středa 19. března 2014

Moje nové přírodní poklady z drogešky


Hezký den Vám přeji,

tak jsem zase sepsala nějaké to kosmetické povídání :-). 
Mám tady nové tipy na krémíky značky Alverde, které jsem poslední dobou hojně testovala a zjistila jsem, že jsem si je oblíbila tak, že si je budu kupovat znovu, a ráda se s Vámi podělím o své postřehy.
Především co mě u této přírodní značky baví je dostupnost a hodně dobrý poměr cena/výkon. Samozřejmě neplatí to šmahem na všecky produkty Alverde, ale u dnešních výrobků mě to opravdu hodně potěšilo.
Bio a přírodních značek je všude spousta, i když v našem malém rybníčku ne pořád tolik, co třeba v zahraničí....
A řekla bych, že už se nám z té "přírody" stává marketingový mega-trend.....kdy kouzelné slovo přírodní či bio otvírají srdce i peněženky spotřebitelek.... Tak jasně poptávka si to žádá, že jo....A pak člověk (to jako já :-) zkoumá složení dnes a denně a často si říká, ježiš, proč je tenhle krém vlastně tak drahý, když v něm nic "zázračného" dvakrát není - i zde platíme za sílu marketingu a za značku....
A zas proč platit víc, když někdy fajn věci najdeme i v drogešce...


Tohle je dnes moje Alverdí "fantastická čtyřka". Asi Vás nepřekvapí, že tady mám spoustu věcí pro suchou pleť, ale bude i jeden tip na výrobek, který určitě bude vyhovovat i pleti smíšené...(viz.dále)



Alverde krém s avokádem, jak už se dočtete i na obalu v němčině, je pro velice suchou pleť a intenzivně "opravuje" čili regeneruje. Píšu to hned na začátku, abyste nebyli zklamaní, že si kupujete krém na suchou pleť a dostanete tento hutný, mastný, hůře roztíratelný krém. 
Ano, tyto vlastnosti by Vás mohly odradit, jenže pokud máte kůži se sklonem k ekzémům, extrémně vysušenou kůži, tak toto fakt člověka nerozhodí, protože účinky vyvažují některé nevýhody. Já osobně ho nepoužívám často, ale moje dcera ho používá na pleť a už máme vypatláno nejedno balení, jak vidno z fotky...tuším že celkem už čtyři balení - při této spotřebě je ale pak už cena skoro nevýhodou, krém je malý a vyjde na 80 Kč. Ale řadím ho mezi poklady, protože opravdu jako jeden z mála přírodních krémů dokázal skvěle vyživit a hydratovat dceřinu hodně vysušenou pokožku a ona si ho moc pochvaluje.




Jak vidno, krém je to hutný a po rozetření je pokožka mastnější, ale ekzémy trápená pokožka slupla všechny živiny jako nic a hned vypadala zdravěji...o tom žádná...
A přiznám se, že jsem si taky půjčovala tento krém od dcery ve chvílích, kdy moje pokožka po zimě vykazovala suchý stav s šupinkama, ale opravdu jen chvilku než se křehká rovnováha v pleti vyrovnala. Musím říct, že moje pleť reagovala ihned, a třeba byl skvělý i na přesušenou pleť kolem nosu (od neustálého smrkání..)

Krém voní velice neutrálně, přirovnala bych ho asi k vůní Nivea krému :-). Vůně určitě není dráždívá.
A složení si myslím je velice pěkné taky...





Poslední dobou jsem si všimla příjemného jevu, že k některým krémům Alverde jsou testery, tak určitě stojí za to testery využít a vyzkoušet konzistenci krému na sobě...Jsem si vědoma, že tyhle věci jsou velice individuální, ale to vy víte určitě taky !-)...




Další krémík už je zase z  mojí police. Alverde noční krém s divokou růží pro suchou pleť.
Po zimě kdy se moje pleť tvářila, že teda ji oleje nestačí a potřebuje krém, jsem si po dlouhé době zkusila zase koupit krém. Byly totiž doby, kdy pleť krémy prostě odmítala (no jo už je to dáma ve středním věku a pěkně si vymýšlí !-)
A jak tak kosmetiku hodně konzultuju a nakupuju s mou "kolegyní" Enkou, tak ona mě přivedla na nápad koupit si noční krém. Původně jsem do drogerie šla pro noční krém, který si koupila i ona - ale nastala zrada a ten  stejný neměli a tak jsem sáhla po jiném - po tomto - prostě jsem nechtěla z obchodu odejít bez krému !-)
A cena cca 70-80 Kč mě přece nezlomí, že jo...
Jak vidno opět z obalu, krém je určený pro suchou pleť (pozor né pro velice suchou pleť jako ten výše !-).
No upřímně, čekala jsem večer při první aplikaci, že krém bude mastný, ale jaké bylo mé překvapení, že ač je určen na suchou kůži, má skvělé vlastnosti. Roztíratelnost fajn, perfektně se vstřebal a to hned a absolutně nezanechal mastný film (což můžete zkouknout i na fotce) - takže člověk se nemusí bát že bude mít na polštáři mastný otisk. 
No dobře, řekla jsem si -  bod pro Tebe, uvidíme, co bude ráno. U většiny krémů (i pro suchou pleť) už ráno nevím, že jsem něco měla na obličeji a nacházela jsem opět mé neoblíbené šupinky. Ale při ranním ošplíchnutí vlažnou vodou jsem zjistila, že krém opravdu držel a hydratoval - podle stavu pleti - pružná bez šupinek - a podle toho, že jsem krémový film dokonce i smývala!....
Pro mě bomba, první krém na suchou kůži, co nezatěžuje pleť, neteče z něho tuk, neucpává zároveň póry, ale přesto dokáže vyživit a hydratovat....
No, výsledek je ten, že jsem začala krém používat i na den - protože která ingredience vám zaručuje, že můžete používat krém na noc? Kvízová otázka pro Vás :-)
No přece že neobsahuje SPF.....a tedy já nestudovala "pět rozdílů" mezi denním krémem a nočním krémem stejné řady (dodatečně průzkum ještě provedu), ale myslím si, že tam zásadní rozdíl nebude a možná ani to SPF. Momentálně SPF přes den neřeším (používám make-up či BB) a v krému už ho tedy nepotřebuju.
Takže pro mě fajn, příjemný krém za supr cenu.


Poznámka o vůni: Ač je to krém s divokou růží, tak jsem čekala teda nálož růže jako třeba u tělového krému, ale kupodivu růži cítím až v druhém plánu - a když jsem zkoumala složení, ona ji asi přece jen přebila ta levandule, jsou více cítit byliny...takže eventuélně vhodné i pro lidi, co nemají rádi růži...Jakože vím, že je to dost kontroverzní aroma a většinou jsou dva tábory - buď ano nebo vůbec ne.....Ale je třeba vyzkoušet na vlastní nosík :-)




žádný mastný film po rozetření....


A pro ty, co argumentují proti alkoholu v "přírodninách": všimněte si jeho umístění na desátém místě.
Já totiž alkohol příliš v těchto výrobcích neřeším, při takovém množství olejů a másel a hydratačních látek a kdesi cosi, mi to nepřijde relevantní, když uvážíme čím vším se konzervuje chemka a to lidem nevadí, ....
ale každý to má jinak !-)
Jinak olej z růže tam opravdu je (na třetím místě) je tam dost slunečnicového oleje (což je levnější složka, ale budiž, nezlobím se vůbec :-), určitě ocením avokádo a  jojobu (výborné hydra složky a výživné), opět kyselina hyaluron, vitamín E......


Tak a tento vitamínový fluid Alverde s anti-age přidanou hodnotou, 3 v 1 s rakytníkem je tím výrobkem, který se nebudu zdráhat doporučit a to i majitelkám se smíšenou pletí.
Páč jsem si tento fluidík koupila v akci opět na doporučení Enky, kterážto majitelka smíšené pleti s ním byla spokojená. Já byla i spokojená s cenou 25% dolů, takže proč to netestnout :-)

Jak vidíte na obrázku níže, fluid je v obalu s pumpičkou a tohle hygienicky-friendly balení mám ráda, nevýhoda je leda v tom, že nevíte, kolik vám obsahu zbývá, že jo.
Konzistence je opravdu "fluidní" a rakytník zde přidal svoji barvičku. Ale z čeho jsem byla odvařená a vůbec jsem to nečekala - je ta vůně, áách to je ta vůně očního séra s góji - ne-li sladší (zasvěcenci znají).
 A tím si mě fluid získal okamžitě ani jsem nečekala na účinky....no jo no, ale tak nos je třeba taky uspokojit ne :)
Fluid se vstřebává ihned, nemám pocit žádné lepivosti, (mastnoty už vůbec ne), prostě nic nepříjemného. 
Jen suché pleti určitě stačit nebude...Já ho momentálně používám jako "sérum" pod zmíněný "noční" krém...Ideální kombinace pro sušenky a smíšenky prostě vynechají ten svrchní krém (třeba)....A já se těším, jak budu v létě používat jen samotný fluid....





Ve složení nic neřeším, skvalen je určitě výhodou, mandlový olej můžu hodně, hroznový olej je taky hodně prospěšný zvlášť pro anti-age, rakytník olej, vitamín E, kyselina hyaluronová....atd



Jako poslední tu mám krémík, který Vás možná překvapí, protože je pro děti - doslova je na něm napsáno krém na opruzeniny...Já ho koupila dceři na promazávání extrémně suché pokožky, užívá ho dodnes..
A zas třeba to ocení nakonec i maminky dětí, ne :-)

Hledala jsem totiž variantu k prvnímu zmíněnému avokádovému krému, který v malém balení vycházel trochu dráž a při zkoumání regálů jsem narazila na tuhle tubu s moc roztomilým obrázkem, a protože jsem šla především po složení, které se mi hodně líbilo, to že je na opruzeniny jsem zjistila až doma (páč já neumím příliš německy, a české popisky jsem neřešila !-). 
Ale upřímně, něco takového by bylo škoda mazat jen na dětskou prdýlku :)....Ale zas ta konzistence vysvětluje záměr, pro který je krém určen. 
Krém je hutný, jakože hutnější než avokádo, hůř se roztírá, je třeba zapracovat do kůže, je samozřejmě mastný...ale pro extrémně namáhanou, potažmo vysušenou, podrážděnou kůži - ideál.....A na tom zadečku zas je lepší nechat silnější vrstvu, že jo :-), tak to neva...
Voní tak jemně dětsky sladce, je lehce parfémovaný narozdíl od avokáda, které je neutrální, ale pozor slovem parfémovaný není myšlen "parfém" - jak je napsáno u složení vůně pochází z esenc. olejů....to jen pro pořádek.



Opět pro "alkoholiky": složka alkohol až na krásném jedenáctém místě (estli dobře počítám), máme tady ricínový olej, extract z heřmánku, arniku, bambucké máslo, vosky, vitamín E ve dvou formách, vitamín A....
Řekla bych, že velice povedený dětský krém, použitelný i na tělo při potřebě dobře promazat kůži..., vhodný na jakákoliv suchá místa a nejen pro děti...


Tak a to je dneska ode mě z přírodní drogešky všechno. 
Co Vy na tyhle Alverdí výrobky říkáte? Máte zkušenost? 
Našli jste taky v drogešce poklady, které nemáte potřebu nahrazovat?

A na konec upoutávka na budoucí článek, který budeme chystat společně s Enkou !-)
Všude je plno hyaluronu a my budeme chystat o něm druhý díl..




Pěkný den, večer, odpoledne, ráno - cokoliv! :-D


51 komentářů:

  1. Ahoj Em, moc díky za zmínku o Alverde, krém pro děti mě moc zaujal, asi vyzkouším. Krém s avokádem jsem vyzkoušela na doporučení Bebe a byla jsem moc spokojená. Je pravda, že se hůř roztírá a ta štiplavá vůně mi není nejpříjemnější, za to ale ty účinky!!! Pleť je vážně taková hladká. Je perfektní i jako krém na ruce. Určitě se u mě neohřál naposled :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, tak to jsem ráda,že jsi ocenila článek o Alverde.....a hlavně, že i Tobě avokádo vyhovuje účinky :-D Dětský krém není vůbec špatný, ale roztírá se ještě hůř než to Avokádo !-), ale za tu cenu, složení a účinky je to moc dobrý dětský krém, už jsem jich pár porovnala i tady :-)

      Vymazat
  2. Rakytníkový fluid mě zaujal. Mám hrozně ráda Fluidí texturu, a na léto se jim budu muset určitě předzásobit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky ráda takové ty séra a fluidíky, a určitě na léto budu užívat, je lehoučký a voňavý :-D

      Vymazat
  3. Nenapadlo by mě koupit si krém na opruzeniny na suchou pokožku, moc dík za tip, třeba mi konečně trochu zjednodušší život :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc fandím, aby Ti život zjednodušil, no někdy se stane, že koupím nějaký poklad omylem :-D, protože bych asi fakt váhala kupovat krém na opruzeniny taky :-D....

      Vymazat
  4. Mně se alverde líbí čím dál víc. Pořád všude cpu ten tónovák, který mě fakt překvapil a kamarádka, které jsem ho doporučila, si nakonec pořídila to BB a je taky spokojená a to původně mířila do úplně jiných cenových levelů. Já teď docela zoufale hledám krém, testuju, jak vzteklá a pořád tak nějak nemám favorita (teď testuju Argital fialkový krém, který vypadá moc dobře a mám i růžový, tak jsem zvědavá - btw.se dají na Biooo koupit malá balení, jestli ho prodává ještě někdo někde, to netuším). Třeba růžový Haushka mě docela ucpával póry, zatímco meduňkový, který je na pleť smíšenou, mi vůbec nestačil, tak s nima asi končím a ty další zkoušet nebudu. Hodně mě láká zkusit Logonu, ale nikde jsem se zatím nedostala ke vzorečkům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni mně též :-). Tónovák pilně testuju a zatím nemám zásadní výhrady a BB už je doma ve vzorku (v kelímku vypadá tmavě až běda, ale prý takový není :-), čeká na svých pět minut slávy :-)....prostě ten poměr ceny a výkonu se přece nedá přehlídnout a to mi fakt z péče kde co nesedne - teda hlavně mluvím o krémech, tam je to bída...a jediný tenhle noční to zachraňuje.
      Mám právě problém, že buď je ten krém moc výživný či tučný a ucpává anebo je nedostačující a nehydratuje...No a furt rvát taky prachy do Ilcsi a zkoušet...U Logony jak co, měla jsem ve vzorku ty jejich anti-age s rakytníkem a hyaluronem a propadák...ale láká mě pořád taky, a třeba i ta Lavera s růží a ceramidy anebo ten s bílým čajem a karanjou nebo co to tam je - má takový fialový design, no ale dej za to čtyři kila bez vzorku, že....Je to škoda, že tyhle značky, co se vyrábějí "u sousedů" vzorky moc nevedou anebo jsou málo v distribuci...

      Vymazat
    2. Na tu laveru s bílým čajem se vybodni, jsem ji měla a za ty peníze nestojí, složená hezký, to jo, ale nějak jsem neviděla žádný efekt a uživatelsky nebyl moc příjemný, dělal mi film. Ale zas nebyl vůbec hutný, na to, že je anti-ageing. Mám z Lavery daleko raději ty jejich levnější krémy, tam jsem naopak byla vždycky poměrem cena/výkon překvapená. Z Logony bych chtěla zkusit ty vitamínový
      http://www.biooo.cz/krem-vitaminovy-lipa-logona-p-1919.html
      Ale ta cena se mi též nelíbí, abych to vzala bez vyzkoušení aspoň na ruku kvůli konzistenci.

      Vymazat
    3. Tak díky, aspoň ušetřím :-)...já měla jednou v sačetku to sérum a docela se mi to líbilo, ale efekt teda člověk z takového množství neposoudí a oni celkově ty krémy nemají hutné, ty dražší..anti-age..Říkáš levnější Lavera, jo?
      No z Logony jsem měla krém a oční krém z téhle řady
      http://www.biooo.cz/denni-a-nocni-fluid-proti-vraskam-age-protection-logona-p-5424.html
      ten fluid ne, a ta konzistence byla šílená, vůbec to nešlo rozetřít a přilnout k pleti, jsem si říkala, jestli nemám staré vzorky, ale byla to úplná novinka a ty ceny jsou fakt šílené.....
      Ta lípa zní dobře, já lípu miluju i jako vůni :-), ale za tu cenu bych fakt do toho na blind nešla....a je to škoda...

      Vymazat
  5. Dobré ránko, Marcelka! Vitamínovým fluidom si ma naozaj zaujala, prvé dve, určené na suchú pleť, u mňa neprichádzajú do úvahy, keďže mám zmiešanú. Práve včera som stála v DM, pri Alverde a nedokázala sa rozhodnúť. Chcela som si vziať niečo, čo som ešte neskúšala, ale absolútne som si nevedela vybrať, až som si nekúpila nič. Asi som mala taký deň, nevhodný na kozmetiku. Ale fluid a detský krémik si každopádne najbližšie mrknem. Dík za typ :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Juliánko, doufám, že Ti článek chutnal k ranní kávičce :-D....A jsem ráda, že jsem Ti aspoň jedním tipem sedla do noty, ono asi tipy od Enky by Ti seděly více, tak ji musím uhnat ať to sepíše !-), ale v jejím komentu máš aspoň seznam, co užívá ona :-).....Já to mám stejně, postávám u stojanu a nevím, co bych si vybrala....a tak teď prostě chodím, něco si vyberu a testuju. Ten vitamínový fluid mám moc ráda, na léto bude super a věřím, že se Ti bude hodit i dětský krémík !-), ten mají v regále mezi dětskými krémy - ne mezi Alverdímy :-)....A rádo se stalo!!!

      Vymazat
  6. Momentálně jsem ze svojí pleti totálně zoufalá, tak jsem si koupila Mixu (CC cream, nějak mi po přečtení složení těch zklidňujících krémů připadlo, že glycerín sic splní svůj účel, ale průměrný, slušný krémy, žádný zázrak a já potřebuju momentálně víc. Jo, dílem mě zblbla marketingová masáž a dílem jsem byla moc škrt na to, abych si došla do lékárny, takže drogerka to jistila.) Že mám sušší pleť, to je normální. Že se mi po kdečem hydratačním (hydratovat suchou pleť je totiž tak nějak logický krok, že :-) ucpávají póry, na to jsem si taky zvykla. Momentálně mě moje pleť obdařila podrážděnými rudými fleky, pnutím, svěděním, nicméně poté, co se pokusím pleť hydratovat, tak ještě horším svěděním až pálením a začervenáním.
    Nic moc silikonový pocit, na který jsem četla stížnosti, trvá v případě mojí pleti asi tak deset minut, pak se to usadí, mám teď fakt extrémně suchou pleť. Pomohl mi od podráždění, na pohled mám pleť barevně jednotnější a navíc úspěšně brání i začervenání ze změny teplot, teplého jídla/pití, kořeněných pokrmů, alkoholu nebo vlivem emocí, na které trpím. Tenhle krém totálně odporuje kosmetickému minimalismu, který vyznávám, myslím si, že z něj rozhodně nebudou nadšené davy, příznivce přírody se rovnou osype už při pohledu na složení :-D podle mě to není to jen hydratační krémíček jako deset dalších v řadě, je určený pro lidi se specifickým problémem. Sama ho nejspíš budu používat v takhle enormně krizových obdobích a nezařadím ho úplně do běžné péče, ale vypadá to, že jsem teda taky udělala drogerkovou trefu. :-) (Akorát jsem měla poslechnout svoje minimalistické instinkty v tom, že když mám jeden krém, tak už na sebe nemám nic dalšího plácat, protože jednak nepoznám, co přesně ten krém dělá a nedělá a jednak se mi to kombinování může nepovést. Takže už vím, že Mixa se Sudocremem je fakt blbý nápad, včera už jsem málem na pokraji zoufalství z rudého pálícího obličeje vytáčela číslo na svou kožní. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš suchou pleť, glycerinu se vyhni! Glycerin má sice za úkol absorbovat vlhkost, ale už nepozná, odkud tu vlhkost bere. Pokud jí absorbuje ze vzduchu a okolí, je to v pohodě, ale když začne vytahovat vlhkost ze spodních vrstev pokožky nahoru, je pokožka postupem času čím dál tím víc suchá. Raději si pořiď třeba avokádové Alverde, nebo jakýkoliv jiný krém s vysokým obsahem olejů či másla.. nebo třeba čistý olej a růžovou květovou vodu.
      Mixa, na to, že se vydává za kosmetiku z lékárny, neobsahuje nic dobrého. Co jsem si letmo prohlížela v drogérce, viděla jsem jen samou vazelínu a minerální oleje. Ty sice v pokožce uzamknou její vlastní vlhkost, ale sami o sobě hydrataci nedodávají. Takže je to takový začarovaný kruh.
      <"Wonderfull Today">

      Vymazat
    2. Mně glycerín na kůži ovšem sedí a doteď jsem spokojeně krém s glycerínem používala. Čekala jsem, kdo se tu zděsí, že Mixa je chemická katastrofa. Takhle to neberu. Vyzkouším a hodnotím prostě podle toho, zda mi to sedí nebo ne. Moje pleť se i tak chová dost nestandardně.

      Vymazat
    3. Aailyyn: No mě jen tak něco nevyděsí :-D.....ani Mixa ne, to že ji nepoužívám neznamená u mě, že bych hodnotila ty, co ji používají. Obzvlášť u Tebe vím, z Tvých komentů, že není sranda najít si ten správný krém. A spíš s Tebou cítím, o to víc, když píšeš, že jsi málem volala své kožní na pokraji zoufalství. Já takové stavy nemívám, ale to, co jsem si posledního půlroku užila s dcerou, to fakt byl masakr. A bohužel, ač si pro sebe vybírám raději z péče přírodu, je to prostě proto, že mi sedí...,u dcery jsme musely dlouho hledat a dost často pomohla jenom chemie, takže v tomhle ohledu já nic a nikoho nesoudím. A nakonec jsme s dcerou nadšené, že i u Alverde potažmo v dětské kosmetice jsme pro ni našly vhodné alternativy....
      Bohužel ale s tím glycerinem to pravda je, on se tak chová, ale u Tebe to vůbec nemusí být hlavní příčina potíží. Každopádně určitě bych to viděla tak, že jak si sama napsala, mělas poslechnout svou pleť či instinkt !-) a udržet si ten minimalismus...aspoň do začátku abys pak věděla, co případně zazlobilo...Jenže ono se to dobře kecá, když už je po boji, že. Já taky kolikrát neposlechnu intuici a pak si rvu vlasy...
      A zas je fajn, že jsi našla alternativu v drogešce, v té lékárně to taky není kolikrát levnější a vždycky trefa do černého, ježiš co já tam nechala peněz minulé měsíce...Sudocream třeba já používám fakt lokálně a jen občas a zrovna včera jsem si s ním chtěla poléčit čelo a úplně mi vysušil ty místa a šupinkuje to celý den dneska, což teda už dlouho neudělal, ono to fakt záleží hodně na momentálním stavu pleti, psychiky, počasí a bůh ví na čem mezi nebem a zemí - to, co jsem zažila s dcerou mi zas posunulo vnímání, že člověk nemůže mít "tunelové vidění" ale musí vidět širší souvislosti.....:-D Držím Ti pěsti ať prostě něco dál funguje a nemusíš se trápit..

      Vymazat
    4. No tak samozřejmě, jsem zastánce toho tak nějak celkově ten životní styl narovnat. Tím člověk nic nezkazí. I když nečekám, že konzumace biomrkve a pití pramenité vody ze studánky někomu zajistí na počkání pleť jak z alabastru. No a zkuste se k tomu všemu i nestresovat, když vypadáte, jak vypadáte. Psychika je taky mocná čarodějka. :-)
      Glycerín mi rozhodně vyhovuje i v rodině máme příklad, kdy na vyrážky na těle silně pomohlo vyměnit klasická mýdla za ta glycerínová. Takže já žádnou složku fakt nezatracuju. Ani mi nevadí, že Mixa vyvolává v mnohých paniku coby těžce silikonová, zkusím a uvidím... Zatím se zdá, že to, co to dělat má, tzn. uklidnit podrážděnou kůži, to umí. Nějakým jiným principem, než že se obyčejně namažete hydratačním krémem nebo něčím a nejste suché, ale umí. Nevyhýbám se ničemu, ať je to příroda nebo chemie nebo konkrétní položka ve složení. Myslím si, že to nejde, nejsem chemik, takže si to netroufám soudit. Neumím si složení po přečtení prostě rozebrat bůhvíjak exaktně, jasně, trochu mu rozumím a zajímá mě, co to je, ale ne důsledně. Imho je tohle schopný relevantně zhodnotit člověk se vzděláním v tomhle oboru, což nejsem. Zcela laicky bych totiž řekla, že nezáleží jen na (ne)přítomnosti toho čeho konkrétního, ale taky na míře, v jaké to tam je obsaženo a i v interakci s ostatními součástmi. Jednou to v nějaké kombinaci prostě sedne, v jiné nemusí. A pak taky samozřejmě přes všechny obecné rady chtěj nechtěj člověk musí znát sebe sama a reakce svojí pleti. Nezbývá, než to na sebe dát a vyčkat výsledku.
      U mě je prostě průšvih kombinace pupínků a zároveň pleti suché, citlivé a šíleně reaktivní. Co se mojí kosmetiky obecně týče, tak já fakt lavíruju od toho, že nedám dopustit na přírodní věci typu bambucké máslo, přes dětskou kosmetiku, až po normální chemii z drogerky. :-)
      Jasně, ona mě ani ta lékárna v tomhle případě nemusela spasit, já prostě na první pokus nechtěla investovat zase tak moc, protože mám momentálně se svými financemi jiné plány, tak mi přišlo líto to dávat do krému, který 50/50 fungovat bude i ne, jak tak svou pleť už znám. Kožní za mě poslední varianta, protože jsem jednak líná se tam vypravovat a jednak je paní doktorka dost razantní a vždycky sbírám odvahu se u ní ukázat. :-D Zatím jsem volila takhle, když to nepomůže, budu samozřejmě pátrat po jiných alternativách, šla jsem na to od toho nejjednoduššího, ale vypadá to nadějně.
      Přesně, jak říkáš, zásady a předsevzetí, jak z důvodů nějaké idei budu používat jen čistě přírodní kosmetiku je jedna věc, ale když tě vyléčí jen chemie a ty ty výsledky vidíš a víš, že to pomáhá, co naděláš. Navíc bych řekla, že máma to vidí ještě jinak, protože je jí úzko, když ví, že dítě má problém, to ti to vnímání ještě víc hodí směrem: "Jedno jak, ale hlavně ať to tomu dítěti proboha pomůže."

      Vymazat
    5. Určitě ten životní styl ano, ale bohužel s tím stresem to není tak jednoduché, jak píšeš a já fakt zažila ten začarovaný kruh u dcery, kdy ji prostě deptalo jak vypadá....a furt se to mele dokola....Třeba jsme daly tu dietu a účinky právě tím jak nejsou hned tak děti si říkají a proč jako to nemůžu, ne....ale tam se musí vytrvat a fakt máme ověřeno, že jakmile to poruší na několik dní, ejhle reakce na sebe nenechá čekat...ale není to samospásné, to vůbec.
      No vidím, že máš obdobnou kožařku jako my - čím to je? :-) Chodíme tam až v krajní nouzi a s tím, že ať nám fakt dá klíďo i ty kortikoidy - což je u mě téměř svatokrádežné prohlášení - ale ať je sakra tomu dítěti líp...
      Je přesně vidět, že se dokážeš do tohoto vcítit. Je mi jasné a i dceři jsem to říkala, že těmito krémy se prostě potlačí příznaky a že nemůže začít zase "divočit" a musí dodržovat pravidla stále, ale když vidím, jak ji to okamžitě zvedlo sebevědomí páč je fakt v tom blbém věku a okolí je nemilosrdné, fakt hrůza ti vrstevníci - tak se mi ulevilo, ale důsledný musí být člověk furt, prostě tím to nekončí.
      Jenže u sebe člověk prostě otestuje a jak píšeš - sám sebe pozná, ale dítě jaksi nevystihne ty první příznaky a už příjde s hotovým problémem - i když na druhou stranu to je někdy těžké i pro dospělého a tak se furt učíme za pochodu všichni....a žádná dogmata neuznávám, pač něco tak individuálního jako účinky kosmetiky se nedá narvat do směrnic...
      Já už toho načetla spoustu, čtu složení atd, ale můžu Ti říct, že i za tu dobu mám někdy pocit že vím, že nic nevím.....a vůbec se to nebojím přiznat. Tam se prostě nemůžou vytrhávat z kontextu složky, páč v tom krému prostě spolu fungujou ve vztahu..mám to vyzkoušené i na sobě, takže i když mám ráda přírodu stavím se k tomu prostě se selským rozumem, kolikrát asi ani to chemické vzdělání nepomůže, protože těch faktorů je příliš :-)) . A nemám ráda škatule, jakože buď jsem na chemku nebo na přírodu....
      Já už třeba u sebe i vypozorovala dost zásadní věc, že pleť se chová různě v různém ročním období, takže když mi momentálně teď nesedí výrobek, který mi dlouho seděl nevyhazuju ho do koše, protože je možný, že za chvíli ho zase budu v klidu používat, u mě to ani není o tom, že můžu používat celoročně jen jeden krém - pleť si prostě vymýšlí, reaguje na počasí a vůbec na všecko, takže se snažím pružně reagovat na její potřeby, což teda taky není jednoduché, než člověk zas příjde na to, co ta pleť vlastně chce :-)))...ale dává to smysl, v zimě prostě není ani ve vzduchu vlhkost, pak člověk příjde do klimatizovaných místností atd atd.....tak pleť musí reagovat, a teď má nějaký film na sobě z krému z různých složek a ty taky reagujou, kurnik na to fakt není jednotný lék a asi ani doktorát, prostě poslouchat sebe a kůži a zkoušet na vlastní kůži...
      No a kombinace pupínky a suché citlivé pleti, to je dílo, máme to doma, že - nemůžeš používat příliš věci na akné, páč jsou agresivní, ani né moc "tučné" věci na suchou pleť páč ucpávají....no dilema
      U Mixy to je hodně o tom marketingu si pamatuju, jak to zahltilo blogosféru, jak to všichni chválili a vlastně první info bylo, že májí být určeny některé výrobky na citlivou pleť - pokud dělá co má, tak je to dobrý...třeba já bych ráda zkusila CC krém Bourjois na červené žilky a červenání trpím taky a Bourjois příroda není, ale ta jejich formulace mi nevadí...ani ten BB Bourjois, co mi v zimě vůbec nesedl a teď ho v klidu zase používám !-D

      Vymazat
    6. Jo, to je další věc, že v pubertě člověk klade na to, jak vypadá, silný důraz. A vrstevníci mu to dají pak ještě sežrat. Takže samozřejmě trpělivost chybí, výsledky se chtějí hned a to dítě si nedá vysvětlit, že oni to můžou a já bohužel teda nikoli. A vnímá to jako strašlivou nespravedlnost. Navíc třeba teda u akné tyhle vlivy nutně tak silný nejsou nebo ne u všech, já mám ověřeno, že kyselé, ostré, mléčné výrobky, čokoláda nebo stres tak nějak jedno. (Roční období na mě má vliv teda taky, mráz a suchý vzduch versus parné léto, kdy se člověk hodně potí.) Atopik je trochu jiný případ a ty boje o to, co se jíst smí a co ne, si u nás v rodině pamatuju dost živě. Navíc teda dieta vyžaduje pevnou vůli i u dospělého, natož u dítěte, dospělý se má co ovládnout, že ví, že nesmí...
      Moje kožařka není špatná, je to, myslím si, odbornice, dá se s ní diskutovat, jen je to fakt rázný člověk, s ničím se moc nemaže a já mám z ní docela respekt. :-) Člověku to nepřidá, když jde do ordinace už tak málem s brekem na krajíčku a tohle potká. :-)

      Vymazat
    7. No právě, všechny jsme to zažily že - puberta a vzhled - a teď do toho ten šílený ekzém, že nosila tak dlouhé rukávy pomalu si celou ruku zakrývala. A dnes ji říkám hele užívej si, že můžeš nosit krátký rukáv :-) Dost ji to fakt nakoplo, zvlášť když v té třídě dost bojovala.....No a ta dieta je další věc, že.....u mě to taky nemá velký vliv jídlo, jen jak jsem naznačila výše - pití alkoholu (a to nejsem zas žádný pijan) v kombinaci se zkoušením nového krému se moc nepovedlo !-) a tak už suchá pleť je po požití vysušenější....
      Tak Ty s tím máš rodinné zkušenosti, že jo - myslím s tou dietou..:-). Dcera žádná omezení do teď neměla, to spíš ta starší a najednou aha - třeba sladké - a nemůžeš ji to vzít, už ani z psychického hlediska, ale něčím nahrazovat ten bílý cukr..a nekombinovat moc bílý cukr, mléko a bílou mouku, a zas malé dávky neškodí, ale jak se to sejde....ale už to začíná vnímat, ale musím na to myslet hlavně já, že.
      No musím říct, že naše kožařka je velký svéráz a když tam byl u ní můj muž s dcerou, měl problém to vydýchat :-D...právě Ty tam jdeš zoufalá či my jako rodiče s dítětem zoufalý a ona teda se nemaže ani s dospělýma a hned má jasno atd....To by si ale trošku Ti doktoři uvědomit mohli, to mě zlobí, že často opomíjejí psychologický efekt -já to zažila mockrát a to jsem dospělá a nebyly to lehké věci a člověk měl na krajíčku páč jde o zdraví a o život, že jo.....Ale já jsem taky svéráz a já se s ní domluvila... :-)ale jít tam sama kvůli sobě, tak je to zas jiné, ale jít tam jako matka bojovnice za svou dceru haha, to mi problém nedělá :-))

      Vymazat
    8. Bez alkoholu se i dá obejít a on nás samozřejmě dehydruje i když žádné problémy nemáme a není to dobře. Horší je to s tím jídlem, protože omezuj se a nedej si sladké. S tím má problém i dospělý, jen málo lidí na sladké vysloveně není (třeba já, ale tak jsem zase na jiné věci, co nejsou extra zdravé, no. :-)
      Moje sestřenice je takový ten typ, co má navíc do vínku po mamince dáno se fakt cpát a netloustnout, takže u ní nikdy nefungovala ani taková ta všeobecná motivace, že když se bude stravovat nějak vyváženě a dá si čokoládu občas, tak bude krásná, štíhlá, fit. Fakt mohla sladké na kila a pak měla jako když utne kvůli exzému prostě zákaz. To dítě, pokud to nesmí z důvodu zdravotního omezení, tak to bere jako šílenou křivdu. (Navíc holky, o to větší důraz na vzhled a pamatuju si takový ty věci, jakože si na krk navěsila nějaké blýskavé cetky, protože se pochopitelně chtěla líbit, přestože kožní by ji roztrhl, protože se samozřejmě pod tím mohla uškrábat.) Pokud se pamatuju, tak nějak už v pubertě, poměrně brzo na začátku. Asi se v pubertě tyhle věci mají tendenci bohužel horšit, pokud vím, tak když nám bylo dejme tomu nějakých třeba dvanáct, třináct, čtrnáct, v pozdějších letech měla klid. Co byl problém, tak maturita a zase přijímačky na vysokou, protože stres, tehdy se jí to rozjelo znova hodně.
      Já mám na tohle naprosto zlatou zubařku, ta jedná s každým jak med. :-) Ten lidský přístup dělá hodně. Když tam jdeš sama za sebe jako dospělá, pokud je ten doktor odborník v tom, co dělá, nějak to i rozdýcháš. Pro dítě nebo dospívajícího v citlivým věku je to těžší. No a pak z pozice rodiče, protože by se samozřejmě za tu svoji ratolest bil jak lev. :-) Kožařka je mě schopná sprdnout ještě ve dveřích, sotva vezmu za kliku. :-D Pokud mám problém a vím, že mi pomůže, tak to holt překousnu. Ráda ale pochopitelně nejsem.

      Vymazat
  7. Žádný krém nevlastním, ale dávala jsem sestře k vánocům denní krém na suchou pleť s divokou růží a říkala, že jí strašně moc vyhovuje :) Tak že na tom asi něco bude :) Já mám od Alverde čistící krém z Clear řady a ten teda nahrazovat nechci a nebudu. Absolutně mi vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, to jsem ráda, že ségře taky vyhovuje, tak to je nás už víc, co tuhle řadu zkoušely a jsem ráda, že se to potvrdilo :-). Já ten denní určitě prozkoumám, to zas jo :-)
      Já mám z té Clear řady tu pleťovou vodu na občasné "breberky" a už mám několikáté balení taky....a nemám potřebu hledat jinde, to můžu zkoušet u něčeho jiného, že jo :-)

      Vymazat
  8. Jinak, růže mi voní a hrozně mi páchne naopak levandule. :-) A nedám dopustit na produkty pro děti a na mandlový olej, ten miluju v balzámu na rty. :-) Na pleť jsem ho nezkoušela, ale nalákala jsi mě, protože balzám na rty s mandlovým olejem a bambuckým máslem je něco, co mě zachránilo před do krve praskajícími rty a díky němu můžu i v chladnějším počasí bez problémů nosit rudou rtěnku, protože nemám rty vysušené a šupinkaté, stačí jednou ošetřit a mám pusu jak z reklamy na rtěnku. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš ráda růži, tak třeba zkus tu růžovou vodu, jen čistý destilát bez chemií,např. od Purity Vision, dá se koupit i v dm či jinde....mám s ní zkušenost, že nevadí ani moji dceři a ta je fakt lakmusový papírek :-), jí ale nevadí ani ta levandule..mě přírodní levandule vůbec nevadí, ale nesnáším její umělé napodobeniny - voní to fakt divně..
      A právě kombinace té růžové vody pod olejíček mandlový, to je lahoda...Pokud Ti vyhovuje mandlový olej, jakože já ho miluju a je nedostižný na pleť a vůbec na cokoliv (samo dávám ho i do balzámu na rty), tak si zkus koupit čistý olej a dát na pleť, on by neměl zatěžovat ani ucpávat, ale zas je to individual, kdybych doma měla zásoby sakra, hned bych Ti vzorky poslala, ale doma nemám ani tu vodu - všecko došlo!....bambucké máslo je super, taky se dá koupit za pár peněz čisté anebo na rty je nedostižné kakaové máslo,chutná a hydratuje fantasticky a jak píšeš, rty okamžitě chytnou barvu :-)

      Vymazat
    2. No, umělé vůně jsou kapitola sama pro sebe, umělé citrusy vonící jak osvěžovače na WC jsou legendární. :-D I čerstvá levandule mi vadí. Je to na mě silné a těžké. Asi to na pleť zkusím, na rty je to totiž fakt lahůdka. Je pravda, že kolem olejů se takové zvěsti, že ucpávání pórů, nesou, ale viz to, co jsem psala nahoře, ono je fakt nejlepší to prostě vyzkoušet na vlastní kůži (doslova). :-)

      Vymazat
    3. Přesně - umělé citrusy, bohužel i teď když očichávám vůně v parfumérkách mám někdy pocit, že ta určitá vůně je vhodná leda jako osvěžovat do WC !-), ono je to velká alchymie tyhle věci - jo, čerstvá i čerstvě usušená levandule je síla, takhle ostře a silně voní jejich stopro esenc. olej - ale v kosmetice teda hlavně pleťové by nic tak intenzivně vonět nemělo, páč je určité dávkování, kolik na kolik, já si to doma občas kapu do směsi olejů a je fakt že ono to celkem vyprchá a zůstane jemnější odér, ale kdo to fakt nemůže, tak se nedá nic dělat, tomu rozumím, já taky některé vůně nedávám :-)....ale je to třeba opravdu jeden z mála esenc. olejů co se může dát přímo na kůži, což je pomalu vyjímka a dcera ocenila účinky. No oleje třeba mě neucpávají s tím nemám problém, navíc to dělají jen některé hodně se zmiňuje kokos a argan, ale opět je to individuální jak píšeš, já si míchám směsi z olejů, které mi prostě sedí - mandlový, jojobový, šípkový, z meruňkových pecek..ale mandlový je bomba, ten snad nemůže ucpávat :-)...tady se to prostě nedá moc okecat a člověk musí zkoušet jak na vlastní nos tak i na kůži :-) a co sedí jednomu nemusí sedět druhému a třetí zas může na tom být jinak, že

      Vymazat
    4. Moje maminka se běžně kokosákem třeba maže a děsně jí to vyhovuje. Má taky sušší pleť, už tedy o něco zralejší, ale ne zas tak citlivou a přehnaně reaktivní jako já. Fakt je to alchymie a zkoušení. :-)
      Co se týče vůní, tak jsem ulítlá na všechno, co je sladké, všechny vanilky, medy a čokolády. Asi to bude mou obecnou averzí k bylinkám, že mi ty vůně prostě do nosu nesedí. :-) Někdo naopak tenhle typ vůní charakterizuje jako čisté, přírodní, tak si vyberme, no. :-) Levandule mi stačí slabounký závan, já ji nemám vyloženě ráda, nevím, čím mi tak vadí. :-)

      Vymazat
    5. Mamince se nedivím :-) mě kokosák příjde jako nejlevnější anti-age krém !-)....a to jsem kokos v kosmetice nesnesla a dlouho jsem se odhodlávala ho koupit, jenže toto je prostě přírodní vůně, super....ale trošku ucpává to jo, pro mě je nejlepší si ho právě namíchat v nějakém poměru a jednoznačně si z něho vyrábím odličovač a ten prostě nemá chybu :-)....
      Třeba tyhle sladké a jedlé vůně já vyhledávám spíš v zimě, to mi vůbec nevadí naopak tak nějak zahřejou i na duši nebo co :-), ale celkově mám ráda květiny a ovoce - ale opět nepřehnané a neumělé a dobré citrusy na osvěžení :-)...Bylinky mi nevadí, ale našla jsem si těch pár, taky nemusím všechny, na druhou stranu se Ti nedivím, když do Tebe lili heřmánek od mala ve školce :-))......ale jestli jsem z něčeho byla paf tak to byla právě kombinace levandule a vanilky - v Chanelu, nechápala jsem tuhle kombinaci, že to k sobě může jít :-)..ale zas není třeba se nutit, že jo, ony jsou i jiné kytky, co dokážou léčit a vyživit, musím říct,že zrovna ten rakytník třeba je dost fajn...

      Vymazat
    6. Myslím, že kokos v kosmetice má taky zrovna hodně zkaženou reputaci uměle vyráběnými vůněmi, které jsou poměrně výrazné, specifické a ne každému se proto budou líbit. :-)
      Ty máš vůně rozdělené na zimní a letní? Tohle jsem nikdy moc nechápala, že někdo si tak dělí parfémy a určitý vůně v zimě nepoužívá, v létě jo a naopak. I když jo, v zimě snesu kolem sebe teda o něco větší dávky skořice, kterou až tak nemusím, ale jakože ty Vánoce, perníčky a tak. :-) A takový ten subjektivně hřejivý pocit z té vůně, co se přece jen v mrazech docela hodí. :-) Já si teď koupila nějaký nejobyčenější sprej v Oriflame, tuším, že je tam kombinace zázvoru a růže (nechci si vymýšlet, zázvor vím stoprocentně, růží si nejsem jistá) a taky mě hrozně překvapilo, jak ta sladkobylinková kombinace funguje a jak mi to voní, ačkoli ty těžší, respektive spíš jaksi ostřejší bylinkové vůně nemusím. Mám ráda takové ty hezky "zaobalené" sladké vůně. Takové nekomplikované, až lehce prvoplánové. Taková vanilka mě asi nemůže urazit v žádné podobě, leda by byla fakt mimořádně chemická a hodně se nepovedla.

      Vymazat
    7. Jasně kokos byl určitě hodně przněný v kosmetice a právě i takové ty jedlé vůně, proto jsem se jim dlouho vyhýbala, ale už je na výběr určitě kosmetika, v kterých ty vůně udělat umí :-)
      Ne ne, ani nemám rozděleno - jakože že bych měla regál a tam napsáno zimní letní :-), vím že to tak asi možná funguje, ale já jsem vyloženě pocitovka, ta která vůně na mě nějak působí a tím jak jsem jich teď testovala hodně, tak jsem zjistila, že jsem měla odpor k těm jedlým a vanilkám atd, potažmo i jemným orientálkám (fakt ale jemným!-) a úplně zbytečně a že v zimě mě baví, anebo na večer - asi proto mě to překvapilo, že jsem vždycky byla spíš na ty svěženky a květinky...ale když mám nějakou vůni oblíbenou, tak je fuk jestli je zima nebo léto a prostě se mí líbí pořád :-)..tohle je zase úplně individuální možná ještě individuálnější než kosmetika, protože každému se může vůně rozkládat na kůži jinak :-)...ale svou letní svěženku jsem vyloženě musela odložit na podzim, protože mi prostě evokovala léto a chladila (spíš psychicky).....a přesně takový ten pocit hřejivý, na to já slyším, páč jsem hrozný zmrzlík a zimu nemám ráda a tak se takhle navnaďuju aspoň v duchu...no psycho trochu !-DD....Mám teď vyhlídlou taky jednu se zázvorem a musím splašit tester, protože ten zázvor je u mě zajímavý, já ho miluju pít a jíst..ale ve vůních jsem ho zatím neměla....:-)

      Vymazat
    8. Jedlé vůně jsou evergreen, asi to má vzbouzet nějaké pozitivní asociace, všechny ty jablka, broskve, kokosy, ale taky čokolády a káva. Ale jen někdo je umí udělat opravdu povedené. :-) (Dodnes vzpomínám na jakýsi lesk v tubičce, myslím, že z Oriflame, který jsem měla v puberta a ač to asi nebyl přímo záměr, tak mi pro svou neskutečně sladkou jedlou vůni evokoval čokoládu. :-) Já snesu hřejivější vůně na zimu, ale ani ty svěží mi nevadí, protože mi evokují léto jako takové svou atmosférou a hrozně mě to baví. V létě se obklopovat skořicí by mě asi zrovna nenapadlo. Taky jsem dost zimomřivá, ale zimu mám radši než když je v létě na slunci čtyřicet. Tak cca současné teploty mi maximálně vyhovují. :-)

      Vymazat
  9. Má Alvedre sbírka momentálně čítá pět kousků: noční krém s goji, oční krém s amarantem, denní krém s aloe, hydratační kůru s mořskými řasami a BB krém. Rakytníkový fluid mi došel, ale koupím si ho, až na něj budu mít místo :o))
    Ze všech vypsaných věcí mě zklamal pouze denní krém s aloe, určitě sám o sobě není špatný, ale velmi rychle se po něm lesknu.. je určen pro normální a smíšenou pleť a já mám mastnou na kvadrát, takže chyba bude na mé straně :o))
    Na den teď miluju ten BB, jako podklad pod MMU je ideální a nemastí mě!! Což je skoro rovno zázraku, v mém případě :o)
    Je jasné, že Alverde kosmetiku jsem si velmi oblíbila, mimo jiné i proto, že když se s něčím netrefím, za ty peníze mi to nerve žíly a s klidem to vymažu na ruce a nohy :o))
    A proti alkoholu nic nemám a užívám ho i vnitřně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlato Ty jsi moje Alverdí múza to je jasné, že jo. Tak někde ušetřit musíme abychom pak měly na ty voňavé "bohy" a bandity hihi..
      Ha a hned jsem zbystřila u Tvého výčtu (ten článek asi budeš muset napsat hihi, bloger nám to překazil teďka...ale): oční krém už chci dlouho zkusit, tak očíhnu ten amaranťák - někdy až dopatlám momentální a hydratační kůra s řasama?? To zní super :-)....No ještě mě čeká pořádně otestovat ten tónovák v tictacu !-D a ten BB, co mám od Tebe....Fakt jsem ráda, že Ti tak dobře slouží........asi historicky první BB, co fakt funguje - no nic, taky to časem sepíšem :-D...
      No právě, poměr cena-výkon je super a když není ten výkon, tak jak správně díš - žíly mi to nerve a i peněženka je potichu :-)))
      Tak parťáku - jsem ráda, že se někdo na ty alkoholové narážky chytil, tak je vidět, že fungujeme obdobně ne-li úplně stejně :-D...a upřímně, jestli jsem něco vypozorovala, tak spíš vysušuje nadměrné užívání alkoholu vnitřně než vnějšně !)) - je to jenom o dávkování hehe

      Vymazat
    2. Mně všechno s tím amaranthem hrozně voní :-) A měli i olej a ten jsem už nějak dlouho neviděla a umíchala jsem z něj skvělý olej na vlasy :-) Já ty oleje tak miluju a prostě je nemůžu, mě vysušujou jak prase. A teda podepisuju se pod ten glycerín, nevím, jak na vyloženě suchou, ale na dehydrovanou pleť fakt ne. Z toho důvodu se trochu bojím toho hyl séra a ještě ho nemám. Z toho samýho důvodu nemůžu ani alkohol, dávám si na něj fakt bacha a navrch jsem ještě přestala pít (jako sama od sebe, prostě nemám absolutně chuť, je to děsný, ale přece se to nebudu snažit "přechlastat" :-) ).

      Vymazat
    3. Tak o to větší důvod jít do toho amaranthu, já právě chtěla ten krém, ale zrovna nebyl, tak jsem vzala růži a taky dobrý....Já oleje taky miluju na ksichtík, ale teď po zimě jsem se jich musela vzdát a to jsem si je míchala doma a byly skvělé a nevysušovaly vůbec jako třeba kupované, ale teď po zimě je to prostě o ničem, ale vím, že zas bude období, kdy se k nim vrátím :-)....
      S glycerinem i s alkoholem se holt musí opatrně - dehydrovaná pleť to absolutně neocení, pokud to teda není super mastný avokádo krém Alverde, kde tyhle věci jsou taky, ale ten krém je tak dobře namíchaný, že jsem fakt čučela i dcera, jak to skvěle zabíralo hlavně na tu dehydrataci....Jenže tyhle složky jsou primárně snad všude......No a to hyaluron sérum ono bude nejlepší asi pro smíšenou pleť anebo prostě pro pleť v dobrém stavu, já ho používala až do vánoc a super, teď s ním mám pauzu protože jsem musela vyrovnat balanc kvůli té sušenkovosti, teď už to vypadá slibně, tak si ho občas dám....ale ne denně, raději ho zkus jen vzorek, jestli seženeš a pokud zrovna máš taky sušší pleť tak raději asi vůbec...to ten rakytník Alverde udělá jako sérum lepší službu, ale věřím, že na léto bude zas hyaluron jednička !-).......
      No jasně, přechlastávat to nemá žádný smysl :-D, mám taky třeba období, kdy si dám k večeru každý den...a jsou dny i týdny, kdy prostě nepiju vůbec....ale právě jsem to na sobě vypozorovala, když jsem zkoušela nový krém večer, pak si ještě dala víno a nestačila jsem se divit, jak mám suchou a podrážděnou pleť....no momentálně se "opíjím" tou dátou masalou a dobrý !-D (i na pleť)

      Vymazat
    4. Ona i mastná nebo smíšená pleť může být dehytratovaná (což je teda taky "príma" kombinace). Pro tu to asi fakt nebude ideální cesta. Za sebe můžu říct, že glycerín na sušší pleť rozhodně ano. Vážně po týdnu používání přemýšlím, že bych si koupila ještě ten obyč krém od Mixy, co je v něm hlavní složkou právě glycerín, na léto. A asi by mohl být na období kdy budu mít pleť zase v pořádku a na nějakou pravidelnější péči, kdy nečekám řešení výraznějších obtíží. Protože se zatím zdá, že s touhle značkou si budu rozumět a plní to to, co slibuje. I když tiše doufám, že už to taky brzy nebudu potřebovat a koupit si ho znova nebudu muset. :-) (Znáte nadnesená reklamní povídání, byla jsem docela skeptická a doufala, že mi to uklidní pleť alespoň trochu, ale jsem spokojená, je to na dobré cestě, přestože zdaleka ještě nemám pleť v ideálním stavu.)
      Po víně já třeba rudnu zásadně vždycky, jak mám poměrně reaktivní pleť. Ale mojí mamince se to stává taky, i když ne po všem. Nedalo by se to spíš přičíst na vrub tomu vínu? :-)

      Vymazat
  10. Já si tedy běžím pro ten vitaminový fluid, protože vše od tebe funguje! Díky za ty skvělé rady a recenze. Vždy si ta tebe vzpomenu při aplikaci hyal. séra. Balzámek od tebe si šetřím, jak je výborný. Půjdu si znovu pro hennu a přemýšlím, že nakombinuji červenou, oříšek a blond. No uvidíme, co z toho vyleze.

    Včera mi jedna "chytrá" kadeřnice vysvětlovala, jak je henna nevhodná, snad dokonce špatná a jak nekryje šediny...uf, tak k ní určitě nepůjdu. Negativní lidi fakt nemusím, ani jsem se po chvíli nesnažila jí něco vysvětlovat.

    Přeji krásný den a už se moc těším na další článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko jsi prostě Zlatá, já doufám, že jednou nenarazíš na něco, co by Ti díky mě nesedlo !-)...Ale ten fluidík je fakt za tu cenu fajn, ale uvidíš, je třeba to prubnout na vlastní kůži, že jo. Balzámek nešetři, Ti vyrobím nový !-)))
      A jsem zvědavá, co řekneš na to míchání henny. My tento víkend plánujem s dcerama henna víkend - ona totiž starší začala používat můj šampon a je nadšená jak má krásné vlasy a plánujeme narvat na hlavu i Amlu...a chtěla by i barvit, toš budeme experimentovat !-)))
      Řekni mi, kde ty kadeřnice na ty moudra chodí, moje naštěstí stav mých vlasů nekomentovala :-)...ony asi čujou, že příjdou takhle o kšeft nebo co :-)), ale nelíbí se mi ten přístup jak někomu vnucujou svoje názory...já se barvím dlouho a dost se mi líbí i to, co dělají na mých šedinách a že jich tedy nemám vůbec málo - že je to vlastně takový "melírek" :-) ale přirozený :-)...K takové bych taky fakt nešla, člověk nemá negace za potřebí.

      Tak ať Ti experimenty vyjdou a potkáváš samé fajn lidi - pěkný víkend! A děkuju za krásná slova :-D

      Vymazat
  11. Jo, taky mám Alverde ráda. Mám od nich matující krém pro mastnou pleť, mycí pěnu a taky jsem si pořídila anti age oční krém.. ne, že bych to nějak extra potřebovala, ale složení s oleji a másly suchému očnímu okolí určitě neuškodí, nehledě na věk.
    A jejich tělová másla i krémy na ruce přímo miluju! Omylem jsem si koupila drahý krém na ruce- chemku a po pár natřeních byly ruce suché jak troud.. párkrát jsem se mázla Alverde za třetinovou cenu a je zas všechno v cajku.
    Takže tak. Cena i účinky super!
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemůžu vůbec nadávat, protože ten poměr je super. Už dlouho nepoužívám nic jiného než ty tělová másla nebo krémy, nenašla jsem žádnou vhodnější alternativu v poměru k ceně. A chodím k tomu regálu fakt často a vyberu si tam vždycky, třeba vlasovku jsem nezkoušela, ale jinak v péči o pleť a tělo super. Jasně anti-age krém Ti neuškodí, protože zas těch zásadních anti-age složek tam není tolik a prostě to pečuje :-)). A třeba krémy na ruce už skoro vůbec nekupuju, mě prostě stačí to máslo Alverde anebo když chci něco lehkého na léto, tak si opět vyberu u nich :-)
      Takže tak, je to fajn :-)

      Vymazat
  12. mám ten krém s divokou růží ale denní a je opravdu skvělý :) prvně jsem si koupila miniaturku ale zaujal mě natolik, že jsem pro něj běžela pro plné balení. ty ceny Alverde jsou velmi příjemné, složení podle mého sice asi není stejně kvalitní jako dražší přírodka, ale lepší než chemie. navíc mě ten krém vážně hezky voní :) takže jsem spokojená moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda Barčo, že je tady někdo, kdo má fajn zkušenost i s tím denním, určitě si ho koupím, a miniaturka? to mě zaujalo, pokud někde uvidím vyzkouším nejdřív prťavou verzi :-). Ve složení jde o tu formulaci a jasně těch drahých a vzácnějších složek tam tolik nebude, jako by mělo být v těch dražších, ale i tak si myslím, že ty účinky nejsou špatné - za tu cenu. Kolikrát opravdu člověk kupuje "jednoduché" složení a platí za značku, jsem ochotna platit více peněz za drahé ingredience, ale ne za bambucké máslo a mandlový olej !-))) na to mi Alverde stačí :-)

      Vymazat
  13. Keď spomínaš ten alkohol, tak ma Alverde sklamalo práve telovým mliekom(emulziou), ktorá po alkohole dokonca aj voňala a bol hneď na druhom mieste:/ Ale inak Alverde super. Teraz som síce až bola trošku sklamaná, že v Nemecku je predsa len lacnejšie,...ale čo už. Mojím favoritom je vďaka tebe alverďácke maslo, teraz mám mandľové a sprcháč s vôňou citrónového koláča..mňam mňam:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó tak od Alverde jsem měla tělové mléko "ultra sensitive" - bez parfemace, kupovala jsem si ho vloni jak se mi narodilo mimčo, abych pro něj nebyla moc navoněná. :-) A opravdu při roztírání ta vůně alkoholu byla dost cítit, ale zase rychle to odeznělo a výživa pokožky byla znatelná. Posuď složení :-)
      Aqua, Alcohol*, Glycerin, Prunus Persica Kernel Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Myristyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glyceryl Stearate, Sorbitol, Oenothera Biennis Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Tocopherol, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid
      *ingredients from certified organic agriculture

      Vymazat
    2. Tak Jani tady vidím ten alkohol hned za vodou a to je teda moc, to je paradox že, nechceš být navoněná pro miminko a navoníš se alkoholem !-)), ale zas je fajn, že to nevysušovalo přece jen tam těch olejů a bambuckého je asi dost, mě na tělo alkohol neva na prvních místech, ale na pleť jsem opatrnější....

      Vymazat
  14. Alverde jsem si koupila jednou, teď naposledy a v půlce jsem krémy vyhodila. Ač pro zralejší pleť neskutečně vysušovaly a to je co říct. Já mám stále dost mastnou pleť i po padesátce, ale s tímhle jsem si jí pěkně vysušila....pálil mne obličej a táhnul jak po nějakém nepodařeném liftingu....jedině snad sérum které bylo k mání ve stejné řadě a které jsem si koupila je trochu lepší, to nevysušuje. Teď používám než se dostanu do DM normální PONDS a je to v pohodě.....

    OdpovědětVymazat
  15. Dobré ráno eM, některé články u Tebe dočítám se zpožděním, ale dočítám! :-) Alverde mám fakt ráda, já zrovna minulý týden pořídila oční krém s mučenkou (tubička s fialovým víčkem), je pro zralou pleť - věková kategorie tam uvedená není, ale na obale je něco o testování uživatelek ve věku 45 let. Do kteréžto kategorie já sice nespadám, ale oční okolí mám suché, bez očních krémů bych nepřežila a čím výživnější tím lepší. Říkala jsem si, že když tento bude mastnější, nechám ho na noc. Ale moc mastný není, takže v pohodě pod make-up, ale přesto je hezky vyživující, složení posuď sama :-)

    Aqua, Glycine Soja Oil**, Butyrospermum Parkii Butter**, Glycerin**, Glyceryl Stearate Citrate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil**, Cera Alba, Alcohol**, Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Simmondsia Chinensis Seed Oil**, Passiflora Incarnata Oil, Hippophae Rhamnoides Oil**, Helianthus Annuus Seed Oil, Hydrolyzed Silk, Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Euphrasia Officinalis Extract**, Tocopherol, Bisabolol, Glycerin, Parfum***, Xanthan Gum, p-Anisic Acid, Sodium Hydroxide, Alcohol, Dextrin
    **ingredients from certified organic agriculture
    ***from natural essential oils

    Říkala jsem si, že bych někdy vyzkoušela i oční krém z jejich řady pro velmi zralou pleť, ale ta je určená pro věk 60+, tak nevím, jestli by to už nebylo výživy pro moji pleť až moc. :-D Co si vlastně myslíš o používání pleťové kosmetiky určené pro vyšší věkovou kategorii? Třeba krém na obličej by mě nenapadlo takový kupovat, ale zrovna u toho očního si říkám, proč ne, nějaké ty vrásky už se u mě kolem očí taky najdou....
    Ten krém s avokádem mě docela zaujal pro moji mamku, má sušší citlivou pleť a tohle by jí mohlo vyhovovat. I když teď by se hodilo spíš něco s SPF. Pochvalovala si i jakýsi krém Balea a když jsem u ní koukala na složení, nezdál se mi vůbec špatný, byl to "Outdoor aktiv" nebo tak nějak.
    Ten Alverde na prdýlku bych mohla pořídil pro mladší dítko, už jsem na něj koukala. Kdysi jsem ho měla pro staršího syna, to byl ten krém ještě v jiném obalu (tento nový je fakt roztomilý). Měla jsem teď i tuhé mýdlo, to dřív v dětské Alverde řadě ani nebývalo. Já mám moc ráda vůni Alverde baby výrobků, pro synka mám ráda sprchový gel/šampon. Teď ale používáme šampon Mixa, naprosto úžasně voní, ale za složení palec dolů, na to že si Mixa říká lékárenská kosmetika pro citlivky.
    No ovšem ten fluid s goji musím mít, ta vůně je prostě božská. A teď na léto se něco lehčího bude hodit, nalákala jsi mě. I na ten růžový krém se určitě časem dostane. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Jé Jani to mě těší, že jsi sáhla i do archívu, no já zas se zpožděním odpovídám, no nevím kde mi hlava stojí chvílema :-)
    Já po té mučence hodně pokukuju taky, no jsem ale závislá na té góji vůni, chápeš !-), ten fluid je super na léto, kdy se mi ksichtík víc mastí - jdu koupit další balení .-)..
    co se týče složení mučenky jsou opatrní s tím alkoholem ve složení a to je dobře, pod ty oči to chce fakt hodně hydratovat, jé já s tím jednu dobu hodně bojovala....ono to Alverde je hodně dobré za ty peníze dost muziky myslím....
    Jinak hele já na ty věkové škatule nevěřím, páč když koukneš na složení, tak tam těžko bude nějaký rozdíl, jako že by to bylo narvané anti-age věcma od začátku do konce to nebude.....schválně někdy na to složení juknu :-))) co je tam navíc.....pro starší a pokročilé...mě je to celkem jedno co píšou na obalu, to jsou fakt někdy takové marketingové kecy, pokud mám suchou pleť jakože jo, klidně sáhnu i po "šedesátce" :-),ale zas jako dvacetiletá holka po tom sahat nemusí, ta má jiné trable, tak tam to vidím jako dobré, že vidí, že to nemusí mít, že to není pro její věk....ale třeba ten amaranth celkově bude asi dobře výživný, takže ho určitě chci zkusit ale spíš na zimu, teď už se začínám lesknout :-)))) Na to avokádo nedáme dopustit, už padlo hodně tub doma :-)
    A mezi náma i ta Balea není špatná, rozhodně lepší než některé Dermacoly a Garniery, když jsem přírodu neřešila kupovala jsem si ji...a nedávno jsem dopatlala právě krém na oči s ureou Balea, ten je boží na ultra suché oči na zimu, kupuju ho furt, páč je fakt super.....
    Já hodně koukám na tu dětskou kosmetiku, ani ne že bych měla mimča :-) ale prostě je to "někdy" fakt šetrnější pro ekzematika jako je moje dcera....Mixa mě fakt neláká, ze začátku jsem koukala, jakože dobrý pro citlivky ale to složení hm, ale zas může to fungovat, někdy zafunguje jen chemka že !-))) co se týče šamponů tam mi musíme striktně pro holky bez sulfátů...a já půjdu do Alverdího na zkoušku :-)) tak jsem zvědavá....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hele, jak zmiňuješ ten Dermacol a Garnier, tak od Dermacolu jsem měla - teda vlastně stále mám, oční krém snad za stovku 50ml pikslu - nekup to, že, ale měla jsem radši odolat (bylo to ještě v době, kdy jsem tolik nezkoumala složení). Nějakou dobu jsem ho používala, ale je to taková mastnota na povrchu pleti, která mi nedá pocit opravdové hydratace - paraffinum liquidum jako základ krému.
      Ke Garnieru mám poznatek taky - když jsem před nějakou dobou potřebovala oční krém, koukala jsem, jakou mají nabídku v jedné blízké no name drogerii (dají se tam objevit zajímavé kosmetické kousky někdy) a prodavačka mi doporučovala jakýsi oční krém v kelímku od Garnieru. Ten byl zas založený na silikonech... Vybrala jsem tam Ryor s koenzymem Q10, ten má složení pěkné a ačkoli je ten krém spíš takový lehčí a osvěžující, hydratuje dobře.

      No a ten zmiňovaný Alverde na dětskou prdýlku jsem zrovna nedávno koupila, není špatný, ale řeknu Ti, že když byl ve starém obalu s tím elfíkem, tak měl jinou parfemaci - takovou tu typickou pro Alverde dětskou řadu, jestli znáš třeba šampon/mycí gel. To si pamatuju, když jsem používala pro staršího synka, tak mi to krásně bylinkově vonělo, celkem silně ale fakt krásně, a cítila jsem to i přes plenku. :-D Teď v tom cítím akorát heřmánek. Ale ten obal se sovičkou na stromě je super. :-)

      Vymazat
    2. Jani, já od Dermacolu fakt nic, no jeden make-up a pudr jakože by šly, tam jsem složení shledala na chemku solid ale v péči nic, v tomhle to házím do jedné piksly s Garnierem, ale jo byly doby, kdy jsem nestudovala složení a prostě kupovala tyhle věci, ale potom, co jsem měla šílenou reakci na slavý perlový krém Dermacol - se moc to "omlazování" nevyplatilo !-) - tak nic.
      Třeba ten Ryor s Q10 jsem v té době použivala hodně, hodně mi pasoval, oni si hrajou na přírodku ale nejsou, ale tenhle oční krém mi byl sympatický....teď už vyloženě lovím a zkouším jen u Alverde, občas i Balea příjemně překvapí, asi bych spíš brala tu než ten Garnier :-D.....teď mám třeba nový krém pro normálku a smíšenou na léto Alverdí, testuju to pilně pár dní a zas mi to celkem sedí....
      S těmi krémy pro děti, to víš, já nemám moc srovnání, když byly holky malé tak dm-ko u nás ani nebylo :-)
      Ale mám ten růžový šampon nevím jestli myslíš tohle, ale spíš asi ne - tam není tuším elfík ale princezna :-DD
      Ale obaly mají rozkošné, to se musí nechat, to i dospělého potěší taková veselá invence než nudný obal s miminkovským obličejem :-D

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate