pátek 7. února 2014

Rituály pro radost aneb Můj systém odměn :-)

Milí moji čtenáři zdraví Vás opět Vaše eM,

doufám, že jste se tady měli suprovně za mé "nepřítomnosti" a užili si mé spolublogery Shellyho a Enku. 
Oba dva jsou skvělí, a já jsem jim vděčná, že mi pomohli s blogováním, abyste nemuseli čekat na články než se dám "do kupy"......
Znáte to - život neustále něco na nás chystá a v mém případě si asi řekl: "hele, dodal jsem ti velkou dávku radosti a štěstí z úspěchu dcery a je třeba to vyvážit". No, jenže mám spíš pocit, že moje misky vah nejsou vyvážené, ale že se moje bedra jaksi prohýbají pod hromadou starostí. Někdy se to tak stane: prostě jedna blbá zpráva za druhou, strach, nejistota, stres a do toho už stačí málo, abyste podlehli útoku bacilů.


Jó, hned bych jela na Mallorcu...

Jak by řekli francouzi: C´est La Vie (to je život)...
A tak, abych se pomaličku krůček po krůčku vyhrabala zpod těžkého nákladu, vytvořila jsem si takový mini systém odměn a malých radostí. A po tomhle "systému" sahám kdykoliv je mi ouvej. Aby totiž nedošlo k omylu, já nejsem žádný "sluníčkový" typ, jak by si třeba někdo mohl myslet - mám k melancholii mnohem blíže, ale svými sklony nikoho neobtěžuju (no tak jo, občas svoje nejbližší !-) a právě jsem se už za ta léta naučila svoje tendence vyvažovat....A ve finále si život užívám a jsem raději veselá než smutná, když si můžu vybrat. Ale člověk prostě nemůže být pořád "happy" a kdo je, tomu to nevěřím - někdy jsou životní situace, kdy se prostě do polohy happy nedá napasovat a nemá smysl se do toho uměle nutit. Však ono to happy zase přijde...a to je něco, co jsem se už naučila také. Ale zas zpříjemňovat si život, to je jiná, to bych řekla, že je přímo naše občanská povinnost a závazek vůči sobě samým. :-D

Dneska teda takový malý přehled, čím si momentálně dělám radost já....

Samozřejmě nemůžou chybět nějaké ty nákupy, protože nákup aspirinu a tuny krabic kapesníků, fakt ještě nikomu radost neudělaly a ani nákup šalvějových bonbónů mezi ultra radostné položky mého systému nepatří.
Ale myslím, že se shodneme na tom, tak nějak všechny, že ženu vždycky potěší šperk.



Jasně, nejsem v situaci, kdybych si skákla nakoupit pár drahokamů či došla na snídani k panu Tiffanymu, ale taková svačina v Takko Fashion u stojanu s bižu, taky umí udělat své. Zvlášť když mi do oka padne zajímavá tretička - třeba náramek. Jakože já náramky dosud nenosila téměř vůbec, možná jsem měla na sobě nějaký jeden během pěti let. 
O to víc to potěší - navíc náramkem se můžete kochat vlastně stále, kdežto ostatní své šperky musíte vyhlížet v zrcadle hihi....


Zcela neprogramově se mi podařilo sladit šperk s lakem na nehty, který tady uvidíte už brzičko :-)

A já si tak myslím na šperky, tak tento překrásný kousek jsem zrovna teď dostala jako překvapení s ostatními krásnými pozornostmi od milé a krásně elegantní Martiny. Žasnu, jak se někdy myšlenky stanou skutkem a uskuteční je někdo, kdo je vám moc sympatický...A pak, že život stojí za pendrek...(jen  někdy !-)




S nákupy je to vůbec takové zvláštní. Když se člověk cítí špatně, dokáže ho nákup něčeho pěkného hodně potěšit, nejlépe když vlastně nic neshání a jen tak náhodou si zajde do obchodu....
Jenže pokud máte tendenci kupovat něco, co byste i potřebovali a chtěli, většinou to nedopadne dobře a člověk koupí nějakou blbost, netrefí se do odstínu tužky či rtěnky a tak je lepší to nechat na dobu, kdy je člověk v kondici a má smysly v pořádku a ve střehu, stejně jako racionální uvažování :-). 
Už se mi to stalo několikrát a proto vím, že když mám strašně chuť si koupit nějaký nový odstín rtěnky, protože rtěnka by mi radost udělala, a není mi fajn, tak prostě jen chodím a šmejdím a testuju a čmárám si po rukách odstíny rtěnek, které by se mi pozdávaly, ale samotný nákup odložím......

Ale zase, když mám sníženou obranyschopnost a vejdu do svého oblíbeného obchodu s oblečením Time Out (kam většinou jinak nechodím, protože vím, že bych tam utratila), tak se tam skoro vždycky najde něco, co mi radost udělá - zvlášť v tomto období velkých slev..Třeba taková polokošile s pěknými detaily za dvě kilča :-))




Samozřejmě téměř hlavní roli v systému odměn, tvoří jídlo a různé pochutiny. Samozřejmě když potřebujete zvednout náladu, tak se sahá po cukru, že jo. Neoslním Vás dnes žádnými gurmánskými výtvory, na ty nemám sílu (to zas příště), ale pár tipů na mlsky bych měla.....
Nijak zvlášť nevyhledávám mléčné čokolády, ale jak jsem zahlídla v dm drogerii tuto, kde je velkým písmem napsáno moje moc oblíbené koření "kardamom", tak jsem neodolala a vůbec mi nevadilo, že je dost drahá (cca 76 Kč), protože je z fair trade, což znamená, že svými penězi podporuji chudé farmáře a to, aby nemusely pracovat děti...To pak taková čokoláda potěší dvakrát a de fakto nejsou žádné pocity viny z jejího nákupu !-))



Kardamom je vůbec koření, které má skvělé účinky a určitě o něm zde budu ještě psát. Ale řeknu Vám, že stačí si dát čtvereček této čokolády (a že jsou to spíš čtverce než čtverečky) a lepší nálada je zaručena :-)..

Jestli ze sortimentu značky Milka po něčem sahám opakovaně a zvlášť ve vypjatých situacích, tak to nejsou jejich čokolády, ale tyhle tyčinky, které už jste tady mohli jednou vidět (koukám, že mají nové balení a pomalu jdou s cenou dolů, cena cca 31 Kč v akci).



No a mé infantilní já má velkou radost, když objevím nové gumové bonbony s nějakými legračními postavičkami, a protože jsem "zvířomil", tak veselá zvířátka můžu jakákoliv a kdykoliv :-D.



Asi nikoho nemůže překvapit, že kosmetika taky patří do mého systému odměn. Ani ne momentálně ve smyslu nákupů, to už jsem si odbyla v půlce ledna a momentálně mám kosmetiky mraky....ale spíš ve výběru produktů, které mě momentálně těší. 
Jedním slovem by se to dalo říct - růžová.
Prostě zcela vědomě už najíždím na jarní líčení a potřebuji růžovou. Vytáhla jsem z hloubi mé kosmetické krabice tu nejrůžovější tvářenku, co tam mám (a na kterou jsem nesáhla cca třičtvrtě roku) a k ní jsem rovnou přihodila růžovou rtěnku GS Rosa Satinata. Jó, růžová prostě dodá člověku zdravý "nátěr" !-).



Jenže najít pěknou růžovou rtěnku se mi poslední dobou zdá jako nadlidské úsilí. Ráda bych svůj jarní arzenál rozšířila, ale zatím se mi nic moc nelíbilo....
(Jestli máte nějaké super nositelné růžové tipy, sem s nimi moje milé)
No, takže růžová je základ, aby se člověk cítil svěže aspoň navenek. 
A tvrzení, že kosmetika je povrchní záležitost ze mě nikdy nevymámíte, protože pro mě prostě není. Líčím se především pro sebe, baví mě to, těší mě to a cítím se opravdu lépe, když vím, že se mi make-up povedl...Třeba mě naposledy odrovnala Julianka, která si k vysavači nalíčila naprosto úchvatné plesové líčení - a to je přesně to, oč tu běží :-)
Make-up je (nebo má být) zábava.......jasně, pro spoustu holek to končí tou povrchní záležitostí, ale my chytré holky, dokážeme make-upu využít ve svůj prospěch, aby zpětně dokázal ovlivnit i naše emoce !-D.......
Jó, ale jsou dny, kdy je velká snaha marná, o čemž svědčí moje naprosto čerstvá story z  dneška. To se tak ráno snažíte zamaskovat všechny ty stopy nemoci, únavy, diskolorace a přesušenou pleť a nahodit si krásnou fasádu....A pak vyrazíte do práce a během pěti minut nastane slzavé údolí z větru atd...a linky, na kterých jsem poctivě makala patnáct minut, bo se mi dneska extrémně nedařilo vychytat "ocásek" linky, jsou v trapu....Takže jsem s těžkým srdcem svoje pracně výtvarně zpracované "ocásky" umazala a tvářila se, že to tak má být !-)
No řeknu Vám, opravdu se těším na tento víkend, kdy zůstanu oba dny v posteli a make-up mi bude fuk :-D.......

.....I když ne úplně, protože se moc ráda dívám na tutoriály šikovných "make-up artistů" a dobře se mi u toho odpočívá.
Poslední dobou má na mě přímo uklidňující vliv projev slavné vizážistky Lisy Eldridge. Její filozofie líčení se mi moc líbí a snažím se odkoukat toho co nejvíc.



A kdykoliv vidím nové video ve svých You Tube odběrech od moc sympatické Sam Chapman z duo pixiwoo, tak se s chutí koukám....



Kolikrát točím moje nejoblíbenější videa těchto vizážistek pořád dokola... je to pro mě velká inspirace na hraní si s malovátky :-)

A jestli mi momentálně dělá někdo společnost při odpočinku (kromě kocourka Shellyho) tak je to Woody Allen....
Když na mě dopadla už v lednu chmura a únava (posléze i nemoc), tak jsem měla spásnou myšlenku, zkouknout všechny jeho staré filmy - staré ve smyslu opravdu staré (skoro jako já), takže od roku 1970 až kam se mi bude chtít. Jeho nové filmy upřímně už mě tak moc nebaví, mám pár oblíbených, ale ty nemůžu točit pořád dokola. No a Woody a  jeho staré dobré ukecané a pozitivní filmy nezklamali - ten chlap mě vždycky rozesměje :-)....
Třeba "Tajemná vražda na Manhattanu", nebo černobílý "Manhattan" s krásnou hudbou G. Gershwina, či "Annie Hallová" anebo "Hollywood Ending" atd......




Samozřejmě to je jen takový výběr z mého systému odměn, můžete si tam sami dosadit, co máte rádi, co Vám dělá radost (a doufám, že se s těmi věcmi podělíte v komentářích)........

 Systém odměn vnímám jako něco, čím si člověk dělá radost sám, protože prostě nelze neustále svými starostmi zahlcovat jiné lidi a získávat takto jejich pozornost a energii (aspoň my introverti rádi "tutláme" :-). Člověk by měl dávat pozornost sám sobě, protože sám nejlíp ví, co ho zrovna v tu chvíli může potěšit.
Nicméně i přestože si člověk dokáže "pomoci sám" je zásadní mít kolem sebe skvělé přátele a kamarádky a nejbližší, kteří dokážou vlídným slovem pohladit a podpořit. Jsem ráda, že takové mám a moc jim děkuju - oni ví, koho myslím !-D.
PS: Zcela aktuálně ještě chci moc poděkovat mé oblíbené blogerce Lištičce z lesa za její velké překvapení, strašně mě potěšila!!!!!!

Přeji Vám krásný víkend a  spoustu rituálů pro radost a budu se těšit na Vaše komentáře a tipy, čím si děláte radost Vy.







10 komentářů:

  1. Taky moc dobře znám stavy potřeby si něco koupit, aby mi to udělalo radost. Ale nejsem s to pak úplně vypnout racionálno a pořizovat si věci, který vysloveně nepotřebuju a za normálních okolností bych si je domů nedonesla. Nejčastěji to jistí kosmetika nebo nějaké doplňky. (Lak na nehty nebo třeba šátek.) Oblečení pečlivě vybírám a většinou se mi líbí jen málo věcí. To musí být super náhoda, že jdu do obchodu, jen tak náhodou a něco mě tam fakt chytí za srdce na první dobrou. Samozřejmě, že dobré jídlo je v tomhle směru sázka na jistotu, protože tam netrefení se nehrozí, člověk ví, nač má mlsný jazyk. :-) Milku osobně nemusím, ač se mi nezdá špatná, je pro mě k nepožití přeslazená. Kdyby ubral výrobce na cukru, byla by to skvělá čokoláda, kor na svou cenovou relaci. (Ona kvalitní čokoláda prostě dvacku stát nebude a nemůže...) Taky teď na tom nejsem ideálně, hormony rozsypané, pleť v mizerném stavu, sebevědomí na nule a nálada pod bodem mrazu. Radost mně osobně udělal fakt, že Sudocrem opravdu funguje. Blbost (i když jsem se trochu kroutila při placení, osmdesát korun se mi zdálo za malý kelímek celkem hodně - větší, ač se to nejspíš vyplatí víc, jsem nechtěla riskovat, kdyby mi to nevyhovovalo), ale jak to potěší. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom obdobně Aailyyn, kousky sebevědomí sbírám, kde se dá......Jsem ráda, že Ti ten sudocrém zabral, já koupila rovnou velké balení a on se vždycky sejde, používá ho i dcera na ekzem a hojení. Ono to fakt hodně potěší, když něco zabere, znám to s dcerou a ekzémem. Jinak jsem Ti ještě při mé indispozici zapomněla napsat, že pokud máš ráda na obličeji zinek, tak já mám doma i zinkovou mast z lékárny (té účinné látky je tam víc) a nestojí moc cca 60 Kč?....to jen tak mmch....U mě to taky nejčastěji jistí kosmetika a doplňky, právě že s nakupováním oblečení mám dost problém, proto mě ta košile za babku fakt potěšila, i když původně jsem si zkoušela úplně něco jiného :-D..a lak na nehty je u mě tutovka! S tou Milkou máš pravdu, jejich čokolády jsou moc sladké, ale ty tyčinky fakt můžu nejsou tak přeslazené :-)), jinak u nás doma jinak Milka frčí - ta cena a ještě v akci bývá super - anebo občas si koupím jejich malou čoko-tyčinku, to mi na pokrytí nízké hladiny cukru bohatě stačí :-). Tak se držme, ať je zas líp!!!!!!!!!

      Vymazat
    2. Já se zrovna chtěla zeptat, co dcerka a exzém, jestli to nepoužíváte? Že bych to jako radu poslala dál do rodiny. :-) Sudocrem mě hrozně překvapil, stavěla jsem se dost rezervovaně k nadšeným výkřikům, jaký je to všelék, ale musím říct, že momentálně mám pleť hroznou (strupy, klubající se pupínky i fleky po pupíncích), tak jsem měla možnost vyzkoušet to na pestrou škálu neduhů a docela koukám. S pupínky to zatočí prakticky hned, se začervenáním taky, krásně zaceluje rozdrbané rány a dokonce snad i ty fleky to trochu vyzmizíkovává. Nevím, JAK to dělá, měla jsem za to, že největší roli tam hraje ten zinek a že pleť prostě trochu vyšuší (což je ostatně princip většiny lokální antiakné péče), ale mně přijde, že přestože vytáhne všechen hnisavý nepořádek z pupínků, tak kůži zároveň nevysuší, ale trochu regeneruje... Zinkovku jsem na internetu našla taky, ale já se toho maličko bojím, jestli to ten vysušující účinek nebude právě mít až příliš? Přijde mi, že tím, jak je v Sudocremu vícero složek, tak je univerzálnější. (Dlouhou dobu na vyrážky a pupínky používám Pityol a ten vysušuje taky o něco víc.) Dokonce jsem to odvážně vyzkoušela na celý obličej a vypadá to, že jednou za čas jako prevence by to mohlo vyjít taky. Byť mě teda překvapila hutná konzistence, co nejde moc dobře rozetřít, takže jsem získala šedavě bílý nádech a vypadám jak Burtonova Mrtvá nevěsta. :-D
      Mě momentálně v obchodech z oblečení nic až tak úplně za srdce nechytlo, takže to zas jistí kosmetika. (Já se tak těším na Kate rtěnku! :-)
      Jinak, tyčinky a sušenky, já to nejím, takže to fakt není tak sladké? Já jen tabulkové čokolády a Milku tedy poměrně nemůžu. Sice preferuju hořkou, ale i mléčnou čokoládu sním a tady je na mě toho cukru fakt hodně. Ritter sport je ve své cenové relaci slušná čokoláda nebo Schogetten, bývala, ale podvakrát jsem si ji koupila a přišlo mi, že ubrali kakaa a nastavili ji víc do mléčna, ačkoli ji stále ještě prodávají jako hořkou. A samozřejmě, když je v akci náhodou Lindt, neudržíte mě a kupuju, protože bych naslintala do regálu, že. :-D
      Tak eM, hezký víkend a ať brzo starosti ubudou. :-)

      Vymazat
    3. Já bych taky dvakrát nevnímala Sudocrem jako všelék, ale celkově se k němu pořád vracím :-), a už mě i kolikrát zachránil.......Máš pravdu, že ten zinek tam nevysušuje, bo je tam ta vazelína a spousta těhle mastných složek. Můžu Ti říct, že ta zinkovka mast nevysušuje vůbec, naopak je docela mastná, je tam nosný tuk vepřové sádlo, ale to zas nemusí sedět každému, ale na hojení je to výborné - já tím třeba mažu teď odřený nos a pod nosem od smrkání, a na noc se tím napatlám a samo vypadám jak příšerka taky, ale dá se to rozetřít lépe než Sudocrem, ale Burtonovu nevěstu chápu :-). Sudocrem je fakt šíleně hutný, takže já ho nemůžu jako krém, ale jen lokálně -když tak dám maličko pod make-up.....Dcera s ním právě hojí drobné ranky na ekzému, jak se škrábe, to víš, kdyby to vysušovalo, tak ji to nedám - momentálně ho dost vychvaluje :-)..oproti tomu Pityol vysušuje dost...ale prý i ten si chválí na ekzém.....tak fakt nevím, každému zabírá holt něco jiného.
      Jé, Já Ti tu Kate rtěnku tak závidím :-D, koukala jsem už i po jejich odstínech, ale zatím mě tam nic nechytlo a tak bych ráda nějakou rtěnečku....:-D
      Já mám taky ráda některé od Schogetten líbí se mi, že už jsou ty čtverečky nakouskované, a nejradši mám taky tu tmavší anebo jsou fajn čokolády v Lídlu, jak do toho obchodu moc nechodím, tak na ty čokolády jo, a mají různé obsahy kakaa, tuším že je to značka J.J.G (přesně si to jméno nevzpomenu, rýma mi odrovnala mozek :-)..Jó na Lindt jsem teďka taky mlsně koukala, ale devadesát se mi nechtělo dát hernajs....
      Tak moc děkuji za přání a ať se máš taky moc fajn!!!

      Vymazat
    4. Já jsem právě myslela, že ten zinek vysušující je. Nevím proč mi připadalo, že když to pomůže na pupínky, musí je to vysušit. A přišlo mi to podle složení nějak na stejný princip jako Pityol, však něco zinku je v obou, ale taky teda dotvrzuju, že Pityol je větší dryák, asi zůstanu u Sudocremu. (Ale zabírá oboje.) Na premenstruační pupínky to bude poklad. Teď mám pleť rozdrápanou fakt hodně, tak holt i účinky nejsou úplně zázrak na počkání. Ale musím objektivně uznat, že poznat to je, výsledky vidím, kdybych netrpěla zrovna na mimořádně špatnou pleť, jsem nadšená. No prostřídám to s Infadolanem, snad se dám dohromady. :-) Ale zinkovku si možná koupit ještě zkusím, proti sádlu nic. :-) Děkuji za tip. Tyhle suroviny mi nevadí, ani vazelína. U Sudocremu mám pocit, že to, co tam zabraňuje vysušování je lanolin, v Infadolanu je taky a zdá se, že může kůže to na ošetření docela může. :-)
      Já si vybrala odstín 107 z matné řady. Krásná červená, ale ne úplně klasická rudá, ani malinově rudá, ale tak asi barva lesních plodů, burgudská nebo jak ji mám popsat. Na fotkách vypadá červenější, řekla bych, že naživo z ní víc vystupují ty růžovofialové tóny. :-) A navíc chci po období lesků, laků a jiných věciček (byť barevných) vyzkoušet něco jiného, toužím pro změnu po rtech v matu. :-)
      Já asi vím, co myslíš. To už se ke mně dostalo, že Lidl má dobrou čokoládu (obecně se tam dají najít i dobré věci a zas maličko jiný sortiment než v ostatních supermarketech). Holt se takové věci mezi čokofily šíří rychle. :-)

      Vymazat
  2. Člověk si musí dělat radost. Já si dneska ulovila krásnou rtěnku od Catrice, tak teď už jen aby se mi zahojil prasklý ret... :)
    A zítra nám přibude domů i malá chlupatá a ušatá radost, na kterou se těším ohromně! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jen se pořádně odměňuj, však si to zaslouíš! Tvůj systém odměn nemá chybu. Infantilní jsem taky, gumové bonbóny bych mohla jíst na kila:)
    Catrice lak je prostě parádní!

    OdpovědětVymazat
  4. Hlavně ať už je ti dobře. Já mám nejraději, když právě natrefím na něco v obchodě, když to nečekám....třeba sametové sako za 200Kč. To velice potěší. Bude k vidění v neděli. Odměňování máš hezky vymyšlené. Nikdy jsem nad tím tak nepřemýšlela. Dělám to tak podobně a je to prima.

    Makeup mne baví a hlavně mi dělá radost, když na mne klientka ještě po roce i víc vzpomíná, jak jsem ji krásně nalíčila. To mne potěší moc, to je ta pravá odměna. Navíc si pamatuje moje "chytré" rady do života. Samotnou mne překvapí, že jsem neplácala nesmysly :-) Lisa Eldridge a pixiwoo jsou na youtube nej a také mne baví Gossmakeupartist.

    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  5. eMí, zlatíčko moje, se Ti teď nakupilo těch starostí, co? :o( ale neboj, zase bude líp a odměňovat se je třeba, však víš!!! Ty Tvé nákupy se mi moc líbí a čokinu s kardamonem musím vyzkoušet! Ty víš, jak na mě :o))
    O víkendu pořádně odpočívej milá moje, bojuj s bacilama, ať jsi brzy fit!!

    OdpovědětVymazat
  6. Ach, ta čokoláda s kardamomem...sbíhají se mi sliny :D
    Jinak na rýmu doporučuji Nasic - pro mě nejlepší kapky, jiný už nekupuju ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate