pondělí 7. října 2013

Otestováno: eM a Lush

Zdravím Vás všechny,

doufám, že jste si užili krásný víkend podle svých představ. Pro mě byl můj víkend příliš hektický, a tak mám pocit, že trval jen pár hodin a ne dva dny. Ale  byly to opravdu intenzivní dny. 
Zase jsem poznala další skvělou blogerku na živo (o tom taky bude jednou řeč, nebojte), napsala jsem v terénu tento článek, přestěhovala ateliér (většinu těžké práce zvládl muž) a starala se o nemocnou dceru, druhou doprovázela na přípravné kurzy na příjímačky....takže vlastně ani dnes nemám pocit, že je pondělí, zdá se, že rozlišovat na pracovní dny a víkendy už je pro mě pasé :-). Ale nemůžu říct, že bych si to neužila - nechápejte to, prosím, jako že si stěžuji, to néé :)

A dneska mám pro Vás článek z rubriky, co eM vyzkoušela na vlastní kůži. Tentokrát to bude jen o jedné značce – některými milované některými nenáviděné...A na kterou stranu se přikloním já?
Asi Vás zklamu, zůstanu na své středové pozici – nestranná a nezávislá....
Až (a jestli) dočtete článek do konce, zjistíte jak počty s Lushem dopadly....


Takže, držte si klobouky, začínáme:



Willow tuhé tělové mýdlo

odkaz: UK Lush Willow

Willow je tuhé bílé mýdlo s vyraženým vzorkem, které obsahuje růžový olej - mýdlo z limitované valentýnské edice.
Stačil mi maličký kousek a jedno použití, abych zjistila, jestli to bude valentýnská láska i pro mě..

zdroj: Lush viz výše

Při navlhčení mýdla se vůně růže kamsi vytratila, čekala jsem, že mi vůně bude příjemným společníkem při koupeli, ale místo ní se rozvinula vůně obyčejného nejlevnějšího mýdla. 
A co vlastně čekáme od mycích prostředků? Ať už jsou v tuhé nebo tekuté podobě? Příjemné rozmazlování pokožky je základ, krásná vůně nutnost – to k rozmazlování patří – konzistence si myslím není až tak důležitá, ale nesmí vysušovat......
Věřím, že to byste od valentýnského dnu a potažmo kosmetické edice čekaly též...
A když Vás už zklame vůně, tak pak už ten smyslový požitek nikdy není kompletní.
Tohle mýdelko nijak nepění, ale já pěnu k rozmazování nepotřebuji naopak jsem raději, když věci moc nepění aspoň vím, že nejsou „přesulfátované“...

Ale to co mi strašně vadilo byl ten pocit po umytí..po celém těle mám totiž pocit, že mám kůži o číslo menší - je velmi napnutá a kůže při styku s vodou drhne, brrr. 
Mám pocit, že tohle mýdlo mi narušilo ochrannou bariéru těla 
a snad i pH, že smylo i veškerou přirozenou vláhu, kterou si pokožka přirozeně vytváří...
A to jsem toto mýdelko používala v době letní a velmi teplé, kdy jsem se už nějaký ten týden ani nemusela po koupeli mazat. 
Tady jsem měla pocit, že mě Willow připravila o všechnu hydrataci..a musela jsem v 36 stupních teploty vytáhnout své hutné tělové Alverdí máslo, abych napravila tu škodu....
Nezlobte se, tohle mi nedělá ani můj sulfátový sprchový gel Radox z drogerky...
Takže už vím, co nechci, ale také vím, co chci – to by přece velké holky vědět měly :-)
Ani tato zkušenost mě od tuhých mýdel neodradila,  jen chci zkusit nějaké přírodní mýdlo s oleji a másly, ideálně aby nebylo tuhé jako "beton" spíš taková hroudička změklého másla :-)).
Nemáte nějaké dobré tipy??


Závěr eM: Propadák :-(


You Snap the Whip alias "Mouřenín"

odkaz: lushcz.cz

Mouřenín
zdroj: Lush viz výše

Tenhle Lushí výrobek není klasické tuhé mýdlo jeho anglický popis je body butter exfoliant – a to mě osobně zní velmi lahodně, mám ráda másla i peelingy a když se to hezky smíchá dohromady a přidá se troška uhlí, co z toho vyleze? – ano, Mouřenín :-)
Mouřenín je určený pro dekadentní zábavu ve vaně  a věřte, že se budete cítit jako malá holka, která se z čiré dětské radosti matlá blátíčkem...


A na rozdíl od zamilované Willow, krásně pečuje o pleť, velmi jemné peelingové částečky obrousí, co je třeba, máslíčko promaže a ve spojení s vodou udělá příjemnou emulzi – navíc zde nemohu vynechat popis vůně. Vůně je strašně příjemná, moc mi připomínala něco dobrého a sladkého a až následně jsem byla kamarádkou upozorněna, že je to vůně černého rybízu. Teda nikdy jsem nevěděla, že černý rybíz tak krásně voní :). 
I po umytí a osušení, pokud se tedy nenamažete něčím jiným aromatickým, vůně na pokožce ještě chvíli přetrvá..
Ač já dost často reaguji na různá „čistidla“ ve spojení s vodou vysušováním, tak u tohoto nic takového nenastalo a proto jsem se do Mouřenína zamilovala.


Ale jako každý chlap má i on své vady...
Co myslíte, po chlapech musíte věčně uklízet – ponožky, noviny, použité nádobí. 
Po Mouřenínovi je nezbytně nutné umýt vanu...
Aktivita, která mě příliš nebaví, ale je to opravdu nutnost, nestačí pouze osprchovat vodou...
Protože tahle zábava je jak dekadentní, tak s určitými nevýhodami a v neposlední řadě obsahuje exfoliační částečky – není to zábava na každodenní mytí....ale určitě si to jednou za čas s Mouřenínem hezky užiju :-))


Závěr eM: Favorit :-)


Fresh Farmacy (FF)

odkaz: www.lushcz.cz 

Fresh Farmacy
 Zdroj: Lush


FF je tuhé mýdlo určené na obličej, má zklidňovat a tišit problémy na pleti...
Upřímně stálo mě to hodně odvahy, abych použila tuhé mýdlo na svou pleť a řeknu Vám rovnou, že moje odvaha odměněna nebyla, naopak všechny mé obavy se potvrdily....FF zase voní jako obyčejné mýdlo, žádný smyslový požitek pro začátek ani za odměnu...:-(
Byla jsem velmi překvapená, když se mě kamarádka ptala, jestli jsem tam cítila tu vůni levandule.
A já si říkám, levandule??? Tu bych nikdy nemohla minout, jeji čerstvou vůni miluji a rozpoznávám na míle..A kde zmizela levandule v mém FF? Asi se ztratila cestou....
Je to velmi tuhé mýdlo, takže než ho trochu zpracuji vodou, aby bylo „rozpatlávácí“, dá mi to docela zabrat..
Když už ho konečně nanesu, umyju pleť, smyju vodou, nastane stejná situace jako u Willow, pleť strašně drhne...tento pocit opravdu nesnáším a především kvůli tomuto pocitu jsem zanevřela na všechna tuhá mýdla.
Ale teprve po opuštění vany nastává to správne rodeo, začínám registrovat lokální svědění a zarudnutí na obličeji - tzn. opak zklidnění...
Takže u mě nastala samozřejmě panika a já se snažila pleť uchlácholit a zklidnit tím, co jsem měla po ruce - růžovou vodou – a nic....
Sama sobě jsem nadávala, že jsem nerespektovala své obavy a nechala se nachytat na svou nekonečnou zvědavost.....
Ale nebojte, happy end to mít bude.
Vytáhla jsem z lednice svůj KPZ kelímek. Kelímek měsíčkové masti od firmy Aromatica – blahodárná kombinace měsíčku zahradního a levandule s vepřovým sádlem....
Ach, pleť uvítala moji omluvu ve formě této masti a do hodinky zklidnila svůj vztek...
Mast se mi osvědčila už několikrát a já už delší dobu vážně uvažuji o tom, že si umíchám svou vlastní....
A FF už nikdy více, prosím....zjevně není určený pro mou pleť, ale možná nějaké mastnější a více problematické pleti může udělat dobrou službu, pokud Vám nebude vadit trocha toho drhnutí a vysušení..

Složení:
Propylene Glycol (Propylene Glycol)odvar z bezového květu (SAMBUCUS NIGRA FLOWER EXTRACT)řepkový olej; kokosový olej (BRASSICA NAPUS SEED OIL; COCOS NUCIFERA OIL)Sodium Lauryl Sulfate (Sodium Lauryl Sulfate)Sodium Stearate (Sodium Stearate)hydroxid sodný (SODIUM HYDROXIDE)voda (AQUA),levandulová silice (LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL)silice z heřmánku pravého (CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER OIL)silice z australského čajovníku (MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL)růže absolue (ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT )glycerín (GLYCERINE)Sodium Chloride (Sodium Chloride),EDTA (EDTA)Tetrasodium Etidronate (Tetrasodium Etidronate)*Limonene ( ),*Linalool ( )parfém (PARFUM) 
     Přírodní ingredience      Bezpečná syntetika
Pzn eM: SLS na obličej? Děkuji ne....
Závěr eM: Propadák :-(


Herbalism

odkaz: lushcz.cz




Poslední zkouška Lushího výrobku patří zeleňoučké chuťovečce. Moc hezky o něm napsala Romanka snowglobe, takže kdo si chcete přečíst i jiný názor a myslím, že i podrobnější než můj, můžete ZDE.
Samozřejmě vzorek mám právě od ní....a když jsem si její článek přečetla, šla jsem do toho bez bázně a hany. To víte, jedna dekadentní zkušenost mi nestačila a chtěla jsem si zahrát na ségru od zlobryně Fiony....:-)
A k této zábavě stačí malá zelená kulička,


 podle návodu jsem ji rozmělnila s vodou v rukách a začala patlat na obličej.

Žabinec? Néé, Herbalism a voda :-)

Ano, je to opět dekadentní a tak ušpiníte umyvadlo i sebe, ale to mě nevadí. Hodně mi to připomíná totiž můj domácí peeling, který si vyrábím – ten je přesně takový (jen není tak krásně zelený). 
Dokonce jsem zjistila, že Herbalism také obsahuje mleté mandličky, takže účinek exfoliační je taky v balíčku - teda v zelené kuličce. Peeling je to ale velmi jemný, žádné ostré částice, spíš jen tak jemně ohlazuje a myslím, že nijak zvlášť nenarušuje strukturu pleti jako „drsnější“ peeling.
Po jemné masáži jsem zelenou srandu smyla vodou a čekala jsem vysušování, které se u mě dostavuje ve většině případů...nedostavilo se, huráá. Pleť na tuhle legrácku zareagovala vskutku pozitivně :-). 
Pociťovala jsem celkově i zklidnění "zlobivých" míst na bradě a byl to velmi příjemný pocit.
Nepoužívám sice Herbalism denně, to bych zase svou pleť takhle nepokoušela, ale čas od času si ho dopřeju, když mám chuť si hrát :-)))

Závěr eM: Favorit :-)


Takže moje konečné závěry z testování čtyř Lushích výrobků jsou následující – je to půl na půl, fifty fifty – jak chcete. 
Nemůžu říct, že by mi sedl každý jejich výrobek, což jsem vlastně ani nečekala a padesátiprocentní úspěch je slušný, nemyslíte?

Neříkám, že jsem se do Lushe bláznivě zamilovala, ale myslím, že v určitých jednotlivých případech bychom mohli být kamarádi....Věrnost bohužel slíbit nemohu, ale když budu mít náladu na zábavu s kosmetikou, vím, na kterou firmu se obrátit..
Prostě testovat a vzorkovat mě baví a nebojím se ani Lushe...!-)

A co Vy, jak máte vztah s panem Lushem? 
Máte svoje favority a propadáky, prozraďte jaké?
Co mi doporučujete od této značky ještě prubnout?









51 komentářů:

  1. Pana Lushe neznám a ani nějak netoužím poznat, přijde mi to takové, no.. jak z Fleru. :) Ale třeba se někdy přeci jen potkáme a zamilujeme se. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsem myslela, že už jsem jediná, která s panem Lushem ještě nebyla :-)...jak z Fleru - to mě pobavilo, jen ty ceny jsou mnohem vyšší....Uvidíš, však se do té lásky nenuť..

      Vymazat
    2. Jak z Fleru? :D To mě taky hodně pobavilo. V čem, prosím? :)
      A to je jako špatně, když je něco z Fleru? :)
      (Pozn. nejsem žádný Lushí fanoušek, jen mě tenhle koment zaujal.)

      Vymazat
    3. No, já bohužel docela chápu, že fler má takovou "pejorativní" nálepku, na jednu stranu mě to mrzí, protože jsem tam taky jako tvůrce a nechci být házena do jednoho pytle, ale na druhou stranu, ono díky fleru má každý tak trochu nereálný pocit, že může tvořit a že tvoří tak, že je to prodejné, občas koukám co je tam k vidění...ale znám tam taky plno skvělých a šikovných holek, které jsou fakt umělkyně.....

      Vymazat
    4. To jo, to máš pravdu, ale zase na druhou stranu, nikomu nelze to právo tvořit upírat. ;) Jestli si to pak někdo koupí, to je už jejich věc, ale když tvoří a baví je to, tak proč ne? Já Fler neberu jako výběrový obchod. Člověk se tam musí pořádně pohrabat, aby našel ty poklady, ale že jich tam je! ;)

      Vymazat
    5. Určitě, souhlas. Člověk musí počítat s tím, že tam se prostě hledá, ale kdo hledá, tam určitě najde, jenže asi pár lidí narazí jen na to "nevýběrové" zboží a odradí je to a navíc si vzpomínám jak psula Fler Aďa z Módního pekla a tak to dostalo okamžitě cejch a já strašně dlouho uvažovala, jestli tam mám vůbec jít jako prodejce....ale nemám žádné velké obchodnické ambice, tak jsem to přestala řešit, jak říkám, kdo chce, ten si najde...a jsem ráda, že třeba to tak vidíš i Ty jako nakupující :-)

      Vymazat
    6. Já jsem dost velká frfňa, co se třeba módy týče. Nejsem žádná pipi, ani žádná snobka, ale mám na sebe ráda originální kousky. V ócéčku si prostě vybrat neumím. (I když takový Time Out třeba ve výprodeji občas nezklame... ;) :D) A na Fleru jdou najít skvělé věci za skvělé ceny. Já módní peklo a podobné přímo nesnáším přesně proto, že něco zhodnotí, jako že to je "špatně" a najednou to je dogma, přes které nejede vlak. Ne a ne a ne. Já si budu nosit, co se mi líbí, a co mně přijde vkusné, a co si myslí módní peklo, to je mi úplně ukradený. Vždyť na Fleru je obrovský výběr nepočítaných stylů; jak někdo může říct, že celý Fler je špatně?

      Vymazat
    7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    8. Tak já nebudu kecat, že jsem Módní peklo nesledovala, jednu dobu ano, líbil se mi Adin styl psaní, ale pak už se to zvrhávalo někam, kde mě to nebavilo, protože to bylo především negativní a já ani tak nepotřebuji vědět, jaké hrůzy se nosí na ulici a co je špatně - to dokážu posoudit sama, ale spíš potřebuji pěknou inspiraci a co jsem objevila blogosvět, tak už hledám tam, ale taky to není žádná módní sláva...převážně frčí Háemko atd..a mě baví hlavně ženy přes třicet, protože móda mladší spíš zaujme mou dceru, proto mám ráda Martinu Elegant...jsem bohužel odkázaná na OC, šití jsem pověsila na hřebík pro nedostatek času, ale šít pro sebe i děti byla jednu dobu prostě příležitost jak mít origo a pěkné věci...Já myslím, že právě Fler takovým to designerům umožňuje za menší provizi mít místo, kde můžou prezentovat svoji tvorbu a prodat ji a to vidím, jako velké pozitivum. Určitě bych Fler nehanila, to bych byla sama proti sobě :-). Život mě naučil, že nic není jen černé nebo bílé...a nezavděčíš se lidem všem...

      Vymazat
  2. Emí, mám stejný problém, všechna, podtrhuji všechna tuhá mýdla mi pokožku vysušují. Ať už si tam výrobce přidá olejů kolik chce, je to stále mýdlo, které má odmašťovací vlastnosti. Takže já už se také několikrát spálila, a už dobře vím, že tudy cesta nevede. Taky mě dostává, že se v Lushi objevuje i syntetika, čehož už jsem si všimla dříve. Herbalism vypadá dobře, já používám Mask of Magnaminty :). Taky zapatlané celé umyvadlo, ale je moc fajn :).
    Vyživený a voňavý týden přeji :)
    Janie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, tak to budu mít nejspíš podobně, hledat mýdlo, které nevysušuje bude jako hledat jehlu v kupce sena a musím říct, že to zas není něco, co bych musela mít nutně...
      O té syntetice v Lushi celkem vím, už jsem četla pár reakcí, že to zas není tak přírodní a jsou mnohem "přírodnější" značky...
      A o mask of magnaminty jsem taky slyšela, takže možná jednou tuhle....Já Ti přeji hodně zdravíčka a pohody!!!

      Vymazat
  3. Máme to taky takový na půl cesty... Omrzela se mi Mask of Magnaminty, ta od REN, co dopouručila Mitsuuko, je 100x lepší. Ale mám ráda Angels of Bare Skin, jsou to mletý mandle a cosi a levandule a je to asi dost podobné Herbalism (funkčně), je to šetrný, nevysušuje, obrušuje. Líbila se mi taky Cupcake - čokoládová maska, protože byla čokoládová, ale účinek se nevyrovnal investici, takže tak. A má drahá polovička vyzkoušel takovou matlaninu na holení, co vůbec nepěnila, ale byla skvělá, Ambrosia. Taky henna Cacá Brun byla účinkama fajn (jednou mi to káplo na kocoura a trvalo mu to celej večer, než to ze sebe dostal), ale to strouhání mě neba, tak používám Khadí. Taky občas opoužíváme šampuk Seanik, je dobrej, ale na to, jak se Lush tváří přírodně... No, všecky mají SLS na prvním/druhým místě :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Oli, tak to jsme na tom obdobně - na půli cesty, to je další vhodný výraz :-))
      Je vidět, že jsi toho prubla víc než já, takže máš ještě větší srovnání a pokud je stejně Tvá bilance půl na půl, tak si říkám, že to nebude jen můj jedinečný pocit :-)
      To, co chválíš bych i prubla, ale třeba něco podobného tomu Angels si vyrábím doma (i Mitsuuko chválila !-), tak proč za to vyhazovat velké prachy....Teda kápnout já svou barvu Garnier na kocoura, tak fakt nevím :-), já bych chtěla zkusit nějakou přírodku barvu, se toho ale pořád ještě bojím....Khadí Ti teda sedí?
      No a to je asi největší bolest, že se to tváří stropro příroda, ale člověk za ty peníze sežene i lepší výrobky, ale zas když někdo Lush miluje, není co řešit :-), brr ale ty SLS mě dostaly, že já na to složení nekoukla než si to nandala na ksicht...

      Vymazat
    2. Khadí (Dunkel Braun) je fakt skvělá, navíc to balení (nějak 160-180 Kč myslím) mi vydrží nadvakrát (nemám zrovna málo vlasů, klíďo pošlu výslednou fotku). Hlavně - je to namletý v pytlíčku, vysypat, promíchat, napatlat a šmytec.
      Jojo, máš pravdu, u Mitsuuko jsem na tu home made narazila, to obdivuju, já se bojím si něco vyrábět, kdyby mi ta kombinace sežehla ksicht, tak v případě kupovanejch věcí mám aspoň koho zažalovat, že :-)
      Vtipný je, že kocour je světlej, takže vlastně blond, tak byl tam takovej nazelenalej, i když jsem si toho všimla utřela to z něj. Byl nervózní z toho smrádečku, chudák. Vypadal, jak kdyby měl na zádech sopl :-)

      Vymazat
    3. Já po Khadí jen tak v rychlosti pokukovala na veletrhu, docela bych to ráda zkusila, když píšeš, že jsi spokojená, ocením i fotečku, protože já mám tmavé vlasy, ale mám ráda trošku přizrzlo :-) a docela se bojím zkoušet nové odstíny...
      S tou home-made kosmetikou se to samozřejmě musí opatrně a je fakt,že člověk může nadávat leda sobě, ale musím říct, že žádné takové zkušenosti nemám, možná proto že jsem opatrná a recepty si dlouze vybírám a třídím, proto jich moc nemám a mám jen ty osvědčené :-)
      Jéje, blond kocour, to si dovedu představit, jak z toho musel být na větvi....:-) A ta přírodní barva smrdí hodně? Třeba ve srovnání s drogeškou?

      Vymazat
  4. Pod tohle bych se podepsala - mýdla, masky (hlavně magnaminty), šampuky, sprcháče - vysušují, hrůza, ale mastnoučká másla a tuhé kondiše, to můžu. Když ale omrknu složení, násobím cenou a občas zapeklitým použitím (aneb umyj celou koupelnu), tak u mě pan Lush propadl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky An :-)....ano když to vezmeme kolem a kolem a propočítáme, tak najdeme lepší věci, především poměr cena/výkon, se přiznám, že teda ceny v Lushi se mi moc nelíbí, ale ono je to tady v čechách dost předražený...no a to umyj celou koupelnu, to by mě fakt každý den nebavilo.

      Vymazat
  5. Kedysi som bola z Lushu úplne odviazaná...FF robil mojej pleti veľmi dobre, bol to pre mňa jeden z top výrobkov....no teraz mi príde, že sa dá nakúpiť celkom lacnejšie a snáď ešte aj lepšie výrobky u iných výrobcov prírodnej kozmetiky. Ale nepopieram, že prísť do Lush obchodíku a ovoniavať tam všetko má svoje čaro...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že třeba Tobě ten FF sedl, zjevně opravdu není na mojí pleť...To mi právě ještě chybí, dojít do toho obchodu a ňufat, se chystám, tak uvidím, kdy se mi to podaří :-)...A souhlasím s Tebou, dávám přednost jiným přírodním značkám, především v péči o pleť...

      Vymazat
    2. Ono to bolo tým, že mám zmiešanú pleť, takže sa ani nečudujem, že tvoju vysušoval, aj tá moja bola o číslo menšia, ale akosi som mala aspoň pocit, že je dokonale čistá a pekne som sa musela nakrémovať vždy....no ale nie to som chcela...ale to, že teda vôňa levandule okolo neho ani neprešla a to som ich mala niekoľko:)))

      Vymazat
  6. Na misce na první fotce to vypadá jako nějaké nugátové bonbony. :) Hmm... :)
    Já jsem nic z věcí nezkoušela... Jen šampuk (žádná velká láska), masku na vlasy (nic moc) a hennu (ta byla fajn). Věci na pleť mě od nich maličko odrazují, ani nevím, proč. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Tak to je super postřeh, asi opravdu jo, ale pro pleť fakt některé bonbonky nebyly "chutné" :-)
      Možná, že u Tebe právě funguje ta intuice, že Tě to odrazuje, tušíš, že to nebude žádná bomba za tu cenu..
      Jak tak čtu komentáře, žádný totální milovník Lushe se tu zatím neobjevil :-)

      Vymazat
  7. Od Lushe jsem vyzkoušela kdysi kdeco... A postupně jsem si prošla fázemi od totální fascinace až po totální lhostejnost. Mimo jiné taky díky tomu, že jsem trochu viděla do pozadí zákaznického servisu apod., a to mě teda postupně velmi znechutilo. Ale hlavně proto, že sulfáty a ta šílená barviva si na sebe prostě odmítám patlat, a cena absolutně neodpovídá kvalitě výrobků. A to nemám problém si za dobrou péči trochu připlatit...
    Jinak Herbalism byl jedním z mých favoritů, dále jsem milovala holicí krém Shave the Planet, ale stejnou službu udělá i kokosák (i tu vanu po něm musím umýt :)). Výjimečně si dopřeju nějakou srandu do vany (vanu si dávám výjimečně, ale v zimě přecejen občas musím, já zimomřivka). Toť vše. Taky mám docela ráda jejich čerstvé masky, ale nikdy mi s pletí žádný zázrak neudělaly.
    A ohledně mýdel - zrovna z Lushe mi dost vyhovovalo mýdlo Honey I Washed the Kids. Krásně krémové, nevysušovalo mě, nádherná vůně. Taky marcipánový Snowcake (vánoční limitka), ale ten už nebyl tak výživný.
    Obecně na velké vysušování netrpím, ale mám takový nějaký malý ekzémek zezadu na pažích, a ten se mi hodně zhoršil s Lushovými sprchovými gely. Tuhá mýdla mu celkově dělají docela dobře.
    Nejvíc teď miluju mýdla Save Some Green, ale bohužel dostupná jen v UK. Chystám se vyzkoušet něco od Zelené Větévky - ano z FLERU! :) Mám na ně velmi dobré reference. A samozřejmě ze všeho nejvíc se těším na domácí tvorbu té naší nejmilejší mýdlářky... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si říkala, že Ty jsi určitě musela zkusit Lush, díky Romance...:-) Říkáš lhostejnost, jo...
      Souhlasím, taky jsem ochotná vrazit těžce vydělané peníze do kosmetiky, ale musí to fungovat, potřebuju tam mít ten poměr kvalita/cena....
      Kokosák používáš na holení?, to mě hodně zaujalo, protože už taky nechci ty drogerkové pěny, zkoušela jsem holící olej Saloos - byl fajn a hledám i jiné varianty, no jo po holení se musí mýt vana vždycky. Já bych bez vany být nemohla, právě jak píšeš, na zimu mám chuť se do ní nakládat pořád, někdy přijdu vymrzlá z práce a lezu tam hned...a to se nějaké ty "hračky" do vany hodí :-). Jó to mýdlo chválila i Romča: Honey I washed the kids, tak možná se nechám zlákat pokud mezitím nenajdu něco inčího a lepčího, třeba handmade mýdlo z Romi´s mýdlárny :-)
      Zelená Větévka Flér? Neznám, znám tam jiné výrobce, dokonce kupuju i ingredience na míchání a patlání na fleru (např. Artemis, nevím, jestli mají mýdla..)...juknu určitě. Budu ráda, když dáš vědět, jak Ti ta mýdla sedla. Ja šoupla na fb, ještě odkaz na tu Mýdlárnu, co o ni psala Veru U Dvou Verunek....
      dost mi ty mýdla teď haraší v hlavě, i díky Romance :-)

      Vymazat
    2. Jojo, kokosák na holení - nejlepší věc. :) Skoro bych se snad pak ani nemusela mazat... Ale radši přimáznu ještě trochu před spaním, mě pak občas svědí kůže, když se dost nenamažu (ne po kokosáku, ale po holení obecně, s kokosákem je to naopak nejmírnější).
      Jo, na tu Tvoji mýdlárnu už jsem taky asi někdy koukala... Ale od Větévky se chystám na obličejový olej (chci porovnat s Hadkem), tak přihodím i nějaké mýdlo, doma už mám jen nějaké zbytky. Tak pak určitě dám vědět. ;)
      Jo ale koukám, že teda i Honey I Washed the Kids taky obsahuje SLS. :(

      Vymazat
    3. Mě právě taky dost svědí kůže po holení, a po tom oleji to bylo zatím nejlepší, že jsem nemusela mazat, ale stejně vždycky malinko přimáznu...
      Vidím, že i děti se myjou SLS :-), já teď právě jsem ve fázi porovnávání nakolik jsou lepší ty sulfáty z kokosu oproti chemickým sulfátům a můj muž a dcera jsou pokusní králíci, protože když najdu v první řadě SLS u šamponu na seborku z lékarny, co nám předepsala doktorka za těžký prachy, tak dostávám vztek...

      Vymazat
  8. já měla z Lushe zatím jenom hennu a ostatní mě nechává absolutně chladnou ;) možná to bude i tím, že mají obchod jen v Praze a poštovné na jejich e-shopu je předražené ... takže nemám roupy něco zkoušet, navíc jsem už všemožně četla, že složení žádná hitpoška a za tu cenu to vůbec nestojí ... raději si zaplatím za echt přírodní kosmetiku a nebudu se bát dát něco na obličej (i když netvrdím, že po přírodce se nemusím osypat) ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom hodně podobně. Mám cestu do obchodu daleko, i když mě láká ten obchod vidět (nebo spíš cítit) na živo, ale jako že bych tam utratila majlant to vůbec...taky jsem četla spoustu reakcí jako Ty...S tou přírodou to taky samozřejmě není vždycky sázka na jistotu, něco sedne něco ne, ale poměr cena a výkon by měl být vyrovnaný...

      Vymazat
  9. Jee Marci, tak pan Lush u mňa je absolútny prepadák už dávno. A pamätám sa, ako som pred pár rokmi v bratislavskom Auparku vždy cestou do kina, ktoré bolo hneď za predajňou Lush, musela chodiť s rukou na nose, pretože som nezvládala ten smrad na celú chodbu :D Potom som bola taká šťastná, že ten smraďošský obchod skrachoval... Určite sa nájdu u nich aj dobré veci, mne sa napr. páčili čerstvé masky, ale masky si namiešam aj doma a inak mňa osobne odtiaľ neláka už nič. Takže takto som na tom ja a Lush :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Margi, tak vidím, že u Tebe to už není ani na půl cesty - ale tudy cesta nevede. Chápu. Já právě zatím nemám tu zkušenost s tím obchodem a jednou se na to chystám ať vím, ale většinou nesnesu příliš vůní po hromadě, hlava mi začne stávkovat, tak jsem docela zvědavá :-)....Jasně masky si můžeš udělat doma za pakatel vždycky úplně čerstvou, i já si patlám věcičky a la Angels on bare skin raději doma..:-)..

      Vymazat
  10. Ahoj eM, já byla kdysi z Lushe nadšená, chtěla jsem všechno, ale postupem času mé nadšení ochladlo.. Fresh farmacy mi docela vyhovoval, teda vysušoval, to jo, ale to já potřebuju, ale zas za tu cenu.. blbě se s ním mydlilo, nevonělo to, zázrak to nebyl.. Šampuk, který měl růžovou barvu, ji bohužel přenášel na mé blond vlasy a to teda fakt nee, vypadala jsem jak Barbie mořská panna :o))), celkově jsem byla většinou zklamaná a jediné, co obstálo, jsou pěny do koupele.. jen náš vztah Lush totálně zabil tím, že přestal vyrábět mou nejoblíbenější, levandulovou!!! pěnu. Tak jsem na něj zanevřela.. Je přece tolik rybek v rybníce.. a bez sulfátů :o)))
    Z tuhých mýdel můžu doporučit Auroville, mám už třetí, jsou měkká, olejová a když je používám delší dobu, nedělají se mi záděry a nemusím mazat nehtovou kůžičku. Paráda!
    Krásný podzimní den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Enko, tak vidím, že jsi další v klubu láska k Lushi přešla do lhostejnosti...:-)
      Teda růžový šampuk barvil vlasy? Docela drsný punk :-) Úplně Tě chápu, že když si něco konečně oblíbíš a oni to zruší, tak je konec vztahu....Souhlasím, že rybek je v rybníce milion stačí si jen vybrat...Díky za tip na mýdlo. Vím, že Auroville profrčel blogosférou, ale to já ještě mýdla dost ignorovala, tak mě to minulo..uvidím, jestli budu mít na ty mýdla nervy :-), nemám ráda ani to skladování :-)....Ale je fajn, že sis našla to svoje...
      Měj se moc krásně. Co nový NB už sis vybrala ten světle modrý:-)?

      Vymazat
    2. Ahoj eM, jo, šampuk fakt barvil.. no, růžové vlasy v mém věku.. sranda..
      A kamaráda ajťáka řešícího nesmysly (neboli to, co je uvnitř noťasu) jsem nakonec včera otrávila natolik, že se vzdal.. jeho snaha vnutit mi něco za 20 000 (jojo, už to zvedl) byla marná a na cestě je.. fialový!! :o)) ale řeknu Ti, rozhodování mezi bleděmodrým a fialovým bylo těžké, přetěžké :o)) jsem fakt blondýna :o))) doufám, že počitadlo dorazí co nejdřív, už mě fakt neba vyhazovat muže od jeho kompu..
      Měj se krásně eM!

      Vymazat
    3. Tak konečně jsi vybrala - stylový fialový? No super! Věřím, že je to traumatické vyhánět muže od PC, to jsem znala až moc dobře a fakt to už nechci zažívat :-)..To mě fascinuje, jak Ti ajťáci jsou ulítlí, já právě taky řekla strop osm, když se mě ptal, kolik chci vrazit do nb pro dceru, prej mám koupit Mac. Jo chápu grafici a ilustrátoři s ním dělaj, ale to si ho jednou bude muset koupit sama, prý jenom dvacet za nový hahaha...ale jinak budou děti i my hlady ne...:-). Tak si toho svého nového fialového krasavce moc užij až se k Vám nastěhuje! Měj se moc hezky Enko!!!!

      Vymazat
  11. Ahoj eM, nemám Lzxh v hledáčku. je fakt, že kdybychomv Ově měli prodejnu, tak bych určitě zašla a možná i něco odzkoušela. Na poštovné to zas pro mě tak velká lákadla nejsou. Co asi časem opravdu vyzkouším, je citrénová srajda na nehty a kůžičku. "Umývadla" mě tolik nelákají. Radox je dostatečně dobrý:DDD
    Zdar natřískaným víkendům a odpočiň si alespoň během pracovního týdne:D!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tutto! Kdybych nedostala ty vzorky Lushe, tak bych si netroufala na blind kupovat něco za takové ceny, ale zase kdybychom ten obchod tady měli, tak bych určitě nakoukla..Říkáš na nehty a kůžičku? To nezní špatně :-)
      Díky moc! No jo začínám najíždět na takový zvláštně poblázněný režim, že opravdu musím odpočívat během pracovního týdne :-) - nejhorší je pondělí...
      Měj se moc krásně!!!

      Vymazat
    2. Já Ti tu citrónovou srajdu klidně věnuju eM, mám jí ještě půl pidikelímku a je fajn, ale já ji teď díky Auroville nepotřebuju :o)) máš ji u mě!

      Vymazat
    3. Jé Enko Ty jsi Zlatá, díky...taky Ti něco připravím na revanš :-))

      Vymazat
  12. Zdravím Marcelko, Lush jsem nikdy nezkoušela a díky Tobě a Sabče, jsem se rozhodla, že ho radši ani nevyzkouším. Hlavně kvůli tomu ekzému jak jsme si před časem vyměňovaly emaily, a navíc, když i některé věci vysušují. Takže radši ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, úplně Tě chápu, že nechceš riskovat kvůli ekzému, určitě bych to taky třeba své dceři nekoupila, naopak se snažíme všem vysušujícím složkám a sulfátům postupně vyhýbat....a na to jsou šetrnější třeba ty sprchové oleje atd..

      Vymazat
  13. Lush jsem si koupila jednou a naposledy! Dodnes mi v uších zní "Mamí, ty smrdíš!" No a byla to pravda, prý Rolls Royce mezi kondicionéry...hmm, už si tam nikdy nic nekoupím. Vzala jsem tam kamarádku, jen tak na kukandu, ona mi tam chudinka málem omdlela. Udělalo se jí tam z těch odérů nevolno.

    Tak to je od mne asi tak k Lushi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, tak si říkám, jestli ten zážitek pro mě v tom obchodě taky nebude spíš traumatický, jestli si ho takhle na dálku neidealizuju, já hodně vůní nesnáším moc dobře, bolí mě z nich hlava...Vidím, že žádné pozitivní zážitky s Lushem nemáš, souhlasím, že kosmetika člověku musí "vonět"..a kondiš určitě...marketing dobrý - Rolls Royce...to mají vymakané..

      Vymazat
  14. Jééé eM lushuje. Ono mě u téhle firmy hodně baví jejich marketing. Teda co se týče nastavení produktů a to jak jsou popsány. Pak mě na téhle firmě hrozně štve jejich marketing. Teda to jak hrají na faktor výjimečnosti a nesehnatelnosti některých výrobků a ty ceny, tak to je kapitola sama pro sebe. Ale některé věci za to prostě stojí a za tím si stojím. Musím se mu někdy nějak souhrně podívat na zoubek, aby se teda jako vědělo, co Evelína a Lush, když už se ví, co Marcelka a Lush :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelínko už i eM představ si. Jsem si řekla, že si prostě musím to vzdělání doplnit o Lush :-) a když jsem dostala vzorečky od Míši, tak už to bylo nevyhnutelné...Marketing - popisky a názvy výrobků - souhlasím, to mají vymyšlené dobře, ceny už jsou horší, zvlášť v Čechách předražené...Tak to se těším na Tvou Lush bilanci až se do ní pustíš, zajímají mě Tví favoriti i propadáky :-)

      Vymazat
  15. já mám Lush celkem ráda, nejsem teda nějaký fanatický Lushař, navíc mají dost vysoké ceny, ale některé věci mají fajn, momentálně zbožňuju roládu Angels on bare skin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak konečně někdo, kdo má Lush rád Natálko :-)). Nerada bych, aby to tady nakonec vyznělo, že Lush všichni haníme.....vidím, že taky jedeš na "Andělíčku", tak to jsem ráda, že Ti sedí :). Já si právě něco takového vyrábím doma, takže nemám potřebu kupovat od Lushe, ale vidím, že tento výrobek je hodně chválený..

      Vymazat
  16. Tak z tohohle výběru znám jenom FF a za to dám ruku do ohně, na můj typ pleti je jak dělané. Při pravidelném používání zmírňuje všecky její neduhy (snad jim i předchází) a při akutnějších problémech je i úspěšně léčí - klidně přes noc, boláčky jsou o půlku i o víc menší. To nedám z ruky (spolu s Coal Facem). A jinak je mi líto, že tě ostatní věcičky více méně zklamaly :( Jsem toho názoru, že u Lushe se dají najít opravdu užitečné věci, jen je více než kdy jindy potřeba řídit se svým typem pleti a neexperimentovat jen proto, že se nám u něčeho víc líbí barva/vůně... A mýdla, tak to je kapitola sama pro sebe; jako dárek asi dobrý, sobě bych to na běžný užívání nekupovala (důvody viz u mě pod mýdly z mýdlotéky) a s vůněmi už si opravdu nepamatuju, jak to bylo - zda setrvaly nebo se taky tak rychle vypařily... Některý asi jo, myslím že Snowcake voněl famózně i po sprše <3
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že Ti FF osobně pomohl. Máš pravdu, on bude hodně specializovaný na určitý druh pleti, který já zjevně nemám :-). Celkově mám s "čističema" a spolu s vodou problém, jediné na co reaguju ve spojení s vodou dobře je ten hydrofil...Ale třeba ten Herbalism - mňamka :-).
      O těch mýdlech já pořád uvažuju a přebírám to v hlavě z jedné strany na druhou a nemůžu se rozhodnout, protože jen tak na blind natrefit na nějaké dobré, které nevysušuje - nedělám si iluze...

      Vymazat
    2. Aha, takže vodu při čištění pleti nepoužíváš vůbec? Teď se omlouvám, jestli se ptám blbě, nečetla jsem poctivě všecky tvoje články...
      Ještě pokud jde o mýdla, klasickou drogerii jsem už zavrhla úplně, ale docela mě překvapilo mýdlo od Alterry (takže Rossmann), dle značky i složení je z těch přírodních a mají asi 5 druhů (většinou parfemace dle různých kytek - mně voní jedině mandlové) a to teda bylo echt příjemné a o žádném vrzání na kůži jsem celou dobu mytí vůbec nevěděla. A stojí 12 kaček, takže žádná investice, nejhůř se vyplácá na mytí rukou. Podobně si lidi chválí mýdla od Alverde, tam se mi naopak líbí parfemace každá, akorát mýdélka už stojí asi 40 Kč / ks, což je teda ale ve srovnání třeba s tím Lushem pořád třetina...
      Verunka

      Vymazat
    3. Né neptáš se blbě :-) nejsem sice taková ta, co říká, že je Há2o free, to asi ne, protože ráno se oplachuji čistou vodou :-), ale nějak mi moc nedělají dobře taková ta čistítka - krémy, gely...atd...jedině v létě, to bylo moc fajn se v horku pořádně "omýt" ...Díky moc za tipy! třeba Alltera ve mě vzbuzuje trochu obavy, jednou jsem měla jejich masku Orchidej a hrůza -reakce pleti a ta vůně nic moc, takže tipuju, že bych možná taky snesla mandle, ale to Alverde bych možná zkusila a za ty peníze nejspíš i tu Allteru, i když teď hodně zkoumám v této oblasti přírodní mýdla z fleru - láká mě to :-), ale ty ceny jsou trošku jinde to je pravda...a Lush je cenově ještě dál....

      Vymazat
  17. Já jsem z Lushe taková rozpačitá, však jsi četla u mě :) Líbí se mi Mouřením a přemýšlím, že bych někde vyžebračila vzoreček, vypadá to super a jako něco pro mě :)

    Naprosto souhlasím s Evelínou, aspoň teda s tou první půlkou, napsala to zcela přesně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate