pátek 28. února 2014

"A" klasa? Astor a Armani


Pěkný pátek všem,

tak tady máme zase nějaký ten článek o proprietách na líčení. Nebojte se, nebudu srovnávat hrušky 
s jabkama alias Astora s Armanim, protože každý ten výrobek je z odlišného soudku...Ale líbilo se mi zde postavit vedle sebe dvě značky začínající na "A" a podívat se jim na zoubek. A taky proto, že Vám už dlouho dlužím recenzi na oční stíny Armani a pak Vás zajímala i moje nedávno pořízená jumbo tužka Astor. Tak proč si to hezky nenamíchat na očích společně :-). 



V hlavní roli budou tedy dnes mono oční stíny Giorgio Armani Maestro Eye Shadow č. 19.


Mono stíny jsou pěkně balené v minimalistické designu v masivním černém plastu se zrcátkem. Vzhledem k tomu, že je to high-end, tak bych samozřejmě pěkné balení očekávala :-)...Co se týče samotných stínů, se smutkem musím říct, že jsem si z nich na zadek nesedla, promiň Giorgio. 
A proto mi taky trvalo tak dlouho než jsem o nich něco sepsala, doma je mám více než půl roku. 
Při koupi (na blogsale Sofastars pro dobrou věc - nákupu absolutně vůbec nelituju :-D) jsem nepřemýšlela nad tím, jestli je to Armani nebo Dior - strašně se mi líbil ten odstín. Něco mezi jemnou modrou a šedou a matná verze. Mám modré oči, takže šedé a namodralé odstíny mě baví, ale najít krásný odstín kolikrát není žádná legrace.
A co že mám vlastně za problém? To že jsem od high-end značky čekala příliš. Čekala jsem, že stíny budou perfektně pigmentované a výdrž bez báze dokonalá. Nic z toho se nestalo.


šmouha vlevo: Armani - vpravo: Astor

Nafotila jsem Vám schválně stíny na mých letitých očích i na krásných mladých očích mé dcery - s bází i bez báze, abyste si nemyslely, že tu Armaniho hnusně pomlouvám bez důvodu.
Báze očním stínům velice pomůže jak ve výdrži (bez ní se prostě někam "vypaří") tak ve zintenzivnění pigmentu a s takovouto se dají i pěkně navrstvit a vznikne pěkné kouřové líčení, jak vidíte na fotce.
Použila jsem bázi pod oční stíny Artdeco (jen pro pořádek).


Zároveň na fotce můžete vidět širokou linku dalším produktem, o kterém dnes bude taky řeč a to 
Astor Perfect Stay Eye Shadow + liner.



Na této fotce jsou oční stíny bez báze, je zde jasně vidět, že pigment je slabý a ani vrstvení barvu nezintenzivní...výdrž není závratná a stíny se umí po čase i slít do vrásek....



Zde už stíny na mém oku - nejčastěji je používám pro stínování nad víčkem, pro určitou definici tvaru oka.
Na nenapádné denní líčení je odstín velice vhodný, ale myslím, že tuto službu pro vás udělají i stíny z drogérie. Pokud bych měla srovnávat, tak mnohem více mi vyhovují např. matné mono stíny Ardeco, které jsou velmi dobře pigmentované a dají se vrstvit....
Osobně bych plnou cenu za tyto mono stíny nezaplatila. A ve finále stejně nikdo nepozná, že máte na očích Armaniho - ani ta nejpřísnější kosmetická policie (kdyby nějaká byla = hlasuju pro :-)). 
Za toto tvrzení mě možná některé z vás ukamenujou, ale já se toho nebojím, klidně si šutrem hoďte :-D. 
A pokud pro svůj fajn pocit Armaniho na očích potřebujete  - jděte do něho - stojím si za tím, že je to překrásný odstín....



Jak už jsem avízovala další "Áčkový" produkt jsou oční stíny v tužce alias jumbo tužce 
Astor Perfect Stay Eye Shadow + liner č. 220 Dark Blue
Když jsem viděla tyto tužky v drogerii v akci za 129 Kč začala jsem hodně váhat a čmárala si swatche, abych zjistila, jestli se vyplatí do nich jít (běžná cena je cca 169 Kč). Nejvíc se mi líbil právě tento modrý odstín (tuším, že mají cca 5 odstínů - dva hnědé, fialový, zelený a modrý). Modrou tužku krásného odstínu totiž taky není snadné nalézt. Tento odstín mě nadchnul a tak jsem si řekla, že tento produkt vyzkouším  - nutno podotknout, že je to moje první "jumbo" tužka.


Už při prvním testování na ruce mě tužka přesvědčila, že je krásně pigmentovaná a má velmi dobrou výdrž. 
Ačkoliv jsou to stíny v tužce a liner v jednom - já používám tento produkt jen jako liner, protože jsem zatím neměla příležitost vyrazit někam a nalíčit se tak výrazným odstínem na celém víčku :-). Jak jste mohli vidět výše na očích mé dcery, dá se udělat s touto tužkou silná linka, ale není problém udělat i jemnou linku těsně nad řasami - viz. fotka mých očích níž.


Dost mě překvapilo, že i když má tužka dost silný hrot - je to takový "kopáč" - tak se s ní linka kreslí dobře. 
Má příjemnou konzistenci a pěkně klouže i po mém zvrásněném víčku, není příliš měkká ani tvrdá, pigment moc fajn, dá se roztírat houbičkou nebo nechat tak. Je voděodolná a drží v pohodě celý den, ke konci ztrácí na intenzitě, ale nic tragického. Musím říct, že mi vyhovuje na horní linku dokonce lépe než tenké automatické tužky Clinique. 
A stíny v tužce se mi hodně líbí jako produkt, když jsem líná a chci se rychle nalíčit, proto bych si asi koupila nějaký odstín, který se dá použít na celé víčko na denní nošení. 
ALE (muselo to přijít :-) po několikerém užití se mi hrot dost otupil, že už se nedalo linkovat (teda jo, ale linka byla už dost "tlustá") a já začala řešit, že potřebuju tužku ostrouhat. 
Samozřejmě jsem věděla o triku s mrazákem, který se doporučuje při strouhání těchto tužek. A tak jsem strčila tužku do mrazáku (když ji tam dáte na hodinu nebo na celou noc efekt už se nezmění), a jala se po té strouhat. 
Ale ejhle, ukázalo se to jako problém, protože i když jsem měla na výběr dvě masivní strouhátka ani jednou přesně nesedělo na tužku - no započal násilný akt. Hrot pobytem v mrazáku neztuhl tak, že by se to dalo bez problému ostrouhat jako obyč tužka, to ani omylem, ale dalo se to....
Velké strouhátko mi začalo užírat příliš hmoty z obalu, a tak jsem ho vyměnila za menší a to už se chovalo slušněji....No, při tomto násilném činu jsem málem plakala, že si tuhle krásnou tužku prostě neostrouhám, že ji zničím...jakžtakž jsem ji ostrouhala a dokázala vytvořit ostřejší hrot, hryzance do obalu pominu...ale dost jsem si přitom tužku zmenšila a ještě jsem si částečně smazala zlaté písmo z tužky.
Dlužno podotknout, že takto tužka nevypadá, že ji mám doma teprve měsíc....
Jasně, zde je na místě otázka, jestli jsem tak nešikovná já anebo je s tímto procesem strouhání všeobecně problém - rozhřešení této otázky nechám na vás a vašich zkušenostech :-).


Hrot cca po nákupu při občasném použití.


Hrot po zastrouhání.


Z toho jasně plyne, že prostě strouhací tužky nejsou úplně mí favorité, ale tyhle jumbo tužky jako stíny na oči můžou být příjemné. Nevím, jak je to s jejich sléváním  či výdrží na víčku atd, ale pokud bych do další takovéto tužky šla, tak do univerzálního odstínu. A co se týče barevných "linerů" vybrala bych si už spíš z nabídky gelových linek, protože celkově začínám mít barevné linky ve velké oblibě :-). Toť mé zkušenosti a rezultát.....

A co Vy a jumbo tužky - máte zkušenosti? Co říkáte na stíny Armani?


Použité výrobky:
Giorgio Armani Maestro Eye Shadow č. 19 (nad víčkem)
Astor Perfect Stay Eye Shadow + liner č. 220 Dark Blue
Oční mono stín Artdeco č. 11 (na víčku)
rtěnka Dermacol Lip Seduction č. 5

Tak snad pro vás bylo toto mé povídaní užitečné a já se na Vás budu těšit opět začátkem příštího týdne. 
Přeji Vám krásný předjarní víkend!!!!!!
Vaše eM

20 komentářů:

  1. Odstínově se mi obě barvy líbí ukrutně, ale komfort bych tak nějak čekala vlastně větší u obou. U stínů, že déle vydrží a u tužky, že se dá trochu pohodlněji ořezat. Ale sluší vám to oběma. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky - ty odstíny jsou fakt krásný a přesně jsi to vystihla, jsem ráda, že nejsem sama, kdo si to myslí :-))
      A moc děkujeme za kompliment :-). Dcera má hodně citlivé oči, někdy až moc a tak se moc nelíčí, ale je ochotná si se mnou takhle hrát :-)...ale celkově ji tohle líčení dělá starší :-D...má štěstí, že má mnohem výraznější oči než já i řasy a stačí ji k líčení opravdu maličko, to já musím nedostatky dohánět a domalovávat :-)

      Vymazat
    2. Já vím, mladičkým slečnám, kterým je náct výrazné líčení ještě nesluší, postaršuje je. A věkem se barevná intenzita tlumí taky. Však ono přijde to správné období, po dvacítce se ještě se šminkami určitě vyřádí. Najít správnou kosmetiku kvůli citlivosti leckdy trvá, ale to tak máme asi všechny, že nám toho spousta nesedí a nevyhovuje a chvíli pátráme. :-) Ty máš nádhernou barvu očí, takhle vyloženě čistě modrá se vidí málokdy. Navíc tak sytá, hodně lidí má spíš světlemodrošedé oči. :-)

      Vymazat
    3. Právě kolikrát když koukám na její vrstevnice, jak se dělají starší, tak mě to až mrzí, protože nastane zas doba, kdy se budou chtít "dělat mladší" !-D......Ale až se bude chtít dcera líčit nemám nic proti, přece jen má výtvarný cit, takže v její vkus věřím :-), horší to je právě s tím výběrem aby ličidla nedráždila, tam je to holt pokus omyl...
      Jééé, a děkuju moc za takový kompliment!! Už mi pár lidí řeklo, že mám takové zvláštně hodně modré oči - mě to tak ani nepřipadne, asi proto že je vidím pořád :-). Právě moje starší dcera je podědila taky, a všichni obdivovali její velká modrá kukadla když se vozila jako roční v kočárku :-D
      PS: Dneska jsem neodolala a koupila si novou hydratační Rimmelku rtěnku a jsem z odstínu nadšená, takže nezbývá než ji pořádně nafotit !-D

      Vymazat
    4. No, ony mají modré oči všechny malé děti, protože v nich ještě nemají dostatek pigmentu, ale je fakt, že asi v našich krajích málokomu zůstanou. Jsou spíš vidět navíc namíchané odstíny, modrošedá, zelenohnědá. Taky mi pár lidí už řeklo, že mám zvláštní barvu očí, protože mám intenzivně sytě zelenou. (Což mám po rodičích, část rodiny má takovou tu zvláštně žlutohnědozelenou, část hnědou.) :-)
      Já kolikrát koukám ještě i na své vrstevnice, říkám tomu styl "dobře udržovaná třicítka". Nenalíčené vypadají jak středoškolačky a sotva se namalují, člověk by jim hádal minimálně o deset let víc. Nechápu, proč to ty holky dělají. Jinak si myslím, že není důvod zakazovat náctiletým slečnám, aby se malovaly. Jen je trochu přibrzdit, aby nevyrazily s rudou rtěnkou nebo silnýma černýma linkama do školy. Pomoct jim najít míru, na diskotéku si klidně podmaluj černě oči, do školy ne. :-) Někdy se člověk taky vyřádit musí a musí si vyzkoušet černé kouřovky, zelené nehty a červenou hlavu a kdy jindy, než když je mu náct. :-) Experimenty beru, jemné usměrnění ze strany maminky taky, protože v nácti je stejně tak potřeba do těch holek vložit trošku vkusu, aby o deset let později nechodily se zařízlýma bokovkama, ze kterých jim čučí spodní prádlo a nešly maturovat v mini těsně pod zadek, protože jsou to přece šaty, tak je to na společenskou událost super. :-)
      Jsem ráda, že ti vyhovuje, já se taky zamilovala do Kate rtěnky. Drží, nerozmazává se, dělá krásnou sytou barvu, sluší mi (což prohlásila dokonce i moje maminka) a narozdíl od lesků se mi na ně venku nepatlají vlasy. :-D Tímto svůj "omyl" opravuju na "velmi úspěšný kup" a hodlám si koupit ještě tu druhou a míním je obě intenzivně nosit a nejspíš si nakoupit i víc odstínů. :-) Vyhovují mi nejen barvami, ale i svými dalšími vlastnostmi, takže u nich co se týče produktů na rty nejspíš zakotvím trvaleji a lesky a podobné věci spotřebuju a už si znova nepořídím. (Jsem konzervativec a neměním věci, které fungují, schopné produkty pořizuju opakovaně. :-) Udělám si radost. Baví mě to nosit a baví mě, jak si mě lidi znejistěle prohlížejí na ulici. :-D Sice teda nemám pleť v nijak top stavu, ale to bych se načekala, korektor to bude muset napravit. Jediný jejich mínus je trochu "suchý" pocit při nošení, ale když ji sundám, rty nijak vysušené nemám, takže to považuju za úspěch. Vzhledem k jejich "držákovitosti" jsem to čekala horší. Stejně se nehnu bez balzámu a dvakrát denně intenzivně aplikuju svůj oblíbený zázrak s olejem a bambuckým máslem. :-)

      Vymazat
  2. No moc Ti to sluší! :) Lip Seduction č.5 jsem ve své sbírce nedávno znovuobjevila. :) Je krásná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An děkuji mnohokrát!!! Musím říct, že i já se k téhle pětce pořád vracím a pořád se mi líbí :-))

      Vymazat
  3. Sluší ti to moc! Jumbo tužky fakt nemusím! Ořezávání mi nejde, i když mám několik ořezávátek. Lepší jsou gelové linky, ale těm se chce zase docela vysychat.
    Rtěnka má nádherný odstín a přesně k tobě jde. Pěkné fotky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Martinko!!!! Tak to jsem ráda,že nejsem jen já taková nešika na ořezávání, zase jsem si ověřila, že toto fakt nedávám. Ale každý den výrobek má holt svoji nevýhodu, jak píšeš i gelovek, a navíc člověk nemá šanci je spotřebovat..a sleduju, že mi vysychají i slavné color tattooo stíny...
      Rtěnku mám moc ráda a těší mě, že se fotky líbí!! :-))))

      Vymazat
  4. No teda pan G.A. ma sklamal. Ja pokukujem po ocnych tienoch Eyes to kill, ale zatial odolavam. Lebo som strasne rozumna, dospela zena a uvedomujem si, kolko mam tienov. Ten tien Maestro je naozaj zufaly, ako to najlacnejsie, najhorsie z drogerky, co sa da najst. No a Jumbo od Astoru mam aj ja, len v bronzovom odtieni. Naozaj ma vybornu vydrz a dobre sa s nou pracuje. Ja som so struhanim nemala problem a to som ani nedavala do chladnicky. Pouzivam struhatko od Max Factor, tak ak, skus. Neviem, kolko stalo, dostala som ho k darcekom na narodky, lebo som uz mala tupe a nefunkcne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak můžeme doufat, že jeho ostatní stíny budou stát za ty prachy, ale jsi velice rozumná, já si to taky opakuju stále, ale pořád mě rve koupit si nějaké nové odstíny :-)...zvlášť až se zase ocitnu u regálu Artdeco....
      Já právě dumala, jestli se dá nějaké strouhátko koupit v drogerce, ale nějak jsem to neuskutečnila, takže děkuju moc za tip Juli, určitě se po něm podívám, protože té tužky je mi fakt líto, líbí se mi a nerada bych ji odložila jen kvůli tomu strouhání....a bronzový odstín bude určitě super, ten by se mi líbil na léto, na celé víčko :-))

      Vymazat
  5. Armani zklamal teda :o(
    Strouhání je peklo, já tu moji fialovou Milani dokážu jen "ohryzat" a strašně mě štve, kolik toho skončí v odpadcích.. nakonec jsem to vyřešila tak, že ten tupý hrot ošmrdlám malým štětečkem a tím maluju oko.. tím ovšem člověk přijde o ten komfort rychlého namalování.. a třeba Supershock od Avonu, což jsou skvělé gelové linky v tužce, nedokážu ostrouhat vůbec, protože se rozmaže po strouhátku mrazák, nemrazák.. nevím, proč to ti výrobci nedomyslí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prečo Enka? Aby si si čo najskôr musela kúpiť novú.

      Vymazat
    2. :o)) to je pravda Julinko, ale tentokrát to přehnali, protože si fakt nekoupím znova tužku, která mi vydrží týden používání.. já vím, já vím, dobře mi tak, že jsem koupila něco od Avonu (což normálně teda fakt nedělám :D), ale zkusila jsem ji u kámošky, překvapila mě černočernou barvou a skvělou výdrží, tak mi hráblo a koupila jsem si ji.. jestli můžu Avonu radit, tak tudy cesta nevede, mě jste akorát tak nas... ale taky dobře, teď už jim na to fakt neskočím! :o))

      Vymazat
    3. No a ja zasa naopak, po 100 rokoch som urobila objednavku v Avon a nelutujem. Tiez som z tej znacky mala pocit, ze je nekvalitna atd. Ale nie su vsetky produkty marne, s tymito najnovsimi ruzmi som velmi spokojna.
      my beauty fascination

      Vymazat
    4. Juli má asi pravdu, prostě abychom si zas koupily brzo nové tužky :-)), já se fakt děsila, že tu tužku ostrouhám až ke konci a nic mi z ní nezbude.....Takže Enko musíme sehnat to správné strouhátko :-) jinak to nevidím, je mi těch tužek fakt líto, protože na to rychlé líčení jsou fajn, ale zase ten tip se štětečkem není špatný čoveče! Díky :-))
      Téda já Avon už dlouho, stejně jako Oriflame mám tak nějak na pokraji, skoro asi na stejném levelu jako Essence :-) a asi je to i tím, že prostě k těmhle značkám nemám moc přístup a ani mi to nevadí. Kdysi jsem měla oblíbených pár věcí...ale zas třeba když vidím, jak holky z pixiwoo vytahujou tvářenky od Avonu nebo i jiné výrobky třeba právě rtěnky, tak váhám.....anebo jsem zahlídla že i slavná Lisa Eldridge měla v nějakém tutorialu věci od Avonu, ale zas že bych to vyloženě musela mít, to zas ne :-)

      Vymazat
  6. eM, nic si z toho nedělej, já si podobně ohlodala jumbo tužku od Dermacolu. Koupila jsem si dvojité strouhátko od Catrice a to na ni sedlo perfektně.
    Moc se mi líbí ta kombinace Armani stínu s Artdecem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tutto, tak to jsem ráda, že nejsem fakt jediná, bo jsem si připadala jak největší nešika. Ŕíkáš strouhátko od Catrice, no zdá se, že jsem nakupovala strouhátka na špatném místě - v papírnictví - místo abych pro ně šla do drogešky .-). To mi dodává novou naději, že přece jen tužku budu moct používat a strouhat. Díky za tip a jsem ráda, že líčení se líbí :-)

      Vymazat
  7. Nejmilejší Emí,
    taky se mi už párkrát stalo, že jsem nakonec přišla na chuť něčemu co mi nějaký pátek leželo doma. Naposledy jsem takhle dala druhou šanci korektoru od Garnier pod oči. Kolem Astorek mlsně kroužím už asi 3 měsíce, ale pořád nevím nevím, kvůli odstínům. Musím ale konstatovat, že miluju Tvé líčení! už na prvních dvou fotkách je to dokonalý glamour! Jsi jasný příklad ženy, která ví co jí sluší a umí to nosit. :) Když koukám na tu dřinu se strouháním, připomělo mi to, že bych potřebovala ostrouhat mojí drahou skandální jumbo tužku od Rimmel o které jsem si původně myslela, že je vysouvací. Myslím, že to bude podobný boj.
    Doufám, že se máš skvěle a promineš mi mojí šílenou absenci. Vypadáto, že se mi jakš takš daří skloubit školu, mých stopadesát koníčků a zábavu bez toho, abych na konci týdne umírala. Napiš mi, moc se mi stýská.
    Měj se nádherně a užívej si jak jen to jde.
    Zdraví Tě tvá Janie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko, mám radost, že tu vidím Tvůj komentář. Je to fajn, když člověk občas doma něco "znovuobjeví", že :-)
      Moc Ti děkuji za milá slova a pochvalu, jsem strašně ráda, že se Ti mé líčení líbí, úplně se tu červenám, když to čtu, - snažím se přemýšlet co se ke mě hodí a pak to zkouším realizovat v praxi a jsem ráda, že je to i trochu znát :-D
      S tím strouháním mě to fakt štve, já už mám totiž skoro všechny tužky taky vysouvací anebo prostě běžnou velikost, s touto maxi zatím zápasím, ale snad to bude mít nějaké "technické řešení" .-)
      Já doufám, že se máš dobře a že absence nebyla proto, že bys byla nemocná nebo tak něco. Jsem ráda, že se Ti aktivity daří skloubit :-). Taky už se mi stýskalo!
      Papa Kytičko

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate