úterý 29. října 2013

eM testuje kosmetiku: Říjen 2013


Tak se nám měsíc říjen nachýlil ke svému konci a je na čas různé bilance, které budou momentálně hlavní náplní článků nejen na mém blogu.
I já shrnu opět své kosmetické testování v tomto měsíci, 
ať se můžete podívat, co tentokrát hrálo hlavní roli v mé koupelně.

Ono nějak to bilancování přece jen vnáší do věcí pořádek, člověk si tak může lépe ujasnit, do kterých výrobků se vyplatí investovat a do kterých ne.
A samozřejmě to sebou přináší pořádek i do té koupelny nebo v mém případě také do mé krabice se vzorky. Vyhnu se tak spontánnímu nakupování, které často přináší i omyly a stojí ve finále dost peněz,
 že se rovnou vyplatí koupit si jeden dražší výrobek než dva levnější, i s tou výhodou, že na polici nebude přelahvičkováno, jakkoliv to vypadá hezky a člověk má pocit, že je z čeho vybírat.
Ačkoliv je moje vášeň pro kosmetiku nemalá, tak se snažím, aby přece jen měla nějaký racionální základ a nebyla jen hromadící obsesí !-).
Což samozřejmě neznamená, že si občas nekoupím nějaký ten „omyl“ nebo naopak něco jen tak pro radost....

Každopádně jste si jistě už všimli, že v mém testování hrají roli právě ty vzorky.
Dostávám je od kamarádek blogerek anebo spřátelených čtenářek. 
Je radost třeba dělat různé vyměnné „obchody“ swapy. 
Jeden velký swap článek na Vás bude už brzy nachystán, ale i dnes budou některé vzorečky z mojí swapovací akce s Luckou, která Vám zde v pátek napsala článek o bacilech.
S radostí pak „mudrujeme“ o vyměněné kosmetice a porovnáváme si zkušenosti.
A tak i dneska můžete juknout, jaké zkušenosti jsem během tohoto měsíce nasbírala.


Začala jsem se více soustředit na vlasovou kosmetiku a samozřejmě se snažím přejít na nějakou tu hezkou přírodu. Ale řeknu Vám, je to ošemetná věc a kolikrát, když nemá člověk velké srovnání,  je prostě spokojený s tím, co momentálně používá...
Ale běda, jak se mu naskytnou vzorky jiných přípravků.

Chci podotknout v prvé řadě, že nemám žádné problémy s vlasovou pokožkou a tak jsem dlouho neměla potřebu hledat nějaké šetrné způsoby. 
Moje chemické barvící způsoby ovšem této péči dávají dost korunu 
- to je čistá neředěná (agresivní) chemie. 
Ale jak se člověk vyvíjí, přece jen začne tak nějak dumat nad lepšími variantami. 
A já momentálně uvažuji i nad změnou svých barvících postupů směrem k šetrné přírodě.

S tím samozřejmě souvisí zase složitě zkoumat složení. 
Už se jakž takž orientuju ve složení péče o pleť, ale šampony a „kondiše“,
to je zas jiné odvětví. Číhají tam jiné fujtajksly a tak mi chvíli trvalo než jsem všechno vstřebala a ještě teď to nemám úplně kompletně nastudováno. 
Určitě to bude téma na samostatný článek, takže dneska spíše jen tak rychle, jasně, vystižně.(haha, jako kdybych to uměla)

Dostaly se mi do ručky vzorky kosmetiky, o které už jste si na některých blozích přečíst mohli – např. Mitsuuko (od které jsem dostala vzorečky já), Jája z blogu jarmark marnosti nebo Lucifrida o nich už psaly.
Přiznám se, že když čtu velkou chválu na výrobek jsem dost skeptická, dokud sama nevyzkouším :-).
Takže John Masters Organics, to je oč tu běží, dostupno v obchodě Greenwave.


Vyzkoušela jsem John Masters Organics kondicioner Citrus a Neroli 
a byl to příjemný zážitek, především jsem si všimla účinků na mých barvou týraných vlasech, které mají tendenci krepovatět a ve vlhku především dělají opravdu nehezké psí kusy. Musím uznat, že žádný kondiš mi zatím s tímto pomoct nedokázal. 
Buď jsem měla vlasy příliš uhlazené a splasklé nebo příliš vyživené  a umaštěné, že jsem to přestala prostě řešit, smířila se s tím 
a nepouštěla se do žádných experimentů...
Olala, JMO je pašák – velmi šetrný kondiš, který nezatěžuje přílišnou výživou, ale přestože je tak šetrný, udělá kus práce. 
Jak to dělá, fakt nevím :)
Kouzlo bude asi ve formulaci složení.
Co musím podotknout je, že mě velmi příjemně překvapil vůní, protože když vidím někde neroli, tak už mám předem obavy, samotné neroli mi prostě smrdí, ale v kombinaci s mými oblíbenými citrusy – lahoda.
Zajímavé bylo třeba srovnat tento kondiš s Desert Essence Jablko a Zázvor. Tyhle kondicionéry jsou taky dost oblíbené a jsou k dostání na většině bio eshopů, taktéž Greenwave.


Když jsem Desert Essence použila, abych ho srovnala s JMO, tak musím uznat, že oproti JMO jsem žádný zásadní vliv na mé vlasy neviděla. 
Ale je to fakt ošemetné, protože když mi došel JMO vzorek a já se vrátila k mé Balea arganové, tak to byl propad o několik levelů dolů, vlasy se mi okamžitě mastily, krepovaly jako o závod, no fakt nic moc. 
A tak jsem si zase střihla Desert Essence a bylo to mnóhem lepší. 
Takže kdybych měla svoje kondiše postavit na stupně hodnocení, bylo by to takto.
1.místo JMO Citrus a Neroli, 2. Desert Essence, 3. Balea s arganovým olejem.

V minulém testování se třeba objevil ještě kondicioner od Lavera, tak ten bych vůbec nebrala jako kondicioner, ale jako výživnou masku.
Zde jen můžete vidět, že možnost srovnání je nezastupitelná. 

Dlouho jsem taky v mysli bojovala s cenou JMO kondiše, 450 Kč bylo na mě docela dost – navíc mám doma další dvě dlouhovlasé uživatelky a to už je docela pálka. Nicméně kondiše stačí celkem málo, dokonce se nemusí ani smývat, z čehož jsem teda měla obavy, protože já nesmývací přípravky na vlasy nemám ráda, vždycky mi vlasy zatížily a ve finále umastily, ale tento NE.
 Je to miláček, i když drahý :-), ale nemůžu nebrát při zohlednění ceny v potaz jeho výkon... a tak už ho mám na pomyslném seznamu přání....


Z ostatních přípravků značky JMO (John Masters Organics)  jsem testnula tělové mléko Blood Orange and Vanilla
Dostalo mě svou vůní, pro někoho kdo miluje vanilkovou zmrzlinu, a přesto nemusí „jídlo“ v kosmetice, to byla příjemná záležitost, prostě pomeranč a vanilka se k sobě nádherně hodí. 
Jinak jsem ale nepozorovala žádné vyjimečné účinky, které by mě motivovaly  v tom, abych dala tolik peněz za tělové mléko.
Poslední JMO věcička byl sprcháček Blood Orange a Vanilla
Tento už nebyl tak slaďoučký, že byste si chtěli líznout jako u tělového mléka. Převládal pomeranč a jeho citrusová svěžest a vanilka mu krásně sekundovala, velmi povedená vůně. 
No konzistencí bych to přirovnala téměř k medu, protože se takto celkem "táhnul" a já měla problém ho vydolovat z lahvičky.
 Ale opět velmi šetrná záležitost pro někoho, kdo je citlivější na pokožku. Dokonce se přiznám, že když mi došel holící olej, tak jsem ho použila na holení a žádné dráždění, nic – to bych si z běžným sprcháčem dovolit teda nemohla. Ale i tak raději zůstanu u sprchových olejů a nějakých běžných voňavých sprchových gelů, za sprchový gel se mi utrácet prostě nechce...

Další věcička, o které už jste mohli číst v mých nákupech,
 je tělový krém Alverde s růží.


Je pro mě alernativou k mým oblíbeným máslům Alverde. 
Má navíc praktičtější obal v tubě, cenově je příjemnější než makadamové máslo, které stojí 109 a melounová limitka za 99 kč. 
Tohle stojí 83 kč a složením je máslu velmi podobné.
Vím, že růže není něco, co by každý ocenil, není růže jako růže. Tento krém voní velmi svěže, žádnou těžkou květinovou (až lehce hnilobnou) vůni nečekejte. 
Je namíchána ještě s měsíčkem lékařským a je to znát. 
Osobně mi připomíná oranžový krém od Lavera bez jeho bylinného podtónu. Ale jestli Vám bude vůně vyhovovat, to si každý musí očmuchat sám :-). 
Mě každopádně vyhovuje. Konzistence je velmi příjemná ač hutnější krém, roztírá se velmi dobře a okamžitě se vstřebává, používám ho i jako krém na ruce a ve chvílích, kdy jsem neměla nic jiného po ruce jsem ho mázla i na obličej a velmi příjemný byl, žádná zátěž...


Co se týče koupele, tak jsem mohla otestovat Masážní a koupelový olej pana Hadka Lecitol Lindenol


Který mi poslala moje milá Míša, když jsem byla nemocná v jejím balíčku záchrany. Zlatá to holka moje!! 
Trefila se mi do vkusu. A i když né všem ty Hadkoviny voní, tento olejíček je vyjímkou z vyjímek neb voní božsky citronově. 
Prostě čisté citronové silice jsou balzám nejen na moje nervy, ale i svaly, osvěžují a zároveň působí antibakteriálně či antidepresivně - velmi dobré spojení pro tělo i ducha. 
Je vhodný pro citlivou pokožku a já hned šoupla mé dceři s ekzémem do vany olejíček taky. 
Krásně ošetří pokožku, takže už nemusíte mazat a jen jemně setřete vodu ručníkem, kůže je pěkně promazaná a voňavá...
O příjemných pocitech při masáži bolavých svalů krční páteře ani nemluvě :)

Takže už jsme tady měli péči o vlásky i tělo, koupání a sprchování, takže by se hodilo něco na ksichtík, co říkáte.
 Ale jo, i zde eM pořád něco testuje :-)

Tentokrát je to slavné sérum od Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex


O tomto séru podala zevrubnou zprávu už tuttobene ZDE
 a já, jak jinak, ho mám právě od milé tuttobene, která mi poskytla vzoreček.

Reklamy na toto sérum s inovovanou formulací můžete vidět ve všech časopisech a dokonce ho dávají jako dárek k předplatnému Marie Claire,  jak nás informovala Lucifrida i tutto....
Už jednou jsem toto sérum testovala díky Páje Color Beam, 
která mi poskytla vzoreček na jaře.
V té době moje dehydratovaná pleť na noc tento zázrak uvítala velice. 
Ačkoliv je to „jen“ sérum s jemnou gelovitou konzistencí, tak dokázalo s mou dehydratovanou pletí zázraky a dokázalo ji přes noc hydratovat a osvěžit, když žádný sebelepší krém (dokonce s kaviárem) nezabíral. 
Hezky svěže voní, má lehkou konzistenci a nelepí. 
Není to samozřejmě žádná příroda, ale chemie – 
ale není ani chemie jako chemie, jeho složení je opravdu velmi příjemné  a nenajdete tam žádné silikáče a spol.
 Je to jeden z klasických hitů značky EL, ale nemylte se, jejich ostatní séra silikony obsahují a někdy v množství větším než malém, ale pokud hledáte něco high a v dobré kvalitě, toto je dobrá volba.
Já osobně hodně váhala, když jsem zjistila, že ho dávají k předplatnému - sérum a časopis na rok, no to je příjemná nabídka, ale bohužel na svůj rozpočet nejsem sama a budou vánoce, takže i útraty jdou tímto směrem pro mé blízké. Tak jsem si řekla, že toto opravdu musím oželet.
Na druhou stranu, nejen co se týče peněz, mám momentálně pocit, že u mě je sérum EL tak nějak nošením (drahého) dříví do lesa. 
Perfektně mi fungují výrobky od Ilcsi a hyaluron od Nobilis Tilia a moje domácky namíchané olejíčky, že za tohle sérum ani za tu cenu prostě nepotřebuji. 
Je to prostě o kombinaci přípravků, v mém případě. 
Ale věřím, že udělá velmi dobrou službu Vám ostatním, pokud budete ochotni do séra investovat....

Poslední věcičku a lahůdečku na ksichtík, kterou pro Vás mám, je minerální make-up Just Pure Minerals. 


No,  je Vám jasné, že u mě číst o make-upu rovná se zázraku :-)
Nemám je ráda, protože jsem ještě nenašla takový, který by mi vyhovoval z dlouhodobého hlediska. Všechny do jednoho mi zatím ucpávaly póry, což je pro mě prostě kontraproduktivní. 
Když chci mít čistou pleť, abych ji nemusela maskovat, tak mimo jiné nemůžu používat make-up, což je paradox, já vím. 
Ale dost často si neuvědomujeme, že některé výrobky např. BB,CC krémy, make-upy atd spíše problém prohlubují a točíme se zoufale v kruhu, protože musíme pořád maskovat brebery a některé make-upy vznik breber ještě zvyšují....
Řekla bych, že u make-upu více než kdy jindy je důležité složení, 
teda aspoň pro mě.
Takže, když mi Lucka nabídla, že mi pošle vzoreček minerálního MU, 
tak jsem neváhala, dyť je to samá příroda :-).

Pravdou je, že technikou je práce s MMU složitější než s tekutými, ale musím se pochválit, že ač začátečník nakonec jsou to jakž takž zvládla a neodradilo mě to :-). 
Ačkoliv ve stavu „pudru“ tento JPM mě nevysušoval, pokud jsem měla dobrý podklad, snesl se i s olejíčkem a jinými produkty, dělal mi moc hezkou pleť a což je podstatné, nijak zvlášť ji nezatěžoval a neucpával, dokázal zamaskovat trablíčky a zároveň jsem měla pocit, že přispívá z části k jejich hojení. 
Asi jsou v tomhle prášku samé dobré minerály. 

nerozetřený vypadá opravdu velmi světle

Odstín Cameo je velmi světlý a to mě Lucka varovala. Já jsem sice bledule, ale zatím jsem takové bledosti tohoto odstínu nedosáhla, v únoru už to bude sedět jak poklička na kastrol. 


Ale i tak po dobrém rozetření a vpracování do pleti jsem měla pocit, 
že tím jak je to jemňoučký prášeček (fakt jsou ty zdrobněliny zde na místě !-), tak nedělá žádnou masku a neměla jsem s nějakou přílišnou světlostí problém, konečný výsledek vypadal velmi přirozeně. 
Bohužel zásadní vada tohoto minerálního make-upu je jeho nedostupnost v našich vodách. 


Je to zajímavé, ale poslední dobou mě nejvíce zaujaly věci, které nejsou dostupné a masově užívané, čím to čím? :-)
JPM stojí v přepočtu cca 400 Kč, což je velmi dobrá cena za něco, co krásně funguje. 
Ale přiznám se hned, že po této zkušenosti nemám moc chuť koupit si nějaký jiný dostupný MMU ve velkém balení. Jedině opět po větším "srovnávacím testu". V tomto případě se mi opravdu nechce dělat nějaké kompromisy. 
Raději tento anebo nic !-)
Tak a tímto kategorickým prohlášením se s Vámi tentokrát loučím. 

Doufám, že jste si moje kosmetické bilancování užili, vybrali si něco pro sebe anebo se třeba jen inspirovali.


Jaké jsou Vaše nové kosmetické lásky, které jste tento měsíc či jindy objevili a nehodláte se jich vzdát? 
Máte zkušenosti s minerálními make-upy anebo výrobky zde zmíněnými?

Přeji Vám krásný den!

59 komentářů:

  1. Tak z MMU takové nadšení? To jsem moc ráda! Mně tedy vyhovuje též Lily Lolo, jak už jsem asi psala, a můžu poskytnout na vyzkoušení vzoreček - pro změnu spíš takový letnější odstín, ale aspoň na vyzkoušení, jak Ti sedne...
    No a JMO - to je bez komentáře, to je můj objev desetiletí.
    Na druhém místě je hyaluronové sérum Nobilis a na třetím enzymatický peeling Ilcsi. :) A když se to skombinuje - peeling a na to hyaluron, tak to je teprve tlamička k zulíbání! ;)
    Jinak to mám stejně a do sprcháčů a tělových mlék apod. odmítám investovat větší peníze jen kvůli tomu, že třeba hezky voní...
    Jo a už se těším, že mi dojde Alverde makadamiové máslo, protože pak rozhodně sahám po tom růžovém krému!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak JPM se dá objednat z USA, zasílají i do ČR, akorát si člověk musí dát pozor, aby nemusel platit DPH či dokonce clo. Teď jsem to otestovala, hodila do košíku jeden kus MMU a plus pošta vychází určitě do 20 dolarů, takže pohoda. A myslím, že zasílají k objednávce i nějaké vzorky zdarma (člověk si může navolit, co chce), ale to jsem zatím nijak dopodrobna nezkoumala.

      Vymazat
    2. Luci ano, z MMU nadšení :-D, opravdu. O Lily Lolo se dost píše, že vysušuje, tak se toho trochu bojím, ale určitě zase ráda vyzkouším a porovnám :)
      Jak jsem fakt byla skeptická, tak musím dát JMO za pravdu, je vynikající a už teď mi chybí, takže koupě bude brzy !-)
      Jsem nadšená, že Ti tak sedl hyaluron a enzym - fakt povedený věcičky, a určitě vyzkouším tuto kombinaci po sobě, teď si vůbec neuvědomuji, jestli jsem to takhle někdy aplikovala po sobě :-)
      Tak to jsem ráda, že nejsem jen já takový šetřílek na sprcháčích a mlíkách !-)

      Vymazat
    3. Obdivuji, že objednáváš z USA atd, vůbec nevím, co bych měla udělat abych neplatila DPH a podobný nástrahy....asi Tě snad někdy budu muset zneužít, abys něco přihodila do košíčku i pro mě a já se Ti odměním zlatými korunkami českými !-D

      Vymazat
    4. Oukej, Lily Lolo si píšu na seznam do dalšího testovacího balíčku pro Tebe. :)
      No, ony ty společné objednávky z USA se totiž právě vůbec nevyplatí. Myslím, že se dá objednat do 22 eur včetně pošty, aby se neplatilo dph, clo je ještě až od nějaké vyšší ceny. Takže jak říkám, jeden ten make-up stojí tuším 16 dolarů, čili pokud už k tomu nebudeš nic objednávat, není problém. Ale kdybych Ti to přihodila do košíku k nějaké své objednávce, už by naskočila cena zásilky, a tímpádem i dph (clo) a už by se to nevyplatilo. Dává smysl? Už jsem unavená a melu páté přes deváté... Hezky vysvětlené je to třeba tady: http://chcidoameriky.cz/dovoz-z-usa-jake-jsou-povolene-limity-pro-dovoz-a-kdy-se-plati-clo-a-dph

      Vymazat
    5. Je mi tě upřímně líto, pokud jsi jako první mmu vyzkoušela Just pure minerals :-) Myslím, že jsem zkoušela dost a nemají konkurenci a Trb toho zkusila ještě víc a je toho samého názoru :-) S těmi věcmi na vlasy to je k vzteku, u krémů a spol často narazím na nějaký levný poklad, ale u vlasů se mi to ještě nepovedlo, tam mám fakt, bohužel, pocit, že u té přírodky dražší=lepší :-( Akorát to občas zachrání ajurvéda a taky šampony Urtekram jsou hodně dobrý, balzámy jsme nezkoušela, a cena je v pohodě. S tou Amerikou musíš hlídat jen částku, jak říká Lucka, a poštovné se do té částky nepočítá. a taky, když nakupuješ u někoho menšího jako je právě třeba JPM, tak většinou není problém, aby ti tam napsal trošku nižší cenu, dost často to jde dohodnout. Jinak JPM mívají občas před vánoci (nebo po) akce, že se dají pořídit i za půlku, přidej si je FB. Já pořád otálím, protože tu mám dost minerálů k dopotřebování, ale pak jdu asi do nich. Ale vyzkoušela jsem Cosme'etiku a docela mě překvapil, měla jsem sice super tmavý odstín, takže používám jako tvářenku, ale už to nějak přeodstínovali a pokud nezměnili tu formuli, tak by možná byli těsně v závěsu za JPM.

      Vymazat
    6. Reni, jsi si jistá, že se tam to poštovné nepočítá? Já slýchám od každého něco jiného, a sama mám dojem, že ano. I na těch stránkách, co jsem dala výše, rozlišují, co je "vlastní hodnota" a "úhrnná hodnota" (= plus pošta) a je tam jasně napsáno, že se to vztahuje na úhrnnou hodnotu zboží, tedy i s poštou... Je to pitomé, ale obávám se, že to je bohužel tak.
      Jinak díky za tip na vánoční akce, to si pohlídám. :) A o Cosm'etice uvažuju právě o tvářence, takže to je taky skvělá zpráva! :)

      Vymazat
    7. Správně se tam poštovné počítat nemá, aspoň to tak bylo, když ten limit zavedli, už jsem dlouho nic neobjednávala. A taky do té celní deklarace, kterou prodejce vyplňuje, to buď vyplňuje zvlášť nebo se tam pošta nepíše vůbec. Ale já to vždycky dělala tak, aby mi to vyšlo i s poštou, protože na ty debilní celníky tady není spoleh a hlavně když to zadrží, tak i když jim pak dodáš potvrzení, že ta hodnota je ok, tak stejně zaplatíš to kilo nebo kolik za to, že ti to "uskladnili".

      Vymazat
    8. Holky já jsem v tomhle úplný analfabet se přiznám a zatím jsem nic neobjednávala, ale díky za ten manuál Luci určitě nastuduju, něco takového jsem potřebovala. Asi právě kvůli těm JPM se budu muset konečně rozhoupat. Tak to jsem právě nevěděla, že čím menší částka tím lépe, tomu rozumím, že nemá smysl pak nakupovat hromadně.Jinak díky Luci za poskytnutí dalšího vzorečku, ona prý ta Lily dost vysušuje, ono to záleží na pleti já vím, ale já spíše jsem něco mezi sušenkou a smíšenkou a spíš sušenka, ale už pro to porovnání to klíďo dám....Jinak, Ty nemeleš páté přes deváté nikdy ani při únavě - jsem si nevšimla, všecko to dává smysl. :-)

      Vymazat
    9. Reni tak je to jasné. Už i Míša mi říkala, že JPM jsou top a teď Ty a trb....jasná diagnóza - to je fakt nejhorší, když člověk prubne rovnou to nejlepší :-), pak už nic jiného nechce....Ale dost jsi mě nalákala na tu Cosm´etiku, už jsem po ní pokukovala několikrát, tak si to projedu ještě jednou ten jejich sortiment.
      S těmi vlasy to je právě na houby, málokdy jsem našla něco fakt jako na úrovni super, tak jsem se spokojila s kompromisy z drogešky, ale ten JMO je teda. Na Urtekramy šampony se chystám i pro dceru, ani nevím, že dělají balzámy a ty ceny mají fajn, takže to určitě prubnu. Já i uvažuju dost o Khadí barvě na vlasy, nemáš zkušenost? Jako váhám kvůli odstínům a taky mám dost šedin, ale když jsem to nastudovávala z letáku tak mě to nadchlo :-)

      Vymazat
    10. Khadi je super, dělá krásný vlasy a vůbec nevysušuje, což občas henna může. Jen jde na můj vkus moc do tepla a černá se hrozně rychle vymývá, ale to je tobě jedno, ty studenou hnědou ani černou nechceš...

      Vymazat
    11. o clu a DPH u objednávek z USA jsem psala tady: http://zapisky-pro-lisku.blogspot.cz/2013/08/objednavky-z-usa-clo-dph.html, tak mrkni, třeba Ti to pomůže ;) ... jinak Khadi barvu jsem měla taky, ale lepší na přípravu a konzistencí mi přijde Henne Color: http://www.hennecolor.cz/ ;)

      Vymazat
    12. Reni díky, takže na poprvé půjdu určitě do té Khadí a uvidím, jak mě to nadchne v reálu - výdrž a tak, zatím mám vyhlídnutý odstín oříšek a tam mi opravdu nevadí, že to půjde do tepla, naopak to bych ráda :-)

      Vymazat
    13. Lištičko díky za další tipy jak na nákupy za hranicemi já to v klidné chvilce nastuduju a pak se třeste zahraniční eshopy, no spíš asi moje peněženka se bude třást :-)
      U těch barev to je u mě překonat strach z odstínů a pak už budu testovat, co se dá, díky za tip na hennu, už se na další barvení těším teď :-)

      Vymazat
    14. Tak JPM je moje modla, ale fakt nevím, jak se k nim dostat. Mně se do té Ameriky moc nechec. Stačí mi, jaký oplétačky jsem měla, když jsem si posílala něco z Benefitu z FS a to jsem se zařekla, že už nikdy víc =/ Momentálně jsem ve fázi, kdy jsem dojela všechny minerální pudry, které doma máma ouha - ono to bez nich nejde. Žádný mnou vlastněný tekutý, nebo kompaktní makeup nedokáže udělat takovou pleť, krytí a zároveň hojivý neucpávající účinek, jako MMU =/ Mám pocit, že zase vzolím nejsnažší cestu a půjdu do EDM..

      jo a ta henna.. já teď hodně přemýšlím, že bych šla do nějaké té zlaté, Reni, nevíš, jaká henna nejlíp chytne a za co nejkratší dobu? Henne color sice mají skvělé ceny a odstín Zlatá blond, ale zas nechci mít na palici ten smrádek celou noc, aby se to na barvě aspoň trošku projevilo.. =/

      Vymazat
    15. Se Ti nedivím, já mám co dělat, abych se k nim nemodlila :-)). Já s Tebou souhlasím, že je to jedno z mála věciček, co fakt neucpává a zároveň to hojí a z toho jsem byla nadšená tak, že jsem i nad tou technikou nespráskla ruce a šla do toho...No, když nebude zbytí jdu taky do EDM, co už...:-)

      Vymazat
    16. Holky, té Ameriky se nebojte. Pokud dodržíte limit, což u těch JPM bez problémů jde (a taky jde objednat za pár peněz i vzorečky, který jsou celkem velký nebo teda bývaly, takže když si člověk vzal všechny čtyři jeden odstím, tak toho měl celkem dost), tak jediný riziko je případný administrativní voser a kilo navíc poště, pokud to zadrží. Ale pokud bude dobře vyplněná celní deklarace - čitelně a se správnou částkou, mělo by být všechno v pohodě. Mně pár zásilek zadrželi, i když byly pod limit, ale jen proto, že nebyla čitelná ta částka na tom. A ty JPM by stály i za ty komplikace a stovku navíc, jsou fakt top.
      Míšo, ta khadí by měla stačit dvě hodiny, aspoň to tam píšou, že 30 min až 2h. Je to asi zatím nejkratší doporučená doba působení, na kterou jsem narazila. Já ji nechávám 3 až 4 h, ale nevidím rozdíl v intenzitě barvy, ale jen v regeneraci - pokud nechám dýl, jsou vlasy daleko hezčí.

      Vymazat
  2. Přiznám se, že většinu neznám. Ráda bych poznala už jen kvůli tvým skvělým článkům. EL mne láká. K Vánocům plánuji ty hyalur. serum, jak jsi mi poradila. Už ho mám :-) ale nepoužívám. Šípkový olej je prima na tělo i obličej. Zkusila jsem vzorky od LR a je to samý silikon. Jinak opravdu v tak velkém rozsahu netestuji. Spíš hromadím oblečení a boty :-) no a laky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já jsem ráda, že Tě třeba můžu inspirovat pro něco dobrého přírodního a jsem ráda, že ty moje rady Ti jsou k užitku - to je radost číst.
      Hyaluron já mám moc ráda a koupím si další a šípkový olejíček už mám taky objednán - jsem ráda,že Ti vyhovuje!
      Pokud někde narazíš na JMO troufám si říct, že to, co jsem testovala se fakt povedlo :-)
      Každopádně Tvé hromadění oblečení a bot já obdivuji - jsou z toho krásné fotky a inspirativní outfity!

      Vymazat
  3. Ja jedu s MMU v Lily Lolo, kterym jsem nadsena, uz dodelavam druhe baleni a mam koupene do zasoby treti :)). Makeupy ted nepouzivam delsi dobu, to uz radsi spis bb kremy (asijske). Ale nejradsi mam stejne MMU a jsem z nej moooc nadsena :). Ja EL a predplatnemu neodolala, toz se na serum tesim :)). JMO jsem neodolala, mam par veci a do toho kondise budu muset jit taky, bo je uzasny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na Lily Lolo samozřejmě slýchávám chválu hodně Luci ale taky prý vysušuje a to je něco, co já nedám, ta moje pleť je potvůrka a má spíš tendenci k vysušení...Každopádně každému určitě sedne něco jiného, asiaty jsem nezkoušela a naposledy mi BB udělal pěknou paséku na ksichtíku, ale mám doma Bourjois BB i MU, tak ho musím prubnout už jen ze zvědavosti, snad to ksichtík moc neodskáče :-)
      Jé tak Ty jsi do toho předplatného nakonec šla, tak si to krááásně užij jak sérum tak časopis. No, jako s těžkým srdcem jak jsem psala jsem to musela oželet.....
      JMO mi fakt voní nádherně, jak jsi sama psala ve svém článku, ale ten kondiš fakt nemá chybu :-))

      Vymazat
    2. Jj, zrovna Mitsuuko rika, ze ji vysusuje. To je presne ono, kazdej jsme jinej a kazdemu nesedne vse a to se tyka i tech bb :). Jj, na to serum se moc tesim :).

      Vymazat
    3. Sama jsem zvědavá jaké výsledky budu mít já s těma MMU, řekla bych že pro mastnou pleť to musí být blaho, ale ani já jsem u těch JPM neměla žádný pocit vysoušení, to samé s těmi BB, co ksichtík to názor :-D

      Vymazat
    4. eM a jak jsi spokojená s tím, co to s pletí udělá? Já po ničem jiném nemám tak krásný ksichtík - to až holky v Poděbradech koukaly, když mě viděly odmalovanou! =D

      Ty to můžeš srovnat, když jsi na to nebyla zvyklá, já už si bez toho makeup nedovedu představit. A když chci jó fotošopáka, tak dám pod MMU tekutý makeup a to je pak ksichtík jak Holivůdu ;)

      Vymazat
    5. Spokojená jsem moc, protože jsem nečekala od pudru, že mi udělá fakt hezčí pleť, jasnou, sameťáckou a léčí to k tomu. Právě že tím,že ty make-upy moc nepoužívám, a ty co jsem měla nebyly až takové zázraky, tak jsem z tohohle vedle.
      Já obdivovala jak máš krásně namakeupovanou pleť, to já se mám co učit ještě :-). Říkáš, tekutý MU pod MMU, ty jo, to je vyšší dívčí.
      Já teď testuju ten Bourjois healthy mix z tuttoboxu a je moc příjemný akorát moc nekryje, což by bylo pod ten MMU docela ideál, ale samozřejmě to je chemka, tak čekám, co to udělá s póry...:-)

      Vymazat
    6. No, abys nevyrušila ty zázračné hojivé účinky MMu, tak by bylo záhodno pod to necpat chemku.. Já to právě řeším přírodním makeupem, které mají ty mouchy, že buď krjou a cuckují, nebo nekryjou a hezky pečují. Beru ten nekrycí, pečující, což mi udělá na pleti ještě další vrstvu hydratovadla (na olej a krém =D) a pak si na to všechno MMU nějak líp sedne =)

      Jo a je to držák. Právě zkouším u EDM tu plně krycí matující verzi a vypadá to, že možná půjdu na zimu do ní. I když.. sice nemusím přepudrovávat fixačním pudrem jako tu semi mat verzi, ale zas na druhou stranu je to fakt hodně krycí..

      Vymazat
    7. jo a šup na FB, máš tam zprávu ;)

      Vymazat
  4. Minerálny makeup som ešte neskúšala :/ ale musí to byť super:) Nemyslím si, že človek, ktorý chce mať čistú pleť nesmie používať makeup, práve naopak. Makeup pleť chráni pred znečistením z okolitého prostredia :) Ja som nedávno objavila super makeup od Dermacolu , tak čekni môj blog, možno ťa očarí :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používala MU hlavně v zimě jako ochranu proti zimě a větru, takže určitě na tom tvrzení ochrany před vnějšími vlivy bude, bohužel nějak jsem nenašla toho pravého ještě - krom MMU :-))
      Dermacol MU, no já a Dermacol jsme spolu trochu na kordy, ale určitě k tobě juknu :-) - bohužel ve většině případů mi nepasuje jejich složení....

      Vymazat
    2. Já mám naopak tu zkušenost, že když používám make-up (i dříve chemku), mám pleť obecně lepší, protože 1. chrání před vnějšími vlivy, 2. nesahám si do obličeje, 3. večer se pořádně odlíčím. No a MMU mi, řekla bych, pleť ještě zlepšuje, takže bych to s těmi make upy taky neviděla tak černě. ;)

      Vymazat
    3. No já vím, že jsem vůči make-upům trochu zaujatá, budu si asi fakt muset udělat nějaký ten velký srovnávací test :-). I když je fakt, že od tlapkání na obličej mě ani MU nezachrání, leda plácnout přes ruku :-), ale ty vlivy beru, i když to odličování je teda taky docela síla :-D. Ale dobře, nebudu soudit a zkusím teda najít toho pravého ( i když myslím, že asi JPM budou to pravé :-)

      Vymazat
  5. Ahoj eMí, to je ale mazaný článek :). Voní mi to z monitoru. O JMO jsem slyšela, že umí zázraky. Ty jsi s ním také spokojená a prý ty jejich stylingové přípravky... :3. Alverde mléko jsem ještě nezkoušela, až trošku pohnu s mým regimentem, tak ho vyzkouším. Taky nemám ráda takovou tu 'hnilobnou' vůni růží. Hádek je klasa. Zdravím z poddeky!
    Tvoje Janie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kytičko, já z poddeky??? I Ty? Já teď funguju a řídím domácnost z postele neb mě zachvátila armáda bacilů natolik, že už jsem musela fakt zalehnout. Doufám, že jsi v pohodě!!!
      Mazaný článek, Ty jsi tak roztomilá :-D
      Jsem ráda, že se Ti líbil, o stylingu JMO jsem taky četla ódy, ale já nějak moc nestylinguju - stačí mi tužidlo a šlus a ten kondiš je fakt lepší než kdejaký stylingový přípravek z drogerky !-)
      Papa Opatruj se!

      Vymazat
  6. Ahoj eM, ty mi dáváš teda s tím JMO kondišem! Copak nevíš, že jsem v úsporném režimu? :o))) fakt mám pocit, že ho potřebuju! A vzorky MMU můžu dodat, Lily a Everyday Minerals, ať máš co zkoušet a porovnávat :o))
    Přeji hodně sil v boji s bacilama!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Enko promííň!! fakt to není nějaká skrytá reklama :-) Ale neboj, taky jsem v úspoře, takže ho doma ještě nemám, ale prostě ho "nutně potřebuju" :-), tak to uděláme nějaký ten vzorkový change :-) EDM zní dobře a Lily zkusím i když mě asi bude soušit :-). Díky za přání! :-))

      Vymazat
    2. :o)) já vím.. však o tom to je, pokoušet se navzájem :o)) a máš u mě na oplátku vzorek malinového desertu, když vím, že kokos ty nee.. zítra písnu mejla, bacil bohužel sednul i na mě.. že by nějaký nový vir, kříženec s počítačovým? Čte blogy a řekl si: tak vy baby víte jak na mě? No tak já vám ukážu!!

      Vymazat
    3. V tom pokoušení jsme myslím mistryně co? :-D...jó malinky já můžu :)
      Tak na Tebe taky skočil nějaký bacil??, oni se snad líhnou fakt už i v blogosféře nebo v mailu potvory, bo ví, že tady je nás plno...Asi jsme je tím článkem fakt vytočily a teď oni točí s náma, chjo. Držím Ti pěsti, ať jsi brzy ready a zdravá, já už jsem na tom zase lépe, i když mě chytla jakási únava nebo lenost :-)

      Vymazat
  7. Krásný článek, jen teď velmi nutně potřebuju spoustu věcí, o kterých jsem před jeho přečtením neměla ani ponětí... :D No, nevadí. :)
    Jinak v přechodu na o něco přírodnější kosmetiku jdu opačně - od vlasovky, pleťová kosmetika ale už taky začíná... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An díky moc, tak v pátek máš listopad a můžeš začít pomaličku nakupovat :-D, ale samozřejmě že i já nakupuju jen to, co "nutně potřebuju"...Tak to jsi dobrá, já vždycky začínám od toho ksichtíku a vlasy chudáci jsou někde na konci, ale já to jednou pokryju všecko :-)

      Vymazat
  8. vy mi teda dáváte s tím JMO! to je normální spiknutí na mou osobu a nikdo mi to nevymluví! :D když jsem viděla první článek u Mitsuuko, tak jsem ještě dokázala zavírat oči (protože ta cena!), pak se vytasily holky a teď ještě Ty? chjo, jestli mají moje vlasy sny, tak je mi jasné, o čem se jim zdá :D

    jinak MMU chválím, pokud chceš kupovat z ČR, tak zkus Everyday Minerals - http://www.pureskincare.cz/67/make-up/, můžeš si objednat nejdřív vzorečky, abys odhadla správný odstín ;) mám teď Lily Lolo a taky jsem s ním spokojená, ale EDM je podle mě lepší ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na EDM četla dost negativních recenzí, že snad složení úplně neodpovídá tomu, co slibují, a navíc, že lidi tak porůznu nacházejí v jejich produktech různá hmyzí a podobná překvapení... Já mám od EDM korektory (zelený a pod oči) a spokojenost. Make up od nich odzkoušený asi nemám...

      Vymazat
    2. je to možné, myslím, že jsem něco podobného taky četla ... já jsem zatím měla zkušenosti jen dobré ;) navíc si říkám, že po té kauze by si na to měli dávat jako firma pozor, ale co já vím ... korektor od EDM je nejlepší, jaký jsem kdy měla! ale podle mě jsou MMU hodně o typu pleti, já mám mastnou, takže je chválím, kudy chodím a třeba již zmiňovaný Lily Lolo mě nevysušuje jako ostatní ;)

      Vymazat
    3. Jsem na tom se svým mastnějším typem pleti úplně stejně. :) A skvělé je, že od té doby, co používám MMU, už skoro ani nemám pocit, že bych měla nějakou dramaticky mastnou pleť. :)
      Do těch korektorů rozhodně taky půjdu znovu.

      Vymazat
    4. Ty EDM už by snad měly být v pohodě. Já objevila staré vzorky, co byly ještě z doby dávno před tou aférou se složením (čímž potvrzuji, že mmu se nekazí :-) ) a teď mám jeden úplně nový a nevidím rozdíl. Tam je problematický ten bismuth, protože je dost dráždivý (pro někoho, mně nevadí) a ten by tam teď být už zase zpátky neměl. Myslím, že kdyby jo, tak to poznám, on dělá jiný finiš, třeba v BareMinerals je a já je proto nemůžu, vypadá to na mě maskoidně strašně. A prý jsou dobrý ty, co mají na mojesminky, vypadl mi název a taky posílají vzorečky.

      Vymazat
    5. Lištičko fakt to není skrytá kampań jak už jsem psala Ence a to já ani nebyla na tý oficiální akci v greenwave jako ostatní holky :-). No mým vlasům se o něm bohužel zdá taky už nějakou dobu a dělají na mě nátlak a taky mám pocit,že trucujou bo nevypadají teď nijak dobře :-)
      Ale neboj já se budu pídit i po levnějších variantách, ta cena je dost hernajs, John si to hold nechá zaplatit no...
      Jinak s těma minerálama mi teda holky zas dáváte - se bojím pomyslet, co všecko v tom může být pomleté, já okukovala i takový ty high-end mmu a si říkám, co do toho dávaj...
      A mojesminky jsou mi sympatické, toš tam taky zajdu na výzvědy a uvidím, co se z téhle MMU akce pro mě vyvine...
      Bohužel já třeba mastnou pleť nemám (leda v létě) tak si nejsem jistá těmi efekty u mě...a co už za vyzkoušení nic nedám (prej !-)

      Vymazat
    6. A ten korektor máš Lištičko taky minerální práškový? Zajímavé :-), korektory to zas já můžu

      Vymazat
    7. Taky mám EDM korektor a potvrzuju, že je super :-) Ale pod oči nevím, to já nepoužívám. Jinak s těmi brouky - nebyli v tvářenkách? Protože tam se prostě často používá karmín, no a ten je holt z brouků, takže už je skoro jedno, jak hrubě jsou namletí :-) Ale myslím, že JPM jsou veganský, takže by měli být bez brouků :-)

      Vymazat
    8. Hele, já si mazala obličej šnekama, namletí brouci (co jsou i v jogurtech) mě nerozhodí :o)) jestli to funguje, jsem ochotná na sebe nahodit mleté pařátky a muší oči.. ostatně, třeba med je včelí blití a nikoho to nepohoršuje.. :o))

      Vymazat
    9. ano, korektor je práškový, přesně tento - http://www.pureskincare.cz/zbozi/mineralni-korektor-multi-tasking/31/ ... poslala mi ho ve vzorečku Mitsuuko a jako fakt pecka! už ho mám objednaný v plném balení, protože krásně kryje, ale vůbec nedělá masku, pupínek nevystoupne a nedělají se kolem něj suchá místa ;)

      Vymazat
    10. Reni, tak je jasný, že EDM korektor je pro mě velký pokušení zas, korektory já můžu, hned to půjdu očekovat a píšu si do seznamu přání :-) Jako docela se divím, jak se z diskuze o kosmetice dá dojít i k broukům - boží :-) No jo ten karmín, už jsme to jednou zmínily s Enkou a já jen koukala, co to dávají do jogurtů :-) (ještě, že je moc nemusím), kupodivu ve tvářence mi to neva :-)....doteď jsem nechápala přesně výraz veganský v kosmetice - a teď už ho chápu: žádná zvířatka ve složení !-D

      Vymazat
    11. Lištičko díky za ty odkazy, jsi skvělá. Tak jsem to načetla a musím to mít, sice teď mám dva nové korektory, tak si musím dát na čas oraz, ale toto určitě vyzkouším, zní to skvěle :-)....ach jo můj seznam přání je nádoba bezedná..:-)

      Vymazat
    12. Enko to bylo teda správně drsňácké prohlášení :-) - s tím medem máš teda pravdu, zrovna ho jím ve velkém :-)), jako ten šnečí sliz mě zatím nechává klidnou, ale faktem je, že my ženy jsme obdivuhodné v tom, co jsme ochotné si dát na ksichtík zeleninkou a ovocem počínaje až po zvířátka :-). Máš recht, když to funguje - není co řešit :-D

      Vymazat
    13. Děvčata, já teda kromě toho zeleného korektoru (pro mě must - na mateřské znaménko, příp. zarudlá místa) a toho spešl pod oči, už žádný "normální" nepoužívám, protože službu běžného korektoru bezvadně zastane samotný MMU - naberu štětečkem na korektor a nanesu vrstvičku tam, kde je potřeba něco skrýt, a výsledek je na 1*! Navíc nemusím řešit, jestli mi bude barevně ladit make-up a korektor. ;)

      Vymazat
  9. Já jsem se do minerálního makeupu hned od prvního použití..Chci si pořídit i větší balení, ale ještě mám doma takový makeupů, že bych jimi mohla vymalovat celou naší ulici :D Zatím jsem zkoušela jen EDM, ale nadšení i tak :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé i Ty Peťo jedeš v EDM? Tak to je můj konec :-) Nechci se sice vzdát myšlenky na skvělé JPM, ale korektor od everyday určitě vyzkouším.
      Tak to Ti docela závidím, že máš tolik MU doma :-)), já jim fakt neholduju, ale začnu se tomu asi více věnovat...postupně :-)

      Vymazat
  10. Docela casto ctu, ze mineralni make-up vysusuje...Ja mam citlivou suchou atopickou plet, takze jsem se lekla a pote co jsem si koupila impulzivne lily lolo, tak jsem se docela bala...a fakt, stahovalo to...tak me napadlo, ze to bude potreba zhydratovat a promastit...takze rano dam na plet kvetovou vodu ruzovou od nobilisu a pak na to frknu bud olivovy krem olea (pekelne mastne) nebo sipkovy olej nebo jojobovy olej...a svete div se, plet se nevysusi...pak jeste pockam par minut a frknu na to dermakolí bázi (ano chemie, silikony - zkusim nekdy i bez nich...) a vse drzi vyborne....Jinak ja pouzivam uz na oblicej vyhradne veci od nobilis, a rekla bych , ze se mi plet hodne vylecila..ted davam i vitamin e a chystam se na sera..jinak stridam oleje dle nalady - mak, mandle, jojoba, kokos, sipek, argan...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se sem eMce trochu vmíchám, ju? =D Lily Lollo není ale Tebou - pokud máš i normálně sušší pleť, pak může být Lily docela dryják. Já mám smíšenou pleť a Lily jsem vydržela používat týden - celá se mi loupala a šupinkovatěla a bylo jedno, jaký jsem dala základ. Naopak, základem se to spravilo jen při aplikaci a večer po odlíčení jsem zase koukala na šupinky. Na mě třeba Lily vůbec není dobrá. EDM je fajn, rozhodně nevysušuje ani ta matovací báze, ale zase EDM přidávají do MMU něco zvláštního, protože se po něm po pár hodinách začne hrozně mastit obličej.. Mitsuuko

      Vymazat
    2. Ale jen se míchej Miško :-), více hlav více ví !-)
      Já zkušenosti s Lily Lolo nemám právě proto, že všechny mé milé přítelkyně ji zhodnotily že vysušuje. Třeba Enka Lily Lolo používá a je spokojená, ale ona má smíšenou až mastnou pleť, takže vysušovat spíš potřebuje (a nemá citlivou pleť)....já mám suchou pleť a mít atopickou, tak na to nedám minerál v prášku - bála bych se, už proto, že doma mám dcery s atopickým ekzémem....bála bych se spíš z dlouhodobého hlediska. Vyzkoušela jsem nejlepší minerální make-up dle mého a to Just Pure Minerals, což byla krása, jaký to dělalo efekt, ale po delším užívání jsem začala opět lehce šupinkovatět....nesmím ani dlouhodobě používat pudr, jen vyloženě na T-zónu. Ale nově mám doma Bare Minerals "neviditelný" pudr a na ten se chystám, takže vyzkouším a podám zprávu :-D........ono určitě je cesta pleť pořádně promáznout pod ty "pudry" ale mě osobně se to dlouhodobě neosvědčilo, potřebuji krémové a tekuté make-upy, obzvlášť v zimě - tuším že v létě kdy se mi pleť více mastí a není už tak hrozně suchá, bych mohla zase dát minerálům šanci :-)....Ono to bude hodně individuální !-)
      Olejíčky ale miluju, v zimě bohužel mi nestačily, to jsem potřebovala pořádný krém, ale oleje jsou lahoda, od NT používám šípkáč a jojobu, miluju mandlový a z meruňkových pecek....Jejich biofáze je skvělá, stejně jako hyaluron sérum (ale pozor suchá pleť toto taky nemusí ocenit), vitamín E a A jsou perfektní léčitelé souhlasím :-)

      Vymazat
    3. eMi, bacha s Tvou pletí na Bare minerals, mají tam nějaká svinstva, která zrovna pleti nedělají dobře.. sice nevím přesné složení toho, co máš doma, ale kolovalo hodně zpráv o používaných ingrediencích.. aby Ti to spíš neuškodilo.. =/


      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate