pondělí 14. dubna 2014

Reportáž psaná v parfumerce aneb PERFECT DAY

Pěkně zdravíme své čtenáře,

dneska jsme si pro Vás připravily článek formou takového dialogu, páč tag psaný tímto způsobem měl u Vás úspěch a nás tento způsob psaní také neskutečně baví...tak proč to zase nezopakovat...
Doufáme, že i tento článek se Vám bude líbit a že se k našemu pokecu o nákupech přidáte v komentech.......Pěkné počtení přejí eMka a Enka!

Snídaně v Ostravance....

Enka: Že je nakupování náročný sport, to je nám známo. A provozován vrcholově, v podobě maratónu, vyžaduje i důkladnou přípravu.. podceníte to, uprostřed trasy vás přepadne hlad a žízeň a jste ztracené.. :o) 
Proto my s eM přípravu nepodcenily a začaly v Ostravance.. já měla zelený čaj, zhruba tak litr kafe (mé základní palivo), džus, k tomu vynikající panini a pro jistotu ještě koblížek :o)) 
U snídaně jsme naplánovaly trasu, můžeme vyrazit. První zastávka parfumerie.


mini koblížky a nádherný fialkový soliflor od Enčí

eM: No ten koblížek byl prťavej teda, ale moc dobrý, že :-) - shodly jsme se, že kdyby jich donesli pár zadara, že bychom neodmítly..a je fakt, že po těch X hodinách nám vyhládlo oběma, co...
Hm, to paníni tam maj stejně nejlepší a džusíček, čajíček  Harneys Earl Grey....a zapomnělas, že jsme slavily!!! Přece kafe a vizour!! Ten byl taky mňam! Souhlasím, my dvě jsme to naprosto nepodcenily - a jsme v tom čím dál lepčí! :-D
Ano, organizace je velice důležitá, stejně jako palivo - my dvě víme, co chceme, a chceme to samé :-)
Enka: nezapomněla, nechtěla jsem přiznat veřejně, že chlastáme už od rána :o))) ale tak když se slaví, tak se to může, žejo :D 
eM: A sakra!!! Já taky všecko vyžvaním..ehm, ale tak oslavovaly jsme..., to se nepočítá...ježiš jeden vizour a ještě k tomu do kafe !-) Ovšem ne že bychom si teda musely hledat důvody....ale myslím, že i v tomto se umíme chovat jako dámy :-D. A já říkám pořád - v pravou chvíli podaný pravý "lék" udělá divy....
No příště si možná místo vizoura dáme dvojitý koblížek !-)...


vizour v kafi s tunou šlehačky je před jedenáctou povolen
.....když jsou narozky !-)


Dvě Čmuchalky v parfumérce...

Přistupujeme k regálům s vůněmi a započínáme naši čmuchací tour...
Zadání: eMka hledá večerní vůni aka sváděcí třeba? ať to není těžký orientál ani žádná svěženka - něco malinko mimo můj běžný styl.........+ ověřovací test u Hermése
Enka: Hermése si nech na konec, na závěr se tím zleješ od hlavy k patě, teď jdeme hledat tu sváděcí.. 
eM: No jasně, máš pravdu - to nejlepší nakonec, navíc Hermíka mám doma ve vzorku tak vím, co od něj mohu čekat - jen se vzorečkem šetřím že (a v parfumerce se tím můžu zlít...ách kabát voněl ještě týden)
Jsem zvědavá jestli něco sváděcího jedlýho najdem!
Enka: Bacha Guerlain! Nezkusíme? (odvážný návrh po předchozích zkušenostech, kdy jsme testly jeden kousek, pomluvily ho a on nás za trest pronásledoval po celý zbytek dne)
eM:  :-D......(gestikuluje, jakože obchází regál obloukem) Já furt obdivuju, jak jsi v tomdle odvážná a furt toho Gerléna pokoušíš :-DDD
Enka: (statečně jde očichat La petite robe noir).. Je to populární, třeba to bude dobré.. ééé.. není..
eM: no jsem si myslela, že toto by snad z Guerlainu bylo poživatelné, ale paměť mě klame...čichnu si, hm tak to by NEŠLO!!!!!! možná v naprosto minimálním množství aneb ne....
Enka: pro změnu jsem očichala Aqua Allegoria mandarinka a bazalka, posledně mi to vonělo.. voní mi to i dnes, ale ne jako parfém na mě, chtěla bych si tím navonět byt.. :o)
eM: Já Ti v těch vůních věřím, dyť víš...jo a tohle je tak jediný co snesu....ale ne na sobě, to je fakt - voní to hezky jako osvěžovač vzduchu....
Ale zas ty Gerléní fialky ty jsou světlá vyjímka, že? Ty milujem! Sakra škoda že nepudruju, ten Tvůj pudr je tak božský, už jen tu krabku bych brala!
Závěr: Hmm, až budeme mít hodně peněz koupíme si do bytu osvěžovač ......od Gerléna :-D
Enka: tak dost blbnutí s Guerlainem, máme úkol! Musíme najít tu večerní vůni!
Následují desítky minut testování parfémů prokládané snahou o neutralizaci  receptorů vdechováním aroma kávových zrnek. Je chvályhodné, že pikslička stojí na každém druhém regále, jen by to kafe mohli občas vyměnit, je už poněkud zatuchlé.. :o)


Po dlouhém průzkumu už začíná bolet hlava i mě a velíme k ústupu.. ale zdá se, že máme vítěze..

průzkum v parfumerce jsme opravdu provedly důsledně
a poctivě s nadšením pro věc :-)  + vzorečky od Enky

eM: Hele taky sis moc dobře všimla, že jsme čím dál trénovanější co?
 Jsme načuchaly cca 6 vůní!! A když jsme byly spolu poprvé, já chcípala už po třetí vůni :-)))...jó tyhle dovednosti mě baví trénovat!!!
Jako bez těch zrnek bychom to asi ale nedaly....(a stejně jsme se pak musely jít vydýchat na vzduch)
ale vůbec nevoněly po kafi už....že bych si začala v kabeli nosit vlastní pikslu mého milovaného kafe z Kuby? Co říkáš? Anebo laciný Jacobs by stačil ne? !-)
Enka: to je dobrý nápad! Příště berem svoje kafe.. Jacobs stačí.. to kubánské kafe neber, naleze Ti do pixly nějaký smrad, třeba Chloe :D a to kafe můžeš vyhodit..
eM: Haha, máš pravdu - to by byla věčná škoda, tak jo jdu odsypat..kabelkovou verzi kafe pro náročné čmuchalky :-)
Dost jsem ale byla potěšená, že jsme nakonec vyhodnotily i s odstupem času obě stejnou vůni jako vítěze konkurzu na sváděčku - to Bellle D´Opium YSL mi prostě zůstalo v nose i na papírku týden....ale chce to vzorek a pilně testovat na kůži...I ta Nina byla fajná, ale strašně rychle zmizela a to mě mrzelo, můj noční partner musí bejt "držák" chichi....no a ten CK ještě mi trochu haraší v hlavě, půjdu určitě do vzorku, ať ho pořádně testnu....ale třeba s tím Diorem Addictem jsem měla jasno hned, to je sladkej dort, a i když umím být sladká holka, nechci vonět jako buchta hehe...A na Narcisa Rodrigéze ani nechci myslet!!! Ale myslím, že konkurz zdaleka není uzavřen, co říkáš? Ale YSL vede bodování!!!
Enka: Opium vede, to je jasné! A na papírku fakt vonělo ještě týden, poctivě jsem to kontrolovala.. a ten název se mi taky líbí, přece se sváděcí vůně nemůže jmenovat Narcis Rodrigéz, dyť to zní jak jméno týpka z telenovely :D a věř mi, nechceš vonět jako buchta a ani jako vyprané prádlo :o)
eM: Naprosto souhlasím - osudová vůně musí mít super i název - nomen omen platí i zde a možná ještě více než kde jinde !-)...Hehe, ale věřím, že nejednomu chlapovi by slušel Narcis...
Jasně, prádlo ani buchty nebrat  - nejsem stepfordská panička, tyhle vůně patří do kuchyně a do koupelny :)
So maj dír, příště se opijem Opiem - nomen nebo omen! Amen!-)

Něco na očka ať je eMka a Enka kočka!
eM: Kromě teda voňavého dobrodružství jsem já měla jasný mety, co bych ráda v Douglasu. Nový stíny do sbírky od Artdeca - jejich způsob skládání vlastní paletky mě nadchl a ani celková cena neodradila...když to kupuju po jednom, tak to tolik nestojí hehe..Hele, chci ten Taupe odstín. Jak vůbec vypadá taupe???
Mám jasnou představu, páč se mi líbil jeden u pixiwoo a ona říkala, že je to taupe....
Enka: když pixiwoo říkala, že je to taupe, tak je, i kdyby to byla neonově zelená :o)) taupe by prý měla mít barvu krtčího kožíšku, ale já si nevzpomínám, že bych kdy viděla živého krtka.. znám jen toho, co ke kalhotkám přišel a ten je černý :o))
A Ártdeko miluju.. teda ten tmavě zelený lehce nesplnil mé očekávání, ale tak já se ráda obětuju a příště si koupím jiný :o))
eM: No, upřímně, raději se přikláním k tomu, co jsem viděla na očích Sam pixiwoo než že by to měl být krtek...řekni mi, kdo toto vymýšlí :-)...Há, já taky krtka nikdy neviděla, ale toho s kalhotkama jsem milovala!
Ale řeknu Ti, že ten odstín, co jsem nakonec koupila, je přesně to, co jsem chtěla, takže trefa!
Ono s těma zelenýma je docela potíž, najít nějakou fakt fajnovou...ale na ruce vypadala krásně !-)
Hele, já se obětuju s Tebou !-)


eM: Jasně, můj poněkud menší nákup, nepřímo úměrný době strávené
v parfumerii, ale zas máme to tam rády, personál milý, nikdo nás ještě nikdy nevyštval :-))


Šmejdění po Fukušimě a hledání drogerie teta....

Enka:Vypadá to, že jsme se rozhodly projít Fukušimu úplně celou.. blížící se jaro mě nutí obohatit svůj šatník, podařilo se.
eM: Čoveče v tom háemku se mi docela líbilo, bylo nejlíp zásobované ze všech OC, kde jsem byla... a pár věcí bych si i koupila....ale ne za tu cenu, dost mě mrzel i ten černý klobouk, ale za ty prachy,pche....Ovšem Tobě to tričko super slušelo víc než mě, tak jsem ráda, že sis nakoupila Ty...
Enka: dííík!! Mělo docela úspěch :o) a tomhle háemku je dvakrát víc věcí, než v tom futuráckém.. nechápu..
eM: No právě, já vždycky Háemko celkem ignorovala, páč tam nikdy nic nebylo a furt jsem nechápala, jak je možný, že tam fashion blogerky tak rády nakupujou, ale ono to asi fakt bylo tím, že jsem byla ve špatným obchodě.....není Háem jako Háem...
Ovšem dost mi zůstal v hlavě ten krásnej černej kabát ze C&A, ten bych fakt chtěla, kdyby ho slevnili (ježiš já jsem škrťa!!!) a i ty černý šaty s bílou květinou.....hernajs příště to musíme ojuknout zas...je jaro a já bych ráda více šatů....nevím, co se stalo, ale začala jsem mít ráda šaty :-) asi už jsem fakt "dáma" hehe...
Enka: nejsi škrťa!! Byl předraženej! Počkej, až ho slevní, budeš z něj mít větší radost :o)
eM: S Tebou je radost nakupovat, myslíš prostě jako já! Díky! Budem číhat na sezónní slevy a radostně nakupovat!
Jó, nějaké hezké šaty bych taky chtěla.. proč já v každých šatech vypadám jak přestárlá odvážná školačka nebo jako teploměr.. :o( takže když náhodou potřebuju být za dámu, jsem odkázaná na černé kalhoty.. vlastně jednu slušňáckou sukni mám, ale nikdy nevím, co k ní a skončím zase u těch kalhot..
eM: Hele drahá, tím se netrap - mám stejný problém, asi proto mám doma jen dvoje šaty. A dlouho jsem neměla žádné. Bude to i tím, že už máme prostě vysoké nároky a mám pocit, že většina šatů se fakt šije pro školačky, v lepším případě středoškolačky anebo naopak pro byznys-dámy....a upřímně nechci chodit oblečená jako penál :-)....(alias pouzdro) 
Co si pak my duší rockerky s mladým tělem máme pak počít....satr sakr. Pro mě je vždycky majstrštyk, když fakt za slušnou cenu koupím fajn šaty..no často se to nestává, bohužel.
Jinak, to tričko pro Aju mělo obrovský úspěch! No kdoby u nás doma neocenil tričko s kočko-netopýrem, že !-)
Enka: no bodejť! Je boží! Mě bylo hned jasné, že to neklapne, když jsi filozofovala, že kdyby se Áje nelíbilo, tak se obětuješ a budeš ho nosit sama :o))
eM: Ano, tato úvaha byla hodně zcestná, Tys to viděla ihned :-D
Aju neodradila ani velikost XL (páč tam byl poslední kus jen v této velikosti)...No a máš ji teď vidět, jak si ho užívá k legínám :-)..Doufám, že zas někdy splaším něco podobného - za stopáďo bych to tam nemohla nechat ani kdyby to bylo XXL a měla jsem to mít místo pyžama! :-)
Jenže známe pravidlo nakupování, že. Dobrý věci seženeš jedině tehdy, když je nesháníš !-)...a to se mi na nakupování s Tebou líbí - my prostě nic nesháníme, jen si tak chodíme po obchodech. Luxus!





Enka:Míjíme stánek s BubbleTea (TapiTea): to musím vyzkoušet, bo blogerky pijou babltý, já chci taky!! A mám žízeň.. aniž tuším, do čeho jdu, kupuju si kelímek s džusem a prapodivnýma kuličkama. Hmm, chutná mi to, prostě mangový džus.. uznávám, jsem poněkud zaostalá, piju to poprvé, takže asi nikoho nepřekvapí, že jsem jednu tu kuličku málem vdechla a mírně se přidusila :o))) v Americe bych je dala k soudu a vysoudila milióny! (a bylo by na bytové osvěžovače :D)
eM: No já se u stánku pochichtávala jak puboš, páč babltý mi jednoznačně připomínalo "písničku" bablbam od Miloše Zemana :-DD....no  a já pití už měla, tak jsem jenom parazitovala na tom Tvým bablťáku, no..
Ale už vím, že příště si ho koupím, bylo to strašně osvěžující (normální mango :-) ale ne moc ledové, to nesnáším jsem citlivka na krk...Ale ty kule!!!! Ty byly nejlepší, jsem měla pocit, že jsem se vrátila do dětských let...radši nedumám nad tím, jak jsem vypadala, když jsem cucala to brčko !-DD....a zaostalé jsme obě o tom žádná, ale zas my jsme holky šikovný a učíme se megarychle :-)...
Hele tu fintu s vdechnutím nezapomeň, za zkoušku nic nedáme (příště to uděláme a třeba bude na ty fialky a mandarinky od gerléna) a neboj, já Tě včas drknu do zad, přece nenechám svou milou Sis udusit kvůli gerlénovi!
Enka: no dobrá tedy, můžeme to zkusit. Jseš si jistá, že ovládáš Heimlichův chvat? Já jen abych neskončila ve špitále, dokážeš si představit, jakou by tam ze mě kolegové měli legraci.. dusila se koulema.. :D
eM: :-DDDDD
Ehmm..no tak s tím chvatem :-)....Hele máš pravdu, to by za tu prču fakt nestálo....ani za Gerléna...
To už by Ti nikdo nikdy neodpáral - v našem věku se už tyhle věci neodpouštějí.....


Nápoj, který má koule..
vhodný i pro střední věk, ale nesmíte se dusit koulema .-))
a nádherná manikýra Enky!
V pozadí samozřejmě parfumerie Douglas Forum Karolina...

Konec perfect daye se blíží a nečekaný nález tetky.....

eM: Ale teda tentokrát jsme si zas pěkně naběhly s tou Tetkou drogeškou co, celé uhoněné už jsme to vzdaly, což nám je jinak absolutně cizí - my takové lvice!...Ale čas je neúprosný a holt spěch na autobus to jaksi limitoval....Ale stejně, jak se v tom chceš vyznat - kdo měl sakra tušit, že je to ve staré Karolině a ne v nové...no jo tak uznávám byly určité indicie, a asi nás to mohlo trknout - ale tak blondýna a bruneta v akci...:-D
Enka: no jo, to máš tak, když si blondýna přečte o nově otevřené drogerii našlapané až po strop stojanama s dekorativkou.. prostě.. rozšířily se mi zorničky, tep se zrychlil, v duchu už jsem se viděla, jak to tam rabuju a v tomto stavu mi jaksi uniklo, že je tam jasně napsáno Karolina, nikoliv Nová Karolina.. bože, kdo kdy v Ostravě řekne, že jde nakupovat do NOVÉ Karoliny.. nikdo!! Všichni tomu říkaj Fukušima.. (díky Tutto už jsem si i vzpomněla proč :D)
eM: Hele ač bruneta, tohle chápu naprosto.... a naprosto nechápu - proč sakra postaví dvě Karoliny vedle sebe....přece je jasný, že obyvatelé i přespolní si najdou nějaký výraz, aby je od sebe odlišili....
a Fukušima sedí -)
V té staronové Tetě ve staré Karolině se mi stejně nejvíc líbil ten stojan UMA a ten koutek s denním a nočním světlem zas taková bomba nebyl, co :-))).....A kdybych nespěchala na ten autobus určitě bych si od Umy Thurman nějaké láčky vybrala....neva, příště!!! Nebylas náhodou juknou na ty Astorky rtěnky? Určitě ne, co !-D
Enka: ten UMA stojan je nebezpečný.. vyvolává ve mě touhu skoupit z něj polovinu sortimentu.. každopádně ten sypací pudr, co jsem ve spěchu popadla (tak těch 80? korun, to už se v celodenní útratě ztratilo, žejo), tak ten je boží! Tvrdě konkuruje Lily Lolo! A máš pravdu, nebyla jsem na ty Astorky, ale čestné pionýrské, že tam brzy zajdu :o)
eM: Je to tak, pomalu mám u toho regálu stejný pocity jak u Catrice. A když něco za tak málo peněz funguje? Ha, tak to je bomba! Ale je Ti jasný, že po této zmínce už najdeš jen prázdný regály s pudrem - dobrý zprávy se šíří rychle....:-)...No já vím, rtěnky Tě až tak nemotivujou !-), kdybych se tam náhodou nemotala v té drogešce, tak bych na to taky nepřišla, že jsou ve slevě...
Enka: ani mi nezmiňuj Catrice.. já byla tak šťastná, že u nás v Tescu je ten jejich stojan, dokážeš si představit, jaký jsem utrpěla šok, když jsem zjistila, že to tam překopali a Catrice zrušili.. :o( proč mi to udělali?? No co už nadělám, přeorientuju se na Umu, to mají za to!!
eM: No, je to hnus, jako na celou severní Moravu cca dvě drogešky s Catrice??? WTF??? A ještě takhle zdiskriminujou naše hlavní město Ostravu?? Nechápu fakt nic. Ale Zlatíčko nemusíš věšet hlavu, dyť víš, že Ti budu dělat distributora, když v té naší "díře" ji teďka máme (a tímto jsem to rozhlásila veřejně, holky moravačky, kdo budete chtít něco od Catrice, piště eM !-))
Píšu, moravačky, páč si říkám, že v Práglu i v Brně ji maj...ale kdokoliv zatouží, ať píše - zprostředkuju nákup - bez provize samo, jen s poštovným !-D)


Nový stojan nové značky ve staronové drogerii Teta
ve staré Karolině :-D

Konec co není koncem.....
(Překvapivě není konec aneb mažeme se zahřát do Colosea...)


Není nad to pozorovat, jak se čerti žení nad Ostravskými Hradčany, z tepla pizzerie...

eM: Ty brďo ale nikdy by mě nenapadlo, že mi ČSAD vyplní můj tajný sen a prodlouží mi pobyt s Tebou o dvě celé hoďky (dodnes nevím, jestli mi doma fakt věřili, že ten autobus nejel :-).....ale bylo to od nich hnusný, že jsme tam na té zastávce stály v tom průvanu UANu a kose...brrrrr, eště teď, když si na to vzpomenu, je mi kosa!! Ale dvě hoďky supééér!
Ještě že jsme to včas vzdaly a zdrhaly zpátky než se rozpršelo.....
Enka: brrrr.. za celou letošní zimu mi nebyla taková hnusná kosa, jako na tom ÚANu.. jsem se oblíkla na turistiku po klimatizované budově a né na test formulí v aerodynamickém tunelu.. to byl hnusný vichr ledový!! Ale zdrhly jsme včas, takže jsme aspoň nezmokly.. rozpršelo se asi tak minutu po tom, co jsme zapadly do Colosea a objednaly si panáka :o)) 
eM: Šmarjá, mě by taky nenapadlo, že na jaře bude taková odporná zima, auuu a brrrr....
Téda a bez toho panáka bychom fakt zmrzly...a zas proč nezakončit perfect day panákem !-)
Ale ty raviolky se špenátem a parmezánem - ty byly, co! A kapučínko. Prostě jsme se zachránily v poslední minutě a musely to utrpení kompenzovat v útulné pizzerii s topením - ještěže v té Fukušimě něco takovýho je....pomalu samý fástfúdy na celým patře....A toto byla prostě pravá Thálie - ne počeštělá itálie stylem - niva=gorgonzola...a spol...A naprosto si mě získaly tím chlebíčkem s máslem...na uvítanou!
Enka: tahle restaurace je fakt příjemné místo.. vaří tam výborně, obsluha vzorná a až tam půjdeme v létě, sedneme si na terasu, na sluníčko, to bude teprve paráda! Už se na to těším!
eM: No už aby to bylo, aby nám konečně jednou taky vyšlo to počasí na terásku, jó s babltý a sluníčkem, ou jééé, to se to bude rochnit !-)...Těšííím!
A doufám, že to časem vymakáme a začneme tam pořádat blogerský srazy haha! Tutto, Verunky a spol!!!!



Bohužel fotky papání nejsou - to je pochopitelný, vypily jsme a snědly to strašně rychle - kdo by měl čas fotit :-)


Bééé, i perfect day musí jednou skončit - ten náš končil až se stmíváním....


Jak se Vám náš den líbil? A jak vypadá Váš perfektní den?

Spoustu perfektních dní Vám přejí eMka a Enka!!!













27 komentářů:

  1. Pobavil mě už název článku, a s každou barevnou řádkou to bylo jen lepší a lepší. Má to jen pár nevýhod - nejraději bych taky vyrazila na nákupy a mám chuť na babltý. (Na to slovo jsem chvíli koukala, než to docvaklo...:D). Nuž, ráda jsme si s vámi užila pěknou chvilku, dámy. ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An to jsem ráda, že už i název Tě pobavil a ocenilas slovní hříčku !-)...ovšem jsem ráda, že se Ti to líbilo všecko i pod nadpisem. No i já mám chuť na nákupy a kdyby nebylo tak hnusně a nepadal déšť se sněhem, tak i to babltý bych dala.
      Děkujeme moc An, že sis to s námi užila!!! :-)

      Vymazat
  2. :D :D takže ty jsi z Frýdku? páč tam vždycky projíždím kolem rossmana a vím, že tam ta C. je q nikdy nemám čas zastavit a nakoupit! :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Néé jsem z "New Jersey" alias Nový Jičín :-D...vím, že Catrice je právě ve Frýdku (teda snad eště jo) a pak u nás v novém "shopingu" díky kterému zbourali krásnou Tabačku......takže až pojedeš kolem víš, kam se zastavit a nakoupit :-)

      Vymazat
  3. Celé jsem to přečetla! Moc jsem se bavila! Hned bych takový den ráda absolvovala. Jste supr holky! Musíme udělat sraz a přijet do Prahy nebo do Olomouce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to jsem ráda Marti, že se dalo to naše mudrování přelouskat! Strašně ráda bych nějaký den s Tebou a ostatníma vyvedla......snad se to povede...no teď bohužel nemůžu nic plánovat, změnila se mi zásadně životní situace, ale ono to jednou pude!!! Věřím tomu!! :-)

      Vymazat
    2. Holky, jednou to vyjde!! To pak bude mejdan!! :D

      Vymazat
  4. Teda jak obvykle bliju, když se vidím na fotce, tak narcisticky musím říct, že ruku mám fakt fotogenickou :o)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pche milá moje Zlatá ty nejsi nefotogenická jen si nepadla do rukou pořádnému fotografovi!!!!! Jenže to je i můj problém haha....Tvoje ručka okořeněná Miss Sporty vypadá krásně!!!! :-)))) Aspoň vidíš, že Tě umím dobře vyfotit i jen mobilem !-D
      A dobře že ses pochválila zcela narcistně i bez Rodrigueze! :-D

      Vymazat
    2. Díky drahá! :* tak to ber jako výzvu, vyfotit mě tak, abych se sama sobě líbila.. přeju Ti hodně štěstí :D připočti si k tomu, že já nenávidím, když se na mě otočí foťák :D
      A jo, pochválit se, to já umím :o)))

      Vymazat
    3. Zlato proto já stojím raději za objektivem, páč jakmile je namířen na mě, tak se začnu tvářit debilně....už to mám vymakaný, že pokud tedy fotit mou osobu, tak nesmím nečumět do objektivu.....ale i tak je to pro mě defakto "násilí".....:-)
      Hele ale my už máme námět na Tvou fotku, pamatuješ? Popíjení Bandity....!-)
      No ale neboj v nejbližší době na Tebe foťák mířit nebudu, jsem z toho sklíčená, ale vypadá to, že můj Olymp onemocněl....:-(

      Vymazat
  5. Co to je za restauraci, jestli to není tajné? :) Takový den s kamarádkou v Karolině mám tak 2x do měsíce, ale můj perfect day to není ani zdaleka. Mě ke štěstí stačí příroda, kafe s kamarády bez potkávání dalších lidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tajné to určitě není Agnes - rády doporučíme :-).
      Ta restaurace, kde jsme byly ke konci a má terásku je pizzerie Coloseum
      http://www.forumnovakarolina.cz/cz/obchody/seznam-obchodu/138-pizza-coloseum.html
      a na kafe chodíme už tradičně do kavárny Ostravanka - taky v Karolině...
      http://www.forumnovakarolina.cz/cz/obchody/seznam-obchodu/130-ostravanka-coffee-shop-no-4.html
      (no v té Karolině je to právě ještě jakžtakž v klidu a není tam tolik lidí jako v Avionu, když teda není zrovna nějaká modní přehlídka...)
      Pro nás to perfect day je, protože se vidáme méně než bychom chtěly, nejsem ostravačka - procházky v přírodě s foťákem jsou ty nej, ale ty většinou provozuju sama s foťákem anebo s dětmi...:-)

      Vymazat
    2. No, o mě je známo, že jsem povrchní pizda, takže já mám radši nákupní středisko než les :o))) v lese jsou klíšťata a vosy a tak vůbec.. :D

      Vymazat
    3. Hele o klíšťatech mi ani nemluv, já je nesnáším, blee jsou hnusný odporný a asi to vědí, že se mi hnusí a na mě nejdou, ale klepu na dřevo a repelenty nakupuju...!! páč i když jsem taky značně povrchní muhehe, tak bez přírody žít nedokážu...ale mám raději volná prostranství než lesy, právě díky těmhle jejich obyvatelům...
      Hehe Sis až uvidíš moje fotky, jak jsem o víkendu fotila čmeláka, kdybys mě viděla při focení by ses nařehtala, ve mě se svářel boj fotografa, který chtěl ulovit super fotku s člověkem co se hmyzu vlastně bojí...:-)..chvílema jsem u toho pištěla, ale zároveň mi bylo líto, že nepřiletěl pořádně blíž a byl moc rychlej - schíza se tomu říká :-DDD......a repelenty na ně!!!

      Vymazat
  6. jůů neříkejte, že jste z Frýdku holky! :) Supr článek... O přezdívce Fukušima jsem neslyšela, a to jsem jedno léto procházela Karolínou denně do práce... Holt budu muset prohledat web a trochu se přiučit :) Hmm jak mi chybí Frýdek i Ostrava...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsme.. eM je z Nového Jičína, Enka z Ostravy..
      Teda procházet denně Fukušimou do práce.. to by mě zruinovalo.. :o)))

      Vymazat
    2. No mě stačilo tam každý víkend dojíždět s dcerou na kurzy, a páč bylo chladno a Fukušima je otevřena brzo, tak jsem se tam schovávala !-) - no vyšlo to pěkně draho :-D....ale pak jsem poznala Enku a začalo to mít úplně jiné rozměry! Fukušima už pro mě nebude nikdy jen nějaké anonymní obchodní centrum hehe

      Vymazat
  7. perfekt Perfect day...a závidím ti ho :)....někdy se zadaří že si takový perfektní den dáme s dcerou když jsme v Praze. Jenže s prázdnou šrajtoflí je to spíš tortura nejvyššího řádu než perfect day. Ale na to kafe ještě povětšinou je, takže posedíme a poplkáme co se líbilo a co ne...no nějaký vysouzený prašule by se hodily :-D jenže mám dojem že tady u nás jsou tyhle pokusy asi marný....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy neboj, prázdná šrajtofle díky tomu co se mi děje v životě mě čeká též, ale snad na to kafe bude vždycky .-)
      No u nás člověk nevysoudí nic ani když se něco vážnýho stane, natož takhle, že jo....Ale je pěkný, že i tak si hezky popovídáte s dcerou, to chce a do Prahy bych ráda taky zas někdy skákla....no ale zas jsme u těch peněz...

      Vymazat
  8. vy si ty nákupy teda umíte užívat, kočky! kafe, vizour, panini, koblížek, pasta, kapučíno ... mńam! (jo, jak já vidím jídlo, tak jsem totálně zaslepená na všechno ostatní :D) ... jinak ale babltý jsem měla jednou a nevím, jetli u nás v lese máme nějakou náhražku, ale bylo to hnusné a přeslazené :( ... jsem se trochu vzpamatovala z jídla, tak můžeme přejít ke kosmetice :D YSL Opium je můj nejvysněnější parfém, brousím si na něj drápky už docela dlouho a pořád čekám na nějakou akci a vhodnou příležitost ke koupi ;) takže čmuchací buňky máme asi taky podobné ... UMA stojan už jsem okukovala několikrát, ale recenze velice žádné a já se bála, že za ty ceny bude na úrovni s MUA (sranda, jen přehození písmenek), takže jsem se neodvážila ... ale jestli říká moje ségra, že pudr se vyrovná Lily Lolo, tak tam běžím, než budou všechny pryč! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe Lištičko, to zas my jsme velký požitkářky a když se vidíme jednou za čas, tak pěkně se vším všade se rozšoupnem, no a jídlo jasně vede, že jo :-))))......jsme nenažraný baby!
      Tak v Ostravě to babltý není tak přeslazený, nejvíc sladké jsou na tom ty koule :-), ale ten džus je solidní, možná jestlis měla nějakou jinou příchuť - my zkoušely mango a mango a broskev a jahodový koule - a dobrý...možná to v lese čepujou z jiných sudů !-) anebo to u nás ředí haha
      Tak Ty taky frčíš na opiu, jo?? Hele tajná zpráva jo, (měla bych to nechat, aby to napsala Enka, ale snad se nebude zlobit, že to vykecám)... Ence v Práglu řekli v sephoře, že má Opium končit - panikáááá anebo marketingový tah? tak jestli toužíš zkus na to vlítnout než to zruší, já ho chci taky ale víc chci Hermése no, tak aspoň nějaké mini opium pořídím :-)....ale otázkou je, jestli mluvíme o tom stejném Opiu - je jich několik - mě (nám) se líbí to "filajové" belle....
      Ta UMA se nezdá, co - tváří se lacině... a zatím nikdo nic nenakupuje - tak my se teda s Enkou obětujem a začneme poctivě testovat :-D......no vidíš, vůbec mě to přehození písmenek nenapadlo :-), ale za ty prachy dobrý....sice s pudry zkušenost nemám, ale mám zkušenost, že cokoliv Enka pochválí to je sichr!...tak tam radši utíkej ať něco zbyde :-), jinak pošli zprávu do Ovy a zašleme do lesa expres rekomando! :-) Hezký den v lese! Taky tam tak bouří a leje? Asi jo co...

      Vymazat
    2. jasné, že belle (http://www.parfemar.cz/yves-saint-laurent-belle-d%E2%80%99opium/), nedávno jsem se jím nafíkala v Marionnaud a šla na líčení s Artdeco a ptám se paní vizážistky, čím že tak krásně voní a ona: to voníte ale vy :D :D :D ... takže říkáš, že mám vyčkávat na největší akci a jít do něj? no tak teda jo, já mám totiž taky tajnou zprávu, když koupíš tento měsíc Elle, Marie Clare nebo InStyle, tak v nich najdeš kupony na slevy do parfumérek, pohybuje se to okolo 20% a ještě dárky k nákupu, takže začínám zvažovat, že si udělám radost ;) ... UMU jsem byla dneska obhlížet a jestli myslíme ten samý pudr, tak jsem ho namazala na hřbet ruky a vykukly na mě třpytky! pod tím umělým světlem skoro diskotéka, na denním světle po nich ale nebylo ani památky, takže jsem se lekla a utekla :D musím si to nechat projít kebulí, páč já už se i tak lesknu dost :( ... jo a bouří a leje taky! a do toho svítí sluníčko, si z nás zase někdo tropí šoufky tam nahoře :D ale aspoň zase bude duha a ta přece přináší štěstí ;)

      Vymazat
    3. jo a ten pudr byl tento: http://www.uma-cosmetics.de/teint/puder/mineral-powder-make-up-1/, kdybych náhodou sahala zas po něčem jiném než mám :D

      Vymazat
    4. Jó Belle je nejlepší, já se s ním v tom Douglasu taky "namazala" a na papírku vydržel nejdýl ze všech soutěžících naprosto bezkonkurenčně - týden! tak si říkám že i na kůži by to mohl být držák..Tvoje story s Belle je super!!!
      Jinak klasika Opium už je na mě moc, a toto je pro mě skvělý kompromis s orientálkou hehe....Jestli je to Tvoje srdcovka já bych do něj šla, teda půjdu do něj taky, ale nejdřív potřebuju nutně toho Hermése, tím se chodím vždycky zlít jednou za uherský rok do parfumerky a pak mi voní šátek nebo kabát strašně dlouho a já fetuju :-)

      Díky za skvělý tip Lištičko, to se mi zrovna hodí, páč jsme šly s dcerou kolem trafiky a hrozně se nám líbila obálka Elle, jakože po dlouhé době fakt pěkná - samé kytičky - tak jdu do toho a udělám si dneska radost!
      Tak k posouzení UMA musíme povolat Enku, páč já tento pudr nemám a jen v rychlosti jsem zkoukla co to koupila, teda jako nakázala mi číst složení (páč neměla čočky :-)), tak jsem ho viděla hlavně ze zadu....ale stopro tam nemůžou být třpytky Enka nasnáší všecko co se leskne!!! na pleti, páč jak sama píšeš, taky se leskne a nepotřebuje to zvýrazňovat, naopak nakupuje papírky proti lesku, taky proto chodí i obloukem kolem mého Bourjois make-upu, který rozjasňuje (a to v něm třpytky nejsou) ono totiž v těch drogérkách je to někdy na pytel, už několikrát mi holky psaly, že zkoušely nějaký výrobek a byly v něm třpytky, ale já třeba koupila tvářenku nebo korektor stejný a nebyly tam! někdo to infikoval!! páč můžu opravdu zodpovědně říct, že Enčí by si třpytky nekoupila...ale zavolám jí ať to osvětlí...Enkóóó...
      No to počasí, fakt šoufky, tyhle rychlé změny jsou mor..ale máš pravdu, zas se častěji objevuje duha :-D....už jsem ji viděla dvakrát....

      Vymazat
    5. Lišti třpytky??? To nééé, to by mi na xicht nesmělo, já se lesknu jak špek.. :D ale je to on, ten Mineral Powder makeup, já mám 02 lighe beige, sypla jsem si ho hromádku na ruku a jala se zkoumat.. no, když jsem to zkoumala velmi podrobně, sem tam se tam něco zalesklo, ale naprosto minimálně.. na obličeji se mi to neleskne, na to jsem háklivá :D tak buď do 01 sypli třpytek víc nebo je to tím umělým světlem.. prokleté zářivky v drogerce :o)) nebo kus od kusu, no vzhledem k ceně by mě to nepřekvapilo :D
      No a o tom Belle Opiu mi to v Sephoře v Palladiu fakt řekli, ale přikláním se k tomu, že slečna kecala, abych zpanikařila a koupila si ho :D netušila, že já se tam zašla tím Opiem jen polít, páč jsem byla na cestě na večeři a banditu jsem zapomněla v hotelu :o)))

      A eMí, já MĚLA čočky, ale s nima právě nevidím na blízko, tak mi musíš všechno předčítat :o))) co já bych si bez Tebe počala! :*

      Vymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate