květinové vody, ty mají toho alkoholu míň...on právě už spíš udělá medvědí službu a pleť se více mastí - to máš pravdu...
      Margaretka nás nakazila tím olejem :-), ale dávám ji za pravdu, je fakt dobrý a peeling mám taky na seznamu :-)...Díky!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate