pondělí 13. ledna 2014

Kosmetické celebrity 2013: Péče o tělo

Zdravím Vás všechny,

tak tady máme další díl kosmetických celebrit za uplynulý rok 2013.
Musím říct, že jsem byla velmi mile překvapena, jak jste všichni reagovali na mou bilanci, a když jsem si prohlédla statistiku, tak i ta mi potvrdila, že prostě tyto články máte rádi. 
O to více mě těší, že jsem tedy se sérií článků přišla a hlavně, že se Vám bilancování líbí. Děkuji za to.
Teď už nemám tedy žádné pochybnosti  a vesele budeme bilancovat dál :-)

Dneska tady budu udílet ceny v kategorii  "nejlepší výrobky v péči
o tělo" podle eM.


Znáte mě a nepřekvapí Vás určitě, že jsem výrobky hledala především mezi přírodními produkty, občas se tu mihne nějaká ta "chemka", ale jen proto, že jsem třeba mezi přírodními produkty nenašla alternativu...A proč to tu vlastně omílat - dobře naformulované chemii se nebráním, zvlášť když má dobré účinky :-)).

A vezmeme to nikoliv od podlahy ale pěkně od hlavy, protože vlasy jsou korunou vzhledu.
Uplynulý rok byl rokem, kdy jsem tak nějak přestala ignorovat péči o vlasy a začala si svých vlásků více hledět (nejen tím, že je svěřím dobré kadeřnici). 
A také jsem i v péči o vlasy kompletně přešla na přírodu....a jsem nadšená. 
Zde jsou moje vlasové celebrity.


Kondicioner JMO citrus a neroli jsem tady vychvalovala nejednou. Prostě zatím nejlepší kondicioner co jsem měla, nezatěžuje, je velice jemný, vlasy nemastí, odlehčí, ale zároveň o ně pečuje, nemusí se smývat, ale já ho raději smývám. Cena je dost vysoká, ale vzhledem k tomu, že kondiše stačí opravdu malinko si myslím, že se ta cena v poměru toho, jak dlouho mi vydrží, dá snést 
(a to myju vlasy co 2 dny).

Ze šampónů jsem si oblíbila z dm drogerie šampon s mangem na barvené vlasy značky Lavera. Nějak nemám potřebu teď nové šampony zkoušet, tento mi vyhovuje skvěle a v kombinaci s drahým kondišem je tento šampon za 159 kč příjemná a vyvážena péče :-). 
Kromě toho, že je příjemný na vlasy, nemastí je, nezatěžuje ale vyživuje, tak miluju jeho vůni  a la mangový džus :-).


A jestli si něco zaslouží cenu za nejlepší péči o vlasy, tak je to stoprocentně přírodní barva na vlasy Khadí.
Barvila jsem vlasy už třikrát a miluju způsob tohoto barvení čím dál více - šetrný ke zdraví vlasů i pokožky hlavy, krásně barví a zároveň pečuje, co si přát více. Chemické barvy už nikdy...


V péči o tělo nesmí chybět deodorant. Moje stálice jsou už klasicky několik let značky Dove buď tento na zimu, který mi skvěle funguje a nezanechává fleky na tmavém oblečení anebo  deodorant s osvěžující vůni okurky a zeleného čaje na letní dny.....
I když mám občas s pocením problémy, nějak se nechci uchýlit k utrejchům a la Rexona. 
Věřím, že má určitě velmi dobré účinky, napříč blogosférou je velice chválená,  ale já pořád váhám ji používat, protože její složení se mi vůbec nelíbí, ach jo...


Jestli jsem si něco loni oblíbila, tak to byly oleje, všechny možné oleje a na všechno - jenom na vlasy je zatím nepoužívám :-)....A nejen já, nakazila jsem celou rodinu, kde přece jen máme dost alergií a potřebujeme šetrné umývání - takže sprchové oleje vládnou. Sice používám i běžné sprchové gely (Radox), ale strašně ráda je střídám právě s oleji.
A olej používám i na holení. Nedostižná věc v šetrném oholení, kdy většinou bojuju s podrážděním a vysušením pokožky, s holícím olejem od Saloosu už to není na pořadu dne. Sice nemám plnou dlaň pěny, kterou si můžu bohatě napatlat na nohy atd, ale to mi vůbec nevadí, protože důležité pro mě je, že i když olej vůbec nepění ale vytváří jen jemnou emulzi ve spojení s vodou, pokožka po holení je jemná a hydratovaná....


Co se týče "patlátek" na tělo, tak tam jednoznačně vítězí másla Alverde, 
což asi není žádné překvapení, protože ty jsou všeobecně velice oblíbená. 
Mezi velké oblíbence na úrovni másel patří i tělový krém s růží, který má velice podobné účinky jako máslo, je hutný a skvěle hydratuje. 
Z mlék na tělo nedám dopustit opět na dm-kovou značku Balea a její řadu s ureou - na suchou pleť potažmo atopickou skvělá věc. 
Stále se k ní vracím.


Tento poklad na celufujtitídu pro mě objevila Margitka a já jsem jí pořád velice vděčná, protože bez tohoto oleje nemůžu fungovat :-), když dojde butela, jdu okamžitě pro další. Není to ani tak o tom, že bych měla nějakou strašnou celufujtitídu, ale jako tělový olej je nedostižný, kůže je po něm tak jemná a hladká jako po ničem jiném, krásně voní a pečuje a věřím tomu, že i na tu fujtitídu má nějaký vliv, především zpevňující - ale tady je to hlavně o komplexní péči
 (cvičení, strava....). Z kosmetického hlediska nejlepší věc, co jsem kdy měla, přírodní a za fajn cenu.


Samozřejmě, když je řeč o těle, těžko můžu minout tu intimní část péče.
I tady jsem si našla svoje favority.
Dlouhá léta v naší koupelně bydlí IntimAid od ESI, nejlepší intim gel dle mě. 
A pak jsem si našla opět i mezi oleji něco, co mi vyhovuje, a to je hydrofilní olej Intima od Hadka a pro další péči i jeho krém Intimiss - skvělé věci.

A už jsme se dostali až k té podlaze :-)....


Poslední výrobek v péči o tělo je ten na chodidla. Už jsem o něm psala a v létě je to můj každodenní společník do otevřených sandálů, kdy nehrozí, aby člověku klouzala po namazání noha (díky obsahu pudru).
Nicméně ani v zimě ho nenechávám v koutě, a když potřebuji osvěžit a zároveň hydratovat, sahám vždycky po něm. Je to lehký krém s pudrem, takže na zimu žádná výživa, ale já ho vlastně v zimě vnímám především jako "deodorant" :-) zvlášť když vím, že budu třeba větší část dne trávit v botech.....

Tak, a to je z mých favoritů v péči o tělo od hlavy až po podlahu vše.
Doufám, že se vám bilance bude opět líbit, byť se tady opakuje spousta výrobků, o kterých u mě už řeč byla, ale zas opakování je matka moudrosti, ne !-)....
A třeba si zde zase najdete nějakou inspiraci...

Přeji Vám krásný a úspěšný nový týden!!



32 komentářů:

  1. Z tvého dnešního výběru znám většinu věcí a souhlasím, že jsou výborné. Hlavně mě potěšilo, že v DMku mají Laverácké šampóny za 159, dřív jsem je tam kupovala za něco přes dvě stovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to takové profláklé kousky :-), ale prostě fungují a nestojí (některé) majlant :-). Já první šampony od Lavery taky kupovala kolem dvou stovek, jak inovovali balení, tak zároveň inovovali i ceny, což mě teda hodně potěšilo a nemám potřebu hledat třeba něco levnějšího, už už jsem sahala po Alverďáckém šampónu, ale ten stopro nebude vonět jako Lavera :-))

      Vymazat
  2. Dost mě zaujal ten mangový šampón od Lavery :)) A atyk mazání od alverde s růží, zatím mám spadeno na jejich avokádový krém. Ale teď tu mám tolik mazadel (a nově i 4 oleje), že nic kupovat asi nebudu. Ale šampon mě láká, cítím, že vlasy potřebujou nějakou vzpruhu bez silikonů, ale zároveň z nich nesmí zbýt pápěří.
    Děkuju za tipy a tobě, má milá, přeji vydařený týden :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šampon je fakt fajn, třeba moje holky používají mandlový na citlivou kůži a taky jsou spokojené a co neudělá šampon udělá kondiš :-D, Lavera ma i kondiše, ale ten jsem zkoušela jen jeden a hrozně mi mastil....a spíše je vhodný na takovou výživnou masku jednou za čas.
      Avokádový krém máme doma, maže se s ním dcera, která teď dost válčí s přesušenou atopickou pletí a tento krém je jeden z mála (kromě dětského z Rossmana), který ji dělá dobře - ale je fakt hutný a dost mastný, ale zas se dobře vstřebává, chce to vyzkoušet, ale já půjdu kupovat už druhé balení, protože je moc dobrý.....Jsem ráda, že sis tady nějaké ty típky našla Nikolko. Tak ať máš tento týden úspěšný, včetně obhajoby, jestli se nepletu - zkoušek atd. Ať se Ti moc daří!!!!!

      Vymazat
    2. Ja teda s tím avokádovým krémem spokojená vůbec nejsem, vstřebává se strašně dlouho, nejde vůbec rozmazat a se suchou kůží mi vůbec nepomáhá. Jediná možnost jak ho snést je nanést ho na růžový olej :) Jak je vidět kosmetika je hodně individuální. Jinak skoro nic z tvého seznamu neznám, ale určitě se chystám na ty másla alverde a barvy Khadi :)

      Vymazat
    3. Bude to individuální, ale za sebe můžu říct, že ho taky používat nemůžu, protože je na mě příliš hutný, příjde mi už konzistencí jako balzám (třeba na rty :-), ale na tu extrémně vysušenou pokožku s ekzémem je výborný - aspoň teda pro mou dceru :-)).....Barvy Khadí můžu jen doporučit, stejně jako másla, ty kupuju pořád dokola a zatím jsem nenašla v podobné cenové relaci a s přírodním složením žádné podobné.

      Vymazat
    4. Uf, zlato, obhajoba ještě daleko, bakalářku nemám ani odevzdanou :D Tenhle týden jen dvě zkoušky :D
      No, mně by ten avokádový mohl vyhovovat, já ythle hutné mastné neroztírající se věci mám hrozně ráda :D

      Vymazat
    5. Ježku, to já to nějak popletla, jak furt myslím na ty Ajiny zkoušky asi :-)......tak hlavně ať je Tvoje zkouškové v pohodě!
      On se ten krém možná hůř roztírá a vsakuje, ale fakt moc pomáhá, můžu říct, že intenzivním používáním se dceři dost zlepšila pleť, takže pokud Ti tyhle uživatelské vlastnosti neva, tak účinky by mohly být fakt dobré....já už lituju, že nedělají velké balení :-)

      Vymazat
  3. Joo JMO detangler! S Tvým výběrem můžu u věcí, které znám jenom souhlasit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo :-D. Je fajnový ten detangler. Jsem ráda, že se Ti výběr líbí

      Vymazat
  4. Tie produkty do Saloosu vyzerajú super, ešte som ich neskúšala , ale asi dlho váhať nebudem :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Na vlasy mi toho stejně jako na pleť smí přijít minimum. Čím víc produktů, tím víc škody. :-) Ucpané póry a splihlé vlasy, takže na vlasy krom dětského šamponu už jen bezoplachový balzám ve spreji od Elséve (růžová řada Nutri gloss, měla jsem i šampon, ale po něm jsem měla z vlasů chmýří, tak jsem ho poslala dál). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, já na sebe toho napatlám docela dost, jak vidno - na každou část těla něco jiného :-), ale než aby Ti to páchalo škody, tak je minimalismus lepší, to v každém případě...:-D. Najít výrobky, které nezatěžují není žádná sranda ani v tomto věku přeplněných regálů...

      Vymazat
  6. Zase jsem se dozvěděla něco nového. Nejvíce mne láka ten šampon a ten zázračný kondicionér. Budu na to myslet, až dopotřebuji to stávající množství, které mi zaplňuje koupelnu. Pro hennu si musím dojít. Z velké nouze jsem aplikovala na odrosty tu z DM, no trochu to něco udělalo. Aplikuješ vždy na celou délku nebo jen na odrosty? Je pak vidět rozdíl Jinak máma si moc pochvaluje to hyaluronové sérum. Díky za všechny tvé rady a tipy. Jsou prostě nejlepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, já si říkala, jestli si na hennu zanevřela nebo ne :-), já zatím zůstanu u Khadí, ta mi vyhovuje nejvíc a zrovna včera jsem byla tak líná, že jsem si nabarvila jen odrosty vepředu, protože na skráních jsem už bohužel úplně šedivá a ty jsou prostě ihned vidět, dala jsem v poměru více tmavé než červené barvy, protože ty "bílé-šedé" vlasy mi chytaj celkově víc do červena, ale jinak rozdíl žádný, prostě jsem si nabarvila jen "přední" část a je malinko tmavší, ale není to nijak zvlášť poznat, a až se mi bude chtít barvit všechny odrosty i s celou hlavou, tak to pak sjednotím tu barvičku :-)...Jinak většinou barvím celou hlavu, tady se nebojím, když je to tak pečující, barvit každý měsíc všechny vlasy....Jsem moc ráda, že hyaluron tak funguje, já bez něho nedám ránu a teď chci pro porovnání vyzkoušet ten z drogešky od Balea, i když to není "příroda" :-). Moc Ti děkuju, Tvoje chvála mě neskutečně těší!!!!

      Vymazat
  7. Super tipy na produkty, olej na celulitidu jsem si chtěla koupit už když jsi o něm psala kdysi. A zapomněla jsem na to. Tak to asi udělám teď. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olejík je moc fajn, jasně není to úplně must have (no pro mě už jo :-), tak člověk zapomene, tak jestli jsi ještě nevyužila slev v dm, můžeš to zkusit :-). Moc díky An, jsem ráda,že se tipy hodí!

      Vymazat
  8. Jaj, na ten Alverde olej jsem se koukala dneska v DM a nechala ho tam, sakr! Budu se pro něj muset ještě stavit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi určitě neváhej, no já půjdu brzy vyplenit DM kvůlivá těm slevám, že a olej je na seznamu, už doma není ani kapka a já mám absťák :-). Doufám, že Ti bude vyhovovat tak jako mě

      Vymazat
  9. Ahoj eM, zajímavé věci dostaly veliké eMino ocenění:-) Zaujal mě ten olej. Mám teď ve vzorku trnkový od Hauschky je moc příjemný, jenže dost, dost drahý na to, že běžné balení má 100ml. Prý je taky na celufuj, ale to nějak nejsem sto posoudit, přesto, že bych zrovna na tohle byla dobrý materiál a s celufuj jsme dlouholeté kamarádky. Ovšem v zimě, rozhodně neřeším, trochu se naseju na začátku léta, to je mi jasné už teď, pak ho nějak překlepu a pak mě to zas třičtvrtě roku bude ukradené.
    Takže ráda prubnu ten olej, navíc když teď máme těch 25% na všechny značky DM, tak se to hodí:)
    eM, ať se Ti daří:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tutto, ten olej bych řekla, že je za tu cenu opravdu fajnový. Já toho vyzkoušela na celufuj porůznu dost i chemku i ceny různé, ale toto je první věc u které jsem vytrvala a ještě už několikrát došla na dno. Hauschka bude určitě super, no za tu cenu je to fakt luxus a sto ml člověk na sebe vypatlá ani neví jak....No se přiznám, že jsem v zimě taky dost lajdák :-)) - jakmile začne člověk sundávat vrstvy oblečení tak to příjde na pořad dne :-) a pak zas moje pozornost usne :-).......No právě ty slevy se tam už netrpělivě chystám :-). Krásný den tutto!!!!

      Vymazat
  10. Veľmi pekná recenzia. Nikdy som neuvažovala nad holením nôh pomocou oleja, ale po tejto recenzii to asi vyskúšam, ja používam zvyčajne gély a po tých sú moje nohy dosť suché. A zaujal ma aj ten šampón, mne sa teda rýchlo mastia vlasy, ale za skúšku by to stálo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda, že sis tady našla něco nového, mě by to taky nenapadlo, ale jakmile jsem viděla v nabídce olejů i ten na holení neváhala jsem, protože to vysušování je opravdu dost nepříjemné a s tímhle je to hned lepší.....S šamponem těžko říct, je na barvené vlasy, ale nijak nemastí, ale zase mají více druhů, tak třeba si mezi nimi najdeš ten svůj :-)

      Vymazat
  11. No, asi Tě nepřekvapí, že toho většinu mám :o) celuoil miluju (a děkuju), ten pudrový krém na nohy je boží, jediný, co znám, co neklouže :o), sprchové oleje Saloos jsou klasika, JMO - ááách.. :o)
    Ke koupi Lavera šampónu mě asi fakt dokopeš, přestože mi úplně stačí Alverde, pravda, nevoní.. už mi teda nesmrdí tak, jako na začátku (člověk zvykne všemu), ale Tvůj sugestivní popis jeho vůně.. asi ho chci :o)
    Henna jde mimo mě, páč takovou, která by zesvětlovala ještě nevypěstovali a je to strašné, já to vím, ale podpaždí si mažu Driclorem, což jak všichni vědí, je sračka na entou, ale jsem povrchní pizda :o))) a radši se otrávím, než chodit s koláčema v podpaždí.. vždyť mě znáš.. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně Zlatí to mě nepřekvapuje, máme velice podobný vkus :-). Jéé to jsem ráda, že Tě taky olejík baví, super no a ten pudrový krém, že jo..do lodiček fakt jako dělaný, nic podobného jsem nikde neviděla....prostě si ladíme i s oleji a spol....
      No v té vůni se přiznám jsem opravdu povrchní a i když by asi Alverde udělal podobnou práci za méně peněz, tak zatím se mi do něj nechce, ale už jsem ho v dm čuchala, to zas jo :-)).........
      Ta Henna je škoda, že není pro blondýnky to je fakt. Ŕíkáš Driclor? a dryják? :-D......Já fakt váhám, třeba teď mě to tak nežere - jsem věčně zmrzlá, ale v létě možná na chvíli podlehnu, to zas jo, takže se tipy budou hodit :-D

      Vymazat
  12. Sprchové a vůbec i ostatní oleje od Saloos jsou i mými velkými oblíbenci. Ten olej od Alverde stejně jako tělový peeling na celufujtitídu (krásný název, mimochodem) si musím pořídit! :) Jinak by to ani nešlo. Krém na nohy mě taky zaujal, Lavera šamponu dám možná šanci. Díky za skvělé tipy :). Taky budu něco takového psát, až bude čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pájko, tak to je fajn, že taky jedeš na olejové vlně, já je mám moc ráda :-)...A jsem ráda, že sis tady našla nějaké nové tipy, které tě třeba časem zlákají :-D. Jsem zvědavá na Tvoje oblíbence.

      Vymazat
  13. Dove je můj oblíbený deodorant, ale raději mám ten tuhý. V létě používám i ten ve spreji, je to jednička a skutečně ochrání proti pocení.
    Balea tělové mléko s Ureou nemám vůbec ráda, jsem ráda, že jsem ho dopotřebovala a znovu si ho nekoupím.

    OdpovědětVymazat
  14. Výborná a vyčerpávající recenze eM! Miluju tyhle články. To JMO máme společné, ale tak o tom už víme :) A na Alverde šampon jsem se byla mrknout a je to fakt. Voní naprosto famózně!!! Až všechno možné vlasové dopotřebuji, rozhodně pro něj poběžím! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj eM! :) Článek jsem z důvodu časové tísně jen rychle prolítla, ale chtěla jsem říct, že jsem moc ráda, že Ti tak sedl ten JMO kondyš! ;) Já ho taky miluju, už mám doma v zásobě další pixlu. No a ta Lavera s vůní manga (miluju mango!), ta mě láká už dlouho, ale já mám vlasy spíš mastné, tak se ho pořád trochu bojím...
    Měj se krásně!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, že se teď chystáš na cestu a tak. Já mám taky pořád hlavu v pejru :-), tak jsem ráda, že jsi napsala koment, doufám, že se brzy nějak zklidním a napíšu.....každopádně Ti přeji šťastnou cestu!!!!!-D......Kondišák je fakt výborný, ještě jsem si celkem oblíbila ze vzorku DE ten malinový, řekla bych že tam bude nějaké srovnání, i když JMO je nedostižný i v tom, jak se nemusí smývat a nezatěžuje -to mi hlava nebere :-D.....Ten šampon laverácký je fakt esence manga, ale netuším, co by to udělalo s tvými vlásky, víš, co já stejně chci připravit pro Tebe malý balíček, já Ti ho odleju a hned budeš mít jasno :-)......Ty se taky měj nádherně!!!!

      Vymazat
    2. Já vyzkoušela od DE dva kondyše a už nikdy více. Moje jemňouchy to fakt nemůžou, a jejich šampony taky ne, mám pak úplný chemlon! :-(
      Jééé, tak to já se budu moc těšit a vzoreček si dám líbit! Děkuji!
      PS: Ještě jsem se hecla a napsala jeden velepraktický (ehm) koment k tomu staršímu bilančnímu článku, tak mrk mrk! ;)

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate