pátek 20. prosince 2013

Na BíBí notečku alias BB Bourjois

Hezký den všem!

Dneska mám pro Vás samostatnou recenzi výrobku, což už tady nebylo dlouho. Ale řekla jsem si, že tento výrobek si to zaslouží. 
O BB krémech jsem napsala dva sálodlouhé články ZDE a ZDE, které vzbudily jak radost tak i odpor, že haním všeobecně oblíbené bíbíčka. 
V těch článcích jsem i naznačila, jaké bych si eventuelně pořídila sama a posuzovala jsem to především dle složení.
Ale řeknu Vám, vyhnout se silikonům v bíbíčkách je nadlidský čin, jakkoliv jsem se snažila, moc to nevyšlo.
Na vlastní kůži jsem vyzkoušela jen BB krém od Maybelline, ale ten mi udělal v létě takovou paseku, že jsem ho bohužel musela dát pryč 
(a na dlouhou dobu jsem na tyto výrobky zanevřela) a přitom v zimě sloužil tak skvěle. 
No jo, moje pleť si prostě postaví hlavu a já s tím nehnu....
Ale je tady zase zima a pro mě zvýšené období péče i "ochrany", co se týče make-upů a potažmo i BB..
Co je lepší? Co mě více baví? I o tom bude řeč.

Jak už víte, tak jsem si oblíbila make-up od Bourjois, který vyhrál můj konkurz... tak ještě u této značky chvíli zůstaneme.
 (možná delší chvíli než si myslíte !-)


S tímhle BB je totiž tak trošku spojený celý příběh a tak si říkám, že stojí za to o něm napsat.
Já si ho totiž napsala do potenciálního wishlistu a to ze dvou důvodů.
1) balení výrobku je krásně luxusní, kde se na něj hrabou bíbíčka v tubě. Ano, vím, že ten první důvod je skrz naskrz marnivý, toš mě nesuďte. Ale tím se zásadně odlišoval od ostatních BB a proto mě zaujal :-).

2) Druhý důvod byl, že měl být údajně bez silikonů (věc to nevídaná). Ano, záměrně píšu údajně, neb jsem byla obětí dezinformace, která pocházela z kanálu cosdna.com, kde si člověk zadá výrobek a vyleze mu složení. Buď měl někdo, kdo tam to složení zadával, nějaké jiné BB nebo inovovali a k nám se dostalo toto anebo nevím, kde se stala chyba, ale tohle BB obsahuje silikony a to nejenom jeden. 


No a zde začíná ta story. Na základě mého článku, kde jsem napsala, 
že by se mi líbil a že je bez silikonů, si ho koupila moje milá blogerka tuttobene.
Hm a pak napsala recenzi TADY. No přiznám se, že když jsem ji četla, tak jsem rudla studem i vztekem. Né, že by tutto napsala něco nepěkného, ale rozčílilo mě právě to, že silikony tenhle BB obsahuje.......a přitom já ho doporučovala jako bezsilikonový, echch....chybička se vloudila do matrixu...
No a pak jsme s tuttobene provedli malý dekorativní swap a mě tohle BB přiletělo v jejím balíčku tuttoboxu. Cha, milá eM a teď si teda vyzkoušej, co sis přála :-)).

A tudíž teď cítím jako povinnost a fér hru napsat o tomhle BB taky samostatný článek, to asi uznáte.

Takže jak to s ním je? Třeba tutto nesedl tím, jak jí zalézal do pórů a pěkně se tam držel mrška, což byla hlavní výtka - ale to si klidně přečtěte u ní, ať máte zase porovnání pro jiný druh pleti než mám já...

A co já na něj? 
Dobře, pominu, že obsahuje silikony, protože teď na to nadávat bude znít pěkně divně, když používám od stejnojmenné značky make-up, který je taky silikonový, ale mojí pleti prostě vyhovuje nejlépe.
Důvod č. 2 splněn nebyl, ale čert to vem...
Malá vsuvka: viděly jste to video, kde pixiwoo ukazovali levné varianty drahých výrobků? A právě make-up Bourjois (i když ne přímo ten můj) přirovnávali k Chanelu.....ou jéééé :-)).
Původně nastavená cena tohoto BB byla cca 400 Kč, ale jak jsem se dozvěděla koupila ho tutto za cca 180 Kč a normálně ho seženete i v Douglasu v ceně kolem 200 Kč.



Důvod č. 1 - balení bylo splněno mírou více než vrchovatou - je opravdu překrásné, rafinované otočné otvírání v kloubu, velkorysé zrcátko, velikostí je větší než běžná pudřenka, ale to bych mu nezazlívala :-)....


Obsahuje houbičku k aplikaci, ale u mě ta houbička je spíše otázkou, kdybych chtěla s ním cestovat, rozuměj: nosit ho v kabelce, jinak používám štětec (nejdřív štětec na korektor a nově štětec na make-up, který jsem si konečně pořídila, čerstvě :-).
Bíbí se velmi dobře nanáší a roztírá. Než klasický BB krém mi spíše připomíná krémový make-up, ale to je tou formou  - třeba můj předchozí BB Maybelline byl více tekutější....
Odstín je pro mě skvělý, ale to už mě u Bourjois nepřekvapuje, stejný odstín mám i u make-upu a navíc s tutto fakt ladíme odstíny dobře :-).


Ale jak já mám tu suchou pleť, tak mi tento BB ty suchá místa zvýrazňuje, což třeba můj make-up healthy mix vůbec nedělá. 
Na BB krém kryje dobře (středně), dokonce kryje o něco lépe než moje Bourjois MU sérum. 

(bez BB)

Běžně nemám to srdce, děsit Vás tady mou nenalíčenou pletí, ale řekla bych, že dneska se to jako porovnání velmi hodí, abyste si udělaly představu jak tento BB krém kryje. Používala jsem ho právě ve vypjatém období, kdy mi během PMS vykvetlo čelo, takže srovnání opravdu bude mít výpovědní hodnotu.

(s BB, kuk)
Po aplikaci je pleť je krásně sjednocená, nemaskoidní, a všechny neduhy jsou zakryty...
Tenhle efekt se mi fakt líbí.

Třeba já vůbec nemůžu nadávat, že by mi BB zalézal do pórů a zůstával tam viditelný, jako u tutto, protože já celkově mám póry dost malé a málo viditelné (prostě sušenka smíšená :-). Ale ta výdrž!
Nejde tak ani o běžnou výdrž, tak je v pohodě v běžných podmínách 
(v interiéru a tak), jde o to, kolik toho vydrží v extrémních podmínkách - a že zima to jsou extrémní podmínky dost často.
Já ho totiž zkoušela nejen při běžném provozu v interiéru, ale také neplánovaně v extrémnějších podmínkách.
Ovšem, co vlastně myslím těmi podmínkami?
 Haha, cestu do práce, která mi trvá deset minut, při sněžení a větru...
Přišla jsem do práce a koukám na tu spoušť, která ještě před čtvrt hodinou byla pěkně upraveným make-upem - byla jsem flekatá, BB neudržel konzistenci na mé pleti v celku. No ale já optimisticky neměla sebou nic na úpravu, jen korektor, takže jsem jakž takž poupravovala korektorem, ale stejně to vypadalo na houby.....no a tím mě BB malinko otrávil :-).

Celkově si myslím, že je vhodný spíš pro suchou pleť s malými póry, aby se Vám nestalo to, co tutto a do zimy a vichru vhodný není, ale na jaro si myslím, bude moc fajn....Na pleti mi paseku nedělal, ale nemohu to posoudit z dlouhodobého hlediska, protože teď ho opravdu nenosím. 
Můj make-up narozdíl od BB se i v plískanicích chová slušně a nezradí mě tak, že by ze mě udělal flekatou panenku - takže momentálně MU vyhrává nad BB....

Momentálně mě taky vůbec neláká zkoušet jiné BB krémy, volím raději kombinaci dobře vybrané péče a make-upu.....

A jak jste na tom Vy, je už pro Vás BB přežitek a jedete v CC !-)? 
Anebo nejedete v BB?
Který Vás baví a vyhovuje Vaší pleti?

Přeji Vám nádherný víkend před Ježíškem!!!!!




22 komentářů:

  1. BB jsem měla jen ve vzorku od GOSH a na zimu mi vyhovoval, ovšem en barvou, tak mám CC cream - spíše sjednotí, krásně hydratuje a dělá pokožku jako pevnější. Nevydrží tolik jako můj miláček od Rochera, ale je na druhém místě za ním :)
    Fleky by nebyly nic pro mě, ale aspoň nejsi muchomůrkoidní jako chudák tutto :))
    Hezký víkend <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó ten Gosh, ten mě láká :-)), hlavně jejich laky a vůbec ta dekorativka... To jsem ani nevěděla, že Rocher dělá i bíbí a sísí krémy :-)......Pravda, ten muchomůrkoidní efekt prostě odstřelí výrobek k nepoužitelnosti :-).....Tobě taky krásný víkend Nikolko!!!!

      Vymazat
    2. Rocher dělá jen bíbí, ale já myslela fluidní dlouhotrvající makeup, což jsme zase v komentáři nenapsala :/

      Vymazat
    3. hm i tak to zní dobře fluidní dlouhotrvající make-up, až zas někdy půjdu kolem tak omrknu....když jedu v té chemce, tak co už....u Rochera jsem naposledy byla a pěkně mě naštvali, že můj nejoblíbenější sprcháč s verbenou byl jen součástí dárkového balení a zvlášť ne, ale pár vůněk se mi tam líbilo :-))....dekorativky jsem si nevšimla, spíš jsem očuchávala, tak to příště napravím :-)

      Vymazat
  2. Mám dvě bébečka z Japonska a jsou fajn, když se nefotím a chci trochu jiný vzhled než s teint idole ultra od Lancome. To první BB je Pore Putty na léto a druhé je Missha č. 21 perfect cover a je ideální nyní s mým novým odstínem vlasů a hlavně je spíš na zimu. Oba byly max. do 200kč v nějaké akci. Koupila jsem si je ze zvědavosti. Jiná BB neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Misshu značku znám, okukovala jsem ji ale jenom a to v Brně, zatím jsem neměla od nich nic a tu druhou značku neznám, bodejť když jsou z Japonska :-). Hlavně, že Ti vyhovují a baví Tě, tak cena je skvělá, to bych je ze zvědavosti koupila taky :-)

      Vymazat
  3. To je zvláštní, máš sušší pleť, už takhle z čmárnutí na ruce vypadá díky té tuhé konzistenci hutněji (takže hezky kryje, to je ta příjemnější stránka), ale přitom ti na pleti nijak nesedí a vypadá moc hezky. Asi to bude fakt tím, že nemáš rozšířené póry. Já je mám celoživotně, což mě nejspíš doživotně odsuzuje k tomu, že se mi sem tam pupínek udělá, ale současně mi věkem a působením hormonů pleť šla víc do sucha. Jak bojuješ s občasnými premenstruačními pupínky, když ty všechny antiakné věci tak vysušují? Neříkej, že nijak a smířila ses s tím. :-) Mě to prostě ponouká s tím stále něco dělat (a jen se štěstím si obvyklý malý pupínek nerozškrábu do krvavého strupu). :-)
    Už chvíli ti chci popřát krásný nejen poslední adventní víkend, ale hlavně pohodové svátky, milá eM, takže tak činím teď. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš skvělý postřeh Aailyyn :-). No pravda, tento BB je tak trošku plný paradoxů, ale přesto, že se tváří hutně už v té "pudřence", tak na pleti se chová opravdu pěkně a nevysušuje. S těmi póry to ale právě u něho asi bude to osudové, tím že je mám malé si v tomhle celkem vyhovujeme i tím odstínem, které mi od toho Bourjois nějak sedí....Neboj se, nesmířila jsem se s PMS breberkami vůbec - představ si, že pořád zkouším všechno možné od přírodky po chemku a teď mám pocit, že spíš reaguju na chemku anebo fifty fifty - bohužel mám ten blbý zvyk něco rozrýpat, ach jo. Takže abych planě nekecala, jako stálice a už jsem ji vypatlala dvě lahvičky a koupila si dneska další mi na brebery funguje Alverde voda na nečistou pleť ale musím ji jen lokálně, fakt jen na pupínek, jinak by mi vysušila obličej, je docela silná...ale dezinfikuje moc dobře a zatahuje i póry (i ty moje malé :-), takže T-zóna to jistí s Alverde, hrozně se mi osvědčila pleť maska na čištění pleti zelená od Lavery, běžně v dm ke koupi, s mátou a jílem....no a když už si bezvadně rozvrtám pupínek, jako teď nedávno a zoufale ho potřebuju rychle zahojit, tak se mi skvěle osvědčila mast s ichtyolem (původně je na ekzemy, pučila jsem si od dcery !-), rychle zhojí a nedělá takové ty rudé fleky po hojení nebo aspoň mnohem méně....Všecko ale opravdu používám jen lokálně na pupínek nebo jen na tu T.zónu, zbytek pleti je fakt slušná sušenka :-)....
      A moc Ti děkuju za přání. Já byla tak ve shonu teď, že jsem se zastavila až dneska v předvečer Ježíška. Tak ať si taky užiješ nádherné svátky, hodně zdraví Ti přeji, pohody a lásky!!! Měj se moc krásně a děkuji za skvělé komentáře!!!

      Vymazat
    2. Mně právě přijde, že ty přípravky na akné na mně páchají víc škody než užitku a to mám pleť normální, sušší spíš v zimě. Nemůžu vůbec mnoha slečnami opěvovaný tea tree. Tak mě zajímalo, jak to dělá někdo s vyloženě suchou pletí.
      Já myslela, že ichtyolová mast vytahuje primárně hnis? Ale taky už jsem o ní přemýšlela. Osobně zatím zůstávám u Pityolu na pupínky, ucpané póry a zarudlé flíčky a Infadolan v případě, že neodolám a nimrám...
      (Nějak jsem si tvou odpověď už o svátcích přečíst nestihla. :-)

      Vymazat
    3. Máš pravdu, bohužel mě taky příjde, že přípravky na akne pleť spíš přesuší a tím se naruší ten balanc a ona ta pleť pak více mastí, proto i když mám doma třeba tu vodu, tak s ní pracuji a nakládám jak se šafránem a fakt jen lokálně, spíš se snažím pleť uklidnit (na to je super Ilcsi řebříčkový olej) nebo ta biofáze a hlavně dávat pozor, aby se nedehydratovala i v T-zóně - někdy je to ale rébus a mám takovou pleť, že chvílema mám pocit, že bych na každou část pleti měla dávat něco jiného, třeba v zimě jak hodně smrkám mám problém i s přesušeným nosem a pletí kolem nosu, tak tam musím vždycky přímáznout něčím extra mastným :-)...Třeba tea tree mi nevadí, ale v mé koupelně není, už jsem se chystala, že ho koupím, ale on je ve finále docela agresor, člověk ho fakt musí aplikovat jen na ten pupínek, tak spíš sázím na levanduli, která zklidňuje...Ichtyolová mast - konkrétně ta holtova mast - má i regenerovat kůži a rychleji se obnovují buňky, takže musím uznat,že když jsem potřebovala rychle zhojit velkou rozvrtanou potvoru, tak pomohl, pityol jsem používala pro děti na opruzeniny a doma není, tak ho možná zase opráším :-).....Infadolan je doma stále ale spíš na ekzém a suchá místa, tak mě zaujalo, že ho používáš i na nimravky -zkusím....neb je to zas aktuální PMS téma :-D

      Vymazat
  4. Já bych BB strašně ráda - mám jeden od Nature Republic a dělá mi fakt krásnou pleť, akorát kvůli silikonům (i když jich tam není moc) ho můžu jen občas. A pak jsem zkoušela Skinfood nějaký houbový? ve vzorku a byl taky super. Ale vzhledem k tomu, že mám přírodní varianty makeupů, u kterých vidím a cítím ještě tu přidanou hodnotu v péči (momentálně BB od REN, makeup Crushed Botanicals a mmu Silk Naturals), tak už mi prostě trochu vadí dávat na sebe něco "jen" dekorativního. A prý by už brzy měly být makeupy Dizao, na ty se těším moc a moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to já Ti zas Reni závidím ten BB od REN, jéjé, tu přidanou hodnotu bych tak ráda ocenila, fakt, ale zatím jsem nenarazila na nic, co by mi vyhovovalo konzistencí a hlavně odstínem a to je velká škoda, péči mám přírodku ve všem,ale s tou dekorativkou je to horší....ale ten s tím REN jsi mě fakt nalomila :-D....Ovšem jestli tu budou Dizao, tak určitě vyzkouším od nich, dyť ten jejich BB nebo to byl make-up? už nevím, to byla taková mňamka, škoda že byl na mě tak moc tmavý, ten bych brala hned....tak to se těším s Tebou :-)))

      Vymazat
    2. eMi, makeup a je skvělý, taky do něj půjdu, když bude světlejší verze - dělá nádhernou pleť a navíc má skvělou aplikaci, nechápu, jak to dokázali s přírodkou skloubit =D

      Vymazat
  5. Chjo, to mě tak štve, že je naprd. Kvůli té krabičce po něm pasu už dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo no.....jsem ráda, že nejsem jediná komu se ta krabka taky tak líbí, až to láká k vyzkoušení :-)

      Vymazat
  6. Tak teď nevím, jestli za mě nebude odovídat tovíno, ale mě nejvíc z celého článku zaujalo slovo "jaro" - já už s ena njě tak těším!! Na ty potůčky rozpouštějícího se sněhu, na kvetoucí podběl, na zelenající se trávu a na voňavou hlínu.. na procházky s mtesem v lese, na prodlužující se den, na vůni jara, achjo, to asi fakt bude to víno, musím si tu recenzi přečíst ještě jednou a střízlivá =D

    jinak.. Bourjois mě hrozněláká - odstín medium beige mi toitž perfektně sedne jak prd*** na hrcen, takže jsem taky v pokušení, ale stále odolávám kvůli těm silikonkům =/ bojím se, abych si nezmršila ple´t nadobro =/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chachá Míší, teda jestli si pamatuješ z mého článku především to jaro, tak to je super :-) a ve víně je pravda, tak proč ne :-).....Ani mi nemluv, já jaro miluju, nejen proto, že jsem březňák, je to pro mě období nové energie, nového začátku, a to světlo a teplo a vůně....hernajs, dyť jsou zítra vánoce....Ty mi dáváš :-) asi musíme přestat pít hihi.....
      No jo dyž ten Bourjois je chemka chemkovatá, tak se Ti nedivím, že mu odoláváš, já se těch silikonů bála teda dost, ale asi tam fakt chybí takový ten vopruz, který mě spolu se silikonama zlobí, ale zas ty máš citlivou pleť, tak Ty můžeš zareagovat na něco na co já ne.....ony ty potvory silikony ten ksichtít umí vyfotošopovat.....ale fakt bych radši přírodu no.....

      Vymazat
  7. V tom se shodneme - dobrá péče a make-up, to je moje :). Nesnáším na pleti přemíru silikonů z asijských BB, hrozně mi to ucpává póry, běžné make-upy celkem můžu. Vyzkoušej L'Oréal Lumi Magique, to je můj poslední objv, je výborný :). Tedy, až tě omrzí Healthy Mix Serum ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn, že se shodneme :-) a díky za ten tip na L´Oreal určitě na něho juknu při nejbližší návštěvě drogešky a něco mi říká, že to nebude za dlouho.....Sama jsem zvědavá kdy mě healthy mix omrzí :-))

      Vymazat
  8. už len kôli tomu zrkadielku by stál za kúpu,hm.kryje pekne,aj ked moje pory velkosti sudov na víno by ho zrejme moc radi nemali :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, že se nejenom mě líbí to balení se zrcátkem, fakt se to povedlo...škoda jen, že na ty póry není, no.....

      Vymazat
  9. Balení se mi taky líbí a škoda, že to s ním až tak úplně nevyšlo. Fakt škoda, protože na Tvojí fotce vypadá na pleti krásně, pleť máš sjednocenou a dokonale vypadající, přitom přirozeně....Se přiznám, že jsem nejdřív prohlédla fotku a pak se dala do čtení a čekala jsem teda happy end, škoda že se nekonal.
    Já jednu dobu hodně nadšeně zkoušela bíbíčka, ale taky mi nakonec lépe vyhovují dobré make-upy. Se kterým BB jsem byla ale hódně spokojená, je Holika Holika Petit BB Cream, verze Watery. Dokonale mi totiž sedl odstínově a tak celkově mi byl strašně příjemný. Ale stejně častěji sahám po make-upu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate