sobota 16. listopadu 2013

Čtvrteční Práglování - njú in a drobné zápisky



Ahoj moji milí,

včera byl pátek a to už je tradičně den na článek na blog.
Vy, kdo mě čtete na FB už to víte :-) 
Bohužel se musím omluvit, že jsem porušila zavedený pořádek. 
Byla jsem včera totálně grogy, vyplivnutá a nevyspalá, ale moc spokojená a skvěle naladěná (či to jde do kupy? jo jde!).

Ve čtvrtek jsem totiž udělala expresní otočkový zátah na Prahu a byla to teda jízda – od 3 ráno na nohou do 23. 00 hod....
Ona totiž Praha není co by kamenem dohodil od mého bydliště. 
A není to tak, že bych si uprostřed týdne vyjela pařit. 
Hlavní náplní cesty byla návštěva mého skvělého lékaře - a teď budu jmenovat (fanfáry prosím!!!)
 - pana profesora MUDr. Eduarda Zvěřiny, DrSc, FCMA.....
neurochirurgické kliniky na Královských Vinohradech, kterou řídí neméně fantastický lékař Prof. MUDr. Pavel Haninec, CSc.
A obdržela jsem od pana profesora samé skvělé zprávy.....:-)

Jelikož jsem kvůli kontrole přijela do Prahy celkem brzo, tak jsem na snídani zaskočila obligátně do Mekáče na Václaváku naproti "Vaškovi".
 Už je to taková tradice - nechce se  mi hledat narychlo nikde nic jiného (ale jestli máte poblíž lepší tipy - sem s nima) a od 8 hodin, taky bývá otevřeno máloco. 
Snídaně ale byla chutná, sázím v tomhle na ověřenou jistotu.


Jen si v tomto centru Prahy připadám čím dál častěji jak v ruské enklávě, neboť každý třetí mluví rusky a ty holky co si sedly kousek ode mě, jsem už dle vkusu taky tipovala na Rusky a když jsem sundala sluchátka s hudbou, abych si svůj odhad ověřila - nemýlila jsem se :-)).

Po lékařské kontrole, ale už byl itinerář narvaný až do odjezdu mého vlaku. A samé boží zážitky byly na denním menu, při kterých mi dělala průvodce právě moje nejmilejš kamarádka Míša Mitsuuko..
A samozřejmě mě protáhla obchody.
Takže dneska to bude  takový njú in a malé zápisky z Prahy, jak název napověděl.....Ono to možná z fotek nebude vypadat na velké nákupy, ale spoustu věciček zde nemohu uveřejnit, protože jsem nakupovala vánoční dárky pro mé blízké...

Proletěly jsme mimo jiné i drogerkou Rossmann (o které Míša psala u sebe ZDE).


U plných regálů (což není jen tak k vidění) značky Catrice jsem opět
neodolala a koupila si pro sebe stíny a toho krásného Roberta Redforda jsem tam taky nechat nemohla !-).

V Greenwave jsem nechala bezkonkurenčně nejvíce peněz, ale zase mě utěšuje to, že jsem nenakupovala jen pro sebe :-)
Ale zase jsou to samé lahůdky a já aspoň ušetřím za poštovné a mohla jsem si obchod obhlídnout "na živo" a poradit se s paní prodavačkou, jaký odstín barev koupit.


Konečně jsem to totiž rozsekla a nakoupila si přírodní barvy na vlasy Khadí (o kterých uslyšíte už brzy). Taky jsem už fakt nutně musela investovat do sice nelevného, ale výborného kondiše John Masters Organics - moje vlasy mě pořád otravovaly, že jiný nechtějí, no..... 
A jak mě holky  Míša s Luci úplně zblbly těmi Poděbrady, tak jsem musela odnést aspoň malé baleníčko Primavery krému....
A mám alibi neb ten Desert Essence kondiš a prťavý JMO nejsou pro mě, ale pro Enku, hihi....

Zlatíčko Míša  mi ještě nachystala po cestě do Café Érra, kam jsme šli na jídlo (bo jsme už  byly  obě vyhladovělé  a hladem téměř nemohly mluvit)..návštěvu rovnou třech prodejen s výtvarnými potřebami (Zlatá loď a dvojmo Altamira).
 To jsem vůbec nečekala a byla jsem u vytržení a nevím, která vášeň  je větší či ta pro malířské potřeby nebo kosmetická, ale jsou to lásky nehynoucí. 
Miluju vůni těhle obchodů – směr terpentýnu, barev, papírů, umění a Múz..., ale krotila jsem se a koupila si jen skicák a tužky (ty svoje jsem dala dceři a už mi fakt chyběly:-).............


Sklenka vína v Érra...


V téhle kavárně se mi fakt líbilo (Míša má skvělý vkus), má stylovou atmošku, zaujaly mě zrcadla na stropě a vůbec výzdoba - 
ale ta quessadilla s kuřecím masem, pikantní salsou a zakysanou smetanou byla famózní a to těsto, hmmm...
(bohužel jsem byla tak hladová, že jsem ji nevyfotila :-D)

Kromě nákupů, které jsem si prostě nemohla nechat ujít, to byl mimo jiné také den, kdy jsme si s Míšou vyměnily svoje osobní a (ne)pravidelné vydání beauty boxů.....Tohle bylo asi nejhezčí, předat svůj balíček Míše osobně a ne ho posílat poštou a psát sálodlouhý dopis, jak jsem co myslela – viděla jsem, jestli má radost, co ji zaujalo, hned jsme si popovídaly o všem a já jsem se zase jen ujistila, že prostě ta holka je moje krevní skupina :-).
Článek o boxech, ale bude zvlášť (dnes jen malá upoutávka).

Opět to nepostrádá vtip Missha box od Míša :-)

Tento den byl především tak nějak závod s časem, protože stihnout za pár hodin všecko, co by člověk rád není možné, s těžkým srdcem jsem musela odložit i setkání s jinými blogerkami, protože mi bylo už dopředu jasné, že bychom si to ve spěchu neužily.
A tak jsem byla nadšená, když tento den přišlo ještě jedno překvapení a nečekané setkání - s Lucifrídou!!!! Představte si, téměř v cílové rovince mého pobytu se to zdařilo. To bylo totiž tak, že Luci volala Míše ohledně jejich setkání a zjistila, že Míša je zrovna se mnou a tak se rozhodla, že se k nám přidá aspoň na minutku, abychom se mohly seznámit. Já byla tak ráda, blogo-ikona (zas to tak musím napsat !-) a chce se sejít!!! Byla to opravdu chvilička, ale stála za to.
Jsem strašně ráda, že se setkání vydařilo, protože víte, jak to je, někdy sladit vzájemně programy je ta nejtěžší věc a já ještě musím navíc ujet pár stovek kiláků...
Děvčata mě solidárně doprovodily na hlavák na vlak, abychom aspoň to setkání o maličko prodloužily.... (a ještě samozřejmě nemohly vynechat tamější Sephoru....mor!!!, ještě že už mi jel vlak a nemohla jsem se tam zdržet dýl!!


A představte si, koho jsem ještě ten den poznala pana blogo-asistenta Matýska Mitsuuko de Ak.
Je to teda opravdu fešák a vidíte, jaký má krásný outfit....a ty očička. 
No přiznám se, že jsem si jeho lásku koupila sušeným masem....:-) 
a povedlo se :-))).

Celý ten den mi uběhl jak sen. Vždycky, když jsem takhle někde jen na otočku, tak si na druhý den říkám, jestli se mi to jen nezdálo - takový super divoký sen :-). Musím zpracovat tolik zážitků, objevů a emocí nadupaných do několika hodin, že to fakt nejde zpracovat najednou...

A moc děkuju za ten super intenzivní den Míše
 a za milé zakončení pobytu Lucí!! 

Doufám, že se i Vám tahle jízda líbila. Přeji všem krásný víkend!!!

35 komentářů:

  1. Ahoj eM, jsem ráda, že Ti návštěva kliniky dopadla na výbornou!!! Zbytek dne ses perfektně odměnila:) Na recenze se moc těším a samozřejmě jsem zvědavá, co skrývá červená krabička:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěknou sobotu tutto!!! Díky moc i já jsem strašně ráda za ty zprávy o to větší radostná jízda to byla :-).....Jó ta krabička, zase samé mňamky...Tak si užij krásný víkend!!! Pá

      Vymazat
  2. No tak to je krásný den! Můžu jenom závidět:) Greenwave mě hrozně láká už dlouho, při příští návštěvě Prahy tam určitě zajdu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clairí díky! Bylo to super, až budeš v Práglu určitě Greenwave nevynechej, sic to není nejlevnější, ale těch krásných lahviček plných přírody, kdybych měla víc času tak jsem tam i dvě hoďky :-) a hlavně mi šlo o tu poradu a to bylo moc fajn...Užij si víkend u nás!!!!

      Vymazat
  3. Tak to jste si to holky užily dosytosti :) Nakazily jste mě a na cestě mám JMO Detangler. SIce vzorek, ale jsem na něj vážně zvědavá :) Blogerky a jejich blogy jsou mor :D Altamira i Zlatá loď jsou super obchůdky, i když víc se mi líbí ta Altamira. To je vážně slast.

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky jsem ráda, že návštěva kliniky proběhla v pořádku :) :) :)

      Vymazat
    2. Souhlasím Peti, je to mor!!! :-) taky jsem se nechala nakazit detanglerem, ale je fakt skvělý a první věc, co nemusím smývat a nemám po tom hnusně mastné vlasy :-)), tak jsem zvědavá, co na něho řekneš Ty....Altamira vítězí i u mě, hlavně sortimentem, ten je nedostižný...já tam nakupuju přes eshop a konečně jsem mohla vlízt do obchůdku i na živo - a jak píšeš- slast! ta vůně ach..a tolik věciček
      Děkuju moc!!!!

      Vymazat
  4. Nejdůležitější je zdraví. Potom vše ostatní je báječné a dá ti energii na celodenní maraton, který zní báječně. Holky musí být báječné, podle blogů. Trochu se v té kosmetice ztrácím, ale Khadí si půjdu koupit, až zjistím kam. Měj krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Marti, to zdraví je na prvním místě a když ho člověk má může si užít :-)....Holky jsou super jak na blogu tak na živo a to samé si myslím o Tobě a Nikolce a jen doufám, že se jednou sejdeme až nebudu ve spěchu. O Khadí už mám článek napsaný a barvu na hlavě - takže brzy bude v éteru - já na ni byla v tom Greenwave na Národní třídě,ale přesnou ulici nevím, bo jsem byla vedena :-)....Užij si Marti hezký víkend!!!!

      Vymazat
    2. Myslím, že je to Purkyňova 7 ;) jinak Khadí jde koupit i v biooo, kde je myslím levnější - někdo to tu psal.. =)

      Vymazat
    3. Já ji dokonce zahlédla už i v našich končinách, kam chodím pro bio bedýnky :-)

      Vymazat
  5. Fňuk, byla v Praze a já jí neviděla :(
    Jinak je samozřejmě skvělé, že lékař říkal jen dobré věci :) Špatné bych mu ani nedoporučovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fňuk, pozveme si ji jen pro sebe!

      Vymazat
    2. Fňuk, to je přesně to, o čem jsem psala, kurňa já bych chtěla vidět tolik holek a Nikolku a Martinku a prostě to nezvládám - uděláme nějakou special akci holky, jinak to nepude :-)....Jó pak doktor mě fakt potěšil! :-))

      Vymazat
    3. Holky jo, něco musíme v trojku vymyslet :-))

      Vymazat
    4. Marti, ve čtvrtek si pobrečíme nad kafíčkem :D
      Nj... je to bída, chtělo by to nějaký teleportér jak ze Star Treku :D

      Vymazat
    5. Jé holky jak chci s Váma na kafe, sakra, proč to mám tak daleko a ještě někdo nevymyslel cestování jak z toho Star Treku :-)....ale já doufám, že něco vymyslíme!!

      Vymazat
  6. Příště zkus posnídat v Louvru, tam trávím svá pražská rána já. :) http://www.cafelouvre.cz/Uvod/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Anně labužnici teda věřím....:-) krásný a stylový tip....určitě vyzkouším!!! Díky

      Vymazat
  7. Wow, tak to byl vyvedený den, o společnosti i mých oblíbených blogerek ani nemluvě! Hlavně, že sis odnesla z kontroly dobré zprávy a pak už jsi mohla řádit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takových dnů je málo, ale fakt stojí za to :-)....a ty dobré zprávy podpořily celou náladu.

      Vymazat
  8. Já chci taky!!!!!! Tak drahá eM, teď Ti normálně úplně hnusně závidím a možná aji přestanu číst Tvůj blog, protože jestli napíšeš něco pozitivního o JMO, tak mě zcela regulérně klepne :D. Dělám si legraci. Jsem moc zvědavá na dobrodružství s Khadí a nejen s ní ;). To zase budou krásné článečky. Jupíííjééé, Marcelka! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Evelínko, prosím zachovej mi věrnost a přízeň nebo budu plakat....no bohužel jsem už prubla ten JMO ze vzorku a byl fakt zatím nejlepší, co jsem měla, co dokázal s těmi mýma zbarvenýma vlasama udělat něco hezkého, promiň...ale souhlasím je to hnus (hlavně ta cena toho kondiše :-).....Evelínko moc Tě zdravím!!!!!

      Vymazat
  9. Moje milá, zlatá eM, jsem úplně moc nejvíc ráda, že kontrola dopadla ok!
    A gratuluji k úspěšnému nakupovacímu dni a děkujííí za nákup pro mě :o)) a závidím setkání s Matýskem, je to fešák! Doufám, že se brzy uvidíme, moc se těším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Enko díky moc!!! Určitě napíšu mailíčka až se trochu "usadím" :-)) a nákup pro Tebe byl radost a zase o důvod více ošahat si lahvičky a zdržovat se v obchodě hihi, škoda že nemáme GW v Ově, to byl byl teprvá nálet :-))....Matýsek je fakt super chlap a tolik energie měl, tím masem jsem ho tak okouzlila, že mě pak tahal za rukáv od kabátu a málem mě dotáhl k sobě do pelechu :-) a že teda má sílu :-)) Já se taky těším že se uvidíme a doufám, že poznám i to Tvé nové psí děťátko!! Pac a pusu Tobě i Ferdímu.

      Vymazat
  10. Milá Marcelka! Jasné, že v prvom rade sa teším z dobrých výsledkov u lekára, ale rovnako sa s tebou teším aj s toho krásneho stretnutia, či toho plánovaného alebo toho náhodného. Viem si predstaviť, ako ti to ešte vylepšilo deň a myslím si, že tá únava za to po takom dni stála.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Suzi, děkuji za krásná slovíčka...bylo to moc fajn, tak jsem neodolala se podělit na blogu....únava byla velikánská, ale bylo to nic proti tomu kolik fajných zážitků jsem měla :-).....

      Vymazat
  11. Ahoj,

    to zas bylo pěkné počtení :) Zní to jako naprosto báječný den a musím se přiznat, že drobátko závidím :)

    Pěknou neděli!

    PS: Došel mailík? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabinko!!!! Jsem ráda, že sis početla pěkně - ono to bylo takové posvícení, co není každý den.....:-) ale o to víc, si to člověk užije. Omlouvám se, mailíček došel, ale díky té cestě jsem nestihla ještě odepsat - dneska konečně sednu ke korespondenci a vyřídím svoje restíky. Krásný týden Sabi!

      Vymazat
  12. k té snídani, já bych volila Burger King o pár metrů dolejc :)))
    a jinak to zní jako pěkný den, který ve všech ohledech dopadl na jedničku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. říkáš o pár metrů dolejc? příště to osonduju :-), díky za tip!
      Ten to byl super, kéž by jich bylo takových víc....

      Vymazat
  13. ...a příště bude rande i se mnou, jo??? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To stoprocentně!!!!!!!!!! napiš pak kdy a kde :-)

      Vymazat
  14. Já jsem ten článek zhltla ještě v sobotu v oci z postele, ale z toho mobilu nejde komentovat a teď už nějak bylo všechno řečeno a už jsme si o tom všem povídaly, takže najednou nevím, co k tomu napsat =D

    Snad jen, že ten den byl nádherný a přitom se najednou zdál být tak krátký - jedno odpoledne prostě nestačí! ;) už se těším na další ve Tvé společnosti.. A Tvoje dárečky jsem pěkně ještě zatepla schovala do skříně a vytáhnu je v klidu a budu se s nimi znovu kochat, jako bych je viděla poprvé. V podstatě jo, protože v té kavárně se to všechno najednou tak vnímat nedalo. =) moc za ně děkuju!! =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, všecko jsme si povykládaly, ale i tak jsem ráda, že sis článek přečetla a dala koment.....byl to naprosto super den i když ve shonu a strááášně krátký...ono to tak uteče vždycky! Taky se těším, že zas něco vyvedem....A s krabičkou Míša to mám to samé, je schovaná a nic jsem si ještě neroztahala po koupelně, je to takový Míša-mazlík :-)....a znova si v klídku budu kochat věcičkama, které jsem dostala...Já děkuju za krásný den a dárečky!!!!!!!!!! :=)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate