pátek 10. ledna 2014

Souboj řasenek: Clinique a Collistar


Hezký den Vám přeji,

jak jsem začala hledat ty pomyslné celebrity uplynulého roku, 
v některých oblastech jsem opravdu nemusela nijak dlouho přemýšlet. 
A přestože nás díl "dekorativní celebrity" teprve čeká, dneska tady mám pro Vás přehlídku na červeném koberci a vlastně i takovou nápovědu, kterou z řasenek v bilanci uvidíte.
Ale není to jen nějaká procházka červeným kobercem, bude to litý souboj, že Pěsti ve tmě jsou proti tomu pohádka na dobrou noc :-)....
(Pamětníci možná pochopili narážku na skvělý český retro film, ve kterém hrál mladý Marek Vašut a během vánoc film dávali...)

Která řasenka to vyhraje se ale dozvíte opravdu až v bilanci, abych Vás trošku napnula...ale nebojte, je to jen formalita..těch indícií tady bude dneska dost, abyste si mohli udělat obrázek :-)
No ale žádná láce to nebude. Tyto řasenky nejsou z drogérie, ale o level výše z parfumerie a tak ceny můžete čekat více než nelidské. 
Ale o tom ještě řeč bude (to si neodpustím).

Měla jsem příležitost loni vyzkoušet několik řasenek 
(můžete si o nich přečíst ZDE), abych pak mohla vyhodnoti ty nej nej. 
Dnes bude řeč o:
CLINIQUE HIGH IMPACT MASCARA
COLLISTAR INFINITO


Pro řasenky Clinique jsem se nadchla záhy, ačkoliv nejsou voděodolné
(které jsem vždycky preferovala), tak se tak chovají a nezradí člověka ani ve špatném počasí.
Efekt těchto řasenek je pokaždé skvělý - a já mám konečně řasy!!!! 
(Z fotek pochopíte toto mé juchání :-)


High Impact má klasický kartáček, který  mi, po vyzkoušení zahnutého kartáčku řasenky stejné značky, vyhovuje mnohem více. 
A pokaždé žasnu, že i s tímto klasickým kartáčkem dosáhnu velice pěkného efektu, kdy se mi nabarví řasy až po konečky - důkladně - a tím se opticky prodlouží, také se malinko natočí
(kleště na řasy zatím nepoužívám, není mi to moc příjemné...)



Konzistence řasenky je taky skvělá, nedrolí se, dá se vrstvit bez nějakého slepování a nepohodlností (na fotkách ale není vrstvení....)....řasenka vydrží skvěle celý den.
Jak už jsem napsala chová se jako voděodolná, ale přesto ji skvěle odlíčím jak hydrofilním olejem tak třeba domácím odličovacím balzámkem. 
Při odličování se opět nedrolí a "odchází" z řas kompletně bez nějakých problémů.


Líbí se mi taky obal řasenky 
(jak jste mohli třeba číst o Rimmel - i obal dělá své :-)....
Clinique obal má krásnou antracitovou barvu s jemnou metalízou..a opět mi připomíná barvu auta, které jsme měli :-). 
Je jednoduchého designu a to se mi líbí, dobře se také drží. 
Prostě výstřelky v designech u řasenek mě fakt neba...
Pro mě ideální řasenka. Ale....jasně ideál neexistuje.
Co mi na ni velice vadí je cena. 
Začínala jsem s mini řasenkou, tzv. promo balením, které se dá koupit na různých eshopech a občas v parfumerkách na ně také mívají akce  - cena této malé promo řasenky se pohybuje od 140 do cca 200 Kč...


Což je přijatelné až na to, že řasenka vám vydrží kratší dobu, pokud řasíte jako já každý den...Ale budiž. 
Co mi ale značně pije krev a už jsem to tady asi i nejednou zmiňovala je cenová politika vůbec tady v Čechách. Dopřála jsem si totiž ten luxus, že mi Ježíšek naježil plné balení řasenky, jak můžete vidět. Ano, ale řasenka ke mě přiletěla z USA (milá kamarádka dovezla) za cenu velmi přijatelnou 350 Kč. Běžně totiž koupíte tuto řasenku v parfumerii za šílených 750 Kč. Někomu to možná moc nepříjde, ale mě tedy ano, zvlášť když i v UK mají řasenku za cca 550 Kč, ovšem cenám USA opravdu nemůže konkurovat nikdo. 
A tak už se dopředu děsím toho, až mi tahle řása dojde, protože tuto přemrštěnou cenu opravdu za řasenku dávat nemíním, i když je opravdu úžasná....
Pokud zrovna nezmermomocním někoho, kdo bude pobývat v Americe, jakože já se tam nechystám, tak mi nezbývá než zkoušet řasenky jiných značek nebo se uchýlit opět k promo balení anebo vyhlížet nějaké slevové akce v parfumérkách.
Třeba o vánocích měli akci na vánoční balíček s taštičkou, krémem na oči a řasenkou - "za cenu řasenky" (což bylo právě cca nějakých necelých 700 Kč) haha už jen to mě popuzuje, ale budiž, tohle bych dala.

Pro úplnost složení:
(Pro citlivé jedince: moje dcera si tuto řasenku oblíbila taky a to má velice citlivé oči)



A jak jsem na tom s Collistar Infinito?


Tuto řasenku si velice oblíbila tuttobene a já ji dostala právě od ní 
v jejím swapovacích tuttoboxu. 
Bylo to docela legrační, protože já ji dala promo balení mé oblíbené Clinique High Impact a ona mě svoji oblíbenou Infinito.
Docela by mě zajímalo, jak dopadlo srovnání těchto řasenek u ní.
Každopádně já jsem ráda, že jsem měla díky tutto šanci tuto řasenku vyzkoušet....


Řasenka Collistar Infinito mě nadchla okamžitě a to především díky kartáčku, který je skvělý, řasy se neslepují, jsou krásně oddělené a tento kartáček je o něco málo lepší než u Clinique. 



Ale i když konečný efekt na řasách je velice podobný, Clinique mi přece jen udělá maličko delší řasy :-)...


Infinito taky není voděodolná, ale drží skvěle celý den, nijak se neobtiskává ani nezlobí.... Co mi malinko vadí je, že se mi ke konci dne trochu drolí, odličuje se taky dobře, ale když ji odličuji tak neodchází z řas kompaktně, ale drolí se mi taky, ale to je malá vada na kráse....

Cena této řasenky je poněkud snesitelnější, nevím kolik stojí promo balení a jestli bývá v prodeji, ale občas člověk zahlídne akci na tuto řasenku i s kleštěmi na řasy za pěkných 450 Kč, což je teda oproti předražené Clinique jiné kafe. 

Obal řasenky je na pomezí toho, co jsem schopná snést :-). 
Zlatá mi připadá příliš okázalá, ale tady s decentním černým logem značky si udrželi jakousi vkusnost. Celkově nemám třeba ráda na kosmetice zlaté písmo atd., nepusobí to luxusně, ale naopak lacině, nehledě na to, že takové písmo se rádo ošoupe.
Ale to není případ Collistar, ač je zlatá celá, působí hezky, protože tvarově se designeři drželi jednoduchého tvaru bez nějakých "srandiček"....a proto se mi líbí také...

Tento souboj na červeném koberci je tak vyrovnaný, že vyhlásit vítěze není žádná legrace, ale já ho už znám - za minulý rok je to jasné. 
Kdo zvítězí letos je ve hvězdách? !-D
Mám už vyhlídnuto pár adeptů, které bych ráda vyzkoušela a které jsou cenově poněkud "přístupnější", ale uvidíme - možná se potvrdí to, že "láska je láska" :)

Máte zkušenost s těmito řasenkami, je některé Vaše NEJ?
Anebo raději neinvestujete do této "komodity" příliš peněz?
Jaký je Váš cenový limit pro řasenku?
Tipnete si, která řása je ta moje NEJ pro uplynulý rok? !-)

Krásný víkend Vám přeje eM a nezapomeňte - zítra se bude losovat!!!!



24 komentářů:

  1. Mam vyskusane obe, mne osobne z tohto dua lepsie vyhovuje Infinito. Klasicka High Impact zvyraznuje podla mna tak...no, povedzme lepsi priemer, to taka High Impact Curl mi robila krajsie riasy. Na druhej strane Infinito zvyraznuje riasy velmi dobre, skor predlzuje, nez zhustuje, ale vadi mi, ze mi ich trochu zlepuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi mě na tu "Curl" docela nalákala :-)). A souhlasím, že Infinito spíš prodlužuje než že by vytvářela objem...myslím, že se nedá ani právě moc vrstvit, protože se pak ty řásky lepí..

      Vymazat
  2. Ja mam svojich favoritov medzi Gosh, Max Factor a Bourjois :) a cena tak max do 20€

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Bourjois mě právě láká, Gosh bohužel nemám k dispozici, a ještě pokukuju po L´Oreal, je docela chválený na zahraničních blozích..tak uvidím, co zase vymyslím...

      Vymazat
    2. Gosh máš co bys kamenem dohodila, má milá :) aneb www.superdrug.co.uk - jsem tam tak 2x týdně. Ale řasenky jsem od nich žádné nezkoušela, to je pravda...

      Vymazat
  3. Značka Clinique je mi velice sympatická, až na ty ceny. Zcela s Tebou souhlasím, u nás je to šíleně předražené. Kamarádka z USA má od Clinique téměř celou kosmetickou výbavu a cenově to tam vychází vesměs o 50 % levněji, ve slevách ještě lépe. A u nás darmo mluvit. A jinak mými favoritkami jsou jednoznačně řasenky od Bourjois. Volume glamour max nebo Twist up the Volume, obě vypadají na řasách úžasně. Ale je fakt, že mám dobré řasy od přírody, ale Bourjois to ještě mohutně podpoří.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj eM, teda to byl litý souboj. Však aby taky ne, když už si obě řasenky hrají na high-endovém hřišti:D
    Určitě Ti víc sedí Clinique:) A po tom co jsem vyzkoušela to promo balení od Tebe musím napsa, že je hodně příjemná a na to, že má klasický kartáček se s ní líčí moc dobře, řasy neslepuje. Oproti Infinito mi je ale nezvýrazní tak intenzivně. Možná to bude bervou. Infinito je asfaltovka a tu černou opravdu vnímám jako černou. Ovšem je pravda, že se nedá vrstvit, dost rychle zasychá a pak má tendenci slepovat. Takže dávám jen jednu vrstvu, výjmečně druhou. U Clinique jsou dvě vrstvy pohodlně aplikovatelné. Z toho potom plyne i to drolení. Zásadně si na něj nestěžuju, ale při odličování to probíhá přesně jak píšeš:)
    No a teď k Tvoji závěrečné otázce, moc se mi do řasenek investovat nechce. Jsem docela fluktuant, vracím se jen k tomu infinitu. Většinou jsou všechny řasenky po třech měsících u lehce jeté a dále se to s nimi jen zhoršuje, takže se mi přirozeně za ně tolik dávat nechce.
    Jinak ještě jeden tip bych měla - Chanel Inimitable, tu miluju, ale měla jsem jen promo balení, celé jsem si zatím nekoupila právě proto že je mi žinantní dávat kolem osmistovek za řasenku.
    uf, jsem se rozepsala:)
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tutto to jsem ráda,že ses tak rozepsala, protože jsem fakt byla zvědavá, co na tyto stejné řasenky řekneš, jestli se shodneme, nebo to je jenom můj subjektivní pocit :-)...Jasně je to Clinique!-D
      S tou barvou budeš mít pravdu, ten asfalt, já barvu až tak neřeším byť mám řasy světlé, ta "obyč" černá mi stačí...Tak vidím, že to ne-vrstvení u Infinito není jen můj pocit, opravdu rychle zasychá, ale zas je to výhoda, že se neobtiskne, když člověk omylem mrkne nebo tak :).....Já taky vím, že určitě budu zkoušet i jiné řasenky a třeba dostupnější nejen cenově :-), ale zas tyto dvě jsou ty, ke kterým bych se vrátila, kdybych nenašla nic zajímavého, to vím určitě....Pěkný týden Tobě!

      Vymazat
  5. Od Clinique jsem ještě nic nezkoušela. Řasenky mi vyhovují převážně ty levnější, takže dražší ani nějak nevyhledávám. Moc se mi líbí balení u druhé řasenky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, cena je dost výhodou a když člověk najde levnější a vyhovuje mu, tak proč ne. No, já bych taky ráda nějakou levnější, moji oblíbenou Rimmelku přestali vyrábět, jinak bych asi zůstala stále u ní navěky :-)

      Vymazat
  6. Clinique znám a nemám k ní jediné výtky až na to, že mně se maže pod očima - hlavně teda v létě, což je kvůli počasí pochopitelné, ale to neodpustím žádné řasence, natožpak řasence za spoustu stokorun :( Je mi to líto. V zimě dobrý, v létě u mě nemá šanci. A Collistar neznám - teda značku jo a občas bych od nich něco ráda prubla, ale přijde mi, že to nemá takové jméno, aby to mohlo stát tolik peněz, kolik to běžně stojí :-D A popravdě si netroufnu odhadnout tvého vítěze, tudíž jsem zvědavá na pokračování :)
    Mimochodem, mě loni nadchla Prima Visione od Diego Dalla Palma, která taky stála kopec peněz, který bych dobrovolně za řasenku nedala, ačkoli řasenka sama je g-e-n-i-á-l-n-í (i to drobné mazání přežiju, teď v zimě mi nedělala už nic - možná je to počasím, možná jen tím mírným vyschnutím vlivem používání - na začátku mazala víc). Ale teď jsem brousila po netu a vida - na Parfums, kteří sem značku zatáhli, je za nějakých asi 140 Kč? To je krásné. Asi ji příště objednám, teď mám řasenku novou. Anebo možná hned - ta nová mě zlobí :D
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak co se týče mazání pod očima, tak tam nemám trable, ale zas musím uznat, že jakmile použiju hutnější oční krém, tak malinké stopy jsou, ale nic, co by mě "rvalo". Je zvláštní, že Ti to takhle dělá v létě, asi kvůli vyšší vlhkosti vzduchu hihi.....
      A máš pravdu, že Collistar teda s tou cenou taky není úplně OK, když člověk poměří věhlas. Já dlouho nevěděla, že taková značka je a nic jiného jsem od nich nezkoušela.
      Diego mě taky láká dost a teda taková akce??? Budu se muset na tuhle značku více zaměřit :-))...a zas jako když Tě řása zlobí, tak proč si dělat "násilí" !-), já to málokdy vydržím vypotřebovat až do konce, když něco není úplně all right....

      Vymazat
  7. Clinique jsem si koupila v záchvatu touhy mít drahou řasenku :o) a nezklamala mě. Akorát mi přijde, že docela rychle vysychá, aspoň ten můj kousek (možná proto, že byla ve slevě). Mě naštěstí vyhovuje skoro jakákoliv řasenka, která má klasický kartáček, klidně i Miss sporty za pade :o) s těma gumovýma to neumím, na ně a linky jsem totální kopyto :D
    Hezký víkend moje milá eM!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj Enko, konečně někdo, kdo nevelebí "gumové" kartáčky :D já jsem s nima taky úplně marná a navíc se s nima vždycky píchám zespodu do víčka.
      eM, nezkoušela jsem ani jednu řasenku - mé srdce patří benefití BadGal. Hledala jsem náhradu, ale nenašla... i když nejvíc se jí blížila Bourjois Volume Max (nebo tak ňák).
      Mějte se príma, dámy x

      Vymazat
    2. Holky to jsme na tom fakt stejně, gumové kartáčky to je mor, no a ty linky zatím taky nezvládám Enko, jako láme mě to hodně, když čučím na ty tutoriály, to snad bude chtít nějaký kurz nebo co :-))...Já taky mám ráda klasický kartáček, ale zjistila jsem, že to neudělá pokaždé ten stejný efekt.....Tak ona Ti vysychá? No uvidíme, jak dlouho mi vydrží teď ta velká...
      Ha tu Bourjois bych asi chtěla zkusit :-)).......Tak já vím Romí, že Tvé srdéčko bije pro benefití - každý holt nějakou tu lásku máme, ale na druhou stranu řasenka je fakt něco, co zkouším po různu....Hezký víkend Vám oběma holky moje Zlaté!!!!

      Vymazat
  8. Nejmilejší Eminko,
    je vidět, že jsi opravdu poctivá a recenze píšeš opravdu detailně.
    To se mi moc líbí. Vždy mám taky takový plán, ale výsledek je jíný.
    Clinique řasenku jsem zkoušela jednu, mám miniaturku lash doubling mascara z které jsem ale zklamaná. Její výdrž je zoufalá. Rozmazává se mi. Je možné, že to je mými vadnými řasami ( to je už fakt něco, když mi drží). Momentálně zbožňuju tu žlutou Maybelline o které si četla. Zatím mi drží nejvíc. Bylo to pro mě opravdové překvapení.
    Pokud chceš, mohu Ti na zkoušku tu miniaturku přibalit k dárečkům :).
    Měj se krásně!!!
    Janie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj milá Janinko,
      tak Tebe Clinique tak zlobila? Je fakt že tento druh jsem neměla a neříkám, že jsou všecky žůžo :-D...Je to škoda, ale hlavně že sis našla svou favoritku, která je dostupná i cenově - to je velká výhoda. Pokud už se s miniaturkou kamarádit nechceš ráda ji vyzkouším :-)...Měj se krásně a opatruj se Zlatíčko!

      Vymazat
  9. Milá Em, zajímá-li Tě můj názor na novou řasenku od Bourjois, tak si můžeš počíst zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2014/01/rasenka-bourjois-twist-up-volume.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za odkaz Pájko i za tipy na buržoustí řasenky, už chvíli po nich pomrkávám a hrozně mě lákají, takže jsem ráda za každou zmínku či recenzi, určitě si počtu :-))...

      Vymazat
  10. Zlatá Rimmel Glam eyes. Protože mám svoje řasy dlouhé, husté a klasický kartáček mi je slepuje. Nekupuju si jinou už x let.Až mi ji Rimmel přestane vyrábět, tak se picnu! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej ty máš někde k dispozici Rimmel Glam Eyes???? Dyť já už půl roku žiju v zoufalství, že ji přestali vyrábět, protože u nás v regálech prostě není, ta byla naprosto nejlepší, kupovala jsem si dokola pořád tu modrou waterproof. Takže já už jsem se picla :-)

      Vymazat
    2. Cooo? :-D Půjdeme se picnout spolu, jo? :-P Ne, já ji normálně kupuju v drogerii, na střídačku v DMku nebo Rossmann, naposledy, tuším, u Rossmanna, okolo sto dvaceti nebo sto třiceti korun, tak před měsícem jsem si kupovala novou naposledy. Jestli mají modrou, to nevím, tu jsem si nikdy nekupovala, odrazuje mě u voděodolných odličování a nemám problém s tím, že by mi normální řasenka opadávala nebo se rozmazávala, takže voděodolnou nepotřebuju... Jo, je pravda, že za těch x let, co si ji kupuju, jsem parkrát poslala do drogerky maminku, že ji prosím, aby ať mi koupí zlatou Rimmelku (už ví) a asi dvakrát se vrátila s růžovou, že zlatá nebyla (dají se obě, ale zlatá mi opravdu o kus vytočí řasy nahoru a otevře pohled, růžová "jenom" nabarví). Stane se, ale tu růžovou měli teda vždycky, nikdy jsem nepřišla z drogerky s tím, že potřebuju řasenku a vůbec tam tuhle řasenku neměli. Možná už nevyrábějí jen tu modrou? Nikdy jsem po ní nekoukala, abych pravdu řekla

      Vymazat
    3. Každopádně jestli je úplně zruší, tak je to jasný, picneme se spolu :-)....ale vlila jsi mi do žil novou naději a já hned v pauze mazala do terénu zjišťovat. V dm nejsou ani jedna barva, tam jsem po nich koukala včera a v Rossmanu to zkusím ještě taky, ale kdykoliv jsem tak nárazově kontrolovala stojan, tak nikdy nebyly....ALE dneska jsem objevila tu Tvou zlatou v teta drogerii, jééé - na modré vůbec netrvám, byla jsem tak zoufalá, že bych brala jakoukoliv, kdybych na ni jen narazila. Ale měli tam poslední dvě za 189, no vemu ji do foroty, protože opravdu podezírám Rimmel, že s těma řasenkama končí a možná je mají jen podle toho, kde třeba mají lepší skladové zásoby, no fakt nevím, co to má znamenat nebo jestli jen v našich kotěhůlkách to tak je.....Je teda fakt možné, že už není ta modrá, ale jsem ve střehu i s těmi ostatními. Jinak ty nové Rimmelky jsou dost hrozné, recezovala jsem tu oranžovou a nelíbí se mi jak designem, který je obří a barvy jsou vyřvané, tak efektem - jsem měla vlčí mlhu a stesk právě po té Glam eyes, když jsem ji koupila..Takže zlatá to jistí zatím, huráá!! Ale klepu na dřevo....

      Vymazat
    4. V Rossmannu jich normálně měli standardně celý šuplíček v regále, akorát nějak blbě označenou cenovku, vedle měli jakousi novinku, tak možná zapomněli... :-) V DM jsem se nějak nekoukala, tam jsem byla naposledy asi před týdnem. U stojanu Rimmel jsem sice stála, ale fakt nevím, koukala jsem tam po rtěnkách, řasenky jsem si nevšímala.
      Je mi divná i ta cena, snad nekončí, protože to by musela být i za nějaké výprodejové ceny, ne? Ke dvěma stovkám jsem ji před x lety kupovala, když to byla novinka a od té doby vždycky jednou za x měsíců zaregistruju, že se cena o něco spadla.
      V Tetě se dají najít docela poklady, u nás tam mají stojan s Flormal laky. Rimmel mají, ale ne klasický stojan, jen vystavený laky a vedle toho občas novinkový řasenky, tu svoji jsem tam nepotkala (i když je fakt, že do Tety úplně moc nechodím, nejradši mám Rossmanna).
      Jinak, holky si na netu hodně chválí nějakou řasenku z Avon nebo Oriflame, má stejný plastový kartáček. Nepamatuju si jméno a musela bych chvíli googlit, ale kdyby nám zrušili tuhle, za zkoušku by asi stála. Už jen vzhledem k tomu, že nestála moc, takže kdyby byla náhodou nanic, nebude to finančně tak bolet...

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate