středa 19. února 2014

Maskování s ILCSI


Hezkou středu všem!

Vím, že mnohé z Vás naštvu nebo rozesmutním tímto článkem o maďarské značce Ilcsi. Ale zase si říkám, že kdybyste na ni někde narazily, tak můžete mít nějaké tipy, co si vybrat a nebudete muset koukat jak z jara jako já, kdy jsem nevěděla, co vyzkoušet, do čeho investovat a hlava mi šla kolem z všeho toho ovocíčka a zeleninky v kelímku...:-).
Každopádně si myslím, že teď na konci zimy je téma extra výživy pleti více než aktuální, pleť ztrácí barvu i glanc a to nejenom ta moje zralejší a není od věci ji dát trochu živin a vláhy navíc právě formou pleťové masky.



Už nějakou dobu jsem měla tři masky v lednici a nějak jsem se neměla k tomu je vyzkoušet (to jeden člověk nepochopí, co), ale konečně jsem měla motivaci je řádně vyzkoušet a sepsat své dojmy, protože někteří z Vás byli zvědaví právě na masky této značky.
Teda řeknu vám, nikdy by mě nenapadlo, že utratím tolik peněz za pleťové masky, ale komu čest tomu čest
 (i peníze). Vyzkoušela jsem už spoustu masek a v jejich používání jsem teda nedůsledná a nepravidelná, ale pokud něco tak dobře funguje a "chutná", člověk se do užívání nutit nemusí, jde to samo :-). 
No a zas je třeba si přiznat, že jsem ve věku, kdy investovat do kvalitní péče je pro mě prostě potřeba...to radši na chvíli oželím nějakou tu dekorativku než se šidit na péči.

Toš se na to vrhneme. Co je dneska v nabídce? Na menu jsou tři pleťové masky a jeden enzymatický peeling.



Jeřabinová maska je lehká gelová maska s kousíčky "biomasy" neboli plodů jeřabin. Na pleti vypadá legračně a po aplikaci a během působení malinko ztmavne, takže člověk vypadá trošku oranžově a kousíčky plodů také legrační efekt zvýrazňují. Maska nezasychá, pleť reaguje velmi dobře, žádné podráždění nic - po umytí masky, které musí být důkladnější, protože kousíčky mají pořád tendenci na kůži zůstávat, je pleť především vypnutá (pozor ne napnutá) - to byl můj první dojem, takový menší lifting?....taky byla krásně hladká, zde je na místě přirovnání k dětské prdelce... a hydratovaná...



Já poprvé použila masku  v době, kdy jsem měla dost vysušenou pleť na určitých místech (od smrkání) a zmizely jak šupinky, tak pleť nebyla už tolik přesušená, naopak byla vláčná a hydratovaná....a následná péče lehkým krémem celý proces završila...
Řekla bych, že tuto masku ocení majitelky mastnější či smíšené pleti, a protože já přece jen potřebuji hutnější péči, tuto masku jsem si nekoupila v plném balení, investovala jsem peníze nakonec do zbylých dvou, o kterých tu bude ještě řeč...
Všechny  masky, o kterých tady píšu, používám vždycky následně po ošetření pleti enzymatickým peelingem od stejné značky a musím říct, že se mi tato dvoufázová péče hodně osvědčila a vřele Vám ji doporučuji.
Pleť se pak opravdu cítí jak po ošetření někde v salónu, a když si k tomu uděláte pěkně klídeček a pohodičku (hezká hudba atd.) je "salónní" nálada jak vyšitá :-)



Enzymatický nebo-li AHA pěnový peeling zbaví pleti šupinek a zbytků odumřelých buněk (a dělá to poctivě - pleť krásně svědí a štipká během působení), ale v žádném případě není pleť podrážděná či zarudlá atd. Je to jemný ale přesto velice účinný enzymák....No, a pak následná maska může zapůsobit do hloubky na obnovenou vrstvu pleti a je to opravdu cítit,  jak je pleť po peelingu i masce osvěžená..


Peeling zajímavě voní na jednu stranu sladce, ale na druhou nezapře takový  malý "ocásek" ostřejšího tónu. Má naprosto krásnou růžovou barvu, je hlaďounký jako krém a stačí ho jen tenká vrstva, aby svou práci odvedl dokonale. Běžně s ním na pleti lítám po bytě, protože vypadá nenápadně, ale toto bych si s ostatními maskami netroufla, abych neděsila děti a kočky a nebyla terčem posměchu mého muže :) Nechávám peeling působit klidně 10-15 min, jak mám náladu.
Občas se mi po peelingu děje i to, že enzymák vytáhne z ucpaných pórů nečistoty a někdy zas je efekt mírnější, asi dle stavu pleti, každopádně pokaždé je pleť připravena na další čistění pórů atd a vše jde mnohem lépe než když to člověk "dře na sucho", tomu se snažím vyhnout, jak mi to jen mé nenechavé ruky dovolí :-).
Peeling používám tak jednou týdně, a častěji spíš jednou za 14 dní, prostě jak si vzpomenu.



Cena peelingu za 125 ml balení je cca 660 Kč (mmch. ceny se můžou lišit jak na oficiálních stránkách, tak i v různých salónech)
Na veletrhu jsem si koupila právě butelu s kamarádkama na třetiny, a když mi začal docházet a já koukala na dno začala jsem být opravdu nervózní, protože jsem si na tuhle mňamku opravdu zvykla, takže jsem neváhala ani chvíli jestli koupit větší balení.  Taky téměř tento peeling zastínil můj oblíbený "mechanický" peeling...Pro mě jednoznačně must have.




Další z masek, kterou jsem otestovala nejdříve ze vzorku a rozhodla se nakonec i pro nákup velkého balení byla Višňovo-trnková gelová maska.



Chce se mi říct mňáám.
Kdo totiž nezažije neuvěří - když otevřete piksličku s touto maskou, máte pocit, že jste otevřely nádherně voňavou marmeládu a ani konzistence váš názor nezmění, prostě jako byste si patlaly marmeládu s kousky ovoce na pleť. No spíš máte chuť si líznout než patlat na obličej, vůně je naprosto neskutečná a stoprocentně jedlá :-).




Tato maska je plná vitamínů, skvěle hydratuje a obnovuje tonus pleti tak, že jsem poprvé opravdu měla pocit, že mi pleť ožívá až vibruje :-).
Všechno, co o této masce říkají oficiální stránky Ilcsi ZDE můžu potvrdit. 
Nejlepší pleťová maska co jsem měla, "ever" :-)




Cena za 125 ml balení je cca 700 Kč (ideální je koupit velké balení s kamarádkou na půl nebo i na třetiny, ale není problém koupit i menší poloviční 50 ml balení, což je velikost běžného krému)


A do třetice labužnických masek maďarské babi Ilcsi tady mám Mrkvovou výživnou masku. O téhle už jsem se tady malinko zmínila před vánoci a nadchla mě také - až tak že jsem si opět koupila větší balení. Voní jemně a opět obsahuje kousky "biomasy", tentokrát to nebudou přímo kousky nastrouhané mrkvičky, i když mi zrovna tohle maska evokuje, každopádně oranžová od karotenu je pořádně :-)
Zaujalo mě, že jsem se na stránkách Ilcsi zde dočetla, že je vhodná i na oční okolí, to je moje první maska, kterou můžu patlat i na oči!!! A to je něco, co jsem prostě musela okamžitě vyzkoušet. Díky tomuto bonusu je to pro mě opět další nejlepší maska v řadě. Masku jsem aplikovala na celou pleť a pod oči, za celou dobu působení (10-15 min) mě oči neštípaly, netahaly, nic mi nebylo nepříjemné. Maska ke konci zaschne a pleť je malilinko napnutá. 
Všechny masky smývám houbičkou, kterou určitě používá spousta z vás, dá se koupit v drogerii po dvou a tuším je značky Calypso? Je dobré masku maličko navlhčit než aby ji člověk "dřel" z pleti pryč, ale žádný problém s tím není.
 Pak se objeví pleť hydratovaná, dobře tonizovaná a vypjatá, včetně očního okolí....



Maska voní jen jemně, je hutnější než ty předešlé, nemá totiž už ten průhledný gelový základ, ale nemusíte se bát, že by byla nějaká "mastná" :)
Cena za 50 ml balení je 305 Kč.



"marmeládky z maďarské kosmetické kuchyně"


Osobně marmeládky skladuju v lednici - však tam taky marmelády patří ne !-) a nemusíte se bát, vydrží takhle velice dlouho, takže investice se "nezkazí". Volím variantu, dát si vždycky do malého kelímečku trochu masky a z toho ubírat  - než šmatat rukama pořád do velkého balení...I když je to kosmetika přírodní, přece jen babi Ilcsi myslela na to, aby se zavařeniny nezkazily a tak použila i konzervující látky.......
Tak a teď už snad stačí jen popřát "dobrou chuť"!

A abych Vás tady nelákala jen tak naprázdno, chci zmínit možnost dostupnosti.
Vždycky si můžete zajít na tuto kosmetiku do nějakého salónu, pokud máte nějaký ve svém dosahu
(já samozřejmě nemám, a tak si musím dělat salón doma sama) a péči vyzkoušet takto na vlastní kůži. 
Seznam salónů najdete na stránkách Ilcsi zde.
Zde jsou ve výhodě právě větší města, především pražandy mají na výběr z několika kosmetických salonů nabízející péči touto kosmetikou  - protože jak nejspíš víte, tato kosmetika je primárně a především určena pro kosmetické salony a zde je hlavní příčina její malé dostupnosti ve větším měřítku.

Ale zase nezoufejte, když se k této kosmetice dostanu já, která bydlí mimo velkoměsto či mimo dosah nějakého salónu, tak ji seženete taky, stačí kontaktovat emailem paní distributorku pí. Hanibalovou (kontakt najdete na oficiálních stránkách Ilcsi zde) a ona Vám ochotně zašle dle Vašeho přání a dle možností jejího skladu.... Případně pokud najdete nějaký příjemný salón ve vaší blízkosti, i v něm by se měla dát kosmetika snadno pořídit.

Tak doufám, že jsem Vám udělala případně chutě na maskování a napište mi, čím rády maskujete Vy a jakou masku z těchto byste si vybraly? 

Mějte se hezky!





41 komentářů:

  1. Já měla mrkvovou, višňovou, ze sedmi bylin a ten peeling. Mrkvovou a bylinkovou si rozhodně pořídím, pro mě ideální kombo, byliny čistí a mrkev vyživuje a oboje jsou rozhodně mezi nejlepšími maskami, co jsem kdy zkoušela, parfumerkový high-end se může jít zahrabat. Višňová mi přišla taková víc efektová, pleť krásná, ale nějaký velký bonus v péči jsem neviděla, co do účinku mi přišla jako takové ty flash beauty balms, což se ovšem taky hodí, že... Peeling jsem, bohužel, docela přestala snášet :-( V létě jsem měla obrovský záchvat atopického ekzému po celém těle a i na obličeji a na těch místech, kde jsem ho měla, tak je ta pleť asi křehčí nebo já nevím (vidět tam nic není, ani pocitově nic nepozoruju), ale ten peeling mi to hrozně podráždí. Což mě štve, protože to jsou místa, kde se mi opravdu dost ucpávají póry a nějak hloubkověji čistit je potřebuju. Takže plánuju návrat ke nějakému jemnému mechanickému peelingu, možná něco domácího, teď se mi tu náhodou objevily ovesné otruby, tak je rovnou prubnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda Reni, že máme podobné zážitky a oběma nám ty masky připadají luxusní, máš pravdu deco-high-end hadra :-))....Tak to je škoda, že Tě ten peeling dráždí, já jsem byla hodně ve střehu pokaždé, ale zatím pořád dobré, no to mi vykládej s tím ekzémem, že on asi i když je ten ekzem v klidu, tak můžu mít tendence některé věci odmítat - u takové pleti je fakt lepší spíš ten mechanický - hele já mám už rok naprosto oblíbený od Natura Siberica a kdybys chtěla návod na domácí, tak jukni zde na můj článek,
      http://emeverydaylife.blogspot.cz/2013/04/nezny-peeling-od-natura-siberica-diy.html
      pokud bys chtěla verzi spíš pro smíšenou pleť tak tam stačí přidat bílý jíl a mátu...je to výborná věcička, škoda že teď nemám "navaříno" bych Ti poslala vzorek, je to z mandlí a právě z ovesných vloček :-))

      Vymazat
    2. A musím potvrdit, že je moc příjemný. Jednu várku od eM jsem měla a popsala bych to jako mechanická jemnost - sice se to trochu vylučuje, ale je to tak.

      Vymazat
    3. Reno, a nezbyl ti třeba ten peeling? že bych si odkoupila zbytek :)

      Vymazat
    4. ...kdyžtak efik@centrum.cz

      Vymazat
  2. Ahoj, moc pěkný článek. Uplně si mě nalákala na peeling :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano děkuju moc, peeling určitě doporučuju :-D

      Vymazat
  3. To zní fantasticky. Ty dvě si asi pořídím nebo všechny tři, protože tebou doporučené výrobky jsou vždy skvělé! Zrovna mi masky došly, tedy prošly, i když maskuji poctivě. Stačí jedna pořádná. Když by náhodou zlobila na mé pleti, vím, komu je postoupit. Krásnou středu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, kdybys chtěla, tak Ti pošlu vzorečky než pořídíš větší balení, teda aspoň těch dvou mám dost :-), doba expirace je většinou u těhle výrobků cca půl roku, ale vydrží i malinko přes :-). Já doufám opravdu, že budeš spokojená, protože tohle je asi fakt "topka" masek :-D

      Vymazat
    2. Marti a kdybys chtěla ten peeling, tak ti klidně dám vzorek (ty jsi z Prahy nebo se pletu?) a pokud by ti sednul, tak ten můj zbytek bude k dispozici, já ho fakt nemůžu :-( Si myslím, že ho mám tak 30ml.

      Vymazat
  4. Zrovna mam brachu na pul roku v Budapesti a doufam, ze se mi podari ho donutit aby mi privezl neco z madarske kosmetiky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho donuť :-) stojí to opravdu za to, snad bude v Budě kosmetika více k mání, i když možná i tam spíš ty salony...Hned bych jela do Maďarska :-D

      Vymazat
    2. Ja se tam chci taky uz dlouho vypravit a takle by to bylo i o dost jednodussi, ale on tam musi byt zrovna kdyz me ceka porod:-) :-)

      Vymazat
    3. Tak to gratuluju k takovým krásným důvodům, které Ti nedovolují vycestovat :-), on to bratr zvládne !-) napiš mu dlouhý seznam...

      Vymazat
  5. Hele, Zlatíčko, tak Ty sis takhle užívala u babky Ilcsi beze mě, jo?! =D no t oje hezký teda.. sice, já jsem taky dokoupila enzymák, ale masky mám ještě z veletrhu. Sice mi dělají skvělou službu, ale fakt mě nebaví ta debordelizace při jejich smývání/sloupávání, takže po nich už tak často nesahám.. a říkáš, že Mrkvová Tě až takto okouzlila? Sakryš, to bych ji měla zkusit, ještě bych měla mít někde vzoreček, jdu kouknout do lednice.. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo Zlatí, já vím, tak promiň. Ty jsi byla chvíli trošku inde, kosmetika Tě nezajímala hihi. nééé, já chytla za pačesy příležitost a nabídku na nákup Ilcsi, která se prostě neodmítá :-D. Já právě měla dlouho ty vzorky z veletrhu než jsem se dokopala to zkusit, jako úklid je trochu horší to jo, ale to mi neva, už jsem zvyklá z hand made na ten bordel co to dělá, ale jako že by mě dvakrát bavilo uklízet furt koupelnu, to zas ne :-))....Zlati zajdi do lednice a prubni!!! Klíďo i pod oči - jestli nemáš vzorek, tak piš...

      Vymazat
    2. hihi, koukám, že jsi zrovna online - komentáře se mi jen sypou a mail nestačí blikat =D
      nojo, jinde, ja vím a je docela vtipné, co jsem si teď pročítala své recenze na Ilcsi díky tomuto článku. Kdybych nevědla, kdo to psal, asi bych se v tom nepoznala =D
      Ale už pomalu začínám přestávat utrácet za hry, byť jich ještě pár v pácu mám a začínám se zase rozkoukávat po kosmetice.. neboj, všechno bude, dnes jsem O. ppověřila, aby mi z práce dotáhl foťák i poznámky a už budu moct využívat proležený čas i nějak produktivně ;) se mi po vás už fakt stýská.. a tím bordelem v koupelně, já to nemyslela jako úklid koupelny, ale jako undávání té masky. Pokaždí, když zaschne, tak buď je to pěkný záhul zdrhnout to houbičkou, nebo to 20 minut slupuješ, si fakt nevybereš. Hlavně proto jsem na tyto masky už docela líná, zvlášť teď v zimě, už aby bylo jaro =)

      Vymazat
    3. Nám se taky stýská po tvém psaní a po blogoasistentovi! :o))

      Vymazat
    4. Eni, blogoasistent mi teď leží u nohou v posteli, má strašnou práci s olizováním, protahováním a zíváním a mám dojem, že se připravuje k tomu mě dostat ven z postele =D dost bylo stýskání, už se na vás připravuju ;)

      Vymazat
  6. Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu, můj obličej si s Ilcsi velmi rozumí a až budu mít ještě ten olej brčálník, budu tak krásná, že se mnou nebude k vydržení :o)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za potvrzení moje milá!!!!! Haha, už se těším až to nebude s Tebou k vydržení, kdo by to byl řekl, že si budeme zeleninku dávat nejen na talíř, ale i na obličej a takhle si lebedit :-D

      Vymazat
    2. Lebedím si teda velice a mažu se každý den, nedá se tomu odolat :o))
      A hranolky jsou taky zelenina, že? Už se pečou.. :D

      Vymazat
    3. Hranolky jsou naprosto jasná zelenina! =D jen bych je docela nerada viděla v podbě nějaké masky od babči Ilcsi =D to už radši ty papričky..

      Vymazat
  7. eM, mám sto chutí vytáhnout lžičku a ty skleničky sežrat!!!
    Rozhodně mě zaujal ten enzymatický peeling. I ta mrkvová, i když nemám suchou pleť, řekla bych, že výživa se vždycky hodí. Kdo by to řekl, že mrkev na oči i zvenku? :)
    eM, měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nemám suchou pleť, dehydrovanou ano, ale suchou ne a ta mrkvová byla fakt super. Mi právě přišlo, že je opravdu výživná ve smyslu, jak já si to představuju, u výživnýho jídla si též představím, že z toho mám hafo energie a ne, že z toho kape tuk, že :-) A právě u většiny "výživných" masek mám problém s tím, že jsem pak mastná a lesknu se... A tady nic, jen pleť v supr kondici.

      Vymazat
    2. Reni Ty jsi to vystihla! Právě, já mám problém, když si koupím výrobek na suchou pleť, že z toho kape tuk a jsem mastná, zatěžuje to.....atd a výživa nikde, ale zas hydratační krém je málo, najít něco, co je výživné ale netučné a zároveň hydratační - ty jo nadlidský úkon - a to jak u masek, tak krémů - proto v péči vrstvím jak cibule, radši jedno sérum + jeden olej + jeden fluid než jeden ultra mastný krém, který začuní póry atd :-D....Nevím, jak to ta babi Ilcsi dělá, ale její masky jsou fakt super a troufám si říct, že opravdu pro každý druh pleti i pro tu moji náročnou postarší !-D

      Vymazat
    3. Tutto, kdybys viděla kolik chutí olizovat prsty jsem měla :-), ale jak píše Renča fakt nejsou jen na suchou pleť, nejsou ani jedna mastné, mají skvělou konzistenci, věřím, že by se Ti líbily :-)....No a ta mrkev, to je něco na ty oči, že? :-D

      Vymazat
  8. Vypadá to fakt jedle, směle by člověk řekl, že to před deseti minutami někdo umíchal z čerstvých surovin. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, já jsem taky žasla, když jsem ty piksle otevřela, fakt to vypadá neskutečně čerstvě - nevím, jak to v maďarsku dělají :-D

      Vymazat
    2. Fakt to není poživatelný? Uskladnit to v lednici, bojím se, že si to zbytek rodiny ráno namaže na chleba jako marmeládu. :-D

      Vymazat
    3. Fakt není, nedoporučuju ani ochutnávat, páč bys mohla být nemile překvpená - chutná to trochu jako jar =D

      Vymazat
  9. To si pis,ze si nam narobila obrovske chute! Hlavne teda tie masky vyzeraju uplne luxusno-chutne,takze sa ani takej investicii necudujem;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby se ještě Eli dala zprostředkovat ta vůně, tak věřím, že bychom všechny měli chuť si tu marmeládu namazat na chleba :-D....Někdy je fakt radost investovat a on zas člověk ušetří jinde !-)

      Vymazat
  10. Milá eM, tak tento článok mi veľmi padol vhod a potešila som sa už pri názve:) Pekný prehľad a zbierku Ilcsi masiek ti takt rochu závidím. Už dlho si chcem dokúpiť nejaké, pretože zatiaľ som vyskúšala iba bylinkovú a bola som spokojná. Lákajú ma tie úžasné vône a nemám ďaleko od toho , aby som ich mala doma, aspoň dve:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Masky určitě stojí za vyzkoušení a myslím, že budeš spokojená i s těmi ostatními, já bych nejradši vyzkoušela všechno od této značky :-D

      Vymazat
  11. Marci, ja som normálne pri tomto článku vyhladla, krásne marmeládky :)) Tú mrkvovú masku by som rada skúsila, vyzerá dobre. Mňa lákala aj fytoestrogenová, ale vraj je po nej pleť dosť začervenalá, keďže obsahuje chilli či čo. A ešte tú bylinkovú by som chcela skúsiť. Neskúšala si náhodou od tety Ilči niečo na očné okolie - myslím krém alebo sérum? Potrebovala by som niečo fakt účinné, blíži sa mi obdobie bezsenných nocí a obávam sa, že to neostane bez následkov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoooj, holkaaa, posílám pozdravy do Brna? Jak se máš? Na ty nadcházející bezesné noci jukni ke mně na článek o bezovém séru a očním krému od ilcsi ;) (http://mitsuuko.blogspot.cz/2013/09/namazu-si-ocka-bude-ze-me-kocka-ilcsi.html) eMka tady myslím psala něco i o tom bezovém séru, mám dojem, že si ho na veletrhu kupovala se mnou. Já jsem s ní hrzně spokojená a už mám druhé a duo sérum+oční krém Ilcsi jedu cca od září. Za tu dobu jsem neměla nejmenší problémy s otoky, suchou kůží, nebo tmavšími kruhy, naopak, barva s emi hezky vyrovnala a nepotřebuju používat korektor, vlastně na mně není ani vidět, takže já doporučuju všema dvěma (očima =)

      Vymazat
    2. Margi, přesně tak, člověk dostane úplně na ty marmelády chuť :-), ráda bych i vyzkoušela jiné masky, mají jich tam fakt spoustu a lákají mě všechny. Jinak Míša už to udělala za mě a já zrovna chtěla doporučit její článek, bo ona má jak sérum tak oční krém. Já mám dlouhodobou zkušenost také se sérem na oči z bezového květu toto: http://www.ilcsi.cz/cz/produkty/ocni-pece-7/ocni-serum-z-bezoveho-kvetu-31.html
      a bylo taky v mých VIP za 2013. dokonce žasnu že nemusím ani v zimě ničím hutnějším přimazávat :-), hydratuje skvěle......Tak se drž a hodně odpočívej, ať ty bezesné noci zvládnete, kéž by šlo naspat do zásoby :-D

      Vymazat
    3. Mišička, ty žiješ!!! :)) Ja sa mám celkom dobre vzhľadom na štádium, v ktorom sa nachádzam :D a ďakujem vám baby za tipy, tie vaše články musím poriadne preštudovať. Nech sa muž nemusí pozerať na moje kruhy pod očami a nedajbože vrásky, už tak musí čumieť na kufor, čo mi narástol :/ :D

      Vymazat
    4. Jééé, to už máš docela těsně, že? Ale zas na druhou stranu, je fajn takhle ze začátku roku, protože budete mít krásné jaro, léto, poddzim a v zimě už se bude třeba sám oblékat na svah =D ne, kecám, možná začne bruslemi ;) Ale tu bezovku doporučuju, mám ji moc ráda a v kombinaci s tím jejich třešňovým očním krémem nemám potřebu ničím jiným mazat =)

      Vymazat
  12. vypadají všechny nádherně, úplně k sežrání :D zaujala mě ta mrkvová, že jde i na oči, to zní zajímavě. já už na jejich salóny v Praze koukala, ale nějak jsem se ještě nikam nedokopala... tak snad časem. teď Hadkuju :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate