pátek 13. prosince 2013

Oční stíny z drogérie: Catrice a Gabriella Salvete aneb Velká recenze


Zdravím Vás při pátku,

dneska budeme pokračovat v líčení a mudrování o očních stínech, jak jsem nastínila už minule, ať mám aspoň nějakou psychickou náplast na svoje bolavé očko. Zatím stále vidím "rudě"...ale psát o stínech mě baví, snad bude bavit i Vás čtení...

Jsem si dneska vzala na paškál rovnou troje oční stíny z drogerky a pěkně je properem, jak se na pořádnou recenzi sluší. 
Co můžete dneska čekat?
 Záleží na tom, co očekáváte od drogérkových stínů....
Já už jsem nejednou psala, že od drogérkových stínů nečekám nějakou zásadní kvalitu, výdrž či pigmentaci, ale kupuji si je kvůli odstínům, abych si s nimi mohla pohrát a vyzkoušet, co mi sedí a pak se poohlédnu po podobném odstínu, který bude větší "držák", u jiné značky.
Jsem už velká holka, takže mě od určité doby nákup drogeškových stínů nemůže moc překvapit - více méně čekám, že jsou méně pigmentované a mají menší výdrž, a pokud je něčeho z toho více, tak je to bonus a potěšení navíc...
a cena v akci je výhodou určitě...



Dneska properem Absolute NUDE paletku od Catrice, mono stíny Gabriella Salvete č. 04 a mono stíny Catrice č. 400 My First Copperware Party. 
Připravte se na dlouhý a "vyčerpávající" článek, protože dle mého je k dobré recenzi opravdu potřeba a srovnání mezi stíny má také určitou výpovědní hodnotu. Snad pro Vás bude užitečné a inspirativní.


Nové odstíny GS už jste mohli vidět na blozích všude možně. Minulá kolekce stínů této značky mě minula !-)...protože se mi odstíny vůbec nelíbily a nelákaly mě k nákupu ani za babku. Ale když jsem viděla tuto novou kolekci, hned se mé očka potěšily. A když jsem narazila i na slevu, tak jsem sáhla po tom odstínu, který se mi líbil nejvíc, v mé paletě ještě chyběl a k podzimu jsem ho moc chtěla vyzkoušet.


Gabriella Salvete č. 04



Odstín je velmi podobný krémovým stínům od Laury Mercier (jen jsou méně lesklé), o kterých jsem psala tady minule a dostala je od Míši - krásně se mi holka trefila do vkusu a já v tom trendu míním pokračovat. 
Stíny GS mají shimmer, jsou méně pigmentované, ale dají se solidně vrstvit - a odstín je prostě super. Na to, že mi drogérkové stíny na oku většinou moc nedrží, tak tyhle stíny na bázi od MUA drží solidně, neslévají se mi....
a i po pracovní době je ještě na očích stále mám.
Ale je potřeba je opravdu dobře zapracovat štětcem a navrstvit...
Cena stínu se pohybuje kolem 75 Kč, ale já ho koupila za 49 Kč v akci.



Další mono stíny jsem už avízovala v listopadové bilanci - 
Catrice 400 My First Copperware Party
Lehce měděný odstín se mi moc líbí, ale spíše je to tmavší hnědá s měděnými odlesky. Oblíbila jsem si ji hodně, za tu cenu (cca 60 Kč) fajn stín, v porovnání s ostatními zde dobře pigmentovaný, ale to si ještě ukážeme níže.










Nejraději právě kombinuji tyto dva stíny - jemně fialkový a pak měděný do koutku očka...
Štětečky používám už delší dobu od UBU, a pak na rozetření přechodů nějaký "no name" z drogešky :-)....


Barevná kombinace těchto stínů vypadá velmi dobře a ani ta linka nemusí být, když jde o denní líčení....
Já se vlastně v divokém líčení nevyžívám, což jste určitě už pochopili dávno, protože se líčím do práce a moje práce není účinkování ve varietním představení !-D. Na druhou stranu teď ráda zkouším  a kombinuji něco nového, protože se blíží čas slávy  a vánočních večírků....a ráda bych odlišila takovéto běžné líčení od slavnostnějšího, které v mém repertoáru prostě chybělo...



A naposledy tady dnes mám Nude paletku od Catrice - tu jsem si sama nekoupila, ale dostala v tuttoboxu. Tuším, že se její cena pohybuje okolo 130 Kč.


Když jsem stála naposledy u Catrice stojanu, tak mě moc lákala ta druhá široká paletka s fialkovými odstíny, ale po vyzkoušení této už vím, že do ni nepůjdu. Předpokládám, že asi bude podobné kvality jako tato...


Líčení je velmi decetní, prostě "nude".....ale stíny vydrží na bázi velmi solidně, v tomhle ohledu si nestěžuji.



Problém této paletky je především, že je velmi málo pigmentovaná. A co prostě nemají v pigmentu musíme dohnat na vrstvení a zapracování...
Osobně jsem si oblíbila první odstín nejsvětlejší, který krásně rozjasňuje a nejtmavší odstín, který je nejlépe pigmentovaný. Ale odstíny mezi těmito dvěma se už moc neliší a žádného velkého efektu "kouře" se s tím docílit nedá. 
Když chci kouř přidám právě výše zmíněný mono odstín Copperware.


Barvičky vypadají moc pěkně, ale.....


zde máte důkaz velmi slabé pigmentace - jedno čmárnutí stínem 
a nejpigmentovanější je pouze poslední tmavý odstín...

Na obhajobu Nude paletky - předpokládám, že tuto paletku si nekupuje nikdo za takovou cenu s očekáváním, že dostane kvalitu a la Urban Decay...
Osobně bych spíše ocenila třeba tři nebo čtyři odstupňované nude odstíny s lepší pigmentací (a la copperware) za tuto cenu případně malinko vyšší....

A přece jen byla tato paletka dobrá k tomu, abych uznala, že paletka UD může být opravdu fajn. Možná jednou k nějaké té pořádné paletce dorostu, ale chci si k tomu dojít tak nějak svou cestou, ne proto, že ji mají všichni !-)


Pro porovnání - 
úplně nahoře je mono stín Catrice, 
který je naopak pigmentovaný nejlépe ze všech...


A srovnání Gabrielly s Catrice mono - 
opět vítězí Catrice Copperware....

Tak snad Vám tento článek pomůže v rozhodování, jestli třeba stojí tyto stíny za koupi či ne. Jak už jsem řekla na začátku, záleží na tom, co od nich čekáte. Já si s nimi vyhrála a už mám v hlavě představu, jaké odstíny si koupím příště. Malá nápověda: z těchto bych šla znovu pouze do mono stínů Catrice :-)...
ale momentálně mé další cesty povedou do Douglasu...
Každopádně, ale pokud nemáte vysoké nároky na pigmentaci, těmito stíny se dá taky velice hezky nalíčit a výdrž je solidní, protože jsem z drogerky měla už daleko horší, které nepřežily ani do oběda. 
Nemusím asi podotýkat, že primer je zde podmínkou....

A co Vy, máte některé ze stínů doma? Jste spokojené či ne? A jaké máte očekávání od drogérkových stínů - máte nějaké supr čupr za bezva cenu?
Pojďme si o tom popovídat :-).


Krásný sváteční víkend Vám přeje eM!














19 komentářů:

  1. Stín od GS mám též, jen v jiném odstínu. Není až tak špatný. :) Mono stíny od Catrice mám dva, a jsou to celkem fajn stín, jen trochu práší. Ale líbí se mi jejich barvy, možná ještě někdy nějaký ulovím. :) Paletka vypadal hezky, ale díky té pigmentaci mezi námi asi nic nebude. :))
    Ovšem všechny barvy Ti moc sluší. :) Pěkné odpoledne přeju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj An, jsem ráda, že máme cca shodný názor na ty stíny. To prášení možná bude kus od kusu podle odstínů, tenhle má fakt tu konzistenci docela dobrou....já ten regál Catrice mám příliš daleko, tak zatím neplánuju nějaké pořízení dalších, ale časem možná zase něco vyzkouším...Děkuji moc!!! Krásný víkend si užij!

      Vymazat
  2. Ahoj eM, bezva srovnání. Ta paletka Nude opravdu není přeborník mezi pigmentovanými. Přitom je to škoda, protože Catrice očividně dovede velmi dobře pigmentované stíny, viz ty měděné. GS stíny jsem zkoušela jen v drogerii a neuměla jsem se rozhodnout. Nakone jsem vzala rozum do hrsti a žádné nevzala, když v podstatě žádné nepotřebuju:DD Nicméně teď v poslední době rozum je ten tam a opět nevím roupama co by! Naštěstí jsou svátky a přednost a nakonec i větší radost mi dělá nakupování dárků. Krásný víkend:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tutto, tak jsem ráda, že se Ti srovnávačka líbí, protože mě se líbila Tvoje nude srovnávačka paletek taky moc. Já myslím, že Catrice ty stíny fakt dovedou i ty ceny nejsou špatné....To jsi teda rozumná holka, máš můj obdiv :-), ale je fakt že i já se vyblbnu na dárcích a nemám potřebu moc shopalikovat pro sebe :-)..až na tu tvářenku teda !-).....Měj se moc hezky!

      Vymazat
    2. No s obdivem počkej, to ještě nevíš, co jsem v předvánoční amnézii vyvedla minulý cca týden!!! Vypětí bylo veliké a žádalo si velikou náplast, oops. Článek bude. Na tvářenku se těším:)

      Vymazat
    3. Hihi tak to jsem tutto zvědavá, co se Ti povedl za majstrštyk, těším se na článek. No ale já mám pro takové náplasti velké pochopení, jak jinak zvládat napětí stres a shon, já letos zvolila aspoň ten adventní kalendář plný drobností....ale stejně jsem o víkendu ještě neodolala - sice to byly malé náplasti, ale efekt to udělalo :-)...Krásný týden!!! Tvářenka je na ježíška a bude už brzy !-)

      Vymazat
  3. Ani jednu značku nemám vyzkoušenou. Nejvíc se mi líbí ten mono od Catrice. Ty máš krásné a zajímavé oči (neboj brzy zase budou zdravé). Jsou modro-šedé?nebo jen modré? ...a zvlášť vyniknou na 12. fotce, jsou zářivé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Catrice mono je fakt povedený, ale jinak jsou to takové ty průměrné stíny :-)...Děkuju moc Marti, jsi milá!!! Mám modré, takové fakt modré :-)), moje starší dcera je má taky a možná ještě modřejší :-)....Moc jsi mě potěšila, ale jo oko se lepší - aspoň že už z toho ta hlava nebolí a to rudé oko snad jednou taky vybledne :)...Krásně si užij sváteční víkend!!!

      Vymazat
  4. A kde potkáváš Catrice stojan? V Rossmanu ani v DM ho u nás ve městě nemáme. Já jsem do svých cca dvaadvaceti byla spíš stínová, na pusu maximálně bezbarvý lesk. Pak jsem usoudila, že fakt nejsem ani dost trpělivá, ani dost šikovná a krásně vystínovaný oči neumím. A začala místo toho kupovat produkty na rty, protože s minimálním úsilím maximální efekt. :-) Potrpím si na nápadné a výrazné barvy, takže rovnou jedu pěkně v rudých rtech. :-) A zlepšila se mi konečně pleť, tak si koupím vytoužený Rimmel Apocalips, hurá. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jediný stojan (o kterém vím) mám vzdálen od bydliště cca 40 km, v Ostravě - u nás nikde Catrice není a dokonce i když se ptám, jestli není v jiných bližších větších městech, tak není..... No tak aspoň mě to neláká nakupovat často, ale zas když už se k němu dostanu, tak mám chuť vyzkoušet půlku sortimentu a jsem jak dítě v cukrárně....což je vůbec efekt málo dostupných věcí :-).....Já měla ve svém dvacetiletém mládí taky období velkého stínování, pak to nějak ustalo a teď se zase moje malovací vášeň nějak rozhořela a v koupelně se mi rozrůstá sbírka různých mono, duo a spol stínů.....ovšem rtěnkám jsem přišla na chuť minulý rok a došlo to tak daleko,že bez ní nedám ránu a když se mi nechce líčit, dám si rtěnku a jdu..Rudé rty vždycky obdivuji, ale na jiných - já se držím těch přirozenějších, když teď tak maluju ty oči, že....Tak ať Ti Apocalips krásně poslouží..., - tyhle "laky" na rty jsou jedny z mála malovátek, po kterých netoužím !-)) (aspoň že po něčem ne)...

      Vymazat
    2. Já si jedu na lescích, lacích a jiných blbůstkách mimo vody klasických rtěnek. :-) Připadá mi, že drogerkové klasické rtěnky vesměs nedají tu sílu, kterou bych potřebovala. Tak mi ani nevadí přidaná hodnota v podobě lesku. :-) Sháním akorát dokonale matnou, temně švestkově fialovou. (Tam už by byl lesk asi moc i na mě. :-) Tak to už se rtěnce asi nevyhnu, ale zatím jsem nic podle svých představ nepotkala. Já si to hrozně užívám, protože je to na aplikaci nenáročné, efekt je úchvatný a bůhví proč moc ortěnkovaných nepotkávám, takže to zaručeně vzbudí pozornost. (A roli v tom hraje taky fakt, že poté, co jsem dobojovala s akné, se konečně chci nepokrytě chlubit hezkou pletí. :-) Rudé rty vzbudí pozornost tedy zaručeně, ale nemám pocit, že by na mě někdo divně koukal. Naopak, záhadně dostávám od mužů přednost ve dveřích, usmívají se na mě a jsou hrozně milí a tak. :-D

      Vymazat
    3. Máš pravdu, že v drogerce se hledá celkově hůře, já mám svoji favoritku rtěnku ale právě z drogešky a to Astor, na to že je hydratační má i celkově velmi slušnou výdrž, protože už jsem zvyklá že moje hydratačky, v kterých si zase libuju já, moc nedrží :-)....a mile mě překvapil také Dermacol Lip Seduction, ale zas je fakt, že ten pravý odstín se hledá špatně.....Ovšem, to že ženy moc rtěnky nenosí jsem si už několikrát všimla taky, třeba ani takovou jen tónovací ala balzam rtěnka nebo tak...a přitom někdy opravdu stačí ta rtěnka a člověk vypadá upraveně a krásně....A je úžasné, že zase začínají muži oceňovat ženy, mám pocit, že to gentlemanství se teď na nějakou dobu úplně umrtvilo (asi s nástupem rovnoprávnosti - špatně pochopené)....a vždycky mě potěší, když mi někdo podrží dveře a tak, ale tak jsem to měla vždycky...je to milé a potěší to :-)))...Jinak já mám zkušenost, že spíš zvláštně poutají pozornost moje laky na nehtech (spíše u žen), protože si libuji v různých pestrých barvách :-).....

      Vymazat
    4. S nehty je to složitější, protože mi přijde, že pánové jsou spíš praktici a představí si, jak jako ta dáma s dlouhými namalovanými nehty může fungovat a ocení spíš přirozenost. Asi jsem ještě nepotkala chlapa, kterému by se líbily třeba modře namalované nehty. Sice ocení upravené ruce, ale všeho s mírou. :-) Máš pravdu, že tohohle si všímají spíš ženy.
      Proč pro ně rudá rtěnka, když je to dost nápadné, na stranu nepřirozenosti nespadá, to nevím. Teda, minimálně na podívání, pokud dojde na vzájemné poznávání se, tak by rudý obtisk na obličeji už přece jen mít nechtěl. :-D
      Já myslím, že co se té rovnoprávnosti týče, tak je samozřejmě fajn, že dívka může studovat na univerzitě, pokud chce a má k tomu předpoklady. Ale v globálu tu přírodu zřejmě neošidíme. Jasně, že si poradím, když musím. Ale já si poradit nechci a ty dveře si dám otevřít moc ráda. :-) Zřejmě to takhle máme vesměs nastavené, že chlapi jsou ti, co se rádi cítí užiteční, rádi tu svou vyvolenou opečovávají a my jsme ty opečovávané princezny.
      Mně ani nevadí, že rtěnka mi na oltář dlouhé výdrže a syté barvy nebude moc hydratovat. To od žádného drogerkového produktu nečekám, vlastně ani od balzámů. Mám na péči o rty svého favorita, který funguje.

      Vymazat
    5. No vidíš a já mám zrovna teď modrý nehty :-D......ale souhlasím s Tebou, muži v tomhle výstřelky neoceňují. Můj muž jednu dobu vůbec nesnesl nalakované nehty a teď už je tak otrlý po těch letech, že ho modrá nevyvede z míry :), ale asi to neocení...(a jednou mi dokonce pochválil černou s třpytkami, protože viděl jak ladím na rockovém koncertě :-D) - to byl ovšem vrchol a já koukala jak vejr :-)).
      Spíš než barvy mě osobně právě děsí ty drápy a věřím, že muži praktici to neocení vůbec. Z vlastní zkušenosti vím, že si ani nemůžu nechat narůst nějak extrémně dlouhé nehty, protože pak ani nemůžu "datlovat" do počítače nehledě na domácí práce a vaření, není mi to ani příjemné....ale co se týče výstřelků barev na nehtech, tak to mám cca asi posledních pět měsíců :-), ale už se to zklidňuje a zase volím spíš jen "obyč" červenou :-DD....
      Rudou rtěnku muži si myslím vnímají jako sexy, že vyzývá k políbení, kdežto asi dlouhé drápy spíš evokují nějaké poškrábání a úraz....:-DD, takže tam si myslím, že právě tu rtěnku hodně ocení v takovém tom běžném (ne)kontaktu :-)...
      To nesprávné pochopení rovnoprávnosti nebo možná jen extrémní vyhrocení mě právě mrzí z toho důvodu, že muži jakoby už neměli ten pocit, že jsou užiteční a potřební a pak se fakt dost často stává ten extrém, že muži neuhnou na chodníku, nepodrží dveře, já tohle vnímám dost...na druhou stranu ty výhody a la volební právo, možnost studia a zaměstnání atd, to je prostě jednoznačně pro....ale já doufám, že se to zase uvede do nějaké té rovnováhy, protože jak píšeš tu přírodu prostě neoblafnem a byla by to i škoda :-)

      Vymazat
    6. Barvy jako červená, vínová, ty je ještě tak nějak ochotný i akceptovat, zřejmě to v něm evokuje vášnivost. Rty a tak nějak to projde i na těch nehtech. Ovšem modrá, černá, to naše muže spíš tak nějak odrazuje, alespoň dle mých zkušeností. :-)
      Výjimky jistě jsou a jistě jsem pro rovnoprávnost a oceňuju, že se mi dostalo vzdělání a mám volební právo. :-) Ale v globálu nejspíš platí takové to stereotypní klišé o křehké princezně a udatném rytíři. Pokud je to nezbytné, poradím si, jistěže. Ale těší mě být hýčkanou a většinu mužů zřejmě těší cítit se být užitečný. :-) Neplatí to stoprocentně, to říct nemůžu, ale taky si myslím, že jak říkáš, rovnoprávnost je špatně pochopená. Není to o tom si tvrdohlavě dokazovat, že muže nepotřebujeme, že jsme lepší. Žena není ženou a muž není mužem. Pak si stěžujeme, že nám chybí gentlemani, ale my jim nedáváme důvod, aby se tak chovali, protože to zkrátka zvládáme samy a samy si suverénně otevřeme dveře, místo, abychom ho to nechaly udělat. :-)

      Vymazat
    7. No vidíš, jak my si od kosmetiky odběhly pokecat o rovnoprávnosti, a pak že je kosmetika povrchní záležitost :-D....
      Víš co, já právě už věkem zjistila, že ať děláme co děláme, ty klišé fungujou a vždycky nás nakonec doběhnou !-). Třeba tím, jak jsem zaměstnaná, mám rodinu, děti - tahám nákupy, vyřizuju atd, tak právě ocením, když mi muž dokáže projevit galantnost i něčím tak obyčejným, že mi podrží dveře, nebo mi uhne - jsou to maličkosti ale život je často o detailech..a fakt mi to, čím je člověk starší a unavenější !-D, chybí...že se necítím už jako princezna, ale jako bojovnice...Můžeme si za to do určité míry samy, protože jsme tak chtěly dokázat (asi hlavně samy sobě) že všecko umíme a dokážeme, že si to teďka fakt všecko samy musíme udělat...přesně jak píšeš, ta tvrdohlavost se v tomdle fakt nevyplácí a dojede na to zase opět ta žena...a je to začarovaný kruh...Já se prostě na muže usměju když mi podrží dveře a poděkuju...jak píšeš, já umím spoustu věcí - vymalovat byt i zatlouct hřebík, v nouzi nejvyšší toho fakt umím zařídit hodně, ale těší mě být taky hýčkaná a dát muži pocit, že může on věci řídit, protože ve finále vím, že ho to také těší :-)...

      Vymazat
    8. Jsi milá a líbí se mi tvůj pohled na svět. :-) Doufám, že už je ti líp. :-)

      Vymazat
    9. Jé, to Ty jsi milá, moc mě těší, že se sem vracíš si "pokecat", moc si toho vážím :-)....
      Už je to fajn - děkuju moc. I to kočičí škrábnutí do oka jsem nakonec "přežila" :-)). Měj se moc krásně a užij si pěkně předvánoční dobu!!

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate