středa 13. listopadu 2013

Korektně o korektorech

Pěkný večer i den Vám všem,

dneska bych se ráda pustila do korektního povídání o všech mých korektorech, které jsem užívala, užívám a užívat budu :-). 
Tak si to dneska rozeberem a doufám, že se mi tu zas nenacpe nějaký fake
 !-D. Nééé.




Sice nebudu striktně dodržovat abecední seznam, ale začneme od A.



A jako Artdeco. 
Když něco začíná na Art jsem už dopředu fanoušek !-).
Tento korektor v odstínu č. 5 Natural Sand, jsem si koupila nedávno, protože mi už docházely najednou všechny mé oblíbené korekční tyčky a já chtěla zkusit něco jiného a ne pořád sázet na jistotu, - známe, nemoc z blogování.
Pro výběr této značky u mě hrálo více faktorů - odstín, solidní cena, velmi dobrá úroveň, pozor - dobré složení, kvalitní obal....
jo a ten "art".....
Je to takový ten "rtěnkový" korektor a je vyloženě na mazání drobných nedostatků, ne že bych si s ním mazala větší plochy
 - na to jsou jiní. 
U složení mě zaujal obsah tea tree, což je skvělá věc - korektor skryje bolístku  a ještě ji přitom léčí...
Tenhle mě tak baví, že už mám vyhlídnutý jeho Camouflage krém jako další v řadě.
Obal je opravdu high endový, krabička moc potěší a celé balení korektoru je bytelné z kovu, v krásném minimalistickém provedení se stříbrným nápisem - no Art jak vyšitej :-), moje estetické cítění se tetelí...a ksichtík si libuje.
Myslím, že samotný obal vydrží hodně a neošoupe se jen tak, ale co se ošoupává je nápis Artdeco :-/

mňamkové balení......

kromě tea tree, je tam heřmánek list a  kamélie list....

A když řeknu A musím říct i C:


C jako Catrice. 
Jo, to je on, Catrice šampion - kterého jsem naháněla po všech čertech, zaúkolovala milý blogerky jak v Praze tak v Brně a marně...všude vybrakované regály a touha neukojená.
Ale Zlatá Hodná Meduňka mi ho nakonec poslala jako velké překvápko, tak Vám ho můžu popsat. Děkujeme Medu!!!! 
I Vám Míšo a Ananasko za ochotu (a za štětečky)!!!!
Takže když už jsme konečně odkryly identitu pana Kamufláže, jdeme na to - co nám nabízí.
Hned je třeba napsat, že ke korektoru potřebujete štětec na korektor, teda pokud nerady patláte prstíčky jako já. A tak i když jsem s korektorem neuspěla Anna Ananasová mi aspoň
sehnala fajn štětce UBU za super ceny  - měla jsem už dva a nemám, co bych jim vytkla (možná jen ten tvářenkový by mohl být více "plyšáčkový" :-).....ale za ty peníze....
Korektor má hutnou konzistenci, ale nanáší se štětcem skvěle.
Odstín mám 01 Ivory, tady to úplně neštymuje, bo je to odstín světlejší než moje pleť, ale když na
pleti míchám, tak ono to tak úplně nevadí.....
Výdrž ale na drogerku velmi dobrá, menší drobnůstky nemusím v práci vůbec opravovat...ale větší potvorky přejedu jen jednou Artdeco korektorem, který nosím všude sebou...


A podruhé "A" jako Alverde.
Jedna přírodnina z drogešky dm. Není to ale korektor na pupínky, ale korektor rozjasňující, koupila jsem si ho vyloženě ze zvědavosti, co se mnou vyvede :-)
Na přírodninu má celkem slušnou konzistenci, protože ač je mi to nemilé, musím přiznat, že přírodní make-upy a korektory mi moc na pleti nesedí a tak bych je chtěla. 
Ale začínám dělat velký konkurz na make-up (vzorečků už mám hafo:-) a sama jsem zvědavá, jak to dopadne....




Tento korektor se mi nejlépe osvědčil jako stíny na oči na nahé líčení nebo jako rozjasňovač pod obočí - to funguje skvěle a celé léto jsem ho používala..... Pod oči ho, se přiznám, používám jen při, focení líčení na blog, abych Vás neděsila svými vráskami haha. Ono je to totiž tak, že se mibijou pod očima dvě přírody. Alverde korektor se nesnese s Ilcsi očním sérem z bezového květu....takže utrum....kupodivu s Hadkem očním krémem se nehádají a víme, jaký umí být pan Hadek konfliktní typ !-D
Odstín Natural pěkný přirozený, obsahuje svítivá sklíčka, která umí rozjasnit, ale bacha, když to v euforii z nové věci přeženete vypadáte jako hezká disko-koule, a ne omlazená :-).
Jako stíny na bázi drží moc fajn :-).


M jako eM....ne pardon, jako Maybelline. Affinitone korektor odstín 02 natural.
Proč jsem si koupila tento korektor? Protože se mi u něho, jako jednoho z mála  v drogerii, líbila právě ta aplikace, chtěla jsem tekutý korektor s aplikátorem, který by mi tak nějak nahradil občas absenci make-upu a zakryl větší plošky a nejenom "ťupky".
Jak vidíte ve srovnání všech odstínů na ruce, tak tenhle odstín jde jasně do růžova, což není optimální, ale zas nepoužívám ho nijak často a vždycky jsem ho "ladila" s jiným korektorem. Jak mi vyhovuje jeho konzistence, tak mi vadí výdrž nevýdrž, musím místa opravovat v práci několikrát...takže už si ho asi nekoupím, na kamufláž tady jsou silnější pracanti....

složení odhaleno, v drogešce můžete nastudovat
samozřejmě hned za vodou je silikon, ale zas ať jsem fér
je tam nějaká aloe, heřmánek, hroznové víno atd...


Rimmel Stay Matte odstín 030 Classic Beige


 A máme tady posledního dnešního adepta. Tento korektor je pro mě nejlepší korektor z drogerie. Dokazuje to, že jsem právě vypatlala třetí balení - ano, sázela jsem na jistotu často.
Tento korektor má velmi dobré krytí, uprostřed má zelený korektor na léčení a  maskování zarudlých bolístek. Nemám, co bych mu vytkla, jen to balení se při častém používání ničí, přímo ten mechanismus, který se mi různě rozkládá na prvočástice, ale je to většinou až ke konci balení an to už na jeho místo přichází nový kolega.






A celá ta banda korektorů pohromadě, ať můžete porovnat
takhle je to fakt vidět, jaké jsou rozdíly v odstínech...

čáry máry fuk a je rozetřeno.....

Tak co na ty korektory říkáte, jaké jsou Vaše oblíbené?
Mně se nahromadily nějaké vzorky nových korektorů včetně minerálních, takže s tímto tématem určitě nekončím naopak......

Mějte se moc hezky!!!
Budu se na Vás opět těšit, doufám, že v pátek (snad to stihnu "in time" :-)

24 komentářů:

  1. Pěkné povídání. (Zajímalo by mě, jak to vypadalo nekorektně... :))
    Z těchto jsem nezkoušela žádný, obecně jsem si teď víc oblíbila tekuté korektory v peru, moc fajn je od Astoru skin match tuším, a potom od Catrice, taky v peru. :)
    Na pupínky už víc než rok patlám Boi-ing od Benefitu a ne a ne dojít, mrška... (Asi to bude tím, že těch pupínků až tak moc není...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) An díky jsem ráda, že Tě moje korektní povídání bavilo..
      Hm, tekuté korektory v peru, to je zajímavé určitě se po nich podívám, korektory prostě potřebuju a nejlépe když jich mám několik, sice taky nemám těch pupínků příliš, takže mi dlouho vydrží :-)..Jó a Boi-ing Benefití jsem teď dostala, tak se těším, že vyzkouším taky :-)

      Vymazat
  2. Jsi úžasňácká! Vždycky mě příjemně naladíš, ať píšeš o čemkoliv. A když zrovna sháním korektor a tady je o nich celý článek, asi tušíš, jak moc jsi mě potěšila. Bezvadný! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivinko to mě tak těší, děkuju mockrát za milá slova!!! A jsem moc ráda, že jsem se Ti zrovna trefila do tématu. hurá...Tak ať vybereš ten nejlepší!!!

      Vymazat
  3. Já měla z korektorů, které zmiňuješ jen Catrice, doma mi trůní korekční trio od Oriflame, Missha korektor, Dermacol DermaCovej (v kalíčku) a makeup Cover. Po těch sahám nejvíc, jinak tam mám dalších asi 5-6 ale přiznám se bez mučení, že to jsou kousky od Oriflame, co jsem dostala k nákupu. A to tuším tekutý z řady GG, tyčinkový z řady Beauty a "rtěnkové" duo z řady Tea Tree.
    A sedí všechny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó tak vidím, že máš odzkoušeno taky hodně :-), důležité je, že Ti vyhovují, já od Dermacolu neměla zatím nic, ale už mám vyhlídnutý MU bez silikonů, tak uvidím, jestli mě překvapí :-)...Od Oriflame jsem jednu dobu taky brala a měla jsem i ten tea tree a vůbec nebyl špatný :-)

      Vymazat
  4. To bylo vyčerpávající! :-) Používám Rimmel Match Perfection, A u tebe mě nejvíc zaujal Artdeco - mám ho teda v pořadí, až skončím s Rimmelem. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D..Rimmel Match je hodně chválený přemýšlím, že bych ho taky jednou zkusila ať mám porovnání....ovšem Artdeco je miláček a řekla bych, že i odstínem je nejlepší :-)....

      Vymazat
  5. zatím tomu Catrice odolávám (ačkoliv v drogérce máme Catrice stojan), mám radši tekutější, maskuju hodně kruhy pod očima a bála bych se, že ve větší vrstvě udělá masku. momentálně používám Rimmel Match Perfection a jsem s ním hodně spokojená, je to i rozjasňovač. dívala jsem se dneska na korektory Missha a byly celkem tmavé, možná na léto je vyzkouším, teď ne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že Catrice je hutnější, ale za to velmi dobře kryje....pod oči ho osobně nedávám, bála bych se že vysuší, na tohle jsou opravdu lepší ty tekuté...a ten Rimmel prostě musím zkusit :-)...pravda je, že odstínů mám několik i proto, že v létě jsem tmavší a v zimě bledule...

      Vymazat
  6. Já už dávno klasický korektor nepoužívám. Jednak, co používám MMU, tak ten se s běžnými tekutými či krémovými korektory moc nesnese, a jednak mi jako korektor perfektně poslouží onen zmíněný MMU - po aplikaci make-upu sáhnu po štětečku na korektor, a tímtéž práškem z téže krabičky pěkně zamaskuju různé neřádstvo. A nic lepšího jsem nikdy nezkoušela - navíc odpadá starost, jak dobře sladit odstín make-upu a korektoru. Kryje to perfektně (a že vím, o čem mluvím, mám docela velké mateřské znaménko na tváři), nijak to nezlobí, protože MMU se obecně dá docela dobře vrstvit, takže žádné slévání, cuckatění ani nic podobného se nekoná. Mohu vřele doporučit. ;)
    No a jinak z krémových mi kdysi nejlépe vyhovoval Yves Rocher.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Luci to já vím, že Ty jedeš úspěšně v minerálech a přímo korektor minerál nepoužíváš? Teďka holky hodně chválili ty EDM korektory a už jsem obdržela i vzoreček, tak to hnedka prubnu a těším se....ale je pravdou, že ten MMU vyřeší hodně a pokud teda zakryje i znaménko tak klobrc dolů :-) Je to zvláštní, ale u mě je to s těmi minerály půl na půl občas se mi stane, když si ho dám na obličej, že mám ke konci dne několik pupínků na víc, což se mi běžně nestává a ani s chemkou....takže ještě je pořád výběrové řízení na MU v běhu :-). Krásný den Luci!!!

      Vymazat
    2. Minerální korektor mám jenom zelený na zneutralizování zarudlých míst (a hlavně právě na to znaménko). Pak nanesu MMU a na to místo korektoru opět MMU malým štětečkem jen na místa, která potřebují zakrýt. ;) Nejlepší, co jsem kdy vyzkoušela. Už to tak praktikuju víc než rok. :)
      Jak jsem psala, bezva je hlavně to, že neřeším vhodný odstín korektoru. S tím jsem vždycky měla já - bledule - hodně práce.

      Vymazat
  7. Ahoj eM, teda, těch korektorů je na jeden článek až nekorektně mnoho:D Ale teď vážně. Barevně se mi líbí Artdeco, ikdyž nejsem skalní fanda těch tuhých rtěnkových. A pak díky Tobě jsem vyzkoušela Alverde a souhlasím, že nejlepší je jako oční stíny, jako korektor nebo rozjasňovač ne, ale na očích vypadá moc hezky. Ten Rimmel, ikdyž je taky tyčinkový, tak se kupodivu aplikuje a rozmazává velice lehce. Dobrá drogerie:) Z těch drogeriových tyčinkových jsem mívala i Matt Controll od Dermacolu a byl obdobný a kryl velice dobře. Jen byl bez té zelené tea tree části, takže tady určitě Rimmel chytá body navíc. Měj se moc hezky a v pátek se těším na další nálož:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tutto, já vím, je to fakt nekorektní :-), vyhrabala jsem všecky z kabelek a koupelny a řekla si, že to musím sepsat.
      Artdeco má pro mě asi nejlepší odstín téměř bez rozdílu k pleti...ale taky jsem dlouho váhala nad tou "rtěnkou", protože je nepoužívám, ale ten tea tree a zvědavost zvítězila :-)
      Tak to jsem ráda, že máme na Alverde stejný názor - oční stíny fajn...Je fakt, že ten Rimmel korektor má opravdu velmi slušnou úroveň a to už jsem vyzkoušela kdeco a pořád se k němu vracím, protože se opravdu skvěle roztírá (bohužel i líp než Artdeco) a pravda má zelenou tea tree uprostřed a to se počítá. Krásný týden!!!!

      Vymazat
  8. ten od Rimmel mám aj ja rada, mám už druhý. inak už dlhé roky som verná korektoru od Gabrielly Salvete. ale ako maniak mám aj iné, nájde sa u mňa nejaký Essence, Gosh, či paletka Catrice... Len som si nie celkom istá, či mám radšej tekuté alebo tuhé, asi podľa nálady :-) Camouflage ma láka, ale pod oči väčšinou používam roll.on od Garnieru. ale raz bude moja :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda Suzi, že Ti Rimmel taky sedí...od GS jsem korektory ještě nezkoušela a celkově mám tuhle značku ráda,tak to jednou obhlídnu v drogešce....U mě je to asi taky podle nálady a kolik toho zrovna musím maskovat :-))....Camouflage je hodně dobrý, ale pod oči bych si ho nedala a zatím jsem to ani nezkoušela, bojím se, že by mi vysušil a zvýraznil vrásky, jak je hutný...tam si právě myslím jsou ideální ty tekuté :-)

      Vymazat
  9. Pod očíčka světlý Garnier roll on - výrazně nezalézá do vrásek, nevysušuje (naopak) a není přehnaně světlý. Světlé korektory s růžovým podtónem pod oči nesnáším, protože pak mám pod očima světle modér zářivé kruhy a to je hnus velebnosti :)
    Teď jsme si koupila Catrice jako máš ty stejný odstín a z barvy jsem nadšená - na bledé tváře sedí dokonale, na tmavší čelo cca až po Vánocích až bude smrtelně bledá :D A pod oči bych ho vůbec nedávala, přijde mi docela suchý. Ale výdrž je fajn, jen by mohl být v úzké tyčince.
    Ten Rimmel jsme měla a z drogérkových korektorů byl určitě lepší, jen jsme ho měla rychle pryč a teď je na mě tmavý a oražová, na léto je fajn.
    Jinak nemám dobrou zkušenost s Astor a Essence. Affinitone bych brala, ale je tmavý :((
    Jsem se tu rozkecala co? To já radši budu končit a dám si čajíček od tebe :) papa a hezký zbytek týdne <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Nikolko ty ses hezky rozpovídala, to vždycky potěší!!!! :-)
      Bohužel ten Maybelline je narůžovělý a tak ho opravdu nepoužívám samostatně a míchám a pod očka fakt ne, protože to zvýrazní ještě všechno co nechceme :-/, ale v drogerce tak nevypadal a to je bolest těch světel v obchodech...
      Tak to je skvělé, že jsi sehnala Catrice...jó já budu taky smrtelně bledá, už mám náběh teď :-), ale pod oči ho taky vůbec nedávám, bojím se, že by mě vysušil a zvýraznil vrásky....
      Od Astoru jsem měla jen matovací make-up a byl příjemný, ale na mě moc "suchý"......Krásný týden Tobě a jsem ráda, že čajíček chutná :-))

      Vymazat
  10. vyčerpávající :) Já se na tento článek chystám už asi 14 dní, ale nejsem schopná ty korektory najít všechny, jak je tahám po kabelkách, tak vůbec nevím, který kde mám.... ach jo. Z těch tvých nemám ani jeden :) avšak co není, může být :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to jinak než vyčerpaně neumím !-D....Tak vidím, že jsme na tom obdobně Medu, já ten článek chystala měsíc :-))...musela jsem povytahovat... všechny korektory z kabelek, tašek a koupelny a vždycky jsem ještě nějaký našla :-)..Tak to se těším na Tvůj článek a na Tvé oblíbence :-)), korektorů není nikdy dost a mě baví zkoušet !-)

      Vymazat
  11. Tuhé korektory jsem vlastně používala až doteď. Ale daly se aplikovat dost dobře na mastnou pubertální pleť, protože držely. Rozhodla jsem se, že zkusím tekutý a už nechci jinak. Koupila jsem si teď Match perfection od Rimmelu, to je korektor v peru. Píší na něm, že je to korektor a rozjasňovač a i internetové recenze ho doporučují hlavně na kruhy pod očima. S mými temnými kruhy si poradí výborně, opravdu je i lehounce projasní. Nicméně ho s klidem používám i na pupínky. Mám totiž mrtvolně bílou kůži, takže se na mně ten rozjasňující efekt dost ztrácí a bílá korektorová skvěle splyne s bílou barvou mojí pokožky. :-D Navíc mám chladně růžový podtón pleti a všechny možné pokusy o přirozenou béžovou na mně končí jako žlutooranžové fleky. Vlastním samozřejmě nejsvětlejší odstín a možná bych snesla i o něco světlejší, tak uvažuju o korektorovém peru od Astoru, teď nevím přesně název. Sice jsem četla názor, že to už se na zbytek obličeje fakt nehodí, protože to udělá vyloženě bílé rozjasněné fleky, ale možná jsem světlejší než autorka recenze. :-) Navíc podle některých hlasů líp drží. No, kdyby se Match perfection dokázal alespoň vyrovnat, zůstanu u něj už kvůli balení, Match perfection je vyřešený asi jak nejblběji být může: neprůhledná tubička na vymačkávání, ale nikoli se zůženým hrdlem, ale se štetečkem (nechce se mi ho teda stříhat i když na rozetření se to použít stejně moc nedá)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rimmelácký hodně chválí i tady v komentech, tak jsem docela nalomená, že bych ho zkusila....ovšem to balení mě moc nepotěšilo, ale zas mám štětec na korektor, tak uvidím.....Já právě vždycky měla pocit, že když je rozjasňovací tak na pupínky to nejde dát, proto jsem si koupila ten druhý Rimmel už po několikáté......jen je otázka jaký odstín, protože růžová by u mě nepřipadal v úvahu jsem nějaká zežloutlá :-).....Na Astor korektor jsem koukala taky, jak na ten rtěnkový - nakonec jsem koupila Artdeco, tak na ten v peru, mají i rozjasňující pod oči, ale zatím mi kamarádka, která si ho koupila taky stěžovala, že se to musí hodně dobře zapracovat a rozetřít, že to dělá právě ty rozjasněné fleky....no sama fakt nevím, i když mám celkově raději ty tekuté ale nabídka v drogerce nic moc....

      Vymazat
    2. No, ono se to určitě nehodí na silně problematickou pleť. Tam bude potřeba něco hutnějšího. Mně se ty tekuté korektory zdají méně krycí, ale právě proto přirozenější. Takže mastné problematické pleti asi ne a to bude nezanedbatelná korektorová cílovka pro naše drogerie, takže sortiment převážně tuhých produktů chápu. Já je používala léta taky, ale tak bylo mi náct a trpěla jsem na akné, no. Na kruhy pod očima a ten občasný premenstruační pupínek je Rimmel poklad. Alespoň pro mě, přirozenost je důležité kritérium, co se někomu zdá málo krycí, málo výrazné, to je u mě akorát. Mít pod očima sice pryč kruhy, ale zato omítkový nános nechci. :-)
      Pokud nejsi úplně křídově bílá jak já a netrpíš na kruhy, ale spíš na pupínky, tak by pro tebe možná nebyl, leda fakt tak, jak byl původně zamýšlený, coby rozjasňovač. Navíc se zlatavým podtónem pleti skončíš třeba fakt u těch bílých fleků. Nevím teda, jak vypadají tmavší odstíny, zásadně sahám u čehokoli po prvním odstínu a ještě se modlím, aby mi alespoň trochu seděl/šlo to rozetřít/korigovat pudrem. :-)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate